Wij zijn scheppers, geen schepsels

( 5 )
 • Seth-3

  Hoe kunnen wij als bewuste wezens weten dat wij scheppers zijn? Ipv ‘schepsels’ hetzij door god of via abiogenisis en evolutie.
  Waarom hebben wij geen geheugen van onze eeuwige bestaan?

  Thx

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Goede vraag, daar kan ik een enorm lang antwoord op geven. Ik raad de serie artikelen aan onder specials en dan het grotere plaatje, begin met deze https://www.indigorevolution.nl/wat-is-en-hoe-werkt-ons-innerlijk-weten-html/

   Als we weer volledig op ons innerlijk weten vertrouwen dan weten we gewoon een hele boel dingen, daar komt het een beetje in het kort op neer.

   Beantwoorden
   • Seth-3

    Hoe werkt het scheppen? Gaat het om een eigen realiteit creëren of van alles manifesteren ala ‘law of attraction’. Als het datlaatste is dan heeft het niet geholpen in mijn leven ok te scheppen wat ik in mijn leven wel graag zal zien.

    Beantwoorden
  • rob

   Je kunt je niet bewust worden van je eigen bewustzijn. Als voorbeeld: een scherp mes kan dingen in stukjes snijden. Het mes kan zich echter zichzelf niet in stukjes snijden. De observer kan zich niet zelf observeren.

   Beantwoorden
 • Seth-3

  “… Het Zelf is onvergankelijk. Zijn natuur (dharma) kan door niets worden vernietigd. Waar, ogenschijnlijk, dualiteit is, zie je een ander, ruik je een ander, hoor je een ander, spreek je over een ander, denk je aan een ander, ken je een ander. Maar wanneer de kenner van Brahman alles het Zelf is geworden is, wat ruikt hij dan nog en wat? Wie ziet hij dan nog en met wat? Wie hoort hij dan nog en met wat? Wie hoort hij nog en met wat? Wat zegt hij nog met wat? Wie kent hij dan nog met wat? Door wat zou hij daardoor dit alles gekend wordt, kunnen kennen – door wat, zou hij de Kenner kunnen kennen?” ~ Brihad-Āranyaka Upanishad

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>