Wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de roe

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Amilius
4 jaren geleden

Sint de rood witte en piet de zwarte Piet : https://www.vernoeming.nl/voornaam/pieter Er is van oorsprong maar 1 piet in het verhaal, en hij is zwart. De zwarte steen, vrij vertaald. In de alchemistische leer is dit de steen der wijzen. De echte wijsgeer, het alles bevattende. Pas later werden het pieten, dat was fijn voor de consument ? en de commerciële shit zooi. Een knecht is geen slaaf. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Knecht_(beroep) Maar een keuze. Heeft dus oorspronkelijk geen link met slavernij. Dat ze piet veranderen in pieten en op een soort clown achtige negroïde persoon is en met een flinke ? naar… Lees verder »

Nathalie
1 jaar geleden

Mijn eigen ervaring is dat mijn kinderen voor een bepaalde leeftijd helemaal nog niet wilden geloven dat het niet echt is. Maar allebei heb ik direct verteld hoe het zat toen ze er wel naar vroegen. Ook al vinden sommigen het te jong. Maar zo blijkt het met alles te zijn. Als mensen er nog niet aan toe zijn om het te willen geloven wat de waarheid is dan kun je het vertellen maar komt het toch niet binnen. Ik merkte dat vooral het sinterklaasfeest veel moeite kostte om te accepteren ondanks dat ik er niet zo erg mee opgegroeid… Lees verder »