Waarom denken mensen dat Ronald Bernard een acteur is?

( 57 )
 • Monique

  Niets aan toe te voegen eigenlijk 🙂

  Beantwoorden
 • ientje

  Zo!Goed gesproken, Micky, ik deed het met minder woorden, maar alles klopt wat je zegt. Zovelen zijn achter de mind-ego’s aangelopen, ik hoop dat diegenen wel de weg naar hun hart en gevoel (terug) vinden

  Beantwoorden
  • only you

   Dat gevoel hou ik er ook over, zit er te gelikt uit?
   Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken?

   Beantwoorden
 • math

  Er is een informatie-oorlog bezig over de gehele wereld. Dit geld ook voor de alternatieve media. Het enigste vreemde aan de zaak is dat normaliter als je in de financiële fluit, je laatste dagen zijn geteld. En onbegrijpelijk vind ik dat een spijtoptant toch weer in dezelfde financiële wereld zijn brood probeert te verdienen.

  Beantwoorden
  • Monique

   Misschien omdat hij daarin thuis is en iets goeds wil doen met wat hij weet? Of moet hij dan een cursus breien gaan geven ofzo?

   Beantwoorden
   • math

    De financiële wereld stuurt en beheerst de wereld, het is de grootste en gevaarlijkste maffia schorem ( krapuul ) organisatie wat god onder zon heeft.

    Beantwoorden
 • charlud

  Binnen de alternatieve media zitten ook gewoon een stelletje fantasten die alles en nog wat opschrijven en ventileren. Ik ben een gepensioneerde ICT-er die veel met data-analyse gewerkt heb en bij het lezen van sommige artikelen gaan bij mij de wenkbrauwen fronzen(een overgebleven beroepsdeformatie). Een zekere Martin Vrijland heeft zeer negatieve artikelen over Ronald geschreven. Via googlen over Martin ben ik erachter gekomen dat deze meneer zelf een verleden heeft waar het woord integriteit nog uitgevonden moest worden. O.a. heeft hij de titel ing. gevoerd terwijl hij niet was afgestudeerd. Je hebt volkomen gelijk Mickey want bij het lezen van sommige reacties dan is het eerste wat mij opvalt ongefundeerde uitspraken en het poneren van drogreden.

  Beantwoorden
 • Hans Coudyser

  Enkele dagen voor het recentste youtube over bernard de wereld werd ingestuurd verscheen er op wanted to know een uitgebreid artikel van ella s.over kindermisbruik. Ik vond het opvallend dat die bernard daarin niet werd vermeld en vroeg me via de reacties af hoe dat dit komt met een link van
  Martin V. Ik ben toen publiekelijk door de hoofdredacteur afgesnauwd en meer. De link naar martin werd verwijderd. Tja. Dit trok mijn aandacht… Het is redelijk normaal dat er verschillende opvatingen zijn. Het is zielig dat die destructief worden uitgespeeld. Persoonlijk ben ik van opvatting dat ie al lang naar nirvana zou gestuurd zijn met alles wat hij aangeeft te weten. Er is een jaren geleden ? Ontstaande conflict ontstaan binnen alt.media nl. Wat ook de aanleiding(en) mogen geweest zijn. Ik heb ook geleerd onderscheid te maken tussen wat mensen zijn en wat ze weten en aanbieden.vermoedelijk werden er velen ingeluisd. De tijd zal het wel uitwijzen. De meesten zal dit dan niet meer interesseren … Xhans.

  Beantwoorden
  • Mari

   Ik kan het alleen maar met je eens zijn.. hij was inderdaad allang naar Nirvana gestuurd en waarom geen echte bewijzen/namen geven als je dan toch dit interview doet. Daardoor in mijn ogen geen echte klokkenluider en als je de interviews naast elkaar legt dan spreekt hij zich tegen..en klopt het net niet allemaal. Bij de Illuminatie draait alles om symbolen en je zou eens die Blije Bank kunnen onderzoeken.. die heeft toch al behoorlijk wat geld opgehaald.
   Ik oordeel niet maar het resoneert totaal niet met mijn gevoel temeer omdat het een half verhaal is zonder echte onderbouwing.. en dan die zogenaamde dood.. wel heel toevallig allemaal 😉

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Wat voor symbolen? De illuminati bestaat niet echt, maar ik neem aan dat je satanisch symbolisme bedoelt? Ik ben benieuwd wat dan?

    De Blije B vind ik een non-argument, totdat iemand een keertje mij uitlegt wat er dan mis mee is om j eigen zaak/bedrijf te beginnen, moet hij (Bernard) dan een krantenwijk nemen of als afwasser gaan werken, tomaten gaan plukken samen met Polen, of gewoon een bijstand uitkering aanvragen, is het dan wel goed, ligt het aan het woordje ‘bank’ of zo? En waarom zoek je zelf niet uit wat er mis zou zijn met zijn bank?

    Die zogenaamde dood daarmee doel je op het fake news wat niet door Bernard zelf gemaakt en verspreidt is neem ik aan?

    Je klinkt heel erg complotterig, maar komt niet met inhoudelijke bewijzen.

    Beantwoorden
 • Monique

  Anne Marie van Blijenburgh leeft toch nog? En zij noemt volgens mij wel echt namen, o.a Friso. Daarom snap ik niet goed waarom er gezegd wordt dat Ronald Bernard allang al om zeep geholpen zou zijn met alles wat hij weet. Kan iemand me dit uitleggen? Waarom Ronald wel en Anne Marie niet?

  Beantwoorden
 • Danny

  Laat ik voorop stellen dat ik met niemand banden heb. Niet in de alternatieve media en ook niet daarbuiten.
  Ik ben ook niet op zoek naar publiciteit. Liever niet zelfs. Laat mij maar lekker laag blijven.

  Toch vertrouw ik hem niet. En zoals eerder gezegd gaat het niet om de boodschap, want daar sta ik achter, maar om de persoon.

  De artikelen bij M.V. en de commentaren eronder hebben mij wel aan het denken gezet en van daaruit ben ik zelf verder gegaan.

  Mijn mening:
  YouTube-video: Complete B of Joy lecture 2016. Gepubliceerd op YT op 28 juli 2017.

  – Waarom pas midden 2017 geplaatst? Mogelijk omdat de interviews het gewenste effect begonnen te krijgen en het op deze manier makkelijk zieltjes winnen is. Kan. Hoeft niet, maar volgens mij wel. We wachten interviews 4 & 5 af…

  – Op ongeveer 4:00 haalt hij al twee boeken aan waar hij zijn verhaaltjes op afgestemd heeft: “Dit kan niet waar zijn door Joris Luyendijk” en “Confessions of an Economic Hitman door John Perkins”.

  – Daarna volgt een mooi duet door Paul en Carla van der Veldt. Dit gebeurt nog vaker gedurende de lezing. Muziek tijdens een verkoopdemonstatie. Mooi voor de show. Niet om aan te horen, maar mooi voor de show. Misschien is het wel een vorm van hypnose. Ik zou er in ieder geval niet van in slaap vallen, maar ja, Rasti Rostelli kreeg mij ook niet gehypnotiseerd… 😉

  – In tegenstelling tot in de interviews zie ik dus in deze lezing totaal geen getraumatiseerde man, terwijl hij wel hetzelfde vertelt als in zijn interviews. Alleen doet hij het nu zelf zonder dat er iemand is die vragen stelt. Ik zie hier enkel een goede verkoper, zoals ik ze zelf vroeger heb meegemaakt tijdens verkoopdemonstaties voor van alles en nog wat en ook bij verkopers van pyramidespelen. Zijn verhaal voor de interviews was dus al vele malen geoefend. Door alleen met Irma te zitten en zich te kunnen concentreren op het voorbereide verhaal lukte het Ronald heel makkelijk om in zijn rol te stappen.

  – Volgende boek komt aan bod zonder het te noemen in de lezing. Hij heeft het namelijk ook over de 13 families die de wereld regeren. (13 Satanische Bloedlijnen door Robin de Ruijter).

  – Ronald Bernard heeft van nature het gezicht om deze scam zo geloofwaardig te maken. Hij heeft ook psychologie gestudeerd, waardoor hij dus ook weet hoe mensen reageren en wat mensen willen horen en zien.

  – De Blije B heeft al promo’s op YouTube staan sinds 2013. Het schoot waarschijnlijk niet zo op met de leden…

  – Irma Schiffers, waarvan ik dacht dat ze onafhankelijk was, promoot op haar site De Blije B.

  – In o.a. de Volkskrant verscheen laatst een artikel wat Ronald Bernard zogenaamd in een kwaad daglicht had moeten stellen omdat hij mogelijk complottheorieën zou aanhangen, maar tegelijkertijd werd De Blije B. daar wel gepromoot door te stellen dat het om Ronald Bernard ging van De Bije B., de bank zonder bonussen, rente én met een eigen munt. Dus toch publiciteit.

  Mijn gok is dat United People (met piramide-achtig logo…) samen met o.a. Irma S. deze interviews gebruikt om mensen naar De Blije B. te lokken. Ook al wordt de naam van de bank-in-wording in de interviews niet genoemd, mensen komen via internet toch wel automatisch bij De Blije B. terecht als men op Ronald Bernard zoekt.

  Het zou me verder niet verbazen als De Blije B. in deel 4 of 5 toch aan bod komt, maar ook niet als dat niet het geval zal zijn. De interviews hebben hun werk dan toch al gedaan.

  Beantwoorden
  • Danny

   Irma beweert trouwens zelf ook al certificaten van De Blije B. te bezitten.
   Hoeveel is onbekend, maar ook bewijs daarvoor ontbreekt.

   Irma deelt in de winst…

   Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Hoeveel mensen in Nederland die zijn interviews hebben gezien denk jij dan dat er geld gaan stoppen in de Blije B? Dat is maar een hele kleine groep, de video is vooral in de VS viraal gegaan namelijk. In Nederland spreek je over een beperkte groep die meestal niet al te veel geld hebben. Ik zie het voordeel voor de Blije B niet in het hele verhaal. Ik denk dat hij meer kans maakte toen hij nog niet zulke ‘weird stuff’ het internet opgooide. Zijn er ergens cijfers bekend gemaakt door de Blije B waarin men meldt hoeveel nieuwe klanten de interviews hebben opgeleverd? Daar ben ik wel benieuwd naar dan, want ik lees overal beweringen dat het goed zou zijn allemaal voor zijn bank in wording, maar ik heb persoonlijk daar nog geen bewijs of bericht vanuit de Blije B voor gezien. Heb je een linkje ofzo?

   Ik ken verder de principes van de Blije B niet, heb ik mijzelf niet echt in verdiept. Maar ik neem, luisterende naar zijn interviews, dat er geen rente technieken gebruikt worden. Wat is er zo ontzettend mis aan die Blije B eigenlijk als ik vragen mag? Hoe gaan ze te werk kort samengevat?

   Tot nu toe heb ik persoonlijk mijn gevoel gevolgt, heb mij niet in die Blije B gestort in wat dat is en inhoudt. Maar ik hoor het elke keer als argument, dus ben oprecht benieuwd wat die bank in oprichting dan voor ‘evils’ allemaal gaat doen en zo…

   Beantwoorden
   • Danny

    – De Blije B werkt niet alleen nationaal.

    – Je kunt voor 25 euro medestander van het initiatief worden. Voor 100 euro koop je een ledencertificaat, dat OP TERMIJN rendement gaat opbrengen (!).

    – Tijdens de lezingen (update 2017) geven zij aan dat er al ruim 5000 mensen aan hun initiatief verbonden zijn in meerdere landen.

    – Men koopt gemiddeld 2 certificaten.

    – Het ingelegde geld wordt als dekking gebruikt voor de bank in oprichting en wordt als zodanig beheerd.

    – De certificaten zijn EEUWIGDUREND. Je kunt er niet vanaf komen. Het geld ben je dus kwijt.

    – Deze moest ik helemaal kopiëren: LACHUH

    Wat gebeurt er met de Ledencertificaten als de EU internetbankvergunning niet wordt afgegeven?

    Het geld wordt dan, onder aftrek van de EU internetbank vergunningaanvraag gemaakte kosten, door United People Foundation besteed aan het aanvragen van deelvergunningen bij de AFM en DNB. Deze vergunningen worden vervolgens gebruikt om via de coöperatie alsnog financiële diensten te kunnen aanbieden aan alle medestanders en deelnemers. Voor het aanhouden van eenvoudige betaal- en spaarrekeningen (opvorderbare gelden) zijn nu eenmaal ook vergunningen nodig. Het overige geld blijft binnen de coöperatie waar je, indien je dit wenst, het eerste jaar zelf al lid en eigenaar van bent.

    Info afkomstig van De Blije B.-site…

    Voor mij al genoeg signalen…

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     En wat heeft dat alles te maken met hetgeen Ronald in de interviews verteld, wat is de link die ik mis? Ik heb niets met die bank in oprichting, maar dat komt misschien ook wel omdat ik geen geld heb om erop te zetten of het te kunnen steunen. Maar als ik wel geld zou hebben dan zou ik wellicht er anders in staan. Maar ik zie niet wat die interviews, want daar gaat het om, te maken hebben met dit Blij B initiatief. Ik blijf bij mijn standpunt dat ik het voordeel van de Blije B niet zie bij die interviews. Het kost ze denk ik misschien eerder potentieele investeerders dan dat het geld oplevert.

     Daarbij zegt het niets over de oprechtheid van Ronald Bernard in de interviews mijns inziens. Nergens in die interviews zegt hij “mensen stort je geld naar mijn bank in oprichting toe”, en ik kan mij niet voorstellen dat zulke verhalen naar buiten brengen goed voor je reputatie is, want je weet als je dat doet dat er heel veel media alle rotzooi die ze maar kunnen vinden dan over je uit gaan storten waardoor je naam er niet beter op wordt.

     Beantwoorden
     • Danny

      Lezing op YT gezien?

      Beantwoorden
     • Danny

      Niet goed voor zijn reputatie? Volgens mij is er maar één iemand die hem probeert te ontmaskeren en zijn zijn videos miljoenen x bekeken.

      Nogmaals: de link Ronald Bernard – DBB is door het internet al gemaakt. Dat hóeft hij niet eens te vermelden in zijn interviews.

      Ik houd er ook over op. Wil je erin blijven geloven? Ga je gang.
      Of is het lastig om hierin te erkennen dat je het misschien tóch bij het verkeerde eind hebt? Over ego’s gesproken… 😉
      Wat het ook zij, het is goed.

      Als je zijn lezing gekeken hebt en er dan nog hetzelfde over denkt, dan mag dat.

      Ieder zijn mening.

      En ondertussen zit je toch in de discussie…

      Beantwoorden
      • Micky van Leeuwen

       Door maar 1 iemand ‘ontmaskerd’? Hoe kom je daar bij als ik vragen mag? Volgens mij heb ik al zeker 3 van de wat grotere bekendere websites met dit soort laster bezig gezien, Vrijland, Niburu.co en Micha Kat. Hun werk zal ongetwijfeld nog door anderen gekopieerd zijn. Als je op Ronald Bernard googlet zie je direct die laster campagnes.

       “Ik houd er ook over op. Wil je erin blijven geloven? Ga je gang.
       Of is het lastig om hierin te erkennen dat je het misschien tóch bij het verkeerde eind hebt? Over ego’s gesproken…
       Wat het ook zij, het is goed.”

       Wat is dit voor kinderachtige reactie? Waar komt die opeens vandaan, waarom speel je het nu opeens op deze manier? Kom gewoon eens met antwoorden op normale vragen die ik stel zou ik adviseren, je insinueert een hele boel, maar hebt tot nu toe geen enkel bewijs kunnen tonen voor die redenaties. Bewijs dan eens dat deze video’s goed voor Ronald’s bank in oprichting zijn? Waar heb je die cijfers vandaan dan? Je aannames zullen toch ergens op gebaseerd zijn neem ik aan? Volgens mij stel ik hele normale vragen, en jij gaat het nu toch weer op de man spelen als ik niet mee ga in jouw redenaties, lees ik dat goed Danny? Ik verlaag me in ieder geval niet tot dat niveau als je het niet erg vindt..

       Beantwoorden
   • Sebas36

    De blije B is uit zijn verleden voortgekomen dat ligt wel voor de hand. Maar voel dit niet als een verkooppraatje daarvoor, het word eventjes behandeld maar het is ook een onderdeel van het hele verhaal. Geld heb ik wel, ook wel om wat te beleggen als ik ergens wat in zie.

    Ik kan nu niet zeggen dat ik getriggert word door dit interview of even naar de blije B te gaan of te steunen.
    Aan de andere kant, ik ben een volleerd graficus (mijn 1ste opleiding) Oude en nieuwe methode fotografie/DTP&specialisatie scanoperator enzenzenz. Kleur beeld mindcontrol worden gewoon behandeld in de opleiding en is er een onderdeel van. Ik zelf ben ook misschien dan ook een slecht voorbeeld door mijn opleiding.
    Maargoed, hoeveel nieuwe leden hebben ze sinds de interviews? Cijfers?

    Ik voel en vooral zie als iemand oprecht is binnen een paar seconden, een eigenschap geleerd en zit in mijn familliegenen van cafe eigenaren en uitsmijters…
    Ogen zijn het glas tussen de wereld en de ziel 😉

    Beantwoorden
    • Sebas36

     Sterker nog, dit is juist carrière ruïnerend wat Ronald heeft gedaan.

     Beantwoorden
     • Micky van Leeuwen

      Lijkt mij inderdaad ook. Kan me niet voorstellen dat hij hier nieuwe klanten mee zou lokken. Cijfers hebben de ‘debunkers’ niet, daar zit ik ook al een paar dagen om te vragen namelijk, maar tot op heden nergens bewijs gezien van de aannames die gedaan worden dat deze video’s goed zouden zijn voor zijn bank in oprichting. Die bank doet ook helemaal niets verkeerds volgens mij tot nu toe, het is namelijk nog in oprichting dacht ik, en het is een van de weinige argumenten die ‘men’ heeft volgens mij, dat Blije B gedoe wordt er namelijk door elke ‘debunker’ bij gehaald om de een of andere reden, maar bewijzen ontbreken tot nu toe voor al die aannames en stemmingmakerij. Het enige wat ik ergens gelinkt heb gezien en gelezen heb is dat er juist investeerders weg zouden gaan bijde Blije B en meer van dat gelazer vanwege Bernard’s verhalen op het internet https://www.volkskrant.nl/economie/bank-zonder-bonussen-de-blije-b-in-het-nauw-oprichter-zou-complottheorieen-aanhangen~a4513371/

      Maar ja dan nog heeft dat hele gedoe geen ruk te maken met de interviews waar het eigenlijk om gaat. De video’s maken mensen bewust daar gaat het om, de haters mogen nu ook even hun mening geven, dat neemt niet weg dat de booschap gelukkig nog steeds verspreidt wordt en ze in het buitenland gelukkig niet te maken hebben zure jaloerse aluhoedjes die broodroof vrezen.

      Beantwoorden
 • Monique

  Het zou allemaal best kunnen. Ik distantieer me even van de discussie. De waarheid komt vanzelf wel naar boven vroeg of laat..

  Beantwoorden
  • Danny

   Discussiëren hoeft van mij niet. Ik heb mijn mening geventileerd en ik vind het goed zo.
   Van discussiëren hierover begint mijn hart sneller te kloppen en niet op een fijne manier…

   Doe ermee wat je wilt. Of niet… 😉

   Beantwoorden
 • Vandaarver

  Wat een hetze om deze meneer zeg, en wat een onzin dat de alt. Media deze meneer afzeikt. Ja natuurlijk voor de doorgewinterde complotter is er niks nieuws onder de zon! Voor degene die nog niks afweet van dit soort zaken is dit een geweldige video! Sommigen hebben er jaren over gedaan om de informatie die Ronald geeft en klaarblijkelijk ook echt heeft meegemaakt, te verzamelen.
  Deze man is oprecht in zn woorden. Ik kan aan niks merken dat hij liegt of fantaseert. En als je dan toch na dingen gaat zoeken om hem onderuit te halen moet je toch echt eens lekker na buiten gaan en eens een conversatie in het echte leven zoeken. Lekker aan je mensenkennis gaan werken en eens zelf een mening vormen in plaats van andermans meninkjes over te nemen. Krab jezelf nog eens achter je oren of het wel zin voor je heeft om jezelf te overloaden met occulte informatie. En dan de symbolen die meneer blijkbaar gebruikt, de nlp technieken. Dat zijn allemaal gedragingen uit het onderbewustzijn. Ronald is groot geworden in het bankwezen. Dus dat gedrag vertoont hij ook in zijn lichaamstaal. Als je daar niet om heen kunt kijken dan herhaal ik mezelf nogmaals, ga lekker na buiten! Zoek een medemens en ga eens een gesprek aan en luister dan eens na de toon van zn woorden, wat voor emotie voel je? Kijk eens in zn ogen. Wat zie je? Woorden zijn niet zo belangrijk. Wat je tussen de regels door opvangt door op te letten, daar verstopt zich de waarheid.

  Beantwoorden
  • Vandaarver

   Bedankt voor het podium Micky =)
   Lucht op om even me mening te geven!

   Beantwoorden
 • math

  Waar kan ik informatie vinden waaruit blijkt dat Ronald B. aantoont dat hij daadwerkelijk de waarheid spreekt. Nergens. Dus Mickey op zoek naar bewijzen.
  Geloven doe je in god, feiten weergeven doe je met bewijs. Dus eerst onderzoek en kunnen onderbouwen en dan concluderen. Veel succes.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   jij ook succes

   Beantwoorden
   • math

    Dank je , maar is overbodig, want ik schrijf geen artikelen hierover die ik in het openbaar publiceer.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Ik bedoelde ook niet met artikelen schrijven, ik bedoelde succes met de rest van je sneue leventje.

     Beantwoorden
 • Dirky

  Wat is ervaring opdoen in je leven ,is het leven alleen maar rozegeur en maneschijn?Kan niemand berouw hebben van zijn situatie of inzien dat je karma je juist wijst na een poosje dat je een verkeerde inslag hebt genomen.Denk dat er heel wat wakkere mensen hier daar over moeten denken alvorens iemand af te schieten.Begin bij je zelf te oordelen pas daarna zie je dat je paralellen in je eigen wereld .Is dat niet bewust worden???

  Beantwoorden
 • Norbert

  Het is opvallend hoeveel negatieve reacties dit interview oplevert terwijl Ronald Bernard met een hele belangrijke waarheid naar buiten komt. Het gaat hier over het functioneren van het financiele systeem en wat het aanricht. Als saus worden daar de persoonlijke ervaringen van de geinterviewde in verwerkt en, juist die saus maakt die reacties los.
  Die reacties staan los van de belangrijkste informatie en inzichten gegeven door Ronald Bernard. De man legt uit hoe het financiele systeem functioneert. Ondanks dat die informatie tot een wereldwijde woede zou moeten leiden, gaat het alleen maar over de brenger van de boodschap.

  Ik heb zelfs moeten lezen dat RB controlled opposition zou zijn. Stel dat dit zo is, dan begrijp ik niet waarom hij je redelijk nauwgezet uitlegt hoe de BIS werkt. De man heeft niets verkeerd gedaan alleen te weinig over zichzelf verteld. Daar komt het volgens mij op neer. Van Emile Roemer weet je minder maar, die wordt nooit op dit soort kwesties aangevallen. Nu komt er iemand naar buiten die nogal wat vanaf zijn jeugd heeft meegemaakt en, plotseling moeten we allemaal het hoedje van de rand weten, anders maken we de man zwart.

  De reactie op deze serie video’s is compleet paranoïde. Luister naar wat de man te vertellen heeft, weet hoe je bestolen wordt en geef dat door en zoek het verder uit. Juist het doorgeven van deze informatie is relevant en, daarvoor hoeven we helemaal niet te weten wat RB de afgelopen 22 jaar gedaan heeft.
  RB zwartmaken is buitengewoon naief. Je schiet er niets mee op en ontneemt de kracht van zijn informatie op dubieuze gronden. Je kunt niet weten wat je niet verteld is maar, dat wat wel verteld is heeft waarde als we daar met z’n allen iets aan willen doen. Die kracht ontneem je die informatie en, dat is hetzelfde als de Volkskrant doet. Ondertussen “controlled opposition” schreeuwen net zoals de MSM en vervolgens jezelf nog op je borst kloppen over hoe doortastend je kunt zijn.

  Ik ben het met de webmaster eens en sta achter RB omdat hij niets heeft verteld dat het publieke doel schaadt. Dat doen wel de mensen die hier van alles achter zoeken omdat ze het niet kunnen zien. Soms moet je accepteren dat je niet alles te weten gaat krijgen. Hij heeft daarvoor zijn redenen gegeven en, die zijn verdedigbaar.

  Beantwoorden
 • Freeflip

  Micky, ik heb het modder gooien (want dat vind ik het) mbt Bernard op de voet gevolgd, ook de reacties hier en daar. Buitengewoon treurig allemaal en nog meer verdeling waar sommige partijen heel blij mee zijn. Laat iedereen zelf uitmaken wat hij of zij gelooft.
  Deze opmerking van jou vond ik heel treffend, chapeau: “Ik heb ook nog geen enkele website gezien of reactie gelezen waarin mensen stellen “te VOELEN dat Bernard jokt”. Het zijn allemaal redenaties die via de mind gevormd worden namelijk.”

  Beantwoorden
 • gert

  Pseudologia fantastica, daar lijdt de bankier, ondernemer, sociaal werker, theoloog etc. waarschijnlijk aan. Er gebeuren idd bizarre dingen in de wereld, maar die zijn van alle tijden – de mens is niet zo goed – en heeft niks te maken met banken, macht, hooggeplaatsten maar komt ook voor in armere milieus. Gebruik je gezond verstand!!!

  Beantwoorden
 • Monique

  Zegt gert 🙂

  Beantwoorden
 • Alijda53

  Het is te bizar om te lezen hoe fel sommige mensen reageren op de onthullende video”s van Ronald Bernhard, om dan vervolgens te komen vertellen dat bloggers zoals onder andere Micha Kat en Martijn Alberda (AKA Martin Vrijland) cs, Ronald B. hebben ontmaskert’… gevalletje ‘it takes one to know one’ zou ik willen zeggen. http://www.pateo.nl/HTML/NL/Nieuws/Wie_zijn_de_aanvallers_van_de_moedigste_klokkenluider.htm

  Vroeger of later krijgen klokkenluiders als bijvoorbeeld Ronald Bernhard en bijvoorbeeld Ella Ster, Kevin Arnnett (ITCCS) allemaal te maken met zulke mensen MK en MV in hun kielzog. En het is vechten tegen de bierkaai, en soms voel ik dan de behoefte om te reageren, maar achteraf zou ik dat heel misschien beter niet kunnen moeten doen…. soit! Vandaar dat ik meestal maar gewoon rustig meelees, en niet reageer.

  Oh , en ik geloof ook niet zomaar alles wat er op het WWW wordt geslingerd, maar Ella Ster ken ik persoonlijk, en ik weet dat zij een integere vrouw is. En Niburu.co? Is dat net zoiets als Urubin.com misschien? Kijk eens verder dan je neus lang is zou ik zeggen. Trefwoorden #Niburu.nl #AntonTeuben #Niburu.co

  Beantwoorden
  • Sebas36

   zoek ook maar eens op MV, dat hele cluppie teuben micha enz.. heb ik een paar jaar geleden al onder de loep gehad op een of andere manier kennen ze mekaar en hebben allemaal met elkaar te maken gehad. Gek He?
   Er werd door deze mensen constant modder naar elkaar gegooit, en niemand van die gasten is integer en gunde mekaar zelfs het licht in de ogen niet..

   Beantwoorden
   • Alijda53

    Ik heb ook absoluut niets met Teuben, die man is uhm…’niet helemaal lekker’ om het maar eens heel aardig te zeggen. Hij heeft ooit eens mijn dochter en haar collega behoorlijk de stuipen op het lijf gejaagd. Ze waren toentertijd bij hem op huisbezoek vanwege haar werk, hij was toen nog in Soest actief, dus dat is best al een mooi poosje geleden alweer. Dat die man nog zoveel aanhang heeft, onbegrijpelijk vind ik dat.

    Beantwoorden
 • hen3kus

  Is het niet mogelijke Micky om deze discussie te sluiten. Het blijft toch een beetje moddergooien en er wordt niets nieuws toegevoegd.
  Verder vermoed ik dat er een aantal niet te stoppen trollen actief zijn.
  Voor mij is Ronald Bernard niet meer een signaal om ogen en oren goed actief te houden.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Dat moddergooien en niets nieuws toevoegen, en het niet beantwoorden van logische vragen van mij en van Sebas en van nog een aantal anderen door de haters bewijst voor mij voldoende. Ze roeptoeteren maar wat, halen er van alles en nog wat bij wat nergens op slaat, en maken zichzelf daardoor belachelijk. Daarom mag hier gereageerd worden en laat ik het open. De echte droevige reacties waar men nog steeds niet verder komt dan schelden laat ik toch niet toe, en deze ‘discussies’ leveren daarnaast een schat praktijk voorbeelden voor de lezers van deze site op als het gaat om mind-ego mechanismes.

   Beantwoorden
   • hen3kus

    Met dat laatste heb je natuurlijk wel gelijk maar ik vind het zo’n zonde van de tijd om al die roeptoeters te lezen en dan tot de conclusie te komen dat het verloren tijd is geweest.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Je bent niet verplicht om het allemaal te lezen toch?

     Beantwoorden
     • hen3kus

      Klopt, maar om te begrijpen wat iemand bedoelt moet je vaak het hele verhaal uitlezen. Het is ook geen kritiek.

      Beantwoorden
 • Ineke Kaptein

  Hoi Micky, dank je voor je reactie. Ook ik heb het gevoel dat Ronald zijn waarheid verteld, we hebben geen idee gehad wat er speelt. Nog niet schijnbaar, vandaar alle groffe reacties. Ellaster steekt ook haar nek uit, niet leuk haar berichten, wel zo integer mogelijk. Laten we hopen dat er bij de 33e dam tot dam loop niets gebeurd. Het is wel een getal dat tot de verbeelding spreekt…..de rode kruis mega slachtoffer hulp actie op de dam, ik weet niet of deze gisteren is doorgegaan….afwachten.
  Ineke

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Heb ik iets gemist gisteren wat betreft false flags op de Dam? Iets meer context zou niet misstaan vermoed ik, ook al is het off-topic het klinkt wel interessant..

   Beantwoorden
 • Ineke Kaptein

  Nog even…de rode kruis actie was ook nog op 9-9-2017 gepland….Tesla:als mensen de kracht van 3, 6 en 9 kennen…..

  Beantwoorden
  • Gerben

   Niet schrikken Micky,
   Ze proberen een record te halen met zoveel mogelijk mensen tegelijk een EHBO reanimatie cursus op de dam
   Met Irene moors en andere BN’er’s

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Wow!!! Dat klinkt inderdaad als een duister illuminati plan, en ik maar denken dat Irene Moors onschuldig was, maar ja ik ken haar alleen van Telekids van vroeger…. al was de 33e megablubber powerrace ook wel erg sinister en sadistisch vond ik toen ook al…. 😉

    Beantwoorden
 • Charon Evers

  Het zou niet om RB persoonlijk moeten gaan wel over wat hij verteld. Dat het financiële systeem niet functioneerd en veel (bijna alle) ellende in de wereld veroorzaakt klinkt mij heel aannemelijk. Geld/macht doet nu eenmaal gekke dingen met mensen. Zijn verhaal is zeker niet nieuw. Stel dat deze man niet is wie hij zegt dat hij is dan weet hij wel erg goed waar hij over praat. Als je goed om je heen kijkt en je verdiept in het systeem dan kun je op je klompen aanvoelen dat het wankelt aan alle kanten daar hebben we RB niet voor nodig toch? Ik heb gedoneerd… Ja echt. Noem mij naïef maar ik kan/wil niet passief toekijken en toezien hoe we straks compleet beroofd van onze vrijheid gechipt en wel in een nieuwe wereld orde belanden. En als hij niet de waarheid spreekt en er toch zelf beter aan wil worden dan baal ik vreselijk, niet omdat ik mijn geld kwijt ben maar omdat ik daadwerkelijk geloof dat we samen voor een betere wereld kunnen zorgen als we maar IETS doen. Dit is voor het eerst (na het zien van zijn lezing) dat ik hiertoe een mogelijkheid zie. Als iemand betere/andere ideeën heeft dan hoor ik het graag.

  Beantwoorden
 • Tom Jansen

  Neem wat bekende en veelbesproken thema’s uit complotwereld: bankieren, occultisme, kindermisbruik … smeed daar een verhaaltje van. Als het maar goed klinkt heb je geen feiten, namen of bewijzen nodig. Zoek een paar naieve radiomakers om je verhaal te doen. Doe er een paar loze beloftes bij en je loopt binnen.

  Hier zie je hoe ik zit te wachten tot Ronald Bernard zijn belofte nakomt, om 90% van het geld terug te geven “als het allemaal niet door gaat”: http://tinyurl.com/ydz7tyhz

  Hier lees je dat de internationale communitie gelukkig skeptisch is:
  https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/66tzmg/finance_insider_ronald_bernard_reveals_a_reality/

  En hier lees je naar mijn mening de enige goede analyse, door Mike Donkers:
  https://www.fatsforum.nl/forums/topic/eu/page/56/#post-140728

  Beantwoorden
 • KeZa

  Hier het nieuwe interview met RB en iedereen die denkt dat hij een acteuris die mag de droedels krijgen… https://soundcloud.com/avrotros/de-dj-de-anarchist-5-klokkenluider-ronald-bernard

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>