Fotosynthese (column)

50
Reageer op dit artikel

15 Comment threads
35 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Wesley Brisco

Bam de spijker op zijn kop.

Amilius

En in een keer in de plank verdwenen!
Recht voor zijn raap!

Bart Kooistra

Hallelujah…. Wat een waarheid en wat een scherpe woorden, chapeau , ga geen oeverloze discussies aan met de hersenloze, laat ze gewoon dit stuk lezen… Dank!

Hans

Overigens is CO 2 al helemaal niet het probleem

Monique

Het schijnt dat niet zozeer de bossen maar vooral ook de koraalriffen van essentieel belang zijn voor het maken van zuurstof. Als de temperatuur van het water te veel en te lang stijgt dan gaat het koraal dood en daar hoor je ook niemand over. Goed artikel weer!

Danny

Fantastische column weer. Dank daarvoor. Citaat: “Zonder Co2 in de atmosfeer gaan we dus ook dood.” Als je alles bij elkaar optelt, kun je toch enkel tot de conclusie komen dat er een menssoort is die het leven op Aarde wilt vernietigen of in ieder geval decimeren tot de gewenste 500 miljoen mensen (Georgia Guidestones dacht ik). Zoals Ronald Bernard al zei, dat aan de top een enorme kracht aan de macht is, die al het leven haat. Een kracht die de schepping haat en alles wilt vernietigen. Die kracht kan in mijn ogen zijn gang gaan, omdat de meeste… Lees verder »

Monique

@Danny. Ik ben het met je eens. Ik vind het ook bizar om te merken dat mensen die ik normaal gesproken typeer als “best wel wakkere mensen” het ineens helemaal 100% eens zijn met de main stream media als het gaat om het klimaat. Het is ook gewoon een gevoelig puntje volgens mij. Het gaat nu eenmaal om Moeder Aarde. Nu kun je heel ver met je hoofd in je kont rondlopen maar als het om de aarde gaat dan raakt dat duidelijk toch heel veel mensen. Alleen jammer dat ze dan niet door hebben dat we ook op dit… Lees verder »

Danny

Ik heb hem overigens ook gekocht. Vandaag niet veel tijd om te lezen, maar vanaf morgen ga ik ook beginnen. 🙂

Rob

Dag Danny en Monique,

Welk boek bedoelen jullie? Thx

johan

Volgens mij hebben zei het over dit boek, inderdaad a must have top boek.

Our universal journey by George Kavassilas

http://www.galaksija.com/literatura/ouj.pdf

Danny

@Monique…
Citaat: “Nu kun je heel ver met je hoofd in je kont rondlopen maar als het om de aarde gaat dan raakt dat duidelijk toch heel veel mensen.”

Op het geweten van mensen inspelen werkt altijd. Niemand wilt een schuldgevoel aangepraat krijgen. Kijk naar giro 555, collectes aan de deur, etc. En dan gaan mensen weer betalen. Terwijl het eigenlijk heel krom is, dat men zich door wat geld te geven van dat schuldgevoel probeert te verlossen. Hypocrieten. Een luiere manier is er niet…

Monique

Ja klopt inderdaad!
En super dat je het boek gekocht hebt. Ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden 🙂

Amilius

Sommigen worden wakker maar staan niet op.
Is ook prima
Eenmaal opgestaan laten ze de gordijnen dicht.
Ook goed.

Besef dat het licht te vel kan zijn. Helemaal als je net wakker geschud wordt ✌

Monique

@Micky Confronterend maar je hebt wel gelijk. Ook ik heb mijn tv nog niet de deur uitgedaan. Teveel hooked nog aan series. En ik wil alle bullshit toch een beetje blijven volgen.Hetzelfde geldt voor mijn smartphone. Al moet ik erbij zeggen dat ik hem wel al 4 jaar heb 🙂
Wakker worden is één ding, het in praktijk brengen is een ander verhaal. .

Frans

Onbegrijpelijk dat wij nog leven na het Rapport van Rome, Al Gore etc. Meer co2 = meer planten = minder honger! Een stukje commentaar van een ander: Qvic op 01-06-2017 23:50 Het CO2 sprookje dat CO2 plantenvoeding zou zijn. Deze onzin wordt nog steeds gelooft door 99,9% van de mensheid. Een gevormd CO2 molecuul gedraagt zich als een soort edelgas, deze mengt zich dan nergens meer mee en dit molecuul kan alleen gekraakt worden door een zeer hoge frequentie namelijk in het ultraviolet vacuüm gebied. Dit kan door zonlicht of door bliksems in onweersbuien bereikt worden. Dan ontstaat er CO… Lees verder »

Sebas36

Het co2 verhaal is bullshit, maar als je het over auto’s hebt en verbruik heb je het wel mis. Tussen verbruik en uitstoot zit een heel groot verschil bij nieuwe vrachtwagens en auto’s.(maar in de trucks zit altijd de nieuwste technologie) 🙂 Hier hebben we met andere uitstoot te maken die smog en en fijnstof veroorzaakt. Mijn nieuwe truck een EURO 6 loopt 1 liter op 100km minder zuinig, van 1 op 5.5L naar 1 op 4,5L. Maar ik heb eigenlijk geen echte uitlaat meer… Als ik in de randstad rij dan gaan er meer roet en en fijnstof door… Lees verder »

Gerben

Wij zitten op een volkstuin
Zonder stroom, dus zonnepanelen met accu’s
Zomers voldoende stroom s’winters redden we het niet
Er zijn er verschillende op het complex met windmolens
Deze staan meestal stil ivm of te weinig wind en waaid het staan ze stil omdat ze in een beveiligings modus gaan anders leveren ze te veel stroom

Alinea 4; Jep, heb het ook meegemaakt met hoog opgeleiden die misschien eerst kritisch waren. Opeens wordt je aangevallen omdat je vraagtekens zet bij de validiteit van de aannamen door de ‘wetenschap’ (klimaatreligie).

Een model maken voor een toekomstvoorspelling, we hebben allemaal gezien hoe dat ging bij Hadley, de zgn hockey stick die ingebracht werd in de programma code met extra graadjes er bij op voor de lange termijn.

G-Man

Dr Iglo, met welke wetenschappelijke ‘feiten’ word je nog meer aangevallen als je daar vraagtekens bij zet?

Het is zowizo smerig dat geld verdienen de werkelijke reden hiermee is, en jouw post dat ze data manipuleren is hooguit smerig. Netzoals om Trump over te halen omdat subsidies cash opleverd, plus die zogezegde metingen bij Groenland(?)de juiste timing hadden gekozen zodat de onderzoekers hun gewenste data kunnen krijgen voor die propaganda shit.

Ine

Men is nog in staat om strakjes adembelasting in te gaan voeren want oei, oei mensen ademen Co2 uit!…. Er zijn andere aspecten die klimaatverandering veroorzaken. Elektromagnetische straling (wifi) van al die draadloze apparaten en elektromagnetische straling van installaties zoals HAARP die de ionosfeer compleet verstoren. Ontbossing van oerwouden door illegale houtkap. Per dag verdwijnen er complete voetbalvelden aan oerbos! ? En wat te denken van al die chemtrails (niet te verwarren met contrails van gewone vliegtuigen) die stiekem in onze atmosfeer gesproeid worden om het weer te kunnen beïnvloeden (geo-engineering) Daar hoor je geen mens over!! Nee, iedereen trapt… Lees verder »

marlon

Goed stuk Micky.
ik zocht naar het boek Ringmakers of Saturn en ineens stond bovenaan google de mij welbekende Micky van Leeuwen. Ik dit ga ik weer gebruiken
(licht aangepast) wanneer ik weer voor de klas kom.
Gelukkig krijgt global warming/cooling in de biologie weinig aandacht. Bij aardrijkskunde wellicht meer. Ik zou dit samen met idiocracy tonen denk ik. The indoctrination stops now. Co2… it’s what plants crave.

Amilius

Niet lang geleden moest alles “hot” zijn, en dan gingen we er als een gek voor. Alles werd hot en toen kwam het broeikaseffect. Nu wil iedereen “effe lekker gaan chillen”. Zou er dan nu weer een ijstijd aan gaan breken??

Bijzondere dingen, die mensen.

Sebas36

https://en.wikipedia.org/wiki/Axial_precession
https://en.wikipedia.org/wiki/Milankovitch_cycles

Dit proces duurt plus minus 26.000 jaar, als je ook verhalen uit de middeleeuwen en eerder leest dan weet je dat het weer over 100+ jaar ook zeer slechte perioden waren omrent het wereld weer.
ijstijd periodes en zomerperiodes wisselen elkaar af, met grote gevolgen voor flora en fauna maar de natuur trekt zichzelf altijd weer recht. Met of zonder ons…
Dat er droogte is tekorten komen gebeurd omdat wij moeder natuur onder druk zetten. We worden een parasiet en als we niet uitkijken ruimt de planeet ONS op als wel ons gedrag niet aanpassen.

Sebas36

HAHA!!! GLOBAL WARMING STUDY CANCELED, THE REASON WILL HAVE YOU ROLLING ON THE FLOOR LAUGHING!!!
https://youtu.be/MNn7lkO_dkM

AngelB

Wat een heerlijk artikel! Ik ben nieuw hier en haal mijn hart op aan dit soort schrijverij… geweldig. Mijn complimenten Micky.
Ik geloof dat God wist wat Hij deed toen hij de aarde schiep, (ijs)tijden komen en gaan en de mens heeft hier (gelukkig) geen invloed op. Net zoals we de tijd niet hebben maar ontvangen, hebben we ook het weer/klimaat niet.

Danny

God…?

Veel plezier met lezen op deze site. 🙂

Sebas36

AngelB, lees nog even wat artikelen en reacties. Leuk dat je resoneerd maar god in die terminologie op deze site ben je echt op de verkeerde plek..

Seth-3

https://www.indigorevolution.nl/het-god-programma-html/

Ik zou de link met verwijzingen goed lezen hoe deze site over religie/god denkt.