Nederland voorziet woestijnlanden in zandtekort, wanneer gaan wij aan ‘connecting the dots’ doen?

De titel van dit artikel is geen verlate of vervroegde 1 april grap. ‘Nederland voorziet woestijnlanden in zandtekort’ is de titel van een nieuwsitem wat deze week op BNR Nieuwsradio verscheen. Wellicht zal dit nieuwsitem voor velen op het eerste gezicht niet veel zeggen. Nederland exporteert zand naar woestijnlanden, so what? Ik vermeld in deze inleiding alvast dat we hier, als we een keertje echt aan ‘connecting the dots’ gaan doen, één van de allergrootste complotten/scams/hoaxes/false flags van onze moderne tijd te maken hebben. Een wereldwijd complot waarin triljarden euro’s om gaan, en wat de ware oorzaak is van het zogenaamd ‘zinken’ van zovelen eilanden en kustlijnen. Vergeet klimaatverandering, het verdwijnen van (zee)zand is de ware reden van heel veel aan klimaatverandering toegeschreven rampspoed.

In uitzending 201 van onze radioshow NetNietLive hebben we al uitgebreid aandacht besteedt aan dit onderwerp, het onderwerp is echter dusdanig essentieel voor elke waarheidszoeker dat ik besloten heb dit onderwerp ook in artikelvorm te publiceren. Laten we beginnen met de 4 minuten durende nieuwsclip van BNR over dit onderwerp. BNR interviewt ene Johan Geeroms van kredietverzekeraar Euler Hermes. Deze Johan Geeroms vertelt naar mijn weten voor het eerst in de Nederlandstalige mainstream media over de ‘big business’ die (zee)zand is. Johan legt in onderstaande clip uit waarom woestijnzand niet geschikt is om mee te bouwen, en waarom dus Nederlands (zee)zand ideaal is om de megalomane oliestaten in het Midden-Oosten van bouwzand te voorzien. Ik raad een ieder aan deze clip goed te beluisteren, ook al heeft BNR nu nog geen idee, toch brengt men door deze op veel geld trippende zakenman te interviewen één van de grootste complotten/scams van onze moderne tijd aan het licht. We hoeven eigenlijk alleen nog maar zelf de spreekwoordelijke ‘dots’ aan elkaar te verbinden.

Voor de mensen die deze website al wat langer volgen is bovenstaande nieuwsclip waarschijnlijk niet echt iets nieuws. Deze website berichtte immers al ruim een jaar geleden over de (zee)zandoorlogen die de Aarde bedreigen. De documentaire ‘Sand Wars’ vind je via bovenstaande link en zal ik ook onder dit artikel plaatsen. In deze bewustmakende documentaire wordt stap voor stap uitgelegd dat onze oceanen en stranden leeggeroofd worden als het gaat om het zand. Dit zeezand wordt namelijk gebruikt om mee te bouwen. Zonder zeezand geen Dubai’s, geen Singapores, geen miljarden kilometers aan asfaltjungles, geen hoge wolkenkrabbers, geen glas, geen beton, geen cement, geen Westerse wereld dus met andere woorden.

Zeezand is een onmisbaar ingrediënt in onder andere beton, asfalt, glas en cement. Woestijnzand is ongeschikt hiervoor omdat woestijnzand rond is qua structuur doordat het al eeuwen rond stuift. Je hebt zand nodig wat niet rond is qua structuur, anders blijft het niet aan elkaar plakken. Dit alles wordt in de documentaire ‘Sand Wars’ veel beter uitgelegd dan ik hier in een paar  zinnetjes kan doen. Rijke landen zoals de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Saoedi-Arabië hebben dus niets aan het woestijnzand waar hun landen rijk aan zijn. Dit soort landen hebben dus buitenlands (zee)zand nodig om te kunnen blijven bouwen. Vooral Dubai, maar ook bijvoorbeeld Singapore, komen uitgebreid aan bod in de documentaire. Dubai is waarschijnlijk het beste voorbeeld. De ene immense wolkenkrabber na de andere wordt daar uit de grond gestampt. Kunstmatige eilandjes worden als prestige project aangelegd voor de kust van Dubai. Maar waar haalt Dubai dat zand vandaan? Antwoord: de Malediven bijvoorbeeld. Juist die Malediven die dreigen onder water te verdwijnen vanwege het stijgende zeewater.

We worden al jaren dood gegooid met verhalen over allerlei eilanden, eilandenstaten en kustlijnen die door het zogenaamd stijgende zeewater onder water dreigen te verdwijnen. Dat soort landen krijgen straks (dankzij het klimaatkoord van Parijs) miljarden van de belastingbetalers uit de Westerse landen ter compensatie van hun leed, leed wat deze landen vaak zichzelf hebben aangedaan door hun zeezand te verkopen aan landen die dit zeezand hard nodig hebben om te blijven bouwen. Dit is niet altijd het geval, vaak (dat blijkt ook uit de documentaire) wordt het zeezand ook gewoon door criminele bendes gestolen. Er woeden serieus zandoorlogen op Aarde, alleen mogen wij dat nog steeds niet echt weten. Want als wij dat echt gaan weten dan valt dat stijgende zeespiegel sprookje uit elkaar. Het is niet zo dat als je zand van de zeebodem, van het strand of (zoals in het clipje van BNR vermeldt wordt) vanuit het Nederlandse vasteland weghaalt, dat dit zand vanzelf een keertje terugkomt. Misschien wel als je miljarden jaren de tijd hebt en in de tussentijd niets meer bijbouwt, dan doet erosie van bergkristallen het herstelwerk wellicht, maar zoveel tijd hebben de meesten van ons niet. Als je zand van de zeebodem weghaalt dan wordt het gat in de zeebodem door de stroming van de zee vanzelf gedicht met zand van ergens anders. Dat ergens anders is in het geval van eilanden het eiland zelf. Daarom verdwijnen eilanden als Kiribati beetje bij beetje in de oceaan. Dat komt niet door die zogenaamd stijgende zeespiegel. De zeespiegel stijgt niet, de eilanden zakken weg omdat het zand wat verdwenen is van de zeebodem er voor zorgt dat zand van het eiland vervolgens de zee in verdwijnt. Ook dit wordt uitstekend in de documentaire uitgelegd.

Een kubieke meter zeezand levert op dit moment 80 euro op. Dat is dus 1 (lengte) bij 1 (breedte) bij 1 (diepte) meter aan zand. Dat is dus een zeer lucratieve business als je bedankt dat er letterlijk miljoenen tonnen aan zeezand wereldwijd nodig zijn om te kunnen voorzien in de behoefte om steeds meer beton, cement, glas en asfalt te gebruiken. Er verdwijnen dus jaarlijks miljoenen tonnen aan zeezand wereldwijd (dat is een grove schatting van mijn kant), zeezand wat niet meer terug komt, want als zeezand eenmaal beton, cement of asfalt is geworden dan wordt het daarna nooit meer zeezand. Dat is de ware reden dat veel van die eilanden zogenaamd verzuipen door de klimaatverandering.

Mochten er eventueel nog sceptici overgebleven zijn die mij nog steeds een ‘klimaatontkenner’ vinden en die claimen dat het zeewater wel degelijk tientallen centimeters gestegen is door het smelten van ijs op de Noordpool, dan wil ik deze sceptici vragen om eens een keer met bewijzen te komen voor die stijgende zeespiegel. Als die verhalen waar zouden zijn zou dan bijvoorbeeld Zandvoort of Scheveningen allang geen strand meer moeten hebben? Vraag een willekeurige strandtenthouder die al tientallen jaren elke dag op het strand vertoeft of de zee in Nederland daadwerkelijk gestegen is. Als die verhalen van een stijgende zeespiegel namelijk waar zouden zijn dan zou de gemiddelde strandtent inmiddels al tig keer verplaatst moeten zijn door dat stijgende water. De zeespiegel stijgt niet, een ieder die zijn of haar hele leven al aan het strand woont zal dat bevestigen. En dat is logisch. Ik weet dat het lastig is om logisch na te denken als je dag in dag uit blootgesteld bent geweest aan indoctrinatie. Smeltende ijsbergen laten het water niet stijgen. 90 procent van een ijsberg zit onder water. IJs neemt in volume af als het smelt. Water zet uit als het bevriest. Test het zelf maar eens met een glas water met daarin een flink aantal ijsklontjes. Vul het glas met flink wat ijsblokjes en schenk er water bij tot precies aan de rand van het glas. Wacht een tijdje tot het ijs gesmolten is, je zal zien dat er geen water uit het glas gestroomd is, het totale volume in het glas zal afnemen niet toenemen. Dit proces gebeurd in het groot bij het smelten van een complete ijsberg. De zeespiegel stijgt niet door smeltende ijsbergen.

Nederlandse bedrijven verdienen dus bakken met geld door Nederlands zand te verkopen aan rijke woestijnlanden en aan landen zoals China. Het ego is altijd gulzig, deze scam/dit complot kan niet voor altijd verborgen blijven voor de bevolkingen. Dat zie je dus aan Johan Geeroms in het BNR item. Vol trots vertelt dit mind-ego hoe ongelooflijk lucratief de handel in zand is voor Nederlandse bedrijven. Hij vertelt in dat 4 minuten durende item echter veel meer dan dat. Hij vertelt ook dat de geopolitieke situatie in de Zuid-Chinese Zee voor een groot deel veroorzaakt wordt door de immense behoefte aan zeezand van China. En daar heeft hij waarschijnlijk gelijk in. Zo’n beetje alle oorlogen en conflicten die momenteel hoeden, of op het punt van uitbreken staan, worden veroorzaakt door een gebrek aan of een behoefte aan grondstoffen. Zo is gas een grote drijfveer achter de Isis Crisis in het Midden-Oosten. Opium (voor de heroïne) en lithium (voor al die smartphones onder andere) zouden van Afghanistan een extreem rijk land kunnen maken, als de grote wereldmachten deze grondstoffen door middel van (proxy) oorlogen niet ook zouden begeren. Zand is door de schaarste hieraan en de onstuitbare drang om te blijven bouwen het nieuwe goud. Zand is olie, gas, goud, lithium en opium in één, zonder (zee)zand geen economische groei. Dat hierdoor ecosystemen volledig verwoest worden en grote stukken land onder water dreigen te verdwijnen doet er verder niet toe, als we het bekijken vanuit het almaar meer willen hebbende mind-ego van de mensheid. Geld gaat blijkbaar boven alles. Ik was verrast, maar tegelijkertijd ook verheugd dat dit nieuwsitem op BNR verscheen. Men had het niet over de ‘dots’ die wij complotdenkertjes wel kunnen verbinden, maar dat maakt verder niet uit. Ik snap ook wel dat dat lastig is voor een beroepsgroep die niet meer gewend is om zelf na te kunnen denken of zelf dingen te onderzoeken.

Hoe dan ook voel ik dat onderstaande documentaire, in combinatie met dit artikel, aangevuld met het BNR nieuwsitem, voor een ieder bewustmakend zou moeten zijn. Het wordt tijd dat wij als mensheid uit onze comateuze hypnose ontwaken. Maak anderen ook bewust van hetgeen waarvan jij jezelf bewust bent geworden door deze documentaire. Deel dit soort artikelen. Het gaat over de zaken die er wel daadwerkelijk toe doen. Het gaat om een wereldwijd complot waar triljarden euro’s in om gaan en wat de Aarde schaadt. Triljarden euro’s die uit de zakken van onwetende belastingbetalers afkomstig zijn. Deze scam is innig verstrengeld met vele andere scams. We krijgen steeds meer informatie (dots) tot ons wat dat betreft. Connect die dots dan dus ook mensen!

Micky van Leeuwen

17-6-2017

18 Responses to Nederland voorziet woestijnlanden in zandtekort, wanneer gaan wij aan ‘connecting the dots’ doen?

 1. ikke schreef:

  Jij hebt het hier al eerder over gehad en toen dacht ik al WTF.
  Je hoort hier geen reet over in de MSM en velen weten niet eens dat deze manier van handelen überhaupt bestaat. Geweldig dat je dit artikel gepost hebt, weer een eye-opener…!!!

 2. Trijntje schreef:

  Bedankt Micky.
  Voor mij was dit nieuw en ik heb met stomme verbazing naar de docu gekeken. Vanaf vandaag kijk ik met andere ogen naar zand.

 3. Monique schreef:

  Ik had vorige keer de docu over sandwars al bekeken. Ook ik heb met stomme verbazing zitten kijken. En op 1 of andere manier is dit zo’n trigger voor mij want ik word woedend als ik er weer iets over lees of hoor. Hoe kunnen mensen zo stom en onwetend zijn. Waar moeten we straks nog op bouwen? Wij zitten te denken om zelf ons huis te gaan bouwen van zeecontainers maar dit stimuleert me alleen maar nog meer om dat te gaan doen. Ik heb hem weer gedeeld op FB.. Goed artikel Micky!

 4. Jos schreef:

  Moeder Aarde die door haar eigen kinderen verkwanselt wordt.
  How low can men go?
  Ik bewonder haar enorme geduld met haar kinderen, zoals het een goede moeder beaamt.
  Maar, aan alles zit een grens…….

  Stay Human,

  Jos.

  • Amilius schreef:

   Jos, beste.
   Wat is het om human te zijn?
   Wat houdt dat mens zijn nou in? Dit is niet sarcastisch bedoeld, ik meen het echt.
   WTF is nou de mens zijn in de basis?
   Ik ben de blauwdruk kwijt,
   Misschien heb jij hem nog?
   Of zijn we hem allemaal kwijt (en dat is volgens mij zo) en moet er een nieuwe komen?

   • Jos schreef:

    Ik denk Amilius, dat wij allen hier zijn om dat zelf te ontdekken…..
    Dus helaas, ik kan je geen verdere ‘richtlijnen’ geven.

    Groet,
    Jos.

    • Amilius schreef:

     Als het leven dus ont-dekken is, dan weet een goede oude ontdekkings reiziger verhalen te vertellen.
     Over geslaagde reizen waar veel ontdekt was, maar ook over reizen waarin hij op tijd ontdekte dat het nergens heen ging en doorzetten een wisse dood voor hem en zijn metgezellen zou beteken.

     Veel vertrekken en komen nooit meer terug.
     Sommige komen terug en praten nooit meer.
     Sommige komen terug, hebben ontdekt en doorleeft. En vertellen hun verhaal aan wie luisteren wil.
     Ont-dekken is dus onder de dekens vandaan en het leven in. Veel plezier met de verdere reis.
     Ik hoop je nog eens te spreken 😉

   • Trijntje schreef:

    Voor mij betekent Mens zijn: heel dicht bij mezelf blijven. Het klinkt heel simpel maar het heeft wel wat voeten in de aarde gehad voordat ik het begreep.
    Omdat ik vaak in beelden denk komt wat Micky geschreven heeft het bij me op: Graven slaaf, graven.

    Gegraven heb ik, heel diep graven in mezelf totdat de persoon ik weer tevoorschijn kwam.

 5. Amilius schreef:

  Beste micky, dit is wederom een zeer heftig gegeven.
  Ik heb het er al met een aantal mensen over gehad. Maar niemand kan er verder echt wat mee. Ze slaan allemaal dicht en ze hebben het vaak al zwaar genoeg met hun zelf lijkt het.
  Ik praat nog echt met de mensen want Facebook e.d heb ik niet en nooit gehad. Een poosje geleden stond er in een artikel dat er van alles wat mensen delen op b.v Facebook,
  vaak niet gelezen of bekeken wordt. Zou er misschien weinig naar het goede veranderen omdat we veel delen en te delen hebben maar er geen echte intresse voor elkaar is.
  Men wil misschien interessant gevonden worden, maar dat is het dan ook wel. Dit kost al moeite genoeg, lijkt het.
  Vandaar dat er geen tijd over is om echt wat te doen,
  Om een echt gesprek aan te gaan,tot er een oplossing of een weg er naartoe is.
  Maar mij, degene die in je gezichtsveld staat en de dialoog aan wil, vinden ze een beetje gek.
  Als ze vragen ” gaat tie goed?” Dan willen ze echt niet de waarheid, geloof me.
  Maar vraag het dan gvd niet!
  Bla bla bla doet het beter dan het praten over dingen die niet goed gaan en waar wat aan gedaan kan/moet worden.

  Mensen…
  Veel te druk met interesant zijn en daar weer van bijkomen.
  Wat mij betreft.

  Delen? Connecting dots?
  Mensen schud elkaar de hand wat vaker, ga eens naast elkaar staan en ga de dialoog aan. Loop niet weg en neem de tijd voor elkaar, tot je samen een plaatje compleet heb.
  Dan kan je weglopen, maar de andere waar je bij weg loopt zal nooit meer bij je weg gaan en je kan een ander echt gaan zien voor wie en wat hij zij is.
  Je denkt dat je een ander zien kan namelijk, maar je ziet alleen wat je denkt dat hij of zij is. Pas als je gaat communiceren leer je elkaar echt zien.
  Maar genoeg bla bla voor de medemens van deze simpele ziel.
  Heb de mooiste dag van je leven allemaal!

 6. Amilius schreef:

  Nog even dit.
  Ik ben geen trol of spammer.
  Eerder een kabouter met de pest er in omdat zijn bos is omgekapt en geen kant meer op kan.

  De natuur geeft en neemt,
  Dit gebuurt in gelijke waarde en er is nooit een verlies.
  Er word iets omgezet zeg maar.
  In de betere tijden was de handel tussen mensen op dit principe geënt. Dit is ergens in de tijd verandert.
  Nu ruilen we kostbare goederen voor waardeloze cijfertjes.

  Als mensen op dit vlak hun mentaliteit zouden aanpassen gebeuren dit soort bizarre zaken niet meer.
  Dan zouden we bijvoorbeeld zand voor zand ruilen en is er misschien geen probleem?
  Ik weet het niet, misschien had ik toen ooit in het bos toch een verkeerd paddestoeltje op.
  De wereld doet zo raar 🙁

 7. Jos schreef:

  Dus, vroeg of laat overstroomt Nederland?
  Gewoon omdat feitelijk de dijken worden verkocht.
  Alles is omgedraaid in deze inrichting…

  Tsja,

  • Amilius schreef:

   Nee joh!
   Nederland blijft droog 👍

   • Amilius schreef:

    We zullen alleen weer zand voor ik weet niet veel meer dan dat het verkocht is, terug moeten kopen.
    En raad eens wie dat gaat betalen.
    Niet die knakker die ons zand verkocht heeft, dat weet ik wel.

    • Jos schreef:

     Ik denk dat het wijzer is hoger land te gaan bewonen.
     De dijken zijn sinds de vroege jaren 50 namelijk nooit aangepakt.
     Behalve dan een project als Neeltje Jans, maar wat te doen bij springvloed op zee en de rivieren die stijgen?
     Een referendum of men in zout of in zoet water wil verzuipen?
     Want alles is mogelijk in dit feuilleton.
     En u mag zelf elk moment voor de mogelijkheden kiezen.
     Bicycle repairman of niet.

     Jos.

     • Amilius schreef:

      Haha, bedankt voor de heads up!
      Het is nu al water trappelen dus op naar hogere gronden!
      En we zien wel waar het schip standen zal.

      De autoriteiten lopen altijd achter de feiten aan…gek, want ze zitten altijd achter mij aan 🤔
      En pas als het te laat is wordt er actie ondernomen.
      Altans ooit was dit zo,
      voel ik met vrees aan.
      Nu is het zover dat zelfs dan geen actie komt.

      Mensen het lijkt wel lekker rustig in het oog van de okraan, maar als je er uit wilt krijg je alles voor je kop en ben je zo je vaste voet op de grond kwijt.

      Gelukkig heb ik mijn eieren dopje nog op. 🐣

 8. G-Man schreef:

  Prima artikel Mick. Duidelijke voorbeelden dat wij worden voorgelogen met die climatescam. En dat de komende/huidige conflicten worden gestart voor zand, gas, lithium noem het maar op met als pre-text bv terreur

 9. Gilbert schreef:

  Kun je ook cement maken met ZOUT water???

  • Sebas36 schreef:

   Zit o.a. chloride in, tast het beton aan op lange termijn.

   Ik heb ook veel in de truck voor de maritieme industrie, o.a. ontziltings/filtratie systemen waarmee je zoet water kan maken. Voor een miljoenen jacht is zo’n installatie is niet groter dan 2 europalletten.

   Met andere woorden, het is wel mogelijk om ter plekke zoet water te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *