De wereld van het grote geld: onthullingen van een insider – deel 2

Abonneer
Abonneren op
112 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Danny
4 jaren geleden

Must see!

Gerben
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Ben benieuwd over deel 34&5

Rob
4 jaren geleden
Reply to  Gerben

OP de TV op Z-doc is recent ook een hele goede documentaire geweest. Tittel was geloof ik de allerrijksten en de rest. Hier werd ook mooi uitgelegd hoe dit proces in werking gesteld werd. Van achter de schermen werd gestuurd dat de allerrijksten nog rijker werden. De gedachte was dat deze rijken meer werkgelegenheid zouden scheppen, waar de rest van de mensen profijt van zouden hebben. Dit blijkt uiteindelijk dus niet het geval te zijn. De rijken waren alleen maar met zich zelf bezig. Dit was dus een verkeerd geloofsysteem, en het werd/wordt ook door de politiek gestuurd. Miljardairs bleken… Lees verder »

Rob
4 jaren geleden

Wat een belangrijk en goed en helder verhaal. Ik ga het zoveel mogelijk delen! Micky hartelijk bedankt voor de link!

Nexus
4 jaren geleden

Ondanks dat ik het interview op zich weinig onthullend vindt is het toch de moeite waard om eens te bekijken. Vooral de laatste minuten van deze video waar Ronald emotioneel wordt omdat niemand maar ook niemand iets lijkt te ondernemen raakte mij diep. Precies hetzelfde gevoel dat ik heb tijdens het schrijven van de vele stukken. Al bijna 20 jaar schrijven mensen zoals Mickey, Guido jonkers en ik stukken over allerlei zaken en stukken worden opgeteld miljoenen keren gelezen. Iedereen kan op de hoogte zijn maar het feit blijft dat ook iedereen op zijn reet blijft zitten en de ellende… Lees verder »

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Nexus

Ik denk dat een hyperinflatie wel eens voor kan zorgen dat mensen eindelijk opstaan.
De Oranjes Bea en de shell zitten heel hoog in die BIS, zie verleden Nederland. Wij zijn zo’n beetje de uitvinders van het huidige systeem.
http://hetuurvandewaarheid.info/2014/09/03/3-de-wereld-in-gijzeling-deel-iv-het-verraad-van-oranje/

Die moeten bulken in “het niet bestaande geld”

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Nexus

Laatst heb ik in een reactie geplaatst dat ik er mee kap. Ik stop dit systeem te ondersteunen. Klanten vertel ik dit, en als ze willen vertel ik ze alles wat ik weet over dit corrupte systeem. Ik wijs ze op deze site en nog een paar andere. De meesten schrikken, sommige snappen me maar zeggen “maak je niet druk, je hebt het toch goed”. Geen 1 zegt ik kom naast je staan. Ze willen hun fietsenmaker niet kwijt…Ze hebben hun verplichtingen…Ze durven niet. Bang om te verliezen wat ze al verloren hebben. Er is voor mij niets meer te… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

We leiden allemaal aan het paflov dingetje. De schoolbel zette alles weer op nul. Alles vergeten zodat herhaling mogelijk is. En o wat was je “soms” blij Door het nare geluid van die … bel. Paflov! En er verandert niets!…behalve dan mijn zenuwstelsel en bijbehorende metabolisme. Op mn poten blijven knagen?? Gewoon doorgaan met de kermis? Of calimero in zijn upie? Ik word…. Tja wat kan ik er eigenlijk nog van worden?.. Apathisch misschien? Alweer… Fuck off!!! Nooit meer!! Ik heb mijn plannen getrokken en weet waar ik zijn wil. Het is dat of niets. Geen grijs gebied meer. Misschien… Lees verder »

Rob
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Maar Amillius, waar moeten de mensen met hun defecte fiets dan heen? Besef je niet dat dit alles maar een spel is, en dat we juist dankbaar moeten zijn wat de kabal en die gasten allemaal doen? Heb je niet de artikelen van Mickey gelezen? We zijn juist aan het afdalen en zijn heel ver van onze natuurlijke staat verwijderd. Is dat niet knap en moedig van ons?

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Rob

Het afdalen zal ons tot inkeer leiden.
Mijn diepte punt is bereikt, nog verder dan hier en ik ben bang dat ik niet genoeg inhoud bij me heb om weer boven te komen. De gewandelde paden zijn rigels geworden en ik kan niet met vast zitten om gaan.
En wees niet bang, het systeem zorgt wel voor nieuwe fietsenmakers.
Zo werken systemen…Alles is vervangbaar. Ook ik.
Ook dit oude verrotte systeem.
We hebben het gevierd tot het einde, nu is de keuze tussen een afterparty en verder naar de klote, of alle andere opties die het leven bied.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Als kind was ik boos op mijn vader,en zijn generatie.
Nu niet meer, ze wisten niet beter ?
Ik ben benieuwd hoe de volgende generatie later mij ziet, als ik niets doe…MAAR WEL WEET…gvd.
Zou de volgende generatie nog staan?
Om te kunnen oordelen of hun leven wel leven is? Of gleiden we verder af?
Wir hab en est nicht gewust! Is voor ons niet meer van toepassing op ons…Wat de Duitsers toen betreft…Ik weet het niet.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius
rob
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Mijn dieptepunt heb ik ook al bereikt Amilius.Nu is het zaak je natuurlijke staat weer te hervinden.Ik geloof net als indigo pixie in een happy end.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  rob

Ik sta naast je vriend

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Het oor-log vind plaats in de oor-sprong door horen van en praten over. Muziek zorgt dat de oorlog mijn oorsprong niet berijkt.
https://youtu.be/WGTxqhSN8bE
Of ben ik dan te indigo ?

4 jaren geleden
Reply to  Nexus

Het matrixsysteem blijft bestaan zolang het nodig is als collectief speel- en creatieveld. Als authentiek en oneindig Zelf besluiten we om afscheiding en beperking te ervaren. We creëren dit 3D speelveld en vergeten alles (dat maakt het lekker extra spannend). En dan begint de terugkeer naar ons Zelf. Het eeuwige en tijdloze Nu dat we nooit verlieten. Maar ondertussen zit dat ego in de weg. Dan maar eerst allemaal doorheen dit egospel ploeteren, de tragikomedie die zo echt lijkt. Het sprookje wat een nachtmerrie werd (afhankelijk van je perceptie). Grote kracht, scheppingsvermogens en liefde zitten onder dat ego, we worden… Lees verder »

Wesley Brisco
4 jaren geleden

Dit is geen spel omdat alles wat hier gebeurd ook invloed heeft op de kosmos. Alles is uit balans geraakt zowel goed en slecht en daar wordt een einde aan gemaakt. De mensheid zit muurvast in zijn eigen creatie. De zon stuurt via zijn licht nu bepaalde golven mee die hier een einde aan maakt. En deze vorm van licht is om ons wakker te maken van binnenuit zodat we herinneren hoe het zit. De zon en de aarde zijn man en vrouw. De man het hoofd de vrouw het lichaam. En je weet wat het intiemste is wat man… Lees verder »

G-Man
4 jaren geleden

Quote: ‘Deze charlatan is toch al lang door de mand gevallen?! Hij was er een paar jaar geleden al met ruim een miljoen eurootjes van zijn volgelingen vandoor. Waar is dat geld nu dan? Is het al op, dat hij weer opduikt met een stukje aangedikte verhalen die kant noch wal raken, op zoek naar nieuw geld? Wat voor sukkel moet je dan zijn om zijn verhalen nu nog te slikken? Mensen willen gewoon bedrogen worden, lijkt het wel. Vraag zijn voormalig PR-manager maar eens om commentaar…’

Danny
4 jaren geleden

Deze quote staat inderdaad als commentaar op YT door Terrie Bell (?)
Verder niets wie die PR-manager dan zou zijn of wanneer dat zich dan zou hebben voorgedaan.

Lijkt een trol.

G-Man
4 jaren geleden

Van iemand die zich Terry Bell noemt (op het Youtube pagina).
De quote slaat niet op het interview maar op de geintervieuwde.
Het is wel zo dat iemand met zijn geclaimde verleden weinig achtergrond en ervaring/opleiding heeft op LinkedIn.

Deze link gaat niet over de quote maar wat verdacht is aan deze man. Dat hij waarschijnlijk een oplichter is die met diens non-profit organisatie mensen geld afhandigd.
https://barracudanls.blogspot.nl/2017/05/offers.html

Danny
4 jaren geleden
Reply to  G-Man

Mij maakt het in dit geval niet uit wat er geschreven wordt.
Of hij werkelijk is wie hij zegt dat hij is? Ik weet het niet.

Maar ik weet wel wat ik bij zijn verhaal voel en dat is dat er volgens mij toch gewoon een hele hoop waarheid zit in wat hij vertelt.

G-Man
4 jaren geleden

Ja mijn gevoel zegt twee dingen. Aan de ene kant komt de beste man overtuigend over in zijn clips (alhoewel er meerdere interviews zijn, los van Irma). De andere kant zegt van mij: ik wil bewijs/verificatie zien, horen etc.

rob
4 jaren geleden
Reply to  G-Man

Je hebt ook indirect bewijs. Iedereen weet dat het leven duurder wordt. De link van Sebas de documentaire geldschepperij bevestigd ook weer dat er iets heel mis is. Ik probeer wel met de journalist in contact te komen voor extra info. Kijk naar de teller staatsschuld nederland, het geprutst van de politiek die nog niet in staat zijn een kabinet te vormen? Amateurs die het land moeten besturen.Hoeveel meer bewijs moet je nog hebben?

Danny
4 jaren geleden
Reply to  rob

Het lang laten duren van het vormen van een nieuw kabinet gebeurt mijns inziens bewust.
Ze hebben het zo lastig met formeren dat ze straks weer een vrijbrief krijgen om te doen wat ze willen.
“Het was al zo moeilijk om een kabinet te vormen. We kunnen niet anders…”

Danny
4 jaren geleden
Reply to  G-Man

@G-Man…Via je link stuitte ik al vrij snel op Micha Kat.
Toen ben ik opgehouden…

rob
4 jaren geleden
Reply to  G-Man

G man. Zie je de grote lijnen niet? Zie je niet dat vroeger 1 kostwinner genoeg was? Dat nu de man en vrouw moeten ploeteren om het hoofd boven water te houden?Dat er gewoon geld weglekt? We worden allemaal belazerd, en het erge is dat we toestemming geven om ons te laten belazeren. Toch staat het systeem waarin we nu leven onder druk. Wij zullen deze veranderingen nog allemaal gaan meemaken, dat weet ik gewoon.Veel mensen gaan beseffen dat bepaalde geloofsystemen ons niet meer dienen.Dus gaan we dit gewoon veranderen.

Trijntje
4 jaren geleden

Wat deze man verteld bevat weinig nieuws. Wel legt hij het op een duidelijke manier uit, zodat het volgens mij voor iedereen te begrijpen is. Wat de intenties van deze man zijn weet ik niet, misschien wordt dat in de volgende delen duidelijk?

Tot nu toe heb ik geen enkele noodzaak gevoeld om me bij de blije b(ank) aan te sluiten. Het initiatief van deze man.
https://deblijeb.nl/thuis.html

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Trijntje

Die noodzaak voel ik ook totaal niet.
Het blijft deelnemen in het systeem.
Het blijft je eigen kracht uit handen geven…

Gerben
4 jaren geleden

” niet omdat de informatie nou zo nieuw en/of schokkend ”
Maar wel handig om door te mailen WhatsApp etc
Naar mensen voor wie het wel nieuw of schokkend is
Die snappen het dan ook

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Gerben

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2016-2017/geldscheppers.html
Deze link is ook aan te raden, ook word er door de bankiers zoelf verteld dat kopen voor bankiers van de ECB not done was. 10 jaar geleden kwam je in het gevang hiervoor.
Er word op een simpele manier verteld hoe met 1 muisklik schulden weer liquide geld word..
Constant word er eigenlijk met groot geld/schulden heen en weer geschoven maar dat is een tactiek om te zorgen dat het systeem niet onder zichzelf instort.

rob
4 jaren geleden

Helemaal mee eens Micky, deze uit leg is zo duidelijk.Daarom probeer ik deze link zoveel mogelijk te delen, of beter gezegd, ik durf het nu meer te delen met mensen.Dit komt steeds dichterbij voor de mensen. Het wordt niet meer zo complotheorie
achtig voor mensen als je begrijp wat ik bedoel.

Amilius
4 jaren geleden

Wat ik niet begrijp.

Waarom, als het zo belangrijk is, niet een kompleet interview in een keer?
Is dat echt zo zwaar?

Neee, We houden het spannend!
Blijf aan de lijn, We zijn zo terug. Piep….
Paflov

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Aandacht vasthouden
Views op YouTube
Spanning opbouwen
Meer mensen naar de site lokken

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Het is gewoon weer een handje voer in het kippenhok.
Dan breekt ff de pleuris uit in het hok, en daarna is alles weer rustig.

rob
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Amilius, ik kan me goed indenken dat dit zwaar is voor deze man.Volgens mij zijn deze emoties echt. Als jij bepaalde kennis hebt die jou verteld dat de mensheid op het punt staat de afgrond in te gaan, en ze zijn er zich niet van bewust, dan is dat toch vreselijk?

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  rob

Ik ben heel bekent met het trauma en het gewicht ervan. Mijn vriendin is e.m.d.r therapeut. Ik heb veel mensen met diepe trauma’s om mij heen en die keihard bezig zijn ze op te lossen en weer mens te worden. Ik heb dit ook moeten doen. En nog. De dingen die ik heb meegemaakt en de trauma van mijn naaste, overstijgen dit verhaal met 10 treden, en dat is mijn verhaal alleen nog maar.laat ik maar niet over de rest beginnen. Na alles wat we al weten… Al die jaren… Dit wist ik al maar niemand luisterde. Niemand wil naar… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Ik was ooit ook fietsenmakert, ik restaureerde en repareerde alleen oud Hollandse fietsen, van die degelijke. De hele buurt en vriendenclub reed op mijn fietsen. Op door mij verkochte fietsen kreeg men een jaar volledige garantie. Iedereen was happy en ik kon er van leven. Dus naar het Bureau Kleinschalige Werkgelegenheid voor wat financiële ondersteuning om mijn werkplaats beter in te kunnen richten. Ik wou namelijk van mijn soosuitkering af. Dus kwam ik voor een ‘jury’ van doorgestudeerden pipo’s die mijn plannen ompleet de grond in trapten en alleen op mijn verzoek in wilden gaan als ik na een 1/2… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Jos

PS Amilius, ik vind niets op ‘Ik kap ermee.nl, heb je een betere link? Altijd leuk om over bondgenoten te lezen.
Wij voeden namelijk zelf het monster wat ons opvreet, door daar mee te kappen zal dat monster uiteindelijk verhongeren.

Dus laat iedereen zelf zijn fietsen maar maken, zelf zijn eten verbouwen, zelf weer deel worden van de creatie om uiteindelijk weer vrij te zijn.

Jos.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Jos, voor mij ben je een held.
Dankjewel
Er is mij vaker gezegd dat ik beter zoiets kan doen wat jij in Frankrijk hebt neergezet. Het voelde toen een beetje als vluchten. Nu niet meer, ik trek gewoon mn plannen.Heb je nog een paar handige tips voor me?

Ikkapermee.nl
Was maar een voorstel.nl ?
Zelf zou ik zoiets niet op kunnen starten, maar er is dus animo voor.

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Hoi Amilius, we zijn allemaal helden en heldinnen, doch vaak vergeten…

Wat voor handige tips?
Om hier wat aan te schaffen?
Wat wil je weten?

Fietsen repareren kan je overal…

Jos.

Rob
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Ha Jos, mooi verhaal! Geweldig en wat goed gedaan, jij bent in geheel geen slachtoffer, dat is wat we er zelf van maken. Een jaar geleden ben ik een nieuw bedrijf begonnen nadat ik een jaar uit de maatschappij ben gestapt. Ik kon een besluit nemen,uit de maatschappij stappen, ergens een boerderijtje in de natuur en zelfvoorzienend worden. Mijn vrouw begreep mij niet, het begint nu een beetje te komen. Dus ik besloot weer met de rat-race mee te doen met een missie, zucht. Maar ik ken nu wel de spelregels beter, ook door een jaar thuis te zitten en… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Rob

Hoi Rob, Bedankt voor jouw reactie. Eerste vraag die meteen in me opkomt is waarom je nog 15-20 jaar in de slavenmodus wenst te vertoeven. En de 2e, waarom wachten tot de pleuris uitbreekt en dan pas hier komen helpen? Want, de pleuris is al lang geleden uitgebroken, namelijk toen men begon de authentieke bevolking van Ruimteschip Aarde begon te onderdrukken en uitmoorden. Toen de mensen naar de stadsgevangenissen gedwongen werden etc. We leven NU Rob, niet dan en niet toen. Ik was 35 toen ik hier de boerderij kocht en had toen een leidinggevende functie bij een installatiebedrijf wat… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Jos ik ga micky mailen want ik heb wel wat te bespreken met jou.
Je geeft me een lichte glimlach en herinnert me aan iets wat ik kwijt was.
Top!

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Prima Amilius.

Ik zit niet de ganse dag achter het scherm, dus het kan zijn dat mijn reactie even uitblijft.

Have a nice day,

Jos.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Beste Jos, Vakantie??? Weet niet meer wanneer ik die gehad heb. Het is er wel tijd voor voel ik. Ziten is wel eventjes lekker, maar niet mijn hobby. Het liefste zit ik na een dag goed geleefd te heben. Mijn voorstel is het volgende. Als je er voor open staat kom ik je in mijn zuurverdiende vakantie helpen. Nu vind ik helpen een overtrokken word en bedoel ik dat ik naast je wil komen staan. Je lijkt me niet iemand die op hulp zit te wachten.Gedeeld werk is half werk, en ik ben een wezen van aanpakken dus misschien heb… Lees verder »

Rob
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Heel veel respect voor jou Jos. Echt waar. Is er nog land te koop of een boerderijtje in de buurt met land? Mijn innerlijke zegt dat ik hier nog een missie heb, met allerlei obstakels, zodat ik als mens en ziel nog kan groeien. Ik ben me helemaal van bewust dat ik in het hol van de leeuw zit, maar dat maakt het ook spannend. Ik zit niet stil, ik heb de laatste jaren en nu nog nooit zo hard gewerkt op geestelijk, spiritueel en lichamelijk vlak als ooit tevoren. Gelukkig heb ik nu een goed contact met mijn hogere… Lees verder »

jhon
4 jaren geleden

Economie “gewoon” op z’n Hollands !
http://www.courtfool.info/nl_home.htm

Amilius
4 jaren geleden

“Ze” willen een opstand.
Een revolutie.
Voor het nieuwe systeem
Maar pas wanneer het hun uitkomt.

Netjes stil zitten tot de bel gaat dus.

Ik was zo’n pokkeventje dat de klok een half uur vooruit zette als de leraar op de gang stond te zoenen met de kleuter juffrouw. Dat half uurtje was dus mooi voor mij.

Jos
4 jaren geleden

“Ze” willen een opstand.
Een revolutie.
Voor het nieuwe systeem
Maar pas wanneer het hun uitkomt.

Of;

IK wil een opstand, (zelf opstaan)
Een evolutie
Voor mijn nieuwe ‘systeem’
Wanneer het mij uitkomt.

Ik was zo’n pokkeventje die onderweg naar school zoveel interessants tegenkwam en daardoor of te laat of helemaal niet op school aankwam.
In plaats van dat je dan geholpen werd je lessen in te halen, kreeg je strafwerk etc.
Ik heb het uiteindelijk met mijn 15 maar voor gezien gehouden in die gevangenis.
Life is what you make it.

Jos.

Sebas36
4 jaren geleden

Amilius, het maakt niet uit waar je zit in het systeem. Maar je moet leren je eigen veilige omgeving te creeen. Ik sta met 1 voet in het systeem maar alles gebeurd zoals ik wil en niet anders. Na jaren lang in magazijnen en fabrieken als intern transport medewerker en magazijnbeheerder (met meerdere mensen onder me, vaak jongeren tot 25jr.) te hebben gewerkt werd ik moe van altijd met EGO’s van andere dealen wat vreselijk veel mentale energie slurpt waardoor je weer vatbaar word voor groeps intimidatie indoctrinatie heb ik besloten de grote baan op te gaan. Ik ga altijd… Lees verder »

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

kortom, heb gewoon shit aan alles en iedereen. 🙂

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Ik ben zo vrij enige nuance toe te voegen, ik zie het meer in het belang om te leven als een goede egoïst, hij/zij die goed voor zichzelf zorgt zonder enig ander daar mee te schaden, ‘enig’ verwijst hier naar al wat leeft en niet leeft. Een slechte egoïst doet juist het omgekeerde, hij/zij zorgt goed voor zichzelf door anderen te schaden, gebruiken, misbruiken, onderdrukken, minachten etc. De tijd is gekomen daar we daar van af moeten. Dus, bv. let eens op waar je je pegels aan uitgeeft en aan WIE. Want naast gedwongen belasting te betalen, hou je met… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Met 1 voet in het systeem… Ben er al mijn hele leven mee bezig. Dat voetje begint er steeds rotter uit te zien en de rest wat er nog aan hangt is verscheurd aan het raken. Het lijkt wel plutonium dat systeem. Alles is giftig en veziekend hierin. De mensen om mij heen zijn of ziek en aan de big pharma dealer gebonden, psychotisch met of zonder medicijn, aan de drugs, of gewoon de weg kwijt door alle vervuiling. Het zal wel aan mij liggen maar het lijkt er op dat die aluminium en barium deeltjes hun werk aan het… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden

Dus, dan maar naar de wereld van het kleine geld, als die van het grote geld niet deugt. En dat is makkelijker dan je mag denken. Het heeft te maken met geven en ontvangen. We zijn op een dwaalspoor terecht gekomen toen het geven en nemen werd. Wie geeft ontvangt, wie geeft en neemt, die steelt in feite want er zitten opeens voorwaarden aan vast zoals, ik heb gegeven dus heb ik het recht te nemen. Wie uit Liefde kan geven voedt de oerbron, die van de onbaatzuchtige Liefde en krijgt dat vanzelf weer terug. Ik maak het geregeld mee… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Door proberen zijn alle kindertjes verwekt. Door proberen ondekken wat wel of niet werkt. Als iets niet werken wil heeft de mens iets anatuurlijk ontwikkeld, het blijft het gewoon doen of het nou werkt of niet. Door als soort autistjes iets wat niet voor ons werkte of werkt te blijven proberen en herhalen zijn we afgestompt voor de andere mogelijkheden. Pas als we het een ander zien doen, zien we de mogelijkheid. We blijven nu eenmaal kuddedieren ? en volgen graag. Dit is wat mij betreft het protocol voor een makkelijke implementatie van een systeem. Zorg dat een paar het… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Door de verleten onderdelen te vervangen maak je de fiets toch?
Of buig en modelleer jij verwrongen spatborden nog zelf?
Een wiel opnieuw spaken, een nieuwe is nou eenmaal goedkoper, tis niet anders.
Lullige is dat degenen die die wielen vervangt uiteindelijk op de of aan de fles gaat.
En zo gaat dat met alles.
Mijn oudste motorfiets is van 1931, en gaat nog steeds als een speer.
Tis krek zoals mensen me vaak zeggen als ik ergens stop, ”zo maken ze ze niet meer.”
We komen er wel achter, of niet, we’ll see.

Jos.

Jos
4 jaren geleden

In geen van de oude beschavingen, voor ik tot dusvoeren weet, bestond er in hun taal een woord voor ‘ bezit’. Men leefden met het bewustzijn dat alles van iedereen is en dat er feitelijk maar één ding is wat je werkelijk kunt bezitten en dat ben je gewoon zelf. Dit als inleiding om te kunnen zien hoe zover het heeft kunnen komen. Men heeft de mens namelijk doen geloven dat hij wat is als hij geld en dingen bezit. Alles draait nog steeds daarom, de olie voor de motor. Tis tijd dat ze die motor stop gaan zetten. En… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Jos bedankt , fijn dat je me herinnert hier aan. Het komt weer op een rijtje? Iets wat je be-zit daar zit je dus op. Ga je er van af be zit je het niet meer en kan een ander het gaan be zitten. Daarom plaatsen we graag hekjes en muurtjes. Als je echt wilt blijven bezitten kan je dus niet opstaan en dus geen kant meer op en gaat je leven over het geen waar je op zit. Is dit soms bezetenheid? Ben heel lang bezig geweest om het ik uit mijn hoofd en zinnen te krijgen…Dat had ik… Lees verder »

Rob
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Geld hoeft niet slecht te zijn. Het is hoe je maar mee om gaat. Met geld kun je als ondernemer nieuwe ideeën creëren en uiteindelijk materialiseren.

Jos
4 jaren geleden
Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Goede optie!
Eentje waar mn knol ook in kan en hoppelepop daar gaat pipo de wijde wereld in ??

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Hahaha, daar ben ik ook al tijden mee bezig. Ik heb zelfs al een paar desings gemaakt met Ashampoo home builder. Mijn uitgangspunt is gekoppelde 2x 20 voet container 2 verdiepingen (mijn eerste beroep is graficus/drukker allroud dus dat is niet zo’n probleem), met een verhuizing hoef ik enkel een collega met dieplader en kraan te laten komen. Bevalt het me niet, neem ik mijn huis mee en vertrek. Voor 30.000 kan ik zoiets maken incl. pelletkachel/allesbrander panelen en accu’s en kan dan bijna Co2 neutraal wonen en krijg geld terug van de energieleveranciers. Kant en klare binnenpanelen die ik… Lees verder »

Monique
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Ik vind dit een hele mooie ontwikkeling de tiny house opmars. Wij zelf wonen in een woongemeenschap wat ooit 28 jaar geleden gekraakt is. We zijn helaas niet self-sustained maar dit zouden we wel ooit willen. Wij zijn ook aan het kijken naar mogelijkheden voor een tiny house of iig iets wat we zelf kunnen maken. Een tiny-house wordt wel heel tiny met 2 kinderen 😉 En inderdaad, meestal is een stukje grond kopen niet heel goedkoop en beland je al snel weer in het leen-systeem waar wij het liefste uit willen blijven. Leuk om te lezen dat meer mensen… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Monique

In Frankrijk kost een hectare land ca. 3-4000 euro. Als een Tiny house mobiel blijft, kwestie van een paar wielen er onder schuiven, kun je deze er zonder problemen op plaatsen, geldt ook voor caravans. Ik had een woonwagen op het land staan van 11 meter. Volgens de ‘wet’ dien je deze elk half jaar te verplaatsen, dus een meter vooruit, en dan later weer een meter achteruit. Op één hectare heb je genoeg ruimte je eigen eten te verbouwen. Een waterput laten slaan is te doen. Er zijn omvormers op de markt om 12 v gelijkspanning om te zetten… Lees verder »

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Dat klinkt best aantrekkelijk om te rentenieren daar.
Maar momenteel red ik me best met 2 benen in 2 werelden. Maar ik ben wel bezig met de toekomst en ik wil wel afbouwen. Maar voorlopig moet ik nog ff een paar jaartjes flink werken om dit op poten te zetten. 😉

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

Beste Sebastiaan,
Verwachtingen naar de toekomst brengen immer teleurstelling, je leeft NU !
Niet straks, niet gisteren.
Men kan alleen dan met de toekomst en het verleden bezig zijn als men bereidt is NU te leven.Het gaat niet om rentenieren ‘daar’.
Het gaat om leven NU.
Zelfstandig en autonoom leven is een dagtaak, het houdt in dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt op alle niveau’s.
It’s where life’s all about….

Jos.

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Jos

ik leeft altijd in het nu, maar ik leef ook volgens een plan. Binnen nu en 5 jr. heb ik mijn eigen tiny house bij elkaar gewerkt en gebouwd. Daarna zoeken naar grond.
Ik voel me goed bij mijn werk geld is geen probleem. ik hoef niet op mijn uitgaven te letten en ik spaar ook nog een aanzienlijk bedrag per maand.

Ik ga eerst voor energie neutraal, zelfstandig leven doe ik wel als ik ga rentenieren.
Maar daar moet ik nu al de voorzetten voor gaan geven 😉

rob
4 jaren geleden
Reply to  Jos

DAG Jos, hoeveel personen kijn je voeden door te verbouwen op 1 hectare?

Jos
4 jaren geleden
Reply to  rob

Zonder groot vee, denk ik aan een stel met twee kinderen Rob, maar indien de principes van permacultuur worden toegepast wellicht een paar meer.
Er worden overal in Nederland en Belgie workshops gegeven, ik zou er één bijwonen als je werkelijk voor jezelf wilt gaan zorgen.

Groet,
Jos.

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Monique

2x zeecontainer (Formaat) is niet meer tiny, kan je makkelijk met een gezin in wonen. Een 20 voeter is best groot! Maar wel verplaatsbaar. een kaal container chassis (zonder buitenwanden) is en goed uitgangspunt om te beginnen. Bijvoorbeeld Openside: de zijkant van de zeecontainer kan geopend worden waardoor belading vanaf de zijkant mogelijk is Maar je kan ook zelf een basis maken. Het gaat erom dat het een zelfdragende constructie is die op 4 stelcon platen kan staan en ergens hijsogen hebt. Zolang je de 6m x 3m 2,80m per unit houd en een max. gewicht van 21,8 ton aanhoud… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

”Mischien wil Micky hier wel een collum aan wijden ofzo?”

Wat let je er zelf een column over te schrijven? Ik denk dat je er beter in thuis bent dan Micky, die heeft het al druk genoeg met al wat hij hier schrijft.

Groet,
Jos.

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Jos

tja tis een idee.

Monique
4 jaren geleden

Ik vind dit zo’n integere man. Ik geloof elk woord wat hij zegt zonder enige twijfel. En er moet inderdaad iets veranderen. Mensen moeten gaan inzien dat dit systeem ziek en rot en zo corrupt is als de pest. Zodat we iets kunnen veranderen. Als iedereen zijn steentje bijdraagt moeten we toch iets kunnen veranderen? Het moet gewoon! Ik heb hem gedeeld op FB.

Rob
4 jaren geleden

Dag Micky. Ik heb nog contact gehad met Ronald Bernard. Ik vroeg of het goed met hem ging met betrekking tot zijn gezondheid. Je ziet dat dit soort mensen toch onder een hoge druk staan. Gelukkig gaat het goed met hem. Hij was wel optimistisch dat het bewustzijn van de mensen toch aan het veranderen is. Ik ben ook wel optimistisch hoewel ik me bewust ben van de shit die ons te wachten sta. Toch ga ik nog niet in een hutje op de hei zitten. Hij stuurde me nog deze link. https://youtu.be/5pXKrWj9ZuE . Gisteren zag ik een docu over… Lees verder »

DBB scam gedupeerde
4 jaren geleden

Nee, ik geloof niet dat we dat geld, of 90% daarvan, nog ooit terug zien.

GENAAID.

Bedankt Ronald. Koop alvast een potje lavendelolie. Want ik wil op zijn minst lekker ruiken, de volgende keer dat je me NAAIT.

Amilius
4 jaren geleden

Onderin dit stukje staat nog een filmpje. Deze is niet meer op YouTube te vinden.
Beste Ronald is al een tijdje bezig met zijn bank.
Vreemde wat ik vind is dat hij verteld dat de luitjes van het huidige systeem onaantastbaar zijn, zo ook hun systeem lijkt en blijkt het.
Zou de blije bank misschien een beetje van het lolly virus van Oldenkampje overgenomen hebben? De blije bank gaat het beter doen dan die andere ?

rob
4 jaren geleden

Dag dbb scam gedupeerde. Kun je daar specifieker over zijn? Wat is er gebeurd? Wie ben je en wat is je achtergrond?

Danny
4 jaren geleden

@DBB Mag ik even nuanceren dat je je hebt LATEN naaien?

rob
4 jaren geleden

Daarom wil ik graag weten wat er gebeurd is.
Ik geloof nog steeds in het interview, heb een link gevonden, dat heet body language: https://youtu.be/8RyJWrzdNFc . Hier wordt gekeken op de lichaamstaal in hoeverre een verhaal waar kan zijn voor die persoon. Mark Zuckerberg is ook aan de beurt. Interessant allemaal!

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  rob

Of meneer Bernard oprecht is of niet zal de toekomst altijd weer uitwijzen. Dus dat terzijde. De blije bank wil zich groot maken door zich te voeden uit het systeem. Een systeem van geld en corruptie waar meneer bernard erg boos op is maar er zeker nog niet klaar mee is. Wat je wel zou kunnen denken met alles wat er gezegd is. Dat je er dan niets meer mee te maken wil hebben en een ander leven kiest lijkt mij meer voor de hand liggend. Maar goed dat is zijn keuze. Als je even doordenkt is dat een groot… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden

Het interview maakt alleen mensen bang of boos of in de war. En er is geen oplossing geboden behalve opstand en een alternatief dat nergen toe lijdt, vind ik.
Ik voed geen trollen, dat word al gedaan.
Eet smakelijk!

Amilius
4 jaren geleden

Trollen schuilen onder een pseudo
naam en laten zich verder niet zien.
Daar heb ik geen last van.
Volgens mij is iedereen klaar wakker en die het niet zijn die hebben hun slaap nodig.
Wakker maar nog in bed, dat zijn er veel.
Succes ermee.

rob
4 jaren geleden

Of wil je geld helemaal afschaffen? Ik denk dat de meeste mensen dit nu nog kunnen bevatten. Je kunt over al op zeuren, maar mensen die doen, daar heb je wat aan.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  rob

Ik zeur niet en doe. Ik zet vraagtekens en kant tekens. En daarnaast probeer ik me met oplossingen bezig te houden. Geld afschaffen op dit moment is geen optie. Daar zijn we nu nog te verslaafd aan. En je weet hoe verslaafden reageren als ze niet aan hun trekken komen. Opletten waar je je geld aan uitgeeft is wel een optie en een begin naar de weg terug naar waar we de fout in gingen. Maar het is net als vroeger op school…Als je door blijft vragen ben je vervelend en wordt je niet gewaardeerd. Beter met de rest mee… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden

Er word in het interview duidelijk vertelt over het sturen van de schapen.
Geef mij een andere reden dan deze om het interview in stukken en over een lange tijd uit te zenden en maak me blij.
De media blijft een medium, mainstream en alternatieve media.

Danny
4 jaren geleden

Wat heb ik me hierin toch weer vergist…

Zo zie je maar weer…

Danny
4 jaren geleden

In Ronald Bernard. Ik ben er nu toch wel van overtuigd dat het allemaal heel geraffineerd in elkaar is gezet.

Ikke
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Alles moet je in twijfel nemen, ook Martin Vrijland die een debunked artikel over Ronald Bernard heeft geschreven.

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Ikke

Ik probeer heeeeel kritisch te zijn. Ook naar mezelf en zeker ook naar Martin Vrijland. Maar toch…

Dat wil niet zeggen dat het niet waar is wat hij vertelt. Want we weten allemaal dat het gebeurt. En ook dat het ongeveer gebeurt zoals hij vertelt. Maar dat wisten we vóór de onthullingen door Ronald ook al.
Maar hij zelf is me toch iets te glad en ik blijf me ook maar steeds afvragen waarom hij zijn boodschap zo gemakkelijk kan blijven uitdragen, waar anderen heel gemakkelijk uit de weg geruimd worden.

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Met “hij” doel ik hierboven dus op Ronald Bernard.

ikke
4 jaren geleden
Reply to  Danny

‘WE’ weten inderdaad dat dit soort dingen gebeuren maar velen weten dit niet.
Ikzelf ben ook kritisch maar het gaat om het verhaal die overigens al aardig wat keren is bekeken op YT. Wat de kijkers ermee doen is aan hun zelf.

Als iemand zijn geld wilt storten op een nieuwe rekening van de Blije Bank is dat hem of haar keuze. Ik in ieder geval niet en zal die site ook niet doneren. Want het riekt wel naar centjes verdienen en dan ben ik als snel klaar.

Danny
4 jaren geleden

Bijvoorbeeld: De suggestie dat De Blije B (db) is opgericht om islamitisch bankieren en westers bankieren samen te voegen klinkt imo toch wel realistisch en logisch in de weg naar meer macht en één wereldregering etc.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Maak je niet te druk.
Er komen nog twee delen en dan is alles duidelijk ?
Gewoon door grazen
Toch..

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Druk maak ik me er niet om.

Het gaat mij meer om de boodschap dan de boodschapper.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Danny

De boodschap achter de boodschap…zien we die?
En die boodschapper….
Whisleblower noemen ze die toch? Of op zijn Nederlands pan fluiter…
Ze fluiten hun lied over het hier en daar…
Hamelen is waar het deuntje speelt.

Waarom krijgen ze zoveel aanhang?…

https://youtu.be/4awZoGIefcE

Mijn honden en paarden
waarschuwde mij al maar ik kon en wilde het niet geloven. Maar het is echt zo.

De blauwdruk voor het menselijk zijn is zoek….volg de panfluiten!