De New Cage

( 36 )
 • Amilius

  Mick, ik weet dat een iemand die als gladiator de laatste interne arena eenmaal betreden is, niet gevoelig is voor vleierij.
  Maar toch…

  Gozer ik ben onwijs blij met je, wat je doet en wat je gedaan hebt. Je hebt een deel van een eenzaamheid weggehaald.
  Bedankt! Ga Door! Please!

  Beantwoorden
  • Amilius

   Het is alleen verrot veel om te lezen allemaal.
   Ik heb ze toen dr tijd wel gelezen, maar t is toch best veel.

   Mag ik hiermee je tijd verdoen??
   http://grahamhancock.com/phorum/read.php?4,760289,760433

   Ben namelijk benieuwd wat jij er van vind.

   Als je me zat bent is een smily genoeg

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Ik vind het werk van Hancock goed, heb wat boeken van hem ooit gelezen toen ik nog kon lezen.

    Maar dat topic wat je linkt daar heb ik 0,0 mee. Een sprookjesverhaal wat nergens op slaat.

    Beantwoorden
 • Trijntje

  Leven en laten leven. Dat heb ik zo’n 30 jaar geleden op mijn raam geplakt met daaronder: Verbeter de wereld begin bij jezelf.
  Ik was het zo spuugzat om als maar kritiek te krijgen, als niet volwaardig weggezet te worden, voor gek versleten te worden,enz.
  Al met al heb ik het toen nog wel een aantal jaar volgehouden op dezelfde voet. Het is pas sinds een jaar of 3 dat ik nu zo iets heb van; het is oke, ik ga mijn eigen gang. Het geeft rust, maar toch blijft het wel een gevoelig punt en betrap ik mezelf erop dat ik toch zo af en toe weer de mist in ga.

  laat je niet van de wijs brengen, soms moet je nu eenmaal dingen eindeloos herhalen voordat het bij iemand doordringt en soms ( of eigenlijk regelmatig) lukt dat nooit. Als je geen zin hebt om te reageren, doe je het toch niet. Er is niemand die je dat verplicht. Schrijf voor de mensen die blij zijn met jouw site en schrijf vooral voor jezelf.

  Enne, ja Micky ik heb zeker wel wat gehad aan de new age dingen. het heeft me zeker verder geholpen. Al was het alleen maar om tot de ontdekking te komen dat het ook een circus is.

  Beantwoorden
 • Danny

  Soms denk ik heel veel te weten. Andere keren twijfel ik aan alles wat ik denk te weten.
  Soms zie ik alles heel gestructureerd. Vaak is het een grote wirwar.

  Leven op gevoel en intuïtie. Vaak gaat het me goed af. Maar dan af en toe. Voel ik iets of dénk ik dat het voel?
  Is my mind playing tricks on me? Lastig onderscheid maken soms. Maar het hoort erbij…

  Belangrijkste voor mij: Het oprechte gevoel nu precies op koers te liggen voor wat er ook komen gaat. Daar vertrouw ik op…

  Beantwoorden
  • MichellevL

   Precies wat je zegt Danny, zo ervaar ik het ook en denk vele anderen op het pad inwaarts. Waarschijnlijk omdat niemand anders het je kan zeggen, behalve jijzelf. Het weer gaan vertrouwen op jezelf is heel krachtig en tegelijkertijd kun je er soms weer ff vanaf geschopt worden omdat het niet externt te toetsen is. Voor mij is het dan een sign dat ik iets nog niet zie of in een ervaring zit die ik moet doormaken om tot inzichten te komen? Iets is dan in onbelans dat kan ook. De reis word steeds mooier voor mij, hoe pijnlijk het soms ook kan zijn.

   Beantwoorden
 • Monique

  Bij mij schommelt het ook nog elke dag. De ene dag voel ik me sterk en krachtig en de volgende leeg en eenzaam en vraag ik me af wat ik toch moet met al die informatie. Toch ben ik gestopt met internet afzoeken toen ik de site IR tegen kwam. Vanuit iets heel dieps voel ik dat dit het juiste spoor is voor mij. Dat het dicht bij de waarheid zit die ik zoek al mijn hele leven. Ik weet het alleen niet altijd goed om te zetten in de praktijk. Maar elke dag leer ik wel weer iets nieuws en en wordt ik door iets wel weer teruggeworpen op mezelf. En dat is goed. Gelukkig heb ik altijd wel redelijk goed naar mezelf kunnen kijken, ook mijn “negatieve” aspecten.
  Ook haal ik altijd veel inspiratie uit de columns die Micky schrijft. En wat Danny schrijft vind ik ook vaak heel herkenbaar. Soms als ik in de auto zit om de kinderen naar school te brengen ofzo dan denk ik weleens, ben ik nou de enige die de dingen op zo’n aparte manier ziet? Of ben ik gewoon rijp voor het gesticht? Ik kan me daarin soms heel eenzaam voelen. En ook ben ik vreselijk ongeduldig. Ik wil dat het allemaal opgelost wordt en wel nu meteen en niet pas over 10 levens ofzo. Maar ik weet ook wel dat het zo niet werkt..

  Beantwoorden
  • Danny

   Hoi Monique,

   Ik kan je in ieder geval zeggen dat je m.i. niet rijp bent voor het gesticht.

   Met 100% zekerheid kan ik zeggen dat velen niet de tijd hebben om dieper over zaken na te denken. Die zijn de hele dag druk bezig en hebben binnen hun huisje, boompje, beestje geen tijd om over het leven na te denken.

   Wat dat betreft vind ik het knap dat jij dit met twee kinderen. Als ik nu ook nog kinderen had, denk ik dat ik al zou zijn doorgedraaid door wat je allemaal beseft, terwijl je tegelijkertijd voor je kinderen ook nog in een soort keurslijf moet gaan zitten.

   Beantwoorden
   • Amilius

    Danny, helemaal waar!
    Respect voor Monique, en alle
    mensen die nog mens durven te zijn.

    Beantwoorden
  • Jos

   Fijne reactie Monique.

   Ik ben van mening dat we inderdaad in een gesticht leven, na 57 jaar kan ik er weinig beters van maken.
   Aan ons er uit te breken,

   https://www.youtube.com/watch?v=-r679Hhs9Zs&list=RD-r679Hhs9Zs

   Jos.

   Beantwoorden
 • Monique

  Hahaha dank jullie wel. Maar ik moet zeggen dat ik daar niet eens echt overna denk. Ik kan/wil mezelf op dit gebied niet veranderen. De waarheid willen weten heb ik altijd gedaan en zal nooit veranderen. Ook niet met 10 kinderen. Wat ik wel voel is dat de groepsdruk veel groter is. Het is veel lastiger om je van dingen te onttrekken waar je een hekel aan hebt of die je gewoon grote BS vindt zoals b.v sinterklaas. Om over iets als niet vaccineren maar niet te spreken En ja, straks gaan ze op school een hoop dingen leren waar ik het al helemaal niet mee eens zal zijn. Dat zal wel weer stress geven. Ach iedereen heeft zijn eigen pad. Dit is blijkbaar die van mij. Een klein gedeelte dan. Ik heb volgens mij nog een hoop op te lossen/uit te zoeken 🙂

  Beantwoorden
 • MichellevL

  Waar ik pissed van word is mensen die je menen te moeten vertellen hoe je je kinderen moet opvoeden. Herken je dit Monique of is dit gewoon een heftige trigger voor mij? Haha.. Wou mn dochter bijbrengen dat je niet zomaar spullen van anderen mij moet nemen. Ze had in de winkel een klein plastic balletje gevonden en ik zei haar dat aan de kassa af te geven mocht het kind die het verloren had ervoor terug komen. Terug gegeven zei de mevrouw aan de kassa “ach laat dat kind het balletje hebben”…. Waarop ik zei dat ik haar wat wou leren.. Begrijp wel dat mensen denken dat het maar een plastic balletje is maar mij gaat het om principes.. nja deze wou ik delen, omdat ik af en toe ook denk koekoek te zijn hahaha. Maar dan denk ik weer, the world is gone crazy, not me..

  Beantwoorden
 • Monique

  Ja ik snap wel wat je bedoelt. Het zijn vooral van die “goedbedoelde” adviezen of van die “ach 1 snoepje is toch niet erg” opmerkingen waar ik me aan kan ergeren. Ik heb een paar maanden geleden vreselijke ruzie gehad met mijn schoonouders over een sinasprilletje. Er was wel het 1 en ander aan vooraf gegaan (te lang verhaal) maar het kwam erop neer dat ik mijn zoontje geen paracetamol of in dit geval een sinaspril wilde geven omdat hij in mijn ogen geen pijn had en ik dit alleen wil geven als hij dat wel heeft. Wow, dit heb ik geweten. Ik was bijna een ontaarde moeder. Uiteindelijk zie ik ook wel mijn eigen starre houding hierin maar dat is meestal pas later.
  Dus ja, ik snap je wel. Je zou voor de grap eens moeten proberen hoe je familie reageert als je zegt dat je geen sinterklaas wil vieren 😉

  Beantwoorden
 • Sebas36

  Roerend met je eens Micky, gefeliciteerd trouwens met je laatste fase. Helaas zijn we niet allemaal zover.
  Ik heb nog een aantal zaken op op ‘ iets’ hoger niveau op te lossen. Wat ik in dit leven via ‘reizen’ nog wel voor mekaar kan krijgen.
  Soms praat ik in een definitie van een religie omdat ik vreselijk veel lees, wil niet zeggen dat ik gecaged ben want ik volg/werk enkel via MIJN HART/ziel/geweten/gevoel. Misschien is dat ook wel een connectie met pijnappel I don’t know. Soms wil ik nog wel eens benamingen gebruiken uit rellegie (lolz)
  om aan te geven wat ik bedoel omdat termen en woorden soms moeilijk zoeken na een reis, maar ik volg niemer van dat.
  Ik weet dat ik hier nu moet zijn, om een aantal lessen opnieuw te leren omdat mijn hogere vorm een watje en meeloper was/is en dat de schepping van mijn hoogste vorm mijn eigen geschapen universum hierdoor gevaar loopt.
  Op de aarde maar ook op wat andere lagere dimensies lopen nog wat avatars rond of .PAR files (gecomprimeerde versies van mijn alles) hoe je ze ook wilt noemen de avatars 😀 van mijn hoogste ik.
  En zo proberen meerdere aspecten zo snel mogelijk mijn hoogste vorm weer op niveau te krijgen. Door met elkaar in contact te staan, ik hoef ook als ik wakker ben enkel in mijn hoofd een vraag te stellen en ik krijg antwoord.
  Ik noem het multidimensionale Skype, ook beantwoord ik vragen via die lijn binnenkrijg.

  [quote]Mij ga je niet meer overtuigen van de voordelen van chakra’s, de pijnappelklier en bewustzijn verhoging via de mind, om maar eens wat zaken te noemen[/quote]
  Mij ook niet, ik werk vanuit mezelf. Anderen kunnen een richting aangeven zoal jij Micky maar iedereen moet zijn eigen leerpad volgen.

  Ik ga nu even wat vertellen wat niemand weet of ooit heb verteld. Na een hele slechte periode 6jr. geleden stond ik echt op het punt om er een einde aan te maken. Op dat moment heeft mijn hoogste vorm ingegrepen en mij naar een ander vlak gehaald. Ik heb mezelf gezien, de wereld waar onze hoogste vorm in leeft (geen flikker aan kan ik je vertellen) Maar ook de levens van andere avatars van mij hoogste vorm, WTF ik doe het zo slecht nog niet.
  Nou dat ik het zo vertel, leek het eigenlijk wel op het verhaal van Scrooge. Maar ik heb ons universum van een afstand gezien en het lijkt op een Honycomb, toen viel het welbekende kwartje….

  Beantwoorden
  • Ikke

   Heey Sebas36, ikzelf ben ‘nog’ niet zover in het proces zoals jij en Micky en wellicht andere die deze site bezoeken.
   Maar ik vindt t zeer moedig van jou om het stuk wat jij nog nooit verteld hebt met ons wil delen, respect kerel…!!!

   Beantwoorden
  • Amilius

   Beste Sebas36,
   Ik heb rond 2010/11
   in een soortgelijke “ervaring”
   mee moeten maken.
   Ik zeg dit, want eenzaamheid is een killer ?
   En volgens mij staan we niet alleen.
   Fijn dat je er nog ben gozer!
   Je bent nodig.
   Dat geloof ik niet…
   Ik weet het zeker!

   Beantwoorden
    • Amilius

     Door omstandigheden kwam ik met paarden in contact.
     Dat maakte zo’n indruk, dat ik van een op de straat hangende motor nozem veranderde (of mezelf hervond) in een paarden fluisteraar.
     Geen zweep, bit,tuig of andere pijnlijke dwang.
     Communicatie is de sleutel.
     Paard wist mij van alles te vertellen over de weg die de mens loopt en hun New Cage…Het zat er al een tijdje in namelijk.
     Ga naar de gemiddelde manege en je begrijpt wat ik bedoel en zal zien waar wij als mens in zitten.
     Het paard leerde mij dat we te veel praten en bewegen, maar niet echt communiceren. Leiding nemen en weer over geven aan de meest fitte van het moment, lukt ons ook niet echt.
     Het paard vlucht nooit!
     Het kiest de beschikbaarheid van ruimte en overzicht, laat je hem geen keuze dan zal je weten dat het geen vluchtdier is.
     Vertrouwen, loyaliteit…

     Er is veel te leren van onze mede aardbewoners.
     Zij die ons zo ver gebracht hebben.

     Bij mij geen bit
     En ik wil ook geen overtuiging.
     Ik ken mijn pad.
     Ik heb leiderschap
     Het gras is groen.
     Dat zijn de mantra’s van mijn paardje willem

     Beantwoorden
     • Sebas36

      Vroeger heb ik ook wel ‘wat’ met paarden gedaan. Mijn opa heeft een stal gehad met 3 paarden voor de mennen (koets sport. Zeer fijne dieren idd.
      Met dieren heb ik altijd iets gehad, dieren werken met gevoel, ik ook.
      Communiceren moet je doen met je gevoel, daar ligt een hele wereld open om te verkennen.

      De ouders van mijn ex hadden 2 Duitse herders, 1 showhond een teefje en 1 afkeurde politie herder was een reu van bijna 60kg om dat hij te bijtgraag was. Ik bel aan voor het eerst en haar broertje doet open op afstand vanaf de 1ste verdieping. Het is een maisonnette woning met een trap omhoog en bovenaan de trap staan 2 honden en ik begin met de reu te spelen en te ouwehoeren. Mijn vriendin komt de stap af en schiet helemaal in paniek!
      Die hond verscheurd iedereen die hij niet kent grommen blaffen tanden laten zien oren omhoog, en moet normaal direct het balkon op bij visite ook als de hoofdbewoners aanwezig zijn.
      En ik loop te rollebollen met die herder van bijna 60kg die ik niet ken.
      Communiceren doe je met je gevoel, je ontvangt wat je uitstraalt.

      Beantwoorden
      • Amilius de flamboyante spammer ?

       Als je mensen leert kennen ga je van dieren houden…werd me verteld.
       Ik hield al van dieren, en mensen moest idd nog leren kennen.
       Wat een gedoe.Dieren verdwenen uit mijn leven…Die passen moeilijk in het systeem.
       Mensen kwamen er steeds meer in mijn leven…Die werken graag met een systeem.
       Dat doen dieren denk ik ook wel, maar niet als de mens.
       Ik heb elk vakje van het systeem geprobeerd, maar paste nergens in. Omdat ik telkens maar bleef inbuigen, zoekend naar een passend stukje systeem, en steeds minder vrijheid ervaarde ging er iets gigantisch fout en goed tegelijk.
       Fout voor het systeem maar goed voor mij.
       Het inbuigen had mij zo verzwakt dat ik letterlijk ter aarde viel.
       Daar werd ik herinnert aan iets…
       Iets heel basaal…
       Als een soort beloofte…

       Dieren zijn weer terug in mijn leven gekomen.
       2 honden van het soort wat nog wel eens in de krant staat.
       En een stront eigenwijs arabiertje (paard)
       Ik ging er niet voor op pad, ze kwamen naar me toe, of ik kwam ze tegen. Het zijn allemaal afdankertjes die onhandelbaar waren verklaart en hun laatste gang gingen bewandelen.

       Gevoel vind begeleiding in compassie.
       Compassie helpt iets in zijn richting.
       Compassie word geboren in het inzicht.
       Inzicht is na-tuur (turen is kijken)

       Leiderschap is rust in jezelf vinden. En zijn waar je wezen wil.
       Daar is geen concessie in.

       Beantwoorden
       • Sebas36

        Leiderschap is niet alleen rust maar ook vertrouwen in jezelf en mensen en dieren OM JE HEEN.
        Maar ook het her en ERKENNEN van je eigen grenzen en fouten van de mensen en dieren om je heen.
        Enkele ingrediënten die helpen verder te komen.

        Beantwoorden
    • Rob

     Ha Amillius, gnostic pur. Kende die spreker dr.Hoeller nog niet. Groeten Rob.

     Beantwoorden
 • Amilius

  http://achterdesamenleving.nl/morele-crisis/#.WTet7stcLqA

  Wordt het moraal gevormd?
  Is het moraal iets ingeboren?

  Ik denk het laatste en leer je het gaandeweg kennen of negeren

  Beantwoorden
  • Amilius

   Dieren lieten mij zien dat het leven in de basis ervan goed is. Het onderhoud zichzelf. Het doet wel aan herhalen maar nooit helemaal hetzelfde. Herhalen is dodelijk vervelend…Toch Micky?
   Het menselijke “systeem” is in de basis altijd een corrupte bende en aan verval onderhevig. Een systeem is is geënt op eindeloos repeteren van hetzelfde ene ding.
   Dit gaat altijd fout en dan stort het hele kaartenhuis weer in.
   Pak het boek van de natuur eens op…Het ligt zo voor je klaar

   Beantwoorden
   • Amilius

    Probleem, reactie,oplossing…
    Is van uit slachtofferschap.

    Probleem, (non reactie) oplossing, reactie…
    Is leiderschap
    Het probleem en de oplossing komen altijd samen.
    Waar de aandacht heen gaat krijgt de overhand.

    Beantwoorden
    • MichellevL

     Volg er geen fluit van. Haha. But thats me, no offense?

     Beantwoorden
     • Sebas36

      Een zeer flamboyante schrijfstijl, maar ik snap wel wat Amilius beoeld. Ik lees veel (hobby), ik vind zijn schrijfstijl eigen wel vermakelijk om te lezen. 🙂

      Beantwoorden
 • Amilius

  Maar wel een reactie?
  Mmm…
  Is dat om te zeggen dat ik maar beter mn vingers van het toetsenbord kan blijven??
  Of is het wat anders?

  Het is ook moeilijk een vertaalslag te maken in een paar zinnetjes.
  Maar prima als er zijn die vinden dat ik me maar beter met lezen ipv reageren kan bezig houden ?

  Beantwoorden
  • Danny

   Wel lezen he lieverd. Dat we er niks van snappen wil niet per se zeggen dat we er genoeg van hebben ?

   Beantwoorden
 • MichellevL

  Doe vooral wat goed voelt.
  Persoonlijk vind ik het een beetje op spammen lijken hihi.
  Maar die neiging heb ik ook wel eens.
  En wie weet hebben mensen er wat aan wat je reacties.
  Heb ik mezelf goed ingedekt? Hmm ja denk van wel.
  Haha

  Beantwoorden
  • Amilius

   Wist niet eens wat spammen is ?
   Heb het opgezocht.
   Ik voel me niet aangesproken.
   Maar heyjjjj ? ik ben weg!

   Beantwoorden
 • Richard

  duidelijk. 3de oog activatie en diep in meditatie trance zitten voelt ook als een xtc pil. kosmische drugs, wel lekker dus, en daarom misschien ook gevaarlijk.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>