Fotosynthese (column)

( 50 )
 • Wesley Brisco

  Bam de spijker op zijn kop.

  Beantwoorden
  • Amilius

   En in een keer in de plank verdwenen!
   Recht voor zijn raap!

   Beantwoorden
 • Bart Kooistra

  Hallelujah…. Wat een waarheid en wat een scherpe woorden, chapeau , ga geen oeverloze discussies aan met de hersenloze, laat ze gewoon dit stuk lezen… Dank!

  Beantwoorden
  • Hans

   Overigens is CO 2 al helemaal niet het probleem

   Beantwoorden
 • Monique

  Het schijnt dat niet zozeer de bossen maar vooral ook de koraalriffen van essentieel belang zijn voor het maken van zuurstof. Als de temperatuur van het water te veel en te lang stijgt dan gaat het koraal dood en daar hoor je ook niemand over. Goed artikel weer!

  Beantwoorden
 • Danny

  Fantastische column weer. Dank daarvoor.

  Citaat: “Zonder Co2 in de atmosfeer gaan we dus ook dood.”

  Als je alles bij elkaar optelt, kun je toch enkel tot de conclusie komen dat er een menssoort is die het leven op Aarde wilt vernietigen of in ieder geval decimeren tot de gewenste 500 miljoen mensen (Georgia Guidestones dacht ik).

  Zoals Ronald Bernard al zei, dat aan de top een enorme kracht aan de macht is, die al het leven haat. Een kracht die de schepping haat en alles wilt vernietigen. Die kracht kan in mijn ogen zijn gang gaan, omdat de meeste mensen hun vrije wil afgeven doordat ze continu misleid worden. Via subliminale boodschappen, reclame, muziek, tv, religie, noem maar op. Het is echt ongelofelijk wat ze allemaal op ons afvuren als je er eens goed over nadenkt.

  Doordat “de wetenschap” zogenaamd met bewijzen komt voor het veranderende klimaat, wat veroorzaakt zou worden door de mens, neemt 95% van de mensen klakkeloos aan dat het klopt. Het is wetenschap -> het is bewezen. Mensen denken zelf niet meer na en geven dus hun vrije wil af aan de duistere kracht om het leven op Aarde te vernietigen door langzaam aan het CO2-gehalte verder te laten dalen.

  En we doen het ook nog allemaal zelf! We accepteren dat er allerlei maatregelen genomen worden die het leven op Aarde juist minder mogelijk maken. Alleen realiseren we het ons niet, omdat we er niet over nadenken of het wel klopt wat beweerd wordt. En daarnaast helpen velen onder ons d.m.v. onze baan bewust of onbewust mee in de vernietiging van de Aarde. Of je het nou over een houthakker hebt, of iemand die in de olie-industrie werkt, etc. Ontzettend veel banen die onbewust bijdragen. Ook weer gevalletje VRIJE WIL…

  Wat is het eigenlijk toch een ingenieus plan, he!

  Zonder die vrije wil heeft die duistere kracht overigens geen kracht meer.

  FREE WILL is what it’s all about in the Universe!

  Als je er goed over nadenkt, speelt die vrije wil in heel veel facetten in ons leven een rol.

  Ik sta er zelf weer versteld van tot welke inzichten ik (ook met betrekking tot mezelf) weer gekomen ben door een column van jou, Mick. That’s why I like them 🙂

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   En het ‘mooie’ is dat de mensheid het zelf doet haarzelf gevangen zetten en haarzelf gevangen houden. We zijn creator beings, de ‘tegenstanders’ niet, dus laten ze ons zelf onze gevangenis bouwen en onderhouden. Via inderdaad subliminal mind control, via het onderbewustzijn. Tv, Wifi en al die ‘smarte’ crap, maar vooral de tv. Werkt via het onderbewustzijn, daar worden we geprogrammeerd, en als creator beings brengen we dan dat onderbewuste geprogrammeerde in de praktijk, we zijn onze eigen gevangenis bewakers. En het ‘grappige’ is dat de meesten die zichzelf wakker noemen of vinden deze essentieele waarheid nog niet willen en dus niet kunnen zien.

   Beantwoorden
   • rob

    Dus Micky, je bedoelt daarmee dat we multidimensiale beings zijn, dat ons hogere zelf ons zelf gevangen zet?I like that. Door een ervaring reeds eerder verteld ben ik een keer in contact geweest met mijn hogere zelf. Zoiets vergeet je nooit meer. Nu probeer de afstand met mijn hogere zelf zo klein mogelijk te maken, zodat ik kan creëren, want daar heb ik zo ontzettend veel zin in.Het helpt inderdaad zoals jullie hierboven zeggen, veel oude geloofsystemen die ons niet meer dienen los te laten.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Nee ik bedoel wat ik schrijf, we laten ons programmeren via ons onderbewuste door voornamelijk de TV en andere elektromagnetische straling. Op die manier, door lekker op onze smartphones en tv te blijven kijken de hele dag, creëren we onze eigen gevangenis.

     Beantwoorden
     • Amilius

      Bulls eye!

      Beantwoorden
     • rob

      Dus geen tv meer kijken en geen telefoon meer bij je hebben en dan kom het goed?

      Beantwoorden
      • Danny

       @Rob…Dat zijn maar onderdelen van de gevangenis. Ontsnappen zonder te sterven is nu niet mogelijk. We moeten dit gewoon meemaken.

       Beantwoorden
     • Amilius

      We kiezen (met je kiezen bijt je ergens in) dus voor een pseudo leven, the New Cage, om Mick even te citeren.
      Maar het is nu nog een soort van kiezen voor.
      Dat betekent dat het nog geen gevangenis is. We kunnen er nog in en uit,lijkt het.
      Er is nog iets te delen.

      Als ondernemer b.v ben je verplicht aan Internet verbonden. Deurtje dicht,niets te kiezen, geen uitgang meer dus.

      Dit soort dingen worden altijd eerst gedaan bij de groepen die geen keuze hebben.
      Later pas bij de grotere “groep”
      En dan gaat de poort dicht.

      Beantwoorden
      • Danny

       Ik kies nu niet.

       Ik heb ooit gekozen.

       Nu moet ik het beleven.

       Beantwoorden
       • Amilius

        Kiezen delen doorslikken of uitspugen.
        Van je tanden op elkaar houden word je broodmager.
        Geloof me dit is mijn wetenschap.
        ?

        Beantwoorden
     • Sebas36

      TV kijken, wa’s da?
      Ik kan ook met mijn hogere en anderen ‘communiceren’ op een ander niveau.
      Weten is doen, doen is kunnen. Maar iedereen kan het, helaas probeert social media dit systeem te kopiëren en en de kerk ons af te houden van deze basis..
      Even mijn eigen mening, no offence Micky. Maar ik verwerp de pijnapppel klier als communicatie element. My H.self voelt dit meer als juist hèt mind control element. In mijn beleving is de hart en mind chacra de weg naar meer. (Of hoe je het ook wil noemen).
      Je kan jezelf laten programmeren maar je kan ook jezelf her-programmeren…
      😉

      Beantwoorden
      • Micky van Leeuwen

       No offence taken Sebas. Zoals ik net ergens anders al op de site op iemand reactie reageerde geldt dat ook voor jouw reactie/beleving: doe wat goed voelt voor je. Als het voor jou goed voelt om met chakra’s en dergelijke bezig te gaan dan is dat helemaal goed voor jou. Voor mij voelt dat alles behalve goed, been there done that in vorige levens, nu ga ik voor de organische wijze. Ik schrijf op deze site ook vanuit mijn eigen beleving/waaheid. En daarbij weet ik dat velen nog wel het pad van de chakra/pijnappelklier en andere synthetische universum instrumenten in dienen te slaan om dat te ervaren. Het is inderdaad een weg naar meer zoals je schrijft, maar het is een beperkte versie van meer omdat het niet verder dan de mind en 4D gaat. Maar helemaal goed dat je je eigen gevoel volgt, alleen jij weet wat goed voor jou is namelijk!

       Alleen is het niet je hogere zelf wat met jou communiceert via je chakra’s en mind, maar iets anders. Het hogere/diepere zelf verblijft in 5D namelijk, daar komen de chakra’s en de mind niet aan.

       Beantwoorden
       • Sebas36

        Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, that I know. Ik volg momenteel een ander pad maar met hetzelfde einddoel omdat deze mij meer ligt. Via deze weg sta ik in contact met andere delen van mijzelf op meerdere dimensionale vlakken. Nieteens zozeer mijn totale zielsvorm, maar wel de aspecten ervan op verschillende vlakken die ook aan het ervaren zijn zoals ikzelf…
        Door het boek “reiziger in het multiversum” heb ik ontdekt dar er meerdere wegen zijn die leiden naar hetzelfde doel en dat het aan jezelf is om uit te vinden met welk doel je het wil doen en wat je wil bereiken/leren. Afhankelijk daarvan kies je je eigen pad…

        Beantwoorden
        • rob

         Dag Sebas. Heb je dan ook al een quantumjump genomen?

         Beantwoorden
       • Amilius

        Hier spreekt de simpele fietsenmaker maar.
        Maar voor mij is het hele lichamelijke verhaal als een fiets.
        Met tandraderen( chakras) en andere accessoires.
        Ga je er normaal mee om en weet je wat onderhoud betekent, dan is de kans groot dat je een fijn ritje gaat maken een stuk aanzienlijker. Nu nog weten waar de rit heen gaat. Zijn we de tourist, die op zijn tour ” rondje” is? Of hebben we richting bepaald?
        Dat is altijd achteraf

        Beantwoorden
        • Amilius

         En jammer maar helaas…niemand pleegt of weet überhaupt van onderhouden. Pas als het fietsje kapot is en er gelopen moet worden. Dan is het nog een rot fiets ook
         Gaat het ook nog eens geld kosten…
         Maar gelukkig kunnen we bellen voor Hulp.
         Haal me op! Lopen doet pijn!

         Beantwoorden
         • Amilius

          Ideetje..
          Den Haag bezetten op de fiets. Als een muggenzwerm, zonder kop of kont.
          Met als slogan.
          Gezond tegen het systeem trappen!
          Wij zijn de indigo revolution!
          En alles loopt vanaf nu gesmeerd!

          Tja… blijven dromen denk ik

          Beantwoorden
          • Micky van Leeuwen

           Tegen het systeem trappen daar heb je niets aan. Je speelt de ‘macht’ alleen maar in de hand door zulke acties. Los het in jezelf op dat is het enige echte medicijn.

 • Monique

  @Danny. Ik ben het met je eens. Ik vind het ook bizar om te merken dat mensen die ik normaal gesproken typeer als “best wel wakkere mensen” het ineens helemaal 100% eens zijn met de main stream media als het gaat om het klimaat. Het is ook gewoon een gevoelig puntje volgens mij. Het gaat nu eenmaal om Moeder Aarde. Nu kun je heel ver met je hoofd in je kont rondlopen maar als het om de aarde gaat dan raakt dat duidelijk toch heel veel mensen. Alleen jammer dat ze dan niet door hebben dat we ook op dit vlak enorm gemanipuleerd worden en dat het wederom weer draait om bergen geld. Het zit inderdaad heel ingenieus in elkaar. Nu ik het boek van GK aan het lezen ben realiseer ik me pas hoe ingenieus het is en hoe alles doordrenkt is met dit bedrog en hoever dit reikt. Het is inderdaad haat. Haat en jaloezie. En ik voel dat ik alleen nog maar sterker mijn licht wil laten schijnen. We zijn nog niet klaar hier 🙂

  Beantwoorden
  • Danny

   Ik heb hem overigens ook gekocht. Vandaag niet veel tijd om te lezen, maar vanaf morgen ga ik ook beginnen. 🙂

   Beantwoorden
  • Danny

   @Monique…
   Citaat: “Nu kun je heel ver met je hoofd in je kont rondlopen maar als het om de aarde gaat dan raakt dat duidelijk toch heel veel mensen.”

   Op het geweten van mensen inspelen werkt altijd. Niemand wilt een schuldgevoel aangepraat krijgen. Kijk naar giro 555, collectes aan de deur, etc. En dan gaan mensen weer betalen. Terwijl het eigenlijk heel krom is, dat men zich door wat geld te geven van dat schuldgevoel probeert te verlossen. Hypocrieten. Een luiere manier is er niet…

   Beantwoorden
   • Monique

    Ja klopt inderdaad!
    En super dat je het boek gekocht hebt. Ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden 🙂

    Beantwoorden
  • Amilius

   Sommigen worden wakker maar staan niet op.
   Is ook prima
   Eenmaal opgestaan laten ze de gordijnen dicht.
   Ook goed.

   Besef dat het licht te vel kan zijn. Helemaal als je net wakker geschud wordt ✌

   Beantwoorden
 • Monique

  @Micky Confronterend maar je hebt wel gelijk. Ook ik heb mijn tv nog niet de deur uitgedaan. Teveel hooked nog aan series. En ik wil alle bullshit toch een beetje blijven volgen.Hetzelfde geldt voor mijn smartphone. Al moet ik erbij zeggen dat ik hem wel al 4 jaar heb 🙂
  Wakker worden is één ding, het in praktijk brengen is een ander verhaal. .

  Beantwoorden
 • Frans

  Onbegrijpelijk dat wij nog leven na het Rapport van Rome, Al Gore etc.
  Meer co2 = meer planten = minder honger!

  Een stukje commentaar van een ander:

  Qvic op 01-06-2017 23:50

  Het CO2 sprookje dat CO2 plantenvoeding zou zijn. Deze onzin wordt nog steeds gelooft door 99,9% van de mensheid. Een gevormd CO2 molecuul gedraagt zich als een soort edelgas, deze mengt zich dan nergens meer mee en dit molecuul kan alleen gekraakt worden door een zeer hoge frequentie namelijk in het ultraviolet vacuüm gebied. Dit kan door zonlicht of door bliksems in onweersbuien bereikt worden. Dan ontstaat er CO (koolmonoxide) en O3 (ozon). Het koolmonoxide kan wel vermengd worden met water en deze komt met de regen weer naar beneden en dat is dan de plantenvoeding, het ozon is een zeer onstabiele molecuul en deze vervalt in een fractie van een seconde weer in het O2 (zuurstof). Bij het ontstaan van het molecuul CO2 wordt er warmte aan zijn omgeving gegeven, maar als het CO2 gekraakt wordt ontneemt het net zoveel warmte aan zijn omgeving, als toen het ontstond. Dus met een cyclus van ontstaan en verval van het CO2 is de uitkomst nul. Geen verwarming, waarom wordt er dan ons een doem scenario voorspeld, of komt dat meer dat deze totaal geen verstand hebben van scheikunde/natuurkunde. Zo ook het percentage van 0,04% moet 0,004% zijn. Het staat een beetje dubbelzinnig omschreven in het CO2 rapport, van 40 delen van 10.000 per kuub. Dat is dan 4 promiel en geen 4 honderdste. (40 : 10.000 = 0.004) Zo ook het gewicht van het molecuul die zou een soortelijke massa hebben van 1,92 Kg/M3 bij 0 graden Celsius en bij een luchtdruk van 1013,3 hPa. CO2 gas is kleurloos, reukloos en is enkel te meten bij de bron. Want er bestaan nog geen meetapparatuur die zo gevoelig is om het CO2 in de open lucht te meten. Als het niet te meten is, hoe kunnen zij dan beweren dat de CO2 gas een broeikasgas is. Het komt bij mij over als een dikke duimzuigerij verhaal, wat veel geld voor de burgers moet kosten.

  De zogenaamde alternatieve groene energie voorzieningen zoals windmolens hebben theoretisch een maximale opbrengst van 0,59%, want anders zou er geen wind meer zijn achter de windmolen. Alle drie wieksmolens functioneren maximaal bij windkracht 7. Zij worden ons gepresenteerd alsof windkracht 7 er continu 24/7 de wind waait en dan nog produceren zij amper 4% van de behoefte van de consumenten, die dan amper 4% van alle elektra in het land verbruiken. De industrie verbruikt 96% van de totale energie verbruik. De zonnepanelen zijn amper een druppeltje op een gloeiende plaat en kunnen we beter buiten beschouwing houden. Beide alternatieve energie opwekkers hebben vele hogere kosten, dan wat zij opleveren. Waarbij zij ook voor enorme piekstromen zorgen in het net, hierdoor brandt regelmatig een transformatiehuisje af. Waardoor hele steden en/of delen ervan zonder stroom komen. Als we steeds verder gaan om deze waanzin te realiseren, zal de stroom steeds vaker en langer uitvallen. Door het domme groene beleid van Parijs willen de leiders van de EU ons deze rotzooi door onze strot drukken en zo ook daarmee die enorme kosten ervan. Het zou het zelfde zijn als iedereen verplicht is om een auto aan te schaffen die 1 op 5 rijdt en om de 1000 Km een grote beurt moet hebben en de wegenbelasting 200 euro per maand kost en dan je ook nog regelmatig stil komt te staan van èèn of ander mankement. Daar mag jij niets van zeggen of er iets aan veranderen, want dat is nou eenmaal zo afgesproken door de leiders van de EU.

  Beantwoorden
  • Sebas36

   Het co2 verhaal is bullshit, maar als je het over auto’s hebt en verbruik heb je het wel mis. Tussen verbruik en uitstoot zit een heel groot verschil bij nieuwe vrachtwagens en auto’s.(maar in de trucks zit altijd de nieuwste technologie) 🙂 Hier hebben we met andere uitstoot te maken die smog en en fijnstof veroorzaakt.
   Mijn nieuwe truck een EURO 6 loopt 1 liter op 100km minder zuinig, van 1 op 5.5L naar 1 op 4,5L. Maar ik heb eigenlijk geen echte uitlaat meer…

   Als ik in de randstad rij dan gaan er meer roet en en fijnstof door de grill dan er uit de Uitlaat gasnabehandeling komt. Door de adblue dalen de fijnstoffen en roetdeeltjes in de Uitlaat gasnabehandeling neer in een opvangbak.

   Die opvangbak raakt vol en er zit een soort mini straalmotor in die zo’n 250 graden word. Als die bak voorraad vol raakt kan krijg in een melding van de truck dat mijn roetfilter moet worden gereiningd, dit kan zowel rijdend als stilstaand.
   Die straaljet een ingekapselde mini straalmotor eigenlijk (zelfde principe al een standkachel/nacht/dieselkachel) verbrand alle roetdeeltjes en andere rotzooi tot en niets meer als damp van over is.

   Met afblazen ga er niet voorstaan of zet je auto er een meter vanaf want binnen 10 minuten heb je geen lak meer op de deur zitten :P.
   De oliebedrijven zijn er blij mee, een hoger verbruik en 5% ablue verkopen extra verkoop en ze lopen gemiddeld 1 liter op de 100KM minder zuinig. Maar wel goed voor je leefomgeving. Minder longpatienten in de ranstad enzovoorts.
   Tja Shell, tel uit je winst…

   Beantwoorden
 • Gerben

  Wij zitten op een volkstuin
  Zonder stroom, dus zonnepanelen met accu’s
  Zomers voldoende stroom s’winters redden we het niet
  Er zijn er verschillende op het complex met windmolens
  Deze staan meestal stil ivm of te weinig wind en waaid het staan ze stil omdat ze in een beveiligings modus gaan anders leveren ze te veel stroom

  Beantwoorden
 • Dr Iglo

  Alinea 4; Jep, heb het ook meegemaakt met hoog opgeleiden die misschien eerst kritisch waren. Opeens wordt je aangevallen omdat je vraagtekens zet bij de validiteit van de aannamen door de ‘wetenschap’ (klimaatreligie).

  Een model maken voor een toekomstvoorspelling, we hebben allemaal gezien hoe dat ging bij Hadley, de zgn hockey stick die ingebracht werd in de programma code met extra graadjes er bij op voor de lange termijn.

  Beantwoorden
  • G-Man

   Dr Iglo, met welke wetenschappelijke ‘feiten’ word je nog meer aangevallen als je daar vraagtekens bij zet?

   Het is zowizo smerig dat geld verdienen de werkelijke reden hiermee is, en jouw post dat ze data manipuleren is hooguit smerig. Netzoals om Trump over te halen omdat subsidies cash opleverd, plus die zogezegde metingen bij Groenland(?)de juiste timing hadden gekozen zodat de onderzoekers hun gewenste data kunnen krijgen voor die propaganda shit.

   Beantwoorden
 • Ine

  Men is nog in staat om strakjes adembelasting in te gaan voeren want oei, oei mensen ademen Co2 uit!…. Er zijn andere aspecten die klimaatverandering veroorzaken. Elektromagnetische straling (wifi) van al die draadloze apparaten en elektromagnetische straling van installaties zoals HAARP die de ionosfeer compleet verstoren. Ontbossing van oerwouden door illegale houtkap. Per dag verdwijnen er complete voetbalvelden aan oerbos! ? En wat te denken van al die chemtrails (niet te verwarren met contrails van gewone vliegtuigen) die stiekem in onze atmosfeer gesproeid worden om het weer te kunnen beïnvloeden (geo-engineering) Daar hoor je geen mens over!! Nee, iedereen trapt in dat leugenachtige, opgeklopte Co2 verhaal! En men is inderdaad vergeten dat er ook nog eens natuurlijke oorzaken zijn van klimaatverandering zoals de ijstijden en de zon (periodes met weinig of veel zonnevlekken)

  Beantwoorden
 • marlon

  Goed stuk Micky.
  ik zocht naar het boek Ringmakers of Saturn en ineens stond bovenaan google de mij welbekende Micky van Leeuwen. Ik dit ga ik weer gebruiken
  (licht aangepast) wanneer ik weer voor de klas kom.
  Gelukkig krijgt global warming/cooling in de biologie weinig aandacht. Bij aardrijkskunde wellicht meer. Ik zou dit samen met idiocracy tonen denk ik. The indoctrination stops now. Co2… it’s what plants crave.

  Beantwoorden
 • Amilius

  Niet lang geleden moest alles “hot” zijn, en dan gingen we er als een gek voor. Alles werd hot en toen kwam het broeikaseffect. Nu wil iedereen “effe lekker gaan chillen”. Zou er dan nu weer een ijstijd aan gaan breken??

  Bijzondere dingen, die mensen.

  Beantwoorden
 • Sebas36

  https://en.wikipedia.org/wiki/Axial_precession
  https://en.wikipedia.org/wiki/Milankovitch_cycles

  Dit proces duurt plus minus 26.000 jaar, als je ook verhalen uit de middeleeuwen en eerder leest dan weet je dat het weer over 100+ jaar ook zeer slechte perioden waren omrent het wereld weer.
  ijstijd periodes en zomerperiodes wisselen elkaar af, met grote gevolgen voor flora en fauna maar de natuur trekt zichzelf altijd weer recht. Met of zonder ons…
  Dat er droogte is tekorten komen gebeurd omdat wij moeder natuur onder druk zetten. We worden een parasiet en als we niet uitkijken ruimt de planeet ONS op als wel ons gedrag niet aanpassen.

  Beantwoorden
 • Sebas36

  HAHA!!! GLOBAL WARMING STUDY CANCELED, THE REASON WILL HAVE YOU ROLLING ON THE FLOOR LAUGHING!!!
  https://youtu.be/MNn7lkO_dkM

  Beantwoorden
 • AngelB

  Wat een heerlijk artikel! Ik ben nieuw hier en haal mijn hart op aan dit soort schrijverij… geweldig. Mijn complimenten Micky.
  Ik geloof dat God wist wat Hij deed toen hij de aarde schiep, (ijs)tijden komen en gaan en de mens heeft hier (gelukkig) geen invloed op. Net zoals we de tijd niet hebben maar ontvangen, hebben we ook het weer/klimaat niet.

  Beantwoorden
  • Danny

   God…?

   Veel plezier met lezen op deze site. 🙂

   Beantwoorden
   • Sebas36

    AngelB, lees nog even wat artikelen en reacties. Leuk dat je resoneerd maar god in die terminologie op deze site ben je echt op de verkeerde plek..

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Als ik als eigenaar/auteur van deze website ook iets mag zeggen/inbrengen dan is het wel dat ik iedereen welkom heet ongeacht waar je in gelooft of hoe je over zaken denkt. Ik ga er niet over wat iemand wel of niet gelooft, en praat uit eigen ervaring over zaken, ik geloof niet in god, maar ik laat/probeer tegenwoordig mensen in hun waarde te laten en respect te tonen voor diegenen die mij ook in mijn waarde laten. Dus voel je vooral welkom op deze website AngelB!

     Beantwoorden
  • Seth-3

   https://www.indigorevolution.nl/het-god-programma-html/

   Ik zou de link met verwijzingen goed lezen hoe deze site over religie/god denkt.

   Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>