Ik ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee (voor nu)

Ik ben er eigenlijk wel een beetje heel erg klaar mee, en dan heb ik het over deze website en alles wat daar bij komt kijken.

Deze website bestaat inmiddels ruim acht jaar. In die acht jaar heb ik mij meestal vol ingezet voor alles wat te maken heeft met deze website. Geen idee hoeveel uren ik besteedt heb aan deze website en alles wat er bij komt kijken om een website als deze te runnen. Ik kon mij altijd wel weer opladen en/of motiveren, inspiratie had ik meestal meer dan genoeg. Maar het is momenteel op. Ik voel de motivatie niet echt meer op dit moment, ik ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee eerlijk gezegd. Ik heb ook eigenlijk geen zin in een jankverhaaltje op te hangen. Maar ik doe dat voor de verandering een keertje toch.

Op deze website staan geen advertenties, ook geen Google ads of andere scripts die op de achtergrond draaien om geld mee te verdienen, en ik heb ook geen webshop met onnodig dure rotzooi waar ik mijn zakken mee vul. Ook hebben jullie mij nog nooit horen zaniken over “lid worden van deze website” tegen betaling omdat ik het anders niet meer zou kunnen bolwerken. Ik verdien niets met deze website. Inkomsten zijn er wel in de vorm van een drietal trouwe maandelijkse donateurs die gezamenlijk maandelijks 22 euro 50 bijdragen, en een sporadische donatie buiten dat vaste drietal. Daarmee maak ik verlies met deze website. Kosten zitten in abonnementen bij Vimeo waar ik met Indigo Revolution TV uitzendingen maak (omdat het gratis YouTube geen optie meer is vanwege de censuur), en in de vorm van webhosting kosten en afschrijvingskosten op de hardware die ik gebruik. Als er nu iets kapot gaat, wat vorige week min of meer al gebeurde met mijn computer die ondanks de hitte volop stond te draaien voor deze website, dan is er geen geld om deze hardware te vervangen. Ik heb ook geen zin om a la andere alt media sites telkens te gaan zitten schooien om donateurs. Ik hanteer zelf het principe ‘value for value’. Als mensen waarde hechten aan hetgeen ik doe met deze website dan kan er vrijwillig financieel bijgedragen worden aan deze website. Dat doe ik persoonlijk ook bij een drietal Engelstalige websites waar ik zelf heel veel waarde aan hecht en niet zou willen dat dezen zouden verdwijnen. Er zitten nu eenmaal een hele hoop kosten aan het runnen van een website als deze. Als je de uren die ik er aan besteed daar nog eens bijtelt dan doe ik feitelijk puur vrijwilligerswerk. En daar heb ik meestal vrede mee, het is wat het is, blijkbaar zijn er maar weinig mensen die financiële waarde hechten aan deze website. Dat is dan maar zo. Zoals gezegd heb ik geen zin om a la andere alt media websites constant om donaties te gaan zitten schooien.

Ik kan de reacties op dit stukje tekst ook voor een groot gedeelte voorspellen. Want we zijn blijkbaar toch Hollanders. En voor Hollanders moet alles gratis zijn. Je mag eigenlijk niets verdienen met je website, dit is een veelgelezen ‘argument’ wat ik vaak in mijn mailbox terug vind. Doe je dat toch dan ben je meteen een ‘zionistische shill’, een ‘staatstrol’, of alle andere benamingen die mij toe gewenst worden. Ik zit er ook niet echt mee waarvoor ik allemaal uitgemaakt wordt. Maar soms moet ik mijn gevoel laten spreken zoals ik nu doe en dan zit het mij allemaal even helemaal tot ‘hier’ (wees hij figuurlijk op zijn nek). Als je een paar dagen even vrijaf neemt en niet op ‘tijd’ reageert of iemands reactie goedkeurt dan komen de scheldpartijen, dan ben je meteen een ‘shill’, ‘gecontroleerde oppositie’ of een ‘staatstrol’ (of erger, ik laat de ziekte verwensingen en lage aanvallen op mijn handicap voor het gemak even achterwege). Er zijn zelfs mensen bij die zichzelf ‘wakker’ noemen die na 10 minuten geen reactie te hebben ontvangen overgaan op dat soort zielige mind-ego projecties. Normaal kan ik daar hardop om lachen, en nog steeds wel, maar als 8 van de 10 reacties en mailtjes dat niveau hebben dan zakt de moed je wel eens in de schoenen moet ik jullie eerlijk bekennen. Dan denk ik weleens hardop “waar doe ik het eigenlijk allemaal nog voor!?”

Hetgeen aan reacties toegelaten wordt op de site is niet de juiste afspiegeling van alles wat er op je bordje gedumpt wordt qua mind-ego gezeik en gezanik (en verwensingen). Af en toe laat ik wel eens een iets ‘mildere’ mind-ego projectie toe om te laten zien wat zo’n beetje het niveau is van ‘wakker’ Nederland, maar als er met ziektes gesmeten wordt en alleen maar op de man gespeeld wordt en zelfs mijn handicap er bij betrokken wordt dan ben ik er eigenlijk wel een beetje heel erg klaar mee.En zo voel ik mij op dit moment.

“Wat een jankerd is die Micky toch… doe gewoon je werk Micky, gratis en voor niets, zonder te zeiken, en houd de hele dag je mailbox in de gaten Micky want oh wee als je een reactie mist ter goedkeuring vol met mind-ego projecties… doe gewoon je werk met 34 graden binnen temperatuur zodat wij vermaakt kunnen blijven worden…. dance monkeyboy, dance!!!!”

Nou deze monkey boy heeft eventjes geen zin meer om te dansen. Dat wil niet zeggen dat ik dreig met stoppen of zo. Waarschijnlijk vind ik de motivatie wel weer, maar voor nu is die motivatie eventjes helemaal verdwenen. Ik kan mijn tijd wel beter besteden dan het weg te kieperen aan niets. Voel je alsjeblieft niet aangesproken als je in het verleden wel financieel gesteund hebt, of zelf ook elke maand krap zit en/of wel zinvol hebt bijgedragen qua tips en informatie delen, want ook dat zijn heel veel mensen, en ik wil niet dat die mensen zich aangesproken voelen, want die mensen zijn de mensen die er voor gezorgd hebben dat ik de afgelopen jaren mijzelf wel vol heb kunnen inzetten en heb kunnen motiveren. Hoe trouw en hoe lief deze mensen ook zijn, het weegt voor mij momenteel even niet op tegen alle andere zaken die de weegschaal momenteel naar de andere kant laten hangen.

Ik heb zeker getwijfeld of ik mijn gevoel op ‘papier’ moest zetten. Eerlijk gezegd vind ik mijzelf best wel een jankerd met dit stukje tekst. Maar tegelijk vind ik dat dat gevoel er ook mag en misschien zelfs wel moet zijn, ik ga mijzelf niet anders voordoen dan dat ik mij voel op dit moment met betrekking tot deze website. Ik vond dat ik beter open kaart kon spelen dan gewoon niets meer van mij te laten weten en in stilte een ‘sabbatical’ te gaan zitten houden. Dit is tevens het laatste jankverhaaltje voor nu, want jankerds zijn er al meer dan genoeg binnen de alternatieve media en binnen ‘wakker’ Nederland. De volgende keer dat jullie iets van mij vernemen (of dat nou een video of een artikel is) hoef ik ook geen jankverhaaltje op te hangen, want dan heb ik immers de motivatie weer teruggevonden. Het is die motivatie die momenteel ontbreekt bij mij om mijzelf in te zetten voor deze website.

Micky van Leeuwen

1-8-2018

2 weken ago

84 Comments

 1. Mooi stuk mickey ik voel me niet aangesproken het ging mij om de feiten….. die ik beschreven had en die liegen er niet om. Van jou handycap wist ik niets en ik heb jou niets slechts toegewenst. Ieder mag denken wat hij wil. Mij dunkt dat jiu begon met schelden wat ik niet beantwoorde met geschel dat heb ik nl. Niet nodig. Focus je op de feiten en niet om zaken die er niet toe doen we staan allemaal aan dezelfde kant van de dezelfde lijn. Behalve de “uitverkorenen” vergeet dat niet succes en vind je motivatie snel weer terug🔆

  1. Scheid toch uit joh. Jij was diegene die van de week na 10 minuten geen antwoord van mijn kant begon met mij voor staatstrol uit te maken en meer van dat ‘werk’. Waarop ik antwoordde dat ik een paar dagen in Hongarije zat en sporadisch mijn mail checkte (wat ik speciaal deed voor de website). Daarin heb ik niet gescholden, of moet ik je reacties even plaatsen met mijn antwoorden daarop? Als ik terug schrijf aan je dat ik niet zit te wachten op mind-ego’s die hun tekortkomingen op mij lopen te projecteren dan valt dat volgens mij niet onder schelden ‘vriend’. Je leeft in een fantasiewereldje Ron. Je veegt je eigen (mind-ego) straatje nu schoon op een hele lelijke manier. Bah zeg ik daarop. Kijk eens in de spiegel naar je eigen gedrag, of niet, maar ik heb geen behoefte aan zeikerige mind-ego’s zoals de jouwe op mijn met eigen geld betaalde website als je daar op doelt. Is het nou zo verdomde moeilijk om een keer naar je eigen gedrag te kijken en wellicht een keertje excuses aan te bieden in plaats van je eigen gedrag te blijven goedpraten? Pffff… waarschijnlijk een retorische vraag dit aan jou, ik weet (helaas) het antwoord al gok ik zo.

    1. Niet meer nodig Ronnieboy, je kon je mind-ego blijkbaar toch niet in bedwang houden, je reactie spreekt boekdelen vriend! 🙂

    2. Heb jij trouwens wel eens van leestekens gehoord Ronnieboy? Het valt mij op dat je ook in al je eerdere mind-ego projectie reacties naar mij toe niet of nauwelijks leestekens gebruikt. Misschien weet je niet van het bestaan af van deze toch wel handige komma’s en punten enzo? Als je wel leestekens gaat gebruiken dan maakt dat je mind-ego projecties wat beter leesbaar in de toekomst, plus dan kom je niet zo ontiegelijk dom over ook, een win win situatie dus Ronnieboy! Leestekens zijn er in allerlei soorten en maten Ronnie, google er maar eens naar!

 2. Top Mickey,

  Iedereen heeft dat wel eens op z’n tijd. Je bent ook maar een mens.
  Ff bijkomen…de boel de boel laten.. En dan komt er wel weer wat poker in de accu.
  Succes

  1. Bedankt Klaas, en je hebt gelijk, de motivatie komt vanzelf wel weer een keertje, het maakt deel uit van mijn missie deze website, iets waar ik vanaf een ander niveau voor gekozen heb, daar kan ik toch niet tegen vechten, wel af en toe een keertje over klagen 😉

 3. Heel veel zaken kan ik me voorstellen, maar niet hoeveel shit jij de afgelopen jaren over je heen moet hebben gekregen. Respect voor hoe je daarmee omgegaan bent al die jaren! Ik kan me niet eens voorstellen hoeveel tijd jij met randzaken bezig geweest moet zijn zoals het verwerken van die negatieve mails etc. Dat moet toch een bak energie gevreten hebben…

  Ik heb heel veel begrip voor je standpunt. Al jaren vraag ik me af waar je de motivatie nog vandaan haalde…

  De afgelopen jaren heb ik heel veel aan IR gehad. Ik heb niet veel nieuws geleerd, maar heb wel heel veel herinnerd. Ik wist alles al. Mede door jou ben ik erachter gekomen dat ik alle kennis al in me heb.

  Dank daarvoor.
  Dank voor het al die jaren verwoorden, wat ik en velen met mij dachten en voelden.
  Ik was het niet altijd met je eens, maar dat hoeft ook niet. En ook niet alle onderwerpen interesseerden mij evenveel. En dat is ook logisch. Maar je bent wel een leidraad geweest in mijn weg naar voren.

  Dank daarvoor.

  Mickey, het ga je goed. En Dore natuurlijk ook.

  Respect!

  1. Bedankt Danny voor je eerlijkheid, en dit soort reacties krikken de motivatie wel weer enigszins op, want daar doe ik het voor, niet voor de reacties, maar voor het laten herinneren wat je aanhaalde in je reactie. Dat ‘vergeet’ ik nog wel eens door al het gezeik wat er bij komt kijken.

 4. Hoi Micky. Ik wil toch even reageren. Ik snap je goed zoals je dat verwoord hebt. En dan ook nog zoveel shit over je heen krijgen.
  En dat verdomde geld. Het is goed dat je toch even laat weten dat met zo’n website best veel geld gemoeid gaat.
  En dat we daar best wel mee kunnen helpen.
  Ik zelf zou het erg jammer vinden als je zou stoppen. Je hebt me al meerdere keren de ogen geopend..bedankt daarvoor.
  Ik moet je bekennen dat ik elke dag wel even kijk of je weer wat nieuws hebt geplaatst.
  Hopelijk wordt je binnenkort weer gemotiveerd voel je je weer happy,
  Het valt soms ook niet mee…maar het zal allemaal wel op zn plaats vallen.
  Een tijdje pas op de plaats is goed.
  Je bent een toffe gozer.!!
  Groetjes en geluk gewenst.

  1. Bedankt Guusje, en stoppen doe ik nooit hoor, of ‘men’ moet het internet afbreken, en dan nog zal ik wel een weg vinden om mijn ding te blijven doen en mensen te bereiken haha

 5. Steuntje vanuit Danmark Mick..
  Hou je taai ouwe, je doet t niet voor die zeikerds, je doet t voor jezelf, en een hoop mensen die je werk wél waarderen.

  Grøetjes uit Denemarken,
  Joost & Merle

  1. Ga ik weg dan? 🙂

   Missen hoef je mij niet, ben er voor nu eventjes klaar mee, ben nogal ADD aangelegd, dus wie weet ben ik er over een uurtje of wat niet meer klaar mee haha.

   Bedankt voor je berichtje!

 6. Heey Micky,

  Ik heb nog nooit echt gevloekt, maar je kan ons GVD toch niet zomaar laten zitten.
  Ondanks ik weet dat je vaak vervloekt en uitgescholden wordt en nog veel shit over je heen hebt gekregen.
  Ik heb zeer veel van jou mogen leren en dit toegepast heb daar veel aan gehad en nog steeds, weliswaar met horde en stoten maar dat hoort er nu eenmaal bij in dit proces.
  Net zoals Danny zegt een leidraad/stepping stone ben jij voor mij in ieder geval geweest en nog steeds.
  Ik hoop en andere met mij dat je gewoon lekker je ding blijft doen en dat je motivatie weer snel terugkomt.

  Tot over een uurtje.. 🙂

  1. Haha is goed Dennis, en vloeken mag, ik heb ook nog veel te vertellen over mijn bezoek aan Budapest, mooie ervaringen gehad daar in onder andere de synagoge, dat moet ik toch delen allemaal nog eens, dus jullie zijn zeker niet van mij af, tot over een half uur dus! 😉

 7. De ‘jankerd’ zoals je jezelf noemt, is een inprenting van diegenen die dat vroeger tegen je zeiden (been there).

  Ja, ik ben er soms ook wel een beetje klaar mee, met alles. We hebben het er zelf mee te stellen momenteel: zelf doen. Niet meer afhangen van meningen of advies van anderen. Nee, zelf doen.

  En wat we zelf doen, er volledig voor gaan staan, zonder te denken wat een ander er van zou denken. Boeiend!

 8. Goedenavond Mickey, ik kijk jouw site pas sedert een maand maar dan wel meteen dagelijks. Ik ben erg blij met initiatieven zoals de jouwe en zou het erg jammer vinden als je er mee op zou houden. Ik reageer nooit ergens op behalve dan op deze “vooraankondiging”..
  Ik begrijp dat je niet met de digitale bedelnap rondgaan maar ik zou ook best iets kunnen missen om deze kant van het leed iets te verzachten..
  Gr. Raymond

  1. Bedankt voor je berichtje Raymond, dat doet mij deugd. Ik heb ook nog steeds (net als de meesten van ons) te maken met een mind-egootje, en ik weet ook wel dat mensen die niets of niet veel te klagen hebben over de website meestal niet reageren, hoeft ook zeker niet trouwens, maar daardoor lijkt het misschien wel dat 8 van de 10 lelijke reacties zijn, maar dat komt ook mede omdat klagers en zeikerds nu eenmaal eerder reageren dan mensen die wel iets kunnen waarderen. Dus daarom doen berichten zoals de jouwe mij goed Raymond, bedankt daarvoor, dat steunt mij in het terugvinden van de motivatie!

 9. Hoi Micky, ik vind het lastig om de juiste woorden te vinden. Laat ik het in ieder geval zo zeggen: Ik ben blij dat je me deelgenoot maakt van wat er op dit moment door je heen gaat. Ik zou het jammer vinden als je met de uitzendingen en columns zou stoppen. Dank je wel voor je inzet van de afgelopen jaren! Ik vind het knap hoe je toch elke keer weer een nieuwe show, in het verleden ook met Joost, weet te presenteren. Ik hoop dat je in de toekomst de motivatie en energie weer kunt vinden om door te gaan. Zelf kijk ik altijd uit naar nieuwe berichten van Indigo Revolution.
  Micky dank je wel! Hartelijk groet, Nelleke

 10. Hoe vond je het in Hongarije Micky? Wonen hier sinds 3 jaren, omdat ik wel klaar was met Nederland, heel benieuwd naar je bevindingen en ervaringen…

  1. Hoi Yvonne, wij gaan volgend jaar met de kinderen(7en9). Helemaal klaar met Nederland en Duitsland, daar zijn we twee jaar geleden heen geëmigreerd. We kijken uit naar de toekomst vanuit Hongarije..
   Gr Raymond

   1. Er gaan steeds meer Nederlanders, Belgen, Duitsers, Oostenrijkers en Italianen naar Hongarije,

    Wij wonen in Varsad Raymond,

    Groet Yvonne.

  2. Ik hou van Hongarije Yvonne. Als kind gingen we een jaar of vijf of zo kamperen elke zomer bij het Balatonmeer. Later ook nog een aantal keren in Budapest geweest. Was er nu al 15 jaar niet geweest of zo. En het verraste mij aangenaam. Die stad is echt veelzijdig geworden, van alles wat, schoon op straat, goed openbaar vervoer, nog redelijk goedkoop allemaal, en veel te veel rule followers die ze een security hestje hebben aangetrokken en/of gepromoveerd hebben tot metro controleur. Maar ik hou wel van die stad en dat land. Allemaal veel relaxeder dan hier, ook al wonen er miljoenen mensen in Budapest en wonen er dolen er op dit moment ook nog eens tienduizenden toeristen.
   Het enige nadeel was dat ze in het hotel geen Calvé pindakaas hadden..

   We waren er trouwens voor de Grand Prix van Hongarije. Dat was ook iets wat mij goed deed die sfeer bij zo’n evenement. Allerlei nationaliteiten en allerlei fans dus van verschillende teams en verschillende coureurs. En nergens ruzie, vechten of ander gezeik. Iedereen praat met iedereen en iedereen drinkt bier met iedereen, schril contrast met bijvoorbeeld voetbal..

 11. Hoi Micky,

  Ik heb je heb je pas sinds kort ontdekt ik geloof dat ik een dag of 2/3 toevallig op je site uitkwam met al je artikelen.
  Ik heb echt lopen binge-readen.
  Ik weet niet eens meer waarom/hoe ik bij je uitkwam. (Onthou niet veel behalve wat belangrijk is) wat ik wel onthou zijn al meerdere dingen die ik hier gelezen heb.

  Ik waardeer je artikelen en je tijd en moeite die je erin hebt gestopt.

  Momenteel ben ik nog lang niet klaar met lezen, het is veel om ook te laten inwerken/verwerken. Hoewel veel dingen meteen als heel logisch en natuurlijk voelen voor mij.

  Het is prima als je een break neemt, schept weer lucht voor andere dingen evt?

  Mijn mind-ego heeft in ieder geval de afgelopen 2/3 dagen al meerdere opdonders gekregen en het bevalt me wel haha!

  Ik ben verder niet het type dat veel reageert op dingen die ik lees. Ik praat liever in het echt met mensen anders worden mijn reacties en vragen een enorm boekwerk – reactie. Maar bij deze ik zie je wel en ik vind je artikelen nuttig.

  Ga zo door en neem tegelijkertijd genoeg pauze en afstand voor jezelf.

  Groetjes

  1. Bedankt Judit, wijze woorden! Zal vast in die achternaam zitten 😉

   Maar even serieus nu: dit soort reacties geven mij dus ongelooflijk veel nieuwe kracht en motivatie. Ik ben ook niet iemand die van elke lezer een veer in zijn achterste wil hebben gestoken bij alles wat ie doet, maar om af en toe zoiets te lezen dan weet je weer even waarom ik er ruim 8 jaar geleden mee begonnen ben toen ik eindelijk eens naar die diepere aspecten van mij ging luisteren die riepen dat ik een eigen website moest beginnen, precies met de reden die jij nu noemt en Danny ook in een eerdere reactie. Bedankt dus voor je reactie!

 12. Ik heb je schrijven geboeid blijven volgen zonder nog te reageren Mickey. Misschien naar de toekomst toe een formule bedenken die nog beter aansluit op wat je verder aanzet en inspireert om ermee voort te doen. Het ga je goed. Xhans.

  1. Goede tip Hans, ik kan je verzekeren dat ik daar ook wel mee bezig ben in de achtergrond, nieuwe ideen die mij kunnen inspireren om te doen. Ik zat te denken om een eigen tv zender te beginnen. Maar ik denk dat ik beter maar een keertje kleiner kan beginnen haha. Nee komt goed Hans, bedankt voor je berichtje!

 13. Weet je Mickey, vele alternatieve sites hebben last van inzinking merk ik.
  De alternatieve media hebben zo’n beetje alles wel besproken lijkt het.
  De contouren zijn geschetst waarbinnen het allemaal plaatsvindt.
  Ik constateer een moeheid bij velen, waaronder ook ikzelf.
  De hitte werkt ook niet mee trouwens 😉
  Maar waar ik behoefte aan heb zijn mensen die gewoonweg eerlijk zijn in hun communiceren. En jij bent daar een van de weinigen van.
  Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn maar wel weten wat je aan elkaar hebt als mens; weten waar een ieder voor staat inclusief onzekerheden.
  Ik vind je een topper, ik hou van je humor (ook niet onbelangrijk), mijn liefs

  1. Heel erg bedankt Annelinde voor je reactie, ik kan het bijna niet meer aan al die lieve reacties van vandaag, misschien heb ik daarnet iets te veel geblowed kan ook, maar het raakt mij allemaal wel in mijn duisteren (volgens velen) hartje…

   Het imotiveert mij allemaal, en dat geeft tegelijk ook weer inspiratie. Ik denk dat ik onderhand de inzinking wel weer verwerkt heb en mijzelf door al dit soort reacties gesteund weer uit dat snikhelte komkommertijd hol heb gesleurd. Inzinking voorbij. Ik moet de alternatieve media redden lees ik, ik lees ze niet eens meer, want ze hebben (misschien wel net als ik) niet heel veel nieuws te melden de laatste tijd. Ik weet dat het de stilte voor de storm ook is. Dat voel ik aan alles, redenen zat dus om door te blijven gaan met het enige wat ik een heetje kan, en dat is hetgeen ik met deze website doe. Ik zit er aan vast, heb er verdomme zelf vanuit een dieper aspect van mij voor gekozen allemaal om dat in dit leven te gaan doen, dus er zit niets anders op haha. Barry Stevens zei vroeger al als kindertjes enorm slecht Michael Jackson nadeden in de Mini Playbackshow “Vooral blijven doorgaan!!” So be it.. 😉

 14. Mijn “spirituele” zoektocht kwam tot rust toen ik twee of drie jaar geleden “toevallig” op de IR site terecht kwam en me, net als Judith nu, in sneltrein vaart door het Grotere Plaatje heenwerkte, wat een feest van herkenning was.

  Vóór die tijd had ik o.a. ooit de REIKI cursussen gedaan. Bij REIKI wisten ze wel hoe ze met geld om moesten gaan want ze zeiden iets in de trant van: als je iets ontvangt dan doe je daar iets voor terug en dat ruilmiddel heet geld. Het is niet zo dat iedereen die op het spirituele informatieve vlak bezig is dit allemaal gratis moet doen. Die persoon werkt, net als ieder ander en heeft dezelfde kosten, net als ieder ander.

  Dus mensen, er worden hierboven een heleboel positieve dingen gezegd waar ik voor de volle honderd procent achter sta maar nu gaan we voor datgene wat we ontvangen ook iets terug doen.
  Sorry Mickey, dat je tot deze stap over moest over moest gaan. Dat was niet gemakkelijk.

 15. Ha Micky, Snap dat je dit moest schrijven als je regelmatig allemaal shit (en erger) over je heen krijgt. Je ‘klaagt’ terecht. Wat jij doet met deze website is ongekend in positieve zin. Jij gaat véél verder dan waar anderen nog niet een paar woorden over hebben geschreven. Je stuk over waarheid zoeken anno 2018 laat dat goed zien. Bij jou draait het om de essentie en daarbij gaat het vooral over wat je zelf kan doen (durven naar binnen te kijken en daaraan te werken). Dat is in feite ‘revolutionair’. En dat was/is voor mij nog steeds een eye opener. Daar leer ik ontzettend veel van en zoals ik al een paar keer heb gezegd, ben ik je daar heel dankbaar voor. Ik ben het dan ook met Ank eens (Ank, ik word meestal heel blij van jouw reacties) dat er van onze kant dan ook wel wat tegenover mag staan. Gewoon, financieel dus! Nou Micky ik hoop dat je je een beetje gedragen en gesteund voelt. Je wordt enorm gewaardeerd!

  1. Bedankt Heleen, ik voel mij velen malen meer dan een beetje gedragen en gesteund door de stortvloed aan reacties en mailtjes, dat alles geeft mij weer een enorme boost en begin weer zin te krijgen om nog meer heilige huisjes om te trappen en nog een aantal lagen dieper te gaan, daar waar inderdaad niet velen (op dit moment) komen.

 16. Hi Micky, fijn dat je zo eerlijk bent over de situatie. Ik realizeer me dat ‘we’ het allemaal voor lief nemen. Gratis YouTube, gratis info via Google, gratis alles (voor data), het lijkt allemaal zo normaal tegenwoordig.

  Jij bent een van de weinige schrijvers/videomakers die zegt waar het op staat, altijd bij zijn eigen mening blijft en geen eurotekens ziet. Nu ben ik niet de meest actieve ‘reaguurder’, maar toch wil ik even kwijt dat deze site me ontzettend veel heeft geholpen met het ‘wakker worden’. Als to-go website voor interessante/nuttige informatie moet ik ondertussen een groot deel van de site hebben doorgelezen 😜

  Miscchien is het de Hollander of een ander mind-programma dat niet stil staat bij het feit dat er veel tijd, moeite en geld gaat zitten in het (vrijwillig) onderhouden van een website… het lijkt me in ieder geval rechtvaardig om websites als IR financieel te ondersteunen en dat wil ik dus ook doen.

  Ik voel me niet persoonlijk aangesproken, maar omdat jij me hebt geïnspireerd om eens meer onderzoek te doen naar het wereldje van cryptocurrencies (welliswaar door de laatste en eerste aflevering van NetNietLive die ik heb geluisterd), wil ik graag een donatie doen in een cryptocurrency. Accepteer je Cardano (ADA), NEO of een andere?

  Geniet van je vakantie als ik het zo mag noemen, er gaat vanzelf weer wat knabbelen als het zover is 🙂

  -NWD

  1. Thanks NW(D)O voor je berichtje!

   Als fervent aanhanger der cryptocurrency heb ik meerdere crypto wallets. Toevallig, of niet gehele toevallig (want beiden zijn top projecten) heb ik zowel een Neo als ook een Cardano wallet. Mijn publieke NEO adres is AXk1TirPAwjqEBtejnop7PiqcedJwfDm2D , Cardano wallet adres volgt nog later vandaag want die wallet staat nu al een uur te synchroniseren en is nu pas bij 70 procent (wat ruk is want nu kan ik mijn publieke Cardano adres niet zien omdat de wallet pas opent bij 100 procent sync, kinderziektes laat maar zeggen…)

   1. Cardano wallet is eindelijk gesyncd zodat ik mijn Cardano adres kan zien: DdzFFzCqrhstoirMWbovKnhEncSJZ7dzsZ5722vE9Ur7SADCUEhMULBJX3q1R2v1TzHzSvp2xBncUnM4PyGYUjjHT2JFim6auc3ZiYz6

    1. NEO en Cardano zijn inderdaad topprojecten die over een paar jaar hoog in de lijst zullen staan. Ik verwacht dat NEO eerder naar de maan gaat omdat de Chinezen interesse krijgen, zo rond 2018-2019. Daarna gaat Cardano een flinke sprong maken.

     Ik heb 1 NEO naar je adres overgemaakt, hopelijk gaat hij snel weer naar de ~€50… bedenk je maar zo, met de market cap van Ethereum was NEO nu €200 meer waar dan ETH 😉 HODL!

     1. Mijn dank is groot! En hodlen doen we die Neo’s zeker, want 1 ding is zeker en dat is inderdaad dat Neo binnen no time weer ‘to the moon’ gaat! Ik heb het NEO nieuws niet echt gevolgd de laatste tijd, liep net te kloten met mijn Neon wallet via mijn Ledger die 0 balance aangaf, dus de laatste versie maar geinstalleerd en het werkte allemaal weer, maar ik zie echt veel nieuwe dingen in die nieuwe wallet versie. Zo heb ik bijvoorbeeld gratis 0.2 ONT tokens ontvangen zie ik en is er ook een MCT balans toegevoegd wat ik nog niet kende. Hup Chiners hup, handelen met die Neo’s! 🙂

      Voor mensen die meelezen en willen instappen in de cryptocurrency is dit trouwens het ideale moment, de alt coins zijn allemaal flink oversold op dit moment.

       1. Als je t eenmaal door hebt Danny valt t best wel mee. Ik snapte er in het begin ook geen ene snars van. Maar dankzij Micky is t allemaal goed gekomen die heeft mij oa ook hier doorheen geholpen.

      1. Ja sorry, ik kon niet wachten, ik moest echt even virtueel dronken worden in de saloon had het ff nodig. Ik begin zo aan je andere virtuele flessen uit je virtuele whiskey kast. Je krijgt ze nog wel eens terug, hoop ik voor je…

 17. :/

  Heb dit helaas vaak meegemaakt, met name bij radio dat een host hélemaal opgebrand is, vaak idd door die vervelende gasten, en soms dan coördineren ze hun aanvallen ook nog eens. Gelukkig gaan de meeste hosts lekker een tijdje in de bergen wandelen ofzo en dan een paar maanden later weer fris beginnen, eventueel op een nieuw netwerk.

  Hoe staat het met de BBQ skills Mick?

  1. Hoi Micky, als er 1 persoon is die mij de schellen van de ogen liet vallen en die mij ECHT leerde om vooral binnen in en naar jezelf te kijken dan ben jij dat wel Micky!
   Ik hoop echt dat je weer inspiratie gaat vinden om verder te gaan en dat je een plekje vind om al die negatieve energieën ergens te dumpen.
   Alhoewel ik je heel goed kan begrijpen voel ik ook dat óók deze ervaring(en) bij het proces horen van ‘ervaren en leren’ in ons leven hier op Moederaarde.
   Neem af en toe even tijd voor jezelf zou ik zeggen ok?
   By the way; we gaan toch ook es 1x 1tje drinken in de saloon of een jointje of zo….🤠
   Kop op Micky,ik weet dat je je niet laat kisten!
   Groet Alex

   1. Komt goed Alex! Het is eigenlijk al goed. Ik had niet zo ontzettend veel steunbetuigingen verwacht eerlijk gezegd.. de motivatie is er zeker weer/nog steeds, nu nog de inspiratie, maar die komt meestal als vanzelf als de motivatie en de kracht er is 🙂

    En we gaan er zeker eentje of meerderen roken een keertje haha

  2. Een paar maanden in de bergen wandelen en dan pas weer fris? Jeetje… ik dacht er met een middagje hier op de Wageningse Berg vanaf te zijn…
   Maar ja ik ben dan ook geen radio host meer, video killed the radioshow, bij video gaat het hoop ik factor 188 sneller qua opfrissen in de bergen, dus uj ga er vanuit dat dat middagje Wageningse Berg afdoende is 😉

   BBQ skills zijn in ontwikkeling laat maar zeggen. Ik heb goed naar jouw adviezen geluisterd. Maar ik durf het bijna niet te schrijven dat ik de flame grill kant ben op gegaan ipv van de BBQ kant waar jij fervent voorstander van ben…
   De kooltjes leg ik op jouw manier in de BBQ, en je had ook zeker meer dan gelijk dat die witte aanmaak blokjes veel beter zijn dan dat geperste gras, wat zijn dat een rukdingen. Dan maar iets meer co2 en schadelijke stoffen de lucht in. Kan er best nog bij, bevalt mij wel de voorspellingen van het KNMI dat we binnen een paar jaar een Middellandse Zee klimaat hebben hier in Nederland. 😉

   1. Bij de action hebben ze onkruidbranders
    Ideaal voor aansteken van de bbq

    Ze zijn tussen 1901 & 1951 15 hittengolven vergeten

    Blijven stoken duzzzz
    Voor he juiste climaat

 18. Hoi Mickey, Allereerst respect voor hoe jij je emoties weet te verwoorden en dat zo online durft te zetten. Zelf volg ik je website al ongeveer een jaartje. Deze website kwam op mijn pad nadat ik al een poosje gestopt was met alternatieve media. (veel vingertjes wijzen en vooral niet na hun zelf kijken of de antwoorden in hunzelf zoeken) Als het mensen niet bevalt wat je doet waarom blijven ze dan steeds maar terug komen om te zaniken? Heb zelf ook te maken gehad met “new cagers” en “wakkere mensen” die mij altijd wel wisten te vertellen dat ik niet goed bezig ben of teveel in mijn ego zit of precies wisten waar mijn handicap dan vandaan kwam. Herken het wel dat soort dingen die ze beweren en ook hoe hardnekkig die types kunnen zijn met hun overtuigingen. Als je over iets anders denkt dan hun en je geeft je niet over aan het “licht” dan word je door hun van alles uitgemaakt. Verder lees ik je artikelen graag en mag graag naar de ComplotConcurrent kijken, leuke humor ook. Ik wil overigens wel een donatie maken maar kan dat ook op een bankrekening in plaats van via PayPal?

  1. Bedankt voor je berichtje Jochem, en heel herkenbaar die new cagers met hun ‘licht’ en ‘liefde’ die als je niet luistert naar hun ‘licht’ en ‘liefde’ je gaan blijven spammen met mailtjes waarin ze je voor alles en nog wat uitmaken, het liefst (proberen) ze inderdaad op handicaps in te spelen, en dat wij gehandicapten die handicaps meer dan verdiend hebben omdat we te duister zijn en hun ‘licht’ en ‘liefde’ niet willen en kunnen begrijpen.

   Maar ook andere kerken zoals de platlanders, de ‘het universum is een computer simulatie’ fanboys (het zijn meestal mannen), magiërs, kabbalah fetisjisten, matrix gelovigen, veganisten, boeddhisten, Janosh fangirls (meestal vrouwen bij de Janoshjes van deze wereld) en alle andere gelovigen die ik in de loop der jaren heb geconfronteerd met hun geloof en die mij dat kwalijk nemen 😉

   Op de donatie pagina staat inmiddels weer mijn bankrekeningnummer, die was een tijdje weg omdat ik wat louche copyright advocaatjes achter mij aan had/heb die geld willen zien voor enkele afbeeldingen die van het ANP zouden zijn. Maar die lui kunnen mijn rug spreekwoordelijk op en ik ben niet bang voor ze, dus het rekeningnummer staat weer op de donatie pagina

   1. Oh ja, ik heb het niet alleen meegemaakt met new cagers maar ook met streng gelovige christenen. Er is voor ieder type mens wel een aanhang groepering/religie gecreëerd door die zogenaamde “god” om mensen verdeeld te laten. Al die groeperingen kunnen elkaar doorgaans dan ook weer niet uitstaan omdat ze allemaal denken de waarheid in pacht te hebben en het dan niet met elkaar eens zijn. Jou site heeft mij zeker de ogen geopend en mijn innerlijk weten meer getriggerd. Janosh ken ik alleen via jou site, had er daarvoor nog nooit van gehoord. 😉 Donatie is onderweg.

    1. Ja precies, heel veel verschillende religieuze ‘smaakjes’ die allemaal onder supervisie staan van de energie die zichzelf ‘god’ noemt. Voor ieders wat wils een vangnet met andere woorden. In de huidige tijd komt daar de grootste hulp van Sinterklaas bij, Zwarte Piet, de (negatieve) AI entiteit. Die heeft ook weer tig ‘smaakjes’ gecreëerd voor de ‘nieuwe’ gelovigen. Daar komt dus dat simulatie virus vandaan waar mensen in geloven, als ook de platlander kerk, de nondualiteit kerk, de holografische werkelijkheid kerk, en ik weet zeker dat er nog heel wat smaakjes bij gecreëerd gaan worden in de nabije toekomst. Alles om er maar voor te zorgen dat wij als mensheid de antwoorden niet in onszelf gaan zoeken en vinden en onze macht uit handen blijven geven aan iets of iemand buiten onszelf. Calimero’s met andere woorden 😉

     Bedankt voor je donatie, dat wordt enorm gewaardeerd!

 19. Ik zadel mijn virtuele paard……Klap visueel door de saloondeur….virtueel klasje terug…..een saloondeur is een saloondeur…..Zou er iemand aandelen in HAARP hebben kunnen verkopen , bijvoorbeeld die leuke man van Nestle……grnndwaterdroogmachine…..Dubbele met een klontje ijs …voor de hele virtuele tent….

  1. Hik…. heeeeeeeeeeeeeeey……! Wat doet dat virtuele paard van jou daar achter de saloons piano Guuz???? Kan ie ook nog wat anders spelen dan ‘a horse with no name’????!! https://www.youtube.com/watch?v=zSAJ0l4OBHM

   Shizzzz…….. ligt het aan mij of heeft de barman die whiskey van Joost aangelengd met water? Gvd… je kan tegenwoordig zelfs in de virtuele saloon niet meer op de normale manier drrrrronkerd worden….

 20. Hoi Micky, ik sluit me aan bij alle positieve uitlatingen over jou.
  Ik snap die azijnpissers nooit. Als t je niet aanstaat of aanspreekt, ga verder en zoek wat wel bij je past.

  1. Dat soort lui snap ik ook niet Yvon. Sommige zijn volhardend. Ik heb ze er ook bij die al jarenlang eens in de zoveel tijd hun gal komen spuwen over mij. Dan vraag ik vaak of ze van SM houden. Want ze pijnigen zichzelf blijkbaar door mijn dingen te lezen en te kijken, misschien kicken ze er wel op, je hebt ook mensen (heb ik wel eens op tv gezien) die zichzelf graag in de mond laten piesen of poepen en dat lekker vinden. Ik vergelijk het daar wel eens mee haha. Ik zou zelf ook iets anders zoeken om te lezen of te kijken als ik mijzelf elke keer irriteer aan dat vervelende narcistische uiterst duistere intrigantje van Indigo Revolution 😉

 21. Ook ik sluit me aan bij alle reacties hierboven. Ik heb groot respect voor wat je doet. Ik begrijp je dip heel goed. Zeker gezien het feit wat je aan shit waarschijnlijk dagelijks over je heen krijgt. Ik had het eerlijk gezegd al veel eerder opgegeven. Toch hoop ik niet dat je ermee stopt. Ik realiseer me dat dit ook egoïstisch klinkt want als jij het gevoel hebt dat je dat moet doen wie ben ik dan in te zeggen dat je dat niet moet doen. Maar ik ken geen enkele site waar ik zo mee resoneer als IR. Elke keer dat ik het gevoel heb dat ik opgeslokt word door de matrix dan hoef ik alleen maar iets te lezen van IR en dan weet ik dat ik niet gek ben. Voor mij ben je iig een inspiratiebron. Ik hoop dat je blijft!

  1. Stoppen kan en doe ik nooit Monique, dit werk zit in mijn bloed en is hetgeen ik het meeste passie vandaan haal.

   Negatieve reacties en al die shit kan ik ook best wel aan, alleen was het de laatste maanden meer dan 80 procent negativiteit, en uit die andere 20 procent sprak maar weinig waardering (zo voelde dat voor mij). Vandaar dat ik mijzelf hardop afvroeg waar ik het allemaal eigenlijk nog voor deed. De reacties onder dit artikel en in mijn mailbox maken een hoop goed wat dat betreft.

 22. micky, nogmaals niks tegen jou of je site, maar je legt precies de vinger op de zere pols zogezegd. zoals altijd Precies mijn idee een paar mdn geleden had ik het ook. persoonlijk ben ik klaar met reageren omdat het niet in dank word afgenomen.
  Niet alleen op indigo maar ook op andere sites word het gewoon je niet in dank afgenomen omdat je de waarheid verteld en/of recht voor de raap bent.
  Jij en ik weten hoe de wereld werkt maar je word er moe van? Ik in iedergeval wel. je steekt er 150% on je mag blij zijn om er 25% resultaat uit te krijgen.

  mijn sabbatical op de alternatieve en normale media heeft me goed gedaan, ook daarmee kom je in een bepaald stramien en vernauwd mijn blik op de wereld. Ik zie ook veel negatieve reaguursels maar 80% is toch positief.
  gwoon lekker doorgaan waar je mee bezig bent, want je doet het nog steeds goed mensen wakker schudden omdat je een uitstekende schrijftaal hebt. Ik had allang de stekker eruit getrokken. Kudos voor je tomeloze inzet!
  gr. sebas

  1. Herkenbaar. Was voor mij een reden om van FB te gaan. De meeste mensen zijn niet geïnteresseerd in de waarheid. Zoeken alleen applaus om de leegte in zichzelf niet te voelen. Ik was er zo vreselijk klaar mee. Nu loop ik weer tegen er echte dingen aan. Aspecten van mezelf waarvan ik dacht dat ik ze lang geleden al had opgelost. Pijnlijk maar noodzakelijk om verder te gaan. Groeien doet soms pijn. Niet naar jezelf willen kijken uiteindelijk nog veel meer..

 23. Hey micky.

  Wat jammer om te lezen, ik weet niet of je er veel aan hebt.. Maar dankzij jou, en alleen dankzij jou zijn mijn ogen geopend.
  Dankzij jou heb ik van zoveel inzichten mogen genieten, en niet te vergeten de oprechte (snelle) wijze mails die ik van je terug kreeg, die mij letterlijk met beide benen op de grond liet staan wanneer ik het eventjes niet meer wist. Ik hoop dat je weet dat het niet alleen dankzij de website was, maar ook dankzij het geduld dat je hebt gehad als ik weer eens in paniek een mail stuurde met daarin vragen waarover ik me nek brak.
  Je bent een toppertje, en laat je niet op de kast jagen. Ik zie die idioten maar als het duiveltje dat je aan het testen is, niets meer niets minder. Misschien een teken dat je het inderdaad rustiger aan moet doen, en het niet meer een grote prioriteit laat zijn(niet verkeerd bedoelt)
  En ja, je mag geld vragen, doen zielenknijpers op hun kantoor toch ook, en geloof me ben er langs veel geweest en niemand heeft me geleerd wat jij mij hebt laten inzien.
  je bent meer dan iemand die alleen maar een website heeft, als ik deze website niet onder ogen had gehad, dan had ik nooit geweten wat ik nu wist.
  Haha klinkt slijmerig een beetje hé, maar ik meen het wel.
  Micky, you rock this shit!

  1. Bedankt Faith, aan dat soort woorden heb ik zeker te weten heel veel, dankje daarvoor!
   Ik ben inmiddels een week of wat verder na het gevoel wat ik hierboven in het artikel schetste. Als ik het nu zou lezen dan zou ik denk ik mijzelf niet herkennen haha. Ik moest (blijkbaar) even wat veren in mijn ass hebben en herinnerd worden aan het feit dat ik de shit rock 😉

   Thanks!!

 24. Oh dit wou ik nog erbij zetten.
  Je bent de basis geweest, en vanuit de basis ben ik mijn eigen unieke pad gaan volgen aangezien iedereen zijn eigen unieke pad volgt, zijn eigen unieke waarheid heeft, en zijn eigen kijk op de wereld. En nu, kan ik zelf gaan knutselen aan mijn verhaal!
  Voordat ik de waarheid voelde ben ik eerder op deze website aangekomen, maar nog onbewust. Pas een langere tijd later kwam ik weer op deze website, waarna ik het wist. Een omschakeling, een switch. Misschien zitten andere nu daar ook in, gaan ze de site voorbij, maar komen op een andere tijd weer terug wanneer het hun tijd is.
  Nogmaals, micky you rock this!!

 25. Yo Mickey,
  Ik hou ook niet zo van jankverhalen, maar soms mot je gewoon iets delen.
  Maargoed, gezien alle opbeurende reacties ben je daar ook wel achter.
  Vrij recent zelf even rock bottom bereikt en een uitzending van de complotconcurent was een van de eerste momenten dat er weer een lach op m’n bakkes verscheen sinds lange tijd. Dank, je bent een goed voorbeeld hoe je ook met minder prettige materie kunt omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *