Herenigen met je getraumatiseerde aspecten

( 9 )
 • Michele Brlek

  Enkele maanden terug las ik het voor het eerst en dat heeft veel ontrent niet geziende trauma,s bij mezelf op gang gebracht. Het is soms heftig om mee te dealen en er mee bezig blijven leverde mij al veel op. Ik heb het artikel nu 3 keer gelezen en ook de intentie gesteld om mij weer met deze aspecten te vereningen. Ik zag mezelf van de week zitten in de kleedkamer van de voetbalclub doodsbang om onder de douche te gaan en niet uitgelachen te worden om mijn geslachtsdeel. Wat een lief mannetje is dat zeg ,zich van geen kwaad bewust en overdonderd door de pesterijen .Ik kon me al met hem verbinden als volwassen man en daar bloeide hij van op. Ook zag ik mezelf tijdens een psychose op mijn kamer zitten en ik wilde mijn hoofd tegen de muur aanbonken,angstig en machteloos, ik deed een kussentje achter zijn hoofd en hij voelde zich niet meer zo alleen. Een begin is gemaakt en hier ga ik mee door. Soms blader ik weleens in een fotoalbum van vroeger en dan kan ik zo graag naar mezelf kijken tot een jaar of 4 .Daarna zie ik mezelf in een hele andere energie ,somber, verhard,eenzaam. Eerder keek ik ernaar en dacht ,jou moet ik niet,chagarijn. Nu begin ik met andere ogen te kijken en gelijk veranderd er nu ook een beeld. Thanks voor de tools.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Bedankt voor je openhartige verhaal over het herenigen met je eigen aspecten. Tja, ik kan enkel zeggen dat het mij erg goed doet om dit te lezen. Als je het mij vraagt dan is het belangrijkste wat we kunnen doen in deze tijd hetgeen wat jij nu ook beschrijft in je reactie. Je zal de vruchten van dit innerlijke werk snel plukken!

   Beantwoorden
 • Michele Brlek

  Dat denk ik ook. Zonet schrok ik een beetje want het leek of ik flauw ging vallen door het harde geschreeuw in mijn hoofd, ik bleef gelukkig staan. Ik merk dat ik langzaam terug keer naar mezelf en weer de eerlijkheid vind die niet buiten mezelf is te vinden en dan lost het geklooi op , zonder het weg te willen duwen.

  Er zijn nog een aantal dingen die ik ga doen en erg moeilijk vind.Maargoed, ik sprokkel de moed bij elkaar en doe het dan.

  Beantwoorden
 • Koning Florian

  Ik vind het leuk dit te lezen, aan manier van kijken die ik misschien te weinig doe. heb ook wel wat traumatjes maar ze komen niet zo sterk terug dat ik daardoor ook mijn persoonlijkheid echt moet veranderen. (vind ik zelf althans) ben namelijk een heel rustig persoon, te rustig. voor mij is het juist andersom ik moet sterker reageren op dingen die mij niet aanstaan, daarom vind ik het juist altijd geweldig als jij je weer ergens over opwindt. zeker als ik het met je eens ben wat best vaak zo is.

  Beantwoorden
 • Trijntje

  Hallo Micky,
  Opvallend hoe herkenbaar dit is. Ik ben/was een zeer getraumatiseerd persoon. Ik heb in mijn jeugd alle vormen van geweld wel meegemaakt. Lange tijd heb ik mezelf kompleet vergeten, totaal genegeerd. Ik werd geleefd door de omstandigheden, de mensen om me heen, het systeem. Het woordje “IK” kwam tot 2002 niet eens voor in mijn woordenboek.Dat is nu wel anders:-).
  Het is zoals je schrijft, in ieder geval voor mij, elk stukje moest ik oppakken, her en erkennen, uitleven, accepteren, omarmen en integreren. Nu ben ik weer 1 geheel. Voor mij zijn 2 thema’s heel belangrijk: Vrijheid en gewoon mens te kunnen zijn. Dat lukt me tegenwoordig vrij aardig.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Bedankt voor je reactie Trijntje. Dat moet een heftig proces geweest zijn wat je daar beschrijft, mijn respect en bewondering heb je, fijn om te lezen dat je jezelf herenigd hebt met al die getraumatiseerde aspecten, en ik weet (uit eigen ervaring) hoe bevrijdend dat werkt, chapeau!

   Beantwoorden
 • Ange

  Herkenbaar, klopt ook nog De Kleine Ange die leefde tussen mensen met oorlogstraumas, voor een van hun was ik een luisterde oor voor de andere was de kleine ik een soort zonde bok, en de derde in het gezien was niet praatende en soms licht ontploffende derde oorlogsslachtoffer. Ik was veel te kwetsbaar en moest een aspect ontwikkelen om tegen de drie tegen te kunnen, zeker een misschien zelf meer aspecten. Leerzaam , Bedankt voor deze link.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Graag gedaan Ange! Erg mooi om te horen dat je er herkenning in vond, dat voelde ik eigenlijk al een beetje aan uit je verhaal uit de mail, vandaar de link 🙂

   Veel succes met het herenigen met de kleine Ange!

   Beantwoorden
 • Elles

  Ik vind het erg moeilijk om mijn gedachten op non actief te zetten, heb ook een stoplicht relatie met mediteren.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>