Nederland voorziet woestijnlanden in zandtekort, wanneer gaan wij aan ‘connecting the dots’ doen?

Abonneer
Abonneren op
21 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
ikke
4 jaren geleden

Jij hebt het hier al eerder over gehad en toen dacht ik al WTF.
Je hoort hier geen reet over in de MSM en velen weten niet eens dat deze manier van handelen überhaupt bestaat. Geweldig dat je dit artikel gepost hebt, weer een eye-opener…!!!

Trijntje
4 jaren geleden

Bedankt Micky.
Voor mij was dit nieuw en ik heb met stomme verbazing naar de docu gekeken. Vanaf vandaag kijk ik met andere ogen naar zand.

Monique
4 jaren geleden

Ik had vorige keer de docu over sandwars al bekeken. Ook ik heb met stomme verbazing zitten kijken. En op 1 of andere manier is dit zo’n trigger voor mij want ik word woedend als ik er weer iets over lees of hoor. Hoe kunnen mensen zo stom en onwetend zijn. Waar moeten we straks nog op bouwen? Wij zitten te denken om zelf ons huis te gaan bouwen van zeecontainers maar dit stimuleert me alleen maar nog meer om dat te gaan doen. Ik heb hem weer gedeeld op FB.. Goed artikel Micky!

Jos
4 jaren geleden

Moeder Aarde die door haar eigen kinderen verkwanselt wordt.
How low can men go?
Ik bewonder haar enorme geduld met haar kinderen, zoals het een goede moeder beaamt.
Maar, aan alles zit een grens…….

Stay Human,

Jos.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Jos, beste.
Wat is het om human te zijn?
Wat houdt dat mens zijn nou in? Dit is niet sarcastisch bedoeld, ik meen het echt.
WTF is nou de mens zijn in de basis?
Ik ben de blauwdruk kwijt,
Misschien heb jij hem nog?
Of zijn we hem allemaal kwijt (en dat is volgens mij zo) en moet er een nieuwe komen?

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Ik denk Amilius, dat wij allen hier zijn om dat zelf te ontdekken…..
Dus helaas, ik kan je geen verdere ‘richtlijnen’ geven.

Groet,
Jos.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Als het leven dus ont-dekken is, dan weet een goede oude ontdekkings reiziger verhalen te vertellen. Over geslaagde reizen waar veel ontdekt was, maar ook over reizen waarin hij op tijd ontdekte dat het nergens heen ging en doorzetten een wisse dood voor hem en zijn metgezellen zou beteken. Veel vertrekken en komen nooit meer terug. Sommige komen terug en praten nooit meer. Sommige komen terug, hebben ontdekt en doorleeft. En vertellen hun verhaal aan wie luisteren wil. Ont-dekken is dus onder de dekens vandaan en het leven in. Veel plezier met de verdere reis. Ik hoop je nog eens… Lees verder »

Trijntje
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Voor mij betekent Mens zijn: heel dicht bij mezelf blijven. Het klinkt heel simpel maar het heeft wel wat voeten in de aarde gehad voordat ik het begreep.
Omdat ik vaak in beelden denk komt wat Micky geschreven heeft het bij me op: Graven slaaf, graven.

Gegraven heb ik, heel diep graven in mezelf totdat de persoon ik weer tevoorschijn kwam.

Amilius
4 jaren geleden

Beste micky, dit is wederom een zeer heftig gegeven. Ik heb het er al met een aantal mensen over gehad. Maar niemand kan er verder echt wat mee. Ze slaan allemaal dicht en ze hebben het vaak al zwaar genoeg met hun zelf lijkt het. Ik praat nog echt met de mensen want Facebook e.d heb ik niet en nooit gehad. Een poosje geleden stond er in een artikel dat er van alles wat mensen delen op b.v Facebook, vaak niet gelezen of bekeken wordt. Zou er misschien weinig naar het goede veranderen omdat we veel delen en te delen… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden

Nog even dit. Ik ben geen trol of spammer. Eerder een kabouter met de pest er in omdat zijn bos is omgekapt en geen kant meer op kan. De natuur geeft en neemt, Dit gebuurt in gelijke waarde en er is nooit een verlies. Er word iets omgezet zeg maar. In de betere tijden was de handel tussen mensen op dit principe geënt. Dit is ergens in de tijd verandert. Nu ruilen we kostbare goederen voor waardeloze cijfertjes. Als mensen op dit vlak hun mentaliteit zouden aanpassen gebeuren dit soort bizarre zaken niet meer. Dan zouden we bijvoorbeeld zand voor… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden

Dus, vroeg of laat overstroomt Nederland?
Gewoon omdat feitelijk de dijken worden verkocht.
Alles is omgedraaid in deze inrichting…

Tsja,

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Nee joh!
Nederland blijft droog ?

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

We zullen alleen weer zand voor ik weet niet veel meer dan dat het verkocht is, terug moeten kopen.
En raad eens wie dat gaat betalen.
Niet die knakker die ons zand verkocht heeft, dat weet ik wel.

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Ik denk dat het wijzer is hoger land te gaan bewonen.
De dijken zijn sinds de vroege jaren 50 namelijk nooit aangepakt.
Behalve dan een project als Neeltje Jans, maar wat te doen bij springvloed op zee en de rivieren die stijgen?
Een referendum of men in zout of in zoet water wil verzuipen?
Want alles is mogelijk in dit feuilleton.
En u mag zelf elk moment voor de mogelijkheden kiezen.
Bicycle repairman of niet.

Jos.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Haha, bedankt voor de heads up! Het is nu al water trappelen dus op naar hogere gronden! En we zien wel waar het schip standen zal. De autoriteiten lopen altijd achter de feiten aan…gek, want ze zitten altijd achter mij aan ? En pas als het te laat is wordt er actie ondernomen. Altans ooit was dit zo, voel ik met vrees aan. Nu is het zover dat zelfs dan geen actie komt. Mensen het lijkt wel lekker rustig in het oog van de okraan, maar als je er uit wilt krijg je alles voor je kop en ben je… Lees verder »

G-Man
4 jaren geleden

Prima artikel Mick. Duidelijke voorbeelden dat wij worden voorgelogen met die climatescam. En dat de komende/huidige conflicten worden gestart voor zand, gas, lithium noem het maar op met als pre-text bv terreur

Gilbert
4 jaren geleden

Kun je ook cement maken met ZOUT water???

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Gilbert

Zit o.a. chloride in, tast het beton aan op lange termijn.

Ik heb ook veel in de truck voor de maritieme industrie, o.a. ontziltings/filtratie systemen waarmee je zoet water kan maken. Voor een miljoenen jacht is zo’n installatie is niet groter dan 2 europalletten.

Met andere woorden, het is wel mogelijk om ter plekke zoet water te maken.

rob
2 jaren geleden

Dag Micky. Mag ik reageren op dit artikel? Is beetje of topic, het gaat niet om zeezand maar over landzand winning. Ik liep afgelopen weekend op de walbecker heide bij Arcen in ons Limburg. Daar zijn hele grote zand en grindwin putten sinds de jaren 60. Ik begreep van een lokale boer dat door het zandwin bedrijf grond goedkoop wordt opgekocht, zand en grind gewonnen wordt , daarna wordt het bestemmingsplan gewijzigd en wordt er een natuurgebied van gemaakt. Ze maken er meertjes van, maar er wordt ook grond verkocht om dure villa’s er op te zetten. Nu is het… Lees verder »

rob
2 jaren geleden

Dank je voor de reactie. Kan me voorstellen dat dit je 0.0% interesseert. Mij wel, omdat dit natuurlijk bij mij heel dichtbij is. Ik ben ook benieuwd of de stichting een inschatting kan maken hoeveel jaren moeder natuur nodig heeft om volledig te herstellen, als dat überhaupt mogelijk is. In de omgeving waar ik het over heb, zitten ook een aantal biologische boeren, waar we onder andere het vlees kopen en groente, maar ze hebben het niet gemakkelijk, ook door allerlei eisen van de overheid. Waarom is een goede grond zo belangrijk? Als voorbeeld: de appel of peer van tegenwoordig… Lees verder »