Religie voor Dummies: Katholieken versus Protestanten

Abonneer
Abonneren op
9 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
amadeus
2 jaren geleden

Quote “” Een van de dingen die ik nooit gesnapt heb als het over religie gaat, is die eeuwige strijd tussen KATHOLIEKEN en PROTESTANTEN. Zo lang ik mij kan herinneren hebben die twee groeperingen mot met elkaar. En dat niet alleen, complete oorlogen zijn er uitgevochten tussen deze groeperingen, die zich ALLEBEI CHRISTELIJK noemen ” Het getuigt echt van religieuze kennis om het katholieke geloof ” christelijk ” te noemen. En als je over god spreekt, over welke god heb je het dan ? Ken je het verschil tussen god en God? Jammer je neerbuigende taal over mensen die gelovig… Lees verder »

amadeus
2 jaren geleden

” dat ze zichzelf een schepsel noemen. ”
Idd. ik ben een schepsel, en jij ?
Een product van de wetenschap ?

Nathalie
6 maanden geleden

Wat nog een groot verschil is tussen protestanten en katholieken is de verschillende heiligen die vereerd worden. Maar met stip op 1 de Maria verering. Daar doen zelfs de niet- kerkelijke katholieken nog aan. Een kaarsje aansteken in de Maria kapel. In mei mag ze weer een maandje haar hok uit. Hele processies werden er dan gehouden. Maar ja nu dus niet meer sinds vorig jaar.