Fotosynthese (column)

Abonneer
Abonneren op
50 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Wesley Brisco
4 jaren geleden

Bam de spijker op zijn kop.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Wesley Brisco

En in een keer in de plank verdwenen!
Recht voor zijn raap!

Bart Kooistra
4 jaren geleden

Hallelujah…. Wat een waarheid en wat een scherpe woorden, chapeau , ga geen oeverloze discussies aan met de hersenloze, laat ze gewoon dit stuk lezen… Dank!

Hans
4 jaren geleden
Reply to  Bart Kooistra

Overigens is CO 2 al helemaal niet het probleem

Monique
4 jaren geleden

Het schijnt dat niet zozeer de bossen maar vooral ook de koraalriffen van essentieel belang zijn voor het maken van zuurstof. Als de temperatuur van het water te veel en te lang stijgt dan gaat het koraal dood en daar hoor je ook niemand over. Goed artikel weer!

Danny
4 jaren geleden

Fantastische column weer. Dank daarvoor. Citaat: “Zonder Co2 in de atmosfeer gaan we dus ook dood.” Als je alles bij elkaar optelt, kun je toch enkel tot de conclusie komen dat er een menssoort is die het leven op Aarde wilt vernietigen of in ieder geval decimeren tot de gewenste 500 miljoen mensen (Georgia Guidestones dacht ik). Zoals Ronald Bernard al zei, dat aan de top een enorme kracht aan de macht is, die al het leven haat. Een kracht die de schepping haat en alles wilt vernietigen. Die kracht kan in mijn ogen zijn gang gaan, omdat de meeste… Lees verder »

rob
4 jaren geleden

Dus Micky, je bedoelt daarmee dat we multidimensiale beings zijn, dat ons hogere zelf ons zelf gevangen zet?I like that. Door een ervaring reeds eerder verteld ben ik een keer in contact geweest met mijn hogere zelf. Zoiets vergeet je nooit meer. Nu probeer de afstand met mijn hogere zelf zo klein mogelijk te maken, zodat ik kan creëren, want daar heb ik zo ontzettend veel zin in.Het helpt inderdaad zoals jullie hierboven zeggen, veel oude geloofsystemen die ons niet meer dienen los te laten.

Amilius
4 jaren geleden

Bulls eye!

rob
4 jaren geleden

Dus geen tv meer kijken en geen telefoon meer bij je hebben en dan kom het goed?

Danny
4 jaren geleden
Reply to  rob

@Rob…Dat zijn maar onderdelen van de gevangenis. Ontsnappen zonder te sterven is nu niet mogelijk. We moeten dit gewoon meemaken.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Danny

De gevangene weet van zijn vrijheid en is daarmee vrijheid.
Ooit komt hij vrij.
De bewaker is zijn vrijheid kwijt. Hij zit vast.
Aan de gevangenis, de gevangenen en de hele rutemeteut.
https://youtu.be/j5oyBab8Co0
?

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

@Amilius…

Denk jij na voordat je iets neer tikt? 😉

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Elke artiest weet dat nadenken in de weg staat.
https://youtu.be/SAyhkbPEqwM
Gekke wezens geworden die mensen

Amilius
4 jaren geleden

We kiezen (met je kiezen bijt je ergens in) dus voor een pseudo leven, the New Cage, om Mick even te citeren.
Maar het is nu nog een soort van kiezen voor.
Dat betekent dat het nog geen gevangenis is. We kunnen er nog in en uit,lijkt het.
Er is nog iets te delen.

Als ondernemer b.v ben je verplicht aan Internet verbonden. Deurtje dicht,niets te kiezen, geen uitgang meer dus.

Dit soort dingen worden altijd eerst gedaan bij de groepen die geen keuze hebben.
Later pas bij de grotere “groep”
En dan gaat de poort dicht.

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Ik kies nu niet.

Ik heb ooit gekozen.

Nu moet ik het beleven.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Kiezen delen doorslikken of uitspugen.
Van je tanden op elkaar houden word je broodmager.
Geloof me dit is mijn wetenschap.
?

Sebas36
4 jaren geleden

TV kijken, wa’s da? Ik kan ook met mijn hogere en anderen ‘communiceren’ op een ander niveau. Weten is doen, doen is kunnen. Maar iedereen kan het, helaas probeert social media dit systeem te kopiëren en en de kerk ons af te houden van deze basis.. Even mijn eigen mening, no offence Micky. Maar ik verwerp de pijnapppel klier als communicatie element. My H.self voelt dit meer als juist hèt mind control element. In mijn beleving is de hart en mind chacra de weg naar meer. (Of hoe je het ook wil noemen). Je kan jezelf laten programmeren maar je… Lees verder »

Sebas36
4 jaren geleden

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, that I know. Ik volg momenteel een ander pad maar met hetzelfde einddoel omdat deze mij meer ligt. Via deze weg sta ik in contact met andere delen van mijzelf op meerdere dimensionale vlakken. Nieteens zozeer mijn totale zielsvorm, maar wel de aspecten ervan op verschillende vlakken die ook aan het ervaren zijn zoals ikzelf… Door het boek “reiziger in het multiversum” heb ik ontdekt dar er meerdere wegen zijn die leiden naar hetzelfde doel en dat het aan jezelf is om uit te vinden met welk doel je het wil doen… Lees verder »

rob
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Dag Sebas. Heb je dan ook al een quantumjump genomen?

Amilius
4 jaren geleden

Hier spreekt de simpele fietsenmaker maar.
Maar voor mij is het hele lichamelijke verhaal als een fiets.
Met tandraderen( chakras) en andere accessoires.
Ga je er normaal mee om en weet je wat onderhoud betekent, dan is de kans groot dat je een fijn ritje gaat maken een stuk aanzienlijker. Nu nog weten waar de rit heen gaat. Zijn we de tourist, die op zijn tour ” rondje” is? Of hebben we richting bepaald?
Dat is altijd achteraf

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

En jammer maar helaas…niemand pleegt of weet überhaupt van onderhouden. Pas als het fietsje kapot is en er gelopen moet worden. Dan is het nog een rot fiets ook
Gaat het ook nog eens geld kosten…
Maar gelukkig kunnen we bellen voor Hulp.
Haal me op! Lopen doet pijn!

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Ideetje..
Den Haag bezetten op de fiets. Als een muggenzwerm, zonder kop of kont.
Met als slogan.
Gezond tegen het systeem trappen!
Wij zijn de indigo revolution!
En alles loopt vanaf nu gesmeerd!

Tja… blijven dromen denk ik

Monique
4 jaren geleden

@Danny. Ik ben het met je eens. Ik vind het ook bizar om te merken dat mensen die ik normaal gesproken typeer als “best wel wakkere mensen” het ineens helemaal 100% eens zijn met de main stream media als het gaat om het klimaat. Het is ook gewoon een gevoelig puntje volgens mij. Het gaat nu eenmaal om Moeder Aarde. Nu kun je heel ver met je hoofd in je kont rondlopen maar als het om de aarde gaat dan raakt dat duidelijk toch heel veel mensen. Alleen jammer dat ze dan niet door hebben dat we ook op dit… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Ik heb hem overigens ook gekocht. Vandaag niet veel tijd om te lezen, maar vanaf morgen ga ik ook beginnen. 🙂

Rob
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Dag Danny en Monique,

Welk boek bedoelen jullie? Thx

johan
4 jaren geleden
Reply to  Rob

Volgens mij hebben zei het over dit boek, inderdaad a must have top boek.

Our universal journey by George Kavassilas

http://www.galaksija.com/literatura/ouj.pdf

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Monique

@Monique…
Citaat: “Nu kun je heel ver met je hoofd in je kont rondlopen maar als het om de aarde gaat dan raakt dat duidelijk toch heel veel mensen.”

Op het geweten van mensen inspelen werkt altijd. Niemand wilt een schuldgevoel aangepraat krijgen. Kijk naar giro 555, collectes aan de deur, etc. En dan gaan mensen weer betalen. Terwijl het eigenlijk heel krom is, dat men zich door wat geld te geven van dat schuldgevoel probeert te verlossen. Hypocrieten. Een luiere manier is er niet…

Monique
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Ja klopt inderdaad!
En super dat je het boek gekocht hebt. Ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden 🙂

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Sommigen worden wakker maar staan niet op.
Is ook prima
Eenmaal opgestaan laten ze de gordijnen dicht.
Ook goed.

Besef dat het licht te vel kan zijn. Helemaal als je net wakker geschud wordt ✌

Monique
4 jaren geleden

@Micky Confronterend maar je hebt wel gelijk. Ook ik heb mijn tv nog niet de deur uitgedaan. Teveel hooked nog aan series. En ik wil alle bullshit toch een beetje blijven volgen.Hetzelfde geldt voor mijn smartphone. Al moet ik erbij zeggen dat ik hem wel al 4 jaar heb 🙂
Wakker worden is één ding, het in praktijk brengen is een ander verhaal. .

Frans
4 jaren geleden

Onbegrijpelijk dat wij nog leven na het Rapport van Rome, Al Gore etc. Meer co2 = meer planten = minder honger! Een stukje commentaar van een ander: Qvic op 01-06-2017 23:50 Het CO2 sprookje dat CO2 plantenvoeding zou zijn. Deze onzin wordt nog steeds gelooft door 99,9% van de mensheid. Een gevormd CO2 molecuul gedraagt zich als een soort edelgas, deze mengt zich dan nergens meer mee en dit molecuul kan alleen gekraakt worden door een zeer hoge frequentie namelijk in het ultraviolet vacuüm gebied. Dit kan door zonlicht of door bliksems in onweersbuien bereikt worden. Dan ontstaat er CO… Lees verder »

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Frans

Het co2 verhaal is bullshit, maar als je het over auto’s hebt en verbruik heb je het wel mis. Tussen verbruik en uitstoot zit een heel groot verschil bij nieuwe vrachtwagens en auto’s.(maar in de trucks zit altijd de nieuwste technologie) 🙂 Hier hebben we met andere uitstoot te maken die smog en en fijnstof veroorzaakt. Mijn nieuwe truck een EURO 6 loopt 1 liter op 100km minder zuinig, van 1 op 5.5L naar 1 op 4,5L. Maar ik heb eigenlijk geen echte uitlaat meer… Als ik in de randstad rij dan gaan er meer roet en en fijnstof door… Lees verder »

Gerben
4 jaren geleden

Wij zitten op een volkstuin
Zonder stroom, dus zonnepanelen met accu’s
Zomers voldoende stroom s’winters redden we het niet
Er zijn er verschillende op het complex met windmolens
Deze staan meestal stil ivm of te weinig wind en waaid het staan ze stil omdat ze in een beveiligings modus gaan anders leveren ze te veel stroom

Dr Iglo
4 jaren geleden

Alinea 4; Jep, heb het ook meegemaakt met hoog opgeleiden die misschien eerst kritisch waren. Opeens wordt je aangevallen omdat je vraagtekens zet bij de validiteit van de aannamen door de ‘wetenschap’ (klimaatreligie).

Een model maken voor een toekomstvoorspelling, we hebben allemaal gezien hoe dat ging bij Hadley, de zgn hockey stick die ingebracht werd in de programma code met extra graadjes er bij op voor de lange termijn.

G-Man
4 jaren geleden
Reply to  Dr Iglo

Dr Iglo, met welke wetenschappelijke ‘feiten’ word je nog meer aangevallen als je daar vraagtekens bij zet?

Het is zowizo smerig dat geld verdienen de werkelijke reden hiermee is, en jouw post dat ze data manipuleren is hooguit smerig. Netzoals om Trump over te halen omdat subsidies cash opleverd, plus die zogezegde metingen bij Groenland(?)de juiste timing hadden gekozen zodat de onderzoekers hun gewenste data kunnen krijgen voor die propaganda shit.

Ine
4 jaren geleden

Men is nog in staat om strakjes adembelasting in te gaan voeren want oei, oei mensen ademen Co2 uit!…. Er zijn andere aspecten die klimaatverandering veroorzaken. Elektromagnetische straling (wifi) van al die draadloze apparaten en elektromagnetische straling van installaties zoals HAARP die de ionosfeer compleet verstoren. Ontbossing van oerwouden door illegale houtkap. Per dag verdwijnen er complete voetbalvelden aan oerbos! ? En wat te denken van al die chemtrails (niet te verwarren met contrails van gewone vliegtuigen) die stiekem in onze atmosfeer gesproeid worden om het weer te kunnen beïnvloeden (geo-engineering) Daar hoor je geen mens over!! Nee, iedereen trapt… Lees verder »

marlon
4 jaren geleden

Goed stuk Micky.
ik zocht naar het boek Ringmakers of Saturn en ineens stond bovenaan google de mij welbekende Micky van Leeuwen. Ik dit ga ik weer gebruiken
(licht aangepast) wanneer ik weer voor de klas kom.
Gelukkig krijgt global warming/cooling in de biologie weinig aandacht. Bij aardrijkskunde wellicht meer. Ik zou dit samen met idiocracy tonen denk ik. The indoctrination stops now. Co2… it’s what plants crave.

Amilius
4 jaren geleden

Niet lang geleden moest alles “hot” zijn, en dan gingen we er als een gek voor. Alles werd hot en toen kwam het broeikaseffect. Nu wil iedereen “effe lekker gaan chillen”. Zou er dan nu weer een ijstijd aan gaan breken??

Bijzondere dingen, die mensen.

Sebas36
4 jaren geleden

https://en.wikipedia.org/wiki/Axial_precession
https://en.wikipedia.org/wiki/Milankovitch_cycles

Dit proces duurt plus minus 26.000 jaar, als je ook verhalen uit de middeleeuwen en eerder leest dan weet je dat het weer over 100+ jaar ook zeer slechte perioden waren omrent het wereld weer.
ijstijd periodes en zomerperiodes wisselen elkaar af, met grote gevolgen voor flora en fauna maar de natuur trekt zichzelf altijd weer recht. Met of zonder ons…
Dat er droogte is tekorten komen gebeurd omdat wij moeder natuur onder druk zetten. We worden een parasiet en als we niet uitkijken ruimt de planeet ONS op als wel ons gedrag niet aanpassen.

Sebas36
4 jaren geleden

HAHA!!! GLOBAL WARMING STUDY CANCELED, THE REASON WILL HAVE YOU ROLLING ON THE FLOOR LAUGHING!!!
https://youtu.be/MNn7lkO_dkM

AngelB
4 jaren geleden

Wat een heerlijk artikel! Ik ben nieuw hier en haal mijn hart op aan dit soort schrijverij… geweldig. Mijn complimenten Micky.
Ik geloof dat God wist wat Hij deed toen hij de aarde schiep, (ijs)tijden komen en gaan en de mens heeft hier (gelukkig) geen invloed op. Net zoals we de tijd niet hebben maar ontvangen, hebben we ook het weer/klimaat niet.

Danny
4 jaren geleden
Reply to  AngelB

God…?

Veel plezier met lezen op deze site. 🙂

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Danny

AngelB, lees nog even wat artikelen en reacties. Leuk dat je resoneerd maar god in die terminologie op deze site ben je echt op de verkeerde plek..

Seth-3
4 jaren geleden
Reply to  AngelB

https://www.indigorevolution.nl/het-god-programma-html/

Ik zou de link met verwijzingen goed lezen hoe deze site over religie/god denkt.