Een negatieve neerwaartse spiraal

Ik lees en hoor veel mensen schrijven en praten over een ‘betere wereld’. Velen anderen zijn zogenaamd bezig de mensheid wakker en/of bewust te maken. Waarom doen al die mensen dan in werkelijkheid exact het tegenovergestelde van hetgeen ze zeggen voor te staan? Hoe gaan we de wereld verbeteren of positief veranderen door alleen maar negatief te zijn en/of alleen maar ons eigen hachie te willen ‘redden’ en daarbij schijt aan anderen te hebben?

Wij mensen vechten liever met elkaar, we zeiken liever over elkaar en we verraden liever die ander dan dat we gezamenlijk beseffen dat we allemaal mens zijn en allemaal in hetzelfde schuitje zitten. We hebben onszelf al duizenden jaren laten verdelen. We maken de ander al duizenden jaren liever af dan dat we naar die ander luisteren of onszelf verdiepen in die ander. En wat zijn we sinds de Middeleeuwen eigenlijk opgeschoten als ik vragen mag? Helemaal niets is mijn antwoord op die vraag die ik daarnet mijzelf stelde. Nou ja, we hebben wat technologie die we toen niet hadden. En we hebben natuurlijk ‘social’ media. We hebben Facebook, Twitter, Whatsapp, Instagram en al die andere oh zo sociale media platforms. Maar zijn we daardoor dan ook ietwat socialer geworden? Nee, we zijn asocialer geworden als jet het mij vraagt. Geen idee of het aan die ‘social’ media ligt, of dat we als mensheid altijd al zo egoïstisch en negatief zijn geweest, en dat het door die zogenaamd sociale media meer is gaan opvallen dat we al zo waren? Wie het weet mag het zeggen. Mij valt het in ieder geval op dat het internet uitpuilt van de negativiteit. Het glas is niet halfvol, niet halfleeg, maar gortdroog lijkt het wel.

Het is natuurlijk ook stukken makkelijker allemaal dan vroeger. Vroeger moest je als je iets negatiefs voelde opborrelen eerst iemand die kon schrijven en een postduif inhuren om die negativiteit kwijt te kunnen. Later boden het telegram, de brief en de fax uitkomst om je gal te kunnen spuwen. En dan had je niet zo’n heel groot bereik. Hoe anders is dat vandaag de dag. Als je niet lekker in je vel zit en je wilt je ellende projecteren op iets of iemand anders dan biedt social media uitkomst. Lekker zeiken dat vluchtelingen het zo goed hebben in Nederland… Dit is niet goed, dat is niet goed, zus is slecht, zo is nog slechter. Het internet puilt uit van de negativiteit. Lees je iets wat je niet bevalt? Meteen reageren dan, even lekker uithalen naar de boodschapper, dat lucht immers op. Naar jezelf kijken en kijken waar je irritaties en frustraties vandaan komen lijkt er niet meer bij te zijn. Beter gebruik je social media of andermans website om je gal te spuwen en je halflege glas leeg te kieperen over een ander. Op die manier gaan we de wereld vast en zeker veranderen. In een nog meer verdeeld en nog negatiever iets, dat wel, want met enkel negativiteit ga je nooit positiviteit bereiken.

Nee ik ben niet gezwicht voor de ‘licht en liefde’ doctrine van de new age kerk. Ik observeer enkel. Ik zie steeds meer mensen met steeds kortere lontjes. Om het minste geringste flippen mensen en dan heeft ‘die ander’ het uiteraard gedaan. Waarom zou je in jezelf zoeken naar waar die frustraties vandaan komen, het is immers zo veel makkelijker om iets of iemand anders buiten jezelf aan te wijzen als zogenaamde schuldige. Een betere wereld begint altijd bij jezelf. Maar hoeveel mensen handelen naar deze waarheid?

Hoe vaak ik wel niet reacties of mailtjes krijg in de trant van “ik strijd voor een betere wereld en dus moet jij je bek houden en/of je artikelen rectificeren en anders stoppen met je website, want jij schrijft iets waar ik het niet mee eens ben!” Hou toch op met je betere wereld… maak dat je mind-ego maar wijs, of wacht, het is natuurlijk je mind-ego die al denkt dat je voor een betere wereld strijdt door middel van lelijk uit te halen naar alles en iedereen die iets zegt of schrijft waar jouw mind-ego het niet mee eens is.. Wie houden we nu eigenlijk allemaal voor de gek? Als het aankomt op een ander veroordelen omdat we zogenaamd exact zien wat diegene allemaal fout doet dan slagen we allemaal cum laude voor dat examen. Maar als het aankomt op het onszelf beoordelen en eventueel veroordelen op wat we zelf allemaal fout doen dan slaagt bijna niemand voor dat examen. Wat we bij een ander overduidelijk zien, dat zien we bij onszelf meestal niet.

Het mooiste en tevens meest trieste voorbeeld zijn die zogenaamd ‘wakkere’ en/of ‘bewustmakende’ websites die mets anders doen dan anderen door het slijk halen en dat dan doen vanuit een slachtofferrol vol zelfmedelijden. Waar de complotmedia vroeger nog af en toe aan waarheid zoeken deed daar doet diezelfde complotmedia tegenwoordig over het algemeen enkel nog aan zelfmedelijden zoeken en dat zelfmedelijden projecteren op anderen. De waarheid interessant verder bijna niemand iets meer. Het aantal facebook likes is de graadmeter. Feitelijk zitten we nog steeds midden in de Middeleeuwen. Mensen die niet hetzelfde geloven als dat wij geloven die verketteren we. Die mensen moeten op de brandstapel of onder de guillotine of het hakblok en dan moet hun hoofd eraf. Rotte eieren gooien op het Marktplein naar een ieder die iets anders geloofd. “De Aarde is plat, en geloof je dat niet dan ben je een onwetende ketter die de sprookjes van NASA gelooft” met andere woorden. Jouw religie is slechter dan mijn religie, daar komt het op neer. En ondertussen zoekt bijna niemand nog verder naar de waarheid, te druk als men is met het verdedigen van de eigen parochie en het bestrijden van de ketters.

Het is maar een ideetje, maar waarom proberen we niet eens om de mensheid daadwerkelijk bewust te maken in plaats van de mensheid nog verder te verdelen en tegen elkaar uit te spelen? Waarom plaatsen we niet eens een keer een positief of opbeurend bericht op Facebook in plaats van al die negativiteit? Ja er is van alles en nog wat ‘mis’ aan de wereld waar we in leven. Maar door ons enkel en alleen te focussen op alles wat fout of negatief is blijven we in een negatieve neerwaartse spiraal rondjes draaien, en daar is nog nooit iemand beter van geworden behalve diegenen die de agenda’s van verdeeldheid en negativiteit bedacht hebben. Zijn we dan daadwerkelijk vergeten wie wij mensen in werkelijkheid zijn en waar we vandaan komen? Waarom focussen we ons niet op onze eigen innerlijke kracht, liefde en wijsheid? Waarom altijd maar weer ons focussen op alles wat niet goed is in de externe wereld? Wat schieten we daar mee op behalve dat we zelf ook steeds meer negatief, geïrriteerd en gefrustreerd worden?

“What you fight you become”. Geen idee wie deze uitspraak ooit gedaan heeft, maar deze uitspraak klopt als een bus. Je zegt bijvoorbeeld tegen oneerlijkheid te vechten, maar ondertussen wordt je zelf zo oneerlijk als de pest (als je tenminste eerlijk naar je eigen gedrag durft te kijken). Of zogenaamd vechten tegen het satanisme, dat is misschien wel het mooiste voorbeeld. Dat zeggen best veel mensen binnen de complotmedia te doen. Maar wat er daadwerkelijk gebeurd is dat deze mensen zelf vervolgens enkel en alleen nog denken aan hun eigen hachie en daarmee dus verworden zijn tot een satanist. Want tja het satanisme draait in de kern helemaal niet om Satan of Lucifer of wie dan ook buiten jezelf. Satanisme draait in de kern om het ‘ikke, ikke, ikke, en de rest kan stikken’ principe. Heel veel mensen komen er eerlijk voor uit dat ze satanist zijn, al gebruiken ze zelf dat woord niet. Wat ze zelf gebruiken zijn woorden als “als het met mij en met mijn naasten maar goed gaat dan is het wat mij betreft prima”. Dat is satanisme. Dat is de satanische doctrine die door mind control zich genesteld heeft in je mind. De meesten mensen zijn vergeten dat ze in de eerste plaats mens zijn. We komen niet meer voor die ander op, we komen, als we heer eerlijk naar onszelf kijken in de spiegel, eigenlijk alleen maar op voor onze eigen (ego) belangen. Het is triest, maar het is wel de waarheid deze constatering. De wereld waarin we leven bevindt zich in een negatieve neerwaartse spiraal, en we laten ons met die tsunami aan negativiteit meesleuren.

Weet je wie er baat hebben dat wij ons mee laten sleuren in die negatieve neerwaartse spiraal? Je raadt het waarschijnlijk al. Diegenen waar wij zeggen tegen te strijden hebben baat bij een slaven populatie die het liefst zanikt en zeikt over de rest van die slaven populatie. Op die manier blijven we net zoals we al duizenden jaren gewend zijn om te doen lekker onderling tegen elkaar strijden. Dat komt de waarheid vast en zeker ten goede..

Micky van Leeuwen

8-11-2017

2 Responses to Een negatieve neerwaartse spiraal

 1. Wesley Brisco schreef:

  Klopt precies. Je merkt dat in de werkomgeving ook. We houden elkaar gevangen door constant met anderen bezig te zijn. Je hoort ook vaak “oh die doet niets” vandaag of “die zit ook lang op de wc” en dan staan ze vaak minutenlang met iemand anders te praten daarover en dat zien ze niet. Ik heb een keer gezegd dat als je wil dat dingen beter worden je samen moet werken in de onderste laag, omdat wij met de grootste groep zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak niet weet hoe ik moet reageren op als ze over anderen praten, want als je er tegenin gaat dan krijg je meteen zelf de volle laag, maar gelukkig kan er nog wel worden gelachen en dan vergeet je snel de dingen om je heen.

 2. Mave Rick schreef:

  Here my 2 cents… voor de echte criticasters onder ons…

  http://divine-cosmos.net/ascending-the-densities-of-consciousness.htm

  Welke dichtheid past het beste bij jou? Maw wat is het volwassenheidsniveau van jouw ziel.

  http://www.michaelteachings.com/old_soul.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *