Augmented Reality, de volgende stap richting transhumanisme

( 10 )
 • rob

  Zeer interessante info! Ik moet bekennen dat ik deze technologie goed voor mijn werk kan gaan gebruiken. Voor presentaties en plannen te maken op medisch gebied. Je krijgt daardoor veel meer inzicht. Het maakt me wel enthousiast. Aan de andere kant hou ik wel contact met mezelf, iedere minuut van de dag en als het even kan ook in de nacht. Rupert Spira heeft een mooie lezing over de diepe slaap waar iedereen in de nacht een aantal in verkeerd. Dat we in de diepe slaap juist verkeren in de echte realiteit waar we in de wakkere toestand geen bewustzijn of notie van hebben. Daarnaast heb je de andere bewustzijnstoestanden zoals dromen, lucide dromen, bijna doodervaringen en dergelijke.
  Ik denk zelfs dat je technologie kunt gaan gebruiken om inzicht te krijgen in het niet stoffelijke of spirituele, waar de echte kracht zit. Dat is althans mijn missie.

  Beantwoorden
  • tom

   De laatse zin die je schrijft, mag ik vragen hoe je dat wil doen? Een soort google glas op je kop die voorgeprogrameerde beelden in je kop ramt. Besef wel, alles wat je met een computer doen, dat moet eerst aan de computer verteld worden, geprogrammeerd door andere mensen dus.

   Denk niet dat je technology wat tastbaar is kunt gebruiken voor iets wat niet tastbaar is. Ik denk dat je een andere kant op moet gaan. Niet naar buiten, maar naar binnen. En daar heb je helemaal geen technology voor nodig, of wat dan ook. Alleen jezelf. Verstand op nul en aandacht richting het hart en dan proberen te resoneren..niet dat ik zozeer de waarheid weet, ik probeer ook maar wat. Maar het voelt wel goed aan.

   Maar misschien heb je wel gelijk en zal de technolgy ons inderdaad verder helpen. Alleen zoals de zaken er nu voor staan ben ik bang dat het ons alleen maar verder van het padje zal leiden. Zeker als de bron van die technolgy in handen is van slechte mensen.

   Beantwoorden
   • Rob

    Beste Tom. Dat klopt. Je moet de computer eerst voeden met data. Deze data vergelijk je met normaal waarden ( wat al bekend is). Zo kun je een plan maken , wanneer de groei van het gezicht op een aantal fronten is achtergebleven ten op zichte van de normale groei, kun je precies sturen hoe het eindresultaat er uit moet zien. Je gaat dan de oorzaak van een probleem aanpakken, zodat je uiteindelijk het mooiste resultaat en stabielste krijgt. Ik kan al simulaties maken met de computer, maar met een soort 3 D bril zou dat helemaal fantastisch zijn. Ik ben er ondertussen wel achtergekomen waarom er zoveel mis is met de groei, en dat komt omdat we weer teveel zijn verwijderd van de natuur, en voeding lijkt een belangrijke rol te spelen. Wat dat betreft heb je helemaal gelijk. Maar 99,9% van mijn collega’s weten dat niet. Ik moet dus eerst technologie gebruiken om te kunnen bewijzen ( naar de skeptici) dat we met bepaalde zaken weer moeten resoneren op ons innerlijke en natuurlijke. Is dat niet hilarisch? Maar de wereld is af en toe een gekkenhuis, toch?

    Beantwoorden
    • tom

     De technologie die wij tegenwoordig tot onze beschikking hebben is natuurlijk prachtig en ik kan mij echt verbazen hoe deze technologie werkt en de genialiteit van de mensen die dit soort technology verzonnen hebben.

     En dan heb je de mensen die deze technologie willen gebruiken om andere mensen te helpen. Waarvoor ik diep respect heb. Ik denk dat veel technologie ook op die grond aan de man wordt gebracht.

     Het is alleen jammer dat de technolgie helaas door corporaties eigen wordt gemaakt en er een grote, niet zichtbare, data-mining van maken.

     Ik hoop dat er tijden komen waarin technologie van de mensen blijft en niet uiteindelijk in handen komt van corporaties aka mafia. Als technologie in handen van de mensen blijft gaan we mooie tijden tegemoet.

     Beantwoorden
 • Lidy

  Het contact blijven houden met moeder aarde juist in deze tijd waarin op alle mogelijke manieren geprobeerd wordt ons te vervreemden.

  Ik moet ineens denken aan een workshop die ik volgde, ik meen in Duitsland, georganiseerd door een Amerikaan die zich Drunvalo Melchizedek noemt. Ik had namelijk een boek van hem gelezen over geometrie. Ik ben de titel even kwijt, maar heel interessant. Daar wilde ik graag meer over weten en toen ik dan die aankondiging las gaf ik mij meteen op. Dat zal zo’n 10 geleden zijn geweest.

  Trouw deed ik alle oefeningen mee, maar hij vertelde daarbij dat 95% er iets van merkte en 5% niet. En hij vroeg er naderhand ook niet naar. Kortom ik vond hem eigenlijk wel een slimmerik. Kon praten als brugman die Drunvalo.

  Maar toch gebeurde er iets opmerkelijks. We moesten een begeleide oefening doen waarbij je op zoek ging naar de indigenous people ergens in Zuid-Amerika. Ik kwam in een droomtoestand en zag een grote vogel die dichterbij het gezicht kreeg van een, wat we dan, indiaan noemen. En voor ik het wist was zat ik in de kring aldaar. Er werd gesproken maar geen idee waar die mensen het over hadden. Totdat het tijd werd om weer weg te gaan en de indiaan mij in zeer heldere bewoordingen meegaf dat moedermelk het grootste geschenk was dat moeder aarde aan haar kinderen kon geven bij de geboorte. Het is het manna van de aarde.

  Plotseling was ik weer terug. Maar ik dacht meteen, ik zeg niks, raar verhaal. Ik ga ‘t toch echt niet hebben over moedermelk, gênant. Dus de een na de ander vertelde zn verhaal en ik hield mooi mn mond. De verhalen stopten, maar die Drunvalo bleef maar praten en praten. Ik werd er doodmoe van en dacht: Houdt die man dan nooit op? En gelijk daarop kreeg ik de gedachte: Hij houdt pas op als jij de boodschap doorgeeft. Dus ik had de keuze. Ik dacht: nou dan moet het maar. Dus ik stond op en zei ( uiteraard in het Engels): Ik krijg net door dat als ik de boodschap niet doorgeef aan de moeders dat jij niet kunt ophouden met praten. Hoewel ik er niks aan vind, maar ik moet wel. En zo vertelde ik dus het verhaal.

  Wat bleek achteraf: Er waren een aantal moeders onder de deelnemers die aan het discussieren waren geweest over het geven van borstvoeding. Is dat nou niet wonderlijk.

  Ik besef nu pas het belang van borstvoeding voor moeder en kind. Geen industrieel vervaardigd alternatief kan daar tegenop. We moeten daar voor vechten, voor de volgende generaties. Ik schaam me nu beslist niet meer om het verhaal te vertellen. Zo belangrijk.

  Beantwoorden
  • Ramon

   Mooi verhaal. Amen.

   Beantwoorden
  • tom

   Als U zo moe werd van al dat geouwehoer waarom bent U dan niet opgestaan en buiten een luchtje gaan scheppen?

   Maar de vraag is natuurlijk, nadat U uw ei kwijt was, is de beste man inderdaad opgehouden met praten?

   Beantwoorden
  • Lidy

   En kijk nu eens hoe ze er nu mee om gaan. Alles wat natuurlijk is moet worden vervangen voor imitatie, namaak om allerlei idiote redenen. Hierbij het zoveelste bericht wat ik las niet lang nadat ik deze reactie schreef. Het wordt tijd dat de mensen het serieus gaan nemen en zich niet laten meeslepen.

   https://twitter.com/vertelmewat/status/870915766413139968

   Beantwoorden
 • Danny

  Ik ben heel benieuwd wat mijn gevoel en mijn verstand gaan zeggen als dit eenmaal common practice is.
  Denk, dat ik het wel weet, maar je weet nooit…
  Hoe sterk is de meest negatieve AI? Kan ik die ook weerstaan? Ik denk van wel. Maar voel ik dat of denk ik, dat ik dat voel? The future will tell…

  Beantwoorden
 • sebas0570

  http://www.imdb.com/title/tt5651844/?ref_=nv_sr_2
  Travelers, ik hoop op een deel 2. btw ‘The Director’ is een AI.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>