Charlatans van de 21e eeuw: Janosh.com

Dit artikel is inmiddels al weer bijna 5 jaar oud, het is nog steeds actueel. Inmiddels verschenen er twee nieuwe artikelen over de praktijken van Janosh op deze website. Eentje over de zogenaamde kuur tegen kanker waar Janosh een tijd mee adverteerde, en eentje over de kerk van Janosh, welke wat dieper ingaat op de werkwijze van Janosh en zijn kerk(gangers).

 

“Een charlatan is een speciaal soort oplichter die voorziet in zijn behoeften door systematisch mensen te bedriegen over zijn afkomst, vaardigheden, intenties of prestaties. Een charlatan maakt gebruik van zijn charme. Het woord wordt ook wel gebruikt voor mensen die zonder zelf de bewuste intentie te hebben te misleiden ideeën of denkbeelden presenteren die zij zelf voor waar houden maar die de wetenschappelijke toets der kritiek niet kunnen weerstaan. In de geneeskunde spreekt men dan vaak van kwakzalverij.” – Bron: Wikipedia.nl

Vandaag in de serie Charlatans van de 21e eeuw, een speciale aflevering helemaal in het teken van een van Neerlands grootste charlatans: Janosh.com.
Janosh.com is een site, beweging, boevenbende, maar bovenal een charlatan-nest. Voor diegenen die de site nog niet kennen, neem even een kijkje zou ik zo zeggen. Een wakker en bewust persoon ziet meteen al dat het hier gaat om oplichters. Nog niet zo bewuste mensen zouden eventueel in de val kunnen trappen. Daarom deze aflevering. Ik heb een uitgebreid bezoek gebracht aan de site, en wil via deze weg mensen behoeden voor deze charlatan en zijn vriendjes.

Janosh zegt over zichzelf het volgende: “In 2003 ontdekt Janosh zijn passie: hij wil zijn creativiteit aanwenden om kunst te maken. Niet zomaar kunst, maar kunst die mensen raakt en ze bewust maakt van hoe ze in het leven staan. Vanaf dat moment neemt zijn eigen leven een bizarre wending. Op onverklaarbare wijze begint hij beelden te zien: driedimensionale hologrammen van perfecte geometrie. Hij besluit ze na te maken op zijn computer en ontdekt dat ze overeenkomen met de vormen van graancirkels.”
Ik zeg dat we hier te maken hebben met een oplichter. Ik kan er heel kort over zijn. Wie de hologrammen bekijkt op zijn site zal dezelfde conclusie trekken. Of misschien geen oplichter, maar dan hebben we te maken met iemand die nog beter dan de elite occulte symbolen verwerkt in zijn zogenaamd ‘perfecte geometrie”. Hij doet niet eens moeite om alle davidsterren en andere rare fratsen te verbergen, en lijkt te denken dat met felle kleurtjes mensen makkelijker op te lichten zijn. Hoezo oplichten dan? Nou, kijk even verder op de site zou ik zo zeggen. Janosh beweert mensen te kunnen ‘activeren’ door middel van deze geometrie en ook via vage filmpjes met kutmuziek. Door die filmpjes te bekijken activeer je iets in jezelf schijnbaar… Bij mij activeerde het vooral een enorme misselijkheid. In eerste instantie lijkt het allemaal onschuldig wat Janosh allemaal aanbied. Maar als je verder zoekt op de site zal je zien wat ik bedoel. Er is namelijk ook een webshop, waarover zo meer. Maar wat mij meteen in het oog sprong was onderstaande:

janosh1

Allemaal komen dus aanstaande vrijdag 24 februari 2012 naar Utrecht!! Ja, want anders… kom je niet in aanmerking voor asccentie!! Een bekende New Age kerk-truc. Maar dit is niet enkel New Age wat we hier tegenkomen, dit is pure oplichterij. Zoveel onzin kan een mens bijna niet bevatten… 39 euro neerleggen om jezelf te laten activeren door een pipo als Janosh… Alles zit al in jezelf. Waarom zou je in godsnaam dan 39 euro neertikken om naar een charlatan te mogen luisteren? 39 euro om iets externs aan te roepen. Je kan nog beter voor veel minder geld gebruik maken van de Astrum Stargate bij mij vrienden van Niburu… Dan weet je tenminste zeker dat 4d entiteiten grip op je krijgen. Bij Janosh is dat nog even afwachten, want ik weet niet precies wat hij activeert, en in wiens naam hij dat doet. Maar aangezien we ALLES al in ons zelf hebben zitten, vrees ik dat het iets te maken heeft met je macht uit handen geven aan iets externs. Of het is het placebo effect, en denken mensen dat ze geactiveerd worden, maar gebeurt er gewoon geen drol. Dat zou mij ook niets verbazen. Misschien zijn er mensen die wel eens bij zo’n bijeenkomst zijn geweest, en dus opgelicht zijn door Janosh en co, die de redactie inside informatie kunnen geven over deze charlatan zijn werkwijze? Wij ontmaskeren met veel plezier dit soort charlatans, dus schroom niet ons te mailen als je meer informatie hebt over deze praktijken!
Volgens Janosh is 24 februari 2012 ons volgende station, waarbij we definitief mogen loslaten wat geen doel meer dient. Vanaf die dag hoop ik dus van harte dat zijn site op zwart gaat, met begeleidende tekst: “Sorry voor het massaal oplichten van mensen met goede intenties, Ich habe es nicht gewüsst” Want  het moge duidelijk zijn dat Janosh en zijn site geen enkel doel dient, behalve zijn eigen portemonnee. Als kijken naar zijn plaatjes en het luisteren naar zijn wazige muziek met hypnotiserende beelden daadwerkelijk zou werken, dan waren we met z’n allen nu toch echt wel een keertje bewust geworden. En dan had ik dit stukje niet hoeven te typen, dan had een ieder zelf al doorgehad dat het oplichters zijn van het ergste soort. Nu weet ik dat veel andere New Age oplichters ook 30 tot 50 euro vragen voor hun kwakzalverij. Dus dat is niet nieuw. Wat wel redelijk nieuw is, is het feit dat Janosh meerdere inkomsten heeft uit oplichtingspraktijken. Naast dure ‘activaties’ uit te voeren, heeft hij ook een uitgebreide webshop, met werkelijk waar prachtige spullen! Hieronder wat voorbeelden uit zijn webshop:

janosh2

Ja mensen, een prachtig product. Diegene die dit verzonnen heeft verdient een lintje! Vooral door het geheime ingrediënt Geraniums onderscheidt dit product zich van de rest van de onzinnige aura spray setjes! Voor maar 17,95 (let ook eens op de mediamarkt prijzen) kunt u al de ‘gelukkige’ eigenaar worden van wel 100 ml water met geur!

janosh3

Gelukkig legt Janosh bij bovenstaand product zelf al uit hoe belachelijk het is. Diegene die alle ingrediënten al van naam kende, mag door naar de volgende ronde! Vooral de mix van Roomse Kamille, in combinatie met Chempaka en Petit Grain maakt van uw darmfauna een wildwater glijbaan! Voor maar 17,95 bent u de gelukkige eigenaar van een product wat eigenlijk alles kan, als u er maar in geloofd! Placebo effect? Nee joh, awakening essential oil!!!

Mocht u niet genoeg hebben aan het overige aanbod: Vage onzin workshops voor rond de 200 euro, ‘luxe’ wenskaarten van 2,50 per stuk, 5 posters die wakker maken voor 40 euro en kalenders van 20 euro vol met occult symbolisme in felle kleurtjes? Vrees dan niet. Wij van Indigo Revolution vonden voor u HET product van de eeuw, de Essential Emo Energetic Harmoniser!!

janosh4

Met dit top product kunt u werkelijk alles! Water activeren, voedselenergie activeren, uw chakra’s harmoniseren en het beschermt u ook nog eens als klap op de vuurpijl tegen alle negatieve elektromagnetische straling! En dat voor maar 89,95. Dat kunt u niet laten liggen…

Genoeg onzin. Want dat is het dus. We hebben hier niet langer met een New Age kerk te maken, maar eigenlijk gewoon met oplichters van het ergste soort. Eigenlijk zou dit een geschikt iets zijn om bij TROS Radar, de Keuringsdienst van Waarde, of ergens anders ontmaskerd te worden. Zo erg en triest is het allemaal. Maar Janosh is slim. En Janosh weet dat mensen die ‘wakker’ denken te zijn zich daar vaak voor schamen en bang zijn voor van alles en nog wat. Janosh maakt daar gretig gebruik van. Je moet jezelf laten activeren bij hem, door hem, of door zijn niet werkende zooi die hij verkoopt aan mensen die goed van vertrouwen zijn. Hij is geraffineerd. Free Content is er namelijk ook. Maar dat zijn gewoon een paar plaatjes met felle kleurtjes of clipjes met muziek wat nog erger klinkt dan Gerard Joling. De echte bewustmakende dingen, tja daar moet je grof geld voor dokken. En kom anders eens bij Janosh op bezoek, het is klein, want mensen die bewust maken hebben niet veel geld nodig, en het is helemaal niet commercieel hoor:

janosh5

janosh6

janosh7

In de afbeelding hierboven ziet u de charlatan in kwestie aan het werk. Heel inspirerend allemaal, vooral de grote hoeveelheid nutteloze sprays en olietjes die hij verkoopt in zijn atelier…

De ‘inspirerende’ geometrie is bovendien gewoon met een computerprogramma gemaakt. Helemaal niets komt uit het hoofd van Janosh, dat is een misverstand. Of toch niet helemaal… Er komen wel een heleboel nare smerige frauduleuze plannetjes rechtstreeks uit zijn hoofd, dat mag best zo gezegd worden. Hij heeft zijn werk goed gedaan deze oplichter. Hij praat voortdurend over de vijfde dimensie. Alleen weet hij niet wat de vijfde dimensie is. Dat is onvoorwaardelijke liefde onder andere. Onvoorwaardelijk is een woord wat Janosh nog niet kent. Hij stelt overal voorwaarden aan. Je moet zijn zooi gebruiken, om kans te maken op activatie, wat vervolgens nodig is om te ascenderen naar de vijfde dimensie. Als hij echt met de mensen meeleefde dan had hij uitgelegd hoe je zelf die spray en olie kan maken, voor weinig. Want meer dan water, wat goedkope olie, en wat toegevoegd parfum is het niet. Nergens hoor je de beste man praten over naar jezelf luisteren, wat de sleutel is tot daadwerkelijke ascentie. Logisch ook. Want dan had hij namelijk geen enkele klant meer gehad die zijn rotzooi afnam, of kwam opdagen bij zijn workshops vol met prietpraat. Nee Janosh en Janosh.com + aanverwante bedrijven zijn wat wij bij Indigo Revolution charlatans noemen. ‘Mensen’ die misbruik maken van andere mensen, en deze mensen met goede intenties op een dwaalspoor brengen. Een dwaalspoor wat ze van hun daadwerkelijke pad kan afbrengen als je het mij vraagt. En daarom deze speciale aflevering over Janosh.com. Ik hoop dat ik de vele mailtjes met vragen over wat ik van deze beste man vindt hiermee beantwoord heb. Luister gewoon naar jeZELF, in plaats van grof geld te betalen voor rare dingen die allemaal extern zijn. Charlatans zijn er altijd geweest in onze geschiedenis hier op deze planeet, en ze zullen altijd blijven komen. Know thyself, and you will know the Universe!

Micky
22-2-2012

16 Responses to Charlatans van de 21e eeuw: Janosh.com

 1. anke schreef:

  Dank hiervoor helemaal waar ik stelde op f.b de vraag wie er wat wist over graancirkels kreeg ik van iemand de naam Janosh ik: wie is dat? Kijk nu weet ik het want ik kreeg hele andere berichten n.l De ziel kent de vormen maar herkent deze ( nog) niet wat zeker staat te gebeuren gezien de mens op een hoger plan word ” getrokken” nu is er slechts de vorm.

 2. Johan schreef:

  Bullshit verhaal. Slappe argumenten ook. Lijkt wel of deze “Micky” een soort persoonlijke wraakactie op touw heeft gezet ofzo. Bij ons noemen ze dat azijnpissers. Mensen die zelf geen enkele snaar op hun viool hebben en dus andere artiesten gaan zitten afzeiken. En over Janosh: echte kunstenaars zijn hun tijd vooruit en worden nooit gewaardeerd omdat ze buiten kaders leven. Dat heeft onze geschiedenis wel bewezen. Duik maar eens in de persoonlijke levens van bekende schilders en uitvinders: verguist tijdens hun leven, geroemd na hun dood. Moge duidelijk zijn dat niemand zit te wachten op deze “Micky” en z’n lompe uitspraken.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Hahahaha 🙂

   Dit noem ik nu een schoolvoorbeeld van een reactie van een gekwetst mind-ego, dat zijn hele geloof in elkaar ziet donderen, en daardoor de drang voelt om zijn mind-ego programma met hand en tand te gaan zitten verdedigen. Waar is die licht en liefde die je grote charlantan’s vriendje a.k.a. guru je ongetwijfeld geleerd heeft?

   Bedankt voor het mij aan het lachen maken, daar hou ik wel van!

   • ries schreef:

    je valt door de mand Micky … je onderzoek deugd van geen kanten en je slaat de plank volledig mis … ik begrijp niet zo goed waarom je een persoon zo door het slijk wenst te halen … ik lees heel veel boosheid, frustratie & amateurisme … ga maar weer de matrix in een baan zoeken of zo … dit werk mag je mij betreft mee stoppen 🙂

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Kom dan eens met goede argumenten waarom mijn conclusie over Janosh niet klopt, in plaats van alleen maar je eigen gekwetste mind-egootje op mij te gaan zitten projecteren? Die heb je niet, je mind-egootje is gekwetst omdat ik de waarheid vertel en jouw mind-egootje heel veel tijd, energie en waarschijnlijk geld in die charlatan met zijn hypnose mind control programmaatjes heeft gestopt. Makkelijk he anoniem reageren op mensen die iets te vertellen hebben. Wat zegt het over jou dat je blijkbaar zo gekwetst bent dat je je Janosh mind control programma moet gaan zitten verdedigen? Als je het niet eens bent met mij dan kan dat, maar waarom voel je de behoefte (vanuit je mind-ego) om mij onderuit te gaan proberen te halen? Hoe triest is dat?

    • C schreef:

     Nou,Mickey heeft gewoon gelijk…het is een grote oplichters bende die misbruikt maakt van mensen die het zwaar hebben en er ook nog eens dik geld aan verdienen,bah!Ik had hem snel door en dat heb ik hem verteld ook…Hij heeft nog net de politie niet gebeld om mij te laten verwijderen want met ál zijn zogenaamde onvoorwaardelijke liefde vond hij dat toch wat minder 😂

  • whatsinaname schreef:

   Verder kijken dan Janosh lang is…
   Beste Johan,
   Ik heb Micky nog nooit persoonlijk ontmoet, Janosh echter wel. Zelf heb ik mij nog nooit uitgelaten over mijn omgang met deze man, ook niet toen ik te horen kreeg dat hij was verkozen tot charlatan. De reden hiervoor is dat ik iedereen graag in zijn of haar waarde laat, wie ben ik om over een ander te oordelen? Door Micky zijn uitspraken lomp te noemen en te gissen naar zijn beweegredenen maakt dat je oordeel nergens op gestoeld is. Indien je voor jezelf nagaat wat de werkelijke reden is van onze ontmoetingen met elkaar hier op aarde, waarom dan je tijd verdoen met elkaar iets wijs te maken, dit geldt net zo voor Johan als Janosh, of Micky&mij…hier laat ik het bij

 3. Lonnie schreef:

  Zo te zien hebben jullie zelf nog heel wat om aan te werken qua mind-ego hihi Elkaar afkatten heeft weinig met liefde te maken. Vinden dat je boven een ander staat ook.
  De intenties zijn goed, nu de uitvoering nog. We hebben nog zoveel te leren…..

  • MichellevL schreef:

   Hebben zker nog veel te leren.
   Hoe grappig dat ik het weer helemaal anders zie.
   Wat je als afkatten bestempeld zie ik als het stellen van grenzen en die bewaken, een thema waar ik middenin zit nu.
   Hoe makkelijk het als zodanig bestempeld word omdat er een mind-ego gekwetst word.
   Zelf heb ik een aantal dagen terug ervaren dat je energetisch heel goed aanvoelt of je aangevallen word terwijl gelijkertijd diegene hele mooie praatjes kan hebben waardoor het aan de buitenkant lijkt alsof jij degene bent die degene afkat omdat je de energie terugketst.
   Op het pad terug naar jezelf leer je uiteindelijk door ervaring het verschil tussen jezelf boven iemand plaatsen versus je grenzen bewaken wel. Dat is mijn mening in ieder geval.
   Zelf ben ik dat ook nog aan het ontdekken en krijg ik hierdoor alsmaar de bevestiging (waardoor mijn mind ook dit weet te herkennen) wanneer ik mijn grenzen aan het bewaken ben en aanvallen richting mij terug kets.
   Met vallen en opstaan.
   Voel dat het belangrijk is om dit te delen zo duidelijk als ik maar kan omdat het voorwaardelijke liefde is om maar over je heen te laten lopen want je krijgt geheid het gevoel alsof diegene je wat verschuldigd is terwijl diegene er niet eens bewust van hoeft te zijn in wat ie doet.

 4. Rene schreef:

  wat ik vermoed is dat je de persoon nooit in levende lijfe hebt ontmoet en alleen maar af gaat op wat op de site staat.Dan kan je in mijn ogen ook geen goed oordeel geven ik vind je manier van verslag doen erg respectloos mede omdat je de persoon niet kent .En ik vermoed dat je ook geen ervaaring hebt mijn zijn werk dus dan is het makkelijk om iemand af te kraken .

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Heeft niets met afkraken of de persoon niet kennen te maken. Het is gewoon je verstand gebruiken en zien dat iets of iemand de boel oplicht. Het is niet aan mij maar aan jou of je deze charlatan nog langer vertrouwt, het is namelijk niet mijn maar jouw geld wat je verkwanselt aan die rotzooi.

 5. vos martine schreef:

  ongelofelijk hoeveel onbewuste mensen er nog zijn op deze wereld Open je ogen Er is meer tussen hemel en aarde jongens.Eenmaal aan je sterfbed zullen je ogen open gaan Stel je open en ontvang . Eens zul je het weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *