De Smeerpolitie

Abonneer
Abonneren op
24 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Monique
4 jaren geleden

Daar valt wat voor te zeggen Janneke. Hele dagen, uren achter elkaar bakken in de zon lijkt mij ook niet echt heel gezond als je lichaam dat niet gewend is. Het is goed om het langzaam op te bouwen. Echter dit gaat over kinderen. Kinderen die (volgens mij) ook nog steeds een hoop tijd buiten spenderen en dus met regelmaat blootgesteld worden aan de zon. Waarom die hysterie in hemelsnaam? Ik kan mij niet herinneren dat mijn moeder mij zoveel heeft ingesmeerd vroeger als kind en dat is 35/40 jaar geleden. En wij waren in de zomer toch echt heel… Lees verder »

4 jaren geleden

Twee jaar geleden heb ik de directie van de school waar mijn kids op zitten gemaild en informatie gestuurd over de gevaarlijke chemische stoffen in zonnebrand.. de school adviseert namelijk om je kids in te smeren. Maarrrr.. de directie vond dat zij als school ouders niet kunnen dwingen om dit soort informatie te geven, maar ze kunnen blijkbaar wel ouders informeren om kids in te smeren en veel,ouders dus niet weten hoeveel onveilige zonnebrand crèmes er zijn. Mijn kids smeren zich alleen in als ze lang in de Zon zijn bijvoorbeeld op het strand. Met een veilige zonnebrand want die… Lees verder »

Ank
4 jaren geleden
Reply to  Mirjam

Conclusie van een ander onderzoek:, door mij vertaalt in alledaagse termen: UVA wordt ondanks de zonnebrandcreme toch doorgelaten. Je ziet geen roodheid van de huid maar onderhuids wordt de schade toch aangericht. UVB die zorgt voor de produktie van vit D, of omzetting naar vit D, juist die wordt wel tegengehouden door de zonnebrandcreme. Ook de ogen spelen een belangrijke rol in de opname van zonne-energie. De zonnestralen worden door de ogen opgenomen en gaan via neuronen? door het hele lichaam. Het dragen van een zonnebril zorgt ervoor dat ook deze route van gezondheid afgesloten wordt. In het boek “in… Lees verder »

Ank
4 jaren geleden
Reply to  Ank

Als ik schrijf dat de schade wel aangericht wordt onderhuids, bedoel ik natuurlijk dat dit gebeurd na overmatige blootstelling van het lichaam aan de hete middagzon.

4 jaren geleden
Reply to  Mirjam

Niet dat ik me er altijd aan hou.. een simpele richtlijn zou zijn; wat je niet kunt eten of drinken, doe je ook niet op je lichaam…..
Nu zit er tegenwoordig in eten en drinken ook shit dus of die vogel nog op gaat?

Joost
4 jaren geleden
Reply to  MichellevL

Moet je eens een tijdje een dieet van shampoo en zeep tot je nemen, word je óók niet gezond van, toch ben ik blij dat ikzelf en de anderen om mij heen het gebruiken?

4 jaren geleden
Reply to  Joost

Haha ik zei al, niet dat ik me er altijd aan hou?
Hoewel er toch echt andere manieren zijn om je te verzorgen zonder die troep en toch lekker schoon en fris te zijn.
Het is waar je voor kiest?

annemarie
4 jaren geleden
Reply to  Joost

Ik ken weer heel veel mensen, bijvoorbeeld mijn partner, die nooit shampoo en zeep gebruikt hebben. En ècht, ze stinken niet hoor 😉 water wast perfect schoon. mijn kinderen hebben ook nooit zeep/shampoo gebruikt en ze worden echt wel schoon met ‘slechts’ water. Ikzelf gebruik inmiddels wel weer shampoo omdat mijn haar een lengte heeft bereikt dat ik het anders elke dag 2 keer helemaal moet uitkammen en daar heb ik geen zin in, maar shampoo en zeep om je schoon te houden is pure onzin.

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  annemarie

Ik moet wel shampoo gebruiken ander word ik helemaal gek van de klitten. Maar ik gebruik ruim een jaar geen deo, en ik stink niet! Gewoon vers eten en geen voorverpakte Enummers. Sterke kruiden en bv knoflooksaus en MAYO vermijden en een beetje kort houden onder de oksels want oud zweet stinkt wel door bacteriegroei e.d. Verder eet ik gewoon alles, voornamelijk rood vlees vis en rijst en verse sla/fruit (geen aardappels). Varkensvlees vermijd ik want daar krijg ik vreemde huidontstekingen van. Ook een patatje of een balletje gaat er ook zo nu en dan wel in. Van 15 koppen… Lees verder »

Monique
4 jaren geleden

Kijk hier hebben we iets aan. Dank voor de info Mirjam 🙂

Gerben
4 jaren geleden

Moslimvrouwen hebben vaak een vitamine D te kort vanwege hoofd doek
Google maar eens: vitamine d tekort moslimvrouwen
Dus blok de zon met creame
Zorgen de kanker verwekkende stoffen niet voor het juiste effect
Krijg je een vit. D tekort Vit. D voorkomt kanker
http://www.optimalegezondheid.com/de-symptomen-een-vitamine-d-tekort/
Win win situatie dus voor de farmaceutische mafia

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Gerben

Tis da, alles is omgedraaid in de ‘open’ psychiatrische inrichting waar wij in leven.

Stay Human,
Jos.

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Tja, onze Nederlandse gezondheidsdienst het RIVM dit dit juist in de gaten moeten houden. Helaas spreken deze onderzoekers met 2 monden omdat onderzoek/opleiding betaald word door de grote firma’s. AL die schoolcampussen bijvoorbeeld hangen vol met sponsorborden en gebouwnamen van grote firma’s. 1999 Eduard J. Bomhoff– 27 januari 1999 “Bij het RIVM gaat het niet alleen om analyses die niet zo objectief zijn als men wel zou wensen, maar nu zelfs om feiten die geen feiten blijken te zijn”, zo stelt E. J. Bomhoff. 2017 Barsten in RIVM-bolwerk; medewerkster stapt op.. Na bijna 2jr. is er geen reet veranderd, in… Lees verder »

Sebas36
4 jaren geleden
Reply to  Sebas36

“bijna 20jr”, sry..

Gerben
4 jaren geleden

Net als bij roken stoppen ze eerst kankerverwekkende stoffen door je shag
En waarschuwen ze mer
Tabaksrichtlijn enthält überhaupt 70 stoffe, die erwiesenermaben krebserregend sind

Propaganda Klinkt in het Duits altijd beter

annemarie lourens
4 jaren geleden

Haha mensen kijken altijd zo verbaasd als ik zeg dat ik mijn kinderen nooit insmeer! Zelfs niet aan het strand, maar mijn kinderen lopen ook altijd buiten en zodra het weer het ook maar een beetje toelaat zo bloot mogelijk. Soms ontdek ik een iets roder schoudertje, dat blijft, ik verbrand zelf ook nog wel eens, stom, te stil of te lang in de (volle middag-) zon gezeten, maar om bij het eerste lente zonnestraaltje massaal al die kindergezichtjes in te gaan smeren! Hysterie! Net als die zonnebrilletjes (bij baby’s al!!!) trouwens… Te bizar. Er is ook bepaalde voeding trouwens… Lees verder »

Theo Thuis
4 jaren geleden

Annemarie en andere geinteresseerden: Zoekresultaten op sunburn en avocado bij Goodgopher, een goede zoekmachine voor de alternatieve media: http://goodgopher.com/SearchResults.asp?query=sunburn+avocado&pr=GG Zat links te vinden! Ben zelf in het haagse achter de duinen aan het strand opgegroeid, samen met 3 zussen en 2 broers. Allen nooit ingesmeerd en van baby af aan in de volle zon gepleurd. We zijn nu bijna allemaal de 60 gepasseerd en ge-zon-d! Geen huidproblemen niks, nada, niente. Voor mij is het allemaal logisch, want we worden van nature al beschermd. Zit je te lang in de zon, dan verbrand je. Maar de zon is ook onze belangrijkste… Lees verder »

raarkonijn
4 jaren geleden

hoi, Ik heb een heel andere kijk op ziekten in het algemeen en dus ook op huidkanker. Als er zaken (conflicten) in ons leven gebeuren waar we niet mee om kunnen gaan, op bewustzijnsniveau dus, gaat er in ons lichaam een programma lopen om er toch mee te kunnen dealen. We gaan het als het ware via ons lichaam oplossen. Dat is in mijn optiek ook de functie van de 3D wereld waarin we leven. Dit proces van oplossen via het lichaam is wat we tegenkomen als ziekte in ons leven. Bij elke ziekte hoort een thema en als we… Lees verder »

4 jaren geleden

Gelukkig hebben we nu de smart Sun indicator uv polsband.. 😉 https://www.kruidvat.nl/kruidvat-solait-smart-sun-indicator-uv-polsband/p/3418549

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Mirjam

En gelukkig bestaat er aloë vera, een makkelijke en mooie plant die vele toepassingen op medische gebieden heeft. Zonnebrand is een van deze plant zijn specialiteiten. Ik heb er een aantal en snij er regelmatig een blad af, die blijft ongebruikt nog heeel lang goed in de koelkast. Er zijn ook losse bladen te koop op sommige markten (heb ze op de haagse markt gezien voor een paar euro). Maar je eigen plant is letterlijk goud waard, zeker in de zomer met de zon of met roekeloze kinderen die vaak wondjes hebben. Tubes en smeermiddelen de deur uit dus, en… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius
4 jaren geleden

Ja Aloë Vera is niet alleen goed tegen zonnebrand maar heeft nog veel meer voordelen voor de gezondheid zie hier:https://www.isditwelgezond.nl/aloe-vera/