De oorlog tegen cash geld

Het is en blijft waarschijnlijk een heikel punt voor veel mensen binnen de complotmedia. Ik heb het dan in dit geval over de oorlog die gaande is tegen cash geld. Die oorlog wordt gevoerd door onder andere de banken, de overheden, de geheime diensten en sinds kort ook door de inmiddels meer dan 1500 verschillende crypto currencies die gebruik maken van blockchain technologie. Eigenlijk is de oorlog al verloren, de laatste Gallische nederzettingen die nog gebruik maken van cash geld sterven langzaam uit. Ze zijn omsingeld door de digitalisering en AI kijkt gulzig toe om nog meer weerloze slachtoffers te kunnen maken richting singulariteit.

Heb ik jullie attentie? Vast wel. Want de ervaring leert dat heel erg veel mensen die de complotmedia op de voet volgen bang zijn voor het verdwijnen van cash geld. Waarom zijn die mensen bang dat cash geld verdwijnt? Geen idee. Misschien zijn ze stiekempjes toch wel een beetje verknocht en gehecht aan de systemen binnen de Matrix die ze tegelijkertijd verafschuwen?

Het willen behouden van cash geld staat voor mij gelijk aan het willen behouden van het huidige monetaire vampiristische slavensysteem. Dat cash geld wat mensen willen behouden behoort nu eenmaal toe aan dat corrupte criminele gecentraliseerde slavensysteem wat velen dus tegelijkertijd verafschuwen. “De Rotschilds!!! Centrale banken!!! BANKSTERS!!!! Geld als schuld!!!” maar tegelijk dus ook “Blijf van ons cash geld af!!! Rotschilds!!! Het einde van cash geld maakt ons slaven van AI!!!” Huh…? We waren toch al slaven? Ik snap de complotmedia steeds vaker niet meer. Wat wil men nou? Maak eens een keuze…. Wil je het huidige monetaire systeem behouden? Prima, dan mag je van mijn part ook je cash geld behouden. Wil je een nieuw eerlijker monetair systeem? Vergeet dan je bankbiljetten die niet geheel toevallig dezelfde kleuren hebben als Monopoly nep geld.

Als je een eerlijker geldsysteem wil hebben, en banken en andere grootgraaiers buitenspel wilt zetten, dan zal je verandering dienen te omarmen. Angst voor angst is nog destructiever dan alleen maar angst. Angst voor angst verlamt. Angst voor angst maakt dat je niet verder kijkt dan je reptilian brain. Fight or flight maakt je niet krachtiger, het maakt je eerde een weerloze en willoze bange prooi. Zet dat stukje lizard brain even aan de kant, want het zit je in de weg, die reptielen hersenschors maakt dat je niet helder en logisch meer kan nadenken. De meesten complotters zijn namelijk bang voor blockchain technologie. Het is namelijk nieuw, en het is anders dan men gewend is, en dat is eng. Blockchain technologie zorgt ervoor dat je zelf verantwoordelijkheid dient te nemen, want er is geen bank, notaris, of andere veel te duur betaalde tussenpersoon meer nodig bij blockchain technologie.

Ik weet het, blockchain technologie en crypto currency is digitaal. Digitaal wordt als eng bestempeld door de meerderheid der complotmedia websites en dito YouTube kanalen. Maar datzelfde cash geld wat ze wel vertrouwen en willen behouden behoort ook tot een digitaal systeem. ABN Amro, ING, de Rabobank en al die andere banken zijn gewoon buiten dienst tijdens bijvoorbeeld een stroomstoring en/of een DDos aanval, zoals we van de week mochten aanschouwen.

Het is misschien nog een beeld van honderden jaren terug wat bij mensen is blijven hangen, of misschien zien ze bij een bank een visual van Dagobert Duck’s geld pakhuis voor zich? Het huidige verrotte corrupte geldsysteem is allang digitaal. Er ligt amper nog goud of wat anders als waarde ergens in een kluis als tegenwaarde voor dat oh zo geliefde cash geld. De waarde van het huidige geldsysteem wordt niet bepaald aan de hand van goud, zilver, olie of wat dan ook. Het huidige geldsysteem kan anno 2018 nog steeds een algemeen geaccepteerd geldsysteem zijn omdat de massa het waarde geeft. In hun hoofd. Want het huidige geldsysteem heeft amper tot eigenlijk geen tegenwaarde. Om het minste geringste wordt er gewoon geld bij ‘gedrukt’. Het wordt niet echt met een geldpers gedrukt, nee er worden gewoon wat bedragen op een computerscherm getoverd. Het is met andere woorden gewoon een digitaal systeem wat enkel en alleen waarde heeft omdat de massa het in hun hoofd/mind waarde geeft. Meer dan dat en een corrupt slavensysteem waar alleen de superrijken van profiteren is het niet. Dus hoeveel slechter kan een nieuw systeem dan zijn als ik vragen mag?

Als een bank omvalt is dat cash geld trouwens ook geen donder meer waard. Dan heb je gekleurd papier met cijfertjes erop en goedkoop metaal wat als je het laat omsmelten meer kost aan Co2 klimaatbelastingen dan dat het je iets oplevert. Maar ja…. vertel dat alles maar eens aan een fervent complotdenker.. die kijkt je angstig aan en vertelt je vervolgens doodleuk dat blockchain technologie een uitvinding is van die verfoeide Rotschilds, en dat AI in opdracht van de Zionisten en de NSA werkt om ons aan het crypto geld te krijgen en ons zodoende verslaafd te maken aan technologie. Dat zeggen dezelfde complotdenkers inderdaad die de hele dag met hun snufferd in een computerscherm hangen om zich bang en boos te laten maken en houden door van allerlei complotten. Heel veel meer tijd dan dat ze nu al kwijt zijn aan al die online complotten kunnen deze complotdenkers toch niet doorbrengen achter hun smartphone, tablet en computerschermen?Er zitten toch maar 24 uur in een dag? Dus vanwaar die paranoïde angst voor AI als AI toch al het grootste gedeelte van je leven beheerst?

Blockchain technologie is trouwens heel veel meer dan Bitcoin en digitaal geld alleen… Blockchain technologie gaat de wereld voorgoed veranderen. En het leuke aan blockchain technologie en crypto currencies die gebruik maken van die blockchain technologie is dat je zelf mag weten of je je crypto currency uitprint op gekleurde papiertjes. Het slaat nergens op als je het uitprint op gekleurde papiertjes, maar als je daar gewend aan bent en waarde hecht aan geprinte gekleurde papiertjes houdt niemand je tegen om vast te houden aan gekleurde geprinte papiertjes.

Micky van Leeuwen

31-1-2018

6 maanden ago

26 Comments

 1. Heb ik jullie attentie? Vast wel. Want de ervaring leert dat heel erg veel mensen die de complotmedia op de voet volgen bang zijn voor het verdwijnen van cash geld. Waarom zijn die mensen bang dat cash geld verdwijnt? Geen idee. Misschien zijn ze stiekempjes toch wel een beetje verknocht en gehecht aan de systemen binnen de Matrix die ze tegelijkertijd verafschuwen?

  Geen idee?

  In een artikel van 11 december schrijf je:
  Tot drie maanden terug wist ik geen moer van cryptocurrency. Ik had dezelfde waanideeën als velen anderen nog steeds hebben. Ik wist niet eens dat er buiten Bitcoin nog een complete wereld van inmiddels meer dan 1300 verschillende cryptocurrency was. Ik zag Bitcoin ook als “die virtuele bubbel die niets waard is”. Ik had ook een hekel aan digitaal geld, want ik was nog steeds in een mindset die vocht tegen een zogenoemde ‘cashless society’. Ik wilde niet aan de digitale munt, want ik wilde niet meewerken aan het verdwijnen van cash geld in fysieke vorm. Ergens in het afgelopen jaar heb ik geaccepteerd dat geld in de nabije toekomst geheel digitaal gaat worden.

  Hou me ten goede: in theorie ben ik het helemaal eens met wat je schrijft en ik vind het geweldig dat we op deze manier de banken buiten spel kunnen zetten en op deze manier een overgang kunnen creëeren naar een nieuw betaalsysteem zonder dat het nodig is dat eerst het hele geldsysteem in elkaar dondert, maar waar ik als privépersoon wel mee te maken heb is dat ik op 74 jarige leeftijd over een drempel moet stappen om het nieuwe betaalsysteem niet alleen in theorie te omarmen maar ook daadwerkelijk de stap te nemen om eraan mee te doen.

  1. “Hou me ten goede: in theorie ben ik het helemaal eens met wat je schrijft en ik vind het geweldig dat we op deze manier de banken buiten spel kunnen zetten en op deze manier een overgang kunnen creëeren naar een nieuw betaalsysteem zonder dat het nodig is dat eerst het hele geldsysteem in elkaar dondert, maar waar ik als privépersoon wel mee te maken heb is dat ik op 74 jarige leeftijd over een drempel moet stappen om het nieuwe betaalsysteem niet alleen in theorie te omarmen maar ook daadwerkelijk de stap te nemen om eraan mee te doen.”

   Zoals ik al schreef: verandering is voor velen eng. Toch zullen we er mee moeten dealen omdat we de volgende fase als mensheid hier op Aarde betreden. Drempel of geen drempel, dat is/wordt de realiteit waar we allemaal vanaf een dieper aspect al mee hebben ingestemd, anders waren we hier nu niet op Aarde. Deze verandering is momenteel al gaande, we kunnen het omarmen en er ons voordeel uit halen, of we kunnen er bang voor blijven en/of het blijven negeren. Dat laatste werkt volgens mij averechts. Maar ik schrijf op deze website vanuit mijn eigen perspectief, ik snap heel goed dat anderen er anders instaan dan ik.

 2. Sommige complotters kan ik niet geheel ongelijk geven. Dan met name het feit dat een ‘smart grid’ werkt als alle transacties digitaal plaatsvinden. In combinatie met het 5G internet of magnetron (things) netwerk krijgen we zo weer met een heel ander probleem te maken. Iemand die vervolgens niet volgens de normen denkt en bijv. een kritisch artikel schrijft op het internet kan voor een dichte deur komen te staan als de computer nee zegt.

  Een tussenweg zou zijn om je eigen bank te spelen met Cryptocurrencies en in de ‘echte’ wereld met cash geld (of wellicht een alternatief) te betalen zodat niet elke transactie gevolgd wordt…

  Of is het gehele big data verhaal compleet te omzeilen via blockchain technologieën? Hoeveel macht hebben internet providers hierin? Substratum bijvoorbeeld, maakt uiteindelijk nog steeds gebruik van het netwerk van de grote spelers op de markt.

  Misschien zie ik te veel beren op de weg, maar het zijn toch punten om rekening mee te houden tenzij we de overgang van laag 1 naar 2 met open armen willen ontvangen.

  1. We zitten pas in de beginfase van de blockchain revolutie, dus beren zijn er nog zat hoor haha.

   Maar het beeld wat je schets van “computer says no” en die smartgrid dat sluit je dus uit met blockchain omdat het gedecentraliseerd is en er geen centrale autoriteit is die jouw account kan bevriezen of zo. De macht ligt dan (als het op een geldsysteem aankomt) weer zo goed als volledig in de handen van het volk.

   Substratum komt dit jaar nog met een eerste werkende release. Ik volg dat project op de voet. Het maakt juist geen gebruik van de infrastructuur van anderen, ze zijn hun eigen blockchain netwerk aan het maken (testen en verbeteren inmiddels). Substratum, en soortgelijke projecten, maken het internet ook weer van het volk. Substratum is niet te blokken omdat het zich vermomd als ordinair internet package. Mocht je interesse hebben in hoe ze dat voor zich zien en hoe het werkt dan raad ik je de substratum youtube channel aan, daar komen ze regelmatig met updates, uitleg, en men is transparant met de testen die men doet. Als men Substratum achtige blockchain projecten wil stoppen dan moeten ze het complete internet afsluiten, en dat gaat nooit van z’n leven gebeuren, kom niet aan Facebook, Whatsapp, Farmville, Candy Crush, Eredivisie Live en Netflix he haha, internet zal altijd blijven, en zolang internet bestaat kunnen blockchain projecten als Substratum datzelfde internet voor diegenen die dat willen vrij van censuur en blokkering maken.

 3. Cash geld is vooral belangrijk omdat je dan gedeeltelijk en gemakkelijker overheids belastingen kunt ontlopen (zwart werken en zwartwerkers betalen) en overheden en andere machtsinstanties niet je digitale interacties tot op de cent nauwkeurig kunnen screenen. Cash geld biedt dus een optie om enigzins je privacy te beschermen en anderzijds gedeeltelijk belasting, lees tirannie van de overheid te ontduiken.

  Digitaal geld uitgegeven en gecontroleerd door het private bankenkartel is het slechtste van twee werelden. En de bank heeft je in de tang en de overheid heeft je in de tang.

  In die zin is het vrij logisch dat mensen enerzijds tegen de tirannie van de banken zijn in het huidige systeem en zichzelf van meer tirannie van de overheid willen beschermen en hun privacy willen beschermen.

  Idealiter heb je een geldsysteem wat niet in handen is van een private bankenmaffia en waarvan alle interacties niet gemonitord worden dus je geldtransacties prive zijn en blijven.

  1. Hier ben ik het volledig mee eens, je wordt een veel makkelijker te controleren slaaf vd overheid en die zwart geld economie helpt heel veel mensen het hoofd net boven water te houden zie ik in mijn omgeving.

   1. Zwart geld? Daar is blockchain technologie ideaal voor. Anoniem en de banken en belastingdienst en gemeente kunnen niet meekijken. Kies gewoon een van de vele op security gebaseerde crypto currency en je kan gelijktijdig ook nog door koersstijgingen van je zwarte geld heel veel zwart geld maken

    1. Als ik het iq zie vd meeste mensen die zich met zwart geld het hoofd boven water houden, denk ik niet dat dat een optie is voor deze mensen. En ik zie mezelf echt niet mijn eten afrekenen bij de bioboer digitaal, ben bang dat ze dat niet kunnen betalen en dan stoppen met hun bedrijfje, en dan ben ik overgeleverd aan de grootwinkel bedrijven om mijn daelijkse portie energie te kopen, zelfde voor marktkramen ed. Vriend van me is straatartiest, moet die dan ook met een soort van pinmachine gaan spelen op straat? Mss leuk als je een stadsmens bent en alles uit de supermarkt haalt of online besteld, maar in mijn geval ben ik toch wel bang dat veel van de bedrijfjes waar ik mijn boodschappen doe er mee stoppen ivbm de hogere kosten.

     1. Sorry, ik dacht dat ze op het platteland ook al beschikten over smartphones en 3 of 4G netwerk.

      Als jullie dat niet hebben dan wordt blockchain inderdaad lastig. Als die bioboertjes en straatartiesten wel een smartphone of ander device hebben wat op internet aangesloten is dan is geen enkel probleem om blockchain technologie te gebruiken, zo’n beetje alle crypto currency werken namelijk ook vrij gemakkelijk met apps, het idee van een pinautomaat hoort bij het oude paradigma. Maar zonder elektriciteit en internet wordt het intderdaad lastig.

      1. En hoeveel elektra kost het om die crypto munten te maken? Persoonlijk ben ik liever in mijn tuin lekkere groente en fruit aan het kweken als weer meer uren achter een scherm te zitten, electrosmog en wifi zijn ook niet echt gezond volgens mij. En wat doe je in de stad als de stroom uitvalt, wachten tot de boeren en buitenlui je kropjes sla komen brengen? Zag het paar maanden gelden in spanje, stroomstoring terwijl ik in de supermarkt was, alle oudjes en buitenlui als ik konden met wat vertraging gewoon afrekenen en al die pinners en digitale betalende konden niets kopen omdat ze niet konden betalen met cash geld, leuk hoor die digitale vooruitgang……..tot de stroom uitvalt;)

       1. Ik ben het grotendeels met je eens hoor. Een gedeelte van mij zou ik ook liever in een utopische wereld wonen waar zelfs helemaal geen geld of crypto geld nodig is. Alleen weet ik dat de realiteit waar wij voor gekozen hebben hier in dit leven hier op Aarde anders dan dat is. ‘Ze’ gaan cash geld uitbannen, daar zijn ze ook duidelijk al mee bezig, net zo lang tot alles digitaal is, dat is de realiteit waar jij, ik, en alle lezers van deze website niets aan kunnen veranderen, het gaat gebeuren, niet omdat ik dat zeg maar omdat dat al vastligt. Dus ik heb voor mijzelf besloten het te omarmen in plaats van er tegen te vechten. En dat maakt mij stukken minder angstig kan ik je bekennen, ik leef niet meer vanuit angst voor angst (zo van wat nou als dat gaat gebeuren wat dan?!) maar uit een innerlijk weten en een innerlijk vertrouwen op mijzelf en daarbij doel ik dan op die diepere aspecten van mijn multidimensionale zelf die dit leven voor en met mij hier op Aarde orkesteren. Ik als ego poppetje die verstrikt zit in het drama van het poppenhuis kan met andere woorden van alles willen en vooral niet willen, maar dat poppetje heeft niets in de pap te brokkelen want het is ons mind-ego dat poppetje. We gaan naar een volledig digitaal geldsysteem, daar gaan we niets aan veranderen, dus ik adviseer daarom mensen om het gewoon te omarmen en er niet meer tegen te vechten, is zonde van onze energie.

 4. Helemaal mee eens Micky, je moet dit nieuwe revolutionaire geldsysteem wel zelf willen toepassen.
  Nu kun je zelf baas en leider worden zonder dat de Banksters, Overheden en weet ik veel wel nog niet meer mee kunnen kijken hoe en wat jij met digitale munten doet.
  Mij leek dit wel wat, ik ben dat Babylonische geldmagie meer dan zat, ik heb daarom ook besloten om op deze trein te stappen.
  Ja natuurlijk is goed inlezen een must voordat je wat centjes hierin gaat steken en niet je potje voorzien hiervoor gaan gebruiken.
  Ik wil als deze trein gaat denderen in ieder geval niet gemist hebben.
  Angst om in te stappen, nee hoor voor mij was het meer een nieuwe gelegenheid en uitdaging om zelf langzamerhand van het oude geldsysteem ‘deels’ afscheid te nemen.
  Ik zie het als een verrijking om je eigen centjes te beheren zoals jij dit wilt zonder dat er gecontroleerd wordt.

 5. het zijn niet de banken die hun macht verliezen, investment banks zullen nog steeds bestaan en daarmee is het probleem dus zeker niet opgelost. alleen centrale banken en daarmee ook nationale staten zullen minder macht krijgen.

 6. Het mooie van bitcoin was dat ook al had je puur digitale transacties die als eigenschap hebben volledig te volgen te zijn, dat het anoniem was. maar nu moet je een paspoort gebruiken om ze aan te schaffen. en zolang je een paspoort moet laten zien om bitcoin te kopen is het niet prive meer, oftewel volledig openbaar voor overheden om je te beoordelen op waar je je geld aan uitgeeft.

  Het enige voordeel dat een onvrije digitale currency zoals dat nu bestaat, heeft voor normale mensen is een klein beetje kostenbesparing op transacties en andere banking services, maar daar komen andere kosten voor in de plaats. nadeel je hebt er een mobiel voor nodig.

  1. Waar moet je je paspoort laten zien als je crypto currency (ik neem aan dat je dat bedoelt)? Ik ben al een half jaar er mee bezig en nog nooit mijn paspoort hoeven laten zien, ik heb niet eens een paspoort… beetje heel erg slecht tegen argument dus als je het mij vraagt dat gewauwel (wat ik vaker hoor) dat je een paspoort of zoiets dergelijks nodig hebt om crypto te kunnen kopen, de praktijk is namelijk totaal anders.

   1. als je bitcoin koopt op een exchange moet je je gegevens afstaan, waaronder paspoort of ID kaart. Vroeger was dat niet zo, nu wel. Behalve als jij een exchange weet waar dat niet hoeft?

    1. Ik kan je niet 1 maar wel 5 exchanges opnoemen waar dat inderdaad niet zo is. Binance bijvoorbeeld, die gebruik ik vaak, is de grootste ter wereld. Geen ID gegevens nodig.

     Daarnaast komen er steeds meer gedecentraliseerde exchanges, waar je al helemaal je gegevens niet hoeft in te vullen, zelfs geen telefoonnummer of wat dan ook.

     Waar handel jij je crypto’s als ik vragen mag? Dat moet wel een hele ouderwetse zijn dat ze daar nog je paspoort of ID nodig hebben? Dat is voor mij een vreemd verhaal aangezien ik tig exchanges heb gebruikt, allemaal zonder ID of paspoort…

     1. Ik gebruikte bitstamp vroeger, toen ik later eens wou bijkopen vroegen ze me om paspoort.

      Binance, is het unieke daarvan niet dat je er geen crypto’s kan verhandelen tegen dollars of euro’s maar alleen tegen andere crypto’s?

      Maar graag zou ik van je een goede exchange tip krijgen, zo prive mogelijk.

      Alleen jammer dat zelfs als je je paspoort niet hebt hoeven afstaan, dan moet je alsnog registreren met een email adres. het blijft toch gevaarlijk.

      Maar goed, als ik je op deze manier echt niet van de evilness van blockchain kan overtuigen (grapje) dan moet deze link je toch wel overtuigen?!

      https://www.businessinsider.nl/bitcoin-blockchain-kinderporno/

      1. Voor nu klopt het inderdaad dat je via Binance niet dollars of euro’s tegen crypto kan verhandelen. Deze feature is echter wel aanstaande, net als dat Binance verhuist binnenkort van Japan naar Malta. Malta schijnt wat minder old skool bankers wereldje te zijn en zij verwelkomen crypto currency en blockchain.

       Enige vorm van registratie is bij het val dollar naar euro gaan momenteel nog wel aan de orde, maar dat maakt mij persoonlijk niet veel tot eigenlijk niets uit. Ik koop er geen illegale dingen of zo mee, ik doe niet strafbaars. Als ik dat wel wil doen dan gebruik ik bijvoorbeeld Monero, dat is de ‘to go’ crypto op het Darkweb op dit moment omdat het (tot nu toe) echt anoniem is gebleken. Persoonlijk gebruik ik ook veel Etherdelta, daar hoef je helemaal niet te registeren en heb je ook helemaal geen transactie fees en dat soort geneuzel. Ik heb zelf nog nooit Bitcoin gehad, ik begin altijd met Ethereum op dit moment en dat kan ik dan via etherdelta of Binance traden tegen hetgeen ik wil hebben. Die ether koop ik bij anycoindirect of litebit.eu, daar heb je minimale registratie (of je moet voor duizenden euro’s per dag willen handelen, dan nog wel ID check en zo). Binance kan je zonder ID of paspoort per dag voor 10 bitcoin traden trouwens. Dat is op het moment meer dan 60 duizend euro. Mocht je meer willen weten/tips nodig hebben dan weet je mijn emailbox te vinden!

       Ik hoorde over die kinderporno blockchain bullcrap in No Agenda Show, had het nog niet zelf ergens gelezen, nu wel, volgens mij is het bullcrap. Of Bitcoin als organiatie moet een pedonetwerk zijn wat p2p digitale transacties als dekmatel heeft. Want volgens mij is het juist de blockchain die dit soort gewauwel onmogelijk maakt. Want als je data veranderd in een block dan ziet de blockchain dat meteen en werkt het dus simpelweg niet om iets aan die blocks proberen te veranderen. Maar ik ben niet technisch genoeg onderlegd om te zeggen of het echt bullcrap is of niet eerlijk gezegd. Het klinkt als bullcrap dat wel, verspreid waarschijnlijk door laag 1 die hun gecentraliseerde controle systeem beetje voor beetje zien barsten… 🙂

       1. Volgens mij heeft het te maken met de data waar een hash van gemaakt wordt: ze nemen gewoon random stukjes van het internet en dan zit daar ook echt werkelijk van alles tussen. een heel mooi principe, zoals mensen der universe in their eyes hebben zit in een bitcoin the internet

       2. Net even gecheckt op Etherdelta moet je je e-mail opgeven en je bankaccount moet geverifieerd worden als je hoger dan €15 wil uitgeven.

  2. Hoi Koning Florian, ik zit sinds pas in de crypto wereld ik moet je zeggen ik heb nog nooit mijn paspoort gegevens hoeven in te voeren.
   Op zo’n hoogst een e-mailadres voor een bevestiging en ja soms een mob nr. maar er zijn meer wegen die naar Rome lijden zodat je helemaal geen gegevens hoeft achter te laten.
   Dus ik denk dat je iets verder moet kijken voordat je in deze wereld stapt (mocht je dat willen). En nee je hebt niet per definitie een mobiel nodig kan ook gewoon op je pc.

   1. Klopt, en dat mobiele nummer is ter beveiliging. Net als bij mijn ING waar ik mijn tan code per SMS krijg, zo krijg ik bij Binance een inlogcode als ik transacties doe per SMS, daarom geef je je telefoonnummer. Kan ook met een smartphone app, maar aangezien ik die niet heb kan ik daar niets over vertellen, ik moet het met inderdaad e-mail of SMS verificatie doen, niet omdat ze mijn gegevens willen jatten, maar puur uit veiligheid, voor het geval iemand kwaadwillend is.

    En Bitcoin is inderdaad geen private coin. Bij Bitcoin houd je altij hetzelfde adres. Ethereum ook. Maar bij anderen (Gulden, Monero, en zo’n beetje alle nieuwere crypto’s) krijg je per transactie een nieuw adres. Dus ook al heeft men ergens jouw gegevens gekoppeld aan je crypto wallet adres, dan is dat na een enkele transactie verleden tijd, want dat nieuwe adres is dan niet meer gekopeld aan je gegevens. Bij Bitcoin is dat wel het geval, daarom kunnen ze daar redelijk makkelijk mensen volgen met transacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *