Cryptocurrency is zo ontzettend veel meer dan alleen maar Bitcoin

Ik word persoonlijk een beetje moe van al die mensen die of bang zijn voor of geen verstand hebben van cryptocurrency. De Bitcoin hype die ontstond omdat de Bitcoin 10 duizend dollar aantikte sijpelt nog steeds na binnen zowel de mainstream als ook de alternatieve media. En bijna nergens lees of hoor ik iets zinnigs over cryptocurrency. Het enige waar het over gaat is Bitcoin en hoe grote bubbel Bitcoin wel niet is. Het zijn voornamelijk bangmaak verhalen om het huidige vampiristische banken ‘systeem’ te beschermen. Dit vampiristische bankenstelsel waar enkel een paar ultrarijke bloedlijnen van profiteren loopt op z’n einde. Het economische/bancaire plaatje is echter maar één facet van wat cryptocurrency allemaal voor ons kan betekenen. Cryptocurrency is namelijk zo ontzettend veel meer dan Bitcoin alleen…

De media lult maar wat over cryptocurrency. En het verbaast mij dat fervente complotdenkers dat gelul van de mainstream media klakkeloos overnemen. Het is angst, onwetendheid en paranoia wat de boventoon voert. Het is de angst van de massa voor het onbekende en het is de angst van de banken om buitenspel gezet te worden. Ik snap niet dat complotdenkers die dag in dag uit roepen dat bijvoorbeeld “die Rotschilds en al die andere banksters het kwaad van de wereld zijn” diezelfde banksters vervolgens helpen door de angst en de paranoia voor cryptocurrency te promoten. Zo steun je dus eigenlijk als complotkerk diezelfde banksters. Het is wellicht ook een leeftijdsdingetje. Het zijn vooral jongeren die zich wel interesseren voor cryptocurrency en alles wat daar mee te maken heeft. Ouderen blijven liever bij het ‘veilige’, het bekende, en blijven dus liever rondjes draaien in de mallemolen van het vampiristische economische gedrocht wat onze wereld gijzelt. Dat is inderdaad veel te zwart-wit geschetst, maar het valt wel op dat jongeren zich over het algemeen veel meer in cryptocurrency interesseren en zich er mee bezig houden dan dat ouderen dat doen. Misschien komt het omdat ze opgegroeid zijn in een wereld vol technologie? Ik weet ook dat er nogal allergisch gereageerd kan worden door mensen op alles wat met technologie en AI te maken heeft. Velen willen er niets van weten en/of zijn liever bang en boos als het om AI (kunstmatige intelligentie) gaat dan dat ze accepteren dat ze nu eenmaal in een wereld leven waar technologie en AI een steeds grotere rol gaan spelen. De angst voor virtueel geld slaat ook nergens op, het huidige vampiristische geldsysteem is namelijk ook al voor het grootste gedeelte digitaal. De media lult wat dat betreft maar wat en focust zich vooral op Bitcoin en vertelt dan verhaaltjes die meestal gebaseerd zijn op alles behalve de realiteit. Het beeld wat de media je wilt doen laten geloven over cryptocurrency is dat het “een energie vretende financiële bubbel is waar je zo ver mogelijk vandaan dient te blijven”. “Bitcoin is gevaarlijk want Bitcoin is een piramidespel wat geen enkele echte waarde vertegenwoordigt!” ook die uitspraak hoor ik veel te vaak. Tijd dus om wat helderheid te verschaffen over cryptocurrency.

De media heeft gelijk als het gaat om een bubbel trouwens. Echter, Bitcoin is geen bubbel. En de echte goede en innovatieve projecten op de blockchain zijn ook geen bubbel. Er zijn inmiddels (schat ik) ongeveer 1300 verschillende cryptocurrency projecten. En elke dag lanceren nieuwe fancy ICO’s om zoveel mogelijk geld te kunnen verdienen. Want de blockchain is hot. Er kan namelijk veel geld verdient worden. Dat klopt, er kan echter ook heel veel geld verloren worden, dat klopt misschien wel minstens net zo veel. Want iedereen kan tegenwoordig een eigen cryptocurrency lanceren. 99 procent van alle huidige cryptocurrency projecten is namelijk gebaseerd op de Bitcoin broncode. Her en der wat opgepoetst, voorzien van een goede marketingcampagne, en opnieuw uitgebracht als de ‘next big thing’ in cryptocurrency land. De meeste ICO’s (initial coin offerings) gaan op deze manier te werk. Vaak geldt hoe beter de marketingcampagne en hoe mooier de website des te bubbelachtig het wordt. Alles wat je zo’n beetje kan bedenken wordt inmiddels via de blockchain aangeboden of wordt binnenkort via de blockchain aangeboden. En dat soort ICO’s harken miljoenen euro’s aan Bitcoin en Ethereum binnen om die Bitcoin broncode ietwat aan te passen en opnieuw uit te brengen als ‘the next Bitcoin of Ethereum’. Hetgeen nu gaande is heeft alles weg van de Dot-com bubbel (1997-2000) waar domeinnamen als een broadcast.com en pets.com voor soms letterlijk miljarden dollars werden verhandeld. Internet begon in die tijd hot te worden en werd steeds meer mainstream geadopteerd. Gevolg was dat er een hype ontstond waarin iedereen die geld rook zijn of haar eigen internetbedrijf begon en naar de beurs bracht. Dat ging een paar jaar ‘goed’ totdat in 2000 deze dot-com bubbel keihard klapte. Facebook en Google bestonden in die tijd nog niet eens. Het waren bedrijven als Geocities, Altavista, Yahoo en velen anderen waarvan ik de naam allang vergeten ben die toentertijd de grootsten waren. Alleen Yahoo heeft min of meer de tijd overleeft, al stelt Yahoo feitelijk niet veel voor als je het afzet tegen de macht die Google, Facebook en Amazon op het internet hebben. Ik zie hetzelfde mechanisme binnen de cryptocurrency hype, en die hype is pas aan het begin. Iedereen kan een ICO lanceren en bijna iedereen kan miljoenen binnen halen met zo’n ICO. Maar de meeste projecten slaan nergens op en/of zijn gewoon rip-offs van Bitcoin en Peercoin gestoken in een ander jasje. Op den duur zullen alleen die projecten overblijven die iets toevoegen aan en/of innovatief zijn binnen het cryptocurrency landschap.

Bitcoin was de eerste crypto munt en Peercoin de eerste crypto munt met een ‘proof of stake’ concept wat simpel gezegd betekent dat het ‘minen’ van zo’n cryptocurrency decentraal plaats kan vinden in plaats van het gecentraliseerde minen van bijvoorbeeld Bitcoins. Het is dus ook gelul dat alle cryptocurrency enorm veel energie gebruiken om het netwerk up te kunnen houden. Bij Bitcoin geldt dat misschien wel, om Bitcoin te kunnen minen heb je grote serverruimtes vol met geavanceerde computers nodig. Maar bij Vertcoin bijvoorbeeld gebeurd dat minen niet door grote rijke spelers met grote ruimtes vol met computers, bij Vertcoin minen de gebruikers zelf met de capaciteit van hun CPU’s en grafische kaarten die ze toewijzen aan het minen van Vertcoin (en zodoende Vertcoins kunnen verdienen om het netwerk up te houden). Bitcoin is eigenlijk één van de weinige cryptocurrency waarbij grote serverruimtes vol met computers het netwerk voor transacties ‘running’ houden (dat proces noemen we minen). En toch focust de media zich vooral op dat emergie slurpende minen deze dagen, en nemen complotmedia sites dat gewauwel klakkeloos over.

Al die 99 procent van de huidige cryptocurrency projecten die feitelijke rip-offs zijn van Bitcoin en/of Peercoin behoren tot de eerste generatie van cryptocurrency. Dit zijn allemaal letterlijke cryptocurrency als in dat het crypto munten zijn bedoelt om onderling (peer to peer) crypto geld over te kunnen maken. De media vertelt je echter niet dat er ook een tweede generatie en inmiddels zelfs een derde generatie cryptocurrency is. Ethereum wordt ook veel genoemd in de media. Ethereum is een tweede generatie cryptocurrency wat je eigenlijk crypto assets kan noemen. Via het Ethereum netwerk kan je naast betalingen met crypto geld ook zogenoemde ‘smart contracts’ afsluiten via de blockchain. Een smart-contract is volgens de definitie:

Een smart contract (slimme overeenkomst) is een geprogrammeerde overeenkomst die is opgesteld in een programmeertaal en vastgelegd is in een blockchain. Het werkt zonder de tussenkomst van derde partijen zoals een notaris. Het is een geschreven programma dat wordt uitgevoerd door een decentraal computing netwerk dat automatisch en zelfstandig zijn werk doet op basis van de opgestelde (geprogrammeerde) regels en afspraken. Een smart contract werkt als een transactie protocol die de termen van het contract uitvoert en door alle nodes in het decentrale netwerk worden gevolgd. De transactieverwerking verloopt automatisch met behulp van de gebruikte blockchain en de benodigde crypto-equity. De deelnemers van deze overeenkomst kunnen de werking niet meer kunnen manipuleren of veranderen.

Voorbeelden van smart-contracts zijn effecten, testamenten, derivaten, obligaties, leningen, eigendomsbewijzen, schuldbewijzen, ruilcontracten zoals de Amotic Swaps etc.

De makers van Bitcoin wilden geen smart-contracts ondersteunen met hun cryptocurrency. Feitelijk is die smart-contract module niets anders dan een Bitcoin met wat extra functionaliteit. Van dat soort cryptocurrency zijn er ook weer honderden die allemaal min of meer hetzelfde zijn en/of hetzelfde kunnen. Veel van die eerste en tweede generatie cryptocurrency zullen na het barsten van de cryptocurrency bubbel niet veel tot niets meer waard zijn vermoed ik. Net als dat de grotere spelers op de cryptocurrency markt van de afgelopen jaren (op Bitcoin, Ethereum en Litecoin na) nu ook al drastisch in waarde zijn gedaald. De cryptocurrency markt is voortdurend in beweging en nieuwe technologieën en ideeën blijven gelanceerd worden.

Bitcoin zelf is geen bubbel. Bitcoin zal mijns inziens altijd schommelingen in waarde blijven vertonen, en zal daarnaast steeds meer waard worden. Simpelweg omdat de Bitcoin de ‘reserve currency’ is van de cryptocurrency markt. Bitcoin is en blijft een crypto munt waarmee je andere cryptocurrency kan kopen. Op de meeste crypto exchanges gebruik je Bitcoin om andere cryptocurrency aan te schaffen die (nog) niet met de euro of dollar gekocht kunnen worden. Alleen daarom al zal Bitcoin altijd waarde blijven houden. Mensen die beweren dat Bitcoin een bubbel is hebben geen flauw benul van wat er zich nog meer afspeelt in de cryptocurrency wereld. Het houdt namelijk niet op bij de tweede generatie cryptocurrency. Inmiddels is Cardano op het cryptocurrency toneel verschenen bijvoorbeeld. Cardano lost ontzettend veel tekortkomingen en beperkingen op die Bitcoin en al die andere projecten hebben. Zoals (ik noem maar even wat dingen) schaalbaarheid, het aantal transacties, de technologie, en heel veel andere zaken die verband houden met cryptocurrency. Cardano heeft geen bergen geld verspeeld aan veel te dure marketingcampagnes, Cardano investeert liever in de technologie van hun project, komt met regelmatige updates en betrekt het publiek in het (beta) testen van hun blockchain technologie. Dat is iets wat andere projecten vaak nalaten, dat soort projecten die bijdragen aan de cryptocurrency bubbel brengen vol bombarie ‘the next Bitcoin of Ethereum’ uit en laten vervolgens amper meer iets van zich horen en verbeteren hun project amper tot niet. Bitcoin en verreweg de meesten andere cryptocurrency zullen niet een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel worden omdat de technologie van hun blockchain projecten beperkt of verouderd is. Bitcoin kan 6 tot 7 transacties per seconde aan. Anderen kunnen een meervoud aan maar zijn nog steeds beperkt omdat het dus feitelijk verbeterde versies van de oorspronkelijke Bitcoin broncode zijn. Nieuwe derde generatie projecten als Cardano kunnen wel het aantal transacties per seconde aan wat vereist is om wereldwijd een betaalmiddel te kunnen worden. Daarnaast is Cardano zo ontzettend veel meer dan enkel een transactie protocol, Cardano is dus zeker een project om in de gaten te houden als het gaat om de mogelijkheden die toekomstige grote spelers op de blockchain markt hebben.

Mijn persoonlijke favoriet onder de huidige cryptocurrency is Substratum. Substratum lanceerde een aantal maanden terug na een geslaagde ICO. Substratum doet vanaf het begin wat het belooft heeft, en doet dat sneller dan het schema wat men daarvoor gemaakt had. Substratum heeft een nieuwe website gelanceerd vorige week, een betere uitleg dan deze website over het Substratum project geeft kan ik niet geven. Ik zal het beknopt houden, want het is best veel wat Substratum belooft en waar men bij sommige producten al in de Alpha testfase is. Kort samengevat staat het Substratum project voor het gedecentraliseerde internet. Een anoniem gedecentraliseerd internet. Je hoeft met de komst van Substratum straks geen duur VPN abonnement te hebben om anoniem het complete internet te kunnen bezoeken. Je kan je website via Substratum laten hosten en de hele wereld kan dan je website bekijken zonder aparte Tor browser maar gewoon met je favoriete webbrowser. Of een website door een overheid nou gecensureerd of geblokt is maakt  niet uit want Substratum werkt via de gedecentraliseerde blockchain en omzeilt die opgelegde beperkingen. Je kan ook actief participeren in het Substratum netwerk door een zogenoemde node te installeren en te hosten op je computer. Kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat je geen last hebt van die Substratum node. Als je actief je computer gebruikt zal de node op de achtergrond werken, ben je niet actief dan gebruikt de node wat meer capaciteit van je computer. Te denken valt hierbij aan je CPU, interne geheugen, internetverbinding en harde schijf ruimte. Je host op die manier voor een gedeelte het gedecentraliseerde internet. En je wordt daar ook nog voor beloont (in subs). Op die manier worden gecentraliseerde hosting bedrijven zoals GoDaddy, One.com, Bluehost en andere grote spelers op de hosting markt overbodig. Op die manier krijgt bijvoorbeeld YouTube er eindelijk een gedegen concurrent bij, want Substratum gaat ook een gedecentraliseerd videoplatform via de blockchain aanbieden. En het mooie is dat ‘de leek’ die geen verstand heeft van blockchain technologie hier niets van merkt. Alles is gewoon via je Chrome, Firefox, Edge of Safari browser te bekijken, net zoals je nu naar een website gaat. Substratum is zeer veelbelovend en heeft daadwerkelijk een grote rol te spelen in de wereld van het internet wat steeds meer gecentraliseerd en gecensureerd wordt. Ik raad de website van Substratum aan om even door te nemen voor diegenen wiens interesse ik gewekt heb, want zoals gezegd is Substratum nog heel veel meer dan wat ik daarnet geschetst hebt.

Andere oplossingen die via de blockchain lopen die ik kan waarderen (en steun) zijn bijvoorbeeld projecten als een Siacoin. Siacoin faciliteert een open-source gedecentraliseerde cloud. In een tijd dat het opslaan van belangrijke bestanden in een zogenoemde ‘cloud’ helemaal in is en daarnaast enorm handig is, is het van belang dat we dat gedecentraliseerd en veilig kunnen doen. De markt die we nu kennen is gecentraliseerd doordat Google, Microsoft, Apple en Dropbox daar een monopolie hebben. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vertrouw geen van bovenstaande bedrijven en vertrouw velen malen liever op een encrypted gedecentraliseerd platform waar ik mijn bestanden veilig op kan plaatsen. Tegelijkertijd kan je via Siacoin ook weer ruimte en capaciteiten van jouw computer beschikbaar stellen aan anderen die Siacoin gebruiken. En ook daar krijg je een beloning voor, in dit geval dus in Siacoins. Cryptocurrency projecten zijn dus niet alleen erg nuttig, maar kunnen ook zeker lonen.

Ik kan nog wel wat voorbeelden noemen van initiatieven die via de blockchain lopen die ik toejuich. Hoe je het ook wendt of keert, we leven nu eenmaal in een wereld waar grote bedrijven er alles aan doen om gevoelige privacy schendende informatie van ons te verzamelen. Ik hoef geen smartphone, maar ik begrijp dat ik daar ongeveer alleen in ben, de rest van de wereld wil graag een smartphone, en van mij mogen jullie. Een probleem bij alle nieuwe smartphones zijn al die privacy schendende technologieën zoals vingerafdrukscanners, irisscans en gezichtsherkenning camera’s. Dat soort gevoelige informatie wordt nu wederom door de grote tech bedrijven verzameld en beheerd. Civic is een project (wat al een werkend product heeft) wat jouw gevoelige informatie in de encrypted blockchain opslaat. Jij beheert dan dus jouw irisscans, vingerafdrukken en andere gevoelige informatie in plaats van dat Google of Apple het voor jou beheerd.

Bitcoin is niet anoniem. Wat men je ook probeert wijs te maken over witwassen via Bitcoin, het klopt niet helemaal. Want Bitcoins zijn traceerbaar, elke vorige eigenaar van een Bitcoin of van een gedeelte van een Bitcoin is te achterhalen via de blockchain. Anonieme transacties zijn er eigenlijk niet met Bitcoin en velen andere cryptocurrency. Monero, Vertcoin, en nog enkele andere cryptocurrency hebben dat probleem opgelost met hun cryptocurrency zodat je daadwerkelijk anonieme transacties kan maken via het internet.

Ik snap dondersgoed waarom de media en de banksters desinformatie en angstporno verspreiden over cryptocurrency en je aandacht enkel op Bitcoin gefocust willen houden. Je zou bijvoorbeeld eens wat horen over Cardano of Substratum of één van die andere cryptocurrency die wel een groot verschil kunnen maken en dus een ernstig probleem kunnen veroorzaken voor het huidige vampiristische systeem…. Plus banksters verdienen aan Bitcoin. Als men zoals vorige week de boel loopt te hypen en in gaat spelen op de hebzucht van mensen door uitspraken als “als je vorig jaar een Bitcoin had gekocht dan had je nu meer dan 8000 euro winst gemaakt”. Mensen zonder verstand van de beurswerking worden op die manier gemanipuleerd om op de golven van de hype veel te duur Bitcoins aan te schaffen. Vervolgens laat je als bankster van bijvoorbeeld JP Morgan jouw handelaars de Bitcoins tegen die hype prijs verkopen, terwijl je diezelfde Bitcoins een tijdje terug gekocht had ten tijde van een dip in de Bitcoin koers, veroorzaakt door angstporno van bijvoorbeeld Jamie Dimon, CEO van inderdaad datzelfde JP Morgan. Op die manier maken de banksters winst met Bitcoin. Ze houden het grootste gedeelte van het publiek bang zodat het gewone volk niet ook kan verdienen aan de Bitcoin, en hopen tegelijkertijd dat er als ze de Bitcoin hypen via de media er net voldoende mensen instappen in de Bitcoin die de Bitcoin prijs omhoog stuwen, zodat de banksters de veel te dure Bitcoins dan weer kunnen verkopen en diezelfde Bitcoins vervolgens weer kopen nadat de prijs drastisch is gezakt door angstporno verhalen van diezelfde banksters. Laat je dus niet beïnvloeden door de angstporno en desinformatie verhalen van de media. Doe zelf onderzoek als je interesse gewekt is. De wereld van de cryptocurrency kan uiterst schadelijk worden voor de heersende elite bloedlijnen die alles willen centraliseren. Cryptocurrency decentraliseert en geeft de macht terug aan het volk. Power to the people dus!

Micky van Leeuwen

5-12-2017

28 Responses to Cryptocurrency is zo ontzettend veel meer dan alleen maar Bitcoin

 1. Michiel schreef:

  Goed stuk! Ik denk dat Bitcoin een revolutie gaat ontketenen waarbij het huidige rotte financiële systeem ten onder gaat en wordt vervangen door een gezond, transparant en vrij systeem gebaseerd op Bitcoin. Bankiers en overheden zijn hier inderdaad bang voor en laat nou toevallig bijna alle media door hen uitgegeven worden…..

 2. Hans Coudyser schreef:

  Er is een intelligentie die boven dit krakeel bestaat, die alle kanten beheert en de vrijkomende energie door de ontstane dynamieken binnen rijft. Aangenaam of niet, goed of kwaad, dit maakt dit ding niet uit, is hieraan ondergeschikt. We waren, zijn en blijven ook met cryptocurrency uitvoerders met een vrij aanvoelende marge.

 3. only you schreef:

  Als de banken slim zijn kopen ze zoveel en mogelijk bitcoins en op het hoogste niveau eruitstappen, dan is de zeepbel zo geklapt?

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Dat doen die banken al een tijdje.

   Bitcoin in geen bubbel, dus die kan ook niet barsten mijns inziens. Bitcoin kan wel flink in waarde schommelen, en bij zowel de 10 al 12 duizend dollar grens werden er voor miljarden dollars een bitcoins verkocht. De koerst crashte echter niet, want er is nog steeds meer dan voldoende vraag naar Bitcoins, en die vraag zal enkel stijgen omdat het nog steeds niet mainstream geadopteerd wordt.

   • only you schreef:

    Dit systeem is alleen voor icters weggelegd, ken toevallig iemand die honderden bitcoins had opgekocht voor enkele dollars, die zou multimiljonair zijn, vind dit in het geheel niet rechtvaardig!
    Nu blijkt dat zijn computer gehackt was met als resultaat bitcoins futsie?
    Een geldspel voor criminelen niks meer

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Lekkere ICT-er, die zijn computer laat hacken en blijkbaar dus zijn Bitcoin codes naast zijn wallet op zijn computer had opgeslagen. Zo’n ICT-er zou ik dus nooit in dienst nemen, dat noem ik een amateur. En het is ook weer typisch zo’n verhaal wat ik niet geloof.

     Je uitspraak dat het een geldspel voor criminelen is spreekt verder boekdelen, daar hoef ik niet eens op te reageren, dat zegt alles over jouw kennis van Bitcoin en van cryptocurrency, dit artikel gaat over allerlei mogelijkheden, je hebt je er verder niet in verdiept blijkbaar, dat is uiteraard geheel aan jou en jouw keuze, maar dom klinkt je uitspraak wel. Ook dat is jouw keuze uiteraard 🙂

     • sebas36 schreef:

      Nogal ja, of je zet het op een Harde schijf met je wallet en sloopt hem evt. uit je pc of je neemt een Bitcoin wallet USB stick.

      Nog even over het klappen van een bitcoin van een eventuele bubbel, opzich werkt de markt zo wel maar omdat de bitcoin beleggers niet van die angstdrollen zijn als op de beurs klapt het niet. Laatst een paar miljoen gejat zakt ff een paar dagen en klimt gewoon weer op.

      Maar het is wel een evt. een manier voor criminelen voor witwassen. Hell ik doe het zelf met mijn winsten. Belastingsdienst jat al genoeg van mij!

     • only you schreef:

      De icter de Winter heb ik gehoord op trosnieuwsshow Npo1 en die zegt prompt hetzelfde als ik.
      Maw je kunt er niks mee en als je teveel heb en deze kwijt wil dan ga je gang!

      • Micky van Leeuwen schreef:

       Slaap lekker verder in dat geval. Wel raar dat iemand de mainstream media (NPO) gebruikt om zijn mind-ego angsten te bevestigen. Maar het is jouw keuze, niemand dwingt je om anders te geloven, jij komt hier je mind-ego angsten projecteren, dat is jouw ding verder. Jij zal zelf wel snappen waar je het over hebt neem ik aan, ik snap je reacties in ieder geval niet haha.

 4. rob schreef:

  Dag Micky,
  De genoemde website, substratum en project siacoin, kun je daar als bedrijf ook medisch gevoelige informatie van patiënten opslaan op een veilige manier waar niemand aan kan komen?

  Groetjes Rob

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Die kan je ook op je eigen server bewaren, intern. Daar heb je geen blockchain voor nodig, wel een goede systeem/netwerkbeheerder die weet wat ie doet 🙂

   Ik heb wel gehoord dat er bedrijven bezig zijn met een blockchain iets wat gelijk staat aan het EPD, maar dan niet opgeslagen bij de overheid maar decentraal in de blockchain. Misschien is dat iets om naar te kijken/zoeken als je zoiets wilt.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Hoi Hans, kan jij met jouw eigen woorden mij uitleggen wat ‘AI singularity’ betekent, en wat dit met de blockchain te maken heeft? De video die je hierboven deelt legt dat namelijk niet echt uit.

   • Micky van Leeuwen schreef:

    Dat dacht ik al geen antwoord… heel veel mensen roepen constant ‘AI Singularity’ als het om cryptocurrency gaat, maar niemand van die mensen die dat roepen kan dat in eigen woorden uitleggen. Jullie roepen elkaar gewoon na, zonder te weten waar je het feitelijk over hebt.

    • hans coudyser schreef:

     Micky, ga naar de site van Martin Vrijland, ‘beter uitleggen dan hijzelf dit doet kan ik niet, dus. (ik kijk niet alle dagen op mijn pc, ok?)overigens dacht ik dat de geïntervieuwde in betreffende youtube dit wel degelijk uiteen zet. Gr. Hans.

      • Micky van Leeuwen schreef:

       Goh Hans, je komt weer niet met een uitleg in eigen woorden, maar wederom met een video van meer dan een uur? Denk je dat ik niets beters te doen heb? Geef nu eens antwoord op mijn vragen in je eigen bewoordingen? Zonder YouTube video’s en zonder linkjes naar andermans paranoia? Leg het zelf nou eens voor ons uit Hans, waar moeten we nu precies bang voor zijn volgens jou?

     • Micky van Leeuwen schreef:

      Je bent dus een naprater Hans. Duidelijk. Ik hoef het niet van Vrijland te horen, ik wilde het in jouw bewoordingen horen om mijn gelijk te bewijzen dat je een naprater bent die zomaar wat deelt. Ik heb die video uitgekeken, ja echt, want de geinterviewde heeft allerlei soorten cryptocurrency. Hij heeft het echter niet over de toverwoorden ‘AI’, ‘Blockchain’, ‘Cryptocurrency’ en ‘Singularity’ in één pakkend fragment, de woorden worden her en der rond gegooid zonder uitleg te geven.

      Maar goed, jij kunt dus niet eens uitleggen waarom je bang bent voor cryptocurrency? Je gooit net als velen anderen met de termen AI en singularity, maar je hebt net als al die anderen geen idee waar je nou eigenlijk echt bang voor bent. En waarom kom je mij overtuigen van jouw angstbeelden, angstbeelden die je duidelijk laat voeden door bange bloggers die ook geen verstand van zaken hebben?

 5. guuz schreef:

  Lucky tv…. afdeling Willie….op vakantie deel 2 Duikfilmpie….gna.

 6. guuz schreef:

  P.S. Fijne uitzending weer….

 7. guuz schreef:

  Gewoon intikken op Lucky tv….Op zijn site en dan 2015 of zoiets……je bent er snel Haha ik ben wat blijven steken.

 8. guuz schreef:

  Qua wat deze jongen doet. Gna…

 9. Amilius schreef:

  Wat hebben banken en water met elkaar te doen? Geld als water?
  Of is er meer?
  Een banken vond men van origine bij een rivier of zee.
  Wat we eruit viste werd op de bank bewaard. De stromingen waren erg belangrijk voor aanvoer van spulletjes of vis.
  Degene die niet oppervlakkig zijn doken er in en viste wat op, de rest hing rond de bank om te kijken of er wat te halen viel. (Weinig verandert eigenlijk )
  De currency is een mooi wordt voor die stroming…”kering en zee” en stroming.
  De is van nature ritmisch en wederkerend.
  De getijden van de crypto currency begrijp ik nog niet zo, en een veilige bank heb ik nog niet gevonden.
  Dit wordt dus spartelen en verzuipen, of zwemmen en ontdekken of er nog droog plekje te vinden is voor mij.
  Want varen over de crypto zee is nog een eind weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *