Wij zijn scheppers, geen schepsels

5
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Seth-3

Hoe kunnen wij als bewuste wezens weten dat wij scheppers zijn? Ipv ‘schepsels’ hetzij door god of via abiogenisis en evolutie.
Waarom hebben wij geen geheugen van onze eeuwige bestaan?

Thx

rob

Je kunt je niet bewust worden van je eigen bewustzijn. Als voorbeeld: een scherp mes kan dingen in stukjes snijden. Het mes kan zich echter zichzelf niet in stukjes snijden. De observer kan zich niet zelf observeren.

Seth-3

“… Het Zelf is onvergankelijk. Zijn natuur (dharma) kan door niets worden vernietigd. Waar, ogenschijnlijk, dualiteit is, zie je een ander, ruik je een ander, hoor je een ander, spreek je over een ander, denk je aan een ander, ken je een ander. Maar wanneer de kenner van Brahman alles het Zelf is geworden is, wat ruikt hij dan nog en wat? Wie ziet hij dan nog en met wat? Wie hoort hij dan nog en met wat? Wie hoort hij nog en met wat? Wat zegt hij nog met wat? Wie kent hij dan nog met wat? Door wat… Lees verder »