Sympathie voor de duivel

( 22 )
 • Wesley Brisco

  Mooi artikelen.

  Het grappige is dat nog maar weinig mensen doorhebben dat ze denken dat alles wat we hier doen we doen op basis van zogenaamde keuzes die we denken te maken. Ga ik rechts of linksaf? vervolgens denk je dat je zelf kiest om rechtsaf te gaan terwijl dit van bovenaf wordt bepaald. De weg die wij allen volgen is de weg naar een huwelijk aangaan met jezelf. Het mannelijk en vrouwelijk in balans is het zogenaamde heilige huwelijk. De bruid en de bruidegom. The kingdom of Heaven. Daarin bestaan geen dualiteit omdat alles daar in balans is en balans betekent perfectie. De bedoeling is dat de schepping wordt geperfectioneerd. De kennis die wij allen bezitten komt allemaal terug bij ons hier op aarde. Ik geloof alleen dat wij als mensheid wel een soort wedergeboorte moeten ondergaan. Dit is het meeste pure wat je ooit hebt gevoeld en zal voelen. Er zullen nog veel tranen vloeien de komende tijd. Tranen van blijdschap en puurheid. The Koning komt terug en dat zijn wij met zijn allen. Geloof heeft niets te maken met religie, maar met de kracht dat je overtuigd bent van je eigen kwaliteiten in wat hier allemaal mogelijk is.

  Groetjes Wesley

  Beantwoorden
  • Mirjam

   Wat mooi gezegd Wesley. Ik voel dat hetzelfde, het huwelijk aangaan met jezelf.. de man en vrouw in jezelf in balans brengen.. weer in een eenheid. Het gaat zoveel verder dan weten wat de matrix is.. het is het aangaan van de matrix delen in jezelf, al het geconditioneerde uit je halen. Beperkingen hebben we zelf gecreeerd, en daar kunnen we dus zelf uit komen, in vertrouwen in je pad en je ziel (jezelf). Naarmate je de matrix delen in jezelf transformeert wordt dit ook weer gereflecteerd naar anderen. Je hoeft dan steeds minder spiegels aan te trekken die jou je matrix delen spiegelen.

   Het duister ontkennen is jezelf niet geheel durven zien. New age heeft dat heel mooi gebracht door iedereen 1 kant te laten zien net zoals religie.

   Beantwoorden
 • Sebas36

  Precies wat ik ook bedoel met mijn Luciferanisme. Er zijn meerdere hoeken waar je ECHTE kennis vandaan kan halen. De meeste lichtwerkers zijn JUIST het duister in een licht jasje.
  Goed en slecht duister en licht zijn enkel een andere zijde van dezelfde munt. God en satan op -5D is dus ook een en dezelfde entiteit, en heeft beide nodig om in balans te blijven .

  Het Yin en Yang teken staat hiervoor, licht heeft ook donker nodig om in balans te blijven en andersom ook. Daarom die puntjes ook, naar gelang waar nodig is worden die punten in de Yin en Yang groter of kleiner om het de hele -5D matrix in balans te houden….

  Deze hebben mekaar ook nodig net zoals een positief deeltje en een negatief deeltje dus onlosmakelijk met elkaar verbonden (op het lagere dimensionale vlak althans)
  Goed en slecht bestaat enkel hoe je met je kennis omgaat niet waar je kennis vandaan komt.. Kennis is macht.

  gr. Sebas

  Beantwoorden
 • Freeflip

  Micky, hoop dat je een goeie vakantieweek hebt gehad.
  Dank voor dit schrijven, heel interessant.

  Groet Freeflip

  Beantwoorden
 • Monique

  Dit is weer een juweeltje van een column. Dank je wel Micky!

  Beantwoorden
 • Amilius

  Ik had meer sympathie voor de duivel dan voor het leven.
  Dit bracht me tot
  https://youtu.be/Bl4dEAtxo0M

  En uiteindelijk altijd weer bij dit
  https://youtu.be/98AJUj-qxHI

  Beantwoorden
 • Sebas36

  Sympathy for the Devil, het favoriete nummer nummer van mij en m’n vader van de Stones. Heel apart. Mijn vader en ik zijn alletwee Stones fan.

  Goede keuzes Amilius
  Master of puppets (obey your master)
  https://www.youtube.com/watch?v=kV-2Q8QtCY4

  Enter the sandman
  https://www.youtube.com/watch?v=87by1DjfxLw

  En geloof me, er zit meer achter deze teksten dan je denkt, als je ever over de titels dieper nadenkt valt denk ik het kwartje wel.

  gr. sebas

  Beantwoorden
  • Amilius

   Mee eens Sebas, dat kwartje is ooit gevallen.
   Metallica heeft een hoop diepgang voor wie het horen wil. En….Ze brengen het goed!?

   Beantwoorden
 • Gerben

  Deze is er ook nog
  Draaide ik vroeger om m’n moeder te treiteren
  https://m.youtube.com/watch?v=_3Vynew5mrw

  Beantwoorden
 • hans coudyser

  Er is een hier niet zo gekend oud verhaal uit India over de scheppende God Brahma.
  Deze was in oorsprong helemaal alleen.
  Behalve Brahma was er niks anders.

  Het verhaal gaat als volgt dat Brahma zich begon te vervelen.
  Daarom besloot hij een spelletje te gaan doen.
  Probleem was dat hij helemaal alleen was.
  Daarom schiep hij godin Maya, gewoon om plezier mee te hebben . ..

  Toen Maya er eenmaal was en Brahma haar de reden van haar bestaan vertelde, zei ze :
  “ok, ik weet wel een prachtig spel om samen te spelen, maar dan moet je wel eerst precies doen
  wat ik zeg”.

  Bragma ging daarmee akkoord.
  Om dit ‘prachtig’ spel te kunnen spelen moest hij van Maya de aarde creëren en vervolgens alles wat we nu kennen als de ons omringende levende wezens, de bergen, het weer, de zeeën, vuur, winden …

  Maya was in haar nopjes en zei :
  “Wat mooi is die wereld van illusie die je hebt gecreëerd.
  Nu wil ik wel nog dat je een soort dier maakt dat intelligent en bewust genoeg is om je schepping
  naar waarde te schatten.”

  En zo geschiedde dat Braham uiteindelijk de mens schiep.

  Ongeduldig als hij leek vroeg hij haar vervolgens of ze nu eindelijk konden beginnen spelen.

  “We beginnen nu meteen”, antwoordde ze.

  Voor hij het besefte nam ze Brahma vast en sneed hem in ontelbaar vele kleine stukjes.
  In iedere mens stopte ze een stukje van hem en ze zei.
  ‘Nu begint het spel pas echt!
  Ik zal ervoor zorgen dat je vergeet wie je bent,
  zodat je wanhopig op zoek gaat om jezelf te vinden.’

  Vervolgens creëerde Maya de droom en plaatste ieder van ons in die droom.
  Het verhaal gaat dat tot vandaag Brahma in Maya’s droom verstrikt zit; zich in ieder van ons -soms tot het waanzinnige toe – probeert te herinneren wie hij eigenlijk is.
  Het spel eindigt in wie gaat winnen : Brahma die zich losrukt uit Maya’s droom en zo zichzelf terug herinnert of Maya die er met al haar listen blijft in slagen om dit te verhinderen …

  De opvattingen over de afloop zijn divers, net zoals over de rol van Maya… Dit verhaal komt wereldwijd voor bij tal van volkeren.
  De woorden met hun onderlinge samengang bevatten meerdere ‘lagen’ van betekenis.
  Het is interessant bij gans deze belichting de diverse begrippen over Maya in de diepte te onderzoeken. Blavatsky heeft er ook nogal wat over geschreven, deze zijn fel gecounterd door odm Jules Van Rooyen in zijn werk ‘de sluiproutes van de macht’. Jules verwijst naar een psychologisch onderzoek van Blavatsky. De inhoud hiervan werd dan weer zwaar onderuit gehaald binnen theosofische kringen (http://www.theosofie.net/onlineliteratuur/spr/affidavit.htm) enz. enz.
  Allemaal mogelijk in de wereld van Maya …
  Voor mij is het al lang geen spel meer. Net zoals voor Maya (?)… xx

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ik wil wel eens weten wat voor spul die Indiërs allemaal roken dat ze dit soort flauwekul geloven en/of door vertellen, en wat jij eventueel gerookt en/of geslikt of gesnoven hebt dat je het blijkbaar een goed idee vond om deze nonsens hier als reactie te plaatsen?

   Die vragen vind ik velen malen interessanter namelijk dan het verhaal wat ik net gelezen heb en waar ik een paar minuten van mijn tijd aan verkloot heb die ik nooit meer terug krijg…. 😉

   Beantwoorden
   • hans coudyser

    Er is nog een zee van tijd om daar achter te komen Micky. Een andere mogelijkheid is misschien om eens samen dat spul te drinken waarover je schreef gepresenteerd door de onschuld van een kinderhart. XX

    Beantwoorden
  • Sebas36

   Pff het Hindoeisme, een van de stromingen waar ik mijn vingers niet aan brand qua scheppingsverhalen. Er zijn volgens mij wel 10.000 verschillende stromingen hierin met allemaal een eigen verhaal over de schepping en hoe hij zijn 5de hoofd kwijt is geraakt.

   Ik d8 dat de Griekse mythologie zware kost was (wat ik in principe volg) Maar daar zit tenminste 1 lijn in.
   Een paar stromingen met allemaal een zeer verschillend verhaal.
   Mahabharata
   Dharma Shastra van Manu
   Vishnu Purana
   Padma Purana
   Matsya Purana

   Ik heb best wel veel uitzendingen van Floortje Dessing gezien in de afgelopen 20jr. Inderdaad drugs gebruiken kennen ze daar wel in India…

   Beantwoorden
 • Rolf Künen

  Hoi, je hebt hopelijk niet over mij?
  Zowel van buiten en binnen of in elke dimensie
  Zijn we allemaal “God”, de ontegenzeggelijke verbondenheid van alles met elkaar komt daardoor tot zijn recht. Er is geen verschil tussen leven en dood enzovoort
  Alhoewel ik me afvraag waarom mensen in de hemel geloven, terwijl de aarde een gesloten systeem is en de doden hier tijdelijk blijven op deze planeet, de hemel is alles buiten de atmosfeer in een universum wat leven mogelijk maakt buiten alle andere dimensies, universums.

  Beantwoorden
  • Sebas36

   Jup wij zijn allemaal god, enkel afgescheiden. Zie mijn reactie op;
   De kracht van de weg naar compressie…

   Beantwoorden
   • Rolf Künen

    Muren om ons heen bouwen we zelf.
    Dat klopt ja. Toch is de muur ook een verbintenis, klop maar is tegen de muur als je in een rijtjeshuis zit, de buurman zal je vast wel een keer horen.
    God=een=alles

    Beantwoorden
 • rob

  Hier wordt de duivel toch even beet beet genomen, lol. https://youtu.be/zFGIqSed4fI.
  En nog wat dangerous shit, https://youtu.be/2L9RZYguI0Q

  Beantwoorden
 • Elles

  Mickey, ik ben een beetje jaloers op het feit hoe jij mensen op een satirische manier een spiegel voor kan houden. Ik blijf vaak veel te netjes en “aardig” als een ander mij ronduit belazerd domweg omdat ze in een positie zitten dat ze dat kunnen maken. In mijn hoofd draait dan regelmatig wat ik had moeten zeggen, maar om de lieve vrede niet gedaan heb, zonde van de energie. Zeg direct wat je op je hert hebt is voor beide partijen het beste, dan groeit de ander niet tot “demonische” proporties en voel je je ook niet het piepkuikentje. Wat een dijk van een artikel, bedankt .

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>