Wij zijn scheppers, geen schepsels

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Seth-3
5 jaren geleden

Hoe kunnen wij als bewuste wezens weten dat wij scheppers zijn? Ipv ‘schepsels’ hetzij door god of via abiogenisis en evolutie.
Waarom hebben wij geen geheugen van onze eeuwige bestaan?

Thx

Seth-3
4 jaren geleden

Hoe werkt het scheppen? Gaat het om een eigen realiteit creëren of van alles manifesteren ala ‘law of attraction’. Als het datlaatste is dan heeft het niet geholpen in mijn leven ok te scheppen wat ik in mijn leven wel graag zal zien.

rob
4 jaren geleden
Reply to  Seth-3

Je kunt je niet bewust worden van je eigen bewustzijn. Als voorbeeld: een scherp mes kan dingen in stukjes snijden. Het mes kan zich echter zichzelf niet in stukjes snijden. De observer kan zich niet zelf observeren.

Seth-3
4 jaren geleden

“… Het Zelf is onvergankelijk. Zijn natuur (dharma) kan door niets worden vernietigd. Waar, ogenschijnlijk, dualiteit is, zie je een ander, ruik je een ander, hoor je een ander, spreek je over een ander, denk je aan een ander, ken je een ander. Maar wanneer de kenner van Brahman alles het Zelf is geworden is, wat ruikt hij dan nog en wat? Wie ziet hij dan nog en met wat? Wie hoort hij dan nog en met wat? Wie hoort hij nog en met wat? Wat zegt hij nog met wat? Wie kent hij dan nog met wat? Door wat… Lees verder »