NASA & De Voyager sprookjes van 14 duizend en 620 nacht (column)

Abonneer
Abonneren op
14 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
4 jaren geleden

Ha ha ha!!!!!! Geweldig Mickey. Gelijk heb je. Ik sta er sowieso perplex van hoeveel mensen deze afbeeldingen geloven en ook de vorm van onze planeten niet in twijfel trekken. Wat mij betreft zijn ze nooit verder geweest dan onze dampkring alwaar ook het ISS haar rondjes draait maar als je stelt dat ook die niet bestaat zal ik er niet van op kijken. De grote vraag is waarom willen ze dat wij een bepaald beeld krijgen van onze directe ruimte omgeving? Hoe dan ook, zeer vermakelijk artikeltje! Thanks!

Sebas36
4 jaren geleden

Wel eens gehoord van foto’s maken met radio signalen? Dat doen radio telescopen hier op aarde ook. Zoek maar eens op radio telescopen, dat is dus die frigging schotel.

Aangezien die dingen zo oud zijn en slechte radio foto’s maken in zwart/wit zijn de foto’s ingekleurd door een artiest waarschijnlijk onder een paddotrippie…

Vleugels in de ruimte? Waar is dat goed voor?

Sebas36
3 jaren geleden

Ik geloof uiteraard niet alles van NASA, maar dat betekend niet dat alles gelogen is.

Je hebt optische telescopen en radio telescopen. A whole other ball game. Ik bedoelde ook niet als happen, sorry dat het zo overkwam je is gewoon een feitje.

maarre je kent dat die vulkaan in Puetro Rico? Arecibo telescope in Puerto Rico? Zelfde principe. Maar ook jij bent uiteraard vrij om te geloven wat je wilt.
Dat is ook zo mooi aan deze wereld dat het kan.

I agree do disagree, ok? 😉
Even nog een goede zondag Micky.

Sebas36
3 jaren geleden

Die banen kan je gemakkelijk berekenen, ik kan je overladen met wiskunde en natuurkunde maar dat schiet niet op. Laten we er maar op houden dat ze het slingshot principe gebruiken in de ruimte. De kleine raketjes op plutonium stellen enkel bij. De ruimte/space is voor natuurkundigen ruim van tevoren voorspellen (20.000 jaar geleden konden ze dat al, zie Graham Hancock) En nu ook, simple science eigenlijk. Zie Robbert Dijkgraaf, Coen Vermeeren enz. Je weet dat ik All round Graficus ben en dat betekend Wiskunde en Natuurkunde op C/D niveau. Wat ik op mijn kui latten deed overigens. Satire snap… Lees verder »

ipsyllon
4 jaren geleden

Beste Mickey, Je weet toch dat de voyagers gebouwd zijn en gelanceerd eind jaren ’70? Enig idee van de techologische toestand van toen? Digitale fotografie bestond niet, een hedendaagse smartphone is 7000 keer sneller en heeft 7000 keer meer datacapaciteit dan de controlecomputer van Voyager.

Je bent een beetje een NOOB blijkbaar.
https://www.wired.com/2013/09/vintage-voyager-probes/

René
3 jaren geleden

We zijn in deze tijd van Wilders en cohorten wel wat gewend, qua loos gebabbel en niet op feiten gebaseerde uitingen. Naar dit is van een nog grotere stupiditeit. Chapeau, nooit geweten dat het nog dommer kan!

Stay Human
3 jaren geleden
Reply to  René

Er is alsnog een groot verschil tussen dom zijn en dom doen René…

Groet,Stay Human

Gerben
3 jaren geleden

NASA Ha Ha
Al hebben ze een goede camera mee zoals toen bij de maanlanding
(Toen hadden ze een hasselblad mee die beter is als huidige telefoons)
Komen ze met k*t foto’s

Aladin
3 jaren geleden

You are getting there, Micky!

https://www.youtube.com/watch?v=PJTwie0fGBo