Religie voor Dummies: Katholieken versus Protestanten

( 8 )
 • amadeus

  Quote
  “” Een van de dingen die ik nooit gesnapt heb als het over religie gaat, is die eeuwige strijd tussen KATHOLIEKEN en PROTESTANTEN. Zo lang ik mij kan herinneren hebben die twee groeperingen mot met elkaar. En dat niet alleen, complete oorlogen zijn er uitgevochten tussen deze groeperingen, die zich ALLEBEI CHRISTELIJK noemen ”

  Het getuigt echt van religieuze kennis om het katholieke geloof ” christelijk ” te noemen.
  En als je over god spreekt, over welke god heb je het dan ? Ken je het verschil tussen god en God?

  Jammer je neerbuigende taal over mensen die gelovig zijn! Echt respectloos.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ik ken het verschil tussen god en God. Het ene woord schrijf je met hoofdletter en de andere niet. Beiden zijn woorden die gebruikt worden door mensen die dusdanig geindoctrineerd zijn dat ze zichzelf een schepsel noemen.

   Beantwoorden
   • amadeus

    ” dat ze zichzelf een schepsel noemen. ”
    Idd. ik ben een schepsel, en jij ?
    Een product van de wetenschap ?

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Ik ben mijn eigen schepper. Ik heb geen begin, ik heb geen einde, ik ben altijd geweest en zal altijd blijven bestaan. Ik kom niet voort uit een ‘god’ of een ‘bron’ want ik ben oneindig. En ik heb het hier ook niet over de wetenschapskerk.

     Maar ja jij reageert enkel op een column en hebt verder niet de moeite genomen om te kijken waar deze site in de kern om draait. Dus ik snap dat deze informatie nieuw voor je is omdat je alleen maar loopt te mekkeren over die psychopathische ‘god’ figuur van je en dat domme geloof waar je in geloofd….

     Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   “De enige goede kerk is een afgefikte kerk”

   – Micky van Leeuwen, goeroe in de complotkunde –

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Wat dat betreft was mijn quote van gisteren redelijk profetisch. Ik zit net naar de beelden te kijken van de branden Notre-Dame in Parijs. Heerlijk. Daar kan ik van genieten, een brandende kerk, en niet de eerste de beste kerk ook nog eens! 😉

    Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Mag jij op de dag van de heer eigenlijk wel op het internet Amadeus, of zit je nou stiekem op zolder met de gordijntjes dicht anoniem toetsenbord te ridderen?

   Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   “Het getuigt echt van religieuze kennis om het katholieke geloof ” christelijk ” te noemen.“

   Sorry, mijn excuses…. ik bedoelde natuurlijk dat het katholieke geloof gebaseerd is op pedofilie en ander misbruik van mensen. Dat is inderdaar niet erg grrrristelijk…. 🙂

   Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>