In contact met je hogere zelf!?

( 11 )
 • Tanja

  Is je hogere zelf ook je hoofdgids want mijn ziel zegt van wel

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ja dat denk ik wel, al weet ik niet wat je met hoofdgids precies bedoelt. Ik noem het liever het diepere zelf inmiddels, omdat er gekloot wordt door de Krachten van Beperking met het hogere zelf, veel mensen zien daardoor het hogere zelf als iets wat buiten zichzelf ligt en wat hoger en beter zou zijn. Dat is niet waar. Mijn hogere zelf zit in mij, mijn hogere zelf is mij, maar dan gezien vanuit andere dimensies. Ik ben een fractal (een samengeperste vorm) van mijn diepere/hogere zelf. Net als dat een pitje van een appel de hele appelboom in zich heeft zitten.

   Maar goed, je zou dat inderdaad als een soort van hoofdgids kunnen zien denk ik, al maak ik persoonlijk niet zo heel vaak gebruik van die gids, alleen op momenten dat ik het echt even niet meer weet ga ik ten rade 😉

   Beantwoorden
 • Tanja

  Dank je wel Micky want mijn hogere zelf is mijn tweelingziel en hij zit in mijn hoofd ik wou zou graag weten dat house hugh laurie mijn hoofdgids is als ik kom te sterven haalt hij mij zeker op ik ben zo verliefd op die man ik beschouw hem als mijn oom

  Beantwoorden
 • nathalie

  Wow Dore, prachtig artikel, zo mooi en zo eenvoudig geschreven. Ik las het en had het gevoel dat mijn diepste zelf zelf aan het woord was. Een heel bijzondere ervaring. Ben wel geschrokken dat je artikel reeds in 2012 geschreven is. Dankjewel om zoveel wijsheid en inzichten met ons allen te willen delen !

  Beantwoorden
 • Dore

  thanks nathalie, fijn om te lezen dat het iets in je heeft losgemaakt. ben benieuwd wat het je verder oplevert…..
  het is inderdaad een oud artikel. heb hem net even nagelezen en moet er wel erg om lachen. ik dacht toen echt dat ik het allemaal wist. 😉
  hihih

  Beantwoorden
 • nathalie

  Dankjewel Dore voor jouw reactie. Ik ben wel een beetje verrast door jouw reactie. Jij gaf mij in jouw artikel zeker niet het gevoel dat je het allemaal wist. Sta jij dan nu anders in het leven ? (als ik jou dat mag vragen, zonder te persoonlijk te worden.) Groetjes Nathalie

  Beantwoorden
  • Dore

   hey nathalie, ik bedacht me eigenlijk ook dat ik het verkeerd verwoord had. ik kwam niet over alsof ik het allemaal wist, maar meer alsof ik ”er” al bijna was. door dingen te schrijven als: ”Natuurlijk veroordeel ik mensen allang niet meer en wijs ze ook niet af.” nou nu bijna 5 jaar later betrap ik mezelf er nog steeds op hoor dat ik mensen wel eens veroordeel…en nog een paar van dat soort zinnetjes……;-)
   Ik sta nu wel heel anders in het leven maar sta wel nog steeds achter het grootste deel van het artikel. het is meer dat ik het toentertijd heel erg vanaf één kant van dualiteit bekeek.
   bijvoorbeeld: dat ik alles alleen maar in mezelf moet zoeken, terwijl ik nu ook op intuitie sommige informatie buiten mezelf vindt (in een boek of juist door het een ander te vragen of een middeltje zoals wietolie tijdelijk als ondersteuning te gebruiken of een keer in een kookboek te kijken ter inspiratie). maar eerst moest ik alles loslaten en doorschieten naar de ene kant om naar het midden te komen. ik ben er heel erg achter gekomen dat het altijd EN EN is en niet OF OF. in dit artikel beschrijf ik heel erg één kant.
   ander voorbeeld: dat ik zeg dat ik in anderen ALLEEN MAAR mezelf kan zien en alles wat ik in andere en het leven zie dus alleen maar iets over mezelf zegt… terwijl als ik echt goed kijk en mezelf helemaal in een ander kan zien ik OOK de ander automatisch zie.. één worden zonder je uniekheid te verliezen zeg maar.. ook weer EN EN…snap je een beetje wat ik bedoel.
   bedankt voor je vraag..
   ..heel verhaal van mijn kant. wat heeft jou het meest geraakt en bewust gemaakt uit het artikel als ik ook een vraag terug mag stellen? en waarom schrok je eigenlijk dat het artikel uit 2012 stamt?
   groetjes Dore

   Beantwoorden
   • nathalie

    Hey Dore, fijn dat jij de tijd hebt genomen om mijn vraag te beantwoorden. Ik laat het even bezinken. Ik ben bereid, en ik vind het ook leuk dat je mij vragen stelt. Ik laat ook de vragen even bezinken, en kom daar zeker op terug !
    Ik begrijp jou volkomen. Zo her-kenbaar.
    Is het niet de bedoeling dat wij onszelf steeds in vraag blijven stellen, zonder oordeel, om zo te blijven groeien en zuiver te blijven ?
    Wat ik zo bijzonder vind aan jou, is dat jij je kwetsbaar durft op te stellen, wat heel krachtig is !
    Tot later,
    Nog een fijne dag,
    Nathalie

    Beantwoorden
    • Dore

     dankje, dat waardeer ik echt!
     als je de vragen hebt laten bezinken en er nog op terug wil komen, mag je me ook mailen hoor. misschien wat fijner communiceren?
     mailadres is : dore@bewustverbinden.com
     kijk maar eff 😉
     Groetjes Dore

     Beantwoorden
 • Fernando

  Dore, ik heb vol bewondering dit artikel doorgelezen, knap hoe je het zo weet te omschrijven. Het afgelopen jaar ben ik mij meer bewust geworden van mijn ‘hogere zelf’, ook al lijkt het alsof mijn hoofd alles overneemt en ik blijf twijfelen wat er nou tegen mijn spreekt (gevoel of stem). Go with the flow, doet wonderen, zo ontmoet je mensen waar je eigenlijk nooit bij stil hebt gestaan dat ze er zijn. De controle over je leven loslaten en ervan uitgaan dat er voor je gezorgd wordt. Toch blijft het moeilijk om de controle volledig uit handen te geven en erop vertrouwen dat het goed komt. Misschien dat je nog tips/tools hebt om wat beter naar je innerlijke stem te gaan leren luisteren? Groetjes Fernando

  Beantwoorden
 • Micky van Leeuwen

  hey Fernando,
  zo gek, ik had gisteren een hele lange reactie getypt maar die heb ik dus per ongeluk verwijderd. geen idee of je hem al gelezen had?
  In ieder geval heel erg bedankt voor je reactie en ik zou je zeker wat tips en tools willen geven om je verder op weg te helpen. mocht je daar behoefte aan hebben kan je me het beste even mailen, naar dore@bewustverbinden.com
  groetjes Dore

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>