Het chakralichaam ontmaskerd

( 9 )
 • Kristel

  Mooi artikel, dank! Mijn vraag is de volgende: hoe sta je tegenover het verwijderen van je chakra’s? Ik las daarover op http://www.terugnaarjeessentie.com..

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Bedankt voor je reactie, en goede vraag stel je daar!

   Ik ken de verhalen over het verwijderen van de chakra’s. Ik weet ook dat je ze kan verwijderen. De reden waarom ik er niet over schrijf is omdat ik dat zelf nog niet gedaan heb, en ik schrijf uit eigen ervaring en innerlijk weten, over het verwijderen van chakra’s ken ik enkel theorieën tot nu toe. De reden waarom ik dat nog niet gedaan heb is omdat ik zo veel mogelijk op mijn gevoel af ga, en als mijn gevoel zegt dat het tijd is om dat te gaan doen dan zal ik dat zeker doen, op mijn eigen manier, ik heb niet zoveel met sommige van die theorieën die ik lees en/of hoor over het verwijderen van de chakra’s namelijk. Het komt veelal op mij over als een soort goocheltruc.

   En eerlijk gezegd weet ik niet of ik überhaupt wel zou schrijven over het verwijderen van chakra’s, ook al had ik dat bij mijzelf al wel gedaan. De reden daarvoor is dat chakra’s een doel hebben. Het is niet voor niets dat we ze hebben, dat we er met andere woorden vanaf een hogere/diepere dimensie voor gekozen hebben om in deze periode een chakralichaam te bezitten. We ervaren veel dingen die we wilden ervaren in onze lichamen in deze dimensie doordat we een chakralichaam hebben. Wie ben ik dan om anderen te vertellen dat ze hun chakralichaam moeten verwijderen en dat het iets negatiefs is? Die vraag stel ik mijzelf vaak. Het proberen om de chakra’s te verwijderen gebeurd veelal uit angst, is mijn persoonlijks gevoel bij veel van die verhalen. Mensen zijn bang om gemanipuleerd te worden via de chakra’s. Ik vind persoonlijk angst een zeer slechte raadgever. Als mensen nog bang zijn om gemanipuleerd te worden via de chakra’s, dan betekend dat mijns inziens dat deze mensen nog niet genoeg op/eigenlijk in zichzelf vertrouwen en/of voldoende aan zichzelf gewerkt hebben om die angsten in zichzelf op te lossen. Ik vertrouw inmiddels redelijk goed op mijzelf, natuurlijk wordt er vaak geprobeerd mij te manipuleren. Het merendeel van die pogingen tot manipulatie heb ik door doordat ik mijzelf bewust ben van die manipulatie, en daarmee bedoel ik dat ik weet dat er op alle manieren geprobeerd wordt om ons te manipuleren. Als ik voor mijzelf mag spreken dan zeg ik dat het alert zijn op die manipulatie erg belangrijk is in mijn proces. Dan heb ik het ook over alle andere dingen waarover ik schrijf in de serie ‘Word weer Jezelf’ (https://www.indigorevolution.nl/category/word-weer-jezelf/ ), zoals levensvormen, gedachtevormen, mind-ego programmeringen, et cetera.

   En dat alles betekend niet automatisch dat ik immuun ben voor externe manipulatie. Ook ik val nog wel eens, en sta daarna weer dubbel zo sterk op, door te leren van die val. Als we onze chakra’s gaan verwijderen uit angst om te vallen, dan zijn we mijns inziens verkeerd bezig, want dan doen we hetzelfde als overbezorgde ouders met hun kinderen doen, dan beschermen we ons tegen van alles en nog wat waar we eigenlijk iets van zouden kunnen leren.

   Dus het verwijderen van chakra’s vind ik een persoonlijke ‘keuze’. Het is namelijk niet echt een keuze, we hebben dat vanaf een hoger/dieper aspect van ons zelf al van te voren georkestreerd wanneer we dat gaan doen en wanneer we daar dus klaar voor zijn. Ik vertrouw op dat diepere aspect van/in mijzelf, als het voor mij zo ver is dat ik daar iets mee moet gaan doen dan weet ik dat op dat moment en dan ga ik daar iets mee doen. De reden dat ik er niet over schrijf is dat ik er niet over ga wat mensen wel of niet moeten doen, ik probeer mensen te informeren dat chakra’s in werkelijkheid niet alleen maar positieve instrumenten zijn zoals de new age kerk voorschrijft, maar dat ze ook gemanipuleerd kunnen worden. Het artikel hierboven heb ik zelf overigens niet geschreven, die heeft mijn vriendin Dore een aantal jaar geleden geschreven. Mijn visie op de chakra’s en hoe deze bestuurd worden vind je in in dit artikel https://www.indigorevolution.nl/het-verband-tussen-saturnus-chakras-en-de-pijnappelklier-html/

   Beantwoorden
 • New World Disorder

  Geweldig artikel! Wederom mijn excuses voor de ietwat overdreven reactie van gisteren… Toch even een vraagje over de chakra’s.

  Nu weet ik vrijwel niets van de new age kerk en hoe positief ze er over praten. In de reactie hierboven gaat het over het verwijderen van je chakra’s, hoe zit het met het tegenovergestelde; het openen van de chakra’s?

  Dankzij dit artikel herinner ik me een gedeelte uit een ‘kinder’serie die ik vroeger keek, een serie genaamd Avatar (niet de blauwe gasten) waarin alles om het vinden van balans draaide. In een aflevering wordt verteld dat je door het openen van de chakra’s je hogere zelf bereikt; ofwel volledige controle over je gedachten en acties.

  https://www.youtube.com/watch?v=StrbppmsZJw (vanaf 0:30)

  In de metafoor worden chakra’s worden beschreven als poeltjes water met rondkolkende energie in ons lichaam waardoor we uit balans raken. Door de basis (wortel/stuit chakra?) te ‘reinigen’ kan de energie doorstromen… Hoe dan ook, hetgeen beschreven in dit artikel komt aardig overeen met de video hierboven.

  De vraag luidt dan ook of het mogelijk is om controle te krijgen over onze chakra’s, om (dichter) in contact te komen met de 5e dimensie?

  [Ook interessant is de uitleg over het voorhoofdchakra: ‘The greatest illusion in this world, is the illusion of separation’.]

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Dit artikel maakt onderdeel uit van een complete serie artikelen die je hier vindt https://www.indigorevolution.nl/category/het-grotere-plaatje/

   Misschien ten overvloede, misschien was je al begonnen met de complete serie. Maar in die serie vind je mijn visie op het Universum bijvoorbeeld en hoe ik de dimensies zie. De vijfde dimensie in dat model komt niet overeen met de vijfde dimensie waarover de meesten andere websites schrijven of praten. Mocht je dit voor het eerst lezen dan raad ik boven gelinkte serie artikelen aan om te lezen.

   We gaan namelijk nooit via onze chakra’s en/of pijnappelklier (zijn verbonden met elkaar) de daadwerkelijke 5e dimensie en alles wat daar boven (dieper) ligt. Het chakrasysteem is zoals je gelezen hebt in dit artikel synthetisch van aard. De balans waar je op doelt en over gehoord hebt is dan oo keen synthetische ‘balans’, want het is niet echt een balans.

   Je kan de chakra’s inderdaad activeren en/of in ‘balans’ brengen. Dat is niet mijn ding. Maar het kan wel jouw ding zijn, ieders pad is uniek, dus ik oordeel daar verder niet over als je dat pad wilt inslaan dan is dat jouw pad. De New Cage religie heeft duizenden websites en YouTube kanalen waarin ze je uitleggen dat je (meestal) een hele dure cursus of workshop moet doen bij een al dan niet gerenomeerd New Cage guru of spiritualiteitskerkje, waar ze dan voor jou je chakra’s in ‘balans’ brengen. Meestal met externe energie. Even googlen en je vind waarschijnlijk duizenden aanbiedingen die je wel flink wat geld gaan kosten uiteraard, maar dan krijg je wel het gevoel dat je lichaam in een soort van synthetische balans komt.

   Controle over je chakra’s, om even op je vraag terug te komen, ga je echter nooit krijgen. Om de redenen die in dit artikel hierboven staan beschreven: het chakralichaam wordt gecontroleerd door onzichtbare krachten, daar is het immers door gecreerd.

   Beantwoorden
   • New World Disorder

    Ik was er aan begonnen, en ik raak er tot nu toe alleen nog maar verder verdwaald van. Maar vroeg of laat zullen de puntjes een keer verbinden, heb immers niets te verliezen :p

    Een paradox is het zeker

    Beantwoorden
 • Amilius

  Mick ik heb het toendertijd gelezen, reagluren was er toen voor mij niet bij. Maar bij deze, dankjewel voor het neerzetten van het grotere plaatje. Ik heb er veel aan.

  De grote paradox, keihard aan jezelf werken en zo weer je leider worden.

  Ik sta naast je man.

  Algo wil graag aan je chakra’s draaien begrijp ik.
  Kunnen we ook omdraaien toch?

  Mijn migrane bouwt op en ik zoek een wapen om mijn mind uit te schakelen…
  Helaas…
  Mea culpa ?
  Door het oog van de storm dan maar.

  Beantwoorden
  • sebas36

   Jep dat is het Amilius,weer je eigen leider worden en je niet laten leiden of beinvloeden door anderen. Het is even een harde weg maar daarna, word het leven stuks gemakkelijker…

   Beantwoorden
   • Amilius

    Ik heb ooit Spiegeltje spiegeltje aan de wand ingeruild voor spiegeltje spiegeltje in het land.
    https://youtu.be/R2_Ux6hdWQg
    Deze spiegel is zuiverder dan die nep zilveren plaat aan de muur.
    Laat alle apen kunsten en streken maar los, deze spiegel trapt er niet in.
    Soul to soul
    https://youtu.be/TB54dZkzZOY
    Natuurlijk leiderschap
    Is ons allemaal gegeven.

    Beantwoorden
 • Amilius

  https://youtu.be/eRjb06gHDNY
  Chakra’s, geloven en gedachte kracht
  Veerbeelding? Of is er meer?
  Ik weet het gvd niet meer…

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>