Wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de roe

( 1 )
 • Amilius

  Sint de rood witte en piet de zwarte

  Piet : https://www.vernoeming.nl/voornaam/pieter

  Er is van oorsprong maar 1 piet in het verhaal, en hij is zwart. De zwarte steen, vrij vertaald. In de alchemistische leer is dit de steen der wijzen. De echte wijsgeer, het alles bevattende.
  Pas later werden het pieten, dat was fijn voor de consument ? en de commerciële shit zooi.

  Een knecht is geen slaaf.

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Knecht_(beroep)

  Maar een keuze.
  Heeft dus oorspronkelijk geen link met slavernij.
  Dat ze piet veranderen in pieten en op een soort clown achtige negroïde persoon is en met een flinke ? naar slavernij doet, is een grove verandering in het Orginele verhaal/sprookje.
  Voordat ze een Moor als piet neer zette was het een soort demoon. Een schaduw figuur.

  Ik heb ook trouwens nog nooit een echt zwart medemens gezien…soms komt het er wel dicht mij, maar toch net niet. Of is dit discriminatie? ??
  De slavernij zoals vaak aan gehaald in dit verhaal,is in Afrika ontstaan. Wij hier hadden ( en NOG steeds ) ook een soort slaven dingetje namelijk de horigen.

  http://wikikids.nl/Horigen

  In Afrika werden mensen uit een verslagen dorp meegenomen en aan het werk gezet.
  Hier sloegen we elkaars kop gewoon in en dat was het dan wel.
  De kolonisten kwamen met ruil waar in Afrika aan en kregen de slaven aangeboden. De grootste fout was dus wat mij betreft deze handel te accepteren. Maar ja, handel is/was handel en is/was de mentaliteit dus we gingen ervoor.

  De sint;

  http://www.esotericonline.net/m/blogpost?id=3204576%3ABlogPost%3A85289

  Hier kan ik weinig op aanvullen.

  Het is wat mij betreft een verhaal wat gaat over een plus en een min pool en hun samenwerking. Over hun balans die in die tijd (september ) opgemaakt moet worden zodat je de winter overleeft. Of zelfs als prettig ervaren kan.

  De originele sint was ooit een soort sjamaan/druïde.
  Hij verzamelde de paddestoelen die speciaal waren en hing die in de boom waar ze onder groeide op om te drogen.Dit is een Spar/dennenboom. Vroeger weet ik nog dat er paddestoelen kerstballen in de boom hingen. Lijken de normale kerstballen niet op bessen en zo? In en rond september kwam hij het bos uit en ging het dorp in met zijn rijkdom uit het bos. Paddestoelen ( en dan vooral deze https://plazilla.com/page/4295129339/de-heilige-graal-de-paddestoel ), bessen enz.
  Wie zoet was geweest en dus goed voor zijn leven zorgde, had dan iets om te ruilen van het land waar hij op arbeide, voor iets lekkers? van de druïde .
  Vroeger werd mij geleerd dat kado als cadeau werd gespeld.
  Ik vind dit verdomd veel op
  Caduceus lijken.
  Zo’n paddestoel wist wel raad met de caduceus en zorgde er voor dat het binnenste licht in donkere dagen kon ontvlammen.

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Caduceus

  Ik kan nog wel door gaan maar ik wil niet spammen.
  Gewoon iets van mijn puzzel delen.
  Misschien is het leuk vermaak.
  Jammer dat je niet van lezen houd ?

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>