Onthullende documentaire over het gebruik van smartphones en apps: Heb jij echt niets te verbergen?

Abonneer
Abonneren op
26 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Seth-3
4 jaren geleden

Mick, kan je de orginele link sturen. Dan kan ik het sharen.

Seth-3
4 jaren geleden

Ik heb geen account(s) bij de betreffende buttons ;]

Ik zal wel wat fixen. Thx

Augustine
4 jaren geleden

Wat toevallig, ik was ook al onder de indruk van deze documentaire! Twee jaar terug was er een andere (vergelijkbare) documentaire uitgezonden over privacy in Nederland, Panopticon (3doc). Had hem laatst voor het eerst gezien, zeker een aanrader.

Harthoofd
4 jaren geleden

Nou, dan heeft de hele wereld nu plaatjes van mn lul. Lekker dan

Berry
4 jaren geleden
Reply to  Harthoofd

Tja….en de rest.

Limon & Nada
4 jaren geleden

Grappig dat de mainstream media nu ineens wordt geëerd om hun doeltreffende info betreffende spionage technologie via smartphones en computers. Valt het niet op dat ineens zulke programma’s plots tegelijkertijd door alle media worden opgepakt en ze ons willen laten geloven dat ze echt het beste met de kijker voor hebben. Op het zelfde moment komen er ook films uit waarbij we worden gewaarschuwd voor het gebruik van spionage technologie zoals in de film I.T. met Pierce Brosnan. Is dat toevallig? Nee, natuurlijk niet. Er wordt van hoger hand opdracht gegeven om de mensen nu te waarschuwen dat alles mogelijk… Lees verder »

M
4 jaren geleden
Reply to  Limon & Nada

As if we care…… Ik zou zeggen: ben wijs en doe iets met deze info. En anders doe je het niet en blijf je zelf hofleverancier van je eigen prive-indormatie.

Rob
4 jaren geleden
Reply to  Limon & Nada

Dag Limon en Nada. Ik denk dat je helemaal gelijk hebt. Een mooie zin: info programma’s om hun van karma te ontdoen.Moet ik onthouden. Dus we geven al onbewust toestemming voor hun capriolen.Ook als je het programma Mind Fuck volgt,en de filosofie erachter snapt is het best eng. Daarom heb ik onbewust altijd een hekel aan dat soort goochelaars of programma’s. Film worden volgens mij inderdaad gebruikt om ons voor te bereiden op veranderingen die volgens een agenda moeten plaatsvinden. De Simpson’s is ook een mooi voorbeeld met voorspellende afleveringen. Nu zie je de agenda transhumanisme. Ik denk dat Micky… Lees verder »

Paul
4 jaren geleden

Ik heb die hele documentaire afgekeken en sta verbijsterd. Nog veel extremer dan ik al had gedacht. Als ik me bedenk hoe ik opgroeide, relatief kort na de oorlog, en hoe de meeste mensen er van doordrongen waren dat je nooit meer in gemeente archieven mag zetten dat iemand van Joodse afkomst is. Als je dat even vergelijkt met wat er nu allemaal gebeurt dan kun je weinig anders concluderen dan dat we collectief krankzinnig zijn geworden. Ik heb me al eerder afgevraagd in hoeverre het nog democratisch te noemen is dat wij als bevolking zelf niet meer beslissen over… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden

Dus kun je enkel de conclusie trekken dat het allemaal bewust gedaan wordt en dat het dus gebeurt om de mens steeds meer vast te zetten in de gevangenis.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Danny

https://youtu.be/PY9DcIMGxMs

Internet, smart phone, geld…

Als heroïne water voor de rat in een kooitje met niks beters te doen.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius
Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

I want my human rights! !
I am no criminal! !

Amilius
4 jaren geleden

10 jaar geleden, volgende maand, starten ik mijn fietsenmakerijtje. Volgende maand kap ik er mee. Het draait goed…Dat is het niet… Ik wil gewoon niet meer mee doen, nergens mee. Belasting, hypotheek, opgelegde verantwoordingen, de brievenbus…verplichtingen en aanbidden van een systeem… Wat telkens opnieuw hersteld en geüpdatet moet worden…En ik daarmee ook. Gebonden aan een systeem waar mijn ziel van inkrimpt en mijn ik van huilt. Ik doe nu mee, betaal belasting en alle andere rutemeteut,dus ik stem in…ik moet…dat is het spel geworden…instemming of eruit. Ik wil me gewoon weer goed voelen over het leven en mezelf.dus stem ik… Lees verder »

rob
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Amilius. Volgens mij ben je overspannen. Trouwens fietsenmakers zijn gewoon nodig. Mijn zoon van 13 jaar is vandaag toevallig aangereden door een onoplettende automobilist die ook nog bijna wilde doorrijden. Hij is over de motorkap van een auto gevlogen .Hij is gelukkig ongedeerd op een kleine neuzing na. Het voorwiel van de fiets is flink verbogen. Dit gebeurde voor een fietsenakersbedrijf. De eigenaar was zo vriendelijke een leenfiets te geven en zal het voorwiel vervangen. Gelukkig zijn er nodg vriendelijke fietsenmakers

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  rob

Beste Rob. Vervelend zo’n aanrijding, hoop gedoe weer. Gelukkig met weinig schrammen. Ik heb veel ervaring op dit gebied. Overspannen zijn is wat anders dan de handdoek in de ring geven. Ik geef de pijp aan maarten en hij doet er maar mee wat hij blieft. Fietsenmakers zijn dienstverleners, en Jammergenoeg net als alle dienstverleners ondergewaardeerd en onderbetaald. Het vak is op de productie lijn problemen oplossen, maar kan je het snel dan kan je ook geen tijd rekenen. Het is bijna altijd te duur als het om een fiets gaat, en er is bijna altijd haast bij. Want zonder… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

En inzicht gaf mij een uitzicht wat me nog niet voorgeschoteld was ?

Rob
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Dag Amilius.Bedankt voor de reactie. Fijn om te horen dat je in ieder geval van je vak houdt en de interactie met andere mensen. Heb ik ook, en daar doen we het toch voor? Ik gooi de handdoek nog niet in de ring. Ik zie de zaken die ons dwarszitten nu meer als een uitdaging om ook als persoon meer te groeien. Dus je je gaat nu rentenieren?

Koning Florian
4 jaren geleden

ik laat mijn smartphone altijd thuis liggen. mis niks.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Koning Florian

Hero water!!
Goed voor de afleiding..
Beter dan op je poten knagen.

https://youtu.be/15GtRc7ViBk

Beetje vreemd?
Komt vast door het water.
Welterusten allemaal ?

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius
Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Ach nog even snoozen..?…
BEEP!! BEEEP!!

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Koning Florian

Heb geen ‘smart’foon, noch TV, noch radio, noch krant.
Ik leef tussen de dieren, de bomen, de planten, wat mensen.
We doen het allemaal zelf, leven in de gecreëerde ellende van alle dag, gewoon omdat men er mee instemt en daarmee een wereld creëert die bijna niet te doen is.
Het gros is vergeten zelf in staat te zijn die wereld te maken die men verlangt.
Alles wat je zegt, ben je Zelf.
Alles.

Stay Human,
Jos.

rob
2 jaren geleden
Reply to  Wout

Wout. Die ontwikkelingen gaan wel erg hard. Ik snap die Chinezen niet, dat die dat pikken allemaal. Zijn de meeste echt helemaal zombies geworden en zonder wil en totaal onderworpen?