De ComplotConcurrent doet aan intimidatie & cyberpesten, aldus Google/YouTube..

Zojuist kreeg mijn YouTube kanaal ‘Indigo Revolution TV’ een ‘strike’ van YouTube en werd uitzending 2 van de ComplotConcurrent door YouTube verwijderd. De reden: De ComplotConcurrent doet volgens YouTube/Google aan ‘intimidatie & cyberpesten’.

Ik zag dit eigenlijk al vanaf het moment dat ik twee weken geleden de eerste ‘ComplotConcurrent’ uploadde naar YouTube al aankomen. Ik had al redelijk wat berichten gelezen en gehoord van YouTubers die hetzelfde overkomen is. Ik klaag er verder ook niet over, YouTube/Google is nu eenmaal een gedrocht van een bedrijf. En bedrijven mogen doen wat ze willen doen, het is hun platform, hun huisregels. Je kan je vervolgens aan die huisregels houden en daardoor met de gratie van Google/YouTube blijven, of je hebt geen zin om je aan die huisregels te houden en je verkast. Ik prefereer die laatste optie.

Ik heb inmiddels uitzending 2 van de ComplotConcurrent op mijn eigen serverruimte geplaatst zodat deze gewoon te bekijken is vanaf deze website. Maar dat is niet de meest ideale oplossing. Ik ben dus op zoek naar een ander video platform. Ik heb inmiddels een account aangevraagd op DTube, wat een nieuw platform (inclusief kinderziektes) is, en wat voor een gedeelte gedecentraliseerd is. Voor de toekomst heb ik daar wel vertrouwen in, maar omdat het redelijk nieuw is zoek ik een alternatief. Mijn DTube account is nog niet geverifieerd door DTube dus ik kan DTube op het moment van schrijven nog niet testen/gebruiken.

Ik ken Vimeo. Ik heb een gratis Vimeo account. Maar dat gratis Vimeo account mag maar 500 mb per week uploaden en heeft een hoop beperkingen. Voor 60 dollar per jaar kan je een upgrade van je account doen. Dat is iets wat ik wel wil overwegen en kan bekostigen uit donaties. Maar voordat ik die optie kies wil ik lezers van deze website vragen of jullie misschien betere ideeën hebben of andere video platforms kennen die ook geschikt kunnen zijn. Mail mij op micky@indigorevolution.nl of reageer onder dit artikel als je wilt meedenken over de toekomst van Indigo Revolution TV.

Het ‘toeval’ wil dat ik van plan was en nog steeds ben om morgenavond een nieuwe ComplotConcurrent op te nemen. Daarin zit een clip over de hetze die gevoerd wordt tegen zogenaamd ‘nepnieuws’. Daarin komt de directeur van Google/YouTube Nederland aan het woord en die voorspelde eigenlijk al dat zij (Google) de ComplotConcurrent gingen verbannen van YouTube, net als al die anderen die zogenaamd ‘pesten’ of ‘intimideren’. Ik heb YouTube niet nodig. YouTube mocht blij zijn dat ik YouTube gebruikte voor Indigo Revolution TV, dat was een hele eer voor YouTube. Maar YouTube heeft een teer huidje. Je mag op YouTube geen mensen beledigen, intimideren en/of pesten (lees: de waarheid vertellen). Ik moest wel lachen toen ik het cyberpesten beleid van YouTube net las (wat ik verplicht was om te doen om weer in mijn account te komen). Hieronder een klein stukje:

Intimidatie en cyberpesten

We willen dat je YouTube kunt gebruiken zonder bang te zijn voor pesterijen. Als het bij intimidatie om een doelbewuste aanval gaat, kun je dat rapporteren. Het bericht wordt dan verwijderd. In andere gevallen, waarbij gebruikers alleen een beetje vervelend doen, kun je hun gedrag het best negeren.

Voorbeelden van intimidatie zijn:

 • Beledigende videos, reacties en berichten
 • Iemands persoonlijke gegevens onthullen, inclusief gevoelige persoonlijk identificeerbare informatie, zoals burgerservicenummers, paspoortnummers of bankrekeningnummers
 • Met kwade bedoelingen een opname van iemand maken, zonder dat diegene daar toestemming voor heeft gegeven
 • Het doelbewust plaatsen van video’s om iemand te vernederen
 • Het plaatsen van kwetsende en negatieve reacties/video’s over iemand anders
 • Ongewenste seksualisering, inclusief seksuele intimidatie en seksuele kwetsingen, in welke vorm dan ook
 • Het aansporen tot het intimideren van andere gebruikers of videomakers

Het is duidelijk dat Indigo Revolution TV een maatje te groot is voor YouTube, YouTube is voor nietszeggende vloggertjes dit zich aan de regeltjes houden, niet voor internet TV die mensen bewust wil maken door middel van infotainment.

De uitzending van de ComplotConcurrent voor morgen gaat als alles goed verloopt gewoon door en zal sowieso te bekijken zijn via deze website. Of dat via Vimeo, DTube, of gestreamd vanaf mijn eigen webruimte is weet ik nog niet, maar wat wel zeker is is dat de ComplotConcurrent gewoon te bekijken zal blijven zijn!

Micky van Leeuwen

8-3-2018

12 Responses to De ComplotConcurrent doet aan intimidatie & cyberpesten, aldus Google/YouTube..

 1. Gerben schreef:

  Goed nieuws, laat ze de t*ring en andere vervelende dingen over zich heen krijgen
  Die fake news YouTube & Google
  Hoe eerder van ze af hoe beter
  Ik heb geen vimeo account en hoef er ook geen als je Via mij gratis ruimte kan/wil weet niet hoe groot zo’n aflevering is
  Hoor of lees ik het wel

 2. tom schreef:

  Standaard beleid van yt, sinds een jaar zijn ze daar fanatieker in geworden.

  Veel mensen dienen protest in en dan wordt de video weer goedgekeurd. Andere beginnen gewoon een extra kanaal als ze teveel strikes hebben.

  Andere alternatieven zijn bitchute, vidme,minds.

 3. New World Disorder schreef:

  Dat zat er aan te komen helaas… Allemaal volautomatisch door een algoritme. En kennelijk is het vrijwel onmogelijk om met een mens in contact te komen, de computer zegt nee (handig die automatische ondertiteling).

  Het schijnt dat YouTube het liefst alle content die het officiële verhaal (zoals 9/11) tegenspreekt van haar site afhaalt. Ach wat maakt het ook uit, Humberto is geëmotioneerd en Testoteronnie Flex heeft een nieuwe track.

 4. Sebas36 schreef:

  Toevallig ook een van de video’s waar je het woord Sandy Hook zei?
  Ik heb al namelijk meerdere kanalen video’s zien verdwijnen hierdoor. Zonder dat er inhoudelijk op in werd gegaan.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Volgens mij wel ja, is dat het verboden woord?

   Volgens de melding die ik kreeg heeft iets of iemand (algoritme?) de video voor beoordeling aangemeldt, en is de video gisteren beoordeeld en pertinent verwijderd. Lijkt op een 1,2-tje tussen mens en machine. Maar ach… fuck YouTube. Ik heb inmiddels een Indigo Revolution TV hoek op Vimeo ingericht. Hopelijk blijft Vimeo beetje buiten schot van de social justice warriors en de Kajsa Ollongren Maffiagroep haha.

   • sebas36 schreef:

    Een van de verboden woorden ja, Sandy Hook. Dankzij Infowars/AlexJones die Amerika toen op zijn kop heeft gezet met deze valse vlag.
    Ergens heb ik gelezen dat het algoritme via de automatische vertaler werkt. Die ‘flagt’ de video en word later beoordeeld door een werknemer.
    Ach en anders is er nog een shitload aan streaming sites als de justice warriors naar Vimeo overgaan. Zo is het altijd geweest op internet, het duurt vaak even maar een ander neemt het wel weer over. Ook voor bijvoorbeeld Faceshit staan al weer nieuwe en potentiele nieuwe massive social netwerken in de coulissen zonder al die tracking reclames en dubieuze algoritmes.
    Laatste nieuws over eu dis info.eu al gehoord trouwens? Nu flagt de Nederlandse politiek hun als fake news. Zelfs ons heksje Kasja Ollongren.
    Nederlandse en Europese politiek begint een beetje GTST kenmerken te vertonen. lolz…

 5. guuz schreef:

  haha, een beetje?
  Een beetje een ouderwetse Amerikaanse serie is er niets bij…..hoewel…..

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Guuz haast je naar de frontpage van de website, er staat je na een minuut in de nieuwe ComplotConcurrent een verrassing van jewelste te wachten! 😉

 6. Micky van Leeuwen schreef:

  Kerry Cassidy had een interessant ‘roundtable’ gesprek met een aantal andere gecensureerde YouTubers gisteren https://www.youtube.com/watch?v=Tg3JRiw8mOk

 7. guuz schreef:

  gedaan en heel blij geworden…….haha, heerlijk weer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *