Waarom denken mensen dat Ronald Bernard een acteur is?

Ik had voor ik het derde interview wat Irma Schiffers met Ronald Bernard hield op de website plaatste niet kunnen vermoeden dat er zoveel ophef en zelfs hysterie van zou komen onder een aantal lezers van deze website. In één klap was ik voor sommigen een soort van censurerende Stalin verworden die vast en zeker ook geld krijgt van de Blije B voor zijn promotiewerk. Lelijke mind-ego reacties mocht ik van deze lezers ontvangen waarin ze mij op een nare manier probeerden aan te vallen. Dat moeten die mensen uiteraard helemaal zelf weten, en mij boeit het verder vrij weinig wat anderen wel niet van mij denken te weten. Als je ergens niet mee resoneert dan is dat prima, maar ik heb zelden zulke felle reacties op iets wat ik plaatste gehad dan bij het laatste Ronald Bernard interview.

Het leek haast wel de platte aarde kerk of de santo daime sekte die weer eens massaal mij voor van alles en nog wat dachten te moeten gaan uitmaken en als verongelijkte driftige pubertjes verhaal kwamen halen als ik het waagde om een reactie te verwijderen. Vaak geen reacties waarin niet met argumenten een discussie werd gevoerd, maar vaker wel reacties waarin Ronald Bernard en Irma Schiffers op een hele lage manier aangevallen werden. Als ik dat dan weghaalde, want daar zit ik niet op te wachten op dat soort mind-ego braaksel op mijn website, dan werd ik vervolgens bij Ronald Bernard en Irma Schiffers op dezelfde vuilnisbelt gekieperd en werd er vrijwel direct op een een hele lelijke mind-ego wijze op de man gespeeld. Dat soort mensen waarschuw ik 1x. Daarna plaats ik hun ip-adres in een foldertje waardoor alles wat ze vanaf dan sturen rechtstreeks ongelezen in de prullenbak belandt. Als mensen dat censuur willen noemen dan is dat hun goed recht, ik noem het zelf liever mijn grens stellen.

Als ik video’s deel dan doe ik dat puur om mensen te informeren dat er een video die bewustmakend kan zijn verschenen of gevonden is. Het kan zijn dat mensen niet met zo’n video resoneren. Dat kan en dat mag. Dat heb ik ook vaak zat als ik iets lees of kijk. Als ik het dan niets vind dan sluit ik zo’n website of stop ik zo’n video, en dan ga ik verder. Niets in mijn hele zijn heeft ooit de behoefte gehad om bij dingen waar ik niets mee had te gaan reageren onder dat item dat ik het niets vond, laat staan dat ik dan mensen wilde gaan uitleggen waarom ik het niets vond. Ik snap dat er mensen zijn die wel de behoefte hebben om te uiten dat ze het ergens niet mee eens zijn of iets niets vinden. Mijn website staat ook open voor mensen om een discussie te voeren over hetgeen in een artikel geschreven staat. Als er maar niet op de man of vrouw gespeeld wordt op een manier waar ik niets mee heb. En of ik de discussie meevoer is een tweede, mijn mening verkondig ik al meer dan genoeg vind ik zelf, in de radioshows die ik maak en in de artikelen die ik schrijf. Ik heb niet de behoefte om telkens op iedereen te reageren om weer hetzelfde verhaal af te draaien als wat ik in het artikel of elders op de website al heb geschreven. Maar ik laat anderen zoveel mogelijk vrij om wel via reacties zichzelf te kunnen uiten en onderling eventueel een discussie aan te gaan. Maar dus niet onder video’s die ik deel waarin ik zelf geen mening heb maar het gewoon puur informatief deel. Als je het niet eens bent met zo’n video dan is dat jouw probleem. Toch interesseert die hele Ronald Bernard hysterie binnen de alternatieve media mij. En ik wil ook niet als Stalin door het leven. Onder dit artikel mag dus een ieder die daar behoefte aan heeft zijn of haar mening geven over de Ronald Bernard’s video, die je hier, hier en hier kan vinden.

Dingen zoals “Irma heeft een lelijk gezicht daarom weet ik dat ze liegt” of “Ronald Bernard is een elite kakkerlak die verdelgt moet worden” sta ik nog steeds niet toe. En ja helaas kreeg ik dit soort reacties daadwerkelijk op die laatste video. Hou het gewoon netjes, doe voor een keertje alsof we allemaal volwassen mensen zijn die elkaar respecteren, ondanks dat we af en toe een afwijkende mening hebben..

Ik heb zeker een mening, en mijn eigen analyses. Ik heb de berichten gelezen van andere websites die Ronald Bernard proberen neer te sabelen. Ik resoneer er totaal niet mee. Allereerst Irma. Ik voel niet dat er iets mis zou zijn met Irma of met haar websites. Ik zie iemand die probeert het goede te doen en die met behulp van het publiek een nieuws netwerk probeert op te starten. Het is niet mijn ding zo’n netwerk willen opstarten, maar ik ben dan ook Micky en Irma is Irma, en we doen allebei (zo voel ik dat) hetgeen waarvan wij voelen dat het de mensheid kan helpen om bewust(er) te worden. Daarbij volg ik mijn innerlijke instrumenten en voel ik niets naars of iets gespeelds aan Irma. Verder voel ik dat Ronald Bernard oprecht is. Hetgeen hij vertelt is zijn waarheid, hij speelt niets. Het argument dat Ronald daar alleen maar zou zitten om zieltjes te winnen voor zijn Blije B bank vind ik persoonlijk nergens op slaan. Hij noemt volgens mij in de laatste 2 interviews niet 1x zijn bank. Misschien dat websites wel in de omschrijving zetten “Ronald Bernard, eigenaar van de Blije B”, maar als we het puur over de interviews met Irma Schiffers hebben dan praat Ronald er volgens mij helemaal niet of nauwelijks over. Dan komen we bij de vraag “waarom zou Ronald Bernard dan een acteur zijn en aan gecontroleerde oppositie voeren doen?” Ik hoor dan argumenten zoals “Ja hij vertelt voor ons helemaal niets nieuws Micky, dat zie jij toch ook?!” Ja klopt, ik wist al dat die gruwelijkheden bestonden en dat de wereld waarin we momenteel leven een satanisch vampiristisch kankergezwel is, maar ik ben dan ook al zowat 15 jaar bezig met zoeken naar de waarheid, en ik deel dit soort video’s meer voor de mensen die nog niet of minder in aanraking zijn gekomen met dit soort informatie. Dat is de definitie van bewustmakend bezig proberen te zijn. Mensen noemen zichzelf bewustmakend, maar willen verder niet dat anderen ook bewust worden van zaken of zo.. Is dat een mind-ego mechanisme?

Ja dat is een mind-ego mechanisme. En zo kan ik er nog wel een paar noemen die ik geconstateerd heb bij diegenen die het felst zijn op Ronald Bernard. Het feit alleen al dat je heftig reageert op een video of iets wat geschreven wordt betekend per definitie dat je mind-ego getriggerd wordt. Daar komt die felheid vandaan, dat noemen we dus mind control in de praktijk. De websites die menen Ronald Bernard en Irma Schiffers te moeten neersabelen worden beheerd door mensen die zelf er (mede) voor de centjes inzitten. Sommigen schooien zelfs letterlijk om donaties in elk artikel dat ze schrijven. De websites die menen Ronald Bernard te moeten ontmaskeren als iemand die er voor het geld inzit, die zitten zelf feitelijk er voor het geld in, mijn ad-blocker telt op sommige van dat soort websites 28 geblokte advertenties en 6 geblokte tracking cookies en dito bots die je data verzamelen. Daar verdienen deze websites geld mee. Eigenlijk zijn het zogenoemde ‘clickbait’ websites. Hoe meer bezoekers des te meer inkomsten er worden gegenereerd. Onrust stoken binnen de alternatieve media levert veel bezoekers op en levert dus meer advertentie inkomsten op. Beginnen jullie hem te vatten? Dit soort websites doen aan pure mind-ego projectie. Omdat ze zelf er puur voor het geld inzitten en niet voor het bewustmaken van mensen, denken ze vrijwel direct dat anderen die in de spotlight komen er ook zo in zitten. En dan gaan ze zoeken naar dingen die er soms wel zijn en soms ook niet zijn. In het geval van Ronald Bernard is er niets, maar wordt er iets gemaakt. En ja de websites die zo stellig zijn dat Ronald er voor het geld in zit denken dat ook zeker te weten, ze zijn er van overtuigt, dat komt heel simpel gezegd dus omdat ze zelf er dus voor het geld inzitten. En dan vrezen ze broodroof. Dan gaan mensen misschien wel aan Ronald Bernard geld geven in plaats van aan hen… Veel van wat dit soort websites schrijven aan laster is pure mind-ego projectie. Met andere woorden: janken dat jouw naam is besmeurd door bepaalde websites, en vervolgens zo’n beetje elke andere naam binnen de alternatieve media dan maar zelf gaan besmeuren met laster. Hoe gaat dat spreekwoord ook al weer, wat je zegt ben je zelf, met je kop door de helft?

Iets anders waar veel bezoekers van de alternatieve media last van hebben is het ‘geld programma’. Dit is in de meeste gevallen op trauma gebaseerde mind control. Hoe ik dat weet? Omdat ik er zelf last van heb gehad, en goed ook! Door eigen toedoen kwam ik jaren terug flink in de schulden te zitten. Ik verdiende redelijk maar gaf meer om uitgaan en lol hebben dan om sparen. Dat moest ik dus allemaal gaan afbetalen en ik moest daardoor jarenlang op de blaren zitten. Daarna werd ik visueel gehandicapt en werd ik afgekeurd voor werken in de Matrix. Ik moest het vanaf toen doen met een arbeidsongeschiktheid uitkering waarvan ik amper (eigenlijk niet) rond kwam en soms nog moeite moet doen om rond te komen. Dat trauma van niet rond kunnen komen speelde mij hevig parten tot twee jaar terug of zo. Ik merkte dat ik ook veel te fel was op mensen waarvan ik dacht dat ze ‘erin’ zaten voor het geld. Ik vond dat mensen bewust maken gratis moest zijn ten alle tijden. Feitelijk zat ik constant te projecteren vanuit mijn eigen gebreken. Ik deed namelijk toen ook al Indigo Revolution, en weigerde pertinent om donaties te vragen, ik betaalde het wel zelf, ook al had ik daar eigenlijk het geld niet voor. Advertenties doe ik nu nog steeds niet en zal ik ook nooit doen. Maar donaties vragen moet kunnen vind ik nu inmiddels. Value for Value noem ik dat. Als mensen die een donatie kunnen missen een donatie overhebben voor mijn werk dan waardeer ik dat, maar het hoeft niet en ik zal er nooit om gaan zitten schooien. Ik ben niet afhankelijk van eventuele inkomsten vanuit mijn website, anderen wel, of zijn zo geil op het extra geld en de eventueel extra bezoekers dat ze die mind-ego mechanismes vervolgens projecteren op anderen. Maar het wil niet zeggen dat als jij voor geld mensen bewust probeert te maken dat anderen dat dan ook doen. Dat is met de mind redeneren, niet met je hart of met andere innerlijke instrumenten. Dat mechanisme zie ik bij heel veel mensen die Ronald Bernard, en ook andere insiders of klokkenluiders die naast het klokkenluiden ook hun brood nu eenmaal moeten verdienen, menen te moeten onderuit halen. Het gaat dan opeens niet meer om de boodschap, maar puur om de boodschapper die geld verdient om zijn brood van te kunnen kopen en zijn verwarming van te kunnen laten branden. Ik heb ook nog geen enkele website gezien of reactie gelezen waarin mensen stellen “te voelen dat Bernard jokt”. Het zijn allemaal redenaties die via de mind gevormd worden namelijk.

Voor mij is dat hele Blij B gebeuren dus een non-argument. Mensen die daar over bitchen hebben waarschijnlijk zelf geld issues. Of een gebrek aan geld, of nooit genoeg geld kunnen hebben, of een aversie tegen geld, er zijn meerdere mogelijkheden wat dat betreft. Verder heb ik nog geen enkel ander zinnig argument gehoord wat mij van mijn mening af heeft kunnen brengen. NLP technieken hoor ik mensen zeggen, omdat Ronald zijn handen gebruikt tijdens het praten… Nou dan doet minstens 80 procent van de bevolking aan NLP… AIVD agenten… moet ik daar serieus op in gaan? Hoezo dan? En waarom dan? Wat schiet de AIVD er mee op om iemand de waarheid te laten vertellen tegenover inmiddels meer dan 20 miljoen mensen wereldwijd? Een groot gedeelte van die mensen had voor die tijd nog nooit een insider die het allemaal zelf meegemaakt heeft horen vertellen… Of heeft de AIVD soms als doel om slapende honden wakker te schoppen? “Ja maar Micky, Ronald is niet wie hij zegt wie hij is, want hij kan niet eens een CV overhandigen!” Een CV van zijn criminele loopbaan inderdaad. Waarop allerlei namen staan van mensen en bedrijven waar hij zaken mee heeft gedaan… die dus ook criminele zaken doen… en over lijken gaan.. en bewezen hebben geen enkele moeite te hebben om jou of je familie te vermoorden? Zou jij zulke bedrijven, instanties of personen dan bij naam gaan noemen? Vast wel… want jij bent enorm dapper achter je beeldscherm. En jij zou er waarschijnlijk geen enkele moeite mee hebben dat ze je familie iets aandoen. IJskonijn dat je bent, jij moet wel een enorme hekel hebben aan je goede vrienden en familie dat je zo in elkaar steekt…

Nee ik zie niets kwaads in Ronald Bernard. Zijn verhaal maakt mensen bewust van de zaken die zich normaal gesproken in het donker afspelen. Zaken waar de meesten mensen zich niet bewust van kunnen worden als dappere zielen als een Ronald Bernard en anderen niet naar voren zouden komen om hun verhaal te doen, ondanks dat ze van alle kanten dan worden zwartgemaakt. Doet de mainstream media het niet, dan is er altijd wel een groepje alternatieve media websites te vinden die het maar al te graag overnemen dat zwartmaken. Dat noemt men anno 2017 ‘wakker’ en ‘bewustmakend’ namelijk.

En dan mogen nu jullie je mening geven 🙂

Micky van Leeuwen

30-8-2017

12 maanden ago

57 Comments

 1. Zo!Goed gesproken, Micky, ik deed het met minder woorden, maar alles klopt wat je zegt. Zovelen zijn achter de mind-ego’s aangelopen, ik hoop dat diegenen wel de weg naar hun hart en gevoel (terug) vinden

 2. Er is een informatie-oorlog bezig over de gehele wereld. Dit geld ook voor de alternatieve media. Het enigste vreemde aan de zaak is dat normaliter als je in de financiële fluit, je laatste dagen zijn geteld. En onbegrijpelijk vind ik dat een spijtoptant toch weer in dezelfde financiële wereld zijn brood probeert te verdienen.

   1. De financiële wereld stuurt en beheerst de wereld, het is de grootste en gevaarlijkste maffia schorem ( krapuul ) organisatie wat god onder zon heeft.

 3. Binnen de alternatieve media zitten ook gewoon een stelletje fantasten die alles en nog wat opschrijven en ventileren. Ik ben een gepensioneerde ICT-er die veel met data-analyse gewerkt heb en bij het lezen van sommige artikelen gaan bij mij de wenkbrauwen fronzen(een overgebleven beroepsdeformatie). Een zekere Martin Vrijland heeft zeer negatieve artikelen over Ronald geschreven. Via googlen over Martin ben ik erachter gekomen dat deze meneer zelf een verleden heeft waar het woord integriteit nog uitgevonden moest worden. O.a. heeft hij de titel ing. gevoerd terwijl hij niet was afgestudeerd. Je hebt volkomen gelijk Mickey want bij het lezen van sommige reacties dan is het eerste wat mij opvalt ongefundeerde uitspraken en het poneren van drogreden.

 4. Enkele dagen voor het recentste youtube over bernard de wereld werd ingestuurd verscheen er op wanted to know een uitgebreid artikel van ella s.over kindermisbruik. Ik vond het opvallend dat die bernard daarin niet werd vermeld en vroeg me via de reacties af hoe dat dit komt met een link van
  Martin V. Ik ben toen publiekelijk door de hoofdredacteur afgesnauwd en meer. De link naar martin werd verwijderd. Tja. Dit trok mijn aandacht… Het is redelijk normaal dat er verschillende opvatingen zijn. Het is zielig dat die destructief worden uitgespeeld. Persoonlijk ben ik van opvatting dat ie al lang naar nirvana zou gestuurd zijn met alles wat hij aangeeft te weten. Er is een jaren geleden ? Ontstaande conflict ontstaan binnen alt.media nl. Wat ook de aanleiding(en) mogen geweest zijn. Ik heb ook geleerd onderscheid te maken tussen wat mensen zijn en wat ze weten en aanbieden.vermoedelijk werden er velen ingeluisd. De tijd zal het wel uitwijzen. De meesten zal dit dan niet meer interesseren … Xhans.

  1. Ik kan het alleen maar met je eens zijn.. hij was inderdaad allang naar Nirvana gestuurd en waarom geen echte bewijzen/namen geven als je dan toch dit interview doet. Daardoor in mijn ogen geen echte klokkenluider en als je de interviews naast elkaar legt dan spreekt hij zich tegen..en klopt het net niet allemaal. Bij de Illuminatie draait alles om symbolen en je zou eens die Blije Bank kunnen onderzoeken.. die heeft toch al behoorlijk wat geld opgehaald.
   Ik oordeel niet maar het resoneert totaal niet met mijn gevoel temeer omdat het een half verhaal is zonder echte onderbouwing.. en dan die zogenaamde dood.. wel heel toevallig allemaal 😉

   1. Wat voor symbolen? De illuminati bestaat niet echt, maar ik neem aan dat je satanisch symbolisme bedoelt? Ik ben benieuwd wat dan?

    De Blije B vind ik een non-argument, totdat iemand een keertje mij uitlegt wat er dan mis mee is om j eigen zaak/bedrijf te beginnen, moet hij (Bernard) dan een krantenwijk nemen of als afwasser gaan werken, tomaten gaan plukken samen met Polen, of gewoon een bijstand uitkering aanvragen, is het dan wel goed, ligt het aan het woordje ‘bank’ of zo? En waarom zoek je zelf niet uit wat er mis zou zijn met zijn bank?

    Die zogenaamde dood daarmee doel je op het fake news wat niet door Bernard zelf gemaakt en verspreidt is neem ik aan?

    Je klinkt heel erg complotterig, maar komt niet met inhoudelijke bewijzen.

 5. Anne Marie van Blijenburgh leeft toch nog? En zij noemt volgens mij wel echt namen, o.a Friso. Daarom snap ik niet goed waarom er gezegd wordt dat Ronald Bernard allang al om zeep geholpen zou zijn met alles wat hij weet. Kan iemand me dit uitleggen? Waarom Ronald wel en Anne Marie niet?

 6. Laat ik voorop stellen dat ik met niemand banden heb. Niet in de alternatieve media en ook niet daarbuiten.
  Ik ben ook niet op zoek naar publiciteit. Liever niet zelfs. Laat mij maar lekker laag blijven.

  Toch vertrouw ik hem niet. En zoals eerder gezegd gaat het niet om de boodschap, want daar sta ik achter, maar om de persoon.

  De artikelen bij M.V. en de commentaren eronder hebben mij wel aan het denken gezet en van daaruit ben ik zelf verder gegaan.

  Mijn mening:
  YouTube-video: Complete B of Joy lecture 2016. Gepubliceerd op YT op 28 juli 2017.

  – Waarom pas midden 2017 geplaatst? Mogelijk omdat de interviews het gewenste effect begonnen te krijgen en het op deze manier makkelijk zieltjes winnen is. Kan. Hoeft niet, maar volgens mij wel. We wachten interviews 4 & 5 af…

  – Op ongeveer 4:00 haalt hij al twee boeken aan waar hij zijn verhaaltjes op afgestemd heeft: “Dit kan niet waar zijn door Joris Luyendijk” en “Confessions of an Economic Hitman door John Perkins”.

  – Daarna volgt een mooi duet door Paul en Carla van der Veldt. Dit gebeurt nog vaker gedurende de lezing. Muziek tijdens een verkoopdemonstatie. Mooi voor de show. Niet om aan te horen, maar mooi voor de show. Misschien is het wel een vorm van hypnose. Ik zou er in ieder geval niet van in slaap vallen, maar ja, Rasti Rostelli kreeg mij ook niet gehypnotiseerd… 😉

  – In tegenstelling tot in de interviews zie ik dus in deze lezing totaal geen getraumatiseerde man, terwijl hij wel hetzelfde vertelt als in zijn interviews. Alleen doet hij het nu zelf zonder dat er iemand is die vragen stelt. Ik zie hier enkel een goede verkoper, zoals ik ze zelf vroeger heb meegemaakt tijdens verkoopdemonstaties voor van alles en nog wat en ook bij verkopers van pyramidespelen. Zijn verhaal voor de interviews was dus al vele malen geoefend. Door alleen met Irma te zitten en zich te kunnen concentreren op het voorbereide verhaal lukte het Ronald heel makkelijk om in zijn rol te stappen.

  – Volgende boek komt aan bod zonder het te noemen in de lezing. Hij heeft het namelijk ook over de 13 families die de wereld regeren. (13 Satanische Bloedlijnen door Robin de Ruijter).

  – Ronald Bernard heeft van nature het gezicht om deze scam zo geloofwaardig te maken. Hij heeft ook psychologie gestudeerd, waardoor hij dus ook weet hoe mensen reageren en wat mensen willen horen en zien.

  – De Blije B heeft al promo’s op YouTube staan sinds 2013. Het schoot waarschijnlijk niet zo op met de leden…

  – Irma Schiffers, waarvan ik dacht dat ze onafhankelijk was, promoot op haar site De Blije B.

  – In o.a. de Volkskrant verscheen laatst een artikel wat Ronald Bernard zogenaamd in een kwaad daglicht had moeten stellen omdat hij mogelijk complottheorieën zou aanhangen, maar tegelijkertijd werd De Blije B. daar wel gepromoot door te stellen dat het om Ronald Bernard ging van De Bije B., de bank zonder bonussen, rente én met een eigen munt. Dus toch publiciteit.

  Mijn gok is dat United People (met piramide-achtig logo…) samen met o.a. Irma S. deze interviews gebruikt om mensen naar De Blije B. te lokken. Ook al wordt de naam van de bank-in-wording in de interviews niet genoemd, mensen komen via internet toch wel automatisch bij De Blije B. terecht als men op Ronald Bernard zoekt.

  Het zou me verder niet verbazen als De Blije B. in deel 4 of 5 toch aan bod komt, maar ook niet als dat niet het geval zal zijn. De interviews hebben hun werk dan toch al gedaan.

  1. Irma beweert trouwens zelf ook al certificaten van De Blije B. te bezitten.
   Hoeveel is onbekend, maar ook bewijs daarvoor ontbreekt.

   Irma deelt in de winst…

  2. Hoeveel mensen in Nederland die zijn interviews hebben gezien denk jij dan dat er geld gaan stoppen in de Blije B? Dat is maar een hele kleine groep, de video is vooral in de VS viraal gegaan namelijk. In Nederland spreek je over een beperkte groep die meestal niet al te veel geld hebben. Ik zie het voordeel voor de Blije B niet in het hele verhaal. Ik denk dat hij meer kans maakte toen hij nog niet zulke ‘weird stuff’ het internet opgooide. Zijn er ergens cijfers bekend gemaakt door de Blije B waarin men meldt hoeveel nieuwe klanten de interviews hebben opgeleverd? Daar ben ik wel benieuwd naar dan, want ik lees overal beweringen dat het goed zou zijn allemaal voor zijn bank in wording, maar ik heb persoonlijk daar nog geen bewijs of bericht vanuit de Blije B voor gezien. Heb je een linkje ofzo?

   Ik ken verder de principes van de Blije B niet, heb ik mijzelf niet echt in verdiept. Maar ik neem, luisterende naar zijn interviews, dat er geen rente technieken gebruikt worden. Wat is er zo ontzettend mis aan die Blije B eigenlijk als ik vragen mag? Hoe gaan ze te werk kort samengevat?

   Tot nu toe heb ik persoonlijk mijn gevoel gevolgt, heb mij niet in die Blije B gestort in wat dat is en inhoudt. Maar ik hoor het elke keer als argument, dus ben oprecht benieuwd wat die bank in oprichting dan voor ‘evils’ allemaal gaat doen en zo…

   1. – De Blije B werkt niet alleen nationaal.

    – Je kunt voor 25 euro medestander van het initiatief worden. Voor 100 euro koop je een ledencertificaat, dat OP TERMIJN rendement gaat opbrengen (!).

    – Tijdens de lezingen (update 2017) geven zij aan dat er al ruim 5000 mensen aan hun initiatief verbonden zijn in meerdere landen.

    – Men koopt gemiddeld 2 certificaten.

    – Het ingelegde geld wordt als dekking gebruikt voor de bank in oprichting en wordt als zodanig beheerd.

    – De certificaten zijn EEUWIGDUREND. Je kunt er niet vanaf komen. Het geld ben je dus kwijt.

    – Deze moest ik helemaal kopiëren: LACHUH

    Wat gebeurt er met de Ledencertificaten als de EU internetbankvergunning niet wordt afgegeven?

    Het geld wordt dan, onder aftrek van de EU internetbank vergunningaanvraag gemaakte kosten, door United People Foundation besteed aan het aanvragen van deelvergunningen bij de AFM en DNB. Deze vergunningen worden vervolgens gebruikt om via de coöperatie alsnog financiële diensten te kunnen aanbieden aan alle medestanders en deelnemers. Voor het aanhouden van eenvoudige betaal- en spaarrekeningen (opvorderbare gelden) zijn nu eenmaal ook vergunningen nodig. Het overige geld blijft binnen de coöperatie waar je, indien je dit wenst, het eerste jaar zelf al lid en eigenaar van bent.

    Info afkomstig van De Blije B.-site…

    Voor mij al genoeg signalen…

    1. En wat heeft dat alles te maken met hetgeen Ronald in de interviews verteld, wat is de link die ik mis? Ik heb niets met die bank in oprichting, maar dat komt misschien ook wel omdat ik geen geld heb om erop te zetten of het te kunnen steunen. Maar als ik wel geld zou hebben dan zou ik wellicht er anders in staan. Maar ik zie niet wat die interviews, want daar gaat het om, te maken hebben met dit Blij B initiatief. Ik blijf bij mijn standpunt dat ik het voordeel van de Blije B niet zie bij die interviews. Het kost ze denk ik misschien eerder potentieele investeerders dan dat het geld oplevert.

     Daarbij zegt het niets over de oprechtheid van Ronald Bernard in de interviews mijns inziens. Nergens in die interviews zegt hij “mensen stort je geld naar mijn bank in oprichting toe”, en ik kan mij niet voorstellen dat zulke verhalen naar buiten brengen goed voor je reputatie is, want je weet als je dat doet dat er heel veel media alle rotzooi die ze maar kunnen vinden dan over je uit gaan storten waardoor je naam er niet beter op wordt.

     1. Niet goed voor zijn reputatie? Volgens mij is er maar één iemand die hem probeert te ontmaskeren en zijn zijn videos miljoenen x bekeken.

      Nogmaals: de link Ronald Bernard – DBB is door het internet al gemaakt. Dat hóeft hij niet eens te vermelden in zijn interviews.

      Ik houd er ook over op. Wil je erin blijven geloven? Ga je gang.
      Of is het lastig om hierin te erkennen dat je het misschien tóch bij het verkeerde eind hebt? Over ego’s gesproken… 😉
      Wat het ook zij, het is goed.

      Als je zijn lezing gekeken hebt en er dan nog hetzelfde over denkt, dan mag dat.

      Ieder zijn mening.

      En ondertussen zit je toch in de discussie…

      1. Door maar 1 iemand ‘ontmaskerd’? Hoe kom je daar bij als ik vragen mag? Volgens mij heb ik al zeker 3 van de wat grotere bekendere websites met dit soort laster bezig gezien, Vrijland, Niburu.co en Micha Kat. Hun werk zal ongetwijfeld nog door anderen gekopieerd zijn. Als je op Ronald Bernard googlet zie je direct die laster campagnes.

       “Ik houd er ook over op. Wil je erin blijven geloven? Ga je gang.
       Of is het lastig om hierin te erkennen dat je het misschien tóch bij het verkeerde eind hebt? Over ego’s gesproken…
       Wat het ook zij, het is goed.”

       Wat is dit voor kinderachtige reactie? Waar komt die opeens vandaan, waarom speel je het nu opeens op deze manier? Kom gewoon eens met antwoorden op normale vragen die ik stel zou ik adviseren, je insinueert een hele boel, maar hebt tot nu toe geen enkel bewijs kunnen tonen voor die redenaties. Bewijs dan eens dat deze video’s goed voor Ronald’s bank in oprichting zijn? Waar heb je die cijfers vandaan dan? Je aannames zullen toch ergens op gebaseerd zijn neem ik aan? Volgens mij stel ik hele normale vragen, en jij gaat het nu toch weer op de man spelen als ik niet mee ga in jouw redenaties, lees ik dat goed Danny? Ik verlaag me in ieder geval niet tot dat niveau als je het niet erg vindt..

   2. De blije B is uit zijn verleden voortgekomen dat ligt wel voor de hand. Maar voel dit niet als een verkooppraatje daarvoor, het word eventjes behandeld maar het is ook een onderdeel van het hele verhaal. Geld heb ik wel, ook wel om wat te beleggen als ik ergens wat in zie.

    Ik kan nu niet zeggen dat ik getriggert word door dit interview of even naar de blije B te gaan of te steunen.
    Aan de andere kant, ik ben een volleerd graficus (mijn 1ste opleiding) Oude en nieuwe methode fotografie/DTP&specialisatie scanoperator enzenzenz. Kleur beeld mindcontrol worden gewoon behandeld in de opleiding en is er een onderdeel van. Ik zelf ben ook misschien dan ook een slecht voorbeeld door mijn opleiding.
    Maargoed, hoeveel nieuwe leden hebben ze sinds de interviews? Cijfers?

    Ik voel en vooral zie als iemand oprecht is binnen een paar seconden, een eigenschap geleerd en zit in mijn familliegenen van cafe eigenaren en uitsmijters…
    Ogen zijn het glas tussen de wereld en de ziel 😉

     1. Lijkt mij inderdaad ook. Kan me niet voorstellen dat hij hier nieuwe klanten mee zou lokken. Cijfers hebben de ‘debunkers’ niet, daar zit ik ook al een paar dagen om te vragen namelijk, maar tot op heden nergens bewijs gezien van de aannames die gedaan worden dat deze video’s goed zouden zijn voor zijn bank in oprichting. Die bank doet ook helemaal niets verkeerds volgens mij tot nu toe, het is namelijk nog in oprichting dacht ik, en het is een van de weinige argumenten die ‘men’ heeft volgens mij, dat Blije B gedoe wordt er namelijk door elke ‘debunker’ bij gehaald om de een of andere reden, maar bewijzen ontbreken tot nu toe voor al die aannames en stemmingmakerij. Het enige wat ik ergens gelinkt heb gezien en gelezen heb is dat er juist investeerders weg zouden gaan bijde Blije B en meer van dat gelazer vanwege Bernard’s verhalen op het internet https://www.volkskrant.nl/economie/bank-zonder-bonussen-de-blije-b-in-het-nauw-oprichter-zou-complottheorieen-aanhangen~a4513371/

      Maar ja dan nog heeft dat hele gedoe geen ruk te maken met de interviews waar het eigenlijk om gaat. De video’s maken mensen bewust daar gaat het om, de haters mogen nu ook even hun mening geven, dat neemt niet weg dat de booschap gelukkig nog steeds verspreidt wordt en ze in het buitenland gelukkig niet te maken hebben zure jaloerse aluhoedjes die broodroof vrezen.

  1. Discussiëren hoeft van mij niet. Ik heb mijn mening geventileerd en ik vind het goed zo.
   Van discussiëren hierover begint mijn hart sneller te kloppen en niet op een fijne manier…

   Doe ermee wat je wilt. Of niet… 😉

 7. Wat een hetze om deze meneer zeg, en wat een onzin dat de alt. Media deze meneer afzeikt. Ja natuurlijk voor de doorgewinterde complotter is er niks nieuws onder de zon! Voor degene die nog niks afweet van dit soort zaken is dit een geweldige video! Sommigen hebben er jaren over gedaan om de informatie die Ronald geeft en klaarblijkelijk ook echt heeft meegemaakt, te verzamelen.
  Deze man is oprecht in zn woorden. Ik kan aan niks merken dat hij liegt of fantaseert. En als je dan toch na dingen gaat zoeken om hem onderuit te halen moet je toch echt eens lekker na buiten gaan en eens een conversatie in het echte leven zoeken. Lekker aan je mensenkennis gaan werken en eens zelf een mening vormen in plaats van andermans meninkjes over te nemen. Krab jezelf nog eens achter je oren of het wel zin voor je heeft om jezelf te overloaden met occulte informatie. En dan de symbolen die meneer blijkbaar gebruikt, de nlp technieken. Dat zijn allemaal gedragingen uit het onderbewustzijn. Ronald is groot geworden in het bankwezen. Dus dat gedrag vertoont hij ook in zijn lichaamstaal. Als je daar niet om heen kunt kijken dan herhaal ik mezelf nogmaals, ga lekker na buiten! Zoek een medemens en ga eens een gesprek aan en luister dan eens na de toon van zn woorden, wat voor emotie voel je? Kijk eens in zn ogen. Wat zie je? Woorden zijn niet zo belangrijk. Wat je tussen de regels door opvangt door op te letten, daar verstopt zich de waarheid.

 8. Waar kan ik informatie vinden waaruit blijkt dat Ronald B. aantoont dat hij daadwerkelijk de waarheid spreekt. Nergens. Dus Mickey op zoek naar bewijzen.
  Geloven doe je in god, feiten weergeven doe je met bewijs. Dus eerst onderzoek en kunnen onderbouwen en dan concluderen. Veel succes.

 9. Wat is ervaring opdoen in je leven ,is het leven alleen maar rozegeur en maneschijn?Kan niemand berouw hebben van zijn situatie of inzien dat je karma je juist wijst na een poosje dat je een verkeerde inslag hebt genomen.Denk dat er heel wat wakkere mensen hier daar over moeten denken alvorens iemand af te schieten.Begin bij je zelf te oordelen pas daarna zie je dat je paralellen in je eigen wereld .Is dat niet bewust worden???

 10. Het is opvallend hoeveel negatieve reacties dit interview oplevert terwijl Ronald Bernard met een hele belangrijke waarheid naar buiten komt. Het gaat hier over het functioneren van het financiele systeem en wat het aanricht. Als saus worden daar de persoonlijke ervaringen van de geinterviewde in verwerkt en, juist die saus maakt die reacties los.
  Die reacties staan los van de belangrijkste informatie en inzichten gegeven door Ronald Bernard. De man legt uit hoe het financiele systeem functioneert. Ondanks dat die informatie tot een wereldwijde woede zou moeten leiden, gaat het alleen maar over de brenger van de boodschap.

  Ik heb zelfs moeten lezen dat RB controlled opposition zou zijn. Stel dat dit zo is, dan begrijp ik niet waarom hij je redelijk nauwgezet uitlegt hoe de BIS werkt. De man heeft niets verkeerd gedaan alleen te weinig over zichzelf verteld. Daar komt het volgens mij op neer. Van Emile Roemer weet je minder maar, die wordt nooit op dit soort kwesties aangevallen. Nu komt er iemand naar buiten die nogal wat vanaf zijn jeugd heeft meegemaakt en, plotseling moeten we allemaal het hoedje van de rand weten, anders maken we de man zwart.

  De reactie op deze serie video’s is compleet paranoïde. Luister naar wat de man te vertellen heeft, weet hoe je bestolen wordt en geef dat door en zoek het verder uit. Juist het doorgeven van deze informatie is relevant en, daarvoor hoeven we helemaal niet te weten wat RB de afgelopen 22 jaar gedaan heeft.
  RB zwartmaken is buitengewoon naief. Je schiet er niets mee op en ontneemt de kracht van zijn informatie op dubieuze gronden. Je kunt niet weten wat je niet verteld is maar, dat wat wel verteld is heeft waarde als we daar met z’n allen iets aan willen doen. Die kracht ontneem je die informatie en, dat is hetzelfde als de Volkskrant doet. Ondertussen “controlled opposition” schreeuwen net zoals de MSM en vervolgens jezelf nog op je borst kloppen over hoe doortastend je kunt zijn.

  Ik ben het met de webmaster eens en sta achter RB omdat hij niets heeft verteld dat het publieke doel schaadt. Dat doen wel de mensen die hier van alles achter zoeken omdat ze het niet kunnen zien. Soms moet je accepteren dat je niet alles te weten gaat krijgen. Hij heeft daarvoor zijn redenen gegeven en, die zijn verdedigbaar.

 11. Micky, ik heb het modder gooien (want dat vind ik het) mbt Bernard op de voet gevolgd, ook de reacties hier en daar. Buitengewoon treurig allemaal en nog meer verdeling waar sommige partijen heel blij mee zijn. Laat iedereen zelf uitmaken wat hij of zij gelooft.
  Deze opmerking van jou vond ik heel treffend, chapeau: “Ik heb ook nog geen enkele website gezien of reactie gelezen waarin mensen stellen “te VOELEN dat Bernard jokt”. Het zijn allemaal redenaties die via de mind gevormd worden namelijk.”

 12. Pseudologia fantastica, daar lijdt de bankier, ondernemer, sociaal werker, theoloog etc. waarschijnlijk aan. Er gebeuren idd bizarre dingen in de wereld, maar die zijn van alle tijden – de mens is niet zo goed – en heeft niks te maken met banken, macht, hooggeplaatsten maar komt ook voor in armere milieus. Gebruik je gezond verstand!!!

 13. Het is te bizar om te lezen hoe fel sommige mensen reageren op de onthullende video”s van Ronald Bernhard, om dan vervolgens te komen vertellen dat bloggers zoals onder andere Micha Kat en Martijn Alberda (AKA Martin Vrijland) cs, Ronald B. hebben ontmaskert’… gevalletje ‘it takes one to know one’ zou ik willen zeggen. http://www.pateo.nl/HTML/NL/Nieuws/Wie_zijn_de_aanvallers_van_de_moedigste_klokkenluider.htm

  Vroeger of later krijgen klokkenluiders als bijvoorbeeld Ronald Bernhard en bijvoorbeeld Ella Ster, Kevin Arnnett (ITCCS) allemaal te maken met zulke mensen MK en MV in hun kielzog. En het is vechten tegen de bierkaai, en soms voel ik dan de behoefte om te reageren, maar achteraf zou ik dat heel misschien beter niet kunnen moeten doen…. soit! Vandaar dat ik meestal maar gewoon rustig meelees, en niet reageer.

  Oh , en ik geloof ook niet zomaar alles wat er op het WWW wordt geslingerd, maar Ella Ster ken ik persoonlijk, en ik weet dat zij een integere vrouw is. En Niburu.co? Is dat net zoiets als Urubin.com misschien? Kijk eens verder dan je neus lang is zou ik zeggen. Trefwoorden #Niburu.nl #AntonTeuben #Niburu.co

  1. zoek ook maar eens op MV, dat hele cluppie teuben micha enz.. heb ik een paar jaar geleden al onder de loep gehad op een of andere manier kennen ze mekaar en hebben allemaal met elkaar te maken gehad. Gek He?
   Er werd door deze mensen constant modder naar elkaar gegooit, en niemand van die gasten is integer en gunde mekaar zelfs het licht in de ogen niet..

   1. Ik heb ook absoluut niets met Teuben, die man is uhm…’niet helemaal lekker’ om het maar eens heel aardig te zeggen. Hij heeft ooit eens mijn dochter en haar collega behoorlijk de stuipen op het lijf gejaagd. Ze waren toentertijd bij hem op huisbezoek vanwege haar werk, hij was toen nog in Soest actief, dus dat is best al een mooi poosje geleden alweer. Dat die man nog zoveel aanhang heeft, onbegrijpelijk vind ik dat.

 14. Is het niet mogelijke Micky om deze discussie te sluiten. Het blijft toch een beetje moddergooien en er wordt niets nieuws toegevoegd.
  Verder vermoed ik dat er een aantal niet te stoppen trollen actief zijn.
  Voor mij is Ronald Bernard niet meer een signaal om ogen en oren goed actief te houden.

  1. Dat moddergooien en niets nieuws toevoegen, en het niet beantwoorden van logische vragen van mij en van Sebas en van nog een aantal anderen door de haters bewijst voor mij voldoende. Ze roeptoeteren maar wat, halen er van alles en nog wat bij wat nergens op slaat, en maken zichzelf daardoor belachelijk. Daarom mag hier gereageerd worden en laat ik het open. De echte droevige reacties waar men nog steeds niet verder komt dan schelden laat ik toch niet toe, en deze ‘discussies’ leveren daarnaast een schat praktijk voorbeelden voor de lezers van deze site op als het gaat om mind-ego mechanismes.

   1. Met dat laatste heb je natuurlijk wel gelijk maar ik vind het zo’n zonde van de tijd om al die roeptoeters te lezen en dan tot de conclusie te komen dat het verloren tijd is geweest.

 15. Hoi Micky, dank je voor je reactie. Ook ik heb het gevoel dat Ronald zijn waarheid verteld, we hebben geen idee gehad wat er speelt. Nog niet schijnbaar, vandaar alle groffe reacties. Ellaster steekt ook haar nek uit, niet leuk haar berichten, wel zo integer mogelijk. Laten we hopen dat er bij de 33e dam tot dam loop niets gebeurd. Het is wel een getal dat tot de verbeelding spreekt…..de rode kruis mega slachtoffer hulp actie op de dam, ik weet niet of deze gisteren is doorgegaan….afwachten.
  Ineke

  1. Heb ik iets gemist gisteren wat betreft false flags op de Dam? Iets meer context zou niet misstaan vermoed ik, ook al is het off-topic het klinkt wel interessant..

  1. Niet schrikken Micky,
   Ze proberen een record te halen met zoveel mogelijk mensen tegelijk een EHBO reanimatie cursus op de dam
   Met Irene moors en andere BN’er’s

   1. Wow!!! Dat klinkt inderdaad als een duister illuminati plan, en ik maar denken dat Irene Moors onschuldig was, maar ja ik ken haar alleen van Telekids van vroeger…. al was de 33e megablubber powerrace ook wel erg sinister en sadistisch vond ik toen ook al…. 😉

 16. Het zou niet om RB persoonlijk moeten gaan wel over wat hij verteld. Dat het financiële systeem niet functioneerd en veel (bijna alle) ellende in de wereld veroorzaakt klinkt mij heel aannemelijk. Geld/macht doet nu eenmaal gekke dingen met mensen. Zijn verhaal is zeker niet nieuw. Stel dat deze man niet is wie hij zegt dat hij is dan weet hij wel erg goed waar hij over praat. Als je goed om je heen kijkt en je verdiept in het systeem dan kun je op je klompen aanvoelen dat het wankelt aan alle kanten daar hebben we RB niet voor nodig toch? Ik heb gedoneerd… Ja echt. Noem mij naïef maar ik kan/wil niet passief toekijken en toezien hoe we straks compleet beroofd van onze vrijheid gechipt en wel in een nieuwe wereld orde belanden. En als hij niet de waarheid spreekt en er toch zelf beter aan wil worden dan baal ik vreselijk, niet omdat ik mijn geld kwijt ben maar omdat ik daadwerkelijk geloof dat we samen voor een betere wereld kunnen zorgen als we maar IETS doen. Dit is voor het eerst (na het zien van zijn lezing) dat ik hiertoe een mogelijkheid zie. Als iemand betere/andere ideeën heeft dan hoor ik het graag.

 17. Neem wat bekende en veelbesproken thema’s uit complotwereld: bankieren, occultisme, kindermisbruik … smeed daar een verhaaltje van. Als het maar goed klinkt heb je geen feiten, namen of bewijzen nodig. Zoek een paar naieve radiomakers om je verhaal te doen. Doe er een paar loze beloftes bij en je loopt binnen.

  Hier zie je hoe ik zit te wachten tot Ronald Bernard zijn belofte nakomt, om 90% van het geld terug te geven “als het allemaal niet door gaat”: http://tinyurl.com/ydz7tyhz

  Hier lees je dat de internationale communitie gelukkig skeptisch is:
  https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/66tzmg/finance_insider_ronald_bernard_reveals_a_reality/

  En hier lees je naar mijn mening de enige goede analyse, door Mike Donkers:
  https://www.fatsforum.nl/forums/topic/eu/page/56/#post-140728

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *