Nederland gaat in Syrië precisiebombardementen uitvoeren, hoe precies is een bom eigenlijk?

De kogel is dan eindelijk door de kerk, de PvdA is eindelijk ook akkoord: Nederland gaat mee bombarderen boven Syrië. Minister van defensie, Jeanine Hennis, glom van blijdschap toen ze dit heldhaftige besluit mocht toelichten aan de pers. Al eerder zag ik Hennis moeite moeten doen om haar lach in te houden als het ging over de deelname van Nederland aan een oorlog die honderdduizenden onschuldige burgers al het leven heeft gekost, en nog eens miljoenen onschuldige burgers op de vlucht heeft doen slaan. Een oorlog die door de macht achter de macht is gecreëerd bovendien. Het zijn Westerse geheime diensten die ISIS, Al-Nusra, het vrije Syrische leger en al die andere rebellengroeperingen hebben gecreëerd, bewapend en getraind. Maar dat mag de pret niet drukken, ISIS is de reden dat Nederland nu ook haar kunsten mag laten zien boven Syrië. Nederland telt weer mee in de Wereld!!

Nederland moest wel meedoen ook. We konden niets anders als klein moerassig kikkerlandje. De Verenigde Staten en Frankrijk hebben ons namelijk hard nodig in de strijd tegen Assad, ehhh ISIS. Waarom hebben ze Nederland zo hard nodig vraag je je misschien af? Wat heeft Nederland nou toe te voegen behalve die 4 zwaar verouderde F-16’s van ons? Gaan we weer kogelvrije vesten en helmen leveren, net als dat we in Irak deden? Wat maakt van Nederland een onmisbare schakel in de ‘Coalition of the Willing’? Wat kunnen wij kaaskoppen nou zo enorm goed dat de VS en Frankrijk ons bijna smekend op de knietjes vroegen om alsjeblieft mee te komen bombarderen boven Syrië? Precisiebombardementen. Precies, precisiebommen gooien. Ik verzin dit niet. Bert Koenders, Hennis en Rutte herhalen dit soort nietszeggende woorden en termen maar al te graag als gevraagd wordt waarom Nederland dan onmisbaar is in de coalitie van Obama. Onze F-16’s zouden uitermate geschikt zijn voor het uitvoeren van precisiebombardementen. We gaan met onze F-16’s de aanvoer van ISIS lamleggen. Platbombarderen die handel. Nederland gaat er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat ISIS geen manschappen, wapens, toyota’s, kogels, helmen, raketten, en al het andere wat bij een oorlog komt kijken, niet meer kan vervoeren naar het strijdtoneel. Dat gaan we doen door precisiebombardementen uit te voeren. De Nederlandse precisie gaat ISIS op de knietjes krijgen!

Rutte hamerde bij het presenteren van de oorlogsplannen van Nederland keer op keer op ‘die afschuwelijke bermbommen’. Die afschuwelijke bermbommen worden nu nog steeds gefabriceerd door ISIS, aldus Rutte. De hufters! Maar niet voor lang meer, want onze Nederlandse F-16’s zijn ware meesters als het aankomt op het afgooien van precisiebommen op wapenfabrieken! Nederland in de strijd in Syrië, men kan niet zonder onze inbreng, want blijkbaar kunnen de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk niet goed precisiebombardementen uitvoeren. De VS is al anderhalf jaar bezig met bombarderen. Ze hebben de beschikking over ultramodern wapentuig. Maar dat ultramoderne wapentuig van de VS is niet in staat gebleken om wapenfabrieken van ISIS op te sporen en kapot te bombarderen. Wat de nazi’s in 1940 in een dag tijd lukte in Nederland, dat lukt de VS in anderhalf jaar tijd niet in Syrië. Zou dat misschien komen omdat de fabrieken waar de wapens waar ISIS over beschikt niet in Syrië staan maar in de VS zelf? Zou dat de reden kunnen zijn dat de VS er nog niet in geslaagd is om de wapenfabrieken van ISIS te raken met hun eigen precisiebommen? Want het zijn geen Nederlandse bommen die precisiebommen, mocht je dat geconcludeerd hebben uit de woorden van Hennis en Rutte. Het zijn Amerikaanse bommen die precisiebommen. En ja echt, er bestaat zoiets als een precisiebom, ik heb het zojuist nagezocht.

Een precisiebom werkt via een laser en/of via GPS. Cool he! Dus je hoeft niet meer te kunnen mikken als je een precisiebom gooit. Het zijn slimme bommen. En slimme bommen maken weinig tot geen burgerslachtoffers, omdat ze zo extreem precies en nauwkeurig zijn. Precisiebommen kijken even in het gebouw wat ze moeten opblazen voordat deze bom zichzelf laat ontploffen blijkbaar. Deze bommen houden eerst een enquête onder de burgers in een willekeurige Syrische stad. “Bent u ISIS?” “Zo ja, blijf u dan vooral staan of zitten waar u zit. Zo nee, get the hell out of here!!!” Zoiets? Natuurlijk slaat het nergens op dat precisiebombarderen wat Nederland moet gaan doen in Syrië. Dat is het verkooppraatje van de wapenindustrie. We hebben als Nederland geen enkele reden om in Syrië, en in de rest van de Wereld, te gaan bombarderen. En dan nog, zouden die 4 F-16’s van Nederland nou echt het verschil maken? Precisiebombarderen… wat een flauwekul. Dat hele precisiebommen verhaal gebruikt men enkel en alleen om het volk een oorlog te verkopen.

Wat zou de werkelijke reden zijn dat ‘men’ Nederland heeft uitgenodigd om mee te komen spelen in Syrie? Heeft het iets te maken met onze eeuwige opofferingsgezindheid? Net als dat we  met de MH-17 ramp deden? Willen we als Nederland te graag bij de grote jongens horen, of zijn wij als Nederland zelf de grote jongen? Qua oppervlakte, populatie en qua leger en qua aantal F-16’s zeker niet. Qua rol achter de schermen wellicht wel. Nederland is een spil in het netwerk wat achter de schermen de touwtjes in handen denkt te hebben. Dingen als de Bilderberggroep zijn niet voor niets ontstaan in Nederland. Maar ik vrees dat we zoals gewoonlijk als Nederland zijnde gewoon weer ordinair gechanteerd worden. Ik wil graag heroïsche verhalen optypen over Nederland. Maar die heroïsche tijden zijn al eeuwen voorbij. Vandaag de dag is Nederland een chantabel kikkerlandje, wat bestuurd wordt door satanische pedo’s. Satanische pedo’s zijn makkelijk chanteerbaar, dat kennen we maar al te goed van de Baybasin zaak dacht ik zo..

Het zou mij dus niets verbazen dat wij als Nederland een Derde Wereldoorlog in gechanteerd zijn. Zo gebeurd dat namelijk meestal. Dat verkoopt lullig aan het volk de waarheid, dus dan maar een PR praatje houden over precisiebombardementen? Heeft ‘man’  een grote false flag nodig in Syrië? Moeten er F-16’s uit de lucht geknald worden door het Westen, zodat de NAVO dan iets of iemand anders (Rusland of Iran) de schuld daarvan kan geven misschien? Ik weet het niet. Het klinkt plausibeler dan dat bullcrap verhaal van Hennis en Rutte over precisiebombardementen…

Hoe satanisch kan je trouwens je bommen noemen, precisiebommen…. Is een bom niet altijd precies? De Amerikanen en Britten hadden in 1945 nog niet de beschikking over slimme precisie bommen. En toch vermoorden deze 2 wereldmachten alleen in Dresden al meer dan een miljoen onschuldige burgers. Met uiterste precisie. Eerst kwamen de Britten overvliegen, en werd met precisie een hele stad tapijtgebombardeerd. Dat kostte al honderdduizenden levens. Een dag later, als de overlevenden uit hun schuilkelders kwamen en voorzichtig de straat op gingen op zoek naar andere overlevenden kwamen vervolgens de Amerikanen overvliegen. Ze hadden geen normale bommen. Ze gooiden brandbommen. Zodat heel Dresden bijvoorbeeld brandde als de hel en er geen ontsnappen meer mogelijk was uit dat inferno. Dat gebeurde met uiterste precisie. Dus wat zegt het woord precisiebombardement mij nog na het horen van al die oorlogsmisdaden uit het recente verleden hier op Aarde?

Bommen gooien is nooit slim. Er bestaat niet zoiets als een slimme bom. Een precisiebom is en blijft gewoon een ordinaire bom waarmee je laf vanaf grote hoogte mensen kan opblazen. Ook een bom die met een laser of via GPS of via wat dan ook wordt aangestuurd is geen ‘slimme’ bom. Een bom is en blijft een bom. En bommen vragen niet aan de mensen die ze gaan opblazen of ze wel of niet bij ISIS horen voordat deze bommen ontploffen. Alle bommen, ook precisiebommen, veroorzaken onnodig veel leed en schade. Mijn opa’s en oma’s vertelden mij meer dan eens hoe verschrikkelijk het was hier in Wageningen toen de nazi’s besloten de stad kapot te bombarderen, omdat onze stad te dicht bij de Grebbelinie lag. Weet je wat de bevolking van Wageningen toen deed toen hun stad kapot gebombardeerd werd? Ze ontvluchten de stad op zoek naar een veilig heenkomen. Waar geen bommen gegooid werden. Burgers in Syrische steden die gebombardeerd worden met Nederlandse precisiebommen staan niet te juichen kan ik je verklappen. Deze onschuldige mensen zien niet het Nederlandse vlaggetje op de F-16 die de bommen afgooit. Het maakt ze in principe geen reet uit kan ik je verklappen of ze gebombardeerd worden door Nederland, Rusland, Assad’s leger, ISIS, de VS, Groot-Brittannië of Frankrijk. Een bom is een bom. En hoe meer bommen er op je land en op je stad gegooid worden des te meer mensen die vluchten  en op zoek gaan naar een veilige plek.

De PvdA kwam de afgelopen week met een plan om minder vluchtelingen naar Europa te laten komen, een dag nadat Diederikje Samson had aangekondigd dat zijn partij bombarderen in Syrië een goed plan vond. Men wil voorkomen dat er nog meer vluchtelingen naar Europa afreizen. Misschien is het een ideetje om te stoppen met bombarderen en onzinnige oorlogen te voeren? Elk bombardement en elke oorlog is onzinnig. Onzinnige oorlogen en onzinnige precisiebombardementen leveren altijd vluchtelingenstromen op. Als je minder vluchtelingen zegt te willen hebben, is meer bombarderen dan de oplossing? Of zegt men minder vluchtelingen te willen hebben voor de bühne, en is het ultieme doel om orde uit chaos te scheppen?Micky van Leeuwen

31-1-2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *