De Smeerpolitie

( 24 )
 • Monique

  Daar valt wat voor te zeggen Janneke. Hele dagen, uren achter elkaar bakken in de zon lijkt mij ook niet echt heel gezond als je lichaam dat niet gewend is. Het is goed om het langzaam op te bouwen. Echter dit gaat over kinderen. Kinderen die (volgens mij) ook nog steeds een hoop tijd buiten spenderen en dus met regelmaat blootgesteld worden aan de zon. Waarom die hysterie in hemelsnaam? Ik kan mij niet herinneren dat mijn moeder mij zoveel heeft ingesmeerd vroeger als kind en dat is 35/40 jaar geleden. En wij waren in de zomer toch echt heel veel op het strand te vinden. En ik heb er niets aan over gehouden. Ik heb er ernstig moeite mee dat ik “verplicht” gesteld word om mijn kinderen in te smeren. Ik doe het soms weleens hoor, als we op het strand zijn en ik voel de zon erg branden. En ook in Nieuw Zeeland heb ik ze soms weleens in moeten smeren. Maar elke dag wanneer de zon schijnt en als ze naar school gaan? Nee dat vind ik echt ronduit absurd!

  Beantwoorden
 • Mirjam

  Twee jaar geleden heb ik de directie van de school waar mijn kids op zitten gemaild en informatie gestuurd over de gevaarlijke chemische stoffen in zonnebrand.. de school adviseert namelijk om je kids in te smeren. Maarrrr.. de directie vond dat zij als school ouders niet kunnen dwingen om dit soort informatie te geven, maar ze kunnen blijkbaar wel ouders informeren om kids in te smeren en veel,ouders dus niet weten hoeveel onveilige zonnebrand crèmes er zijn. Mijn kids smeren zich alleen in als ze lang in de Zon zijn bijvoorbeeld op het strand. Met een veilige zonnebrand want die zijn er ook. Ik heb onderstaande van een site gekopieerd:

  Er zijn een aantal stoffen die vaak in zonnebrandcrèmes zitten en die kunnen leiden tot huidkanker of andere toxische reacties en disbalansen in het lichaam. Je doet er daarom goed aan zonnebrandcrèmes met een of meer van de volgende ingrediënten te mijden:

  Octinoxate (octylmethoxycinnamaat): wordt veel gebruikt in zonnebrandcrèmes omdat het weinig allergische reacties geeft, ook in combinatie met zonlicht. Aan de hand van dierproeven is echter aangetoond dat deze stof de oestrogeenbalans, schildklierfunctie en signaalfunctie in de hersenen kan verstoren. Bij blootstelling aan zonlicht zorgt dit ingrediënt voor een sterke toename van vrije radicalen, die op hun beurt het risico op kanker vergroten.
  Oxybenzone (benzofenon-3): wordt veel in verband gebracht met allergische reacties als gevolg van blootstelling aan zonlicht (fotoallergische reacties) en wordt in zeer grote mate door het lichaam geabsorbeerd. Zorgt bij blootstelling aan zonlicht voor een sterke toename van vrije radicalen welke leiden tot DNA-beschadiging en kanker, en kan leiden tot een verstoring van de hormoonbalans. De disbalans in de hormonen kan leiden tot endometriose.
  Octisalaat: absorbeert in geringe mate UVB en is op zichzelf niet schadelijk, maar het versterkt de absorptie van andere ingrediënten die wel kunnen leiden tot huidkanker.
  Avobenzone (Parsol 1789): absorbeert UVA maar is een instabiele stof die makkelijk kan worden afgebroken door zonlicht. De onbekende chemicaliën die vervolgens vrijkomen kunnen schadelijk zijn, met name in combinatie met de stof Octonoxate (zie eerder in deze lijst)
  Octocrylene: produceert zuurstofradicalen wanneer het blootgesteld wordt aan UV-licht, en deze kunnen leiden tot DNA-beschadiging en kanker
  Homosalate: vormt toxische metabolieten, kan de hormoonbalans licht verstoren en kan het binnendringen van bepaalde giftige stoffen in het lichaam bevorderen
  Ensulizole (Phenylbenzimidazole sulfonzuur): een UVB-beschermer die vrije radicalen produceert wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, en dit leidt tot DNA-beschadiging en kanker.
  Gemicroniseerde of Nano Zinkoxide en Nano Titaniumdioxide: wordt tegenwoordig veel gebruikt in zonnebrandcrème omdat het een grotere bescherming tegen de zon biedt dan grotere deeltjes zink. Echter, er is nog maar weinig bekend over mogelijke gezondheidseffecten van nanodeeltjes. Ze worden niet door de huid geabsorbeerd en lijken dus geen risico voor de gezondheid te zijn, toch wordt aanbevolen om de stof niet in te ademen via bv. zonnesprays.
  Padimaat O (Octyl Dimethyl PABA / PABA Ester): een afgeleide van het inmiddels verboden ingrediënt PABA die het vrijkomen van vrije radicalen stimuleert, het DNA beschadigt en daarmee het risico op kanker vergroot, de oestrogeenbalans verstoort en allergische reacties kan veroorzaken
  Menthyl anthranilaat: kan bij blootstelling aan zonlicht mogelijk schadelijke zuurstofradicalen produceren die leiden tot DNA-beschadiging en kanker.
  Sulisobenzone (benzofenon-4): kan huid-en oogirritaties veroorzaken. Wordt zelf niet geabsorbeerd door de huid maar kan de absorptie van andere stoffen bevorderen.

  Beantwoorden
  • Ank

   Conclusie van een ander onderzoek:, door mij vertaalt in alledaagse termen: UVA wordt ondanks de zonnebrandcreme toch doorgelaten. Je ziet geen roodheid van de huid maar onderhuids wordt de schade toch aangericht. UVB die zorgt voor de produktie van vit D, of omzetting naar vit D, juist die wordt wel tegengehouden door de zonnebrandcreme.
   Ook de ogen spelen een belangrijke rol in de opname van zonne-energie. De zonnestralen worden door de ogen opgenomen en gaan via neuronen? door het hele lichaam. Het dragen van een zonnebril zorgt ervoor dat ook deze route van gezondheid afgesloten wordt.
   In het boek “in the Dark” van Jason Bawden Smith wordt een hoofdstuk gewijd aan de zon en welk effect de zon op ons heeft als levensbrengende kracht voor ons en al wat leeft. Verder is dit boek gewijd aan de gevaren en gevolgen van EMF en wat je er aan kunt doen. Dit boek werd aanbevolen door George Kavassilas. Ik heb ondertussen een Blue Shield aangeschaft als protectie tegen de EMF straling en ook amber glazen besteld die je enigszins beschermen tegen het blauwe licht van de tv, de computer en je tablet in de avonduren. TV kijk ik niet meer, maar om een beetje bij te blijven op alle fronten, maak ik wel veel gebruik van mijn tablet.

   Beantwoorden
  • MichellevL

   Niet dat ik me er altijd aan hou.. een simpele richtlijn zou zijn; wat je niet kunt eten of drinken, doe je ook niet op je lichaam…..
   Nu zit er tegenwoordig in eten en drinken ook shit dus of die vogel nog op gaat?

   Beantwoorden
   • Joost

    Moet je eens een tijdje een dieet van shampoo en zeep tot je nemen, word je óók niet gezond van, toch ben ik blij dat ikzelf en de anderen om mij heen het gebruiken?

    Beantwoorden
    • MichellevL

     Haha ik zei al, niet dat ik me er altijd aan hou?
     Hoewel er toch echt andere manieren zijn om je te verzorgen zonder die troep en toch lekker schoon en fris te zijn.
     Het is waar je voor kiest?

     Beantwoorden
    • annemarie

     Ik ken weer heel veel mensen, bijvoorbeeld mijn partner, die nooit shampoo en zeep gebruikt hebben. En ècht, ze stinken niet hoor 😉 water wast perfect schoon. mijn kinderen hebben ook nooit zeep/shampoo gebruikt en ze worden echt wel schoon met ‘slechts’ water. Ikzelf gebruik inmiddels wel weer shampoo omdat mijn haar een lengte heeft bereikt dat ik het anders elke dag 2 keer helemaal moet uitkammen en daar heb ik geen zin in, maar shampoo en zeep om je schoon te houden is pure onzin.

     Beantwoorden
     • Sebas36

      Ik moet wel shampoo gebruiken ander word ik helemaal gek van de klitten.
      Maar ik gebruik ruim een jaar geen deo, en ik stink niet!
      Gewoon vers eten en geen voorverpakte Enummers. Sterke kruiden en bv knoflooksaus en MAYO vermijden en een beetje kort houden onder de oksels want oud zweet stinkt wel door bacteriegroei e.d.
      Verder eet ik gewoon alles, voornamelijk rood vlees vis en rijst en verse sla/fruit (geen aardappels). Varkensvlees vermijd ik want daar krijg ik vreemde huidontstekingen van. Ook een patatje of een balletje gaat er ook zo nu en dan wel in.

      Van 15 koppen koffie per dag naar 2 per dag, overdag verder alleen nog water en Icetea en s’avonds een biertje.
      Als jezelf Joost goed verzorgt, heb je zeep en deo niet eens nodig. Opden duur verdwijnt zelfs die irritante lichaamsgeur die mensen de hele dag proberen te verbergen met zeep en deo….

      Beantwoorden
 • Monique

  Kijk hier hebben we iets aan. Dank voor de info Mirjam 🙂

  Beantwoorden
 • Gerben

  Moslimvrouwen hebben vaak een vitamine D te kort vanwege hoofd doek
  Google maar eens: vitamine d tekort moslimvrouwen
  Dus blok de zon met creame
  Zorgen de kanker verwekkende stoffen niet voor het juiste effect
  Krijg je een vit. D tekort Vit. D voorkomt kanker
  http://www.optimalegezondheid.com/de-symptomen-een-vitamine-d-tekort/
  Win win situatie dus voor de farmaceutische mafia

  Beantwoorden
  • Jos

   Tis da, alles is omgedraaid in de ‘open’ psychiatrische inrichting waar wij in leven.

   Stay Human,
   Jos.

   Beantwoorden
   • Sebas36

    Tja, onze Nederlandse gezondheidsdienst het RIVM dit dit juist in de gaten moeten houden. Helaas spreken deze onderzoekers met 2 monden omdat onderzoek/opleiding betaald word door de grote firma’s.
    AL die schoolcampussen bijvoorbeeld hangen vol met sponsorborden en gebouwnamen van grote firma’s.

    1999
    Eduard J. Bomhoff– 27 januari 1999
    “Bij het RIVM gaat het niet alleen om analyses die niet zo objectief zijn als men wel zou wensen, maar nu zelfs om feiten die geen feiten blijken te zijn”, zo stelt E. J. Bomhoff.

    2017
    Barsten in RIVM-bolwerk; medewerkster stapt op..

    Na bijna 2jr. is er geen reet veranderd, in deze periode kan je zo een a4tje met schandalen bij elkaar halen. Dekkingsgedrag bij medische fouten, vervalsen van rapporten en/of data enz..
    Een corrupte bende..

    Beantwoorden
 • Gerben

  Net als bij roken stoppen ze eerst kankerverwekkende stoffen door je shag
  En waarschuwen ze mer
  Tabaksrichtlijn enthält überhaupt 70 stoffe, die erwiesenermaben krebserregend sind

  Propaganda Klinkt in het Duits altijd beter

  Beantwoorden
 • annemarie lourens

  Haha mensen kijken altijd zo verbaasd als ik zeg dat ik mijn kinderen nooit insmeer! Zelfs niet aan het strand, maar mijn kinderen lopen ook altijd buiten en zodra het weer het ook maar een beetje toelaat zo bloot mogelijk. Soms ontdek ik een iets roder schoudertje, dat blijft, ik verbrand zelf ook nog wel eens, stom, te stil of te lang in de (volle middag-) zon gezeten, maar om bij het eerste lente zonnestraaltje massaal al die kindergezichtjes in te gaan smeren! Hysterie! Net als die zonnebrilletjes (bij baby’s al!!!) trouwens… Te bizar. Er is ook bepaalde voeding trouwens die zorgt voor een huid die minder snel verbrand, zoals de avocado en verschillende noten. Ik kan zo snel de website niet vinden waar ik dat gevonden heb, maar via google wel te vinden voor geinterresseerde ouders 🙂

  Beantwoorden
  • Theo Thuis

   Annemarie en andere geinteresseerden:
   Zoekresultaten op sunburn en avocado bij Goodgopher, een goede zoekmachine voor de alternatieve media:
   http://goodgopher.com/SearchResults.asp?query=sunburn+avocado&pr=GG
   Zat links te vinden!

   Ben zelf in het haagse achter de duinen aan het strand opgegroeid, samen met 3 zussen en 2 broers. Allen nooit ingesmeerd en van baby af aan in de volle zon gepleurd. We zijn nu bijna allemaal de 60 gepasseerd en ge-zon-d! Geen huidproblemen niks, nada, niente.
   Voor mij is het allemaal logisch, want we worden van nature al beschermd. Zit je te lang in de zon, dan verbrand je. Maar de zon is ook onze belangrijkste brandstof, daarom wordt aanbevolen om minimaal 15 minuten per dag te zonnen.
   Dat je van de zon huidkanker oploopt is een mythe. Het is een feit, dat zonlicht de kans op kanker juist verminderd met 60%! Veel studies tonen aan, dat mensen die in zonnigere landen wonen veel minder doodgaan aan kanker. Er zijn ook overtuigende bewijzen voor, dat de zon beschermt tegen MS, borstkanker en huidkanker. Verder lezen op: http://www.tadakaluri.org/the-top-10-health-myths-finally-exposed , waar ook 9 andere gezondheids mythes worden ontkracht.
   Als je in de fabeltjeskrant geloofd, dan is het dus geen probleem, als je allemaal zware metalen op je huid smeert met smeermiddelen, waarvan 75% ook nog eens kankerverwekkende chemische stoffen bevatten.
   Dat we moeten smeren klinkt dan wel wat onbetrouwbaar uit de mond van een smeerlap, die lid is van de meest smerige en corrupte poly-tic partij van nl: vvd!

   Beantwoorden
 • raarkonijn

  hoi,
  Ik heb een heel andere kijk op ziekten in het algemeen en dus ook op huidkanker. Als er zaken (conflicten) in ons leven gebeuren waar we niet mee om kunnen gaan, op bewustzijnsniveau dus, gaat er in ons lichaam een programma lopen om er toch mee te kunnen dealen. We gaan het als het ware via ons lichaam oplossen. Dat is in mijn optiek ook de functie van de 3D wereld waarin we leven. Dit proces van oplossen via het lichaam is wat we tegenkomen als ziekte in ons leven. Bij elke ziekte hoort een thema en als we die uitwerken of doorleven, groeien we in bewustzijn. Dit programma is eigenlijk een 2e kans om met de conflicten in ons leven om te gaan die we in 1e instantie niet konden handelen. Zo’n programma heeft 2 fasen. In de eerste fase helpt ons lichaam ons met het conflict om te gaan. deze fase duurt dan ook net zo lang als het conflict waarde voor ons heeft. De 2e fase begint zodra het conflict is opgelost/geen waarde meer heeft. Maar, in deze 2e fase moet alles wat ons lichaam gedaan heeft om ons erdoorheen te helpen, weer teruggebouwd/afgebroken worden. en dan voelen we ons ziek. Nu moet ons vergrote bewustzijn ons lichaam erdoorheen helpen. Deze ziekte is gelijk de test of we het conflict wel degelijk in ons bewustzijn begrepen hebben.

  Huidkanker is een verdikking van de huid. We gaan die dikke huid kweken om onszelf te beschermen (fase 1). Dit is ook de functie van die dikke huid. Hier komt het spreekwoord Een dikke huid hebben ook vandaan.
  Als deze verdikking niet meer nodig is, we hebben het conflict begrepen, dan gaat ons lichaam aan het werk om de verdikking af te bouwen (fase 2).
  en na afloop van het proces hebben we een nieuwe, frisse huid.

  alleen, wij zijn zo bang gemaakt voor alles dat we op veel te veel zaken reageren. we zijn bang gemaakt voor de zon. Het resultaat daarvan is onze reactie met huidverdikking, wat we kanker noemen. en daarna zijn we bang voor de kanker. terwijl dat een doodnormaal proces van ons lichaam is.
  En dit is van toepassing op nog veel meer zaken in ons leven.

  Gelukkig hebben we een keus, we kunnen onze angst, want dat hebben de meesten van ons nu eenmaal, opzij zetten en dan weer vanuit onszelf, vanuit wie we in werkelijkheid zijn, gaan reageren. (en nu begin ik een beetje op Micky te lijken)
  Als we rood worden van de zon wil dat alleen zeggen dat we er nog niet voldoende mee om kunnen gaan. We kunnen de geweldige energie van de zon dan nog niet in onszelf opnemen en gebruiken. Maak tot dat je dat wel kunt de keus om verstandig met die zonne-energie om te gaan en af en toe de schaduw op te zoeken.
  Je gedachte over de zon veranderen wil ook al een heleboel helpen. angst kwijt raken doet altijd wonderen.

  Beantwoorden
 • Mirjam

  Gelukkig hebben we nu de smart Sun indicator uv polsband.. 😉 https://www.kruidvat.nl/kruidvat-solait-smart-sun-indicator-uv-polsband/p/3418549

  Beantwoorden
  • Amilius

   En gelukkig bestaat er aloë vera, een makkelijke en mooie plant die vele toepassingen op medische gebieden heeft.
   Zonnebrand is een van deze plant zijn specialiteiten.
   Ik heb er een aantal en snij er regelmatig een blad af, die blijft ongebruikt nog heeel lang goed in de koelkast.
   Er zijn ook losse bladen te koop op sommige markten (heb ze op de haagse markt gezien voor een paar euro).
   Maar je eigen plant is letterlijk goud waard, zeker in de zomer met de zon of met roekeloze kinderen die vaak wondjes hebben.
   Tubes en smeermiddelen de deur uit dus, en plantjes er voor in de pek zetten. Is nog gezelliger ook ?

   Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Wow…. bedankt voor de link/tip Mirjam, dit product is wat mij betreft het ultieme bewijs van hoe dom de gemiddelde gehersenspoelde mens momenteel is. Dit product speelt daar handig op in haha. Ik citeer “Meet de hoeveelheid UV-zonlicht waaraan je huid wordt blootgesteld met de Kruidvat Solait Smart Sun Indicator UV Polsband. De polsband verandert van kleur om aan te geven wanneer je je opnieuw moet insmeren met zonnebrand.
   De Kruidvat Solait Smart Sun Indicator UV Polsband laat niet alleen zien wanneer je je opnieuw moet insmeren, maar ook wanneer je de zon moet vermijden. Het polsbandje meet zowel UVA als UVB straling en is altijd en overal te gebruiken, ook in het water. De band is geschikt voor alle huidtypen, vanaf de zeer gevoelige huid (huidtype 1). Ook is het bandje geschikt voor kinderen: op het polsbandje is ruimte om een telefoonnummer op te schrijven”

   Rot op met je aloë vera Amilius, geef mij maar gewoon zo’n bandje! 😉

   Beantwoorden
 • Aloe vera

  Ja Aloë Vera is niet alleen goed tegen zonnebrand maar heeft nog veel meer voordelen voor de gezondheid zie hier:https://www.isditwelgezond.nl/aloe-vera/

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>