Verdwaald in de vissenkom

Als ik het leven van de gemiddelde onder hypnose staande Matrix inwoner analyseer dan kom ik al vrij snel op een vissenkom vergelijking uit. Ik heb wel eens gehoord dat een mens een geheugen heeft van zes weken als het aankomt op dingen die zich binnen de Matrix hier op Aarde afspelen. Een goudvis heeft een geheugen van een paar seconden, daarom heeft een goudvis nooit het idee gevangen te zitten in een vissenkommetje. Voordat de goudvis doorheeft dat het tegen een glazen wand aanzwemt, en dus gevangen zit in de vissenkom, is de goudvis alweer vergeten dat het tegen die wand van de vissenkom aanzwom. Zodoende zwemt de goudvis zijn hele leven in cirkeltjes in een vissenkom, zonder dat de goudvis doorheeft cirkeltjes te zwemmen in een claustrofobische vissenkom met een diameter van hooguit 30 centimeter.

De door de Matrix gehypnotiseerde mens heeft een vissenkom met een iets grotere diameter tot zijn beschikking. Die zes weken geheugen waarover ik in de inleiding repte zijn anno 2018 veranderd in zes dagen. Mocht de gehypnotiseerde mensvis binnen die zes dagen tegen de wand van de vissenkom aanzwemmen en per ongeluk een schimp van de werkelijkheid buiten de vissenkom aanschouwen, dan wordt deze mensvis binnen een mum van tijd weer terug in zijn ‘waan van de dag’ vissenkommetje gebonjourd door de ‘zwarte spiegels’ die her in der in de vissenkom opgesteld staan.

De mensvissen zijn namelijk afgericht door en verslaafd geraakt aan deze zwarte spiegels. Grote zwarte spiegels projecteren allerlei indoctrinatie, hersenspoeling, ‘vermaak’ en ‘nieuws’ de vissenkom in. Mensvissen kijken maar al te graag naar die grote zwarte spiegel in hun vissenkom. De meesten mensvissen zijn zelfs dusdanig in de ban van deze zwarte spiegel dat ze een leven lang niet eens bij de wand van hun vissenkom in de buurt komen, bang als ze zijn dat ze iets missen van wat de zwarte spiegels ze voorschotelen. Het maakt deze mensvissen geen bal uit wat er op de zwarte spiegel te zien is. Koningsdag of een ‘royal wedding’ vinden ze fantastisch. Van dat soort afleidingen kunnen ze niet genoeg krijgen, gulzig inhaleren ze de hersenspoeling van de grote zwarte spiegel. Om half 6 zwemmen ze eventjes een stukje omhoog alwaar het baasje wat gevriesdroogde meuk in de vissenkom gooit. Etenstijd! Gretig en snel wordt de gevriesdroogde meuk verorberd, het liefst al kijkend naar de zwarte spiegel, want de gemiddelde mensvis is bang om ‘iets’ te missen van wat de zwarte spiegel ze voorschotelt. De gemiddelde mensvis blijft graag op de hoogte van wat er speelt binnen de vissenkom. Dat er een wereld buiten de vissenkom bestaat heeft geen mensvis door, en als ze al een flard meekrijgen van deze ‘buiten de viskom realiteit’ dan is de mensvis dat binnen zes dagen vergeten, als het al niet sneller is.

De mensvissen hebben buiten de grote zwarte spiegels ook kleiner formaat zwarte spiegeltjes die ze onder hun vinnen of schubben ten alle tijden met zich meedragen. Als de mensvis handjes had gehad dan had de mensvis de hele dag met deze zwarte spiegeltjes in de handen rond gezwommen is mijn gevoel. Maar ja, wat zou je de hele dag moeten doen op die zwarte spiegeltjes die je dan de hele dag in je hand zou dragen om er vervolgens 16 uur per dag op te kijken? Ik zou het niet weten, laten we blij zijn dat de mensvis geen handjes heeft anders waren de gevolgen niet te overzien en zouden we een soort van zombie mensvissen krijgen die nog meer ronddwalen in hun vissenkom dan dat ze nu al doen. De mensvissen gebruiken de kleinere zwarte spiegels die ze bij zich meedragen vooral om foto’s te maken van de gevriesdroogde maden die ze eten, en om net te doen alsof ze een fantastisch leven hebben binnen de wanden van hun vissenkom. En ze weten door de zwarte spiegeltjes alles over de andere mensvissen, wat deze mensvissen doen, wat deze mensvissen eten, waar deze mensvissen blij van worden, waar deze mensvissen boos van worden, en mensvissen communiceren met andere mensvissen louter en alleen via deze zwarte spiegeltjes. Een mensvis zonder facebook die ook nog eens geen whatsapp heeft telt eigenlijk niet meer mee als mensvis. Zo’n mensvis bestaat eigenlijk niet voor de andere mensvissen. Mensvissen zonder ‘social media’ zijn namelijk niet meer sociaal, en dus beschikken zo’n beetje alle mensvissen over social media op hun zwarte spiegeltjes, zodat ze de hele dag sociaal op hun zwarte spiegeltjes kunnen gaan zitten loeren, want ook voor de kleinere zwarte spiegeltjes geldt dat een minuut niet gekeken ervoor kan zorgen dat de mensvis niet meer op de hoogte is van de status updates van de andere mensvissen en andere mensvissen boos kunnen worden omdat ze wel kunnen zien dat de andere mensvis online was op het zwarte spiegeltje, maar dat de andere mensvis ondanks dat deze online was toch niet op de hoogte is van de laatste status update van de andere mensvissen. En dat is alles behalve sociaal.

De mensvis is verdwaald in zijn eigen vissenkom. Zwarte spiegels en andere afleidingen zorgen ervoor dat de mensvis cirkeltjes blijft zwemmen in zijn vissenkom. Liever kijkt men naar zwaaiende elitaire visjes in een gouden koets dam dat men de zwarte spiegeltjes gebruikt om uit te zoeken waarom al die mensvissen zo in de ban zijn van een stelletje elitaire omhoog gevallen vissen die toevallig in een andere vissenkom geboren zijn dan de gemiddelde mensvis. We kunnen het de gemiddelde Matrix mensvis eigenlijk ook helemaal niet kwalijk nemen, er is haast geen enkele andere mensvis die nog de moeite doet om andere mensvissen bewust te maken van het zijn van een mensvis die verdwaalt is in zijn eigen vissenkom.

Er zijn namelijk ook mensvissen die de vissenkom de rugvin hebben toegekeerd. Die mensvissen hebben zich verzameld in allerlei soorten en maten aquariums. Deze aquariums zijn een paar slagen groter dan de vissenkom waar ze zichzelf denken uit bevrijdt te hebben. De zwarte spiegels zijn echter ook in deze aquariums aanwezig. Deze aquarium mensvissen proberen via hun zwarte spiegels de mensvissen in de vissenkommen te bereiken. Maar dat lukt niet omdat de vissenkom mensvissen zich meestal niet bewust zijn van de aquarium mensvissen en ook niet kijken naar de kanalen op de zwarte spiegeltjes die de aquarium mensvissen gebruiken. En als ze per ongeluk wel afstemmen op zo’n aquarium mensvissen kanaal dan zijn ze meestal binnen luttele seconden wel klaar met de aquariumvissen die nonsens uitkramen over platte vissenkommen, computer simulatie vissenkommen, lichtgevende viswezens en/of bangmaak verhalen over ‘illuminati piranha’s’. Mensvissen in vissenkommen denken dat aquarium mensvissen niet helemaal sporen, en omgekeerd denken mensvissen in aquariums dat de vissenkom mensvissen dom en onwetend zijn. Ondertussen zitten alle mensvissen nog steeds gevangen in glazen gevangenissen gevuld met water waar ze allemaal verdwaald in zijn en in cirkeltjes in rondzwemmen. Mensvissen gevangen in vissenkommen hebben geen flauw benul van de wereld buiten de vissenkom. Mensvissen gevangen in aquariums zien soms wel de wereld buiten het aquarium, maar geven vervolgens al hun macht uit handen aan diegenen die zich buiten het aquarium zouden bevinden, waardoor ook deze mensvissen in cirkeltjes blijven zwemmen en zichzelf nooit zullen bevrijden uit hun aquarium.

Tuurlijk, mensvissen die de vissenkom zijn ontgroeid en zich nu in een aquarium bevinden zijn meestal wel een tikkeltje meer bewust van de wereld dan de mensvissen die nog steeds verdwaald zijn in de vissenkom. Maar veel verder dan de hand die hen elke avond gevriesdroogde meuk geeft beschuldigen van het vergiftigen van die gevriesdroogde meuk met E-nummers komen de aquariumvissen niet. Aquariumvissen denken vrij te zijn, ze noemen zichzelf ook graag ‘wakkere mensvissen’. Een mensvis die zichzelf labelt als wakkere mensvis is per definitie geen wakkere mensvis. Echt wakkere mensvissen hebben geen labels meer nodig en doorzien ook de verschillende soorten mensvis aquariums. Echte wakkere mensvissen zijn niet meer bang voor de ‘illuminati piranha’s’ of boos op de ‘elite snoekbaarzen’. Echte wakkere mensvissen geven hun macht ook niet meer uit handen aan ‘goddelijke dolfijnen’ of ‘lichtgevende kwallen’, want een kwal is en blijft een kwal, of deze nu licht geeft of niet.

Veel mensvissen in aquariums hebben geen idee hoe grappig ze zijn en hoe enorm ze zichzelf tegenspreken als deze mensvissen via hun zwarte kunstmatige intelligentie spiegels andere mensvissen gaan zitten waarschuwen of bang gaan zitten maken voor diezelfde kunstmatige intelligentie. Al kijkend naar al die aquariums vol met mensvissen die zichzelf wakker verklaard hebben kom ik soms niet meer bij van het lachen om de onnozelheid van deze aquarium mensvissen. Zo noemen mensvissen die alleen maar met zichzelf bezig zijn en schijt hebben aan de rest van de mensvissen alles en iedereen satanische mensvissen, en dat terwijl satanisme in feite draait om ‘eigen vis-ikje eerst’. Dat vind ik grappig om naar te kijken. Mensvissen die dan weer bang, en dan weer vol met hoop rondzwemmen, die van gekkigheid niet meer weten wat voor mensvissen complotten ze op hun zwarte spiegeltjes moeten kijken, die hun eigen tekortkomingen en emoties op andere mensvissen projecteren, en volledig vanuit een slachtofferrol zielig in cirkeltjes rondzwemmen in een door algen dicht geslipt aquarium.

Ik vermaak mij vaak met al die aquarium mensvissen die zichzelf wakker verklaard hebben ondanks dat ze door de algen en rottende gevriesdroogde maden niet eens meer helder uit hun aquarium kunnen kijken. Soms heb ik ook te doen met al die zichzelf wakker verklaarde mensvissen. Ik weet ook wel dat iedere mensvis zijn eigen unieke pad zwemt en dat er ooit een moment zal komen dat ook de aquarium mensvis doorkrijgt dat hij nog steeds achter glas verdwaald en gevangen cirkeltjes zwemt. Wat dat betreft gebeurd alles op zijn tijd. Maar hoe mooi zou het zijn als de overgrote meerderheid van alle mensvissen zich eindelijk eens zou realiseren dat ze helemaal geen mensvissen zijn, maar al die tijd mensvissen gespeeld hebben? Dat ze hun vissenkom en aquariums zelf gecreëerd hebben en al die tijd zelf onderhouden hebben, en dat er buiten al die glazen wanden zich een immense oneindige multidimensionale wereld bevindt? Een oneindige multidimensionale wereld bovendien waarin de mensvissen zichzelf niet meer hoeven te laten verdelen in verschillende vissensoorten en/of vissen religies, en niet langer tegen elkaar hoeven te vechten?

Bevrijd jezelf Nemo!

Micky van Leeuwen

21-5-2018

17 Responses to Verdwaald in de vissenkom

 1. Mave Rick schreef:

  Hey MvL,

  Weetje ik trek de mongolenchromosen neaderthalers niet meer, werkelijk waar het enige waar ik nog enigzins plaisier aan beleef is, is het lezen van boeken en mij vooral afzijdig houden van deze zombietrollen. Ik heb heel vaak heel erg de neiging om een paar gewoon voor de gein dood te slaan, ze zijn het namelijk al, alleen weten ze het niet. Ik heb er ook steeds minder moeite dat ze van alle kanten kapot gemaakt worden, omdat ze zo afhankelijk zijn van de matrix/maya dat het lijkt alsof er maar een paar mensen op deze aarde door hebben wat er echt achter de schermen plaatsvind.

  • rob schreef:

   Ha Mave , je hebt de players en de non-players. Maar mag je dan de non-players dan wel op hun bek slaan? Is toch ook niet sociaal?

   • Mave Rick schreef:

    Players vs non-players etc, etc, (polariteit). Dit is het ultieme doel van de matrix, zolang we maar tegen elkaar strijden, en niet zelf nadenken, voed je het systeem. Zoals Mike al heel poetisch in zijn schrijven “Het is een inside job” heeft aangegeven. “De wereld waarin we leven een uiterlijke projectie is van de interne gemoedstoestand van de mensheid als collectief. Je uiterlijke wereld is een projectie van je innerlijke wereld.”

    “What you do to another, you ultimately do to yourself.”

 2. Guusje schreef:

  Dank je wel maar weer.
  Deze Nemo heeft nog wel eens zwemles nodig 🐙

 3. Rooi Rakker schreef:

  “Ik heb wel eens gehoord dat een mens een geheugen heeft van zes weken als het aankomt op dingen die zich binnen de Matrix hier op Aarde afspelen.”

  Waarom denk je dat de schoolvakanties cyclie van 8 weken kennen?

 4. Amilius schreef:

  Leg maar is een vis naast zijn kommetje en kijk wat er gebeurd.
  Toch wel een beetje sociaal justice stukje..

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Het zit diep bij je he, dat ik je ooit een keertje een social justice warrior genoemd heb? 😉

   Komt er een vis bij de dokter, zegt die dokter “ik zie het al, uit de kom”

   • Amilius schreef:

    Deze Nemo emo houdt er idd er niet van om in een kommetje gezet te worden.
    De vismens geloofd heilig in zijn scholing en blaast luchtige bellen over wat er eventueel voor vrijheid bestaat. Vliegende mensvissen hebben het hoogste berijkt vinden ze, maar ploffen weer neer in de zelfde nattigheid. Eventjes waren ze daar,
    In de ruimte. Maar echt ontsnappen kunnen ze niet. Een kom een zee of een Oceaan maakt geen verschil, je zit er in en eruit komen betekend een eind aan je vismens bestaan.
    Er is dus denk ik maar 1 manier om van scholing af te komen
    https://youtu.be/cJMwBwFj5nQ
    Maar loslaten van de vorm is wel erg moeilijk als een verslaving. en dan blijkt het wel voor vele dat doorzwemmen nog even gewenst is, en fijn doorbubbelen over wat er meer is dan mens is zijn.
    Kom op! zijn kop! Is water eruit en vis dood. Le fin en het nieuwe begin.
    Maar zo diep zit het niet hoor Mick,
    Daar ben ik te luchtig voor,
    Het is meer mijn migrane en het gevoel wat dan op komt wat hier op lijkt https://youtu.be/O3pyCGnZzYA
    De vrije slag is toch al lang verboden. Watertrappen, op de fiets trappen,balletje…Ik ben er al een tijdje klaar mee,en trap tegen de gescholde orde en alles wat daar mee bezig is. En dat is minder voor mijn medevismens maar ik voel me er beter bij.
    Hahaha! ik zie ineens Allah, God en nog en paar van die knakkers met een hengeltje in de wolken zitten…mag jij raden wat ze aan het haakje hebben gedaan. En ik geloof dat ze beet hebben binnenkort.

     • Micky van Leeuwen schreef:

      Ja zeker! Lekkere remix zeg ik! Weet niet wat het met het artikel te maken heeft maar dat maakt niet uit want goede hiphop is nooit off-topic 😉

      https://www.youtube.com/watch?v=6IJCFc_qkHw

      • Amilius schreef:

       Ook hiphop is een vissenvinnen flipflop scholing. Maar dan wel een van de betere waar wat pareltjes in te vinden zijn.
       Of ze er ooit vaste grond mee krijgen maakt mij niet zo uit.
       De opportunist in mij kijkt, luistert en geniet er van. Terwijl ik afwacht op betere tijden waarin de ontwaakten bekomen zijn van hun nachtmerries, het stramme lichaam, en de realisatie dat het maar een droom was. Ben zoooooooooo benieuwd wat er dan zou gebeuren. Maar ik weet het, je omdraaien en de dekens weer onder kruipen is ook een graag genomen optie.niks mis mee, maar de dag en het leven wacht niet.
       En wees eerlijk, vroeg in de ochtend opstaan leert je dat het stil is tot een uurtje of half acht.En dan breekt de vismensen gekte los tot laat in de donkere nacht.
       En dan…https://youtu.be/g1Vr1on0UBw

 5. Amilius schreef:

  Ik moet ook denken aan een oude vriendin.
  Ze had een klein aquarium op de schouw boven haar kachel staan. Ze had de ballen verstand van vissen maar haar gevoel zou haar wel leiden. Telkens sprongen de vissen eruit en landde dan op de hete kachel of ze gingen spontaan in de rugslag. Naar mijn advies
  Over PH waarden en temperatuur wilde zij niet luisteren. Zij voelde dat ze het goed deed zo bleef ze doen. Totdat ze erg letterlijk gek van werd en de vissen de deur uit deed.
  De vis heeft geen keus, behalve dan een duik in het ongewisse of van ellende te sterven.
  Zij had wel een keuze, maar daar wilde ze niet aan. Nu loopt ze psychotisch ergens op straat en de vissen zijn dood.
  Volgens mij zitten we in zo’n soort vissenkom,
  En is ze allang weg gelopen achter haar gevoel aan.
  En de vis zong https://youtu.be/S7q_12tYZdA
  Tot hij op de kachel belandde….pssssst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *