De wereld van het grote geld: onthullingen van een insider – deel 2

( 112 )
 • Danny

  Must see!

  Beantwoorden
  • Gerben

   Ben benieuwd over deel 34&5

   Beantwoorden
   • Rob

    OP de TV op Z-doc is recent ook een hele goede documentaire geweest. Tittel was geloof ik de allerrijksten en de rest. Hier werd ook mooi uitgelegd hoe dit proces in werking gesteld werd. Van achter de schermen werd gestuurd dat de allerrijksten nog rijker werden. De gedachte was dat deze rijken meer werkgelegenheid zouden scheppen, waar de rest van de mensen profijt van zouden hebben. Dit blijkt uiteindelijk dus niet het geval te zijn. De rijken waren alleen maar met zich zelf bezig. Dit was dus een verkeerd geloofsysteem, en het werd/wordt ook door de politiek gestuurd. Miljardairs bleken gewoon vrij gesteld te worden van belasting. Een miljardair in de documentaire begon dit te beseffen en maakte zich ook zorgen over de mis-verhouding tussen arm en rijk. Hij begon zich ook te realiseren dat de niet rijke mensen ,de rest dus, in opstand zou kunnen geraken, wat weer een gevaar zou kunnen zijn voor de elite. Dus hij begon om te denken en kijken naar wegen hoe er meer balans gebracht zou kunnen worden in de samenleving. De franse econoom Piketty heeft daar een boek over geschreven, over de verkeerde verdeling van geld over de wereldbevolking. Dit is natuurlijk mainstream stuff en jullie van IR weten wel beter, toch vindt ik het een juiste ontwikkeling dat de mainstream hier ook aandacht aan gaat besteden. Er lijkt wat beweging in te komen, maar ik ben ook een optimist.

    Beantwoorden
 • Rob

  Wat een belangrijk en goed en helder verhaal. Ik ga het zoveel mogelijk delen! Micky hartelijk bedankt voor de link!

  Beantwoorden
 • Nexus

  Ondanks dat ik het interview op zich weinig onthullend vindt is het toch de moeite waard om eens te bekijken. Vooral de laatste minuten van deze video waar Ronald emotioneel wordt omdat niemand maar ook niemand iets lijkt te ondernemen raakte mij diep. Precies hetzelfde gevoel dat ik heb tijdens het schrijven van de vele stukken. Al bijna 20 jaar schrijven mensen zoals Mickey, Guido jonkers en ik stukken over allerlei zaken en stukken worden opgeteld miljoenen keren gelezen. Iedereen kan op de hoogte zijn maar het feit blijft dat ook iedereen op zijn reet blijft zitten en de ellende enkel aanschouwt.

  Hoe anders is dat wanneer een voetbalelftal moet spelen, tienduizenden opgefokte mensen zijn binnen een paar uurtjes verzameld in een stadion want of clubje a of clubje b een spelletje wint is het belangrijkste dat er op deze aardkloot kan gebeuren nietwaar!

  De grote vraag vandaag de dag is;

  Wat moet er gebeuren voordat mensen voor zichzelf, voor het welzijn van anderen, ook in andere landen, de straat op gaan en neen durven zeggen tegen de autoriteiten en het systeem voor eens en altijd omver werpen?

  Ik hoop Ronald over een tijdje zelf te kunnen interviewen nadat Irma haar serie heeft gedaan. Ik hoop dat meer collegae dit gaan doen zodat wij nog meer antwoorden krijgen op de vele ongestelde vragen maar vooral de diepere achtergronden achter de club waar Ronald deel van is geweest.

  Beantwoorden
  • Sebas36

   Ik denk dat een hyperinflatie wel eens voor kan zorgen dat mensen eindelijk opstaan.
   De Oranjes Bea en de shell zitten heel hoog in die BIS, zie verleden Nederland. Wij zijn zo’n beetje de uitvinders van het huidige systeem.
   http://hetuurvandewaarheid.info/2014/09/03/3-de-wereld-in-gijzeling-deel-iv-het-verraad-van-oranje/

   Die moeten bulken in “het niet bestaande geld”

   Beantwoorden
  • Amilius

   Laatst heb ik in een reactie geplaatst dat ik er mee kap.
   Ik stop dit systeem te ondersteunen. Klanten vertel ik dit, en als ze willen vertel ik ze alles wat ik weet over dit corrupte systeem. Ik wijs ze op deze site en nog een paar andere.
   De meesten schrikken, sommige snappen me maar zeggen “maak je niet druk, je hebt het toch goed”. Geen 1 zegt ik kom naast je staan.
   Ze willen hun fietsenmaker niet kwijt…Ze hebben hun verplichtingen…Ze durven niet. Bang om te verliezen wat ze al verloren hebben.
   Er is voor mij niets meer te verliezen, en daarmede is alles te winnen.
   De blanke man is hier de meest onderdrukte. Alles is tegen hem op het moment,
   Een vuist maken is agressie en dat mag niet.
   Maar standvastigheid is nog geen agressie, maar word wel zo gezien. Het komt neer op moraal en het morrelen hier aan.

   Beantwoorden
   • Amilius

    We leiden allemaal aan het paflov dingetje.
    De schoolbel zette alles weer op nul. Alles vergeten zodat herhaling mogelijk is. En o wat was je “soms” blij Door het nare geluid van die … bel.
    Paflov! En er verandert niets!…behalve dan mijn zenuwstelsel en bijbehorende metabolisme.

    Op mn poten blijven knagen??
    Gewoon doorgaan met de kermis?
    Of calimero in zijn upie?
    Ik word….
    Tja wat kan ik er eigenlijk nog van worden?..
    Apathisch misschien?
    Alweer…
    Fuck off!!! Nooit meer!!
    Ik heb mijn plannen getrokken en weet waar ik zijn wil.
    Het is dat of niets.
    Geen grijs gebied meer.
    Misschien zien we elkander op straat nog, want reageren is niets voor mij. Een echo put is ff leuk, maar het diepe water word er niet echt mee bereikt. Daar is meer fysiek voor nodig.
    Deze man heeft lering gehad, lering over de mens. Ik ben wel van ze gaan houden. Maar met linker brein zombies heb ik geen terughoudendheid meer.

    Een laatste voor wie het kan of wil
    Een Internet site voor zij die het anders willen DOEN en ook doen. De ervaring is onze beste leerschool en wat beter dan die te delen.
    IK KAP ER MEE.NL of zo.

    eenzaamheid is een killer

    https://youtu.be/Ean67ieoaAE

    Beantwoorden
   • Rob

    Maar Amillius, waar moeten de mensen met hun defecte fiets dan heen? Besef je niet dat dit alles maar een spel is, en dat we juist dankbaar moeten zijn wat de kabal en die gasten allemaal doen? Heb je niet de artikelen van Mickey gelezen? We zijn juist aan het afdalen en zijn heel ver van onze natuurlijke staat verwijderd. Is dat niet knap en moedig van ons?

    Beantwoorden
    • Amilius

     Het afdalen zal ons tot inkeer leiden.
     Mijn diepte punt is bereikt, nog verder dan hier en ik ben bang dat ik niet genoeg inhoud bij me heb om weer boven te komen. De gewandelde paden zijn rigels geworden en ik kan niet met vast zitten om gaan.
     En wees niet bang, het systeem zorgt wel voor nieuwe fietsenmakers.
     Zo werken systemen…Alles is vervangbaar. Ook ik.
     Ook dit oude verrotte systeem.
     We hebben het gevierd tot het einde, nu is de keuze tussen een afterparty en verder naar de klote, of alle andere opties die het leven bied.

     Beantwoorden
  • Indigo Pixie

   Het matrixsysteem blijft bestaan zolang het nodig is als collectief speel- en creatieveld.
   Als authentiek en oneindig Zelf besluiten we om afscheiding en beperking te ervaren.
   We creëren dit 3D speelveld en vergeten alles (dat maakt het lekker extra spannend).
   En dan begint de terugkeer naar ons Zelf. Het eeuwige en tijdloze Nu dat we nooit verlieten.
   Maar ondertussen zit dat ego in de weg.
   Dan maar eerst allemaal doorheen dit egospel ploeteren, de tragikomedie die zo echt lijkt. Het sprookje wat een nachtmerrie werd (afhankelijk van je perceptie).
   Grote kracht, scheppingsvermogens en liefde zitten onder dat ego, we worden collectief misleid door een valse persoonlijkheid vol angst, controle of machtsmisbruik.
   David Icke noemt dit ego het fantoomzelf, een psychologische constructie die zich boven het authentiek Zelf plaatst en blijkbaar bij velen de leiding heeft overgenomen (de hele militaire, politieke, monetaire en zakenwereld draait op ego).
   De basisenergie van dit ego is het geloof dat er schaarste/tekort bestaat waardoor angst overneemt.
   Tekort aan geld, aan liefde, aan gezondheid, aan vrienden, aan voedsel, aan tijd, aan werk, aan vrede, aan…
   Het authentieke Zelf weet dat er overvloed is (ook al omdat wij alles kunnen creëren wat we (denken) nodig te hebben voor onze reis).
   Die stap zetten (van ego naar Zelf) is waar alle spirituele paden het over hebben en er zijn in feite geen rituelen, oefeningen of cursussen voor nodig, want het is gewoon zijn wat we al Zijn.
   Compleet verdwaald en verloren verzinnen we dan maar al die triggers, systemen, omwegen en verhalen.
   We creëren collectief dingen als mindcontrol, body pleasures (zintuiglijk genot en kicks) en soul food (energie uitwisseling met de ander).
   Tot we snappen dat de buitenwereld de illusie is die we zelf creëren en van energie voorzien door wat we kiezen, denken en doen.
   Het matrixsysteem transcenderen is een drievoudige opdracht: eruit stappen en loskoppelen (fysiek/energetisch), bewust gebruik van de wetenschap der verbeelding (mentaal) en Zelfrealisatie (spiritueel).
   Oja, alle sprookjes hebben uiteindelijk een happy end.

   Beantwoorden
 • Wesley Brisco

  Dit is geen spel omdat alles wat hier gebeurd ook invloed heeft op de kosmos. Alles is uit balans geraakt zowel goed en slecht en daar wordt een einde aan gemaakt. De mensheid zit muurvast in zijn eigen creatie. De zon stuurt via zijn licht nu bepaalde golven mee die hier een einde aan maakt. En deze vorm van licht is om ons wakker te maken van binnenuit zodat we herinneren hoe het zit. De zon en de aarde zijn man en vrouw. De man het hoofd de vrouw het lichaam. En je weet wat het intiemste is wat man en vrouw kunnen doen en dat gebeurd ook als deze twee energieën zich vermengen. Hier hoger de aarde en wij gaan trillen en beter het gaat voelen. Denk maar aan een vibrator hoe harder die trilt. Tja je kent het resultaat.

  Beantwoorden
 • G-Man

  Quote: ‘Deze charlatan is toch al lang door de mand gevallen?! Hij was er een paar jaar geleden al met ruim een miljoen eurootjes van zijn volgelingen vandoor. Waar is dat geld nu dan? Is het al op, dat hij weer opduikt met een stukje aangedikte verhalen die kant noch wal raken, op zoek naar nieuw geld? Wat voor sukkel moet je dan zijn om zijn verhalen nu nog te slikken? Mensen willen gewoon bedrogen worden, lijkt het wel. Vraag zijn voormalig PR-manager maar eens om commentaar…’

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Wiens quote is dat, en slaat die quote op bovenstaand interview?

   Beantwoorden
   • Danny

    Deze quote staat inderdaad als commentaar op YT door Terrie Bell (?)
    Verder niets wie die PR-manager dan zou zijn of wanneer dat zich dan zou hebben voorgedaan.

    Lijkt een trol.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Bedankt voor het uitzoeken, ik dacht al zoiets, zo’n opmerking is typisch een trol reactie van een trol die in dienst is om de echte insiders/’klokkenluiders zwart te maken. Jammer dat er dus nog steeds mensen zijn die een opmerking van een trol serieuzer nemen dan ze hun eigen intuïtie/gevoel serieus nemen laat staan volgen…

     Beantwoorden
   • G-Man

    Van iemand die zich Terry Bell noemt (op het Youtube pagina).
    De quote slaat niet op het interview maar op de geintervieuwde.
    Het is wel zo dat iemand met zijn geclaimde verleden weinig achtergrond en ervaring/opleiding heeft op LinkedIn.

    Deze link gaat niet over de quote maar wat verdacht is aan deze man. Dat hij waarschijnlijk een oplichter is die met diens non-profit organisatie mensen geld afhandigd.
    https://barracudanls.blogspot.nl/2017/05/offers.html

    Beantwoorden
    • Danny

     Mij maakt het in dit geval niet uit wat er geschreven wordt.
     Of hij werkelijk is wie hij zegt dat hij is? Ik weet het niet.

     Maar ik weet wel wat ik bij zijn verhaal voel en dat is dat er volgens mij toch gewoon een hele hoop waarheid zit in wat hij vertelt.

     Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Jij vertrouwt een internet trol dus boven je eigen waarneming? Tenminste… dat concludeer ik wellicht te voorbarig uit je comments G-Man… Mijn vraag aan jou is dan ook: Wat voel je er zelf bij? Want dat is het enige wat boeit..

     Beantwoorden
     • G-Man

      Ja mijn gevoel zegt twee dingen. Aan de ene kant komt de beste man overtuigend over in zijn clips (alhoewel er meerdere interviews zijn, los van Irma). De andere kant zegt van mij: ik wil bewijs/verificatie zien, horen etc.

      Beantwoorden
      • rob

       Je hebt ook indirect bewijs. Iedereen weet dat het leven duurder wordt. De link van Sebas de documentaire geldschepperij bevestigd ook weer dat er iets heel mis is. Ik probeer wel met de journalist in contact te komen voor extra info. Kijk naar de teller staatsschuld nederland, het geprutst van de politiek die nog niet in staat zijn een kabinet te vormen? Amateurs die het land moeten besturen.Hoeveel meer bewijs moet je nog hebben?

       Beantwoorden
       • Danny

        Het lang laten duren van het vormen van een nieuw kabinet gebeurt mijns inziens bewust.
        Ze hebben het zo lastig met formeren dat ze straks weer een vrijbrief krijgen om te doen wat ze willen.
        “Het was al zo moeilijk om een kabinet te vormen. We kunnen niet anders…”

        Beantwoorden
    • Danny

     @G-Man…Via je link stuitte ik al vrij snel op Micha Kat.
     Toen ben ik opgehouden…

     Beantwoorden
     • Micky van Leeuwen

      Hahaha Barracuda.blogspot vertelt dit soort onzin dus. Ik heb die anonieme Barracuda janikerd nog nooit serieus genomen. Ik lees ook nooit iets van hem, maar heb de link daarnet wel even gelezen, alleen het toontje al joh… om te kotsen, typische trol inderdaad.

      Ik vind het daarnaast ook nog steeds redelijk debiel dat mensen iemands verhaal niet los kunnen zien van hetgeen iemand doet of gedaan heeft. Iedereen moet brood op de plank hebben, dus iedereen heeft zijn of haar eigen manier om aan geld te komen, daar hebben we het systeem nog steeds voor nodig op dit moment. Zeikerige sites van op hol geslagen aluhoedjes janken altijd over insiders of klokkenluiders of wie dan ook als ze ergens geld mee verdienen in de Matrix. Het liefst moet iedereen onder een brug leven of op het station zitten bedelen om geld, dan pas nemen dat soort janksites en andere jankerds iemand blijkbaar serieus. It’s an ego world…. een zieke ego world ook nog eens 🙂

      Beantwoorden
  • rob

   G man. Zie je de grote lijnen niet? Zie je niet dat vroeger 1 kostwinner genoeg was? Dat nu de man en vrouw moeten ploeteren om het hoofd boven water te houden?Dat er gewoon geld weglekt? We worden allemaal belazerd, en het erge is dat we toestemming geven om ons te laten belazeren. Toch staat het systeem waarin we nu leven onder druk. Wij zullen deze veranderingen nog allemaal gaan meemaken, dat weet ik gewoon.Veel mensen gaan beseffen dat bepaalde geloofsystemen ons niet meer dienen.Dus gaan we dit gewoon veranderen.

   Beantwoorden
 • Trijntje

  Wat deze man verteld bevat weinig nieuws. Wel legt hij het op een duidelijke manier uit, zodat het volgens mij voor iedereen te begrijpen is. Wat de intenties van deze man zijn weet ik niet, misschien wordt dat in de volgende delen duidelijk?

  Tot nu toe heb ik geen enkele noodzaak gevoeld om me bij de blije b(ank) aan te sluiten. Het initiatief van deze man.
  https://deblijeb.nl/thuis.html

  Beantwoorden
  • Danny

   Die noodzaak voel ik ook totaal niet.
   Het blijft deelnemen in het systeem.
   Het blijft je eigen kracht uit handen geven…

   Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   “Wel legt hij het op een duidelijke manier uit, zodat het volgens mij voor iedereen te begrijpen is”

   Daarom plaats ik het inderdaad, niet omdat de informatie nou zo nieuw en/of schokkend is, maar meer omdat zelfs ik als economisch non-talent het prima kon volgen. Eigenlijk vertelt hij het op een manier hoe ik het ook al een tijd zie dankzij de must see documentaire ‘Money as Debt’ die hier te vinden is voor diegenen die deze niet kennen: https://www.indigorevolution.nl/money-as-debt/

   Het economisch systeem is terminaal ziek. Deze uitleg kan iedereen begrijpen. De alternatieve media bitcht liever op de Rotschildjes dan dat ze de mensen uitleggen hoe die corrupte systeem werkt en hoe dit corrupte systeem in stand wordt gehouden.

   Beantwoorden
   • Gerben

    ” niet omdat de informatie nou zo nieuw en/of schokkend ”
    Maar wel handig om door te mailen WhatsApp etc
    Naar mensen voor wie het wel nieuw of schokkend is
    Die snappen het dan ook

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Dat leg ik net uit ja.

     Beantwoorden
    • Sebas36

     https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2016-2017/geldscheppers.html
     Deze link is ook aan te raden, ook word er door de bankiers zoelf verteld dat kopen voor bankiers van de ECB not done was. 10 jaar geleden kwam je in het gevang hiervoor.
     Er word op een simpele manier verteld hoe met 1 muisklik schulden weer liquide geld word..
     Constant word er eigenlijk met groot geld/schulden heen en weer geschoven maar dat is een tactiek om te zorgen dat het systeem niet onder zichzelf instort.

     Beantwoorden
   • rob

    Helemaal mee eens Micky, deze uit leg is zo duidelijk.Daarom probeer ik deze link zoveel mogelijk te delen, of beter gezegd, ik durf het nu meer te delen met mensen.Dit komt steeds dichterbij voor de mensen. Het wordt niet meer zo complotheorie
    achtig voor mensen als je begrijp wat ik bedoel.

    Beantwoorden
 • Amilius

  Wat ik niet begrijp.

  Waarom, als het zo belangrijk is, niet een kompleet interview in een keer?
  Is dat echt zo zwaar?

  Neee, We houden het spannend!
  Blijf aan de lijn, We zijn zo terug. Piep….
  Paflov

  Beantwoorden
  • Danny

   Aandacht vasthouden
   Views op YouTube
   Spanning opbouwen
   Meer mensen naar de site lokken

   Beantwoorden
   • Amilius

    Het is gewoon weer een handje voer in het kippenhok.
    Dan breekt ff de pleuris uit in het hok, en daarna is alles weer rustig.

    Beantwoorden
  • rob

   Amilius, ik kan me goed indenken dat dit zwaar is voor deze man.Volgens mij zijn deze emoties echt. Als jij bepaalde kennis hebt die jou verteld dat de mensheid op het punt staat de afgrond in te gaan, en ze zijn er zich niet van bewust, dan is dat toch vreselijk?

   Beantwoorden
   • Amilius

    Ik ben heel bekent met het trauma en het gewicht ervan.
    Mijn vriendin is e.m.d.r therapeut. Ik heb veel mensen met diepe trauma’s om mij heen en die keihard bezig zijn ze op te lossen en weer mens te worden.
    Ik heb dit ook moeten doen.
    En nog.
    De dingen die ik heb meegemaakt en de trauma van mijn naaste, overstijgen dit verhaal met 10 treden, en dat is mijn verhaal alleen nog maar.laat ik maar niet over de rest beginnen.

    Na alles wat we al weten…
    Al die jaren…
    Dit wist ik al maar niemand luisterde.
    Niemand wil naar de “slachtoffers” luisteren.
    Slacht offers dus.
    Daar kun je ook met een luisteren oor niets mee.
    Het slachtoffer praat niet meer, het is immers geslacht en daarmee de mond gesnoerd.
    Het hoopje energie wat van de slachtpartij overblijft is dan nog enkel gevoel.

    Niemand luisterde naar een fietsenmakertje.
    Wel naar een of andere meneer die weet over de wegen van het kabaal en hun centen.
    Met een pakje en een stropdas.

    Tuurlijk zit ik er naast.
    Ben maar een fietsenmaker tje.
    Maar ik voel me aan het lijntje gehouden.

    Beantwoorden
    • Jos

     Ik was ooit ook fietsenmakert, ik restaureerde en repareerde alleen oud Hollandse fietsen, van die degelijke.
     De hele buurt en vriendenclub reed op mijn fietsen.
     Op door mij verkochte fietsen kreeg men een jaar volledige garantie.

     Iedereen was happy en ik kon er van leven.
     Dus naar het Bureau Kleinschalige Werkgelegenheid voor wat financiële ondersteuning om mijn werkplaats beter in te kunnen richten.
     Ik wou namelijk van mijn soosuitkering af.
     Dus kwam ik voor een ‘jury’ van doorgestudeerden pipo’s die mijn plannen ompleet de grond in trapten en alleen op mijn verzoek in wilden gaan als ik na een 1/2 jaar één werknemer in dienst zou nemen en na 1 jaar een 2e.
     Houdou dus.

     Toen ben ik een wilde planten kwekerij begonnen, en heb hetzelfde traject gevolgd.
     Zelfde klojo’s, zelfde resultaat

     Toen ben ik Engelse motorfietsen gaan opknappen, voor de rest zie boven.

     Conclusie, men wou dus dat ik in de soos bleef.
     Ik wist genoeg, ik diende voor mij zelf te gaan zorgen.

     Dus kocht ik een krot van een boerderij met 3 ha grond er omheen in het Franse land en ging zelf aan de slag.

     Zonder enige uitkering of subsidie of lening woon ik nu op een plek waar ik voor het grootste deel zelfstandig en autonoom leef.
     Het maakt mij niet zo veel meer uit wat er in al die door de mens zelf geschapen matrixen gebeurd, van mij mag de pleuris zo uitbreken, ik heb namelijk vanuit het bewuste zijn ervoor gekozen in een voortdurende crisis te gaan leven, indien dat uit de noodzaak gebeurt zal het verhaal anders zijn…

     Crisis betekent feitelijk een nieuwe mogelijkheid, kans.
     Crisis, what crises?

     Op ruimteschip Aarde is alles mogelijk, echter je dient het wel zelf te doen.
     Daarmee neem je je macht terug in je eigen handen, Vrijheid betekent niets meer of minder dan je eigen verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen leven.

     Ik leef in de rust van de natuur om mij heen, soms ‘ruw’ verstoord door de talloze zangvogels om mij heen.
     Ik heb geen mobieltje, tv, radio of krant, het boeit me gewoonweg niet wat er verder op gebeurt, ik ben daar namelijk niet bij.

     Het interesseert me wel wat er hier op deze plek gebeurt, waar mensen te voet op weg naar Santiago onderdak en proviant komen vinden, mensen die hier de link met de natuur terugvinden en dus met zichzelf, mensen die mee komen helpen, komen leren over hoe je met gebruik van permacultuur je eigen eten kunt verbouwen en je leven volwaardiger kan inrichten.

     Wij, de mensen, dienen terug te gaan naar het land.
     Steden zijn gevangenissen, gebaseerd op afhankelijkheid.
     Een mens dient te leven midden in de creatie zoals zij de meeste tijd op Aarde gedaan heeft, in het mineralen-, planten-, en dierenrijk, zich ontdoen van het huidige mens-DOM.

     Want kijk om je heen en zie, is het iets om trots op te zijn voor wat je waar-neemt?

     Als de laatste vis is gevangen, de laatste boom is gekapt, zal de mens zien dat je geld niet kunt eten.

     We zijn er immers al ziek genoeg van geworden.

     Wie met weinig te-vrede-n kan zijn, is een rijk mens.

     Stay Human,

     Jos

     Beantwoorden
     • Jos

      PS Amilius, ik vind niets op ‘Ik kap ermee.nl, heb je een betere link? Altijd leuk om over bondgenoten te lezen.
      Wij voeden namelijk zelf het monster wat ons opvreet, door daar mee te kappen zal dat monster uiteindelijk verhongeren.

      Dus laat iedereen zelf zijn fietsen maar maken, zelf zijn eten verbouwen, zelf weer deel worden van de creatie om uiteindelijk weer vrij te zijn.

      Jos.

      Beantwoorden
      • Amilius

       Jos, voor mij ben je een held.
       Dankjewel
       Er is mij vaker gezegd dat ik beter zoiets kan doen wat jij in Frankrijk hebt neergezet. Het voelde toen een beetje als vluchten. Nu niet meer, ik trek gewoon mn plannen.Heb je nog een paar handige tips voor me?

       Ikkapermee.nl
       Was maar een voorstel.nl ?
       Zelf zou ik zoiets niet op kunnen starten, maar er is dus animo voor.

       Beantwoorden
       • Jos

        Hoi Amilius, we zijn allemaal helden en heldinnen, doch vaak vergeten…

        Wat voor handige tips?
        Om hier wat aan te schaffen?
        Wat wil je weten?

        Fietsen repareren kan je overal…

        Jos.

        Beantwoorden
     • Rob

      Ha Jos, mooi verhaal! Geweldig en wat goed gedaan, jij bent in geheel geen slachtoffer, dat is wat we er zelf van maken. Een jaar geleden ben ik een nieuw bedrijf begonnen nadat ik een jaar uit de maatschappij ben gestapt. Ik kon een besluit nemen,uit de maatschappij stappen, ergens een boerderijtje in de natuur en zelfvoorzienend worden. Mijn vrouw begreep mij niet, het begint nu een beetje te komen. Dus ik besloot weer met de rat-race mee te doen met een missie, zucht. Maar ik ken nu wel de spelregels beter, ook door een jaar thuis te zitten en een website als deze. Volgende week ga ik contact opnemen met het RVO, rijkdienst voor ondernemend nederland, kijken of ik voor innovatie meer geld kan lospeuteren. Ja ja, je lees het goed, de rijksoverheid! Mijn plan is nog zo’n 15-20 jaar mee te doen en dan ga ik hetzelfde doen wat jij doet Jos, die vrijheid en rust en luxe aan echt leven heb ik me wel gegund voor die leeftijd die ik dan heb. Mocht de pleures hier in Nederland echt uitbreken en er niets meer te redden valt, kan ik dan jou richting uitkomen? Ik ben een harde werker en kan me goed nuttig maken.Thuis ben ik al een beetje met verbouwen bezig, heb mijn eigen waterbron, maar jammer genoeg geen drinkwater.

      Beantwoorden
      • Jos

       Hoi Rob,

       Bedankt voor jouw reactie.
       Eerste vraag die meteen in me opkomt is waarom je nog 15-20 jaar in de slavenmodus wenst te vertoeven.
       En de 2e, waarom wachten tot de pleuris uitbreekt en dan pas hier komen helpen?
       Want, de pleuris is al lang geleden uitgebroken, namelijk toen men begon de authentieke bevolking van Ruimteschip Aarde begon te onderdrukken en uitmoorden.
       Toen de mensen naar de stadsgevangenissen gedwongen werden etc.
       We leven NU Rob, niet dan en niet toen.
       Ik was 35 toen ik hier de boerderij kocht en had toen een leidinggevende functie bij een installatiebedrijf wat vooral voor de multimaffianationals werkte.
       Na 3 jaar wekelijks op en neer te crossen met mijn oude Mercedes busje was ik het zat om in 2 werelden te leven, heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben hier gebleven.
       Dat is nu 19 jaar geleden en ondanks dat ik geen cent van de Franse roverheid wil ben ik nog steeds hier en dop mijn eigen boontjes, bak mijn eigen zuurdesembrood, heb mijn eigen groente, vlees en fruit etc.
       Meer mensen denken hier te gaan komen als de pleuris uitbreekt, maar waar waren ze toen ik hier de plek uit de grond aan het stampen was?
       Mensen die zich verbonden hebben met de plek zijn met mate welkom, maar ik kan niet de ganse wereld van stilzitters op mijn nek gaan nemen als het ze effe niet meer lukt.Het zou namelijk betekenen dat ik dan in no time door mijn voorraden heen ben en uiteindelijk zelf niets meer te bikken heb.
       Wat niet wilt zeggen dat je niet welkom bent.
       Eventuele mail kan via Micky gaan, die heeft mijn adres,

       hartegroet,
       Jos.

       Beantwoorden
       • Amilius

        Jos ik ga micky mailen want ik heb wel wat te bespreken met jou.
        Je geeft me een lichte glimlach en herinnert me aan iets wat ik kwijt was.
        Top!

        Beantwoorden
        • Jos

         Prima Amilius.

         Ik zit niet de ganse dag achter het scherm, dus het kan zijn dat mijn reactie even uitblijft.

         Have a nice day,

         Jos.

         Beantwoorden
         • Amilius

          Beste Jos,
          Vakantie??? Weet niet meer wanneer ik die gehad heb.
          Het is er wel tijd voor voel ik.
          Ziten is wel eventjes lekker, maar niet mijn hobby.
          Het liefste zit ik na een dag goed geleefd te heben. Mijn voorstel is het volgende.
          Als je er voor open staat kom ik je in mijn zuurverdiende vakantie helpen. Nu vind ik helpen een overtrokken word en bedoel ik dat ik naast je wil komen staan. Je lijkt me niet iemand die op hulp zit te wachten.Gedeeld werk is half werk,
          en ik ben een wezen van aanpakken dus misschien heb je wat aan me.
          Fietsen, auto’s, motoren, tuinieren, dieren…Ik heb er allemaal werk van gemaakt en kan er ook wat mee.
          Denk er maar over na, je mag aan Micky mijn mail vragen.

          Beantwoorden
       • Rob

        Heel veel respect voor jou Jos. Echt waar. Is er nog land te koop of een boerderijtje in de buurt met land? Mijn innerlijke zegt dat ik hier nog een missie heb, met allerlei obstakels, zodat ik als mens en ziel nog kan groeien. Ik ben me helemaal van bewust dat ik in het hol van de leeuw zit, maar dat maakt het ook spannend. Ik zit niet stil, ik heb de laatste jaren en nu nog nooit zo hard gewerkt op geestelijk, spiritueel en lichamelijk vlak als ooit tevoren. Gelukkig heb ik nu een goed contact met mijn hogere zelf die in de veilige zone zit, dat maakt het voor mij weer een stuk gemakkelijker.

        Beantwoorden
 • jhon

  Economie “gewoon” op z’n Hollands !
  http://www.courtfool.info/nl_home.htm

  Beantwoorden
 • Amilius

  “Ze” willen een opstand.
  Een revolutie.
  Voor het nieuwe systeem
  Maar pas wanneer het hun uitkomt.

  Netjes stil zitten tot de bel gaat dus.

  Ik was zo’n pokkeventje dat de klok een half uur vooruit zette als de leraar op de gang stond te zoenen met de kleuter juffrouw. Dat half uurtje was dus mooi voor mij.

  Beantwoorden
 • Jos

  “Ze” willen een opstand.
  Een revolutie.
  Voor het nieuwe systeem
  Maar pas wanneer het hun uitkomt.

  Of;

  IK wil een opstand, (zelf opstaan)
  Een evolutie
  Voor mijn nieuwe ‘systeem’
  Wanneer het mij uitkomt.

  Ik was zo’n pokkeventje die onderweg naar school zoveel interessants tegenkwam en daardoor of te laat of helemaal niet op school aankwam.
  In plaats van dat je dan geholpen werd je lessen in te halen, kreeg je strafwerk etc.
  Ik heb het uiteindelijk met mijn 15 maar voor gezien gehouden in die gevangenis.
  Life is what you make it.

  Jos.

  Beantwoorden
 • Sebas36

  Amilius, het maakt niet uit waar je zit in het systeem. Maar je moet leren je eigen veilige omgeving te creeen.
  Ik sta met 1 voet in het systeem maar alles gebeurd zoals ik wil en niet anders.
  Na jaren lang in magazijnen en fabrieken als intern transport medewerker en magazijnbeheerder (met meerdere mensen onder me, vaak jongeren tot 25jr.) te hebben gewerkt werd ik moe van altijd met EGO’s van andere dealen wat vreselijk veel mentale energie slurpt waardoor je weer vatbaar word voor groeps intimidatie indoctrinatie heb ik besloten de grote baan op te gaan.
  Ik ga altijd 100% voor mijn werk, punt. Of ik het nu leuk vind of niet. Maar ben ik er klaar mee dan ga ik wat anders doen.

  Mensen in groepen, zeker laagopgeleiden valt niet mee samen te werken. Zelfs als chauffeur merk ik dat bij bijvoorbeeld het loodspersoneel bij mijn huidige baan.
  Dat is dus het voordeel als chauffeur, ik vertrek geladen volgens een route maar hoe ik het wegkrijg moet ik zelf weten. De hele dag heb ik niemand die over mijn schouder heenkijkt. En kom veel bij ZZPérs Particulieren met hun laminaat vloer of een skelter moet je afleveren op de verjaardag van een 8 jarig jongetje. En dan komt een hele mooie grote blauw rood witte truck zijn blauw/rode skelter afleveren. En dan die kop van het jongetje achter het raam gillend en springend en helemaal gek in de kop. Ja dat maakt me week goed, wat er ook gebeurd.
  Installateurs of Gasketels rond te brengen in de benelux voor scholen/ziekenhuizen/verpleegtehuizen enz. Maar ook vaste klanten/fabrieken hoest met je kinderen, je ouders of auto?
  Bakkie?, ja lekker. Geen ego’s, geen achterliggende agenda’s kom wat brengen of halen en hallo. Laat mij lekker me pallets en doosjes rondbrengen in de benelux en en dld en zoek het lekker uit.

  Maar je hebt altijd de ultieme doorgaande test, die steeds wederkeert die jou uit je SAVE ZONE wilt halen.
  Voorbeeld, toevallig dit weekend.

  Om 21:15 vrijdag avond nog niks de de app over hoelaat en welke route voor maandag. Een kwartier later word ik gebeld dat er een uizendkracht met mijn auto vertrekt om een dikke zuidelijke route en dat ik loodsbaas ben.
  “mijn vraag, heel sarcastisch. Is het zo rustig?”

  Nee we hebben tekort op de loods. Mijn antwoord, tja dat wisten jullie Donderdag al, ik wil best helpen. geef me maar een rit Achterhoek en 8u laden dan begin ik wel om 5u als laadhulp om uitzendkrachten op weg te helpen.

  Jammer dan, had je eerder met mij moeten overleggen niet op Vrijdagavond 21:30u zelfs mijn werkschoenen staan erin. als mijn truck om 5u wegrijdt zit IK erin en niemand anders!

  “Ik zoek wel iemand anders. Tuutt tuut tut…”
  Geen hond wil het doen, meerdere chauffeurs die een week op de auto en een week op de loods liepen zijn ontslagen of ontslag genomen. liggen in een scheiding of hebben en probleem met afspraken niet na worden gekomen… Wat uiteindelijk leidt tot vetrek bij het bedrijf. Niet alleen hier maar bij heel veel bedrijven waar ik heb gewerkt. Voor jezelf opkomen en bij de onderbouwde standpunten word je enkel maar sterker.
  Geloof in jezelf, dwing je eigen toekomst af en laat je niet een hoek drukken wat je niet wil.

  Iedereen kan zijn eigen weg en toekomst creeren, zolang je maar goed genoeg gefocust bent en niet luisterd naar de input om je heen maar puur naar je ‘gevoel’ ben je al meester van je eigen creatie 😉

  Beantwoorden
  • Sebas36

   kortom, heb gewoon shit aan alles en iedereen. 🙂

   Beantwoorden
   • Jos

    Ik ben zo vrij enige nuance toe te voegen,
    ik zie het meer in het belang om te leven als een goede egoïst, hij/zij die goed voor zichzelf zorgt zonder enig ander daar mee te schaden, ‘enig’ verwijst hier naar al wat leeft en niet leeft.

    Een slechte egoïst doet juist het omgekeerde, hij/zij zorgt goed voor zichzelf door anderen te schaden, gebruiken, misbruiken, onderdrukken, minachten etc.

    De tijd is gekomen daar we daar van af moeten.

    Dus, bv. let eens op waar je je pegels aan uitgeeft en aan WIE.
    Want naast gedwongen belasting te betalen, hou je met al die foute aankopen ook datzelfde monster in leven die maar één ding wil en dat is jou helemaal opvreten, met huid en haar.

    Zo staat de moderne ‘samen’leving er momenteel in mijn optiek voor.

    Dus je dagelijkse kost bij een biologische boer gaan halen, de vent/vrouw betalen die d’r hart en ziel in heeft gestoken, en niet bij de Appie waar je betaald om je te laten vergiftigen met al die chemische een geindustrialiseerde troep.
    Daar wordt je namelijk op de lange duur levensgevaarlijk ziek van.
    Hun vriendjes hebben dan de procedure voor je in de aanbieding door het euthanasieproces te versnellen met een chemo.
    Ook daar kunnen we het niet meer leuker maken.

    Waar ga je tanken?
    Hoeveel euro’s gaan van jou zak naar de aandeelhouders van de Shell die helpt.
    Shell is een erg fout bedrijf, ik heb voor ze gewerkt en heb ervoor bedankt toen ik zag hoe hun strategieën waren en zijn opgesteld.
    Met dat soort volk wil je als fatsoenlijk mens niets te maken hebben.

    Een paar voorbeelden, maar echt, we doen het allemaal zelf, ook dat creëren wij zelf.
    Dus, boycotten al dat tuig
    Als we dat kunnen waarom is het dan vaak zo moeilijk het levensroer falikant om te gooien?
    Nothing to loose in deze illusie.

    Stay Human,
    Jos.

    Beantwoorden
  • Amilius

   Met 1 voet in het systeem…
   Ben er al mijn hele leven mee bezig. Dat voetje begint er steeds rotter uit te zien en de rest wat er nog aan hangt is verscheurd aan het raken. Het lijkt wel plutonium dat systeem. Alles is giftig en veziekend hierin. De mensen om mij heen zijn of ziek en aan de big pharma dealer gebonden, psychotisch met of zonder medicijn, aan de drugs, of gewoon de weg kwijt door alle vervuiling.
   Het zal wel aan mij liggen maar het lijkt er op dat die aluminium en barium deeltjes hun werk aan het doen zijn.
   Aluminium zorgt voor Alzheimer trouwens…Dat is goed voor de groeps sfeer want dan maak je elke dag nieuwe vrienden.
   Zelfs de centen die ik op een eerlijke manier probeer te “verdienen”
   dragen een vervuilde donkere energie met zich mee. Die zelfde centen moet ik dan weer afstaan aan de grootste maffia bende die bestaat. Daar kunnen ze dan weer oorlogen mee betalen, waar ik dus indirect mee instem en aan mee doe. Als dat geen karma is. De linker brein zombies knagen dadelijk lekker op mijn overblijfselen als ik niet oppas en de juiste actie onderneem.
   Ik kan me goed in Jos zijn worden vinden en sluit me daar op aan.
   Het is niet makkelijk want ik ben stiekem toch nog flink geconditioneerd geworden merk ik. Uitpluggen en helemaal los van het systeem zal doorbijten zijn en worden.
   doorbijten van de artificiële navelstreng en zelf weer mijn tanden in het leven zetten.
   Ik weet dat ik er morgen nog niet ben, maar zodra ik dat ene poot uit het systeem los heb gekregen ben ik op pad.
   En dat is geen pad wat al bestaat, want ik ga hem zelf leggen, en “geloof” me deze gaat zeker niet naar Rome leiden. Neejjj, langs bijzondere dingen en mensen, meren en bergen.
   Heeft er iemand een koevoet voor me? Ik zit vast ?

   Beantwoorden
 • Jos

  Dus, dan maar naar de wereld van het kleine geld, als die van het grote geld niet deugt.
  En dat is makkelijker dan je mag denken.
  Het heeft te maken met geven en ontvangen.
  We zijn op een dwaalspoor terecht gekomen toen het geven en nemen werd.
  Wie geeft ontvangt, wie geeft en neemt, die steelt in feite want er zitten opeens voorwaarden aan vast zoals, ik heb gegeven dus heb ik het recht te nemen.

  Wie uit Liefde kan geven voedt de oerbron, die van de onbaatzuchtige Liefde en krijgt dat vanzelf weer terug.
  Ik maak het geregeld mee en ga steeds beter zien dat dat de enige weg is.

  Thans leven wij in een samenleving waarin precies het omgedraaide plaats vindt.
  Wij, jij en ik, kunnen dat stoppen door er gewoon niet langer meer aan mee te doen.
  We can at least try…….

  Jos.

  Beantwoorden
  • Amilius

   Door proberen zijn alle kindertjes verwekt.
   Door proberen ondekken wat wel of niet werkt.
   Als iets niet werken wil heeft de mens iets anatuurlijk ontwikkeld, het blijft het gewoon doen of het nou werkt of niet.
   Door als soort autistjes iets wat niet voor ons werkte of werkt te blijven proberen en herhalen zijn we afgestompt voor de andere mogelijkheden.
   Pas als we het een ander zien doen, zien we de mogelijkheid. We blijven nu eenmaal kuddedieren ? en volgen graag. Dit is wat mij betreft het protocol voor een makkelijke implementatie van een systeem. Zorg dat een paar het doen en het gezien word en de rest volgt.
   Het 100 ste apen effect zeg maar.
   Ik probeer met een aantal vrienden al een tijdje om off grit te gaan in de randstad.
   Iedergeval zo veel mogelijk.
   We zijn een stuk op weg,
   Maar het is ploeteren tegen de stroming lijkt het.
   We blijven proberen iedergeval.

   Het systeem :
   Eerst was het opbouwen en creativiteit
   Toen werd het in stand houden en onderhouden.
   Nu is het enkel nog vervangen.
   Is iets niet in orde???
   Vervangen die zooi.
   We worden als onderdeel van het systeem dus niet meer onderhouden of ondersteunt,
   maar je wordt vervangen als je niet functioneren kan.
   Fietsen maken is er bijna niet meer bij, fietsenonderdelenvervanger is een betere naam.
   ?

   Beantwoorden
   • Jos

    Door de verleten onderdelen te vervangen maak je de fiets toch?
    Of buig en modelleer jij verwrongen spatborden nog zelf?
    Een wiel opnieuw spaken, een nieuwe is nou eenmaal goedkoper, tis niet anders.
    Lullige is dat degenen die die wielen vervangt uiteindelijk op de of aan de fles gaat.
    En zo gaat dat met alles.
    Mijn oudste motorfiets is van 1931, en gaat nog steeds als een speer.
    Tis krek zoals mensen me vaak zeggen als ik ergens stop, ”zo maken ze ze niet meer.”
    We komen er wel achter, of niet, we’ll see.

    Jos.

    Beantwoorden
 • Jos

  In geen van de oude beschavingen, voor ik tot dusvoeren weet, bestond er in hun taal een woord voor ‘ bezit’.
  Men leefden met het bewustzijn dat alles van iedereen is en dat er feitelijk maar één ding is wat je werkelijk kunt bezitten en dat ben je gewoon zelf.
  Dit als inleiding om te kunnen zien hoe zover het heeft kunnen komen.
  Men heeft de mens namelijk doen geloven dat hij wat is als hij geld en dingen bezit.
  Alles draait nog steeds daarom, de olie voor de motor.
  Tis tijd dat ze die motor stop gaan zetten.
  En dat is heel eenvoudig, ik had het er al over, door er niet langer meer aan mee te doen.
  Die andere wereld creeren begint namelijk bij hoe jij de huidige wereld voor waar neemt en welke je er voor in de plaats wilt zien.
  Het is natuurlijk een kwestie van het collectieve bewustzijn eer er een finale ommezwaai komt, maar het is wellicht van belang te beseffen dat ook dat bij jezelf begint.

  Jos.

  Beantwoorden
  • Amilius

   Jos bedankt , fijn dat je me herinnert hier aan.
   Het komt weer op een rijtje?

   Iets wat je be-zit daar zit je dus op.
   Ga je er van af be zit je het niet meer en kan een ander het gaan be zitten. Daarom plaatsen we graag hekjes en muurtjes. Als je echt wilt blijven bezitten kan je dus niet opstaan en dus geen kant meer op en gaat je leven over het geen waar je op zit. Is dit soms bezetenheid?

   Ben heel lang bezig geweest om het ik uit mijn hoofd en zinnen te krijgen…Dat had ik ook geleerd van de oudheid en een van de Orginele inwoners van Australië. Dat was een goede ervaring die veel indruk achter liet.
   Later leerde ik dat er meer volken zo over denken (dachten).
   Ik krijg die ik er maar moeilijk uit, als een mantra kwam het op me af…
   Ik ben
   Ik ga
   Ik heb
   Iedereen zegt het en doet het!
   Is dit het systeem van de “ik” waar ik in zit?
   Fuck!

   Beantwoorden
  • Rob

   Geld hoeft niet slecht te zijn. Het is hoe je maar mee om gaat. Met geld kun je als ondernemer nieuwe ideeën creëren en uiteindelijk materialiseren.

   Beantwoorden
  • Amilius

   Goede optie!
   Eentje waar mn knol ook in kan en hoppelepop daar gaat pipo de wijde wereld in ??

   Beantwoorden
  • Sebas36

   Hahaha, daar ben ik ook al tijden mee bezig. Ik heb zelfs al een paar desings gemaakt met Ashampoo home builder.
   Mijn uitgangspunt is gekoppelde 2x 20 voet container 2 verdiepingen (mijn eerste beroep is graficus/drukker allroud dus dat is niet zo’n probleem), met een verhuizing hoef ik enkel een collega met dieplader en kraan te laten komen. Bevalt het me niet, neem ik mijn huis mee en vertrek.

   Voor 30.000 kan ik zoiets maken incl. pelletkachel/allesbrander panelen en accu’s en kan dan bijna Co2 neutraal wonen en krijg geld terug van de energieleveranciers. Kant en klare binnenpanelen die ik als een bouwpakket in elkaar kan zetten in het container frame.

   Het hele probleem met dit is dat je een plek/grond nodig hebt om te wonen, tenminste al je NL wilt blijven. Je komt al snel in de hoek van vakantieparken en het feit dat dit soort woningen vaak ook op papier als vakantiewoning worden aangemerkt met betrekking over de binnenafmetingen betekend dat het niet permanent bewoond mag morden het hele jaar door.
   Of je vind een boer of iemand met veel grond ergens buitenaf voor weinig ben je ook koopman.

   Nu hebben enkele steden of zijn bezig met tinyhouse project’s waar je maar 50E tot 150E pacht betaald aan de gemeente. In mijn regio zijn een aantal mensen met de gemeente bezig een proefproject op te starten. Ik hou het het in de gaten!

   Beantwoorden
   • Monique

    Ik vind dit een hele mooie ontwikkeling de tiny house opmars. Wij zelf wonen in een woongemeenschap wat ooit 28 jaar geleden gekraakt is. We zijn helaas niet self-sustained maar dit zouden we wel ooit willen. Wij zijn ook aan het kijken naar mogelijkheden voor een tiny house of iig iets wat we zelf kunnen maken. Een tiny-house wordt wel heel tiny met 2 kinderen 😉 En inderdaad, meestal is een stukje grond kopen niet heel goedkoop en beland je al snel weer in het leen-systeem waar wij het liefste uit willen blijven. Leuk om te lezen dat meer mensen op IR hier interesse in hebben. Misschien moeten we eens bij elkaar komen? Kijken wat de mogelijkheden zijn 🙂

    Beantwoorden
    • Jos

     In Frankrijk kost een hectare land ca. 3-4000 euro.
     Als een Tiny house mobiel blijft, kwestie van een paar wielen er onder schuiven, kun je deze er zonder problemen op plaatsen, geldt ook voor caravans.
     Ik had een woonwagen op het land staan van 11 meter.
     Volgens de ‘wet’ dien je deze elk half jaar te verplaatsen, dus een meter vooruit, en dan later weer een meter achteruit.
     Op één hectare heb je genoeg ruimte je eigen eten te verbouwen.
     Een waterput laten slaan is te doen.
     Er zijn omvormers op de markt om 12 v gelijkspanning om te zetten in 220v wisselspanning.
     Maak je eigen wereld.
     Geld hoeft geen probleem te zijn.
     Je kunt vrienden vragen elk een bijdrage te doen van bv 500 of 1000 euro.
     Die je dan één voor één terugbetaald. Ondertussen zijn ze vrij gebruik te maken van het aangekochte land.
     Geen rente enzo, bij de banken dien je weg te blijven om zelfstandig en autonoom te leven.
     We zullen het nu samen dienen te gaan doen, echter, het begint bij jezelf.
     Respecteer de wetten van Moder Natuur, vergeet de rest.
     To live outside the law, you’ve to be honest.
     (To Yourself….)

     Fijne dag,
     Jos.

     Beantwoorden
     • Sebas36

      Dat klinkt best aantrekkelijk om te rentenieren daar.
      Maar momenteel red ik me best met 2 benen in 2 werelden. Maar ik ben wel bezig met de toekomst en ik wil wel afbouwen. Maar voorlopig moet ik nog ff een paar jaartjes flink werken om dit op poten te zetten. 😉

      Beantwoorden
      • Jos

       Beste Sebastiaan,
       Verwachtingen naar de toekomst brengen immer teleurstelling, je leeft NU !
       Niet straks, niet gisteren.
       Men kan alleen dan met de toekomst en het verleden bezig zijn als men bereidt is NU te leven.Het gaat niet om rentenieren ‘daar’.
       Het gaat om leven NU.
       Zelfstandig en autonoom leven is een dagtaak, het houdt in dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt op alle niveau’s.
       It’s where life’s all about….

       Jos.

       Beantwoorden
       • Sebas36

        ik leeft altijd in het nu, maar ik leef ook volgens een plan. Binnen nu en 5 jr. heb ik mijn eigen tiny house bij elkaar gewerkt en gebouwd. Daarna zoeken naar grond.
        Ik voel me goed bij mijn werk geld is geen probleem. ik hoef niet op mijn uitgaven te letten en ik spaar ook nog een aanzienlijk bedrag per maand.

        Ik ga eerst voor energie neutraal, zelfstandig leven doe ik wel als ik ga rentenieren.
        Maar daar moet ik nu al de voorzetten voor gaan geven 😉

        Beantwoorden
     • rob

      DAG Jos, hoeveel personen kijn je voeden door te verbouwen op 1 hectare?

      Beantwoorden
      • Jos

       Zonder groot vee, denk ik aan een stel met twee kinderen Rob, maar indien de principes van permacultuur worden toegepast wellicht een paar meer.
       Er worden overal in Nederland en Belgie workshops gegeven, ik zou er één bijwonen als je werkelijk voor jezelf wilt gaan zorgen.

       Groet,
       Jos.

       Beantwoorden
    • Sebas36

     2x zeecontainer (Formaat) is niet meer tiny, kan je makkelijk met een gezin in wonen. Een 20 voeter is best groot! Maar wel verplaatsbaar. een kaal container chassis (zonder buitenwanden)
     is en goed uitgangspunt om te beginnen.
     Bijvoorbeeld Openside: de zijkant van de zeecontainer kan geopend worden waardoor belading vanaf de zijkant mogelijk is

     Maar je kan ook zelf een basis maken. Het gaat erom dat het een zelfdragende constructie is die op 4 stelcon platen kan staan en ergens hijsogen hebt.

     Zolang je de 6m x 3m 2,80m per unit houd en een max. gewicht van 21,8 ton aanhoud kunnen ze op iedere dieplader worden gezet
     met autolaadkraan. In Weert ergens op ring oost staan ook van zulke woningen…
     Mischien wil Micky hier wel een collum aan wijden ofzo?
     Via internet is veel info te verkrijgen en is goed uit te wisselen. Helaas is dit nog in een beginfase in de veel gemeentes. Met het huizentekort die er aan zit te komen zal dit in de toekomst wel meer mogelijkheden zijn.

     Beantwoorden
     • Jos

      ”Mischien wil Micky hier wel een collum aan wijden ofzo?”

      Wat let je er zelf een column over te schrijven? Ik denk dat je er beter in thuis bent dan Micky, die heeft het al druk genoeg met al wat hij hier schrijft.

      Groet,
      Jos.

      Beantwoorden
     • Micky van Leeuwen

      Hey Sebas, ik wil er best een column aan wijden, maar ik gok dat je die column dan niet echt gaat waarderen. Ik ga namelijk nog liever dood dan dat ik in een zeecontainer moet gaan wonen.. 😉

      Beantwoorden
 • Monique

  Ik vind dit zo’n integere man. Ik geloof elk woord wat hij zegt zonder enige twijfel. En er moet inderdaad iets veranderen. Mensen moeten gaan inzien dat dit systeem ziek en rot en zo corrupt is als de pest. Zodat we iets kunnen veranderen. Als iedereen zijn steentje bijdraagt moeten we toch iets kunnen veranderen? Het moet gewoon! Ik heb hem gedeeld op FB.

  Beantwoorden
 • Rob

  Dag Micky. Ik heb nog contact gehad met Ronald Bernard. Ik vroeg of het goed met hem ging met betrekking tot zijn gezondheid. Je ziet dat dit soort mensen toch onder een hoge druk staan. Gelukkig gaat het goed met hem. Hij was wel optimistisch dat het bewustzijn van de mensen toch aan het veranderen is. Ik ben ook wel optimistisch hoewel ik me bewust ben van de shit die ons te wachten sta. Toch ga ik nog niet in een hutje op de hei zitten. Hij stuurde me nog deze link. https://youtu.be/5pXKrWj9ZuE . Gisteren zag ik een docu over een voormalig investment bankier, Rainer Voss. Heel interessant! Ik kijk niet veel tv, maar z Doc heeft interessante dingen de laatste tijd, waarvan ik denk dat dit enigszins vibreert met wat hier op de website staat. Natuurlijk niet zo diep zoals hier, maar dat hoeft ook niet, want de mensen kunnen het anders niet volgen. Ik kon ook niet met 1 cursus autorijden, hahaha. Groetjes Rob en een fijn weekend allemaal!
  Z Doc: Master Of the universe (2013)
  16 juni 2017, 20:30 – 22:21 uur
  RTL Z

  Beantwoorden
 • DBB scam gedupeerde

  Nee, ik geloof niet dat we dat geld, of 90% daarvan, nog ooit terug zien.

  GENAAID.

  Bedankt Ronald. Koop alvast een potje lavendelolie. Want ik wil op zijn minst lekker ruiken, de volgende keer dat je me NAAIT.

  Beantwoorden
 • rob

  Daarom wil ik graag weten wat er gebeurd is.
  Ik geloof nog steeds in het interview, heb een link gevonden, dat heet body language: https://youtu.be/8RyJWrzdNFc . Hier wordt gekeken op de lichaamstaal in hoeverre een verhaal waar kan zijn voor die persoon. Mark Zuckerberg is ook aan de beurt. Interessant allemaal!

  Beantwoorden
  • Amilius

   Of meneer Bernard oprecht is of niet zal de toekomst altijd weer uitwijzen. Dus dat terzijde.
   De blije bank wil zich groot maken door zich te voeden uit het systeem. Een systeem van geld en corruptie waar meneer bernard erg boos op is maar er zeker nog niet klaar mee is. Wat je wel zou kunnen denken met alles wat er gezegd is.
   Dat je er dan niets meer mee te maken wil hebben en een ander leven kiest lijkt mij meer voor de hand liggend.
   Maar goed dat is zijn keuze.

   Als je even doordenkt is dat een groot vraagteken.
   Hij weet immers hoe het systeem werkt en verteld ook over het onaantastbare ervan.

   De blije B kan ook voor de blije Bernard staan. Ik weet het niet.
   En als het klopt dat de blije bank met SOPN een dansje deed,
   tja…dan is het voor mij gewoon allemaal lolly sience die ons lekker bezig houdt en geld en tijd verslinden zal.

   Ik heb nog geen oordeel maar wel vraagtekens.

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Je zegt geen trol te zijn, en ik weet dat je geen trol bent, maar waarom voed je dan de trollen? Er wordt nu op de man Bernard gespeeld, zijn bedrijfje word er bij gehaald, daar gaat dit interview niet over en het vorige ook niet. Het gaat over hoe het corrupte geld systeem werkt qua geld scheppen uit het niets en een economie die runt op kredieten en rente, niet over Bernard zelf. Hoe dus eens op met dat getrol. Ik hen het even toegelaten maar ben het nu zat.

    Beantwoorden
    • Amilius

     Het interview maakt alleen mensen bang of boos of in de war. En er is geen oplossing geboden behalve opstand en een alternatief dat nergen toe lijdt, vind ik.
     Ik voed geen trollen, dat word al gedaan.
     Eet smakelijk!

     Beantwoorden
     • Micky van Leeuwen

      Ik weet het ik voer nu ook een trol. Bedankt voor het herinneren.

      En is het juist niet de bedoeling dat mensen eerst even boos worden als ze er achter komen hoe het systeem mensen tot slaaf maakt? Wakker worden en/of bewust worden van zaken is niet altijd een feest. De oplossingen kunnen mensen vinden op deze website, of op andere website, het is maar net welke oplossing ze willen.

      Beantwoorden
      • Amilius

       Trollen schuilen onder een pseudo
       naam en laten zich verder niet zien.
       Daar heb ik geen last van.
       Volgens mij is iedereen klaar wakker en die het niet zijn die hebben hun slaap nodig.
       Wakker maar nog in bed, dat zijn er veel.
       Succes ermee.

       Beantwoorden
       • Micky van Leeuwen

        Dat is een briljante analyse van jezelf. Keep up the good job!

        Beantwoorden
       • Micky van Leeuwen

        “Trollen schuilen onder een pseudo
        naam en laten zich verder niet zien.
        Daar heb ik geen last van”

        Hebben jouw ouders jou echt Amilius genoemd? Dat is best ziek als je het mij vraagt. Dan ben je vernoemt naar een Romeinse elite familie die over letterlijk over duizenden zo niet miljoenen lijken gingen….

        Beantwoorden
 • rob

  Of wil je geld helemaal afschaffen? Ik denk dat de meeste mensen dit nu nog kunnen bevatten. Je kunt over al op zeuren, maar mensen die doen, daar heb je wat aan.

  Beantwoorden
  • Amilius

   Ik zeur niet en doe.
   Ik zet vraagtekens en kant tekens. En daarnaast probeer ik me met oplossingen bezig te houden.
   Geld afschaffen op dit moment is geen optie. Daar zijn we nu nog te verslaafd aan.
   En je weet hoe verslaafden reageren als ze niet aan hun trekken komen.

   Opletten waar je je geld aan uitgeeft is wel een optie en een begin naar de weg terug naar waar we de fout in gingen.

   Maar het is net als vroeger op school…Als je door blijft vragen ben je vervelend en wordt je niet gewaardeerd.
   Beter met de rest mee blaten als het gewenst is, en anders stil zijn.

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Staat je niet goed die slachtofferrol.

    Je bent mijns inziens niet met oplossingen bezig. Ik ken je verder niet, maar wat ik van je lees zijn geen oplossingen. De ‘oplossingen’ waar jij mee aankomt zijn externe projecties van een bang/boos mind-ego. De oplossingen liggen in onszelf, niet buiten onszelf.

    Beantwoorden
 • Amilius

  Er word in het interview duidelijk vertelt over het sturen van de schapen.
  Geef mij een andere reden dan deze om het interview in stukken en over een lange tijd uit te zenden en maak me blij.
  De media blijft een medium, mainstream en alternatieve media.

  Beantwoorden
 • Danny

  Wat heb ik me hierin toch weer vergist…

  Zo zie je maar weer…

  Beantwoorden
 • Danny

  In Ronald Bernard. Ik ben er nu toch wel van overtuigd dat het allemaal heel geraffineerd in elkaar is gezet.

  Beantwoorden
  • Ikke

   Alles moet je in twijfel nemen, ook Martin Vrijland die een debunked artikel over Ronald Bernard heeft geschreven.

   Beantwoorden
   • Danny

    Ik probeer heeeeel kritisch te zijn. Ook naar mezelf en zeker ook naar Martin Vrijland. Maar toch…

    Dat wil niet zeggen dat het niet waar is wat hij vertelt. Want we weten allemaal dat het gebeurt. En ook dat het ongeveer gebeurt zoals hij vertelt. Maar dat wisten we vóór de onthullingen door Ronald ook al.
    Maar hij zelf is me toch iets te glad en ik blijf me ook maar steeds afvragen waarom hij zijn boodschap zo gemakkelijk kan blijven uitdragen, waar anderen heel gemakkelijk uit de weg geruimd worden.

    Beantwoorden
    • Danny

     Met “hij” doel ik hierboven dus op Ronald Bernard.

     Beantwoorden
    • ikke

     ‘WE’ weten inderdaad dat dit soort dingen gebeuren maar velen weten dit niet.
     Ikzelf ben ook kritisch maar het gaat om het verhaal die overigens al aardig wat keren is bekeken op YT. Wat de kijkers ermee doen is aan hun zelf.

     Als iemand zijn geld wilt storten op een nieuwe rekening van de Blije Bank is dat hem of haar keuze. Ik in ieder geval niet en zal die site ook niet doneren. Want het riekt wel naar centjes verdienen en dan ben ik als snel klaar.

     Beantwoorden
 • Danny

  Bijvoorbeeld: De suggestie dat De Blije B (db) is opgericht om islamitisch bankieren en westers bankieren samen te voegen klinkt imo toch wel realistisch en logisch in de weg naar meer macht en één wereldregering etc.

  Beantwoorden
  • Amilius

   Maak je niet te druk.
   Er komen nog twee delen en dan is alles duidelijk ?
   Gewoon door grazen
   Toch..

   Beantwoorden
   • Danny

    Druk maak ik me er niet om.

    Het gaat mij meer om de boodschap dan de boodschapper.

    Beantwoorden
    • Amilius

     De boodschap achter de boodschap…zien we die?
     En die boodschapper….
     Whisleblower noemen ze die toch? Of op zijn Nederlands pan fluiter…
     Ze fluiten hun lied over het hier en daar…
     Hamelen is waar het deuntje speelt.

     Waarom krijgen ze zoveel aanhang?…

     https://youtu.be/4awZoGIefcE

     Mijn honden en paarden
     waarschuwde mij al maar ik kon en wilde het niet geloven. Maar het is echt zo.

     De blauwdruk voor het menselijk zijn is zoek….volg de panfluiten!

     Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>