Geeft er nog iemand iets om de bevolking van Jemen?

Jemen, wat is er toch aan de hand in Jemen? Ik weet haast zeker dat sommige lezers niet eens weten dat er op dit moment zich een humanitaire catastrofe afspeelt in Jemen. Want het doet er schijnbaar niet toe. De mainstream media is te druk met eieren zoeken en het EK vrouwenvoetbal. De alternatieve media heeft ook geen tijd, die richten onnozele actiegroepen op voor het behoud van de heteroseksueel en blijven mensen onnodig veel voor alles en nog wat bang maken. Waar nog geen actiegroep voor is opgericht is de burgerbevolking van Jemen. Want daar geeft blijkbaar bijna niemand iets om.

Het NOS journaal heeft in de afgelopen maand 1x een item gemaakt en gebracht over Jemen. Dat was vorige week woensdag 26 juli. Men begon dat journaal overigens met een minutenlang durend item over rotte masten van zeilbootjes die gevaarlijk kunnen worden als er geen onderhoud plaatsvindt. Daarna volgende items over vrouwenvoetbal en andere nutteloze komkommertijd onderwerpen. Toch vond men ergens aan het einde van dat journaal nog een paar minuutjes voor de situatie in Jemen. Mocht je het gemist hebben, dit is de zeer beperkte en veel te korte samenvatting die het NOS journaal ons bracht over Jemen.

Dit item van het NOS journaal emotioneerde mij. We leven in 2017 dacht ik, ik dacht dat de Middeleeuwen al een tijdje achter ons lagen en we tegenwoordig best wel ver zijn als het aankomt op het helpen van mensen in nood. Tijn kreeg het wel voor elkaar dat Nederlanders massaal hun nagels gingen lakken voor een goed doel. In Jemen hebben ze geen nagellak, in Jemen hebben ze cholera, oorlog, hongersnood, en 0,0 uitzicht op enige verbetering. Cholera, ik dacht dat dat alleen nog maar in landen waar de Clintons hotels willen bouwen voorkwam, zoals op Haïti bijvoorbeeld. Dan snap ik het nog. Dan moeten arme dakloze negertjes opgeruimd worden om plaats te maken voor dure westerse hotelketens en vakantieresorts. Maar Jemen, wat is er dan in Jemen te vinden als reden dat de wereld deze humanitaire catastrofe negeert en de bevolking van Jemen in de steek laat?

Zoals we in het NOS item konen horen is cholera in principe best makkelijk te verdrijven. Schoon water, zout en suiker. Daar hebben we meer dan genoeg van in het rijke Westen. Maar ik snap ook wel dat ‘filantropen’ als een George Soros hun geld liever spenderen aan NGOs die met dat geld van Soros vluchtelingen ophalen van smokkellaarsboten, en dan deze vluchtelingen ‘afzetten’ in Italiaanse havens. Europa moet kapot, dat is een belangrijker doel dan mensen in nood die toevallig in Jemen geboren zijn helpen, dat snap ik dan ook wel weer. De situatie in Jemen is zo erg dat er dus blijkbaar geen schepen of vliegtuigen met schoon water, zout en suiker naar Jemen kunnen komen. Blijkbaar is en blijft Saoedi-Arabië een bondgenoot die we niet dwars willen zitten. Ook al kost het honderdduizenden Jemenieten hun leven. De mainstream media blijft overigens stil. Nederland kan Europees kampioen damesvoetbal worden, onze eieren bevatten iets meer gif dan dat er normaal al aan gif inzat, de NS zegt geen “dames en heren” meer maar “beste mensen” om het handjevol transgenders in Nederland te vriend te houden, Trump moet om de dag gebasht blijven worden, en er is ook nog een Nederlander vermist tijdens zijn vakantie in Turkije. De mainstream media heeft geen tijd en geen ruimte voor Jemen. Heel begrijpelijk.. Gelukkig is de vierdaagse afgelopen want dat bespaart het NOS journaal 5 minuten per journaal, want blaren prikken en zweterige geitenwollensokken nemen nu eenmaal veel tijd van ‘journalistiek’ Nederland in beslag. Die tijd kan het NOS journaal beter besteden. De aardbeitelers in Nederland hebben namelijk ook wat ruimte nodig in het journaal, net als zeikerige stakende marechaussees op Schiphol, vakantiegangers op Kos en de ontruiming van ‘Camping Oranje’ ook dagenlang gecoverd moesten worden. Het is helder, Jemen doet er niet toe. Die naar schatting 600 duizend kinderen in Jemen die voor het eind van het jaar aan een combinatie van ondervoeding en cholera dood dreigen te gaan heten helaas geen Tijn en worden niet gesteund door imbeciele BN’ers.

Saoedi-Arabië mag zonder zelf maar de dreiging van een eventuele sanctie door blijven gaan met het bombarderen van de Jemenitische burgerbevolking. Er staat in heel Jemen haast geen ziekenhuis meer overeind. Maar dat mag de pret niet drukken, want Saoedi-Arabië gaat gewoon door met het kapot bombarderen van heel Jemen. Maar niet alleen Saoedi-Arabië doet mee aan het bewerkstelligen van deze humanitaire catastrofe. Zo’n beetje alle grote geopolitieke machten hebben hun eigen proxy troepen inmiddels in Jemen. Ik deed vandaag wat onderzoek naar de situatie in Jemen, en het is dus zeker niet zo zwart-wit gesteld als het NOS journaal ons wil doen laten geloven. Het NOS journaal heeft het over het regeringsleger van Jemen die gesteund worden door Saoedi-Arabië en andere Arabische (Soennitische) landen, versus de door Iran gesteunde (Sjiitische) Houthi rebellen. Als je even verder zoekt en wat verder terug denkt aan de propaganda (wat door gaat als nieuws in onze wereld) van de afgelopen jaren over Jemen dan blijkt dat ook IS, Al-Qaida, de Al-Hirak- of Zuidelijke Beweging, de salafistisch-jihadistische bewegingen Ansar al-Sharia, en volgelingen van de verdreven ex-president Saleh mee te vechten in deze ‘burger’ oorlog, wat natuurlijk alles behalve een burgeroorlog is.

Ik heb mijzelf ook ingelezen in de geopolitieke geschiedenis van Jemen. Ik zal jullie de details besparen, maar Jemen is eigenlijk nooit echt Jemen geweest. Het land wat nu Jemen is is ongeveer 33x in de afgelopen tweeduizend jaar van eigenaar gewisseld. Jemen is tijdenlang Sjiitisch geweest, maakte een tijd deel uit van het Perzische Rijk, maakte een tijdje deel uit van het Ottomaanse Rijk, werd bezet door Marxisten, werd bezet door Egypte, werd door allerlei stammen en volken om de haverklap verovert op andere stammen en volken, en als klap op de vuurpijl was een gedeelte van Jemen (Aden en omstreken)  meer dan honderd jaar Brits eigendom. Dit is de extreem verkorte versie, op bijvoorbeeld de wikipedia pagina over Jemen kan je een veel uitgebreider overzicht vinden van alle bezettingen en oorlogen die in en om Jemen hebben plaatsgevonden. De huidige president Abd Rabbuh Mansur Al-Hadi kwam in 2012 aan de macht na de zogenoemde ‘Arabische lente’ in Jemen. President Salah moest gedwongen aftreden, en er werden democratische verkiezingen gehouden. Waar Abd Rabbuh Mansur Al-Hadi, een Saoedische trekpop, de enige kandidaat was en met 99,8 procent van de stemmen dus werd ‘gekozen’. De strijd tussen de sjiieten en de soennieten speelt dus een grote rol, maar dat is lang niet de enige oorzaak zoals het NOS ons wil doen laten geloven. Er is iets met Jemen.

Maar wat is er dan met Jemen? Ze hebben wat olie. Maar volgens de verhalen die ik hierover op het internet tegenkom zou die olie zo goed als op zijn. Saoedi-Arabië en al die andere Arabische vazalstaten van Saoedi-Arabië hebben meer dan genoeg olie, dat zal dus mijns inziens niet de allergrootste reden zijn om Jemen te zuiveren van al haar burgers. Gas hebben ze niet, niet dat ik gevonden heb tenminste. Qat dat hebben ze. Het merendeel van de Jemenitische bevolking is verslaafd aan qat. Qat komt van de gelijknamige plant. Het zijn bladeren waar men op kauwt. Qat helpt tegen honger, het neemt het hongergevoel weg lees ik. Logisch dat ze op die bladeren kauwen dus. Helaas helpt qat nog niet tegen cholera, ondervoeding, gebrek aan ziekenhuizen, kogels, en bommen op je hoofd. Eigenlijk heeft Jemen bar weinig om te exporteren, het is dan ook een van de armste landen ter wereld, zeker het armste land van de Arabische wereld.

De enige aandacht voor Jemen  dit jaar komt eigenlijk vanuit de zender Fox. Deze zender heeft het afgelopen seizoen niet 1 maar 2 series uit het verleden weer nieuw leven ingeblazen. Zowel ’24’ als ook ‘Prison Break’ werden op amateuristische wijze nieuw leven ingeblazen. Zonder Jack Bauer overigens, maar wel met Michael Scofield. In Jemen. In ‘Resurrection: Prison Break’ moet Michael Scofield uit een gevangenis in Jemen ontsnappen. Daarbij moet hij de leider van ISIS in Jemen helpen uitbreken. De serie is slecht. Tergend slecht en voorspelbaar. Maar ik heb het beroepsmatig uitgekeken. Het beeld wat van Jemen geschetst wordt is er eentje van extreme chaos zonder enige organisatie. Alleen maar terroristen met duivelse intenties. Er zit wel wat waarheid in als blijkt (ik geef nu spoilers) dat een geheim Amerikaans overheidsagentschap de leider van ISIS vrij wil hebben voor hun eigen agenda van ‘verdeel en heers’. Ook ’24: Legacy’ speelt zich af in Jemen. De nieuwe Jack Bauer moet terroristen onschadelijk maken in Jemen die ‘the Homeland’ (de VS) bedreigen met aanslagen. Een aantal jaren terug kwamen soortgelijke Hollywood verhalen over Jemenitische terroristen in het nieuws toen verhalen verzonnen werden over ‘The Master Bombmaker’ van (ik meen) Al-Qaida, die uiteraard dat deed vanuit Jemen. De door een Nederlander in een vliegtuig overmeesterde ‘Onderbroek Bomber’ zou ook uit Jemen komen. En zo blijft Hollywood Jemen neerzetten als een land wat bevolkt wordt door 24 miljoen terroristen. Was en is dat met voorbedachte redenen? Maakt het dan niet meer uit dat je 24 miljoen burgerslachtoffers wil gaan maken, het zijn immers toch allemaal terroristen?

Er zal ongetwijfeld een goede reden zijn om de tactiek van de verschroeide aarde toe te passen op de Jemenieten. Misschien willen de Clintons wel een hotel bouwen in Aden. Lekker aan de ‘Golf van Aden’. Best wel heet is het denk ik daar. En het is duidelijk toe aan een opknapbeurt dat Aden en de rest van de kust van de golf van Aden. Maar als je het eenmaal een beetje ontsmet hebt met fipronil dan kan je er gewoon weer bouwen lijkt mij. Laten we nu eens ons aluhoedje opzetten en een paar jaar teruggaan in de tijd. Somalische piraten teisterden de wateren rondom de golf van Aden. Pak de kaart er maar eens bij. Somalië ligt tegenover Jemen. Er ligt alleen wat water tussen. Vrijwel tegelijkertijd brak er in Jemen een ‘burger’ oorlog uit en maakten Somalische piraten vanuit het niets hun opmars. Alle reden dus voor alle wereldmachten die zichzelf serieus nemen om meerdere grote marineschepen naar de golf van Aden te sturen.

Die vloot aan marineschepen ligt nog steeds in de golf van Aden trouwens. Netjes gelegen rondom de stargate in de golf van Aden. Een paar jaar terug kwamen uit die stargate opeens allerlei buitenaardse en interdimensionale objecten. Om een reden te hebben om die stargate te omsingelen werd er onder andere de ‘burger’ oorlog in Jemen georkestreerd en werden de verhalen over de Somalische piraten steeds sterker en gekker gemaakt. Enkele marineschepen zouden voldoende moeten zijn om dat soort piraten af te schrikken en tegen te houden. Een paar schepen gesponsord door George Soros kunnen dat wel met vluchtelingen vanuit Libië. Maar de Somalische piraten met hun roeibootjes konden enkel bedwongen worden door een armada van honderden marineschepen van alle grote spelers op het geopolitieke toneel.

Natuurlijk heb ik geen bewijs van die stargate. Ik heb echter wel bewijs (satellietfoto’s zat ) van die armada aan marineschepen in de golf van Aden. Er is iets met Jemen. Natuurlijk ligt het tegenwoordig strategisch erg lekker door het Suez kanaal. Maar dat kanaal was er nog niet toen bijvoorbeeld de Britten het gebied rondom Aden annexeerden tweehonderd jaar terug. Het heeft ook zeker meerdere redenen dat de media Jemen negeert in het nieuws. Cholera, ach cholera, wie maalt er anno 2017 nog om honderdduizenden mensen (waarvan de helft kinderen zijn) die dreigen dood te gaan aan cholera in combinatie met ondervoeding? Je leuk voor ze die cholera, maar wij hebben belangrijkere zaken aan ons hoofd. Onze eitjes bevatten iets meer gif dan dat er wettelijk gif is toegestaan in onze eitjes. Daar hebben ze in Jemen geen last van, dus wat zeuren ze daar?

Micky van Leeuwen

5-8-2017

19 Responses to Geeft er nog iemand iets om de bevolking van Jemen?

 1. Sebas36 schreef:

  Tja, het ligt in de lijn van de oliepijplijn en aan en afvoerlijnen waarom ze Assad ook weg willen hebben. Saoedi-Arabië levert strijders geld en bomaanslagen samen met US/Israël en anderen.
  Saoedi-Arabië ligt al jaren in de clinch met omliggende landen doet er alles aan om ze te destabiliseren en veroorzaakt zelf burgeroorlogen om zelf de macht in de regio te grijpen…

  Saoedi-Arabië heeft het westen en Israël ZOOO goed geholpen de afgelopen jaren. Terroristen voor 9/11. Bakken geld en wapens voor Al Qaida en IS, nu mogen ze de regio uitmoorden en als ze het gegeven moment een land kunnen overnemen doen ze dat ook. Jemen heeft geen resources maar wel een super goede lokatie om olieschepen te laten vertrekken. Dat zou Saoedi-Arabië zeer goed uitkomen. Dus het westen laat ze hun gang gaan.
  En het westen zijn ontzettend goede vriendjes met ze, tja ieder zijn cultuur zegt de voetbalcoach of een minister.
  Cultuur? Als een vrouw zonder Burka word betrapt mag ze blij zijn dat ze honderd stokslagen krijgt van de Sharia Politie en niet word opgehangen.
  Jemen, een kadootje van het westen voor de gedane diensten.
  gr. sebas

 2. jan-47 schreef:

  Geef vooral giro 555 Micky want dan mag er verder gebombardeerd worden en zo de schuld afgelost worden
  Ziek wordt je hier van en dat voor de recource steling landen
  En wij shell en zo doen er aan mee
  Er zal nooit lente zijn in arabie zolang het de zaak israel niet dient
  Het saat allemaal beschreven in THE GRAND CHESS GAME van zibignew brezinsky overigens r.i.p
  Overigens te downloaden op de site van WILLUM ZWEERS
  Is eigenlijk een verplichte lectuur voor elke militair onder H.M rokken
  Oh boy wat stinkt het daar

 3. Theo Thuis schreef:

  Denk dat je Yemen in het grote plaatje moet zien. Momenteel worden de vuurtjes opgestookt tussen noord en zuid, of oost en west, in “grenslanden” van de grote spelers: Oekraïne (Rusland), Korea (China), Yemen (Saoedie Arabië). Zodat de massa langzaam went en warmgemaakt wordt voor het grote eindspel.
  Saoedie Arabië, met zijn joods koningshuis, zie ik als de speeltuin van de westerse zionisten. Yemen ligt geografisch gunstig langs de scheepvaart-route voor de olietransporten naar Europa. In het westen wordt Sana’a (Houthi) gesteund door Iran, maar Iran grenst niet aan Yemen, dus zou je je af kunnen vragen waarom heeft Iran daar belang bij. Volgens mij dus de controle over de scheepvaartroutes.Tot nu toe wordt de Golf van Aden en de Rode Zee beheerst en gecontroleerd door de Amerikaanse marine, maar daar zou dus wel eens verandering in kunnen komen. In die zin moeten we misschien ook naar Qatar in de Perzische Golf kijken, die ook met Iran flirt. Of zijn het toch weer die Russen met Poetin, die in augustus vorig jaar een aanbieding kreeg van president Saleh, om alle vliegvelden en havens in Yemen te gebruiken.
  Sowieso zijn het helaas gouden tijden voor de wapenindustrie…

  • Sebas36 schreef:

   Idd, Theo Jemen is maar een klein onderdeel in veel groter plaatje voor controle over het hele gebied… Die duizenden kilometers zand heet wel Saoedi-Arabië en die ambiëren totale controle over de hele regio. Inc. scheepvaartroutes e.d.
   En het is goed voor de wapen industrie, die petrodollars moet rollen…

 4. Wesley Brisco schreef:

  Beste Micky,

  Ik heb gister toevallig RTL Summernight gezien en daarin zat Robert Jenssen die een tijdje in Amerika heeft gezeten. Hij vertelde ook de onzin dat de Russen de verkiezingen hebben gemanipuleerd enzo. De reactie van Philemon, ja maar de Russen hebbben toch ook studenten betaald om Facebook pagina’s te maken. Die Jenssen werd meteen aangevallen en belachelijk gemaakt. Hij zei ook iedereen praat erover, maar als ik vraag noem eens een voorbeeld dan weten ze eigenlijk niets te vertellen. Hij vertelde ook dat de MSM hem helemaal afbranden zonder reden, want iedereen die op hem heeft gestemd staat nog steeds achter Trump. Wat een poppenkast die zogenaamde talkshows, als iemand een andere visie heeft proberen ze die meteen met de grond gelijk te maken.

 5. Richard11 schreef:

  Jemen heeft meer olie dan het hele midden oosten bij elkaar. Snappie. En de Amerikanen hebben er nu ook boots on the ground.

 6. only you schreef:

  Grof schandaal dat het westen hiermee onderhandelt, stelletje rovers!

 7. Nexus schreef:

  Mickey,

  hallo. natuurlijk zijn de olie en gasopbrengsten weer van belang maar al deze oorlogen in deze landen hebben ook nog een dieper doel, het verrijken van de elite met gnostische informatie. Stargates etc. daar wil ik niet aan omdat ik dat niet hard kan maken maar dat deze landen vol liggen met artefacten en oude kennis dat is een feit. Ik ben het dus met je eens, er moet meer zijn dan alleen olie en gas. Ik heb daar in mijn artikel, dat hier wordt aangehaald, en ja ik ben betrouwbaar, geen melding over gemaakt!

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Hey Nexus, ik kreeg interessante informatie opgestuurt over de stargate in de golf van aden. Moet er nog induiken, kijken of het echt wat is, beetje heel erg druk met mijn andere website netnietlive.nl op het moment om die opnieuw te bouwen, maar ik duik van het weekend zeker nog even in hetgeen mij opgestuurt werd, en wellicht nog een update op dit artikel dus, ik moet jouw artikel ook nog even lezen, ben benieuwd, en ja jij bent een van de weinigen die ik persoonlijk vertrouw in alternatief media land, volgens mij ook onderhand de langst zittende die het nog steeds volhoudt?

  • Ikke schreef:

   Hallo Nexus, jouw artikel heb ik hier gepost omdat het goed omschreven is.
   Qua betrouwbaarheid ben ik altijd voorzichtig maar aan de reactie van Micky te zien zit t dus wel goed 🙂 En ja, ik geloof ook dat er meer achter zit dan olie en gas…

 8. Nexus schreef:

  Ik ben zeer benieuwd naar jouw bevindingen m.b.t. de informatie die je kreeg over Aden.

  Ik ben inderdaad al een poosje actief op het internet op verschillende manieren. En ik zie ook dat er steeds meer alternatieve kanalen bijkomen maar zie ook dat verschillende van die kanalen haat jegens anderen promoten, vaak omdat ze zelf iets hebben meegemaakt en dan meteen gaan generaliseren of puur omdat het gecontroleerde kanalen zijn want die zijn er veel, heel veel. Ik mag jouw werk graag lezen, dat weet je. Jij hebt je eigen stijl en hebt net als ik schijt aan de meningen van anderen. Je doet wat je gevoel je ingeeft. Wel nu, dat is precies wat ik ook doe!

  Groet, Nexus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *