Santo Daime: De Ayahuasca kerk der bezetenheid

Vaak moet je dingen zelf ervaren om te weten wat het is en wat het doet. Dit verhaal is mijn eigen verhaal, mijn eigen ervaring met de Santo Daime kerk. Een kerk die rituelen uitvoert, bezetenheid predikt en aanmoedigt, en die dat doet onder invloed van ayahuasca. Deze Santo Daime kerk heeft mij letterlijk uren gegijzeld, ik zat midden in hun rituelen, en zag mensen bezeten raken. Ik wilde vluchten, maar ze lieten mij niet gaan…

Maar eerst bij het begin beginnen, hoe raakte ik in vredesnaam verzeild in deze sekte? Was ik levensmoe? Was het een gebrek aan avontuur? Of was het gewoon het lot?

Een paar weken terug kreeg mijn vriendin Dore een mailtje, in dat mailtje werd verteld over een locatie in Soest, en op die locatie zou ayahuasca gedronken worden. Voor 75 euro was je een hele dag onder de pannen en kreeg je onder begeleiding ayahuasca te drinken. Om een lang verhaal kort te proberen te houden: Dore en ik besloten om afgelopen zaterdag naar Soest te reizen om ayahuasca te gaan drinken. Ik had nooit iets met ayahuasca, had het nog nooit gedaan, en die mening was vooral gebaseerd op het feit dat ayahuasca via je pijnappelklier werkt. Ik wist dat ja via je pijnappelklier gemanipuleerd/bezeten kan worden en ik wist dat de pijnappelklier het domein van de 4e dimensie is. Dus wat moest ik daar mee? Mijn connectie met de 5e dimensie en hoger is mijn hart, de pijnappelklier zit in mijn mind. Maar goed, je kan eigenlijk ook niet oordelen over iets als je het nog nooit gedaan hebt. En alles in mij zei “doen!” En aangezien ik altijd alleen maar naar mijzelf luister ging ik samen met Dore op pad, naar Soest. Want daar op een ‘heilige krachtplaats’ (zo stond het in de aankondiging) gingen we de heilige thee drinken.

Aangekomen in Soest maakten we kennis met een groot deel van de in totaal 60 deelnemers. Had ik van te voren geweten dat er 60 deelnemers waren geweest, die allemaal in een grote stal bij elkaar moesten gaan zitten/liggen, dan had ik het niet gedaan, claustrofobisch als ik ben. Dus dat wist ik niet toen we ons opgaven. De mensen die net als ons meededen aan een boswandeling over die oh zo heilige grond daar in Soest, leken op het eerste gezicht redelijk normaal. Ik had er geen klik mee, maar dat kon nog komen dacht ik. Ze waren allemaal heel erg in hun eigen wereldje bezig. Ze gaven niet veel om de Wereld of de Matrix, ze hadden niet veel met het fysieke met andere woorden. Maar ach, ik was daar zeker niet voor die andere mensen, ik kwam daar om ayahuasca te drinken. Van die heilige wandeling over die gezegende grond daar in Soest, op een leijlijn tussen paleis Soestdijk en kasteel Drakensteyn in, bleef mij niet veel heiligs bij. Het was een modderstuk met kale boompjes in een bos. Het was gewoon een bos, niets heiligs, en al helemaal niet de ‘enorm krachtige bijzondere energie’ waar de aankondiging over repte. Maar goed, een dik uur wandelen, prima, daarna gingen we ayahuasca drinken, en daarvoor was ik dus daar.

Tijdens die wandeling kwamen we erachter dat de rest van de groep het niet ayahuasca noemde wat we gingen drinken. Ze noemden het daime (spreek uit daimi). En als we vroegen wat daime dan was, dan kregen we vage antwoorden. Uiteindelijk kwamen we erachter dat daime een vorm van ayahuasca drinken was. Ze zouden wat liedjes zingen tijdens het drinken van de ayahuasca. Prima, moet je vooral doen, dat dacht ik, als je na een half uur je harses maar houdt als ik aan het trippen ben en een innerlijke reis aan het maken ben, want dan zit ik niet te wachten op halvegaren die gitaar spelen en op trommels bonken en rare liedjes zingen. Ik besloot er met een open mind in te stappen. Niet van te voren al de boel veroordelen, maar het gewoon eerst te ondergaan. Op de vraag wat de daime met je doet, kregen we ook vage antwoorden. “Tja, dat kan ik niet uitleggen, je moet dat zelf ervaren, de daime laat je dingen zien, het is een persoonlijk iets, nee daar kan ik niets over zeggen nu, daime moet je vooral ervaren!”

Om 4 uur ’s middags was het eindelijk zover. We mochten de stal in. Het was een grote omgebouwde stal, met 2 wc’s voor 60 man. Hetgeen ik vooral gehoord had van ayahuasca verhalen was het feit dat je waarschijnlijk veel moest braken en vooral ook aan de diarree kon geraken na het drinken van ayahuasca. 2 wc’s leek mij dan ook wat weinig.  In de stal wilden Dore en ik onze matjes naast elkaar neer leggen, in de buurt van de uitgang. Dat is voor mij het prettigst, omdat ik a)maar 5 procent zicht heb en b)zo claustrofobisch als de pest ben en het liefst zo dicht mogelijk bij een uitgang vertoef. Zo gezegd zo gedaan, maar meteen kwam de vrouw die het samen met haar man organiseerde ons vertellen dat dat niet mocht. Deze vrouw heette overigens Margriet, haar man Albert. We mochten onder geen beding naast elkaar zitten of liggen. De mannen moesten aan de ene kant van de stal en de vrouwen aan de andere kant van de stal. Toen wij tegenstribbelden en vroegen waarom die afscheiding er was, kregen we wederom vage antwoorden. Iets over energie of zo, ik heb het niet onthouden, zo domme uitleg was het. Maar goed, ik werd omdat ik visueel gehandicapt was naast Albert gezet. Albert was namelijk de meest ervaren daime man. Het woord ayahuasca werd nooit gezegd, men had het constant over daime. Er stonden 60 stoeltjes. Tegenover mij was het orkest neergezet. Ik zat in het episch centrum van de daime ceremonie. Voor mij zag ik een rare opstelling en rook ik wierook, iets waar ik meteen al braakneigingen van kreeg. Maar goed, schijt aan dat orkest, schijt aan die wierook, vervelend dat ik gescheiden van Dore werd, maar goed ik zou binnen niet al te lange tijd toch van de ayahuasca aan het trippen zijn.

De ceremonie werd door 2 speciaal overgevlogen Brazilianen uitgevoerd. Een man genaamd Cesar en een vrouw genaamd Magda. Zie zaten ook beiden in het orkest wat tegenover mij zat. Magda legde aan de newbies het een en het ander uit. Veel snapte ik er niet van, ook omdat het orkest al was begonnen met herrie maken. Daarna was het tijd voor de ceremonie, iedereen nam plaats op zijn of haar stoeltje. Magda nam het woord en vertelde doodleuk dat mensen die rookten pech hadden, tijdens de daime ceremonie mocht niet gerookt worden. Ook mocht er niet naar buiten gegaan worden tijdens de ceremonie. Ik dacht in mijzelf “dikke lul, dat kan jij wel vinden, ik zie echter geen enkele reden om niet te gaan doen wat ik zelf wil gaan doen, dus lul jij maar, kom maar op met die ayahuasca!”

Ik nam even polshoogte bij mijn buurman, en probeerde ook nog met wat andere mannen een gesprek aan te gaan. De vrouwenkant was voor ons verboden terrein dus ik moest het daar mee doen. Het waren eigenlijk allemaal stuk voor stuk stille Willy’s. Ik moest de woorden uit ze trekken. En ze konden wederom mij niet vertellen wat de daime met je zou gaan doen. “Tja, dat moet je echt zelf ervaren, dat kan ik niet verwoorden, na afloop weet je wat ik bedoel” Nou ja lekker dan… De rest zei ook geen woord, ze zaten braaf op hun stoeltjes te wachten met een stuk papier op schoot. Op dat uitgedeelde papier, wat ik meteen weg had gegooid, stonden blijkbaar zangteksten. Men kreeg ook nog een boekje, later bleek dat ook nog eens bomvol te staan met zangteksten.

De ceremonie ging eindelijk beginnen!

De ceremonie begon vreemd. Men begon ‘Ave Maria” te zingen. Ik dacht dat het christelijke geloof en het heidense ayahuasca niet samen gingen, maar toch zong men dit christelijke lied. Daarna begon Cesar  de Braziliaan in steenkolen Engels te brabbelen. Iets over Santo Daime. Ik ben wel eens in Portugal geweest dus ik wist dat hij het over de heilige Daime had. Ook santo geesoes werd bedankt, eveneens santo maria, santo engelen, santo universum en santo jezelf. Want daarvoor waren wij immers daar. Onszelf. Dore en ik wilde ayahuasca drinken om onszelf beter te leren kennen, een innerlijke reis, ik wilde mijn blinde vlekken onder ogen zien, geconfronteerd met mijzelf worden, dat was waarvoor ik meeging. En dat was ook hoe de folder het noemde, een ‘ontmoeting met jezelf’. Ik nam al die geesoesjes en die engelenmeuk voor lief, en daarna begon Cesar te brabbelen over die ontmoeting met jezelf. Je zou je ware zelf tegen komen, hartstikke mooi, kom maar op met die ayahuasca Cesar! Maar nee, het duurde en het duurde, en men ging liedjes zingen. Er zaten 5 man in het orkest. Naast Cesar en Magda ook nog een Amsterdamse hippie, een zichzelf wel heel erg serieus nemende new ager met typische new age kleren aan (wit) en nog een persoon die naar mijn weten niet echt iets deed, maar wel in het orkest zat. Ze zongen in het Portugees. Mijn buurman, wie ik net daarvoor had verteld dat ik visueel gehandicapt was, vertelde mij eindelijk iets. Hij zei “je kan de teksten meelezen en zingen vanaf dat papiertje wat je weggegooid hebt!” Ik legde hem nog maar een keer uit dat ik niet kon lezen. Ik zei er niet bij dat al zou ik wel kunnen lezen, ik dan zeker nog steeds niet meegezongen had met die christelijke meuk. Want christelijk dat was het. En het was new age. Het was een combinatie. Het liedje wat ze tot vervelens toe herhaalden had als refrein ‘Daime Forca, Daime Luz, Daime Amor’ Daime forca (forca is kracht) en daime amor (liefde) kon ik vertalen. Luz hoorde ik achteraf is Portugees voor licht. En daar heb je dus de aloude new age slogan van ‘licht en liefde’, het verbaasde mij niets. Je moet je voorstellen, en ik kan dat omdat ik wel eens in Portugal en Spanje geweest ben, dat je op een terras zit waar je niets te zuipen krijgt, en dat je met je droge strot ook nog eens naar een derderangs Portugese jostiband aan het luisteren bent. Zo ervoer ik het. Het klonk nergens naar. Maar goed, na een dik half uur mochten we eindelijk in de rij gaan staan, en kregen we een shotje ayahuasca, wat smaakt als bitter rioolwater. Gelukkig stond daar gastvrouw Margriet met een bak witte druiven. Die druiven maakten de bittere nasmaak enigszins goed. Ik was blij, want ik dacht die grafherrie is eindelijk afgelopen en ik ga trippen. Cesar deed nog een keer het woord, het werd mij toen al duidelijk dat hij de daime leider was, en dat hij zichzelf nogal leuk en wijs vond. Iets wat hij niet was, maar ach je kan niet alles hebben.. Cesar vertelde dat daime zo heilig was dat je na het drinken ervan 10 minuten stil moest zijn. Ik werd nog blijer, want 10 minuten stilte waren heerlijk na 3 kwartier gejodel en gitaar getokkel. Ik voelde me na paar minuten al ietwat stoned. Maar het kon ook de moeheid zijn van die paar uur daarvoor, ik wist het niet, en besloot mijn ogen dicht te doen en te wachten op mijn innerlijke reis.

Tot mijn schrik begon de band na die 10 minuten heerlijke stilte weer met ‘muziek’ spelen. Cesar brabbelde het een na het ander. En de liedjes bleven Portugees. En telkens weer kwam dat liedje van daime forca, daime luz, daime amor terug. Afgewisseld met Magda die kreten riep zoals viva daime!! En dan riep de groep “viva!!!” terug. Viva geesoes, viva maria, viva all-star, viva grote smurf, ik weet niet meer wie er allemaal gevivaad werden maar het waren er een hoop. Mij was verteld dat na het eerste glaasje daime er nog niet echt veel zou gaan gebeuren. Pas na het tweede glaasje, en de optionele derde, zou het echte trippen pas aanvangen, en zou de ‘muziek’ eindelijk stoppen. Dus ik wachtte netjes af. Kreeg een droge strot van het geen drinken krijgen, en een houten reet van het constant op mijn stoeltje moeten blijven zitten. En ondertussen ging de band ongestoord door met afgrijselijke Portugese Jan Smit muziek. Maar dan met een slecht orkest wat niet kon spelen. Her en der moesten enkele deelnemers in de stal spugen, er stonden dan ook netjes allerlei gekleurde emmertjes in het midden van de stal, om gebruikt te worden als je moest braken. Ik voelde ondertussen niet veel van die daime/ayahuasca. Zat eigenlijk te wachten op de tweede ronde. Kotsen moest ik ook niet, maar misselijk werd ik wel van al dat gekots om mij heen en de niet aflatende rook van de wierook in mijn gezicht. Gapen dat moest ik wel. Het liefst had ik een hele fles ayahuasca opgedronken in plaats van een borrelglaasje, maar goed, ik was onervaren en zij waren ervaren, dus ik volgde braaf. Na een uur of 2 kwam dan eindelijk de tweede ronde. Ik stond in de rij en Dore kwam naar mij toe. Zij zat zag ik toen pas helemaal in de andere hoek van de stal, vanaf mijn plek kon ik haar niet zien zitten, en ik mocht onder geen beding van mijn plek af, alleen maar om naar de wc te gaan. Toen Dore naar mij toekwam toen ik in de rij stond, en net 3 woorden had gezegd, stond daar als een politieagent Magda de Braziliaanse tussen ons in, en ze zei met een nare toon in haar stem “What did I told you about the men and the women? You cannot be with eachother! So go!” Ik mompelde “Yes boss” en nam netjes mijn tweede shotje daime, en liep terug naar mijn plaats. Want tja, befehl ist befehl…. Het zou vast en zeker ergens goed voor zijn…. toch?

Waar ik dacht dat de band eindelijk zou stoppen met die herrie van ze, daar gingen ze na het tweede drankje gewoon door. En niet zo’n klein beetje ook… Margriet de gastvrouw ging ook nog meedoen met klankschalen. En ik zat op nog geen meter afstand van zowel de band als die klankschalen, als ook die meurende wierook. Steeds meer mensen gingen kotsen. Hingen over de emmertjes heen en leken niet meer te kunnen stoppen met braken. Het was geen prettig geluid, maar ik vond het wel grappig. En ach, de trip ging eindelijk beginnen, dus jengel nog maar even met die gitaartjes en sla nog maar een paar keer op die klankschalen en andere new age harpjes en zo, wat kan mij het schelen dat je nog een keer of duizend die santo geesoes en santo maria en santo ruk je lul aanroept, doe wat je niet laten kan joh…. Ik dacht zo meteen slaat de ayahuasca in en dan ga ik lekker op mijn dunne yogamatje liggen, en dan bekijken jullie het maar met jullie gejammer. Dat dacht ik. De werkelijkheid was stukken minder prettig. Ik weet niet of jullie de film ‘Fear and Loathing in Las Vegas’ met Johnny Depp kennen? Nou ik voelde mij net Johnny Depp in die hotellobby, dat hij alle mensen als rare hagedissen tegen elkaar ziet aanrijen. Die stille Willy’s aan de mannenkant (de vrouwenkant kon ik niet zien) begonnen opeens te leven. Mijn buurman trok zijn capuchon over zijn hoofd heen en deed net of hij energie uit de lucht ontving via zijn handen. De buurman daarnaast had besloten dat het best leuk was om op te staan en dan telkens 3 stappen naar links en dan weer 3 stappen naar rechts te doen, en bij elk uiteinde deed hij een kunstje. Deed hij zijn voet omhoog, of klapte hij in zijn handen, en later had hij een triangeltje of zo gevonden… Anderen hadden besloten dat het leuk was om steeds harder mee te gaan doen met de band, die inderdaad nog steeds aan het jengelen was. viva dit, viva dat, vice zus, en santo daime werd haast ondergekwakt zo erg werd deze aanbeden. De ayahuasca begon wel een klein beetje te werken, maar dat kwam meer omdat Albert die naast mij zat het nodig vond en waarschijnlijk leuk vond om met een kleuren projector te gaan spelen. Zo veranderde het licht om de paar seconden van kleur, Margriet begon steeds harder op haar klankschalen te meppen en de new ager uit de band had een soort van new age harp waar hij walgelijke geluiden mee maakte. De rest van de groep begon in hun slaapzakken dansjes te maken, en keihard oempa-oempa-oempa-oempa te brullen en te bonken. Ik had geen tijdsbesef, want onze telefoons moesten uit. Ik werd helemaal gek. Ik was schijnbaar de enige die niet veel voelde van het spul wat we gedronken hadden, en zeker de enige die niet meebrulde met die christelijke new age leuzen… De wierook en al die schijnbaar bezeten mensen die rare dansen maakten benauwden mij nog meer. Alles in mij wilde naar buiten. Even rustig op het picknick tafeltje zitten, wat op nog geen 10 meter van de staldeur aflag. Lekker even alleen, lekker rustig, peukie erbij, even lekker naar de sterrenhemel kijken. Daar was ik aan toe, even weg van die gekke heisa daar binnen in die stal. Dus zo gezegd zo gedaan. Ik stond op en liep richting de uitgang.

Onderweg zag ik mannen, die eerst nog stil en zwijgzaam waren, brullen en hun handen in de lucht gooien. Dat maakte dat ik nog harder naar de uitgang liep, mijn keuze om naar buiten te gaan was de enige juiste keuze. Tussen de algemene ruimte en de uitgang (de staldeur) zat een kleine tussenruimte waar de wc’s zaten en waar de jassen hingen. Ik ging onder de kapstok zitten om mijn schoenen aan te doen. Ik was bijna bij mijn doel. Maar toen ging de schuifdeur open en kwam Magda vragen of alles goed met mij ging. Ik zei “I’m fine”. Zij: “But what are you doing in here?” Ik: “I’m going outside, I’m claustrofobic” Dat was duidelijk het verkeerde antwoord. Ik mocht niet naar buiten. En hoe ze het deed weet ik niet maar er stond meteen een type boerin voor de staldeur die nog het enige obstakel tussen mij en mijn vrijheid was. De Braziliaanse Magda begon mij te vertellen dat ik bang was. Dus ik zei: “No I’m not afraid for daime, I just want to go outside”. Maar volgens haar was ik bang voor de confrontatie met mijzelf, en was die claustrofobie daar een gevolg van. Toen ik uitlegde dat ik amper kon zien en daardoor die takkenherrie van die band dubbel zo hard hoorde, was ze nog niet van plan om mij te laten gaan. In tegendeel… Ze ging als een volleerd exorcist mij vertellen dat ik binnen veilig was, en dat buiten het kwaad heerste. Dus ik zei: “I Know evil, I know them, I don’t care, I’m not afraid, screw evil” Maar nee, mevrouw ging met haar handen allemaal rare bewegingen om mij heen maken, en mompelde in het Portugees dingen die ik niet echt kon verstaan. Behalve spirit di santo en nog wat spirit die huppeldepups. En ze vertelde mij doodleuk dat er kwade geesten om mij heen hingen en dat ik daarom niet tegen die sekte-achtige gekte binnen kon. Ze zou het wel even fixen zei ze, en begon een dik kwartier rondjes om mij heen te draaien en deed met haar handen van allerlei rare dingen, ze raakte mij niet fysiek aan maar ze was die kwade geesten aan het verdrijven. Ik dacht “je kan beter daar binnen die kwade geesten verdrijven, die debielen zijn zo bezeten als het maar kan zijn”, maar liet Magda maar even haar ding doen. Ik was al lang blij dat ik niet meer in die zaal met die gekken was. In de tussenruimte kon je door het glas in de zaal kijken, en het geluid was gedempt en het was lekker koel. Ik zat daar prima. Ik dacht “doe je ding maar, en ga dan zo maar weer naar binnen, en dan ben ik weg naar buiten”. Dat was het plan, zo had ik het uitgedacht, maar helaas voor mij werd dat niet de werkelijkheid. De hel was maar net begonnen….

Ondertussen begonnen de bezeten gekken steeds luidruchtiger en gekker te doen. Het is haast niet te beschrijven.. Ik zag volwassen mannen in slaapzakken over elkaar heen rollen al bonkend op instrumenten en al brullend en schreeuwend. Iedereen begon ook nog eens te bonken op de muren en op alles wat ze voor handen hadden. Het type nogal grote nors en forse boerin bleef ondertussen voor de uitgang en dus mijn vrijheid staan. Ik mocht onder geen beding naar buiten, en roken mocht ik al helemaal niet, dat was een godszonde blijkbaar. Ik voelde me een kat in een kooitje. Een tijger opgesloten in een dierentuin, in een hele gekke maffe bezopen dierentuin. Niemand gaat mij regels opleggen, en al helemaal niemand gaat mij verplichten binnen te blijven bij een stelletje halvegaren. Ik had al door dat Dore niet door had dat ik daar in die tussenruimte was, want anders was ze vast en zeker die kant op gekomen. Want naast Magda, was nu ook gastvrouw Margriet en goeroe Cesar naar de tussenruimte gekomen om mij over te halen terug te keren in hun rituele new age samba. En toen ze nogmaals vroegen wat nu precies het probleem was heb ik in een laatste poging maar uitgeroepen, al wijzend door het raam naar de zaal met debielen: “Look at them! Look!! They are all a bunch of Lunatics!! That is lunatic behaviour!! They are all crazy! And it drives me crazy, this is insane!! Look!!!” Ze waren het duidelijk niet met mij eens. En ik mocht nog steeds niet naar buiten. Wel stond er een stoeltje bij de garderobe, waar vandaan ik de zaal in kon kijken. Ik ging daar zitten en zei dat ik daar bleef zitten. Dat mocht van Magda. Ze vertrok weer naar de zaal, en zou later komen checken hoe het met mij ging. Ik moest haar ook beloven dat ik niet naar buiten zou gaan. Dat deed ik. Ik was allang blij dat ik niet meer terug hoefde naar dat gekkenhuis daar binnen. En ik had al besloten dat ik gewoon ging roken in de garderobe, als tenminste die wachter boerin new ager een keer optyfte bij mij in de tussenruimte. Ze keek me alleen maar aan. Ze zei geen woord. Ik heb dingen gezegd als “wat een gekken he, wat een idioot iets hier, een reis naar jezelf, en je wordt uiteindelijk opgesloten als een rat in een kooitje, je krijgt een persoonlijke beveiliger die er voor moet zorgen dat je niet naar buiten gaat, je krijgt niet te zuipen, en je mag niet eens roken, wat vind jij daar nu eigenlijk van?” Ze zei geen woord terug, ze keek alleen maar pissig. Uiteindelijk liep ze toch terug naar binnen. En binnen een minuut was ze weer terug, met een emmertje kots in haar handen. Wat bleek: ze was naast mijn persoonlijke wachter, ook nog eens kotsemmertjes ophaalster. Die ging ze dan in de WC legen en schoon spoelen. Het zal je werk maar zijn zeg.. Ik zat daar inmiddels denk ik al ruim een uur. En ik begon mij te vervelen. Die ayahuasca werkte amper. Ik werd er hooguit heel erg actief van. Het was net XTC wat dat betreft. Binnen werd het steeds gekker, ik zag niet echt wat er gebeurde allemaal maar de geluiden waren die van een kudde geile bavianen die vechten om de top van de apenrots. Mevrouw de wachteres a.k.a. Kotsemmertjes ophaalster, had op een gegeven moment door dat ik niet van plan was om naar buiten te vluchten. En dus bleef ze een tijd weg. Net als Magda. Ik verveelde me de pleuris ondertussen. En besloot dus maar om Joost, bekend van NetNietLive, te bellen. Je mocht volgens ‘the Rules’ onder geen beding je mobieltje aanzetten. Maar ach, regels zijn er om gebroken te worden toch? Maar ja als ik daar voor het raam ging zitten bellen dan zouden me zeker zien vanuit de zaal. Ik besloot dus naar de WC te gaan en daar te gaan bellen.

Ik belde Joost op en vertelde hem over mijn bizarre ervaringen. Hij zou ons op komen halen om ongeveer half 12 ’s avonds. Dus ik vroeg hem hoe laat het was. Hij probeerde mij gerust te stellen door te zeggen “Mick, het is 9 uur, nog 3 uurtjes volhouden en dan kom ik je redden!” 3 uurtjes totdat Joost zou komen, en bovendien was het dus al 9 uur, volgens het programma zou de daime ceremonie (zoals ze dat bezeten ritueel noemden in de mail) tot 10 uur/half 11 duren, want we waren iets later begonnen besefte ik mij. Dus anderhalf uur max. daar in die tussenruimte mij vervelen. Dat was te doen dacht ik. Ik had tenminste bewegingsvrijheid daar, kon een beetje ijsberen en het ritueel van veilige afstand bekijken.

Om Joost een beter beeld te geven van hetgeen ik mij in bevond, besloot ik om mijn telefoon om het hoekje van de WC te houden, zodat hij het steeds maar luidere gekrijs en gebonk en gejammer beter kon horen. Toen ik dat deed besefte ik mij dat dat niet zo slim was van mij. In de bijna donkere zaal zouden ze zeker het licht van mijn mobieltje gezien hebben. Helemaal omdat er 2 wachters op mij gezet waren…. Na luttele seconden ging dan ook de tussendeur open. Het was een niet zo blij kijkende Magda. Ik meldde Joost dat ik moest ophangen en dat hij mij en Dore over 3 uurtjes maar moest komen redden.

“What are you doing there!!!?” riep Magda mij toe. Ik: “I’m was on the phone with a friend, he is the one who is coming to bring us home” “No, we are your family, that’s not family” zoiets brabbelde ze terug. Dus ik melde haar dat het een vriend was en geen family. Maar daar was het nog niet mee afgedaan. “That’s against the rules, no phone, we told you!” Dus ik zeg “Yes you told me, but I don’t care”. Zij: “You signed the contract! You must follow the rules!” Waarop ik bij mijzelf ten rade ging en terug ging in de tijd, en mijzelf bedacht “what contract? There isn’t any contract, we signed nothing!” Maar volgens haar hadden we ergens voor getekend. Achteraf weet ik wat ze bedoelde, toen had ik geen idee, ik dacht die heeft ook aan die zooi gezeten, ze is vast van de kop af…

Maar goed, ik kalmeerde haar, ik beloofde niet meer te gaan bellen in de WC, en ging weer braaf op mijn stoeltje bij de garderobe zitten. De wachteres was weer voor de deur gaan staan, en ik had nog steeds zin om te gaan roken…

Toen werd het stil in de zaal. Ik hoopte dat het afgelopen was. Maar nee hoor, de gehele top van het ritueel kwam weer eens bij mij op visite in de tussenruimte. Cesar, het alfa daime mannetje van de groep, begon mij te manipuleren. Ik had hem net daarvoor toen hij vroeg wat ik allemaal daar aan het doen was, gezegd dat ik gewoon mijn eigen ding wilde doen. Dat ik niet meer wenste om mee te doen met hun sekte, dat ik het allemaal gekken vond die bezeten ronddansten, maar ook dat ik ook hen respecteerde. Dat ik niet hun ritueel in de soep wilde laten lopen. Dat ze zich niet om mij druk moesten maken, maar vooral ook hun eigen ding daar moesten blijven doen. Hij manipuleerde mij toen door te zeggen dat ik juist geen respect toonde omdat er dankzij mij veel mensen zich ongerust aan het maken waren om mij. Ik wist dat dat onzin was. Er was 1 vrouwtje met een sterk Duits accent die een paar keer kwam vragen hoe het met mij ging, maar voor de rest had ik niemand gezien die zich druk maakte om mij. Hij beloofde dat de muziek vanaf dat moment rustig zou zijn. Dus ik dacht: Ach het kan nog hooguit een uurtje zijn, dat hou ik wel vol, en dan kunnen hun gewoon doorgaan met wat ze leuk vinden en kan die Cesar in plaats van met mij praten weer liedjes ‘zingen’ over santo daime, ik ga wel mee terug en hou me dat uurtje wel gedeisd op mijn stoeltje in de zaal.

Nou dat ‘uurtje’ werd een dikke 2 uur durende lijdensweg. Ik ben nog een dik half uur op mijn stoeltje blijven zitten. Trok mijn trui voor mijn mond zodat men niet kon zien dat ik hardop aan het lachen was. Want lachwekkend was het sowieso. Ik was gewoon midden in een gekke ayahuasca drinkende new age sekte beland, die er van hielden om christelijke liedjes in het Portugees mee te brullen. Maar na 3 kwartier kreeg ik weer te veel last van claustrofobie. Alles in mij riep “naar buiten!!! WEG HIER!!!!” Maar ja, die wachter he… Ik wist ik kan waarschijnlijk die staldeur in de tussenruimte wel openmaken, maar ik moet dat ongezien doen, want anders staan er weer 3 van die lui voor mijn neus… Ik wachtte net zo lang totdat Magda en Margriet (die inmiddels compleet bezeten was) hun rare rituele dansje aan de andere kant van de stal aan het maken waren. Toen rook ik mijn kans. Het plans was naar de WC lopen. Want ze hielden me constant in de gaten, dan zouden ze denken ach hij is naar de WC, en dan zou ik snel die buitendeur als het moest open beuken. Zo gezegd zo gedaan, bijna dan… Ik kreeg de grote zware staldeur niet open. Ik zie al heel slecht, en het was ook nog eens donker in die ruimte. En er zaten grote schuiven op de deur plus een dikke balk. Die kon ik niet zo maar open maken, dat zou tijd kosten… Tijd die er niet was. Want opeens stond er een mevrouw die ik nog niet eerder gezien had naast mij. En ze vroeg mij hoe het ging. Ik was op dat moment zo claustrofobisch, ik wilde zo graag naar buiten, en ik had bovendien zo’n enorm droge strot, en was zo geïrriteerd dat ik niet naar buiten mocht dat ik boos zei: “het is godverdomme niet te geloven dit hier, het kost je 75 euro per persoon, je denkt ayahuasca te gaan drinken en een innerlijke reis te gaan maken, en dan krijg je dit er voor in de plaats terug. Een steeltje bezeten randdebielen en bovendien niets te vreten en al helemaal niets te zuipen!” Tot mijn verbazing was deze mevrouw heel vriendelijk. Ze vertelde mij rustig dat er ook een keukentje aan de andere kant van de stal was, aan de vrouwenkant, en dat ik achter haar aan moest lopen dan zou zij het mij wijzen. Dus ik deed dat, ik had geen idee dat er een keukentje met eten en drinken was, niemand had de moeite genomen mij dat te vertellen, zo druk als ze waren met enkel hun eigen kosmische mind-ego…

Ik wist dat Dore in de hoek zat in de vrouwenkant aan de linkerkant. Dus toen ik achter die mevrouw aanliep zocht ik naar haar. Ik zag een hoop gezichten, maar geen Dore. Ze zou vast en zeker op haar matje liggen dacht ik, en had mij niet gezien. Ik kwam in een klein keukentje met ongeveer 25 pakken Appelsientje. Allemaal verschillende smaken, en er lagen appels. Ik was van de hel in de hemel gekomen. Zo voelde dat op dat moment. Ik heb zo’n beetje alle smaken gedronken. Voor het eerst sinds lange tijd die dag was er iemand die echt iets voor een ander deed, en dat was die mevrouw waarvan ik de naam helaas niet ken, zij was mijn redder op dat moment. Zij vertelde dat het hele gebeuren nogal uitliep, dat ze ook niet snapte waarom het zo lang moest duren, en dat ik tot het einde in het keukentje mocht blijven. Vanuit dat keukentje kon ik ook de zaal zien. En ze waren nog steeds debiel aan het doen. En het duurde en het duurde maar. Totdat het 11 uur was. Cesar brabbelde iets over “last song”  en ik juichte van binnen. Mijn lijdensweg was bijna ten einde. En Joost was er met 3 kwartier, dus ik was er bijna! Het liedje was afgelopen. Maar toen besloot daime goeroe Cesar om nog even een speech te gaan houden. Margriet kwam het keukentje binnen, en ik vroeg of we al naar buiten mochten. Als blikken konden doden dan was ik die dag meerdere malen geliquideerd. Ze snauwde dat ik pas naar buiten mocht als alle speeches en alle bedank dingen afgelopen waren. Ik zei “Ja baas” en werd nog een keer vermoord door een blik. Dan maar de speech ook nog uitzitten..

Die speecht duurde 35 minuten. En was een van de meest debiele speeches ooit gehouden. Zelfs Ivo Opstelten is niet zo hypocriet en zo achterlijk als die Cesar. Cesar gaf af op alles wat Aards is. Het fysieke deugde niet. En roken, drugs, alcohol, allemaal niet goed voor je, allemaal verslavingen en afleidingen, zo predikte hij. Hij vertelde dat hij ook ooit alcoholist was geweest. Hij dronk elke dag. Maar toen, toen op een zekere dag kwam hij in aanraking met santo daime en toen kwam hij pas echt god tegen. En nu is hij nergens meer aan verslaafd. Hij doet namelijk minstens 3x per week daime drinken…… Nee dat is geen verslaving? Rot toch op joh…. en zo ging hij maar door, maakte grapjes waar ik van moest braken, maar waar de rest van de zaal hardop om moest lachen. En toen was hij eindelijk klaar. Ik had mijn plan al gemaakt. Ik zou rechtstreeks naar mijn plaats lopen, mijn matje oprollen, mijn spijkerbroek en dekentje pakken, dat alles onder mijn arm, de hoek van Dore in sprinten, Dore redden, als dat nodig was, en zo linea recta richting uitgang gaan. Ik had ondertussen al gecheckt of er nog ergens aan de andere kant van het keukentje een nooduitgang was, maar helaas… Dus werd het plan A. Plan B was als het moest iedereen die mij in de weg ging stond neerhoeken. Fuck die gekke bezeten zweverige hippies, ik wist ook dat Joost binnen 10 minuten zou aankomen, dus het kon haast niet meer mis gaan.

Maar nadat Cesar eindelijk uit gepredikt was, begon de new ager die in het wit gekleed was en een rare new age harp bespeelde, ook nog te speechen. Dat was voor mij het sein om plan A in te zetten. Ik ging niet ook nog eens al die andere mafketels aanhoren die dachten dat ze belangrijk waren… Ik liep naar mijn plaats, rolde mijn matje op, en plotseling was daar Dore. Het enige was ze kon zeggen was “gaan we? Ik wil gaan” en ik antwoordde dat we gingen, weg van die dwazen. Op dat moment draaide Margriet zich om, die zat immers 2 plaatsen links van mij ook in het episch centrum van dat ritueel. Ze zei kwaad “wat gaan jullie doen, het is nog niet afgelopen, je mag pas weg als het afgelopen is!!” ik liquideerde haar met mijn blik en met mijn wel gemeende zin “dan heb je pech, wij gaan, en er is niet of niemand hier die ons tegen kan houden, de mazzel!!” Op dat moment belde Joost dat hij er bijna was, ik riep nog in de telefoon “Red ons!! We komen eraan!!” en op dat moment gingen ze met z’n allen bidden en dansen in een kring en weet ik veel wat voor gekkigheid, dat kwam dus goed uit, want welke goede slaaf van god gaat midden in een gebed ons tegenhouden? Niemand. En dus bereikten we de uitgang. Waar gelukkig al iemand een paar seconden daarvoor uitgebroken was en buiten stond te roken… Hij lachte  een beetje toen ik “Freeeeeeeedommmmmmm!!!!!” riep. Ik heb me nog nooit zo bevrijd gevoeld als op dat moment. We rusten even een paar minuutjes uit. Dore had een totaal andere ervaring gehad als ik, maar dat was denk ik al duidelijk uit dit verhaal, haar verhaal heeft ze op haar website opgeschreven, en dat zal hier gelinkt worden. En ik kan iedereen verzekeren dat haar verhaal zeker meer dan de moeite waard is om te lezen! Voor mij maakte het zoveel duidelijk namelijk. Er was daar een dikke vette entiteit aanwezig in die ruimte. En die entiteit werd gechanneld via die Cesar figuur. Maar dat verhaal laat ik aan haar.

Na een paar minuten uitgerust te zijn, zijn we Joost tegemoet gelopen. Het was een aardig groot terrein namelijk wat niet via google maps of je tomtom zo maar te vinden was. We liepen dus naar de doorgaande weg. Daar aangekomen kwam onze redding aangereden. We waren veilig en op weg naar de wel heilige grond van Wageningen.

Ik was niet van de kop af van de daime, maar was wel actief en wakker als wat. Ik was vooral blij dat ik het overleefd had eigenlijk.

Thuis aangekomen vertelden we onze ervaringen aan Joost, en ik gaf hem een folder die de organisatie mij gegeven had over het gebeuren. En toen werd het snel duidelijk. Die folder sprak over Santo Daime. Een katholiek christelijke religie die ayahuasca als hun sacrament gebruikt. Ze gebruiken ayahuasca dus om hun pijnappelklier wagenwijd open te zetten, het ritueel en de liederen doen de rest. Vandaar dat ze allemaal zo bezeten leken. Ze waren echt bezeten…. Vandaar ook dat niemand ons kon uitleggen wat daime nu precies met je doet… je moest het immers zelf ervaren! Dat snap ik.. Het valt niet echt uit te leggen als je compleet overgenomen wordt, dan herinner je er niet zoveel meer van.. en vandaar dat vrijwel iedereen die al meerdere keren meegedaan hadden ons vertelden dat ze helemaal blij en gelukkig waren na het gebruik van de daime… ja, ik snap het nu. Santo Daime is een religie, en wat voor religie…! Het channelt entiteiten in een rituele ceremonie van 7 en een half uur, ja dat is gewoon bijna een hele werkdag… zolang hebben ze mij tegen mijn wil opgesloten in dat rituele circus der bezetenheid van ze…

Hier komen ze niet mee weg. Dit moet de hele Wereld weten, en daarom staat dit nu op internet. En daarom verschijnt dit artikel samen met een geluidsfragment uit onze uitzending van NetNietLive van 12 maart. Want Joost heeft naar aanleiding van mijn traumatische ervaring, die ik voor geen goud had willen missen, zich meer verdiept in de religie Santo Daime. Die informatie bespreken we in NetNietLive. En dat geluidsfragment vind je hier!

Dai-me Forca, Dai-me Luz, Dai-me Amor!

Micky

11-3-2015

105 Responses to Santo Daime: De Ayahuasca kerk der bezetenheid

 1. lidy schreef:

  jij mag het dan slecht ervaren hebben maar ik heb aya gedronken op een andere plek maar jij doet het over komen of ze je opsloten dit was in je eigen veiligheid . ik heb het een keer gedaan wel ergens anders dan en heb het wel gevoeld en vond het doods eng maar je wilt niet weten wat voor baad ik erbij heb gehad ! ik heb reumaoide artritis heb heel lang bijna niet kunnen lopen gebruikte een scootmobiel en loop nu weer 11 kilometer per dag ! daarnaast heb ik ptss door misbruik in me jeugd en ook wat dit betreft gaat het veel beter met me ! het is 7 jaar terapy in 1 dag ja het is heftig en ja pijnlijk het is niet effies van we gaan leuk een dagje trippen want leuk is het echt niet vandaar dat geschreeuw wat je hoorde de pijn en angsten van van anderenen daarom voor je eigen veiligheid mag je niet weg . maar ik doe dit liever nog een keer dan jaren terapy . je stond er gewoon niet voor open. volgend jaar ga ik weer !

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Het heeft je zielige egootje niet geholpen zo te lezen, wat een nare energie komt er uit jouw reactie, de demonische entiteiten zullen wel via die Santo Daime rituelen grip op je hebben gekregen, gefeliciflapstaart daarmee!

   En ja ik ervoer het als opsluiting, weet je waarom? Omdat het opsluiting was. Niet voor mijn eigen veiligheid, dat heb je ook kunnen lezen als je tenminste kan lezen.. Dat opsluiten gebeurde omdat dan de demonische entiteiten die aangeroepen werden tijdens dat ritueel bezit konden nemen van de hele groep. Dat was de bedoeling tenminste, ik had dat door zoals je hebt kunnen lezen. Ik zag de rest van de groep met de minuut meer en meer bezeten raken. Ze krioelden als slangen over de grond, goh hoe zou dat nou komen? Heb je je ooit wel eens verdiept in entiteiten? Nee he… daar ben je te naief voor, en nu ben je bezeten, lekker voor je, maar dat is niets voor mij ieder zijn of haar ding toch?

   • Jos schreef:

    Lees de boeken van Lars Faber eens, ik heb zeer oprechte en goede ervarimgen met aya bij hem en zijn vrouw opgedaan.

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Waarom zou ik dat gaan lezen? En waarom leest iemand die reageert niet wat ik schrijf? Ik heb niets tegen aya. Dit artikel gaat over mijn eigen ervaring met de Santo Daime kerk. Dat had alles te maken met demonische bezetenheid waarbij ayahuasca als katalysator gebruikt werd. Ik heb verder geen enkele interesse om nog eens ayahuasca te nemen, als ik contact met haar wil dan doe ik dat via mijn hart niet via DMT en dus mijn pijnappelklier. Maar dat neemt niet weg dat van mijn part iedereen gewoon lekker moet doen wat goed voelt, daar ga ik niet over 🙂

   • Nick Silooy schreef:

    Ja wow he, ben er ook een aantal keer geweest, ben het helemaal eens met je stuk. Er komen daar een zooitje entiteiten op af, das niet gezond meer. Neen, ik drink het liever met een goede sjamaan! Ik waarschuw iedereen die ik ken ook altijd voor entiteiten, maar tis vaak een beetje prediken tegen dovemansoren. Denk dat als je wat gevoeliger bent beter ziet wat er allemaal gebeurt, en das niet fijn! Bedankt voor je verhaal Micky!

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Het doet mij goed om te lezen dat er meer mensen zijn die geheel doorhebben wat daar tijdens die rituelen gebeurd! Er zijn tijdens zo’n santo daime ritueel meer entiteiten aanwezig dan dat er entiteiten op een kerkhof aanwezig zijn, het is één grote vampiristische energie zuigpartij. Het heeft niets meer te maken met de organische wijze van ayahuasca drinken, ik zou ook iedereen een goede sjamaan aanraden in plaats van deze sekte, of één van de andere ayahuasca drinkende sektes in NL. Het kromme/manipulatieve is dat bij onze sessie/ritueel er van te voren werd gezegd dat er een goede sjamaan (2 zelfs) aanwezig zouden zijn bij de santo daime sessie. Ze vergaten daarbij te vermelden dat dit geen echte sjamanen zijn maar Braziliaanse door santo daime bezeten geraakte puppets, puppets die bestuurd worden door de entiteiten die ze vervolgens los laten tijdens het ritueel. En allemaal een mind-ego van hier tot aan Orion en weer terug die lui die verslaafd/bezeten zijn door die santo daime entiteiten, en die normaliter hier hun mind-ego bullcrap komen projecteren op mij 😉

     Bedankt voor je reactie!

   • Notimetoluz schreef:

    Demonen bestaan niet. Dit is slechts de weerspiegeling van jullie eige zieken geest de je hebt ervaren tijdens deze ceremonie en waar jij jezelf mee indentificeren. Triets genoeg hebben julli er ervoor gekozen om jezelf  krampachitg aan de duisternis vast te klampen en aan de kerk de schuld te geven voor kwaadwillende activiteiten. In de ayawaska ceremonie krijg je de kans om hiervan te genesen. Om de duistenis als een deel in jezelf te zie en ermee te leven en te overmeesteren. Alles bestaat uit 2 energien net als Yin en Yang. Helaas hebben jullie de kans niet genomen om deze inzichten te herkenen. In plaats daarvan hebben jullie het kwaad  omarmt en ervoor gokozen om de ellende te verspreiden in deze zielige trieste website met als doel al je lezers te vergiftigen met megetieve verhaal. Jullie zijn werkelijk een triste stel. Ik hoop dat jullie ooit genezen van het kwaad waar jullie in gedijen. Zolang jullie niet herkenen dat jullie ervaring een reflex is geweest van jullie zieken geest denk niet dat er reding zal komen.

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Nederlands is ook best een moeilijke taal, maakt niet uit joh dat komt vast door die demonen die je bij jezelf naar binnen gelaten hebt tijdens die Santo Daime rituelen en waarbij je jezelf dus niet bewust was van de gevaren van die zogenaamde ‘licht en liefde’ entiteiten waar je jezelf mee inliet. Demonen kunnen namelijk slecht Nederlands, maar houden wel van onwetende lichtwerkertjes want dat zijn namelijk hele makkelijke naïeve prooien.

     Schelden is best wel een zwaktebod vind je niet? Helemaal voor iemand die zogenaamd het duister in zichzelf geneSen heeft? 😉

   • J. schreef:

    Beste Mickey, bedankt voor het delen van jouw verhaal. Het verhaal van je vriendin ga ik nog lezen! Ik ben onder meer zeer nieuwsgierig geraakt naar het verdiepen in entiteiten. Toch wil ik je wel meegeven dat ik jouw toon niet heel vriendelijk vind klinken naar bijvoorbeeld de 1e reactieschrijfster. Zijn we niet bedoeld om 1 te zijn? Afzeiken van anderen lijkt me de eenheid niet echt te bevorderen. Tuurlijk klinkt het nogal invullend van haar, mee eens, maar kom op.. liefdevol blijven bro. Ik wil trouwens ook meegeven dat ik, ondanks de negatieve toon hier en daar, (wat ook niet heel gek is, omdat je wel echt onrecht is aangedaan daar denk ik) vind dat je leuk schrijft. Je hebt talent man! Ook wil ik jou als entiteitonderzoeker uitdagen om onderzoek te doen naar de entiteiten achter roken en alles waar men slaaf van kan worden… Ik wens je veel liefde en groei op jouw pad, het pad van jouw vriendin en het pad van iedere lezer.

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Negativiteit is ook best wel eng bro als je tere huidje niet gewend is aan negativiteit bro. We zijn gelukkig niet allemaal één bro, want ik wordt al misselijk bij de gedachte dat ik één zou moeten zijn met allerlei licht en liefde hippies die niet tegen negatieve toontjes kunnen bro!

  • Buddha schreef:

   Je verhaal was zo lang van stof , net zolang als jij je gevangen voelde.
   Zonde van de thee, de negatieve energie die jij daar binnen hebt achter gelaten . Om eerlijk te zijn denk Ik niet dat dit jouw Ziel zou redden, je ontvangt van het universum, wat je geeft….

 2. Bart schreef:

  Beste Micky,

  het artikel waarin je omschrijft wat jou allemaal wel niet is aangedaan, hoe slecht je bent behandeld door mensen die uitsluitend puur en zuiver wilde handelen mbt een eeuwenoud ritueel en ceremonieel enorm krachtig en veelal heelend medicijn is m.i. typerend. Het is spijtig dat jij op deze manier hebt mogen proeven aan iets dat je m.i. volledig niet verdient. Je vooroordeel, onwetendheid en beoordeling van al deze mensen getuigd mij in geen elk opzicht van respect, eerbied of diepgang. Ik heb sterk de indruk dat je idd volledig op de verkeerde plek, met de verkeerde mensen en zonder enig bewust intentie in iets bent gestapt met vage idee dat het vergelijkbaar zou zijn met een paddotje, MDMA of gezellig dronken Heineken avondje in de kroeg,…Totaal onvoorbereid heb je waarschijnlijk een enorm kostbaar moment voor jezelf, en velen aanwezigen (je hebt de energie zeker beïnvloed met je negatieve houding, angst en weerstand) kleiner gemaakt.

  het is prima een oordeel te hebben, maar de manier waarop je deze groep mensen veroordeelt en terechtwijst is m.i. werkelijk zeer grof, discriminerend, respectloos en typerend voor mensen die het begrip ‘onvoorwaardelijke liefde’ niet herkennen.

  ik wens je een prachtig vervolg van je zgn interessante en aanvullende niet bestaan,…in de hoop dat je wellicht ooit wijzer mag zijn, en teleurstellende ervaringen als een man mag dragen ipv als een verwend, verwaarloosd pubertje dat zijn ongelijk de wereld in moet spugen,…blehhhh, zo,…nu ben ik het kwijt,…je bent m.i. nog te bang om simpelweg je eigen mening te funderen,…grow up man,…

  good luck

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Wederom een fantastische reactie van iemand die in het Santo Daime programma zit en bezeten is door zogenaamde ‘licht en liefde’ entiteiten en nu doet alsof ie verlicht is, en daarbij zo ver gaat dat anderen geen mening mogen vormen over zijn mind-ego programma. Alle kritiek wordt afgedaan als respectloos, discriminerend en weet ik veel wat voor termen je erbij bedacht hebt… Je hebt daarbij geen enkel benul van wat het begrip onvoorwaardelijke liefde inhoudt. Je doet wel alsof ik niet onvoorwaardelijk lief kan hebben, maar dat is in feite een pure projectie van je eigen mind-ego. Want jij kan niet onvoorwaardelijk lief hebben, jij kent het begrip onvoorwaardelijke liefde dus niet, want je kon je eigen mind-ego niet bedwingen toen je je reactie typte en plaatste en daarbij liet blijken dat je geen flauw benul hebt van onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde heb ik inderdaad niet voor een sekte die mij opsluit in een schuur en dat niet van te voren even meldt dat ze dat gaan doen. Hadden ze dat vermeldt dan had ik daar het mee eens kunnen zijn of het daar niet mee eens kunnen zijn. Onvoorwaardelijke liefde houdt volgens mij ook niet in wat jij nu aan het doen bent. Je probeert mij onderuit te halen vanuit je zielige mind-egootje. Het zal best opluchten dat je het kwijt bent he? Dat geloof ik best, kan je weer lekker verder gaan met je eigen mind-ego fantastisch vinden. Bij jou heeft het ritueel dus wel gewerkt, gefeliciflapstart dude, je bent nu bezeten door deze santo daime en santo jesus figuren die ze aanroepen. Lig je thuis in je bedje ook te kronkelen als een slang net zoals jij en je vriendjes tijdens zo’n santo daime ritueel doen onder invloed van klankschaaltjes en smerige wierook? Voelt lekker he om bij een clubje/sekte te horen? Alleen stel je niets voor he?! Samen is niet alleen, ik ben ontzettend blij voor je dat je je nu kan identificeren met andere mind-egootjes die ook in het santo daime programma vastzitten en ayahuasca moeten drinken om zich goed te voelen. Good for you, moet je vooral doen als dat goed voor jou voelt. Voor mij voelt het alles behalve goed, en omdat dit mijn website is en ik daar ook mijn eigen persoonlijke ervaringen op deel, hou ik het erbij dat het voor mij niet het juiste is om te doen. Dat is een oordeel ja. Net als dat jouw gehele reactie een grote veroordeling is van mij. Dus hou je snater als het gaat om oordelen en veroordelen, jijzelf bent daar veel beter in dan ik lees ik!

   Kronkel en glibber ze, en de groeten van mij aan die demonische entiteiten die bezit van je genomen hebben!

   • Rutger schreef:

    Wat een geweld hier. Ik denk dat Mickey niet klaar was, en dat is verdrietig voor hem. Ik wou dat je net als al die andere “sukkels” de moed had het los te durven laten. Misschien later, hopelijk Mickey, je verdient het niet zo donker te voelen

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Love and Light bro, Love and Light..

    • Nick Silooy schreef:

     Denk dat Micky meer dan klaar is om deze onzin in te zien die verkocht wordt in de sektarische Santo Daime. Heerlijk om te lezen dat er nog iemand op deze planeet rondloopt die precies aankaart wat ik ook geprobeerd heb, dapper!

 3. Matthijs schreef:

  Als je je er in had verdiept, dan had deze voor jou vervelende ervaring je besparen zijn gebleven. Het is niet voor iedereen. Het gebruik van Ayahuasca komt neer op het nemen van geestverruimende en omgaan met de ervaringen die daar uit naar voren komen. In het geval van de Santo Daime kerk hoort daar een ritueel bij, wat veel ingrediënten uit het cristendom kent gecombineerd met natuurreligie . Veel van de aanwezigen vinden dit waardevol en vieren hun leven op deze wijze.

  Er is zeer goede literatuur over therapeutische toepassing van Ayahuaca beschikbaar en het wordt ook in andere setting gebruikt, waarbij de religieuze aspecten niet of minder aanwezig zijn. De heilzame werking word in ieder geval door velen onderschreven.

  Ik merk wel dat je geen begrip kunt opbrengen hiervoor door je eigen nare ervaring. Echter hoef je nergens bang voor te zijn, deze mensen hadden het beste met je voor. Je had kunnen weten waar de religie over gaat en hoe het sacrament toegepast wordt. Jammer dat je dan anderen de schuld geeft van jouw ervaring.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Ik informeer en amuseer mensen door mijn ervaring op mijn website te delen. Net als jij nu mensen informeert dat er ook ayahuasca gedronken kan worden zonder sektes die demonen aanroepen zoals de Santo Daime kerk.

   Ik heb niets tegen ayahuasca, als mensen dat toch zich willen nemen moet ze dat zelf weten, misschien doe ik het ook nog wel een keertje. Dit artikel gaat puur over de Santo Daime kerk en hun werkwijze. Lees vooral het einde van het artikel zou ik zo zeggen daarin leg ik enigszins uit wat deze sekte doet. Ze roepen demonen aan. En ze raken bezeten door demonen. Die zuigen hun energie via die rituelen. Daar waarschuw ik mensen voor, want dat zegt de Santo Daime kerk er niet namelijk niet bij. Ik had me inderdaad kunnen inlezen of kunnen laten informeren. Maar dan nog had ik niet geweten dat ze mensen tegen hun wil opsluiten in een schuur vol mensen die bezeten en daarnaar handelden door demonische entiteiten. Ik weet niet of je die scene uit Fear and Loathing in Las Vegas kent waarin Johnny Depp onder invloed van een drugs die hotel lobby binnenkomt en allerlei rare reptielachtige wezens ziet in de mensen die daar aanwezig waren? Zo voelde ik mij ook in die Santo Daime schuur, het enige verschil was dat ik als een van de weinigen niet bezeten was geraakt door die demonen.
   Dit hele demonische verhaal en entiteiten die bezit van je proberen te nemen doordat jij je open moet stellen voor die Santo Daime bullcrap vertelt de Santo Daime kerk nergens op haar website, het was blijkbaar de bedoeling dat ik juist deze ervaring had, om de mensen die Santo Daime overwegen te kunnen informeren wat het daadwerkelijk is en wat het daadwerkelijk met je (probeert) te doen.

   Bedankt voor je reactie in je uitleg, jammer dat je met je vingertje liep te zwaaien, maar ach dat zal het ayahuasca mind-ego programma zijn wat ook even zich moest af reageren op mij, dat vergeef ik je 😉

   • Matthijs schreef:

    Ik kan me zo voorstellen dat het “opsluiten”, en het ondertekenen van de overeenkomst dat je akkoord gaat met deze gang van zaken, bedoeld is voor je eigen veiligheid. Immers is het ook een risico voor de kerk als trippende mensen ineens besluiten te gaan autorijden of zwemmen.

    Nu begrijp ik niet helemaal wat dan volgens jou wel de bedoeling van de kerk zou zijn. Ik zie niet hoe zij een voordeel behalen met wat jou “aangedaan” is. Allicht kun je dat verder toelichten.

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Ja dat was ik ook echt van plan autorijden of zwemmen….. er is trouwens helemaal niets getekend, waar haal je die onzin vandaan?

     Moeilijk he lezen? Ik vertel over demonen in mijn reactie, daar draait Santo Daime om, onder grip komen te staan van demonen. Hier een artikel wat ik daar van de week over geschreven heb, aangezien je toch niet verder kijkt dan je neus lang is op deze site omdat je enige programma ayahuasca waarschijnlijk is.

     http://www.indigorevolution.nl/er-zijn-meer-demonen-dan-mensen-op-aarde/

   • Marsya Wyczynski schreef:

    Hoi Micky,

    Bedankt voor het delen van jouw ervaring. Ik heb wel gelachen toen ik het las. Wat een toestand was dat zeg. Ik zou geloof ik echt gaan flippen. Ben blij dat je nog steeds rationeel kon blijven. Ik vind je sowieso moedig en eerlijk.

    Ik heb 2 keer een ayahuasca ceremonie bijgewoond via Innerlijke Reis bij Zutphen. Vierakker om precies te zijn. De eerste keer was met 2 vriendinnen tussen vreemde mensen (met zijn twaalven in een mooie open ruimte) en de laatste keer hadden we een 4 persoonsceremonie. Mijn eerste ervaring was vooral voor mij lichamelijk zwaar. Ik kwam ook heel moeilijk er in en als laatste uit de reis. De tweede was mentaal gewoon Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. Kortom.. super kutttttt. Ik voelde zoveel angst. En ik had het ook het gevoel dat er andere entiteiten waren. Ik voelde moeder Ayahuasca niet… er gebeurde iets anders.. iets bizars…

    Ik had een paar weken voor die sessie DMT gerookt en ook Changa (rookbare ayahuasca). De changa was echt super maar de DMT zelf…. daar waar mijn trip eindigde daar pakte de trip zichzelf weer op in mijn Ayahuasca reis. Verschrikkelijke gevoelens van afkeuring en afwijzing gehad maar dacht ook gek te worden. Er zat iets in mijn kop. Heel griezelig. Ik zag mensen in een gekkenhuis met schizofrenie in mijn visioen en ik zat in hun hoofd. Ik was van mening dat ze niet zomaar ziek waren maar bezeten. En toen dacht ik:”Fuck fuck fuck…. dat kan ik zijn als ik niet uitkijk en dit zonder een echte sjamaan doe!!!” Ik wil heel graag weer ayahuasca doen want ben van lichamelijke klachten af en ben van mijn onzerheid af maaaaar nooit meer onder een normale Westerse begeleiding. Ik had hele lieve dames om me heen hoor. Erg zorgzaam en oplettend maar ik voelde dat de laatste keer dat de energie in die ruimte niet onder controle was.

    Ik wilde dit even met je delen. Iedereen ervaart ayahuasca anders en dat de mensen van de Santa Daime jou op jouw gemak hadden moeten stellen. En ik ben dus ook van mening dat je daar even wederrechtelijke vrijheidsberoving hebt moeten meemaken. Ik wil je aanraden om de volgende keer een kleine sessie of zelfs alleen een sessie te ondergaan met een echte Sjamaan/medicijnman. Ze komen soms naar Nederland. Je kan eventueel contact opnemen met Innerlijke Reis en vragen wanneer ze er een Sjamaan bij hebben.

    Veel liefs,

    Marsya

 4. Matthijs schreef:

  Je was serieus over die demonen? Excuses, ik vermoedde satire.

 5. sebas0570 schreef:

  pff wat een verhaal, om bang van te worden. Ik heb natuurlijk geen handicap, maar ik had meneer de wachter op zijn neus gepoft en het vrouwtje over de schouder gegooit en wegwezen.
  Dit soort entiteiten channelen is levensgevaarlijk! Zeker op deze manier, je weet niet wie er aan de andere kant zit, het kan de AI zijn of een getergde demoon of ziel. Waar je later flink last van kan krijgen, in de vorm van bezetenheid op mentale problemen…
  Een perfect voorbeeld van weer het valse licht en lichtwerkers.

  Terwijl sommige van deze wezens voor het team duister spelen en sommige voor het team (valse) licht, spelen ze uiteindelijk allemaal voor de corrupte Demiurge die hen bestuurt.

  De duistere kant zorgt ervoor dat het valse licht er goed uitziet

  De twee teams moeten hun rol op overtuigende wijze spelen en het duistere team hebben hun rol als gemeen uitschot daadwerkelijk omarmd, bereid om te moorden, verkrachten, martelen en allerlei andere vormen van verdorven dingen waar ze maar mee wegkomen.

  De duistere kant is ontworpen om ongelooflijk weerzinwekkend te zijn zodat de meerderheid van ‘goede zielen’ naar de andere kant van de polariteit rent, recht in de armen van de ‘liefdevolle’ patriarchale religies van het valse licht, of hun new age religie met hun legio aan channelings en ‘meesters’.

  Aarde is voor de corrupte Demiurge een moeilijke planeet om te beheersen. Mensen waren zich ooit bewust van hun verbinding met de Oneindige Bron van al het leven. Dat bewustzijn is in stand gehouden door spirituele individuen gedurende de gehele duistere periode op deze planeet. Omdat dit bewustzijn niet door de duistere krachten ‘uit ons geslagen kon worden’, werd een plan gevormd om de mensen met hun spirituele aard deelgenoot van het systeem te maken.

  http://www.ellaster.nl/2016/07/14/waarom_ik_geen_lichtwerker_meer_ben/

  • Rob schreef:

   Ha Sebas. Ben het zeker grotendeels met je eens. Ik heb ook wel eens een trip gehad, maar dan zonder hulpmiddelen, puur uit eigen kracht. Ik heb ook wel eens interesse gehad in ayahuasca, maar ik ga het waarschijnlijk nooit doen. Ik denk dat er iemand er bij moet zijn die heel veel ervaring heeft en weet wat die doet. En dat er een soort screening moet zijn of die persoon die ayahuasca er wel geschikt voor is. Max Verstappen scheurt ook niet meteen in een Formule I bolide. Moest ook vanuit de kart-wereld naar formule 3 , 2 enz. Ik denk dat die ayahuasca te vergelijken is dat je meteen naar de formule I raced, en dan krijg je ongelukken.

   MBT tot: ik ben geen lichtwerker, had David Cameron daar ook niets over gezegd? Dan krijgen we de vraag: als we dood gaan, ga je naar het licht of niet? Wat ga jij doen Sebas en waarom? Ik ben er nog niet over uit, maar heb nog vele jaren om na te denken, hahaha.

   • Micky van Leeuwen schreef:

    @Rob

    Angst is een slechte raadgever. Ayahuasca heeft niets met formule 1 te maken. Doe het gewoon als het goed voor je voelt, je hoeft echt niet eerst te gaan blowen, truffers eten, paddo’s eten en een paar XTC tabletten te nemen voordat je klaar bent voor ayahuasca, dat slaat mijn inziens nergens op.

    • Rob schreef:

     @Micky. Helemaal mee eens dat angst slechte raadgever is.
     Bedoelde voor de rest met betrekking tot ayahuasca, voordat je ermee begint, je een soort spirituele wijsheid moet hebben. Iemand op deze website had er een wijze opmerking over, weet niet meer wie. Dat je zo’n ceremonie maar 1 maal in de 20-30 jaar doet, omdat je die tijd nodig hebt om te verwerken en spiritueel te groeien. Maar goed , heb er verder ook geen verstand van. Als het maar goed voelt zoals je zegt, ik ben er in ieder geval nog niet klaar voor.

 6. Johan schreef:

  Grappig, ik ben volgens mij bij dezelfde sessie aanwezig geweest. En dat je claustrofobie hebt is me wel duidelijk. Ik heb zelf geleerd om Ayahuasca met respect te benaderen. Het is net als een eerste date, maar jouw eerste date was bij voorhand al gedoemd om te mislukken. Ik waardeer je openheid, maar ik lees met name veel projecties van jou naar anderen toe.
  Ik herken mij niet in de stilte vooraf tussen de mannen. Er werd wel degelijk gepraat, maar er was ook een bepaalde respect naar de aankomende sessie toe.
  Uit jouw verslag kan ik met name opmaken dat het jou met name ging om ‘trippen’, en het liefst zo snel mogelijk. Maar zo werkt het niet. Je moet je wel durven overgeven zonder oordeel. De avond bestond uit driemaal een glaasje Ayahuasca, pas bij de derde gaat het echt werken, maar dat geduld had je volgens mij niet.
  Wat ik wel met je deel zijn de voorzorgsmaatregelen die niet goed waren getroffen. Want als ze jou van te voren een aantal vragen hadden gesteld met welke intentie je nu naar de sessie komt, dan zou van beide kanten besloten kunnen worden dat het niet voor jou is. Ik kan me ook voorstellen dat je de muziek niks vond, maar als je met een heldere geest had deelgenomen dan zou je in zo’n andere wereld zitten, dat het je niet eens zou storen.
  Ik wens je wel succes om het elders op een andere manier te ervaren, en daarnaast ook met meer respect deel te nemen aan Ayahuasca. Het is geen weed of xtc die je even snel erin gooit om een trip te ervaren. Dan begrijp je het hele concept niet van Ayahuasca, iets wat ik zelf ook nog aan het ervaren/leren ben.

  Ik wens je alle goeds.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   “Grappig, ik ben volgens mij bij dezelfde sessie aanwezig geweest. “

   Dat is zeker grappig. Ik heb jou daar ook gezien. Je lag net als de rest bezeten door demonen te krioelen als een slang door die stal heen.

  • Dore schreef:

   Wat een rare conclusies trek jij Johan. geen idee hoe je erbij komt dat Mick (en ikzelf) daarheen ging(en) om gewoon te trippen, als iets niet waar is dan is dat het wel. maar begrijpend lezen en dieper invoelen op iemands verhaal zonder deze in te kleuren met je eigen vervormingen is ook lastig dat snap ik.
   heb je trouwens zelf wel door dat jij Mick verwijt van projectie terwijl je zelf keihard aan het projecteren bent?
   Ayahuasca met respect behandelen betekent toch wel iets heel anders dan haar misbruiken om externe entiteiten aan te roepen. je denkt zelf dat je ayahuasca en haar ziel kent, maar waar je eigenlijk op staat afgestemd zijn externe duistere slangachtige enteiten die je blijkbaar helemaal hebben overgenomen in de ceremonie, waardoor je het verschil (tussen Ayahuasca, jezelf en die entiteiten), niet meer kon voelen. wij hebben namelijk meerdere mailtjes gehad na deze ceremonie van mensen die exact hetzelfde hebben ervaren als wij.
   je zegt wel dat jij jezelf in bepaalde dingen niet herkent maar dat lijkt me niet echt een argument om aan te voeren, meer een teken van hoe onbewust je in het hele gebeuren stond en nu je eigen ego overtuigingen aan het verdedigen bent zodat je zelf niet onder ogen hoeft te komen dat het een demonisch ritueel was waar ayahuasca voor werd misbruikt en jij aan deel hebt genomen zonder dat je bewust genoeg was om dit door te hebben. die waarheid is pijnlijk om te zien. dat snap ik.
   sorry hoor, normaal verlaag ik mezelf niet door te reageren op dit soort mind ego reacties, maar vandaag lekker eff een keertje wel. want alsjeblieft zeg Johan heb je zelf wel door hoe spiritueel arrogant je je gedraagt?
   (ik in deze reactie ook, i know, maar het grote verschil is dat ik het van mezelf door heb en ik vermoed dat jij voor geen millimeter door hebt hoe naar en arrogant en neerbuigend en onbewust jou compleet aan zelfreflectie ontbrekende reactie is.. maar misschien heb ik het mis en zie je dat wel van jezelf… dan neem ik dat bij deze terug ;-))

   • Johan schreef:

    “begrijpend lezen en dieper invoelen op iemands verhaal zonder deze in te kleuren met je eigen vervormingen is ook lastig dat snap ik….”

    Lol, als ik jullie vervormingen op een rijtje moest zetten dan kan ik net zo goed het verhaal van Micky ‘copy’ en ‘pasten’…

    Daarnaast ‘grow up’…een demonisch ritueel? Sorry, ik heb niets met de kerk en religie van Sainto Daime..en dat was ook niet het uitgangspunt van de bijenkomst. Het werd georganiseerd onder het mom “ontmoeting met jezelf’. De brazilianen organiseren het samen met Margriet en Albert. Er was maar een korte introductie hierover. De muziek was niet onaangenaam, smaken verschillen, maar zoals jullie het omschrijven is gewoon niet waar. Ook dat het publiek als bezetenen mee gingen doen klopt ook niet…er werd wel meegezongen, maar het beeld dat jullie schetsen niet.
    Ja, ik doe aan zelfreflectie, en kan me goed voorstellen dat het niet jullie ding was, maar jullie komen op mij niet over als mensen die zich makkelijk in anderen verplaatsen en empathie hebben…eerder hanteren jullie een conflictmodel.
    Op zich wel aardig dat je voor je vriendje op moet komen, ik kan me voorstellen dat Micky man’s genoeg is om zijn eigen reactie te formuleren…maar goed. Ik denk dat jijzelf in een wereld leeft waar demonen een rol spelen. En wellicht heb je daar al eerder ervaring meegehad. Indien er demonen waren, dan was dat niet in mijn omgeving of in mijn wereld. Wellicht zijn dit juist jouw projecties er ervaringen die je deelt alsof het ‘de waarheid’ is voor die avond…zoals eerder gezegd heb ik het anders ervaren. Niet ter verdediging van de kerk, maar gewoon tegen de onzin en projecties die jullie opschrijven over anderen.

    • Dore schreef:

     ow ik ontken ook zeker niet dat er vervormingen in onze artikelen zitten. man in elk artikel van mezelf dat ik na een paar maanden terug lees vind ik vervormingen…

     En ik weet dat het georganiseerd werd onder het mom (of zal ik zeggen onder de vermomming) van ”ontmoeting met jezelf”. dat is precies de zin waardoor ik mezelf heb laten misleiden en nietsvermoedend in dat ritueel ben beland. ik weet het: ik had santo daimo moeten googlen want dan was ik nooit gegaan. en dat is ook de reden waarom het niet de bedoeling was dat ik het zou googlen, omdat ik dan nooit was gegaan en ik moest dit meemaken.

     jesus en andere vals licht entiteiten werden constant in de muziek aangeroepen. dat was letterlijk de tekst van de liedjes en als je dus die namen met zijn alle zingt dan roep je automatisch die enteiten aan… man het krioelde daar.. en geloof me mick en ik waren niet de enigen die dat hebben gevoeld.

     dan wil ik ook nog even een stukje uit mijn artikel quoten om te verduidelijken wat ik bedoel:

     Santo Daime is opgericht in 1930 in Rio Branco, Brazilië door Raimundo Irineu Serra, later Mestre Irineu genoemd.

     Mestre Irineu maakte door bevriende shamanen kennis met ayahuasca. Zijn eerste ervaringen met de drank brachten hem in contact met de Maagd Maria, in de verschijning van de ‘Rainha da Floresta’ (Koningin van het Woud).

     Na deze kennismaking kreeg hij de opdracht om een spirituele doctrine op te richten, een syncretisme rond de consacratie van de sinds duizenden jaren gebruikte drank, binnen de context van de Christelijke cultuur en symbolisme, en gebruik makend van Indiaanse, Braziliaanse, Afrikaanse en Oosterse transcendentale wijsheid.

     Als jij een ritueel uitvoerd binnen een spirituele doctrine/religie dan roep je automatisch de energie aan van de entiteit die hier de grondlegger van is en onderwerp je je aan de entiteit. dat is een wet.

     natuurlijk heb ik zelf dus blijkbaar een lijntje met die entiteit, anders was ik daar niet beland dat geef ik toe en daar ben ik ook ingedoken. ik weet dus dat er ook een aandeel van mezelf inzit en dat ik deze ervaring heb aangetrokken om me bewust te worden van dit stuk en dat er bij jou wellicht een heel ander stuk in je reis centraal stond waardoor het niet de bedoeling was dat jij je van dat stuk bewust werd. bij mij en mick (die afzonderlijk van mij exact hetzelfde heeft meegemaakt, alleen via de buitenwereld en ik via de innerlijke wereld)en bij een aantal andere mensen die ook aanwezig waren was het wel de bedoeling om daar bewust van te worden.
     wat ik hiermee wil zeggen is dat we ons alleen maar bewust worden van hetgeen we klaar voor zijn om bewust van te worden en de rest ons volledig ontgaat (omdat het niet in ons bewustzijn past) het is dus nogal naif om te denken dat als jij het niet zo ervaren hebt, het per definitie niet waar is………..thats all.

     • Johan schreef:

      het enige wat ik daar op kan aanvullen is dat ik je geen ongelijk kan geven als ik ergens niet van bewust ben geweest…dus in dit geval donkere entiteiten. Ik ben me wel degelijk bewust wat donkere/duistere krachten met mensen kunnen doen…ik zie mezelf niet als religieus iemand, eerder een atheist, maar als ik soms wel eens afstem op ‘Christus’ energie dan is dat niet per se een negatieve energie, dat voelt eerder positief aan…echter er waren wel degelijk mensen die een andere ervaring hebben gehad dan jullie en niet als bezetenen in een ruimte zaten, of zoals in jouw woorden ‘niet van het donkere bewust waren’, maar dat vind ik in jullie verhaal onderbelicht….anyway, ik denk dat ieder het op zijn eigen manier beleefd en dat is ook het mooie van Aya…het zou interessant zijn om het op een andere manier nog een keer te ervaren (zonder De Ayahuasca kerk der bezetenheid) en daar over te rapporteren (niet dat ik je Aya wil aanmoedigen) want ik ben dan benieuwd of je iets anders zal ervaren, of weer hetzelfde….

      • Dore schreef:

       Hoi Johan, sportief van je dat je dat durft te erkennen als een mogelijkheid. dat vind ik dapper en daar heb ik erg veel respect voor.
       dat de christus energie als iets positiefs voor je aanvoelt (net zoals de santo daime ervaring) dat zegt eigenlijk genoeg. het duister vermomt zich namelijk in het valse licht en ik snap precies wat je bedoeld. als je je daar niet bewust van bent dan kan het heel lekker aanvoelen. dat is bijvoorbeeld ook bij demonische muziek zoals bv. lady gaga of beyonce, daar kan je een hele lekkere synthetische high van krijgen als je er in meegaat.
       Maar op het moment dat je die christus energie of andere vals licht entiteiten door hebt en ontmaskerd dan keert hun energie 180 graden om en krijg je te maken met het meest duistere van het duister.

       en ik geloof ook wel dat er mensen tussen zaten die niet (helemaal) overgenomen werden en dat waren dan voornamelijk de mensen die zich bewust waren van wat er aan de gang was (de reden dat dit misschien onderbelicht bleef in onze artikelen is omdat we het niet geschreven hebben om die mensen te beschrijven of te verdedigen, maar om de kern van het hele ritueel te ontmaskeren), de mensen die zich niet bewust waren van de entiteiten stonden minstens voor een deel onder grip omdat ze zich identificeerden met de vermomde ”positieve” energie/alle lichtwezens die werden aangeroepen en dus het valse licht. of dat voor jou ook zo was kan ik niet over oordelen. maar sluit het niet uit zou ik je aanraden.

       ik ben me ook bewust geworden van entiteiten die grip op mij hebben, waar ik een lijnte mee heb uit vorige levens en die mij al een leven lang manipuleren en waar ik me pas na jaren innerlijk werk bewust van werd. dat is helemaal niets raars en niets om je voor te schamen. ik durf zelf te stellen dat we allemaal onder grip staan van entiteiten en daar het meeste van de tijd niet van bewust zijn. alleen de mind matrix is al een AI entiteit die ons iedere elke dag bespeeld. onderschat nooit hoe ver dit gaat!

       En ik heb ayahuasca zeker ook verder leren kennen voorbij aan santo daime zonder rituelen en dat was een totaal andere ervaring. alleen is dat tot nu toe nog niet uit me gestroomt in de vorm van een artikel dus dat moest blijkbaar niet zo zijn. maar komt vast nog…
       En ik heb ook gesprekken met haar gevoerd zonder haar fysiek tot me te nemen waarin ze me heel duidelijk maakte dat ze via santo daime totaal niet tot haar recht komt en ik heb ook haar pijn gevoeld van onderdrukking en niet begrepen en misbruikt worden. een energie waarin ik me maar al te goed kan verplaatsen en zeker empathie voor heb. sterker nog: uit de empathie voor haar is zelfs mijn artikel voortgekomen, om voor haar op te komen en haar een stem te geven.

       bedankt johan voor deze woordenwisseling. en nogmaals respect dat je bereid bent om naar jezelf te kijken. ik bewonder dat enorm!

       • Johan schreef:

        Ik sluit het niet uit..maar dat wil niet zeggen dat jouw realiteit ook de mijne is. Ofwel, wat jij/jullie zien hoeft niet per se de realiteit voor anderen te zijn. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die worden lastig gevallen door entiteiten in een ruimte terwijl anderen er geen last van hebben. Het kan dus net zo goed zijn dat dit in jouw/jullie onderbewustzijn afspeelt…dus de donkere entiteiten die jullie hebben waargenomen, interpreteer ik als een subjectieve ervaring en niet als een objectieve ervaring zodat het als een feit kan worden omschreven…ook je aanname dat wat ik als positieve energie ervaar een vermomming is van het duistere wijs ik af. Want jij weet natuurlijk niet wat ik ervaar, net zoals ik niet weet wat jij ervaart….iedereen heeft te maken met een eigen onderbewustzijn die toegang verschaft tot andere realiteiten waarbij entiteiten waargenomen kunnen worden.

        • Micky van Leeuwen schreef:

         Typische new age reacties Johan, steek je kop maar in het zand, wees een struisvogel met andere woorden, negeer het gewoon joh… Weet je wat er met struisvogels gebeurd die hun kop in het zand steken? Die hebben hun kont rechtop in de lucht open en wijd openstaan, en die worden keihard in die kont genaaid door alles en iedereen wat ze niet willen en/of kunnen waarnemen. Succes daarmee vriend!

         • Johan schreef:

          Wow, wat een voorspelbare reactie van Stevie…
          Dus als het te inhoudelijk wordt dan haak je af….wie is hier de struisvogel??

          • Micky van Leeuwen schreef:

           Mag jij van je licht en liefde religie jezelf wel zo haatdragend opstellen Johan? Volgens mij ben jij nog steeds degene die zichzelf verlaagt tot het mij aanvallen op mijn handicap, omdat je inhoudelijk geen enkel argument hebt wat stand houdt. Je staat duidelijk onder grip van de demonische entiteiten die onder andere bij die santo daime rituelen vrijspel hadden, omdat jij jezelf niet bewust bent van dat soort zaken. Ik vraag me af wat voor rituelen je nog meer doet in je leven, vast en zeker een hele hoop, want anders heb je niet de mind-ego haat, jaloezie en afgunst die je nu hier komt lopen projecteren. Dus wat nou inhoudelijk? Je hebt nog 0,0 inhoudelijks toegevoegd aan deze ‘discussie’. Je hebt jezelf alleen maar onsterfelijk voor lul gezet, want je bent boos Johan, je bent duidelijk boos en geraakt en je komt je religie hier verdedigen. En ik neem je dat alles niet kwalijk, want je weet niet beter, je wil ook niet beter weten, je hebt jezelf afgesloten voor andermans informatie, je voelt alleen maar de drang om op te komen voor je geloofssysteem en de rituelen waar jij waarde aan hecht. Daar is niets inhoudelijks aan, lees je eerste reactie nog maar eens terug vriend, waar is de inhoudelijkheid? Die is er niet, want vanaf die eerste reactie heb je niets anders gedaan dan mij (en later Dore) aanvallen en je eigen parochie verdedigen. Best wel zielig of niet? Maar als jij jezelf maar een stoere bink vindt dan vind ik het best. Noem me nog 3000x Stevie Wonder joh… Val me nog een paar keer aan op mijn handicap, mij raak je niet, dan moet je echt wel van betere huize komen maat! Ik had toch al geen respect voor je en dat gaat ook niet veranderen als je jezelf zo blijft verlagen, mister mind-ego! En doe trouwens de groeten aan die slangen entiteiten als ze je weer instrueren om mij aan te komen vallen en hun religie en ritueeltjes te verdedigen 🙂

        • Rob schreef:

         Dag Johan. Je klinkt heel wijs. Je bent een atheïst? Heb je een definitie van jezelf? Ben gewoon nieuwsgierig maar je hoeft niet te antwoorden hoor. groetjes Rob

  • Sebas0570 schreef:

   Ik ga hier geen complete les soft en harddrugs geven Johan , maar Ayahuasca is ook niet te vergelijken met weed en xtc omdat dat een andere werking heeft. Ayahuasca is psychedelische drug zoals veel Paddo’s en Truffel’s. Met de zelfde sfeer bereik je hetzelfde effect. Sterker nog in Paddo’s bv. Truffels zitten psychedelisch zelf’s nog ondercategorieën met betrekking op bepaalde effecten.
   ADHV dit artikel heb ik nog een beetje na geinternet over dit onderwerp, en het is gewoon een halve sekte.
   Kom een een keer truffel/paddo thee drinken, dan sta je of lig net zo te stuiteren. ZONDER TE BRAKEN!
   De waarheid zit in jezelf Johan en niet bij religieuze relnichten die het valse licht aanbidden.

   • Johan schreef:

    Joh, ik heb helemaal niets met die kerk, en ik heb een paar sessie meegedaan voor de Aya. Mijn opmerking was sarcastisch bedoeld. Dit was geen sessie alleen van Santo Daime, het werd wel mede door hun georganiseerd. Ik zou het jammer vinden als mensen door een subjectief verhaal zich een ‘angst’ laten aanpraten over demonen en dat soort onzin…ja, dit is mijn subjectiviteit…de meesten die op de avond aanwezig waren hebben zich aangemeld via een andere organisatie…en ik vind dat Santo Daime als religie niet een rol speelde op die avond, alleen dmv de aanwezige muziek, en een braziliaan die zich met de Jezus Spirit verbonden voelt…dit gaat gewoon om sensatie zoeken…en dat is ze gelukt….

    • Dore schreef:

     ”alleen dmv de aanwezige muziek, en een braziliaan die zich met de Jezus Spirit verbonden voelt”

     Hahahaha gast je noemt hier al twee aardige ingredienten voor de mix. als iemand zwaar religieus is, (moslim, jehova christen what ever) dan voel ik al de valse god energie door iemand heenkomen (nog voordat ze me verteld hebben dat ze religieus zijn), laat staan dat ze ook nog eens jezus gaan oproepen via muziek en dan nog Ayahuasca erbij wat je lekker openzet en een ritueel (wat altijd alle energien aanroept van iedereen die ooit zo’n ritueel heeft uitgevoerd – en dus ook alle entiteiten die erbij waren), dat is namelijk de kracht van een ritueel (ooit afgevraagd wat de hele bedoeling is van een ritueel?) en er zijn meer dan genoeg ingedrienten aanwezig voor een lekker partijtje bezetenheid.

     en weet je wat een kenmerk is van bezetenheid? dat mensen zich er niet bewust van zijn. want als ze dat wel waren dan raakten ze niet bezeten, want dan zouden ze zich niet identificeren met hetgeen hun overneemt en dus niet overgenomen worden.. dit speelt zich altijd op een subtiele laag af waar je gevoelig voor moet zijn en een goed ontwikkeld onderscheidingsvermogen voor moet hebben.

     je hebt het over sensatie zoeken, maar lieve Johan je misinterpreteert onze intenties omdat we het hebben over een laag waar je je waarschijnlijk nog niet bewust van bent. geloof me, ik kan entiteiten of overleden mensen aanvoelen waar andere mensen bij zijn die hier 0 van bewust zijn en andere mensen of mijn katten kunnen dingen zien of voelen waar ik me niet bewust van ben ook al ben ik in dezelfde ruimte.

     Ik ga het toch nog één keer benadrukken: als je je ergens niet bewust van bent betekent het nog niet dat het niet waar is. je haalt onze ervaringen naar beneden door deze te interpreteren vanuit je eigen subjectieve ervaring en beperkte waarnemingsvermogen en dat is nogal respectloos vind ik….
     wij vallen niemand persoonlijk lastig met onze visie en ervaring. we delen het slechts op onze website (waarop we het recht hebben onze stem te laten horen) voor degene die erin geinteresseerd zijn en ermee resoneren. resoneert je er niet mee? waarom pijnig je dan jezelf en heb je het gevoel jezelf te moeten verdedigen? dat is een teken van het feit dat je er niet boven staat en er iets in je is aangeraakt dat knaagt. ga daar is naar kijken in jezelf is de enige oprecht bedoelde tip die ik je nog wil meegeven Johan.

     • Johan schreef:

      Ach Dore, je hebt de neiging om continu te projecteren…..

      “je haalt onze ervaringen naar beneden door deze te interpreteren vanuit je eigen subjectieve ervaring”

      Dus wat ik opschrijf is subjectief en dat wat jullie beweren is objectief?? Omdat jij zogenaamd dingen kan waarnemen die anderen niet kunnen? Dit is nog steeds SUBJECTIEF. Maar jij maakt het objectief door te beweren dat anderen er niet bewust van zijn…ofwel de meeste van ons zijn onbewust, maar jij bent ‘bewust’…maar dit vind nog steeds af in jouw realiteit…anders moet je het onderbouwen met ‘bewijzen/feiten’ –>foto;s, geluidsopnamen, video etc…tot die tijd is het jouw subjectieve waarneming.

      “wij vallen niemand persoonlijk lastig met onze visie en ervaring. we delen het slechts op onze website”

      jullie vallen mensen wel persoonlijk aan door ze als ‘bezetenen’ te bestempelen. Dit is jouw mening….probeer het anders beter te onderbouwen met feiten, en niet alleen woorden.

      “waarom pijnig je dan jezelf en heb je het gevoel jezelf te moeten verdedigen?”

      Nee hoor, ik peinig mijzelf niet. Ik maak alleen gebruik van de reactie mogelijkheid op jullie website om een andere waarneming van de gebeurtenissen te omschrijven. Dat jij daar moeite mee hebt, en de neiging hebt om te reageren op mjn posts op anderen geeft juist weer dat jij de neiging hebt om jezelf en anderen zogenaamd te moeten verdedigen.

      “dat is een teken van het feit dat je er niet boven staat en er iets in je is aangeraakt dat knaagt.”

      Waarschijnlijk refereer je hier naar je eigen acties en posts…

      “ga daar is naar kijken in jezelf is de enige oprecht bedoelde tip die ik je nog wil meegeven Johan.”

      Echt waar Dore??? bij deze wens ik je veel succes tijdens met je eigen reflectie. Want je hebt de neiging anderen te vertellen wat te moeten doen. Dat komt nogal arrogant over, en daarmee heb je de neiging om je boven anderen te plaatsen.

      • Dore schreef:

       Geniaal hoe je het nu omdraait, ik moet zeggen dat ik er nog ergens respect voor heb ook hoe mind ego’s alles 180 graden kunnen draaien.

       Jij begon met projecteren en ik heb het alleen maar omgedraaid en aan je terug gegeven. dit is onze website en we hebben beide het recht om onze grenzen aan te geven hier en ons niet aan te laten vallen door een nare energie vol met projecties, net zoals ik het recht heb om mensen mijn huis uit te zetten als ze over mijn grenzen gaan en me aanvallen in energie. omdat het onze omgeving is. onze creatie. als jij echter in je eigen omgeving (in jouw huis of op jouw eigen website) je mening over mij verkondigd mogen die van mij vol staan met projectie. dat laat me dan koud. omdat ik daar boven sta en het jouw space is en je binnen jouw space het recht hebt om je vrij te bewegen. zolang je maar uit mijn space blijft en me dus niet aanvalt, want dan heb ik het recht om me te verdedigen. dat is ook een wet.

       Jij zegt dat wij andere aanvallen door te zeggen dat ze bezeten zijn en daarmee verspreek je jezelf en zeg je dus dat jij je aangevallen voelt en het persoonlijk opneemt. terwijl nergens staat dat iedereen bezeten was, en al zou dat wel zo zijn: als er geen waarheid in zou zitten dan zou je je niet aangevallen voelen en niet reageren vanuit je mind ego. dan zou je erboven staan omdat je wel beter zou weten. niemand dwingt jou namelijk om dit artikel te lezen of ermee te resoneren.

       mensen dwingen ons wel om onze eigen grenzen te verdedigen. wat voor site zou dit worden als iedere nare aanvallende reactie maar wordt toegelaten zonder dat wij op onze strepen staan? wat zou dat over ons zeggen en over de liefde die we hebben voor onszelf? als jij een artikel zou schrijven op je eigen website en daarin je mening zou geven over ons dan is dat je goed recht en zou ik het wel laten om mijn geraaktheid te gaan uiten in de vorm van een projecterende energie onderaan jouw artikel en vervolgens jou gaan verwijten van hetgeen ikzelf doe: projecteren. want ik zou me niet geraakt voelen, omdat het jouw space is en dus niets met mij te maken heeft en als het me wel zou raken dan zou ik in mezelf te rade gaan wat er in mezelf wordt aangeraakt en dus gezien wil worden.

       ik geef eerlijk toe dat mijn eerste reactie op jouw gal spuwende reactie een mind ego reactie was en dat er inderdaad iets knaagde om te reageren. jaren lang had ik op zo’n moment niet gereageerd en was ik naar binnen gegaan om in mezelf te zoeken naar de oorzaak van het feit dat ik geraakt werd (en had ik het dus benaderd vanuit de vrouwelijke energie), maar die tijd is over (de onderdrukking van de vrouwelijke energie is eindelijk tot een einde aan het komen!).
       nu mag ik het benaderen vanuit de mannelijke energie en voor mezelf gaan staan to defend my ground. EINDELIJK mag ik mijn grenzen verdedigen zonder dat het als een boomerang bij me terug komt en dat is me gelukt.
       die eerste mind ego reactie zat me helemaal niet lekker van mezelf (gevoelsmatig wel maar mijn mind kwam in opstand) en toen hoorde ik: het maakt niet uit dat het een mind ego reactie is want je bent je er bewust van dat het zo is en daar gaat het om.
       en dat blijkt, want de reacties daarna kwamen niet uit mijn mind ego, met een beetje onderscheidingsvermogen kan iedereen het verschil voelen en zien. ik verdedig inderdaad mijn zelf, maar ik ben niet mijn vervormde zelf/mind-ego persoontje aan het vededigen en dat ben jij wel aan het doen.
       En daarom heeft het dus in mijn geval helemaal niets te maken met arrogantie. dat is een groot verschil. ik zeg het gewoon hoe het is. en dat is strijden met het zwaard en het zwaard staat voor de waarheid en die waarheid die doet jou pijn.
       Maar ik snap ook maar al te goed dat dat voor een mind ego helemaal anders overkomt en juist wel als arrogant wordt gezien. wederom die laag van energie die je moet kunnen aanvoelen om het onderscheid te kunnen maken.

       wat je vergeet in het hele verhaal is hoe deze woordenwisseling begonnen is. het begon bij jou. jij plaatste een respectloos en neerbuigende reactie (omdat je je persoonlijk aangevallen voelde want dat voel ik als energie achter die mind ego reactie) en trok daarin allerlei vreemde conclusies over wat voor intenties mick zou hebben – waarin al duidelijk werd hoe je zijn verhaal aan het inkleuren was vanuit je eigen vervormingen want daar klopte een hoop niet van, wij kaatsen die projecties van je naar je terug omdat we simpelweg onze grenzen beschermen tegen een aanvallende energie en jij verwijt ons vervolgens dat we aan het projecteren zijn. dat is hoe een mind ego werkt. omgekeerde wereld. die draait alles 180 graden om.

       ik zeg niet dat onze ervaring objectief is en die van jou subjectief. onze ervaring is ook subjectief en daarom zullen ze altijd ingekleurd zijn en deels subjectief zijn. het objectieve gedeelte is de kern van zo’n ritueel en de entiteiten die daarmee in verbinding staan. en ja op dat stuk zie ik inderdaad dat wij (en een aantal andere mensen die daar ook aanwezig waren)een stukje bewustzijn hebben wat bij jou mist. ook geen arrogantie, maar gewoon hoe het is. ik sluit daarbij totaal niet uit (sterker nog ik weet het wel zeker) dat jij op andere vlakken stukken bewustzijn hebt waar wij dat weer missen. dus in zijn algemeen stel ik mezelf zeker niet boven jou. dat jij dat zo ervaart en voelt zeg wederom iets over jou.

       Nou ik ga verder niet al jouw projecties opsommen naar mij toe (die ik enkel heb teruggekaatst naar je en jij vervolgens in mijn schoenen weer probeert te schuiven) want dan wordt het een welles en nietes spelletje en daar heb ik geen zin in. daarbij kan iedereen met een beetje gezond verstand zien/voelen dat de projecterende energie bij jou vandaan komt en ik hem enkel teruggeef.
       mijn mind ego die voelt natuurlijk wel de aandrang om al die projecties van jou te gaan opsommen, want er staan zo ontelbaar veel tussen dat ik je helemaal onderuit zou kunnen halen op die manier. maar ik ben me er bewust van dat dat mijn mind ego is en ga daar dus geen gehoor aan geven. mensen hebben door jouw reacties te lezen al een goede gratis les gekregen in hoe een mind ego werkt.

       bedankt Johan ik heb genoten. 🙂

       • Johan schreef:

        Zo Dore, ik heb nogal wat bij je los gemaakt…en je bent op een aantal punten flink getriggerd merk ik…zowel op je vrouwelijke en mannelijke energie.
        Tja, je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat dit jullie website is…maar jij en je vriendje hebben er wel een handje van om alles om te draaien en jezelf als slachtoffer neer te zetten. Net zoals dit artikel waarbij de strekking is dat Micky tegen zijn wil in gevangenschap werd gehouden….LOL. Kom op….en alles afschuiven op mind-ego is ook een zwaktebod op iemand die gewoon een inhoudelijke discussie wil voeren, en daardoor juist wordt neergezet als iemand die ‘bezeten’ is, en de wereld als ‘onbewust’ waarneemt..

        Nee hoor, deze discussie begon omdat jullie een sensatiestuk hebben geschreven over Aya en een 1 of andere religie. Die kerk interesseert me geen reet, wat ik wel jammer vindt is dat mensen zich door jullie verhaal geen objectief beeld vormen over Aya….
        En zoals je eerder aangaf heb je daar wel betere ervaringen mee gehad, maar daar refereren jullie niet aan……wrs omdat dat minder sensatie oplevert…
        Maar ik laat het hier verder bij, want het wordt anders toch een eindeloze discussie met veel projecties….ik hoop iig dat mensen terug kunnen lezen dat niet alles gedeeld wordt, en dat ze zelf maar moeten ervaren of Aya wel of niet wat voor hun is….en die credits moet ik jullie wel geven, dat er iig ruimte is om te reageren…wel met eigen risico natuurlijk.

        IK wens jullie alle goeds!

        • Micky van Leeuwen schreef:

         “Die kerk interesseert me geen reet”

         Hahahahaha, en dat geloof je ook nog he?! Waarom moet je je kerkbezoekjes dan constant verdedigen?

         • Johan schreef:

          Oh, daar hebben we Micky weer…denk je net een gesprek afgerond te hebben…dat klopt ik heb niets met Sainto D. Volgens mij heb ik dat al een paar keer aangegeven, maar dat wil er bij jou niet in…tja, als jij dat wel zo leest, dat is jouw perceptie…maar ik ben wel blij dat je weer even kan lachen….je werd me al zo serieus…

         • Johan schreef:

          Oh, en nu toch hier schrijft, en ik niet meer kan reageren op je bovenstaande post, wou ik even rechtzetten dat je zelf Stevie erbij haalde….Ik noemde jou vervolgens Stevie maar daarbij niet doelende op je gezichtsvermogen, maar omdat dat het onderwerp werd van onze flauwe discussie noemde ik je zo. Het was niet de bedoeling om je op die manier te beledigen, als het zo is over gekomen, dan bied ik daar mijn excuses voor aan, voor al mijn overige tekst niet of course…..;)

          • Micky van Leeuwen schreef:

           Je kan het niet laten he Johan dat reageren en dus jezelf en jouw mind-ego programma’s verdedigen..

           Neem nog een glaasje ayahuasca en doe nog een gek dansje en krioel nog even als een slang en zing mee met die demonische rituelen, en neem nog een glaasje joh… je bent en blijf een kerkganger die hier zijn religie komt verdedigen, of je dat nou zelf wilt of niet, dat is de keiharde waarheid maat. Mij heb je er niet mee, doe vooral waar je zelf zin in hebt, zal mij verder een biet zijn met welke demonen je allemaal onbewust in zee bent gegaan, want samen is niet alleen, zo is het ook 😉

        • Dore schreef:

         Je hebt zeker iets in me losgemaakt Johan, alleen geen gekwetstheid of geraaktheid of iets dergelijks, omdat ik me door zulke mind ego reacties niet geraakt voel. maar meer de zwaarstrijder energie waarmee ik mezelf verdedig als ik me aangevallen voel (zonder dat er iets in mij geraakt wordt wat van mij is waardoor ik dat wat niet van mij is makkelijk kan teruggeven)en dat voelt goed. dus daar wil ik je zeker voor bedanken.

         ik vind het ook een leerzaam iets hoe je doorgaat en dingen blijft omdraaien en daar volgens mij ook heilig achter blijft staan. ik zou zelf allang in hebben gezien dat ik op een aantal punten toch echt de mist in was gegaan en dat eerlijk hebben toegegeven. maar hoe en mind ego werkt is toch werkelijk waar ongelooflijk.

         en natuurlijk noem jij het zwaktebod: mind ego en bezetenheid om dat dat duidelijk twee lagen zijn waar je inderdaad onbewust in bent. daarom lukt het je ook niet om er inhoudelijk op in te gaan en argumenten te weerleggen, omdat je er nog duidelijk geen kaas van hebt gegegeten. en in plaats van er inhoudelijk op ingaan met informatie over waar zo’n ritueel dan wel voor staat en waarom er geen entiteiten mee verbonden waren, blijf je aankomen met argumenten dat jij het niet zo ervaren hebt en het daarom niet zo is en verwijt je ons van het feit dat we niet inhoudelijk zouden zijn en geen discussie kunnen voeren. ik heb heel wat argumenten aangevoerd waaruit iedereen met een beetje gezond verstand kan concluderen dat entiteiten wel degelijk een lijntje hebben met dit ritueel. argumenten die je niet hebt kunnen weerleggen omdat je alleen maar aan het afgeven bent.

         je geeft ons trouwens wel heel veel macht door te zeggen dat mensen geen objectief beeld vormen van ayahuasca door onze artikelen. ik zou wel willen dat ik zoveel macht had (hihi nee geintje zo’n grote verantwoordelijkheid over het pad van anderen zou ik absoluut niet willen dragen).. mensen resoneren met onze artikelen en zijn dus klaar om bewust te worden van de demonische invloeden en risico’s bij zo’n religies ritueel, of ze zijn er al bewust van en krijgen het gevalideert/bevestigd, of mensen zijn er nog niet klaar voor en dan komen ze niet op onze site terecht of dan komt het zoals bij jou duidelijk gewoon niet binnen, wat je ook doet of zegt. iemands pad is iemands pad en daar ik heb ik geen enkele macht over. wellicht een ieniminie beetje invloed, maar dat ook enkel en alleen als iemands ziel dat toestaat.

         wat ik wel een beetje jammer vind is dat je op de kern van het gebeuren en dus het punt wat ik maakte in mijn reactie hiervoor niet ingaat. ik leg je namelijk haarfijn uit waarom dit conflict bij jou begint en de projecterende energie bij jou vandaan komt, ik leg je zelfs uit welke wet hieraan ten grondslag ligt. uitgekauwd en wel. en wederom ga je niet inhoudelijk in op mijn argument, maar probeer je het zonder enige onderbouwing en weerlegging van hetgeen ik net getypt hebt in onze schoenen te schuiven door te zeggen dat het conflict bij ons begint. en dan durf jij met droge ogen te beweren dat wij niet inhoudelijk discussieren? en dan durf jij het bloedserieus te hebben over projectie en zwaktebod?

         jeetje mina.. ik sta echt met mijn bek open van verbazing over hoe weinig zelfreflectie jij beschikt en je maar door en door en doorgaat en tegen mij zegt dat het blijkbaar iets in mij heeft losgemaakt. volgens mij ben jij de belichaming van het spreekwoord:
         https://www.google.nl/search?q=de+post+en+de+ketel&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjsuZ2D84XSAhVSF8AKHTzwAfgQ_AUICCgB&biw=1920&bih=815#tbm=isch&q=de+pot+en+de+ketel&imgrc=fPnOnjWoDZeLWM:

         • Dore schreef:

          en met deze reactie heb ik mezelf wel even lekker laten gaan en dus laten meeslepen. want als ik er eerlijk naar kijk en op invoel was dit van mij zeker weten ook een mind ego reactie dat geef ik toe. ik leer hier ook van. bedankt voor deze les. 🙂

          • Johan schreef:

           mijn laatste reactie was voor deze reactie…anyway Dore…..ik laat het hierbij…

           Ik wens jullie alle goeds vanuit mijn Mind-Ego…:)

 7. Jordy Verduyn schreef:

  Beste schrijver, Dank voor de moeite. Bij mijn zoektocht naar een zuivere plek waar ik ayahuasca kon nemen ben ik ook deze kerk tegengekomen, alle alarmbellen gingen af. Ik kom zelf uit een religieuze opvoeding en wist direct (op 4 jarige leeftijd)dat het niet klopte,dit heeft niks met liefde te maken. Laatst werd ik geconfronteerd met een uitspraak van Graham Hancock (de moeite waard om eens op te zoeken ): “the greatest trick the devil ever pult was to convince People he was god” en daar vielen heel wat steentjes op hun plek… Ik meen dat je intuïtie erg juist is. IK weet verder niet wat goed is voor jou en vind ook niet dat aya de enige manier is. Bij deze geef ik jou wel een liefdevolle bro hug!
  Ps: moet het toch nog eens gaan kriebelen en je zoekt een plek zonder bullshit…give me a yell.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   “the greatest trick the devil ever pult was to convince People he was god”

   Exact, zo is het maar net 🙂
   En bedankt voor je reactie, dat doet mij goed om te lezen, gelukkig tuint niet iedereen in die val, en zijn er ook nog mensen die vertrouwen op hun intuïtie. Ayahuasca was tot nu toe eenmalig, ik volg ook daar mijn gevoel en vooral intuïtie, als het goed voelt dan zal ik het nog eens proberen, maar voor nu heb ik er even geen behoefte aan. Mocht het wel weer zo ver komen dan neem ik zeker even contact op, thanks!

 8. Seth-3 schreef:

  Ok waar kan ik ayahuasca, paddo’s, cactussen of lsd scoren ?
  Ik kan wel bijzondere momenten gebruiken, even ‘meer’ ervaren dan het dagelijkse standaard ?

  Maar ik lees wel felle reacties op basis van iets subjectiefs.

 9. Seth-3 schreef:

  Calm down people, take a few splifs and chill out, of doe je een meditatie-sesie. Even injezelf keren en tot rust komen ?

 10. Jordy Verduyn schreef:

  Een ouderwetse boks voor jou Mickey! Ps: wat een top vrouw heb je zeg! Petje af voor haar! Held van de dag.

  Seth,

  Je kan mij bereiken via email adres: jordyverduyn@hotmail.com . Dan stuur ik je de gegevens van de plek waar ik mijn reizen doe, zeer integere en oprechte mensen. Ik zet de info hier liever niet op. Hartegroet♡ voor jou.

  • Renato schreef:

   Beste Micky en Dore,
   Ik heb met veel interresse en plezier jullie belevenis met de Santo Daime kerk-organisatie en het negatieve gebruik van de ayahuaska plant gelezen.Ik vind het een spontaan verslag met heel nuttige informatie die de schijnwerper richt op duistere praktijken waar vele mensen zich niet bewust van zijn.
   Ikzelf woon nu bijna drie jaar in Peru in de streek rond Cusco waar er vele sessies met Ayahuasca en San pedro(kaktusplant) uitgevoerd worden.Ik heb een aantal boeken,geschreven door echte serieuse chamanen,gelezen en ben het hierdoor helemaal eens met jullie.Deze chamanen verwittigen de mensen ervoor dat het heel belangrijk is goed uit te kijken met wie je deze sessie onderneemt omdat het is zoals jullie hebben meegemaakt,nml dat je onder invloed van ayahuasca heel makkelijk kunt beinvloed worden om je energie te verbinden met entiteiten die hiervan leven en misbruik maken.De chamaan 0f leider van de sessie speelt hierin de hoofdrol.De chamanen in hun boeken en ondericht verwittigen de mensen ervan om uit te kijken met wie ze deze trip maken.Ook hier in Peru wordt er veel misbruik gemaakt van de onwetendheid van de mensen ,voornamelijk toeristen (de gewone Peruaan heeft onder invloed van de kerk zelf schrik gekregen om te steunen op de kennis van hun chamanen) om met heel veel mensen tesamen en veel Ritueel gekleurd gedoe zoals muziek klederdracht en nog meer Uiterlijk gedoe veel geld te verdienen.De chamanen verwittigen ervoor dat het niet zonder gevaar is om onder invloed of beter gezegd met de hulp van deze plant jezelf in een toestand te brengen die je de mogelijkheid biedt om jezelf op een dieper niveau te leren kennen en/of ervaringen op te doen in het kontakt leggen met andere dimensies.
   Ik heb niets gelezen in jullie verslag over een voorbereidend dieet dat gedurende plus-minus een week vooraf moet gevolgd worden opdat de sessie niet verstoord zou worden door stoffen in je bloed en lichaam die door en met de inwerking van de aya.een vergiftigende (psychisch en fisysch) uitwerking kunnen hebben,die in extreme gevallen de fisieke dood tot gevolg kunnen hebben.
   Ik kan jullie slechts proficiat wensen voor het delen van jullie ervaringen,dat zo mooi de twee kanten ,mannelijk en vrouwelijk van jullie beleving beschrijft.
   En zoals jullie zeggen het was voorzeker een ervaring die jullie ziel wilde meemaken om jullie licht(bewustzijn)te laten schijnen op deze duistere praktijken van deze organisatie.
   Ikzelf heb een sessie meegemaakt met een soortgelijke plant als Aya.ik ben de naam vergeten van die plant.maar deze ervaring was het mooiste ,voor zover ik mij kan herinneren,dat ik heb meegemaakt.Ik was in zulk een alles omvattende sfeer van harmonie en schoonheid,warmte en genegenheid terecht gekomen dat ik de energie met golven van vreugde en blijheid door mijn lichaam voelde circuleren daarbij vele pijnen en stijfheid wegnemend.Toen ik naar het w.c moest zag ik de werkelijkheid die gekleurd was als een kleurrijk gaas dat ervoor hing ,rood groen geel blauw.Toen ik aan de deur van het w.c kwam was daar ook de uitgang naar de onbewerkte wat verwilderde tuin.Daar was wel de opening maar er stond geen deur in zodat ik gewoon buiten kon kijken en daar alles nog steeds door deze gekleurde filter zag,maar wat meer was is:dat links onder in de tuin zag ik kleine lichtjes flikkeren ook in verschillende kleuren
   terwijl daar ook een gerinkel vandaan kwam als van kleine belletjes.Maar wat meer was bij deze ervaring is de stroom van liefdesenergie die mij als hetware verwelkomde.Een delegatie om mij welkom te heten op deze aarde.Zo voelde ik het toch aan.Dat dit geen hallucinatie was heb ik s’anderdaags s’morgens kunnen vaststellen(de sessie was begonnen om 7 uur s’avonds in het donker)Bij mijn terugkeer naar huis zag ik nu in het licht van de opkomende zon dat er zich drie San Pedro kaktusplanten in plastiek potten neergezet waren daar waar ik in de nacht deze lichtjes en belletjes heb gezien en gehoord en vooral deze liefdes energie heb mogen ervaren.
   Ik heb dus een heel mooie ervaring gehad en het vervuld mij nog steeds met vreugde wanneer ik daaraan terug denkJullie hebben m.i goed gedaan om jullie ervaring te delen om te wijzen op de twee zijden van dezelfde medaille.Dat een heilzaam iets ,in dit geval de Ayahuascaplant,ook op een negatieve wijze kan gebruikt worden.Zo heb ik alleszins jullie boodschap verstaan en vindt het heel moedig en nuttig om dit in de openbaarheid te brengen zoals jullie hebben gedaan.

   Proficiat en wel bedankt Micky en Dore

 11. Nelleke schreef:

  Mijn ervaring met Ayahuasca was ook niet zo prettig, maar het heeft mij wel verder geholpen in mijn zoektocht.
  Een aantal jaren geleden raakte mijn dochter en ik betrokken bij een mind-control programma. Tijdens een bijeenkomst werd een film over DMT vertoont en de inleiding werd verzorgt door een medicijnvrouw/sjamane. Zowel mijn dochter als ik voelde dat ze ons intern raakte en wij werden hierdoor emotioneel getrickerd. We voelden allebei verdriet. Tijdens een gesprek met deze sjamaan vertelden mijn dochter en ik dat we gevoeld hadden dat zij energetisch iets bij ons teweeg bracht. Vervolgens vertelde zij ons dat ze energetisch steun bij ons zocht, omdat er veel mannen waren en zij steun zocht bij haar zusters. En hoe naïef kun je zijn; wij voelden ons op dat moment vereert. Nu, vele jaren later heb ik daar toch een ander idee over. Mijn dochter en ik waren veel te goed van vertrouwen en stonden veel te veel open voor invloeden van buitenaf en daar maakte deze sjamane dankbaar gebruik van. Zowel mijn dochter als ik besloten, op dat moment, om een ceremonie bij haar te doen met een zestal mensen. Bij deze ceremonie werden ayahuaska en een bepaald soort paddenstoelen gebruikt. Ik moet zeggen dat het een bijzondere heftige ervaring voor mij was. Niet lang daarvoor was ik tot de ontdekking gekomen dat ik tot mijn derde levensjaar seksueel misbruikt was door mijn oom. En tijdens deze sessie werd ik heel wantrouwig, door de ervaring met mijn oom en de ceremonie: ik was bang voor ritueel seksueel misbruik van mijn dochter. Het een en ander werd door het gebeuren sterk uitvergroot door de middelen die ik gebruikt had en de kennis die ik eerder had opgedaan met betrekking tot mijn eigen seksuele misbruik. Tijdens de sessie had ik ook andere ervaringen, zo zag ik bijvoorbeeld een aantal zaken waarvan ik het idee had dat ik het eerder had gezien, zoals: we worden bestuurt vanaf een andere planeet. Ik zag twee sprinkhaanachtigen de aarde besturen en haar in hun macht houden. Er probeerde ook continu sprinkhaanachtige wezens bij mij binnen te dringen. Achteraf denk ik ook dat het geen wonder mag heten dat er overal sprinkhanen te zien waren. Immers, de betreffende sjamane gebruikt tijdens haar ceremoniën een verwante sprinkhanennaam, die ik niet nader zal noemen. Verder was er tijdens de ceremonie sprake van verering van de godin Astarte.
  Na verloop van tijd werd mij verzocht, in verband met de voortgang van het proces, om naar een andere kamer te verhuizen. De sjamane kon op die manier haar aandacht richten op mijn dochter. Ik deed dit, maar was niet gerust en nam daardoor steeds een kijkje in de kamer waar mijn dochter verbleef om te zien of er geen rare dingen gebeurde in de vorm van ritueel misbruik. Ik was doodsbang. Na verloop van tijd werd het gelukkig weer licht en raakte de hallucinerende middelen uitgewerkt en kon ik weer gerust ademhalen; het was voorbij.
  Nadat iedereen weer uit de roes was ontwaakt, kreeg ik informatie over de ontwikkeling die mijn dochter had meegemaakt: zij bleek zogenaamd een medium waardoor godin Astarte kon spreken, door middel van de zogenaamde “tongentaal”, die niemand verstaat, in ieder geval degene die meededen aan de ceremonie, niet. De sjamane vertelde dat ze had doorgekregen, via mijn dochter, dat er slachtoffers waren gevallen aan zowel de duistere als aan de lichte kant, maar het licht was aan de winnende hand. Ja, ja!
  Deze ervaring heeft heel veel impact op mijn leven gehad en ik ben blij dat ik dit heb meegemaakt, omdat ik na deze gebeurtenis op zoek ben gegaan naar diepere informatie.

 12. Jordy Verduyn schreef:

  respect dat je verder ben gaan zoeken Nelleke!

 13. X schreef:

  Bedankt, Mick en Dore. Komt allemaal erg overeen met mijn ervaring bij Santo Daime zeven jaar terug.

  Ik heb daarvoor een jaar lang ongelooflijk mooie ervaringen gehad met anahuasca (shrooms), waardoor ik wist dat ik echt nergens meer bang voor hoefde te zijn omdat alles een is. Toch zag ik zoveel ellende om me heen en ik was vastbesloten daar een einde aan te maken, wat ik daarvoor ook maar mee moest maken.

  Op een gegeven moment kreeg ik een ‘waarschuwing’ in een droom, direct gevolgd door een grote bedreiging in de derde/vierde dimensie. Ik voelde me heel onveilig en dacht dat ik m’n bewustzijn dit keer flink moest verhogen om dingen op te lossen. Ik dacht mensen nodig te hebben om samen te ‘verdedigen’ tegen dit soort bedreigingen.

  Zo kwam ik bij Santo Daime. Ja, het was een kerk, ja ze voerden rituelen uit, nee ik wist niet of ik ze kon vertrouwen. Maar goed, ze dronken elke week de meest heilige plant die bestaat. Konden ze echt zo slecht zijn? Iedereen heeft z’n schaduwkant, toch? En bovendien, als dit wel het epicentrum van satanisten was, was ik op de juiste lokatie.

  Daar aangekomen zag ik allemaal arrogante mensen die weinig zeiden. Maar goed, percepties kunnen liegen, dat wist ik. Misschien projecteerde ik dit wel. Heb ik andersom ook vaak meegemaakt. Misschien lag het dit keer aan mij.

  De ayahuasca was ongelooflijk sterk. Volgens mij stoppen ze er echt honderd keer meer DMT in dan dat gebruikelijk is. Net zoals bij Dore begon het na de ‘gewenningsperiode’ ongelooflijk mooi. We dansten door compleet andere dimensies en werelden heen en ik zag al onze ‘vorige’ levens.

  Na een tijdje gingen we op in het niets en ben ik even totaal onbewust geweest. Geeft ‘de kracht van het nu’ opeens een heel andere betekenis… Toen kwam ik in dezelfde hel terecht die Dore heel duidelijk beschrijft. Dat stuk doet me weer herinneren wat er gebeurde, want het was zo ontzettend bizar dat ik er vrijwel niets meer van weet.

  Wat ik me wel duidelijk herinner is dat iedereen overgenomen werd door demonische entiteiten en ze satanistische rituelen uitvoerden, voornamelijk gericht tegen mij, omdat ik nieuw was en me verzette tegen de ‘overgave’. Als gangsters bevochten en bedreigden ze me, terwijl de muziek speelde. Op rituele wijze werd ik kapot gemaakt en geprogrammeerd. Want “alles mag hier”. Als je maar ‘binnen’ blijft, in de inner circle. Ook werd me duidelijk gemaakt dat ik hier niet over mocht schrijven.

  Helaas was dit voor mij nog maar het prille begin van de hel waarin ik toen terecht kwam. Daarom schrijf ik dit nu. Deze sekte moet opgerold worden en mensen die hier gehersenspoeld zijn hebben heel veel genezing nodig. Dit is wellicht het belangrijkste wat er momenteel in deze wereld gedaan kan worden. Deze figuren hebben ontzettend veel macht in de wereld.

  Ik ben een stuk of tien keer gearresteerd/gekidnapt geweest (‘geef je over’), heb onder ‘hun muziek’ moeten knokken voor m’n leven (en ziel) in gevangeniscellen en ziekenhuizen (mk ultra), ben gemarteld geweest (alsof er een uur lang kokend heet water over m’n hele lichaam werd gegoten), constant bedreigd geweest onder hun ‘alziende oog’, ben jaren lang opgesloten geweest in gekkenhuizen met zielvretende ‘medicatie’, waar satanisten het uiteindelijk ook voor het zeggen hebben.

  Santo Daime is de kerk van satan, mensen. En het gaat VEEL verder dan ik hier even kan opschrijven.

  Hier twee recente klokkenluiders die deze satanistische wereld beschrijven: https://www.youtube.com/watch?v=NagYge8fSJMhttps://www.youtube.com/watch?v=u_aLRlumug8

  Ik heb gelukkig ook ontzettend veel moois meegemaakt de afgelopen jaren en weet nu ook heel goed hoe de wereld in elkaar zit.

  Toch wens ik dit niemand toe. Deze figuren zijn door en door gestoord en totaal bezeten door iets extreem duisters.

  Als je ayahuasca wilt proberen, doe het dan gewoon alleen. Alle kracht en liefde is in jezelf.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Bedankt voor je verhaal!

   Helaas is hetgeen je beschrijft inderdaad de keiharde waarheid, een keiharde waarheid die heel veel ‘wakkere’ mensen nog niet willen en dus niet kunnen zien…

   Mocht je dingen willen delen dan kan je mij bereiken op micky@indigorevolution.nl. Ik ken helaas maar al te veel van dit soortgelijke verhalen van mensen, en ik wil mijn website inzetten om dit soort walgelijke satanische shit aan het licht te brengen, alleen door informatie te delen en mensen bewust te maken van hetgeen er in de schaduw gebeurd kunnen we dit genezen/oplossen. Te veel mensen die weet hebben hiervan blijven geruisloos aan de zijlijn staan en houden de informatie voor zichzelf, bang als ze zijn. Niet om zelf misbruikt, gemarteld, verkracht of gelynchd te worden, maar meer omdat ze anders voor gek worden verklaard…. de wereld is inderdaad een gekkenhuis…. compleet gestoord en/of bezeten.

 14. Marijke schreef:

  Beste micky
  Ik heb genoten van je verhaal en een one man show kan niet beter.Het is ook interessant hoe een ieder reageert waaruit je kunt opmaken op welk spiritueel nevau betrokkene zit. Ayuasca dient ten principale in een ” religieuze”setting met specifieke rituelen zoals de santo daime te worden genuttigd.Bij het gebruik van de Ayuasca daalt je hogere zelf in ,alleen in vele gevallen moeten allerlei blokkades worden opgeruimd alvorens contact met je bewustzijn plaatsvindt. Dat is o.a. de reden dat je het niet bij een keer moeten laten vanuit de gedachte dat je jezelf wilt leren kennen.Entiteiten zijn in feite je eigen negatieve percepties die de daime jou wil laten zien. Mijn advies luidt om niet ergens een een boerenstand je te wagen aan dit goedje maar een bezoek te brengen aan de santodaime met de intentie zicht op jezelf te willen krijgen.Dan zul je een heel andere ervaring hebben

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Bedankt voor je reactie Marijke,

   Dat van die innerlijke demonen daar resoneer ik niet mee wat je schrijft over de santo daime, ik weet wat ik gezien heb en wat ik meegemaakt heb en ik weet het een en ander van zowel innerlijke als ook externe demonen, het santo daime brouwsel (wat geen echte ayahuasca is weet ik inmiddels) sloeg niet aan bij mij om meerdere redenen. Ik was dus zo’n beetje de enige die redelijk nuchter het ritueel meegemaakt heeft. Ook van velen andere mensen heb ik inmiddels soortgelijke ervaringen gehoord. De Santo Daime rituelen hebben alles te maken met bezetenheid. Dat staat bij mij als een punt boven water.

   Waar ik wel mee resoneer is dat je beter ayahuasca kan drinken op een organische wijze. Zonder die religieuze bullcrap. Zonder die new age kolder. Twee weken terug ben ik dan ook op een organische wijze ayahuasca gaan drinken in een compleet andere setting bij mensen die ik vanaf het moment dat ik ze ontmoette vertrouwde en waar ik van wist dat ze niet bezeten waren door entiteiten zoals bij de santo daime sekte. En het klopt inderdaad dat je dan een hele andere reis ervaart. Ik ben het niet eens dat je meerdere keren moet meedoen aan ayahuasca ceremoniën, dat is namelijk een individueel proces, we zijn allemaal uniek, de een heeft zoiets nooit nodig, de andere een enkele keer, weer een ander veel meer keren. Dat kan je niet voor een ander weten, dat kan alleen die ander voor zichzelf weten.

  • hans coudyser schreef:

   Je kan het natuurlijk ook op je alleen drinken hé. Dan voel en weet je al vlug(ger) veel meer (wat en van waar wat zou kunnen komen) . Maar hiervoor is moed nodig.XX

  • Rick Devente schreef:

   Mijn overtuiging is dat er tijdens een dergelijk ayahuasca sessie het volgende gaande is. Je bent in deze realiteit een illusionair mens van vlees en bloed, met een geest (Mind) en een ingedaalde ziel. Jij bent je ziel die eeuwig is, je geest is tijdelijk. Het is je geest die denkt in overtuigingen van begin en einde. Je geest kan niet bevatten dat er zoiets bestaat als geen tijd en geen sterven (geen einde). Je geest wil “bewijs” zien van dat wat je ziel weet. Mensen die ayahuasca nemen zijn naar mijn mening juist totaal NIET bezig met het hogere, maar juist met het lagere (de tijdelijke geest die de dood vreest en ziet al het einde). Als je luistert naar je innerlijke weten, dan hoef je geen overtuiging na te jagen met ayahuasca of andere stimula. Als je “weet” wat je bent, dan hoeft er verder geen bewijs gezocht te worden en kun je deze realiteit “ervaren” voor je terugkeert naar waar je vandaan komt.

 15. Rick Devente schreef:

  Beste Micky, bedankt voor je uitgebreide verslag, ik heb werkelijk in geen 10 jaar zo genoten, gelachen en vol verbijstering iemand zijn ervaring met ayahuasca gelezen. Zelf heb ik mij enkele jaren geleden door mijn toenmalige echtgenote over laten halen ayahuasca te doen. Ik ben een boven gemiddeld intelligent persoon, sterk linkerhersenhelft gedreven die graag zijn “gevoelige’ kant aan wilde scherpen. Ik zal mijn ervaring ultra kort houden. Ik heb een prive sessie gedaan, Goddank, want wat jouw overkomen is, nee dank je, ik had die deur wel uitgelopen en mij tegenhouden resulteert voor die persoon in een ziekenhuis verblijf. Ik heb dus wel een hele fles gedronken van de sterkste potentie die blijkbaar in Nederland gemaakt wordt. Resultaat, ik was alleen een beetje misselijk, verder 100% mijzelf, gebeurde helemaal niets. Na 4 uur heb ik alles er maar uitgekotst en was de misselijkheid verdwenen. Onze begeleider was verbijsterd, had nog nooit meegemaakt dat iemand geen enkele invloed ervaart na zoveel ayahuasca. Ik ben gewoon met de auto naar huis gereden. Naar mijn mening moet je een bepaald type mens zijn om onder invloed te geraken. Mensen die zichzelf vinden onder invloed zijn mensen die zichzelf continue kwijt zijn.
  Afijn, nogmaals dank voor je vermakelijke schrijfstijl en het delen.

  (vroeger gaf ik lezingen met Albert Toby, toen deed hij nog geen ayahuasca)

 16. Rudolf Zonnekus schreef:

  Micky ik ben je super dankbaar voor jouw uitgebreide verhaal. Wat heb jij een heerlijke manier van uiten over jouw realiteitsbeleving haha. Samen met enkele reacties van helder functionerende mensen, heb ik nu het complete beeld van het voorgevoel dat ik al had bij de uitnodiging om een keer mee te doen met santo.
  Zelf ben ik hoog sensitief en zeer bewust van het reilen en zeilen van de energetische wereld. Ondanks dat ik op zich een leuk gesprekje had met de persoon die mij vroeg om mee te gaan, had ik voortdurend het gevoel in een circulaire energie te zitten. Zo iets van.. hee een steen! 3 minuten later.. hee een steen! enz. enz.
  Dan ben ik de rotzak die natuurlijk vraagt of hij het door heeft dat hij het nu al tig keer over dezelfde steen heeft.
  Het antwoord was vaag vaag vaag NEE!
  Aangezien ik inmiddels al weet dat pijnstillers, paddo’s, xtc, coke en tal van reguliere medicatie bij mij niet werken, bespaar ik mezelf dit santo daime aya ritueel. Omdat pijnstillers bij mij dus niet werken heb ik mezelf getraind in pijn beheersing op basis van wilskracht. Sindsdien heb ik ‘per ongeluk’ mijn hypofyse leren besturen en kan ik geheel gratis trippen zonder welke nare bijwerking dan ook.
  Waar ik tot vandaag nog dacht dat aya misschien de laatste kleine deurtjes van bewustzijn kon openen, heb je mij geholpen om ook deze illusie in de prullebak te dumpen.
  Meer en meer word het me helder dat ik door mijn bijna-dood ervaring toen ik na een opdonder van 8000Ampere het leven van de andere kant heb bekeken, het leven al gezien en beleefd heb zoals het werkelijk is.
  Dank dank dank voor jouw briljant en humoristische openhartigheid!!

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Bedankt voor je reactie Rudolf, ik snap je verhaal en veel van de dingen die je opnoemt hebben mij inderdaad ook niet verder geholpen. Paddo’s wel, de paddo’s die vroeger nog legaat waren. Maar je hebt mijn verhaal over ayahuasca denk ik niet helemaal goed begrepen zoals ik het bedoelde, want ayahuasca kan je zeker verder helpen, hetgeen Santo Daime doet en drinkt heeft niets met ayahuasca te maken weet ik nu. Ze drinken daar niet eens ayahuasca maar iets anders is mij verteld door menesn die er echt verstand van hebben. Ik ben een paar weken terug voor het eerst naar een echt goed organisch ayahuasca ceremonie geweest en daar heb ik geen seconde spijt van gehad en dat heeft een heleboel in mijzelf geheeld en heeft mij stukken vrijer gemaakt. Ayahuasca zoals het bedoelt is geeft je precies wat je op dat moment in je proces nodig heeft en geeft je net zoveel als je aankan op dat moment. Santo Daime daarintegen, de sekte waar ik dit artikel over schreef, is vermomd, ze halen daar externe vals licht energieen naar binnen, en daarodor eindigen ze allemaal met een kosmisch ego van hier tot Orion en weer terug. Spiritueal arrogante wezens die niet zogenaamd een en al liefde zijn maar niet tegen kritiek kunnen, want dan krijg je reacties zoals de reactie hierboven 😉

   Ik raad om-mij.nl van harte aan een ieder aan die op een normale organische wijze ayahuasca wil drinken en een echte organische innerlijke reis wil maken. Voelt het goed om te doen dan moet je het doen, het verhaal hierboven heeft niets maar dan ook niets met ayahuasca te maken, maar alles met een vals licht verorberende sekte malloten.

   • ikke schreef:

    Ik heb om-mij sinds verleden jaar al in het vizier.
    Toch fijn Micky, om van jou te horen dat het jou daar goed bevallen is.
    En is vanaf mijn woonplaats makkelijk te bereiken 😉
    Maar je moet hier wel klaar voor zijn, dus ik wacht op een impulsje van binnenuit.

  • Sebas36 schreef:

   Dat was bij mij ook het geval, een bijna dood ervaring die mij compleet wakker heeft geschud. Ik hoor het heel vaak dat BDE’s mensen wakker/zoekende hebben gemaakt.

   In mijn vriendengroep uit mijn jeugd zat ook een jongen die kan je alle drugs gaven totaal geen effect en zag er ook ook compleet nuchter uit. Enkel Alcohol deed hem wel wat. Lijkt me best saai eigenlijk. 😛
   En inderdaad de schrijfstijl van Micky is een genot om te lezen..

 17. Amilius schreef:

  Er is een hele goede smartshop
  Die heet moeder natuur.
  Die heeft gewoon de ouderwetse
  Kaalkopjes en zijn van de ouderwetse kwaliteit.
  Toevallig komt er een nieuwe lading binnen rond deze tijd.
  Even inlezen en op pad zou ik zeggen. LET OP! Doe je laarzen
  aan en respecteer de smartshop!
  Trip van eigen bodem, trip van je leven.

 18. Ingmar Boekhout schreef:

  Ik heb dezelfde ervaring met deze kerk te lang om hier te vertellen, ik vond het heel vervelend en ben wel opgestaan en heb gedreigd iemand iets aan te doen omdat voelde dat het niet goed zat daar het is een zieltjes winnen sekte die bij je binnen dringt als je helemaal open staat en zo je manipuleert en bij je binnen dringt.

  Ik zal het hele verhaal na dit gelezen te hebben eens uit de doeken doen, ik was letterlijk bijna krankzinnig geworden die hele lange trip opgesloten in een ruimte met hele enge mensen vond ik.

  Ik ben dus opgestaan en was met mijn ex vrouw inmiddels die aan de overkant zat wat ik al heel vervelend vond ik wilde dicht bij haar zijn ze had kanker en we gingen om genezing vragen voor haar.

  Toen ik voelde dat het niet goed zat zwaar trippend ben ik opgestaan en schreeuwde hard dat ik eruit wilde ik ben erg sterk en groot en voor niets bang dus dat zorgde voor paniek.

  Ze probeerde me op allerlei manieren te overtuigen dat het gevaarlijk was om naar buiten te gaan, maar mijn vrouw die ik vroeg bij me te komen verwittigde hun dat ze me beter naar buiten konden laten gaan omdat ze me kende en ik door een muur ga als iemand me dwingt of tegen houd tegen mijn wil.

  Zodoende belanden ik in de auto op de parkeer plaats tegenover het gebouw en met een vriend en mijn vrouw hebben we de trip uitgezeten, ik was volledig uit mijn lichaam en er was niets meer en vond het onprettig toen.

  Zou het wel met een echte Indiaan sjamaan een keer over willen doen op de traditionele wijze maar dan zoals het bedoelt is .

  Is er iemand dien een echte betrouwbare persoon weet die echt weet je goed te begeleiden

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Bedankt voor je verhaal en bevestiging dat mijn ervaring daar niet gefantaseerd is zoals de santo daime gelovigen mij nu nog steeds verwijten. Die gasten sporen niet en laten zich onder grip nemen van hele duistere entiteiten. Goed dat je daar weg bent gegaan. Als ik een wat breder postuur had gehad en niet visueel gehandicapt was geweest dan had ik hetzelfde gedaan, ik kon helaas geen kant op. Maar heb wel gezien/ervaren wat er met die lui die overgenomen werden gebeurde. Satanische waanzin is het.

   Ik heb 2 maanden terug een ayahuasca ceremonie gehad bij om-mij (https://www.om-mij.nl/) in Doetinchem. Totale andere beleving, totaal andere ervaring, geen/of niet al te veel fluffy puffy new cage gedoe en enorm goede vriendelijke en professionele begeleiding. Zou ik iedereen aanraden om-mij, dus bij deze jou ook! Niets met externe energieën of ‘goden’, maar alles om je eigen innerlijke reis, zoals het hoort.

 19. Arno schreef:

  Hoi, ik kwam per toeval op je site, voelde de motivatie om te reageren, ik ga niet in een ellenlange conversatie, ik probeer minder achter de computer te zitten…
  Ik hoop dat het genoeg kant en wal raakt, ik heb niet zoveel schrijfroutine als jij, daar komt ie:
  Hecht niet te veel waarden aan de realiteit van verhalen. Ook niet die je denkt zelf naar waarheid te hebben beleeft.
  Een zienswijze is bedoelt als houvast in het leven, en wordt door ervaringen en verhalen van anderen opgebouwd (of geïnspireerd). Het denken van ons is zeer veranderlijk, en is bedoelt om ons zo goed mogelijk door het leven te laten leiden.
  Een complexiteit bestaat doordat iedereen op zijn eigen manier denkt en dat ook nog op een eigen manier communiceert.
  Lastig wordt het als de zienswijze niet (meer) past bij de actuele leefsituatie.
  Op het gebied van zienswijzen zijn ‘geloven’/religies erg in de aandacht in de media. Doordat er zoveel contact is ontstaan tussen mensen over de hele wereld zijn er veel confrontaties met verschillende zienswijzen. Dat leid soms tot verbroederingen en samensmeltingen maar vaak ook tot harde confrontaties. Niet alleen tussen mensen onderling maar ook in mensen zelf. Soms doen mensen niet aardig, of ronduit lelijk naar andere mensen, wat kan hier de oorzaak van zijn? Dit is een vraagstuk dat je vanuit veel zienswijzen kan aanschouwen. Te weinig voedsel of de angst hiervoor, te weinig fysieke en geestelijke ruimte om tot je eigen ideaal zelf beeld te groeien, zijn de twee die het eerst in mij op komen vanuit mijn wereldbeeld. Ik denk dat door het ongenoegen dat daarmee gepaard gaat, ruzie, stres en ziekte kunnen ontstaan. En in opstapeling in de tijd uiteindelijk zelfs moord en doodslag. Je kunt dan de diepte in duiken en je afvragen waar dan de schaarste of angst voor schaarste vandaan komt.
  In de zienswijze die aan de bakermat van onze cultuur heeft gestaan is dat satan of lucifer of iets dergelijks (nooit begrepen of daar nu allemaal hetzelfde mee wordt bedoelt). In sommige culturen zijn dat roofwezens, in fysieke vorm of in het geestenrijk (misschien bestaat dat onderscheid wel niet werkelijk). Die laatste zienswijze komt o.a. voor in gebieden waar ayahuasca voorkomt.
  Ik heb hier dus even drie zienswijzen bescheven: 1. gedachten en emoties zijn leidend 2. Er is een goeierik (God) (vaak met als gezicht op aarde die Geesoes), en een slechterik (de duivel), 3. en eentje met vele roofwezens in een wilde natuur.
  O ja, dan heb je ook nog polytheïsme. In werkelijkheid is er meestal een vermenging van verschillende zienswijzen.
  Een cultuur is een collectieve zienswijze die eigenlijk bedoelt is om het voortbestaan van de mensen die daar mee leven veilig te stellen. Maar met veel individuele zienswijzen en subculturele zienswijzen en diverse manieren van communicatie is dat uiteindelijk nog een heel avontuur zoals wij kunnen ervaren. Spannend vinden mensen als de zienswijze van iemand in de groep heel anders is dan de rest, want misschien kan er wel ongewenst gedrag uit voortkomen. Zo is er in de wereld van zienswijzen soms een strijd die soms heel complex is.
  Ik snap het ziensbeeld waar ‘astrale’ entiteiten of demonen in mensen kunnen komen (bezetenheid). Maar ik denk dat je de strijd met de demonen niet kunt winnen zonder gebruik te maken van andere wereldbeelden. Niet dat je zo’n zienswijze in een keer kunt of kan veranderen, maar nuanceren of relativeren kan heel gezond zijn. Ik heb een Katwijkse achtergrond, daar vinden sommigen mensen dit zo moeilijk dat er regelmatig een geval is van godsdienstwaanzin. Bezeten door demonen? Zo zou je het kunnen zien. In ieder geval angstig en verward over goed en kwaad in de wereld.
  Ik zie in jouw wereldbeeld veel demonen. Ik wil niet het bestaan van demonen betwisten. Maar ik vind demoniseren heel spannend, het kan gewelddadige gevoelens legitiem maken. Een hele cultuur demoniseren omdat het niet de jouwe is kan hele nare gevolgen hebben zoals je ook weet. Zie jij in de structuur van de Santo Daime (de onvrijheden die je hebt ervaren) een boze intentie die tot doel heeft om mensen in hun dagelijkse leven ziek te laten zijn of ook boze dingen te laten doen? Ik besef nu ik deze laatste regels schrijf dat ik me geraakt voel in mijn wereldbeeld door jouw (eerlijke) delen van die van jouw, ik zou graag meer vrede willen zien. Ik hoop dat je ooit door de ego’s, onbegrijpbare regels en bezetenheden, die je in de Santo Daime kerk hebt kunt vinden, een mooiere intentie en werking kan begrijpen/zien dan je nu hebt ervaren.
  Wees voorzichtig en rustig op je pad, zeker met het gebruik van zulke krachtige middelen als ayuhasca en paddestoelen, in liefde, Arno

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Beste Arno, jouw vraag “Zie jij in de structuur van de Santo Daime (de onvrijheden die je hebt ervaren) een boze intentie die tot doel heeft om mensen in hun dagelijkse leven ziek te laten zijn of ook boze dingen te laten doen?” kan ik heel open en eerlijk voluit ja antwoorden. Zonder enige twijfel is dat de intentie. De intentie is bezetenheid. Demonische energieen en entiteiten voeden zich aan de leden van de Santo Daime sekte. Ik ben niet de enige die dat ervaren heeft, lees de reactie boven de jouwe en je ziet dat er meerdere zijn die dat geconstateerd hebben.

   Je weet diep van binnen dat ik gelijk heb. Het is je mind die geraakt is door het lezen van mijn ervaringen in jouw religie. Je verwoordt (en verwerkt/reageert) het echter heel anders dan de meeste andere die in min of meerdere mate bedwelmd zijn door de Santo Daime entiteiten. Ayahuasca is een prachtig mooi iets. Hetgeen de Santo Daime sekte met ayahuasca doet komt in de verste verte niet overeen met hoe ayahuasca organisch bedoelt is om te gebruiken. Ik ben inmiddels bij een andere ayahuasca ceremonie geweest en kan je in alle eerlijkheid bevestigen dat mijn beeld van de santo Daime sekte klopte. Hetgeen ik ervaarde bij om-mij staat 180 graden haaks op wat ik ervaarde in die schuur waar de Santo Daime sekte mij tegen mijn wil opsloot.

 20. Amilius schreef:

  Ook uit de kerk gedonderd wegens het vouttiev gebruiken van gods word
  https://youtu.be/O0cAx1jLbJk

 21. Amilius schreef:

  Voor zij die nog op de vlucht zijn….naar of in de kerk…
  Uiteindelijk….
  https://youtu.be/xbFVcwz4wPc
  Veel plezier!

 22. Gerben schreef:

  zoals sommigen van jullie inmiddels vernomen zullen hebben heeft het Amsterdamse hof de Santo Daime verboden om ayahuasca in te voeren. Opvallend genoeg heeft het hof ook de conclusie getrokken dat de opiumwet gehandhaaft moet worden, omdat er sprake is van een onaanvaardbaar gevaar voor de volksgezondheid.

  Weliswaar had dat niet direct met de aanklacht te maken, maar hoe dit verder gaat zullen we af moeten wachten. De Santo Daime heeft aangegeven in hoger beroep te gaan. De uitspraken zijn des te opvallender, omdat de Santo Daime in 2001 toestemming heeft gekregen voor de ceremonies. Het verschil: toen heeft de rechtbank advies ingewonnen van professor De Wolff. Een conclusie in zijn rapport was dat er geen sprake is van noemenswaardige gezondheidsrisico’s. Nu heeft ze advies gevraagd van het Trimbos instituut, die dat heel anders ziet. De wildgroei van locaties waar ceremonies georganiseerd worden en de negatieve publiciteit, zoals de nogal ongenuanceerde en enkelzijdige kritiek van het TV-programma Rambam eind januari, zal daar geen goed aangedaan hebben.

  Inmiddels hebben enkele Santo Daime-kerken aangekondigd geen ceremonies meer te organiseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *