Giftige eieren, verboden bramen & zure komkommers (column)

Mochten jullie het nog niet gemerkt hebben, het is weer komkommertijd. De mainstream media houden ook bouwvak. Ook beroepsleugenaars en staatsinfiltranten hebben vakantie nodig om weer fris aan het nieuwe seizoen te beginnen. De komkommers zijn erg zuur dit jaar. Men doet net of dat er zich geen humanitaire ramp van epische proporties afspeelt in Jemen. Voor dat soort lui die massaal dood gaan aan de cholera, hongersnood en bommen op hun hoofd heeft men in de komkommertijd geen tijd. Olaf Koens, de Midden-Oosten shill van RTL nieuws, heeft het te druk met zoektochten naar vermiste Nederlanders die op vakantie zijn. En de rest van ‘journalistiek’ Nederland zit in een bungalowpark ergens op de Veluwe of op de camping in Lloret de Mar. Je kan niet alles hebben zullen we maar zeggen. En feitelijk missen we die ANP/CNN/Washington Post/NY Times napraters toch niet.

Niet al het personeel van de mainstream media is op vakantie. Er zijn er een paar die het fort bewaken. Het Nederlandse volk moet immers ook in de komkommertijd misleidt, voorgelogen en afgeleidt blijven. De komkommertijd leent zich ook uitstekend voor wat proefballonnetjes. Experimentjes met andere woorden. Hoe reageert het gehersenspoelde volk op bepaalde nieuwsberichten. Iedereen kent wel van die glazen bakken met zand en mieren erin. Door obstakels neer te leggen en/of door de mieren te manipuleren en te sturen kan men prachtige experimenten met deze mieren doen. Hoe reageert een mierenkolonie bijvoorbeeld als er giftige brokken aspartaam in hun tunneltjes worden gelegd? Wat gebeurd er als je wat benzine in een bepaalde hoek van de bak giet en dit in brand steekt? Zien die mieren dan het gevaar, of blijven ze stug doorgraven en eten verzamelen? Zo ook zie ik het giftige eieren experiment wat deze week de mainstream media beheerst, en wat een groot deel van de bevolking bang heeft gemaakt om eieren te eten. Er zou toch maar eens meer fipronil dan wettelijk toegestaan in je eitje zitten… Gauw dus die eiercodes van je eieren checken op de website van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en/of die van de NOS dus!

Mocht jij ook tot die mensen behoren die bang zijn geworden om eieren te eten, luister dan even naar onderstaand fragment van 4 minuten van BNR. Hierin geeft een onafhankelijke toxicoloog uitleg over ‘Egg-gate’.

De paniek is dus voor niets. Maar het kwaad is al geschied. De gemiddelde Nederlander luistert niet naar enige verdieping in het nieuws. De gemiddelde Nederlander ‘leest’ headlines op het AD, de Telegraaf of op Nu.nl, als de gemiddelde Nederlander al zover komt.. Sociale media zijn het echte kwaad. Sociale media zijn het ideale instrument om binnen no-time miljoenen Nederlanders de stuipen op het lijf te jagen. Want bijna iedereen eet wel eens een eitje. En als een overheidsagentschap als de NVWA waarschuwt voor giftige eieren in de supermarkt, dan verdiept de gemiddelde Nederlander zichzelf niet verder in de materie maar dan koopt de gemiddelde Nederlander gewoon voorlopig geen eieren meer in de supermarkt, en dat houdt de gemiddelde Nederlander net zo lang vol totdat het merendeel van de Facebook vrienden weer foto’s deelt van selfies met gebakken of gekookte eitjes. De pluimveehouders zijn weer eens de dupe. Maar naar dat gegeven kraait verder geen haan. Want het experiment is geslaagd.

Het is gissen wat het experiment precies inhield. Ik stel mijzelf zo voor dat het monitoren van de reactie van het volk op berichten verzonden vanuit een overheids organisatie een doel was. Hoe gehersenspoeld en hoe volgzaam is het volk? Krijgen ‘we’ het volk nog wel bang? Werken onze brainwash tools nog wel? Theorie is leuk, maar je moet af en toe in de praktijk uit proberen of die theorie daadwerkelijk werkt. Ik denk dat het werkt die theorie. Ik denk zelfs dat als je het publiek vertelt dat de fluoride in onder andere hun tandpasta niet alleen giftig is, maar ook mind control bevorderend is en bovendien bedwelmend werkt, dat het publiek dan voortaan die tandpasta’s met fluoride erin wel links laat liggen en kiest voor de fluorideloze variant. Als zogenoemde complotters dat beweren luistert er niemand naar. Maar als de NVWA hetzelfde verhaal zou vertellen dan zou het volk wel luisteren. Dat heeft dit experiment bewezen. De overheid zegt nu nog “fluoride beschermt tegen gaatjes”, dat is een selectieve waarheid die zowat iedereen gelooft. Als men de gehele waarheid zou vertellen, die “fluoride beschermt misschien tegen gaatjes, maar is daarnaast ook giftig, werkt mind control bevorderend, dempt de strijdvaardigheid en werkt bedwelmend” luidt, dan zou niemand meer tandpasta’s met fluoride kopen. Ik niet in ieder geval. Ik poets al jaren zonder fluoride, heb inmiddels een gezond gebit, en voel mijzelf er prima bij, en de tandarts klaagt ook niet.

Massa hysterie was ook een resultaat van het ‘egg-gate’ experiment. Ik weet niet of de bedenkers dat ook wilde peilen, maar ze zullen ongetwijfeld enorm verheugd en opgetogen zijn dat de gemiddelde Nederlander nog steeds zo snel hysterisch bang gemaakt kan worden. Mind control werkt. Egg-gate leerde mij persoonlijk ook nog andere zaken. Er zit dus standaard gif in de eieren die we in de supermarkt kopen. De NVWA heeft eieren gevonden waarin de maximaal toegestane hoeveelheid gif 4x zo hoog was als normaal toegestaan is. Dus dan zit er altijd gif in eieren van de supermarkt. Ik durf te wedden dat een kip die niet in een stal of op een vierkante meter gehouden wordt, maar die vrij rondscharrelt in je tuin of erf, geen gif in het lijf heeft wat uit gescheten wordt in de eieren. Want die kippen hun stal hoeft niet met gif uitgespoten te worden, want ze hebben niet zo’n stal (lees: broedfabriek). Maar ja, dat is wat ik er van geleerd heb, naast het feit dat de massa nog steeds zwaar gehersenspoeld door het leven gaat natuurlijk. De fluoride werkt nog steeds prima. Zo zou je het ook kunnen stellen…

Als je ziek bent van de eieren propaganda, en uit pure frustratie je tv dan toch bij het oud vuil hebt gesodemieterd, en uit pure wanhoop het bos bent ingevlucht, op zoek naar rust, en als je dan honger krijgt…. dan mag je geen bramen meer plukken en opeten. Nee slaaf, die bramen zijn niet voor jou bedoelt. Die bramen zijn voor de dieren! Bramen plukken in het bos staat gelijk aan stroperij slaaf. Je kan 4100 euro boete krijgen als je bramen plukt in het bos. Mocht je dit nieuws gemist hebben, ik verzin dit niet, de Telegraaf en alle andere betrouwbare media schreven het toch echt, en de wet bestaat al best lang, dus het is waar. Ik dacht eerst aan nepnieuws wat massaal door alle andere media overgenomen werd, dat is vaak het geval in de mainstream media. Maar dit keer niet. Ik heb iets verder gezocht, dit nieuws klopt. Het is van de zotte. Het bos is niet meer van de mensheid. Bramen zijn niet meer iets wat rijkelijk en vrij in de natuur groeit om gegeten te worden door de mensheid. Bramen zijn voor de dieren! Welke dieren dan? Wij hebben volgens mij geen beren die bessen en dus misschien ook wel bramen eten hier in Nederland vrij rondlopen. Eten konijnen bramen? Ik weet het eigenlijk niet. Ik dacht dat konijnen wortels en ander groenvoer vraten. Vogels eten bramen wordt wel eens beweert. Maar zo ontzettend veel vogels zijn er nou ook weer niet in het bos om al die miljarden bramen die de Nederlandse bossen rijk zijn op te eten. Ik dacht ook dat die vervelende rottig stekende doorns op de bramenstruiken niet echt uitnodigend zijn voor de meeste vogels. Ik heb een bramenstruik hier in de voortuin, en ik heb behalve mijzelf nog geen enkel ander beest van die bramen zien eten. En toch zitten er best veel vogels hier in de bomen boven die bramenstruik.

Volgens mij rotten bramen gewoon van de struik af als de mens ze niet plukt en eet. En ik vind het ronduit smerig en schandalig dat je wettelijk geen bramen mag plukken in het bos. Toen ik een nog kleinere Micky was toen ging ik rond deze tijd van het jaar met mijn opa en oma naar het bos. Met lege emmers. En we gingen na een uurtje of wat weer terug naar huis met emmers vol met bramen. Daar maakte mijn oma onder andere jam van. Niets mis mee. Want weet je wat het voordeel is van een bramenstruik? Binnen een paar dagen zit zo’n bramenstruik weer vol met bramen. Daar is een bramenstruik voor gemaakt. Staatsbosbeheer zegt dat bramen meenemen uit het bos gelijk staat aan het meenemen van dieren uit het bos door jagers. Waar slaat die vergelijking op? Bramen groeien weer aan als je ze plukt, en dieren worden gewoon weer geboren als je afknalt. Dat is toch echt een wezenlijk verschil.

Micky van Leeuwen

3-8-2017

27 Responses to Giftige eieren, verboden bramen & zure komkommers (column)

 1. guuz schreef:

  Fijne vakansie….

 2. Akky van der Veer schreef:

  Paniekzaaierij, dat is de afleiding van waar het werkelijk om gaat. Dank je wel, Micky, ik steek veel van je op en probeer ‘cool’te blijven.

 3. Dr Iglo schreef:

  De betreffende boeren doen net alsof ze slachtoffer zijn, maar hoe werkte het?

  Met legale middelen bleef een stal 3 maanden schoon, in de warme zomerdag maar 6 weken. Maar als het bedrijfje uit Barneveld was komen schoonmaken was de stal 6 maanden vrij van bloedluis.

  Er is dus gewoon weer gekozen voor het geld

 4. Amilius schreef:

  Bramen, rozenbottels, duindoorn, orginele superfoods uit de lage landen.
  En we mogen er niet aanzitten.
  Koop maar dure smerige goji bessen voor de hoogste prijs, die ook nog eens onder zware milieu belasting tot je komt.
  Krijg de focking klere!
  Ik pluk gewoon, en omdat ik gezond ben kan ik ook hard rennen, succes boswachtertje.
  Ik hoop dat je longen inklappen in de achtervolging.

  Ik moet bij dit alles denken aan dit filmpje van max igan waarin hij het heeft over de magie van worden en het spellen. Echte en directe mind control.
  https://youtu.be/nLtFik-CjiE

  Wees er als de kippen bij en
  pluk de dag zolang het nog legaal is.

 5. joepiejee schreef:

  Wie weet hoe lang al we die zgn giftige eieren al niet geslikt te hebben

  • Sebas36 schreef:

   De scam schijnt al een ruim een jaar te spelen…

   • Dr Iglo schreef:

    Precies, het gif (schoonmaakmiddel) wordt al een tijdje gebruikt, dus maar beter niet beginnen over schadeclaims door de consument.

    Er liggen vast wel eieren bij de super die kosher zijn, maar de rabbi was er vast niet bij toen dit gebeurde:

    “Het zou volkomen veilig zijn. De kippen mochten tijdens het spuiten in de stal blijven, maar de mannen van Chickfriend droegen gasmaskers.”

    http://www.gelderlander.nl/binnenland/chickfriend-kocht-fipronil-als-fypro-rein~ac5a3b0b/

    En het zal ook niet veranderen in de voedselindustrie, het is als alle industrie: Vooral aan jezelf denken, en niet aan de consument. De belgen zijn wel van oudsher goed vertegenwoordigd in de voedselmaffia. Wat eten kippen? Juist, ze eten vermalen kippen.

    • Sebas36 schreef:

     Die schadevergoeding zou het rijk moeten betalen. Die keet van een van de eigenaren geef ik nog geen 180.000 voor.
     Die hebben geen nagel aan hun reet te krabben joh.

     Op de vakbeurs hielden ze vol dat ze het effect bereikten door gebruik te maken van een eigen mix van esterische oliën. Maar wat het precies was wilden ze niet zeggen.

     De kippenwereld in Barneveld is vrij klein, de boeren hadden ook niet gedacht dat iemand zo dom zou zijn. Iedereen weet dat die beesten net sponzen zijn. Alles wat er boven inkomt gaat er met het ei weer uit. Totdat een paar boeren het niet vertrouwden en na gesprek met andere poultry aanleverbedrijven uit de buurt hebben ze besloten zichzelf te laten controleren.

     Tenminste, dit is wat een collega me vertelde (de helft van onze klanten zitten in Barneveld)
     Ik denk als ze het lef hebben hun kop nu in het dorp te laten zien dat ze er met pek en hooivorken het dorp uitgejaagd worden..

     • only you schreef:

      Zal de overheid vergoeden als het weer 50jaar verder is, zie claims Indonesië?
      Doel is uiteindelijk bereikt, de grote schoonmaak?

 6. Trijntje schreef:

  De eieren mag je niet eten, maar hoe zit het dan met de kippen? Die zitten niet vol met het gif?

  Ik eet mijn eitje en mijn stukje kip op zijn tijd en verder ben ik een oprechte stroper, pluk, raap en oogst veel van wat ik in de natuur kan vinden. Alleen voor eigen gebruik en zorg dat er genoeg overblijft voor plant, dier en andere mensen.

  • annemarie schreef:

   Die (miljoenen) kippen worden de komende tijd allemaal geruimd…

  • Sebas36 schreef:

   Je mag gewoon eieren eten hoor, in Nederland is dit goed geregeld. Op ieder ei staat een stempel en zegt precies waar het ei vandaan komt. Via de website van het NVWA kan je de ei-codes checken.
   De kippen zitten vol gif, na een jaar kunnen ze gifvrij zijn maar dan is de boer al falliet. De eerste boer is trouwens al falliet, dit kost een boer gemiddeld een 1 ton (100.000) per maand.

   Vroeger ging ik altijd met moeders fietsen en dan gingen we bramen plukken en jam en siroop thuis ervan maken, varens meenemen voor in de tuin en binnen. Peren en appels, vrije fruit bomen heb ook veel hier in de buurt. Maar altijd nemen wat je nodig hebt en niet meer.
   Aan de andere kant zie ik turkse familie’s regelmatig ‘kleine’ natuurgebieden kompleet leegroven van al het eetbare uit de natuur dat zelf de dieren in de omgeving niks meer hebben.
   Een verhaal met 2 kanten denk ik, als boswachter zou ik ook niet vrolijk worden als mijn natuurgebied systematisch door een half leger aan dames meet veels te warme kleding voor de tijd van het jaar 😉 en kinderen word leeggeroofd..

   • Monique schreef:

    Ja daar zit ook wel weer wat in Sebas. Misschien gewoon een verbod op Turken doen dan 😉

    • Sebas36 schreef:

     Ik ken goede ik en slechte, beste kameraad van me vader een Nederlander woont samen met een Koerdische ENG/NL lerares in Bursa. ben er wel eens op vakantie/visite geweest.
     Je schrikt je rot wat je daar langs de weg buiten de stad maar ook in de stad ziet. Totaal geen respect voor omgeving en de natuur… Sommige zou je moeten verbieden ja. Doet Erdogan toch ook? Wel op hele andere gronden daarnietvan. [sarcasme off]

 7. Monique schreef:

  Het lijkt erop dat de netten zich aan het sluiten zijn. Al die dingen die we niet meer mogen. Een boete op bramen plukken? Dit is regelrecht gestoord. We zouden verdomme massaal de straat op moeten net als in de jaren 80 maar nee hoor, we blijven allemaal braaf op onze reet zitten. We lijken wel een stelletje dodo’s. Soms maak ik me echt serieus zorgen. Komt het nog wel goed? Ik voel me ontzettend bevoorrecht dat wij op een plek wonen waar we nog enigszins vrijheid hebben. Maar misschien is dat ook niet meer voor lang. Niemand mag meer vrij zijn. Het maakt me soms zo woedend.. Al weet ik dat alles een zekere balans moet hebben. Hoe meer wij vrij willen zijn, en hoe meer we massaal wakker worden hoe strakker de overheden alles gaan aantrekken. We leven echt in een bizar circus momenteel..

 8. Monique schreef:

  En inderdaad..arme kippen!

 9. Theo Thuis schreef:

  Volgens mij is het ook een proefballonnetje Micky, eentje die ze geen windeieren zal leggen. Afgelopen week waren de schappen met eieren vol, blijkbaar is de massa weer goed gehersenspoeld en weinig mensen durven nog een eitje aan te schaffen.
  Denk dat dit geklutste eierverhaal past in het aantrekken van het spinnerag van het web. De AI is inmiddels zo perfect, dat ze de strijd open en bloot aan kunnen gaan met de vrije media. Je ziet daar de laatste maanden een sterke terugloop van de bezoekersaantallen. Vooral nieuwe bezoekersaantallen lopen sterk terug, doordat de zoekmachines alle alternatieve resultaten wegfilterd.
  Ook zie je, dat de staatstrollen, zoals Ester Voet en vooral Chris(tus)Klomp, druk bezig zijn met het bashen van de vrije media. Christus stalkt en bedreigd iedereen persoonlijk met aangifte, die de waarheid over deze laffe landverrader, met zijn eyecandy pornoster Martina, schrijft.
  Jim Stone heeft een interessant artikel over de Google AI, waar hij ook wat testjes heeft gedaan met hun testpage. Bijvoorbeeld:
  “All pedophiles should be jailed: 100 percent toxic, DING DING DING! we have found the root of the mind of Google! HOW ABOUT THIS: All Conservative Christian missionaries should be jailed: 6 percent toxic!”
  Lees verder bij Jim Stone op http://82.221.129.208/baaaasepaageb3.html

 10. Trijntje schreef:

  Heeft er iemand de wet gelezen? De ellende met wetten is dat er altijd zoveel verwijzingen in staan, maar voor zover ik het begrepen heb is er bij die wet een lijst met planten opgenomen waar je vanaf moet blijven. De zg Rode Lijst, daarop staan de namen van planten die ernstig bedreigd zijn en nog maar zeldzaam zijn in Nederland. De enige braamsoort die daarop staat is de Steenbraam. Natuurlijk zitten er bij alle wetten ook addertjes onder het gras. De provincies kunnen eigen wetten hanteren en er is ook nog zoiets als een plaatselijke verordening. Verder is elk stukje grond in Nederland eigendom van iets of iemand wat voor problemen zou kunnen zorgen. Aan de andere kant worden er door heel Nederland ook zg voedselbossen aangelegd of fruit/notenbomen en bessenstruiken aangeplant waar je vrij van mag plukken.
  De wet zegt voor mij dat ik gewoon door mag gaan met “foerageren” zolang ik maar van de planten afblijf die op de rode lijst staan.

 11. Trijntje schreef:

  Oeps, ik ben duidelijk niet over al mijn trauma’s heen. De wetten en regeltjes en de manier waarop ze geïnterpreteerd worden raken een behoorlijk pijnpunt. Iets om ever na te denken.

 12. Gerben schreef:

  Zielige boeren eerst vliegen er grieperige vogels boven hun bedrijf
  Moesten ze opgehokt worden met bloedluismtotmgevolg in de krappe hokken
  Nu dit weer
  Maar ik ken. Iemand die 20 eieren per dag eet dan word het pas schadelijk
  Boeren worden uitgedund en de consument vind het prima als
  De Prijs maar laag blijft
  Kunnen we wel voedselbossen gaan aanleggen maar als je niet oogsten mag wat voor zin heeft het

 13. Jos schreef:

  En niets over al die legkippen die vol met fiproline en ander gif in de winkelschappen terecht komen???

 14. Sebas36 schreef:

  And the plot thickens, nu is er bekend geworden dat de NVWA het al wist in September en toen was het ook ook al gemeld door de pluimveehouders.
  Onder druk van het OM (openbaar ministerie) stil is gehouden tot nu in het ‘kader’ van het onderzoek.
  Dus voor het OM is het onderzoek belangrijker dan de volksgezondheid. Ik was deze week 2 dagen in Belgie en 1 in Duitsland, nagenoeg iedere radio nieuws uitzending word over de Fipronil gesproken en ook in de buitenlandse politiek en spreken schande van de rol van het Nederlandse OM en de NVWA.

  Naast Nederland, België en Duitsland zijn ook eieren met fipronil gevonden in Zweden, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Denemarken en Zwitserland. De eieren zijn ook gevonden in Hong Kong.
  Hehe, dit gaat nog een lekker internationaal relletje worden tegen het OM en de NVWA…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *