De New Cage

Abonneer
Abonneren op
39 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Amilius
4 jaren geleden

Mick, ik weet dat een iemand die als gladiator de laatste interne arena eenmaal betreden is, niet gevoelig is voor vleierij.
Maar toch…

Gozer ik ben onwijs blij met je, wat je doet en wat je gedaan hebt. Je hebt een deel van een eenzaamheid weggehaald.
Bedankt! Ga Door! Please!

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Het is alleen verrot veel om te lezen allemaal.
Ik heb ze toen dr tijd wel gelezen, maar t is toch best veel.

Mag ik hiermee je tijd verdoen??
http://grahamhancock.com/phorum/read.php?4,760289,760433

Ben namelijk benieuwd wat jij er van vind.

Als je me zat bent is een smily genoeg

Trijntje
4 jaren geleden

Leven en laten leven. Dat heb ik zo’n 30 jaar geleden op mijn raam geplakt met daaronder: Verbeter de wereld begin bij jezelf. Ik was het zo spuugzat om als maar kritiek te krijgen, als niet volwaardig weggezet te worden, voor gek versleten te worden,enz. Al met al heb ik het toen nog wel een aantal jaar volgehouden op dezelfde voet. Het is pas sinds een jaar of 3 dat ik nu zo iets heb van; het is oke, ik ga mijn eigen gang. Het geeft rust, maar toch blijft het wel een gevoelig punt en betrap ik mezelf erop… Lees verder »

Elles
1 jaar geleden
Reply to  Trijntje

Zelf heb ik veel gehad aan het Esoterisch Christendom, vooral het werken aan jezelf, maar op een gegeven moment las ik hun tijdschrift niet meer of nauwelijks en even later kwam ik deze site tegen en daar ben ik erg blij mee.

Danny
4 jaren geleden

Soms denk ik heel veel te weten. Andere keren twijfel ik aan alles wat ik denk te weten.
Soms zie ik alles heel gestructureerd. Vaak is het een grote wirwar.

Leven op gevoel en intuïtie. Vaak gaat het me goed af. Maar dan af en toe. Voel ik iets of dénk ik dat het voel?
Is my mind playing tricks on me? Lastig onderscheid maken soms. Maar het hoort erbij…

Belangrijkste voor mij: Het oprechte gevoel nu precies op koers te liggen voor wat er ook komen gaat. Daar vertrouw ik op…

4 jaren geleden
Reply to  Danny

Precies wat je zegt Danny, zo ervaar ik het ook en denk vele anderen op het pad inwaarts. Waarschijnlijk omdat niemand anders het je kan zeggen, behalve jijzelf. Het weer gaan vertrouwen op jezelf is heel krachtig en tegelijkertijd kun je er soms weer ff vanaf geschopt worden omdat het niet externt te toetsen is. Voor mij is het dan een sign dat ik iets nog niet zie of in een ervaring zit die ik moet doormaken om tot inzichten te komen? Iets is dan in onbelans dat kan ook. De reis word steeds mooier voor mij, hoe pijnlijk het… Lees verder »

Monique
4 jaren geleden

Bij mij schommelt het ook nog elke dag. De ene dag voel ik me sterk en krachtig en de volgende leeg en eenzaam en vraag ik me af wat ik toch moet met al die informatie. Toch ben ik gestopt met internet afzoeken toen ik de site IR tegen kwam. Vanuit iets heel dieps voel ik dat dit het juiste spoor is voor mij. Dat het dicht bij de waarheid zit die ik zoek al mijn hele leven. Ik weet het alleen niet altijd goed om te zetten in de praktijk. Maar elke dag leer ik wel weer iets nieuws… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Hoi Monique, Ik kan je in ieder geval zeggen dat je m.i. niet rijp bent voor het gesticht. Met 100% zekerheid kan ik zeggen dat velen niet de tijd hebben om dieper over zaken na te denken. Die zijn de hele dag druk bezig en hebben binnen hun huisje, boompje, beestje geen tijd om over het leven na te denken. Wat dat betreft vind ik het knap dat jij dit met twee kinderen. Als ik nu ook nog kinderen had, denk ik dat ik al zou zijn doorgedraaid door wat je allemaal beseft, terwijl je tegelijkertijd voor je kinderen ook… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Danny, helemaal waar!
Respect voor Monique, en alle
mensen die nog mens durven te zijn.

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Fijne reactie Monique.

Ik ben van mening dat we inderdaad in een gesticht leven, na 57 jaar kan ik er weinig beters van maken.
Aan ons er uit te breken,

https://www.youtube.com/watch?v=-r679Hhs9Zs&list=RD-r679Hhs9Zs

Jos.

Elles
1 jaar geleden
Reply to  Monique

Weet niet of je nog op deze site zit Monique, maar nee je bent niet alleen. Ik weet hie het is om totaal anders te denken dan je omgeving , maar toch, al zijn we met weinig, we zijn niet alleen.

Monique
4 jaren geleden

Hahaha dank jullie wel. Maar ik moet zeggen dat ik daar niet eens echt overna denk. Ik kan/wil mezelf op dit gebied niet veranderen. De waarheid willen weten heb ik altijd gedaan en zal nooit veranderen. Ook niet met 10 kinderen. Wat ik wel voel is dat de groepsdruk veel groter is. Het is veel lastiger om je van dingen te onttrekken waar je een hekel aan hebt of die je gewoon grote BS vindt zoals b.v sinterklaas. Om over iets als niet vaccineren maar niet te spreken En ja, straks gaan ze op school een hoop dingen leren waar… Lees verder »

4 jaren geleden

Waar ik pissed van word is mensen die je menen te moeten vertellen hoe je je kinderen moet opvoeden. Herken je dit Monique of is dit gewoon een heftige trigger voor mij? Haha.. Wou mn dochter bijbrengen dat je niet zomaar spullen van anderen mij moet nemen. Ze had in de winkel een klein plastic balletje gevonden en ik zei haar dat aan de kassa af te geven mocht het kind die het verloren had ervoor terug komen. Terug gegeven zei de mevrouw aan de kassa “ach laat dat kind het balletje hebben”…. Waarop ik zei dat ik haar wat… Lees verder »

Monique
4 jaren geleden

Ja ik snap wel wat je bedoelt. Het zijn vooral van die “goedbedoelde” adviezen of van die “ach 1 snoepje is toch niet erg” opmerkingen waar ik me aan kan ergeren. Ik heb een paar maanden geleden vreselijke ruzie gehad met mijn schoonouders over een sinasprilletje. Er was wel het 1 en ander aan vooraf gegaan (te lang verhaal) maar het kwam erop neer dat ik mijn zoontje geen paracetamol of in dit geval een sinaspril wilde geven omdat hij in mijn ogen geen pijn had en ik dit alleen wil geven als hij dat wel heeft. Wow, dit heb… Lees verder »

Sebas36
4 jaren geleden

Roerend met je eens Micky, gefeliciteerd trouwens met je laatste fase. Helaas zijn we niet allemaal zover. Ik heb nog een aantal zaken op op ‘ iets’ hoger niveau op te lossen. Wat ik in dit leven via ‘reizen’ nog wel voor mekaar kan krijgen. Soms praat ik in een definitie van een religie omdat ik vreselijk veel lees, wil niet zeggen dat ik gecaged ben want ik volg/werk enkel via MIJN HART/ziel/geweten/gevoel. Misschien is dat ook wel een connectie met pijnappel I don’t know. Soms wil ik nog wel eens benamingen gebruiken uit rellegie (lolz) om aan te geven… Lees verder »

Ikke
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Heey Sebas36, ikzelf ben ‘nog’ niet zover in het proces zoals jij en Micky en wellicht andere die deze site bezoeken.
Maar ik vindt t zeer moedig van jou om het stuk wat jij nog nooit verteld hebt met ons wil delen, respect kerel…!!!

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Ikke
Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

als die weg is, dan kan je pas luisteren 😉

Ikke
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Ik weet ‘t, but that’s still in progress… ☺

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Beste Sebas36,
Ik heb rond 2010/11
in een soortgelijke “ervaring”
mee moeten maken.
Ik zeg dit, want eenzaamheid is een killer ?
En volgens mij staan we niet alleen.
Fijn dat je er nog ben gozer!
Je bent nodig.
Dat geloof ik niet…
Ik weet het zeker!

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius
Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Door omstandigheden kwam ik met paarden in contact. Dat maakte zo’n indruk, dat ik van een op de straat hangende motor nozem veranderde (of mezelf hervond) in een paarden fluisteraar. Geen zweep, bit,tuig of andere pijnlijke dwang. Communicatie is de sleutel. Paard wist mij van alles te vertellen over de weg die de mens loopt en hun New Cage…Het zat er al een tijdje in namelijk. Ga naar de gemiddelde manege en je begrijpt wat ik bedoel en zal zien waar wij als mens in zitten. Het paard leerde mij dat we te veel praten en bewegen, maar niet echt… Lees verder »

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Vroeger heb ik ook wel ‘wat’ met paarden gedaan. Mijn opa heeft een stal gehad met 3 paarden voor de mennen (koets sport. Zeer fijne dieren idd. Met dieren heb ik altijd iets gehad, dieren werken met gevoel, ik ook. Communiceren moet je doen met je gevoel, daar ligt een hele wereld open om te verkennen. De ouders van mijn ex hadden 2 Duitse herders, 1 showhond een teefje en 1 afkeurde politie herder was een reu van bijna 60kg om dat hij te bijtgraag was. Ik bel aan voor het eerst en haar broertje doet open op afstand vanaf… Lees verder »

Amilius de flamboyante spammer ?
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Als je mensen leert kennen ga je van dieren houden…werd me verteld. Ik hield al van dieren, en mensen moest idd nog leren kennen. Wat een gedoe.Dieren verdwenen uit mijn leven…Die passen moeilijk in het systeem. Mensen kwamen er steeds meer in mijn leven…Die werken graag met een systeem. Dat doen dieren denk ik ook wel, maar niet als de mens. Ik heb elk vakje van het systeem geprobeerd, maar paste nergens in. Omdat ik telkens maar bleef inbuigen, zoekend naar een passend stukje systeem, en steeds minder vrijheid ervaarde ging er iets gigantisch fout en goed tegelijk. Fout voor… Lees verder »

Sebas36
4 jaren geleden

Leiderschap is niet alleen rust maar ook vertrouwen in jezelf en mensen en dieren OM JE HEEN.
Maar ook het her en ERKENNEN van je eigen grenzen en fouten van de mensen en dieren om je heen.
Enkele ingrediënten die helpen verder te komen.

Rob
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Ha Amillius, gnostic pur. Kende die spreker dr.Hoeller nog niet. Groeten Rob.

Elles
1 jaar geleden
Reply to  Sebas36

Sebas, ik zie je naam nog steeds ronddwarrelen op deze site, dus je bezoekt hem nog regelmatig, misschien lees je dit. Wat een enorme ervaring en wat een gift, wat goed dat je er nog bent. respect,

Amilius
4 jaren geleden

http://achterdesamenleving.nl/morele-crisis/#.WTet7stcLqA

Wordt het moraal gevormd?
Is het moraal iets ingeboren?

Ik denk het laatste en leer je het gaandeweg kennen of negeren

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Dieren lieten mij zien dat het leven in de basis ervan goed is. Het onderhoud zichzelf. Het doet wel aan herhalen maar nooit helemaal hetzelfde. Herhalen is dodelijk vervelend…Toch Micky?
Het menselijke “systeem” is in de basis altijd een corrupte bende en aan verval onderhevig. Een systeem is is geënt op eindeloos repeteren van hetzelfde ene ding.
Dit gaat altijd fout en dan stort het hele kaartenhuis weer in.
Pak het boek van de natuur eens op…Het ligt zo voor je klaar

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Probleem, reactie,oplossing…
Is van uit slachtofferschap.

Probleem, (non reactie) oplossing, reactie…
Is leiderschap
Het probleem en de oplossing komen altijd samen.
Waar de aandacht heen gaat krijgt de overhand.

4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Volg er geen fluit van. Haha. But thats me, no offense?

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  MichellevL

Een zeer flamboyante schrijfstijl, maar ik snap wel wat Amilius beoeld. Ik lees veel (hobby), ik vind zijn schrijfstijl eigen wel vermakelijk om te lezen. 🙂

Amilius
4 jaren geleden

Maar wel een reactie?
Mmm…
Is dat om te zeggen dat ik maar beter mn vingers van het toetsenbord kan blijven??
Of is het wat anders?

Het is ook moeilijk een vertaalslag te maken in een paar zinnetjes.
Maar prima als er zijn die vinden dat ik me maar beter met lezen ipv reageren kan bezig houden ?

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Wel lezen he lieverd. Dat we er niks van snappen wil niet per se zeggen dat we er genoeg van hebben ?

4 jaren geleden

Doe vooral wat goed voelt.
Persoonlijk vind ik het een beetje op spammen lijken hihi.
Maar die neiging heb ik ook wel eens.
En wie weet hebben mensen er wat aan wat je reacties.
Heb ik mezelf goed ingedekt? Hmm ja denk van wel.
Haha

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  MichellevL

Wist niet eens wat spammen is ?
Heb het opgezocht.
Ik voel me niet aangesproken.
Maar heyjjjj ? ik ben weg!

Richard
4 jaren geleden

duidelijk. 3de oog activatie en diep in meditatie trance zitten voelt ook als een xtc pil. kosmische drugs, wel lekker dus, en daarom misschien ook gevaarlijk.