Nepnieuws, Pizzagate & De rol van de alternatieve media

32
Reageer op dit artikel

8 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Danny

Zwaar artikel om te lezen voor mij…En dan precies om de redenen genoemd in het artikel: Er wordt heel, héél veel beweerd, maar wat weten we nu echt?

tom

Zucht.. Micky komt met veel voorbeelden die je zelf kunt onderzoeken en je op weg kunnen helpen in je eigen onderzoek, hij verteld geen sprookje. Hij komt met concrete voorbeelden, uit de echte wereld.

En dit is nog maar de bovenkant van de ijschots. Doe je eigen onderzoek als het niet teveel gevraagd is. Ben benieuwd of je dan nog steeds gaat zeggen: “Er wordt heel, héél veel beweerd, maar wat weten we nu echt?”.

Danny

Ik wil er de tijd niet voor maken om alles zelf te onderzoeken en blijf het via de voor mij interessante sites volgen.
Daarbij is zelf onderzoeken nogal lastig als je alleen maar met info van internet kunt werken…
Ik ben verdomme Bellingcat niet… 😉

En voorlopig blijf ik nog wel zeggen: “wat weten we nu echt?”, want we weten genoeg, maar weten we dat, omdat we het mógen weten, of weten we dat, terwijl we het níet mochten weten?

Danny

Ik realiseer me net, dat mijn eerste reactie misschien negatief t.o.v. het artikel overkomt, maar zo is het niet bedoeld. Maar dit hele Pizzagate vreet te veel van mijn energie als ik me daarin ga verdiepen en dat komt mij niet ten goede. Juist daarom kom ik o.a. altijd hier. Noem het luiheid. Ik voel dat het zo beter voor mij is.

Ank

Bedankt Micky dat je ons zo trouw op de hoogte houdt van de ins en outs van waar we op dienen te letten als er weer eens iets, om welke reden dan ook, naar buiten gebracht wordt om de alternatieve media over één kam te scheren en om ons de waarheid die erachter zit, gewoon recht in ons gezicht te gooien op een dusdanige manier dat die ongeloofwaardig wordt. Naar aanleiding van jouw artikel en de Netnietlive uitzending, ook gekeken naar het nieuwste interview van Alfred Lambremont Webre op NewsInsideOut, met Ole Dammegard en de Belgische Carine Hutsebaut, die, naar… Lees verder »

maria

Het zijn veelal aannames die je doet, en weinig onderbouwd. Je schrijft vanuit een ‘eigen mening’, iets wat in de journalistiek niet echt gewaardeerd wordt. Objectiviteit is een groot goed binnen dit vak. En daarnaast, er staan onnodig veel stijl- en schrijffouten in. Oogt nogal slordig en onprofessioneel.

Jos

”Je schrijft vanuit een ‘eigen mening’, iets wat in de journalistiek niet echt gewaardeerd wordt.”

Maar hoe het juist wel zou moeten zijn !!
Wat leren jullie eigenlijk op die Hogeschool?
Om geen eigen mening te hebben als journalist?
Dus gewoon nabekken wat wordt aangeleverd door de persbureaus?
Is het werk van de zojuist overleden Udo Ulfkotte jullie bekend?
Kun je een voorbeeld aan nemen.

Met vriendelijke groet,
Jos.

Johannes

Micky, ik moet hier toch even ingrijpen, want Maria heeft wel een punt. Ook al is het je eigen website, je pretendeert ‘nieuws’ te brengen maar schrijft geheel vanuit eigen mening. Ik denk dat ze daar op doelt… En laten we maar niet ingaan op de inhoud, die is niet heeeel inhoudelijk wel?

Jos

” En laten we maar niet ingaan op de inhoud, die is niet heeeel inhoudelijk wel?”

‘Waarmee Johannes wellicht bedoeld nog in de brugklas te zitten en het vak begijpelijk lezen ‘ nog niet geheel onder de knie heeft??’

(Let op het vraagteken, dit is namelijk echt een vraag.)

Jos.

Johannes

Klopt Micky, wij studeren allebei aan de Hogeschool voor Journalistiek en zijn bezig met een factcheck onderzoek. Vandaar dat we op jouw website terecht kwamen. Maar goed, ga vooral door met in de verdediging schieten, doet ons onderzoek alleen maar meer eer aan…

sebas0570

Wil je factchecking gaan doen?
Een leuk afstudeer project, Graham Norton. Een journalist die puur van bewijzen uitgaat. Misschien dat er dan een lampje gaat branden bij jullie 2.
Als je concreet op iets ingaat wat jullie niet vinden dat klopt, zal Micky netjes zijn verweer en eventueel ondersteunende links geven maar dit is gewoon bashen/trollen zonder enige onderbouwing.
Journalistiek laat me niet lachen lolz

sebas0570

Graham Hancock sorry, auto correct 😛

Jos

Da’s wat ze daar ‘leren’ Sebas, in de rij lopen, kop houwe, stil zitten.
Tis niet anders, en we hoeven ze het niet kwalijk te nemen.
Hopelijk doen ze iets constructiefs met de reacties hier gedaan.
Oren dienen namelijk van binnenuit open te gaan.

Jos

Beste Johannes en Maria,

Waarom iemand aanvallen die ook zijn best doet deze wereld een betere plek te maken?
Ik snap dat niet zo goed.
Enne in wiens opdracht doen jullie dat onderzoek werkelijk?
Wie schuift daarvoor?
Zijn jullie je er bewust van dat de mogelijkheid bestaat dat jullie gebruikt worden?
Weten jullie wat er gedaan wordt met de behaalde resultaten van jullie onderzoek?
Hebben jullie meer artikelen op deze site gelezen, of reageren jullie slechts vanuit en emotie op dit ene artikel?
Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

met vriendelijke groet,
Jos.

Jos

Voor maria & johannes,

Bij deze nog wat ondersteunend materiaal t.b.v. jullie studie.
Beoordeel het op je eigen merites.
En voor de rest succes met jullie studie en levenspad,

met vriendelijke groet,
Jos.

https://youtu.be/XaNyAez_vvo

sebas0570

Tja en Wikileaks heeft een trackrecord van 100% in de afgelopen jaren. Wie moeten wij geloven? De MSM of de gefileerde en opnieuw opgediende uitleg van Micky? Geef mij dit maar als informatiebron de MSM verknipt toch alles. Kunnen jullie afgelopen jaar nog herinneren met Putin en NOS? Overgenomen door de NOS dat putin niet zou reageren op een priemende vraag van een journalist. Klakkeloos overgenomen van Reuters verknipt en al zonder background check terwijl het hele interview al bij Russia today online stond. NOS op 3 kon gelijk bij GIEL met de billen bloot aangezien luisteraars massaal het complete… Lees verder »