Trots op Nederland?

4
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Amilius

Het zwaard van de waarheid is scherp. Ik word als Nederlander als slaven drijver gezien. Mijn grootouders draaien zich om in hun graf. Slavernij is een breed begrip en is al net zo oud als het oudste beroep. Overal ter wereld zijn er vormen van slavernij gevonden. De rijke nederlandse handelaren vertrokken niet met hun bootje geladen met handel om slaven te scoren. Dat kwam later pas. Handel is handel is en was hun motto, en dat is gebleken. De slavernij zoals onze bruine medemens is overkomen vind zijn wortels in Afrika zelf. “In Afrika bestaat slavernij en slavenhandel al… Lees verder »

rob

Dag Amilius, wijze romeinse geleerde,

zie deze link, zou dit een alternatief zijn voor kapitalisme?
Deze mensen zeiken niet, maar doen gewoon, en kijk wat voor moois er uit kan komen. De wereld is al lang en het veranderen, omdat wij het nu zo willen.
https://youtu.be/U638YE5cV5s

Amilius

Dag Rob,
Mooi voorbeeld van hoe het ook kan. Een burgermeester zonder computer op zijn bureau en Che als zijn held is voor mij een held.
Laten we niet wachten op die ene…Je weet wel…
De jezus of
De Neo
De leider of
De eerste die opstaat
Laten “wij” dan die ene zijn en dan niet alleen staan.
We hoeven ons niet te vergeven aan een groep of overheid of wie dan ook. De mens staat en leeft zowiezo samen, of we willen of niet. Volgen we onze authentieke zelf en “zijn” we,
of zijn we dissonant en proberen we authentiek te zijn.

Ik heb nog steeds vertrouwen,
dat helpt.

rob

Ja beste amilius, ik heb ook nog steeds vertrouwen, en dat helpt inderdaad. Eerste wet van hermiticus, de mind, en ja , ik geloof nog steeds dat zelfs de kracht van 1 persoon het verschil kan maken.