Trots op Nederland?

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Amilius
4 jaren geleden

Het zwaard van de waarheid is scherp. Ik word als Nederlander als slaven drijver gezien. Mijn grootouders draaien zich om in hun graf. Slavernij is een breed begrip en is al net zo oud als het oudste beroep. Overal ter wereld zijn er vormen van slavernij gevonden. De rijke nederlandse handelaren vertrokken niet met hun bootje geladen met handel om slaven te scoren. Dat kwam later pas. Handel is handel is en was hun motto, en dat is gebleken. De slavernij zoals onze bruine medemens is overkomen vind zijn wortels in Afrika zelf. “In Afrika bestaat slavernij en slavenhandel al… Lees verder »

rob
4 jaren geleden

Dag Amilius, wijze romeinse geleerde,

zie deze link, zou dit een alternatief zijn voor kapitalisme?
Deze mensen zeiken niet, maar doen gewoon, en kijk wat voor moois er uit kan komen. De wereld is al lang en het veranderen, omdat wij het nu zo willen.
https://youtu.be/U638YE5cV5s

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  rob

Dag Rob, Mooi voorbeeld van hoe het ook kan. Een burgermeester zonder computer op zijn bureau en Che als zijn held is voor mij een held. Laten we niet wachten op die ene…Je weet wel… De jezus of De Neo De leider of De eerste die opstaat Laten “wij” dan die ene zijn en dan niet alleen staan. We hoeven ons niet te vergeven aan een groep of overheid of wie dan ook. De mens staat en leeft zowiezo samen, of we willen of niet. Volgen we onze authentieke zelf en “zijn” we, of zijn we dissonant en proberen we… Lees verder »

rob
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Ja beste amilius, ik heb ook nog steeds vertrouwen, en dat helpt inderdaad. Eerste wet van hermiticus, de mind, en ja , ik geloof nog steeds dat zelfs de kracht van 1 persoon het verschil kan maken.