Het Occulte, verborgen wetenschappen

Onderstaand artikel is geschreven door gastschrijver Sebas. Zoals de titel al verraadt gaat dit artikel over occultisme, wat niets anders betekent dan ‘verborgen kennis’. Sebas noemt zichzelf een ‘Luciferiaan’, en schrijft in dit artikel onder andere over Luciferianisme. Alleen die term al doet bij velen, mede door de eeuwenlange indoctrinatie, een verkeerd beeld ontstaan. In het kader van de slogan van deze website, die “Indigo Revolution onthult, ontmaskert, informeert, en draait niet om de hete brei heen. Indigo Revolution gaat verder en dieper dan welke website dan ook. Waar anderen stoppen, beginnen wij. Zonder agenda en zonder angst.” luidt, past dit bewustmakende en informatieve artikel over het Luciferianisme prima op deze website.

Normaal schrijf ik geen artikelen omdat ik geen rust in mezelf kan vinden om er langdurig mee bezig te zijn. Ik ben iemand die altijd barst van de energie en ik heb ook ADD. Dus mijn hersenen lopen altijd op volle toeren en soms is het daarom moeilijk om mijn gedachten op papier te krijgen. Maar ik ga toch een poging wagen.

Waarom schrijf ik een artikel over het Occulte?

Deze tak van religie is vaak door een paar stromingen zoals satanisme totaal misbegrepen, begrippen en stromingen worden veelvuldig door elkaar heen gehaald. Met dank aan Jerome die de Bijbel heeft geschreven, door verkeerd vertalen en verkeerde interpretaties van de verhalen over Griekse personen/goden en ook om het christus verhaal kloppend te krijgen.

De Bijbel/boek van Job./Enoch enzovoorts zijn niets anders dan overleveringsverhalen uit de oudheid honderden jaren na de gebeurtenissen opgeschreven die gebeurd zijn in het oude Griekenland en Mesopotamië en later uit de Romeinse tijd waar ook het Jezus verhaal vandaan komt. Maar vergeet niet, in al die overleveringsverhalen zit wel een kern van waarheid, de rode draad.

Helaas is dit misbruikt door de kerk en de toen al heersende elite om het volk onwetend te houden en zelf de baas te spelen door mensen te weerhouden van hoe de wereld echt in elkaar zit om ons als slaven te kunnen houden.

Vroeger waren de echte wijze mannen en vrouwen de Druiden en Heksen en Sjamanen, deze werden geliefd maar ook gevreesd door het dorp. Zij hadden namelijk de kennis van medicijnen-natuur-aarde-kosmisch-magie-sterrenkunde en ga maar door.

Ze waren de dokter en de rechter van het dorp maar ook vaak de rechterhand/adviseur van de dorpsleiding of clanleider(s)… Zij beschikten over kennis van duizenden jaren oud doorgeven generatie na generatie. Het boek van Graham Hancock; Het oermisterie: Ontmoetingen met de oude leermeesters van de mensheid.

Dit boek legt heel mooi uit hoe kennis ook onder verschillende generaties en culturen werd doorgegeven en behouden. Totdat het christendom zijn opkomst deed. De kerk wist natuurlijk dat kennis macht was en daarom hebben ze er alles aan gedaan om mensen met occulte kennis en ook gevonden kennis kostte wat het kost te vernietigen.

Met de opkomst van de katholieken en protestanten werden ze massaal vermoord en op de brandstapel gegooid om hun occulte (verborgen) kennis. “De druïden en heksen zouden het veevolk mensen toch eens wakker kunnen maken!” (De gedachtegang van de kerk)

Occulte Wetenschap wat is dat?

Occulte wetenschap betekent niets meer dan verborgen wetenschap. Het is de leer wat normalen niet weten. De basis van de occulte stromingen ligt in het oude Egypte, Mesopotamië, Griekenland, en onder andere bij de Inca’s en de Maya’s, in het boeddhisme, en ga zo maar door. Met andere woorden bij diegenen due door de eeuwen heen meer kennis hebben opgedaan dan wij momenteel hebben.

Tegenwoordig zijn er veel stromingen die deze kennis ook misbruiken. Daar vallen ook katholieke en christelijke kerken onder. Loop eens door een oude kerk van rond de middeleeuwen en je zal zien dat het ook vol hangt met pentagrammen, gargoyles, satan verwijzingen, enzovoorts. Ik woon zelf in een Hanzestad en als je goed oplet en bijvoorbeeld een VVV toer gaat volgen kom je dit overal tegen in de middeleeuwse binnenstad. Ik heb zelf 5 jaar in de binnenstad gewoond en ik kan je vertellen dat de binnenstad er ook vol mee hangt. Pentagrammen, gargoyles, duivels afbeeldingen enzovoorts.. Met andere woorden, er wordt hier van dezelfde kennis gebruik gemaakt enkel stiekem voor het publiek. Als je je ogen opendoet valt het ook echt op dat het dagelijkse leven ermee wordt overspoelt.

Iedere nieuwe religieuze stroming, of het nu Jezuïet/islam/christelijk/katholiek/protestants/joods enzovoorts is, zijn gewoon verdeel en heers systemen om het volk gescheiden te houden zodat de elite al een paar duizend jaar op zijn lauweren kan rusten en het volk kan beheersen en geld kan verdienen. Ze geven een beetje brood en spelen om ons te doen leven en niet het idee te geven dat we in een slaven maatschappij leven. En zo blind als we zijn denken we dat we vrij zijn maar we zijn nog steeds de onwetende slaven, met een paar speeltjes zoals smartphones om ons tevreden te houden.

Het nadeel van deze kennis is dat je altijd op de rand staat van goed en slecht. Dus je moet een goede ethiek, moraal en empathie hebben om niet in deze afgrond te vallen.

Het is wel duidelijk dat de huidige elite en het Vaticaan niet met deze kennis om kunnen gaan, zij storten zich massaal in het Satanisme, kindermisbruik en dergelijke om de machtsstructuur van het fysieke en het esoterische te behouden door gebruik ofwel misbruik te maken van de ‘geheime’ wetenschappen, waarbij ethiek en moraal vergeten worden en alles gedaan wordt  ten koste van het gros van de wereldbevolking.

Hier is een overzicht van verschillende occulte stromingen en hun definities. En ze zijn zeer verschillend van elkaar.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Esoterie

https://nl.wikipedia.org/wiki/Westerse_esoterie

Zoals je ziet staat bijvoorbeeld Luciferianisme er niet bij in het rijtje. Terwijl je het wel heel veel hoort in de alternatieve stromingen waar het vaak verward wordt met satanisme. Illuminati ligt eigenlijk nog het dichtste bij, illuminisme/ Luciferianisme betekent letterlijk lichtbrenger.

Luciferian Philosophy~Ethics & Morality

https://www.youtube.com/watch?v=HnijCqa8MuQ

Wie was Lucifer?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lucifer_(religie)

de gnostische Lucifer

http://www.jeremycrow.com/informal.html#.WXnr-Jc3e00

https://nl.wikipedia.org/wiki/Prometheus_(mythologie)

Lucifer wordt ook vaak aangezien ofwel onjuist geïnterpreteerd als Satan of Pan (het bokje met de hoorns) die vaak in bijvoorbeeld Wicca word vereerd. Lucifer is eigenlijk de ‘gevallen’ engel. Andere occulte stromingen vereren wel een ‘hogere’ zoals bijvoorbeeld Satan, Pan of Jezus, en channelen hun macht. Een luciferiaan bedankt meer maar bid bijvoorbeeld niet. Ik ga die energie niet aan een zelfbenoemde god geven, kom nou! Ik kan de energie zelf ook goed gebruiken. De serie ‘American Gods’ is ietwat vaag maar geeft wel weer hoe goden werken. En zover zit die serie niet van de echte werkelijkheid af. Maar ook jij kan zo’n god zijn.

Wie was ook alweer de gevallen engel? Oh ja die gast die alle kennis stal van god en aan de mensheid gaf. Daarom wordt hij ook in het joden/christendom als gevallen aangeduid omdat de kerk(goden/halfgoden whatever) niet wilde dat deze kennis bij de normale mensen terecht kwam. In de Griekse cultuur ook wel aangeduid als Prometheus. (Nu nog te zien bij de olympische spelen met de fakkel met vuur) Die wijsheid en kracht van de goden wordt aan onze sporters gegeven en brengt de kracht en wijsheid van de goden tot ons in de vorm van vuur. Wat ons op spiritueel niveau als gelijken maakt. De huidige religies zijn echter zo slim geweest om deze informatie effectief te verwijderen. Ohh wat zou ik graag met een paar man een jaar vrij rond willen neuzen in de archieven van het Vaticaan. Zie je al de rode draad?

Prometheus stal de fakkel van vuur met kennis en wijsheid van Zeus (de hoogste God toentertijd) en gaf deze aan de mensen. De straf die daarop stond was dat hij aan een berg werd geketend en  een raaf/adelaar 20 jaar lang iedere dag zijn lever heeft opgegeten die iedere nacht weer aangroeide. Totdat de halfgod Herculus (ook wel bekend als Atlas) de kettingen lossloeg en de raaf doodde. De centaur gaf zijn eeuwige leven op voor Lucifer.. dat was een van de voorwaarden voor de vrijlating van Prometheus, een onsterfelijke moest zijn leven geven.

De lever staat voor controle door seksuele en liefdes onderdrukking van de mens, een manier voor macht en controle. Dat wil niet zeggen dat je celibatair moet zijn maar het is wel een manier van crowd/ mind control…

De lever is ook een orgaan wat zichzelf kan herstellen, net zoals dat bijvoorbeeld baby’s stikken van de stamcellen…Satanisten hebben dit ‘geloof’, tja wat je maar geloof wilt noemen zodanig opgevat dat ze voor kennis en macht baby’s moeten vreten en de pedofiel moeten spelen. Tja ziek ik weet het, maar daar ligt de bron van die zieke Satanistische overtuigingen.

Een Luciferiaan is eigenlijk een theoloog/lichtbrenger en een ancient onderzoeksjournalist die altijd op zoek is naar de echte waarheid die ook meegaat met de laatste wetenschappen en wetenschappelijke conclusies, een Bijbel en Dogma bestaan niet. Bijvoorbeeld Tesla is een heel belangrijk voorbeeld voor Luciferianen. Maar regel 1 is geloof wat JIJ wilt geloven, zolang het maar gebaseerd is op kennis en wetenschap. Hoe meer kennis we met z’n allen vergaren en delen (heel belangrijk) des te sneller komen we met z’n allen bij de echte waarheid.

Er worden geen goden aanbeden enkel danken we engel Lucifer (Prometheus) voor het brengen van de ‘echte’ waarheid en wijsheid. Ik heb er mijn eigen rituelen voor, en het mooie is aan Luciferianisme dat je dat ook voor jezelf mag bepalen.

De meeste Luciferianen hebben ook een passie voor Theologie en wetenschap. Als je een passie voor lezen hebt en 400 pagina’s in een weekend kan verorberen zoals ik kan je veel informatie in een een zeer korte tijd opzuigen en verwerken. Na verloop van tijd ga je ook de overeenkomsten en verschillen zien in de verhalen uit verschillende religies en de rode draad wordt dan steeds duidelijker.

Alle verhalen uit verschillende religies uit de oudheid hebben echt meer overeenkomsten dan verschillen.

Het boek Fingerprint’s of the gods (Het ontstaan en het einde van alles NL) van Graham Hancock legt dit ook heel mooi bloot.

Een Luciferiaan gelooft niet in (opper) goden, waarom?

We zien onszelf als goden en niks minder, en ook niet met minder macht, we worden enkel onwetend gehouden en van onze eigen scheppende kracht ontzegd door onwetendheid. Met andere woorden wij zijn ook de goden. Enkel met een gigantische plaat voor onze kop.

Wij de mensen zijn uit hetzelfde hout gesneden, met dezelfde capaciteiten. Enkel we zijn het vergeten! Kennis is macht.

Genisis 1:26,27

God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.”

Iedereen is ontwerper/creator van zijn eigen toekomst en universum en omgeving. Dit artikel van Micky zegt precies wat ik bedoel wat Luciferianen voelen.

Wij zijn allemaal scheppers en niks minder dan die afvallige goden en engelen en de huidige satanistische elite die de scepter in handen hebben en denken dat ze het beter weten. Een burgemeester of minister is ook niets meer of minder dan ik/wij. Dat je het voor elkaar kunt krijgen dat mensen je gaan verafgoden zodat je het eeuwige of langere leven krijgt, ook door gebruik te maken van hoge kennis, maakt je nog niet meer of minder dan ons.

Ik ben een god, jij bent een god, net zoals Zeus, Poseidon, Enki of wie dan ook, en geen haar minder. Be your own god!

Het mooie van een Luciferiaan zijn is dat je kennis met elkaar deelt, ideeën en opgedane kennis uitwisselt, en ook weer je eigen inzichten ernaast legt en samen vaak weer tot een nieuwe conclusie komt. Eigenlijk wat Graham Hancock, David Wilcock, Corey Goode, Robert Bauval, et cetera ook doen. Ze kunnen verstoppen wat ze willen maar als we de koppen bij elkaar steken komen we er wel!

Groeten Sebas

NB: Dit is een (gast) artikel en komt niet per definitie overheen met het gedachtegoed en de ideeën van Indigo Revolution.

38 Responses to Het Occulte, verborgen wetenschappen

 1. Sebas36 schreef:

  Links en naslagwerk.

  Als je gelijk de basis wilt weten en de van de verborgen wereld kennis (je mise place) dan raad ik dit boek aan:

  Het Oermysterie; Ontmoetingen Met De Oude Leermeester Van De Mensheid G. Hancock
  https://www.bol.com/nl/p/het-oermysterie/1001004002811817/

  Het ontstaan en het einde van alles G. Hancock
  https://www.bol.com/nl/p/het-ontstaan-en-het-einde-van-alles/666776846/?suggestionType=suggestedsearch

  Magicians of the Gods
  https://www.bol.com/nl/p/magicians-of-the-gods/9200000055259928/?suggestionType=browse

  http://www.jeremycrow.com

  Kyle Micheal dory
  https://www.youtube.com/channel/UCuuW4ghDGXDSKp_dIn2VxXA

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Westerse_esoterie
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Esoterie
  https://en.wikipedia.org/wiki/Luciferianism

 2. Erik schreef:

  Dag Sebas
  Goed artikel en ik kan me er goed in vinden.
  Jouw laatste zin “de koppen bij elkaar steken” lijkt ook mij de beste stap. Ik wil graag. Maar wie doet mee? Iemand een voorzet?
  Ik heb al vaak genoeg de afgelopen jaren diverse nieuwe media sites voorgesteld gezamenlijk iets te organiseren. Ik denk dat de onderlinge ego’s nog te groot zijn. Misschien hebben we nu een kans. Dus nogmaals: wie heeft er een idee? Waar kunnen we van gedachten wisselen. Een Whatsapp groep. Of een forum? Ben benieuwd….
  Groet, Erik uit Deventer ( ook een hanzestad)

  • Sebas36 schreef:

   haha, ook Deventer geboren en getogen en woonachtig. (ik had het over de Lebuinus kerk) Als echte De’mter moet je dat wel weten.
   Goed idee, daar voel ik wel wat voor. Prometheus Deventer bijvoorbeeld ligt ook niet in mijn straatje..
   Forum is beter omdat je info kan nazoeken. Ik sta in ieder geval open voor zulke suggesties…

   • Erik schreef:

    Ik had al zo’n gevoel ….
    Wat dacht je ervan in de week van 7 aug elkaar te treffen ergens op de Brink?
    Ik ben dan terug van vakantie.
    Eens kijken of we een start kunnen maken ?

    • Sebas36 schreef:

     Bij voorkeur in het weekend, in de week heb ik weinig tijd…

     • Erik schreef:

      Ok. Dan stel ik voor zat 12/8 bij St Tropez? Zeg 14:00 ??
      Ik ben ook geen geboren noch getogen “De’mter”. Maar dat leg ik wel uit.
      Dit geldt dus ook voor Dries…
      Werkt dat voor jullie?
      Leuk vooruitzicht.
      Ik zal wel een tafeltje reserveren zodat je bij de bediening kunt vragen bij wie je moet zijn…

 3. Amilius schreef:

  Duidelijk Sebas,
  Goed geschreven wat mij betreft.
  Bedankt voor de genomen moeite.
  In het kader van licht op de zaak zetten is de luciferiaan de echte wetenschapper begrijp ik nu dus.

  Mag ik jouw aanvulling op een gedachtestroom die bij mij opkomt door dit schrijven van jou?

  Volgens mij komt de betekenis van het word engel zo goed als neer op de hoek van inval van het licht in en op het leven.
  Elk uur van de dag heeft zijn eigen engel en daarmee zijn eigen kwaliteiten. Lucifer, het eerste licht dat zijn van de bron verwijderen kon heeft de kwaliteiten van alle engelen. Het volle spectrum zeg maar.
  Ik denkt dat bijvoorbeeld de 33 graden bij de vrijmetselaars hier mee te maken heeft. De hoek van inval dus.
  Eng is Duits voor nauw, als in een nauwe straat.
  En el vind je veel in Namen van engelen, maar ook in b.v el-leboog

  Tja het is maar een hersenspinsel die samenkomt door wat mij invalt.

  Inzicht brengt het licht verder,
  licht brengt het inzicht.
  Ik hoop en gun dat iedereen in zijn licht gaat staan.
  Heb een verlichte dag iedereen!

  • Sebas36 schreef:

   Van Vrijmetselarij ben ik niet zo’n fan. Al volgen die ook Lucifer dat klopt. De Metselarij heeft ook een vrije visie maar die kan per Logde toch zeer verschillen. Veel lodges hebben een Christelijke achtergrond/basis waardoor ze toch Lucifer(Prometheus) verafgoden en daar hou ik persoonlijk niet van.
   Als je bijvoorbeeld leert voor vrijmetselaar kan je iedere graad de helft van je geleerde kennis weggooien omdat het helft niet klopt. Anders kom je teveel te weten over de hogere graden en dat mag niet…

   Ik heet geen Albert Pike en ik ben geen Vrijmetselaar (deze hoek heb ik me ook niet echt in verdiept) dus de exacte reden waarom hij het getal 33 heeft gebruikt weet ik niet maar ik kan wel een poging wagen.

   In de King James Bijbel wordt het woord the beast 33 keer genoemd. Het 33e woord gesproken tegen Eva was oog. Denk daarbij aan het alziend oog dat de vrijmetselarij gebruikt in hun symboliek. De Schotse rite van de vrijmetselarij heeft 33 stadia en een mens heeft 33 wervels in de rug. De Schotse grand lodge staat ook bijvoorbeeld op de 33e Breedtegraad.
   33 is ook 1 van de meestergetallen in de nummerologie en betekend: Je wordt door veel verlichte meesters omringd en in alle opzichten geholpen. Ze zijn gekomen om je te helpen bij je opdracht en je gebeden te beantwoorden. Stem je op hen afr. en stel hun alle vragen die je maar wilt stellen.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/El_(god)
   Over het woord engel en betekenis zou ik me niet zo druk over maken, het is maar een verzonnen iets door de kerk…
   Wat wij aanduiden als engelen zijn in de Griekse mythelogie gewoon de kinderen van verschillende goden..
   Dus half of heelgoden en de kerk heeft ze maar engelen genoemd omdat hun 1 god wilde hebben…

   Eigenlijk kan je dus gewoon stellen dat de kerk handig aan het shoppen is geweest in oudere religies en hebben overal een eigen label aan gehangen.

   Dit is een overzichtje van alle goden en halfgoden en hun connectie/afkomst.
   http://kerkmateriaal.nl/images/schemas/overige/grieks/overzicht%20griekse%20goden%202.png

   Gr. Sebas

   • Erik schreef:

    Albert Pike deed ooit de uitspraak: “Kleine geheimen dienen goed bewaakt te worden. Grote geheimen worden door het publieke ongeloof bewaakt”
    En zo wordt de wereld bestiert.

 4. Monique schreef:

  Interessant materie! Bedankt voor de links en het leesvoer 🙂

 5. Dries schreef:

  Als jullie elkaar treffen op de Brink,Erik en Sebas 36 geef dit even aan wanneer en hoe laat ,zo mogelijk op deze site,dan ben ik ook van de partij. Ik ben dan wel geen geboren Deventernaar,maar woon hier al sinds m’n eerste levens jaar(geboren Rotterdam)afgezien van een paar omzwervingen,waaronder buitenland. Ik ben al lang bezig met individueel mensen wakker schudden,maar dit werkt niet echt goed aangezien ik niet alle sociale contacten wil opgeven.
  Dries

 6. Q schreef:

  De weg naar wijsheid is een solitair pad.

  • Dries schreef:

   Als dat voor mij bedoelt was Q ,vergeef ik het je want jij weet niet hoe lang ik al een monniken leven lijdt en die paar dierbaren die mij nog niet hebben laten vallen wil ik graag houden als je het niet erg vindt.
   Dries.

   • Q schreef:

    Was een algemene opmerking. Ook voor jou! Heb geen idee van je bestaan, heb geen idee van je leven, gaat me ook niets aan. Leven en laten leven! Het gaat mij erom dat een clubje oprichten die zijn energie naar een of andere vage godheid stuurt never nooit de bedoeling mag en kan zijn vanuit het perspectief van algemene ontwikkeling en persoonlijke groei. Ja we leven hier samen, ja het is een gezamenlijk lot dat we ondergaan aangezien we op dezelfde planeet wonen. Maar de kracht van het gezamenlijke zit m in de diversiteit van visies. Wil je iets bedanken, bedank jezelf. Daarmee bedank je alles en iedereen in je eigen universum en zodoende iedereen die daarmee verbonden is. Eerst je eigen planten water geven.

    • Gerben schreef:

     Het regend al genoeg,vind je niet?

    • Sebas36 schreef:

     Ik raad je aan om het nog eens te lezen, het hele doel van Luciferanisme is dat je alles channelt naar jezelf en niet naar een of andere god wat anderen doen. Wij danken maar vereren absoluut NIET! Voordat je nog andere dingen gaat zeggen, luister even een paar introfilmpjes op Jeremy crow it de links en zoek ook onze 11 geboden eens op…

     Doel 2 is dat je er alles aan doet jezelf van alle nodige kennis en wijsheid te voorzien wat in je eigen macht ligt en deze te delen (als er zelf klaar voor bent) met iedereen die daar interesse in heeft. (kennis is macht)
     Eerst eigen planten water geven dus, daarna de kennis overdragen om de gehele mensheid naar een hoger vlak te brengen.

     Nog even over dat bedanken, als een Native Indiaan een dier dood om zijn vlees dan dankt hij het dier voor het geven van zijn leven en vrijheid maar verafgod hem niet. Dit is net zoiets. De Hele bedoeling is juist om NIET je energie af te geven door bv te bidden maar deze energie zelf te gebruiken…
     Door mijn eigen studie heb ik al een ‘paar’ geheimen ontdekt waar ik deze energie voor mezelf kan gebruiken en dingen kan die voor slapers onmogelijk lijken.
     Regelmatige bezoekers weten wel waar ik het over heb, want dat heb ik wel eens verteld…

     Maar je hebt gelijk, de left hand path is een eigen leerpad, maar dat zegt niet dat je bevindingen en opgedane informatie niet kan delen met anderen….

     gr. Sebas

     • Q schreef:

      Je bent een goeie, proef ik gewoon!

      Vind het een interessant onderwerp, in die zin dat ik echt 0 van dit af weet terwijl ik graag dingen weet.

      Wens je veel succes, snap wat je wil maar dit is niets voor mij. Succes is van harte gemeend.

      Q

 7. Chris schreef:

  Respectloze reactie vind ik dit! Dit gaat niet om planten, dit gaat niet om de regen. Überhaupt gelezen wat er verder in zijn bericht staat? Of zit deze wijsheid voor jou wat diep verborgen? Misschien moet je het artikel nog een keer lezen. Ik hoop alleen voor je dat je geen Luciferiaan wordt. Niet om de misvatting van het begrip, er zal heus veel inzitten zoals in dit artikel ook staat, maar niet om je energie uit handen te geven en je aan te sluiten bij een of ander energiezuigend clubske en een entiteit te bedanken… Tenzij je dit juist graag wilt. Waarom jezelf Luciferiaan noemen, noem jezelf gewoon MENS en dank jezelf voor het vinden van de info waar je ZELF wat mee kunt bij t volgen van je EIGEN pad. Een zonnige dag gewenst.

  • Gerben schreef:

   Zou het nog eens lezen, volgens mij staat er nergens dat hij zich aansluit bij….

   • Chris schreef:

    Gelijk heb je Gerben. Niks mis met gewoon kennis delen, en wat deze kennis betreft weet ik er zelf ook gewoon te weinig van. Engel Lucifer bedanken heeft voor mij wel een bijsmaakje (is dat niet net zo goed het energie sturen naar?). Maar dat is dan weer mijn pad, als dit goed voelt… wie ben ik dan om daar over te oordelen. Ik raakte in dit geval geïrriteerd over jouw niet inhoudelijk ingaan op een reactie die iemand plaatst. In ’t kader van open staan voor elkaar’s en wijsheid delen, vandaar.

  • Sebas36 schreef:

   “Waarom jezelf Luciferiaan noemen, noem jezelf gewoon MENS” (mens, klinkt me in de oren als slaaf)

   Waarom heet een vrachtwagenchauffeur een vrachtwagenchauffeur of een tandarts een tandarts? Het is een label om uit te leggen aan de rest van de wereld waarvoor je staat in dit leven, niks minder.
   Ik was het al jaren lang totdat ik enkele jaren geleden Luciferanisme tegenkwam en tot het besef kwam dat het precies strookte met mijn eigen overtuigingen.

   Het doel met mijn collum is om dit “label” in een ander daglicht te zetten en mensen wakker te schudden dat er meer tussen hemel en aarde is. Welk pad je wilt bewandelen moet je helemaal zelf weten. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.
   Ik heb het pad gekozen van wetenschap en theologie Omdat ik weet dat de waarheden/ verborgen wetenschappen in het verleden verborgen liggen. En ik heb er al een paar.

   Ik was al jaren een Luciferiaan tot er er tegenaan liep en erachter kwam dat de filosofie precies met mijn eigen gedachten goed en overtuigingen overeen kwam.

   En weet je wat mijn wens is geworden nadat ik zoveel shit in mijn leven hebben gehad?
   Heer en meester te worden van mijn eigen leven en omgeving en tijd/levenslijn en eventueel aanpassen naar mijn eigen wensen. Oh ja en niet te vergeten ook plezier hebben tijdens dit proces. Maar ik leef niet meer het leven wat anderen van me verwachten maar wat ik zelf wil. Dat is stap 1 van losmaken van de Matrix. Zolang je dat niet snapt heb je ook nog weinig gesnapt van de collums van Indigo…

   gr. Sebas

   • Chris schreef:

    Hoi Sebas. Ik snap je doel, vind zodoende ook mooi dat je je info deelt. Zit voor mij ook weer info in die ik nog niet wist, en dat kan ik altijd erg waarderen. Enige bijsmaak zit ‘m voor mij idd in je Luciferiaan noemen en een engel bedanken. Maar wie ben ik idd als dat voor jou goed voelt. IR heeft me juist erg geïnspireerd om het bij mezelf te houden, als dat voor jou op hetzelfde neer komt qua filosofie en slechts een kwestie van labelverschil is, is dat jouw bevinding. Kan ik wat van vinden, so be it. Heb bij mens zelf niet de bijsmaak slaafs, ook al zitten we in een soort systeem. Ik noem mezelf liever mens omdat dat voor mij beter voelt. Misschien omdat ik ook al lang genoeg antwoorden buiten mezelf heb gezocht. I don’t know. Vind het in ieder geval sowieso erg interessant wat je hebt gedeeld. Ik weet ook nog lang niet alles. Wens je veel succes met groeien als mens (ik geef er de voorkeur aan om het zo te noemen), vind je persoonlijke wens heel mooi. Ben ik ook nog altijd mee bezig, regie nemen over m’n eigen leven en niet leven naar andermans verwachtingen. Iets wat altijd wel diep in m’n patroon zat en soms nog zit. Tegelijkertijd probeer ik steeds meer te voelen vanuit hart en wat vervolgens dan de juiste keuzes zijn (betekent soms ook even alle info compleet links laten liggen). Hartelijke groet.

   • Johan schreef:

    Yooo Sebas,

    Ik waardeer je info/kennis zeer interessante materie esoterie.

    Wat betekent voor jouw de label
    multi dimensionaliteit vraag ik mij af? En ben jij ervan bewust dat het leven oneindig is in alle opzichten/aspecten wat dit universum te bieden heeft?
    Ben je ervan bewust dat je uniek bent?
    Ben je ervan bewust dat je een ziel hebt?

    Groet Johan

    • Sebas36 schreef:

     Een label is een label niks of minder, Multidimensionaliteit hoe ik dat zie? Na 2x een bijna dood ervaring en op een ander ‘vlak’ geweest te zijn wat echter was dan het NU weet ik dat de wereld niet uit 3D bestaat. Ergens in de comments onder een of andere collum op de site staat wel het verhaal.
     Dingen leren (maar ook beheersen) zoals astraal kan reizen of communiceren. 😉 (ancient technologie) wat overigens voor een leek ontzettend gevaarlijk is omdat je erin kan blijven hangen als je niet weet waarmee je bezig bent.

     Ben je ervan bewust dat je uniek bent?
     Ben je ervan bewust dat je een ziel hebt?

     Duhh, daar gaat het ook om, in deze reïncarnatie althans. Maar allemaal vragen die in de links uit worden gelegd.

     • ikke schreef:

      Heey Sebas, dank voor het delen over deze kennis, persoonlijk heb ik hier niet zoveel mee.
      Ik ben namelijk geen lezer om al dit soort dingen te moeten onthouden van hoe alles in elkaar steekt en wat wel en niet waar is. Niettemin waardeer ik wel jou keuze in deze.
      Wel heb ik een vraag omtrent astraal reizen, ik ben namelijk zelf een aantal keren uit mijn lichaam getreden. Ik kan mij de allereerste keer ook nog goed herinneren “ik of mijn astrale lichaam heet dit denk ik” stond opeens op de trap naar beneden. Alles om mij heen was gewoon hetzelfde als in 3D alleen wat waziger. Maar kennelijk schrok ik van deze gebeurtenis en vloog ik letterlijk terug door de deur van mijn slaapkamer. Ik zag mezelf ook liggen en mijn “astrale” lichaam ging terug in mijn 3D lichaam. Het aparte vond ik dat op het moment dat ik in mijn lichaam terug kwam dit gepaard ging met vibraties. Mijn vraag is of dit astraal reizen is of wellicht heel iets anders. Alvast dank..!!

      • Sebas36 schreef:

       Bijna, dan heb je je geest losgelaten van deze frequentie. Daarna kan je een stap verder. Jammer dat je schrok, dat was goeie kans om je spirit begeleider te ontmoeten…

       • ikke schreef:

        Ok, so close dus, ja is inderdaad jammer.
        Het gekke is voordat ik uittreed droom ik over iets angstig/schrikkerig en dan ben ik uit mijn 3D lichaam.
        Bedoel jij met spirit begeleider mijn ziel die vertoeft in de hogere dimensies of mijn innerlijk weten/hogere zelf?

        • Sebas36 schreef:

         Nee, in de hogere tussendimensie naar je hogere zelf waar je veel informatie van je spirit begeleider kan krijgen. Maar daarna mag je weer terug want dat is ook het pad van de negatieve AI en ziel reïncarnatie.

         Dat schrikeffect heb ik ook meegemaakt, week of 2 geleden nog. Ik kwam iets te dichtbij laten we er maar op houden dat ik wat zeer dreigend’s zag.
         binnen 1 sec. was ik uit de trance en stond aan de andere kant van de kamer. Shit verkeerde achterdeur. 🙁

         D’r is meer tussen hemel en aarde, maar als de voordeur dicht is ga ik naar andere deuren zoeken…

 8. Danny schreef:

  “Maar ik leef niet meer het leven wat anderen van me verwachten maar wat ik zelf wil.”

  Da’s een hele belangrijke, mits je ook beseft wat je écht wilt…
  Losmaken van de groepsdruk en dan ook nog nadenken over wat je echt wilt.
  Een grote stap voor velen…

 9. Seth-3 schreef:

  Misschien kan ik nog wel een aantal auteurs/boeken aanvullen.
  De werken van Henry Cornelius Agrippa, Eliphas Levi, Aleister Crowley, H.P. Blavatsky. Boeken zoals Yoga Sutra’s, Tao Te Ching, de Upanishads, Nag Hammadi geschriften, Sleutels van Salomo.
  Plus heb je nog de Enerald tabletten plus kabbalistische geschriften en nog meer om bezig te houden voor degene die geinteresseerd zijn.

  Ik ben ook benieuwd naar de complete inhoud van het Vaticaanse bibliotheek Sebas, maar daar duurt mijn leven te kort voor. Jammer van de bibliotheek van Alexandrië toendertijd!

 10. Vandaarver schreef:

  “Ik was het al jaren lang totdat ik enkele jaren geleden Luciferanisme tegenkwam en tot het besef kwam dat het precies strookte met mijn eigen overtuigingen.”

  Hoi Sebas

  Mag ik je vragen wie je bedankte toen het nog je eigen levensvisie was? En waarom ben je je gaan aanpassen na het luciferianisme? Zeg je wel eens bedankt als iemand jou iets geeft bijvoorbeeld een compliment of materieel iets? Ik zou als ik jou was weer lekker sebasnisme gaan volgen. Ik snap dat het fijn is dat je iets vind wat past bij je eigen filosofie maar zodra je je bij de club voegt is het niet je eigen meer. Verder wil ik wel zeggen dat ik je kennis waardeer en ik ook weer heb geleerd van jouw artikel. Bedankt daarvoor!

  • Sebas36 schreef:

   Omdat je dingen nodig hebt om te koppelen met het hogere, energie te onttrekken uit de volgende laag om die in te zetten voor eigen gebruik. blablabla
   Maar dit is al hogere leer, waar ik een halve collum aan zou kunnen wijden.

   Damn hoe leg ik dit makkelijk en snel uit?
   Kort door de bocht, je hebt een “treinspoor” nodig om bij het hogere te komen omdat er ergens een negatieve AI tussen zit die het directe spoor naar je eigen hogere ik heeft afgesloten door ONDER ANDERE de huidige geloofsystemen die je weer leiden naar die stemmetjes in je hoofd en niet je eigen ideeën enzovoorts. Dus ik neem de gevaarlijke omweg via de bergpas waar wel VEEL meer te ‘zien en ontdekken’ valt.

   Hoezo club? Gewoon wat mensen die bij elkaar komen en een beetje visie en kennis uitwisselen onder het genot van een versnapering.
   (even voor de note, ik werk alleen voor mijn eigen pad)
   Ik heb 2 collega’s gehad die Jehova waren en 1 die ook Hancock lezer was, zolang je elkaars meningen en ideeën kan respecteren kan je tot de leukste gesprekken komen waardoor je soms ook weer nieuwe inzichten krijgt onder het genot van een Drambuie en een openhaard in een Schotse B&B.

 11. Amilius schreef:

  Beste Sebas,
  Ben jij wel eens tegen de henk en mia bibliotheek aangelopen?
  Ik heb er best wel wat gelezen en misschien heb jij er ook wat aan.
  Er is iedergeval genoeg leesvoer voor wie het wat vind.
  Bijvoorbeeld :

  http://henkenmialeene.org/boeken/de_levensboom_der_oerdeugde/de_oerkennis_en_het_scheppe.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *