Onze scheppende kracht

Abonneer
Abonneren op
47 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Dirk
4 jaren geleden

Wow Micky, weer een toppertje dit stuk! Ik kijk zelf al 3 jaar geen tv meer. Erg opluchtend, en het heeft me een flinke duw gegeven in m’n proces om die gevangenis te kunnen doorzien. Soms denk ik er wel eens aan om die bak terug vanonder het stof te halen om die leugens met de open ogen van m’n opgedane ervaringen te bekijken. Nu ik hier lees dat het ding ook met je ónderbewuste rammelt denk ik dat ik het maar beter laat. Als er iemand toevallig een interessant linkje heeft over hoe dit effectief in z’n werk gaat… Lees verder »

Janneke
4 jaren geleden
Reply to  Dirk

Vroeger had je de vredespijp. Door het roken creëerde je een lichte angstreactie, waardoor je ontzag kreeg voor het hogere. Met tv-kijken net zoiets. Het creëert een lichte stress c.q. angstreactie in je lichaam, je gaat oppervlakkiger ademen en in die toestand geloof je alles wat de tv je voorschotelt.

Wesley Brisco
4 jaren geleden

Weet je nog wat scofield doet die zwaan in het riool gooien die de stroom volgt naar buiten. Wij hebben onze eigen escape gepland als je maar naar jezelf luistert. De zwaan staat ook voor trouw. Trouw aan jezelf zijn.

Monique
4 jaren geleden

Ik heb ooit mijn tv de deur uit gedaan. Nou ja, eigenlijk nam mijn ex hem mee en heb ik er meer dan een jaar over gedaan om er weer 1 aan te schaffen. Dat is ruim 20 jaar geleden. Ik weet nog dat ik in de bioscoop toen de film “pulp fiction” zag en ik echt helemaal raar werd van zoveel geweld (letterlijk en figuurlijk) op het grote scherm. Dat kwam toen echt binnen. Inmiddels heb ik al heel lang weer een tv. Ik heb ook 2 kinderen die ik voor het gemak af en toe voor de tv… Lees verder »

annemarie
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Haha vergelijkbaar Monique; Wat zieluuug! Wij hebben al een aantal jaar geen tv meer en onze kinderen van 2 en 4 hebben dus ook nooit tv gekeken terwijl andere kinderen van die leeftijd er soms uren achter zitten. Heel af en toe kijken we samen een filmpje op de laptop, maar ik merk aan de kindjes dat ze er niet lekkerder van in hun vel gaan zitten… Ik merk dat als mijn kinderen ‘vervelend’ worden oftewel even geen uitdaging vinden (het moment dat andere ouders hun kids voor de tv zetten) het nog maar heel even duurt voordat de meest… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden

Ik heb mijn TV 30 jaar geleden letterlijk het raam uitgetiefd, de tuin in. De volgende dag de restanten in de kliko gedaan en dat was ‘einde oefening’. Deze actie heeft zeker en vastbijgedragen aan de verdere ontwikkeling van mijn eigen visie, immers, de tele-visie vervangt de mogelijkheid enig visioen op te doen omtrent de reden, de taak, van je huidige bestaan/incarnatie. En dat is volgens mij exact de bedoeling van het hele gebeuren. Als ik thans ergens binnenwandel en zie dat de godsganse dag de bewoners naar een bewegende muur zitten te lauwen, de apathie en desinteresse naar mijn… Lees verder »

Monique
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Nou als ik niet beter zou weten zou ik “amen” zeggen hierop Jos 😉

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Dag Monique, Mijn reactie was niet persoonlijk naar jou gericht, mocht je dat denken, doch jouw verhaal vormde wel mede een inspiratie om mijn ding te schrijven, dat wel, noem het maar herkenning. Maar doordat ik reeds zo’n 30 jaar zonder door het leven stap, zie ik thans wel het grote contrast tussen mensen die denken niet zonder te kunnen en mijn eigen ervaringen. Als ik er heden wat van meekrijg omdat standaard de hele dag zo’n kreng staat te toeteren in de gemiddelde woonkamer, vallen vaak de schellen van mijn ogen omtrent dat men zich daar mee bezig kan… Lees verder »

Seth-3
4 jaren geleden

Micky, hoe kun je het beste achterkomen dat je een schepper bent? Zoiets als realiteit scheppen? Soort van loa? Je hebt het welleens over het innerlijk weten en gevoel, maar er is niet iets van mij wat zegt ‘ja dit ervaar ik persoonlijk in mijn leven’ kwa weten of gevoel.

Seth-3
4 jaren geleden

Nee dat niet. Ik heb wat uitgeprobeerd wat niet werkte, ik ga iets anders nog proberen. Kijken wat er gebeurt.

rob
4 jaren geleden
Reply to  Seth-3

Dag Seth-3.Ik ben ook al lang bezig te begrijpen wie ben ik, wat ben ik, wat kom ik hier doen en waar ga ik naartoe?Allemaal vragen die veel energie kosten, dat besef ik me sinds kort, en het levert me niets op. Daarom, in het kader van onze scheppende krachten die we allemaal hebben, zeg ik nu: wat wil ik zijn, wat wil ik hier doen en waar wil ik naartoe gaan?Dat levert me nieuwe ervaringen op, maar dat kan alleen maar als je pro-actief bent. Want als je niets doet dan creëer je niets dus ook niet je eigen… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  rob

Niets is ook iets..

Jos
4 jaren geleden

Tis allemaal minder ingewikkeld dan het lijkt, kijk naar de woorden, de taal, het spreekt voor zich.

De schepper die schept, het zijn de valse religies die ons hebben doen geloven dat het buiten onze zelven ligt, echter wij zijn zelf de ‘ goden’ en niemand amders.
In het Engels dan, creator, to create, while we’re the creatures…
In het Frans vind ik hetzelfde.
Creation, zelfde woord zowel in het Frans als in het Engels.
Het lijkt er op dat de mens doof is geworden voor wat hij/zij zelf zegt….

Jos.

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Seth-3

Hoi Seth,

Lijkt mij gewoon de handekkes laten wapperen en zien wat er uit voort komt…

Jos.

Seth-3
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Ik ben niet echt om met mijn handen te werken Jos 🙂

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Jos

@Seth
Mej je klote uut de stoele kommmu en gewoon scheppuh.
Iedereen is het en kan het. Je moet enkel voor jezelf ondekken hoe.
Ik kan het niet helemaal uitleggen maar het focussen op het huidige en dan afdwingen van wat je wil in het leven en focussen op je eigen gestelde einddoel.
Kost wel eens bloed zweet en tranen, maar dat is het resultaat wel waard.

Monique
4 jaren geleden
Reply to  Seth-3

Ik denk dat je alleen maar naar je verleden hoeft te kijken om erachter te komen of je een schepper bent. Alles wat je tot nu toe hebt gedaan en waar je nu bent heb je min of meer zelf gecreëerd, toch? Wat ik b.v heel moeilijk vind is mijn gedachten om te zetten in daden. Wat dat betreft heeft Jos een punt denk ik, je handjes laten wapperen haha. Of zoals de rotterdammers zeggen “niet lullen maar poetsen” 🙂

Monique
4 jaren geleden

Kun je nagaan.. en ik ben nog wel een geboren en getogen zeeuwse. Gosternokke! 😉

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Seth-3

Ga de straat op en schop een willekeurige voorbijganger voor zijn gestel.
Dan weet je dat je schepper bent, en dan van een van de laagste scheppers.
Namelijk de schepper van ellende.
Scheppend bezig zijn is altijd een co-creatie,
wat mij betreft.

3 jaren geleden
Reply to  Seth-3

Hallo Seth-3 …Alles… begint met een gedachte. Gedachten scheppen onze werkelijkheid. Je scherm-naam schept de illusie dat je juist wel weet dat je een schepper van je eigen realiteit bent 😉 Heb je niet gehoord van de SETH boeken geschreven door Jane Roberts ? Lees die maar eens dan weet je dat niemand anders dan jij jouw eigen realiteit schept, maar wij OOK gezamenlijk die van ons allemaal.

Amilius
4 jaren geleden

Ons scheppend vermogen kan nog steeds alleen via onze handen. Wat we in onze geest kunnen zien, kunnen we via ons handelen waar maken. Als we iets in ons handen laten drukken of zelfs vrijwillig ter hand nemen, bepaald dit waar de scheppende kracht in wegvloeien zal. We zijn allemaal scheppers… Maar tot nu toe is het putje scheppen geweest. En of het een diepe put is geworden?? Dat hangt “geloof” ik van het perspectief af,dat je hoge of je lage zelf bent of dat je geacendeerd bent of niet… enzo ? Maar “geloof” me als ik zeg dat je… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Dactyloscopie

Dit is maar een voorbeeld,
Maar de eerste vingerafdruk die je ziet is die van het vuur element.
Zo heb je ze dus ook voor aarde water lucht en aether.
Vrij makkelijk te herkennen,
En zo kan je dus zien waarom je juist wel of niet met je handjes de grond in wil, of dat je liever aan tafel zit te praten met , of….
3 vingers( vangers) een duim (waar alles om draaid)en een pink (die laat zien waar het om draaid). En elk hun element.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Deze afgelopen week heb ik mijn moeder aan het huilen gekregen. Dat is me wel eerder gelukt en daar ben ik niet trots op. Vroeger was het over mn wietje en van haar kant begrijp ik dat wel. En zijn we daar ook wel weer uitgekomen. Nu ging het over iets anders. Ik heb haar verteld dat ik de pijp aan maarten wil geven ( even dacht ze dat ik op een bepaalde manier in herhaling viel) en daar schrok ze van. Pas toen ik mijn motivatie uitlegde begon ze te huilen. Ze kon me begrijpen maar had geen oplossing… Lees verder »

Vandaarver
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Hoe herken jij de elementen in vingerafdrukken als ik vragen mag? Had je er al eens eerder iets over horen zeggen maar klinkt wel interessant! Ben wel benieuwd wat dan precies mijn elementen zijn en of ik dat dan zelf ook kan herkennen aha.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Vandaarver

Als je weet waar je naar kijken moet is het vrij simpel. Aarde maakt boogjes, zie je vaak in schelpen enzo. Water maakt een lus, Als een soort salto. Lucht lijkt op aarde maat dan meer in een puntige boog, als een soort tent. Aether lijkt op een pauwen oog, in zo’n veer weetjewel Vuur maakt kringetjes.. Boek van Ellen Duim( ja ,dit is geen geintje) is daar duidelijk in. Het heet : het handleesboek. Heb heel wat gelezen over handleeskunde, al van jongs af aan een hobby. Maar het boek van Ellen is best ok. Probeer hier niets te… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius
Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Het kan ook een combinatie van de soorten zijn. B.v. Aarde, water, lucht. Zoals deze. https://goo.gl/images/SAo0eB En er is nog wel meer te ontdekken over hoe handig en bijdehand je bent. Of dat je iemand om de vinger kan winden of juist niet. Elke vinger staat met een planeet in ons zonnestelsel in contact. Denk je dus wat in je Mars te hebben?? Pak dan het boek Van je eigen handleiding maar eens op ?. Dat zal soms lood (saturnus, middelvinger, de standvastige) zwaar lijken. Maar inzicht (apollo, de zon de ringvinger) Zal altijd inzicht geven als je wilt. Is… Lees verder »

Monique
4 jaren geleden

Ik vind de volgende quote uit het boek “Our Universal Journey” van GK erg mooi en passend op de vraag van Seth-3. Het is ook iets waar ik mezelf constant aan moet herinneren. Soms meerdere keren op 1 dag.. “Fear can be very subtle at times and the internal pressure that is created by these programs is a good example of the way they work. They program people into continually judging themselves internally because one is never good enough and it creates an internal division and subsurvient feelings to a greater authority. Yet we are already perfect in the eyes… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Mag ik deze daar op aansluiten? ?
https://youtu.be/TzZYodbTJ28

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Die kan op een tegeltje 😉
“No need to try to be anyone else or anything else but your genuine and authentic self”

Trijntje
4 jaren geleden

Voor mij is onze scheppende kracht iets wat we dagelijks doen, 24 uur per dag. Het kan niet van ons afgenomen worden, het is er gewoon. We scheppen een gedachte, een idee, een beeld, een sfeer. We scheppen met woorden, door er te zijn. We voeren die scheppende kracht al dan niet uit met onze handen en onze daden. Waar het wel om gaat is; gebruiken we die scheppende kracht uit vrije wil, vanuit hart en ziel, of is het een gevolg van de indoctrinaties? Helaas is dat laatste vaak het geval. Kan ik met mijn scheppende kracht de wereld… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Trijntje

Onze wereld is op dit moment precies zoals ie hoort te zijn.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Trijntje

Antwoord : nee De wereld is wat mij betreft perfect, en heeft geen verbetering nodig. Maarrr…..Ja er is altijd een maarrr! En dat is dat er op deze perfecte wereld wezentjes rondlopen van het merk homo sapiens. Deze hebben gedachte. Ja echt ze kunnen denken en denken dat ze naast de wereld kunnen staan. Daarmee hebben ze een geloof opgebouwd dat zorgt dat ze het niet zo nauw nemen met deze wereld. Maarrr!!! Jaha, daar is die weer…de “maar” want die is er altijd ? Deze kleine maar hardnekkige imperfectie ook wel mens genaamd, zorgt weer voor het ultieme natuurlijk… Lees verder »

Trijntje
4 jaren geleden

hahaha oke, de perfecte vicieuze cirkel van mij/ de mens.

Is er iets om die vicieuze cirkel te doorbreken (zonder dood te gaan) of verstoren we dan de balans?

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Trijntje

Corruptie begrijpen ?

https://youtu.be/9pAbbHpbAEA
Het is aan jou (ons) !
Om het te be-grijpen zodat het los gelaten kan worden.

https://youtu.be/2L9RZYguI0Q

Monique
4 jaren geleden
Reply to  Trijntje

Het antwoord zit van binnen volgens mij en is denk ik voor iedereen anders maar ook weer voor iedereen hetzelfde 😉

Trijntje
4 jaren geleden

Ik denk niet dat ik in mijn uppie de balans kan verstoren, ik ben in dat opzicht maar Calimero. Maar dat brengt me dan bij de volgende vraag: Verstoren “ze” de balans? En vervolgens uitgesplitst naar: verstoren “ze” de hele planeet of verstoren “ze” alleen een persoonlijke groei? Als de wereld perfect in balans is dan zijn “ze” er toch een meewerkend en essentieel onderdeel van? Ik heb toch wel even tijd nodig om hier uit te komen. De vragen buitelen over elkaar heen. Nu schiet me te binnen: Hoe schep je een chaos? Dus is het tijd om in… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden

De natuurlijke orde is dat het zichzelf altijd hersteld.
Het zoekt altijd de balans.
Gaan we daar in mee, herstellen wij ook lijkt me.
Je tuintje doet zijn ding wel, daar hoef je niets voor te doen. Maar ga je met je tuin en de seizoenen mee, kun je een leuke co-creatie scheppen.

Go wit the flow, werd me pas weer opnieuw duidelijk ?

Trijntje
4 jaren geleden

Na de chaos van gisteren, een goede nachtrust, is mijn antwoord vandaag: Een ieder moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt. Dat geldt dus ook voor mij. Vandaag een nieuwe start, ik ga kijken hoe ik de dingen die gisteren niet naar wens verlopen zijn, vandaag kan benutten. Dat wordt een drukke dag vandaag.

Janneke
4 jaren geleden

Tv-kijken is ook nog eens dikmakend. Je denkt lekker ontspannen voor de buis te zitten maar wat er eigenlijk gebeurt, is dat tv-kijken zorgt voor een stressreactie in je lichaam. In vroeger tijden rende je weg voor een eng beest of je was juist bezig een beest te vangen. Daarmee raakte je je stress weer kwijt, voordat je ging eten. Voor de tv, vastgeplakt aan de bank hoopt die stress zich op in je lichaam. Je zit meer stil dan wanneer je een boek zou lezen. Sowieso moet er bij gesnaaid worden, wat het dikmakend effect nog meer versterkt. Ik… Lees verder »

4 jaren geleden

Hallo Micky, Er is wel degelijk meer te vinden op internet over onze scheppende kracht. Wat dacht je van Abraham Hicks bv. Ik mag toegeven dat er weinig uitleg wordt gegeven hoe te beginnen, wat te doen, hoe te graven.. Zelf ben ik mij al jaren bewust van onze krachten. Om de mensen op weg te helpen (gratis) heb ik een facebook groep opgezet. Tv, mobiel, magnetron, tablet e.d. heb ik niet. Het enige daarin is mijn pc. Mijn vaste telefoon is een ouderwets ding aan een draad zonder nummerweergave of wat dan ook. Heel mooi stuk wat je geschreven… Lees verder »

elles
4 jaren geleden

Micky, jou spirituele kant doet mij een beetje denken aan Jozef Rulof (1898-1954). 3e zoon van 7 kinderen, vader overleed toen hij 12 was, hij ging van school werken in een fabriek en stond zijn mannetje tussen die volwassen kerels, heeft ondanks zijn gebrekkige scholing vele boeken geschreven die hem can gene zijde werden ingegeven, en maakte schilderijen in de geest can de oude meesters, maar zijn leven ging alles behalve over rozen, hij moest e keihard voor knokken.

Ange
4 jaren geleden

Dat wist ik al lang …. wat een ellende nieuws op TV, alleen maar wat er mis ging, ik zat te huilen en toen dacht ik ga niet meer verdriet volgen. want dat is niet mijn wereld. Facebook is nu een grote dorp geworden , handig om je vrienden te niet vergeten dat wel of om de oude vrienden terug te zien wat normaal onmogelijk bijna was. Maar niks is voor niks , alles heeft zijn prijs kaartje.