De oorlog tegen cash geld

Abonneer
Abonneren op
27 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Ank
3 jaren geleden

Heb ik jullie attentie? Vast wel. Want de ervaring leert dat heel erg veel mensen die de complotmedia op de voet volgen bang zijn voor het verdwijnen van cash geld. Waarom zijn die mensen bang dat cash geld verdwijnt? Geen idee. Misschien zijn ze stiekempjes toch wel een beetje verknocht en gehecht aan de systemen binnen de Matrix die ze tegelijkertijd verafschuwen? Geen idee? In een artikel van 11 december schrijf je: Tot drie maanden terug wist ik geen moer van cryptocurrency. Ik had dezelfde waanideeën als velen anderen nog steeds hebben. Ik wist niet eens dat er buiten Bitcoin… Lees verder »

New World Disorder
3 jaren geleden

Sommige complotters kan ik niet geheel ongelijk geven. Dan met name het feit dat een ‘smart grid’ werkt als alle transacties digitaal plaatsvinden. In combinatie met het 5G internet of magnetron (things) netwerk krijgen we zo weer met een heel ander probleem te maken. Iemand die vervolgens niet volgens de normen denkt en bijv. een kritisch artikel schrijft op het internet kan voor een dichte deur komen te staan als de computer nee zegt. Een tussenweg zou zijn om je eigen bank te spelen met Cryptocurrencies en in de ‘echte’ wereld met cash geld (of wellicht een alternatief) te betalen… Lees verder »

3 jaren geleden

Cash geld is vooral belangrijk omdat je dan gedeeltelijk en gemakkelijker overheids belastingen kunt ontlopen (zwart werken en zwartwerkers betalen) en overheden en andere machtsinstanties niet je digitale interacties tot op de cent nauwkeurig kunnen screenen. Cash geld biedt dus een optie om enigzins je privacy te beschermen en anderzijds gedeeltelijk belasting, lees tirannie van de overheid te ontduiken. Digitaal geld uitgegeven en gecontroleerd door het private bankenkartel is het slechtste van twee werelden. En de bank heeft je in de tang en de overheid heeft je in de tang. In die zin is het vrij logisch dat mensen enerzijds… Lees verder »

Margreet
3 jaren geleden
Reply to  Douwe Beerda

Hier ben ik het volledig mee eens, je wordt een veel makkelijker te controleren slaaf vd overheid en die zwart geld economie helpt heel veel mensen het hoofd net boven water te houden zie ik in mijn omgeving.

Margreet
3 jaren geleden

Als ik het iq zie vd meeste mensen die zich met zwart geld het hoofd boven water houden, denk ik niet dat dat een optie is voor deze mensen. En ik zie mezelf echt niet mijn eten afrekenen bij de bioboer digitaal, ben bang dat ze dat niet kunnen betalen en dan stoppen met hun bedrijfje, en dan ben ik overgeleverd aan de grootwinkel bedrijven om mijn daelijkse portie energie te kopen, zelfde voor marktkramen ed. Vriend van me is straatartiest, moet die dan ook met een soort van pinmachine gaan spelen op straat? Mss leuk als je een stadsmens… Lees verder »

Margreet
3 jaren geleden

En hoeveel elektra kost het om die crypto munten te maken? Persoonlijk ben ik liever in mijn tuin lekkere groente en fruit aan het kweken als weer meer uren achter een scherm te zitten, electrosmog en wifi zijn ook niet echt gezond volgens mij. En wat doe je in de stad als de stroom uitvalt, wachten tot de boeren en buitenlui je kropjes sla komen brengen? Zag het paar maanden gelden in spanje, stroomstoring terwijl ik in de supermarkt was, alle oudjes en buitenlui als ik konden met wat vertraging gewoon afrekenen en al die pinners en digitale betalende konden… Lees verder »

Elles
2 jaren geleden

Gisteren zat ik met man en hondjes op het weideterras in het Achterwoold. Een vriendelijk echtpaar zet een kan koffie en heet water voor thee neer, er is zelfgebakken cake en koek, je kunt een kop koffie tappen en het geld in de brievenbus gooien. Toch maar een beetje contant houden?

ikke
3 jaren geleden

Helemaal mee eens Micky, je moet dit nieuwe revolutionaire geldsysteem wel zelf willen toepassen. Nu kun je zelf baas en leider worden zonder dat de Banksters, Overheden en weet ik veel wel nog niet meer mee kunnen kijken hoe en wat jij met digitale munten doet. Mij leek dit wel wat, ik ben dat Babylonische geldmagie meer dan zat, ik heb daarom ook besloten om op deze trein te stappen. Ja natuurlijk is goed inlezen een must voordat je wat centjes hierin gaat steken en niet je potje voorzien hiervoor gaan gebruiken. Ik wil als deze trein gaat denderen in… Lees verder »

Koning Florian
3 jaren geleden

het zijn niet de banken die hun macht verliezen, investment banks zullen nog steeds bestaan en daarmee is het probleem dus zeker niet opgelost. alleen centrale banken en daarmee ook nationale staten zullen minder macht krijgen.

Lamein
3 jaren geleden

Sooner rather than later !

Koning Florian
3 jaren geleden

Het mooie van bitcoin was dat ook al had je puur digitale transacties die als eigenschap hebben volledig te volgen te zijn, dat het anoniem was. maar nu moet je een paspoort gebruiken om ze aan te schaffen. en zolang je een paspoort moet laten zien om bitcoin te kopen is het niet prive meer, oftewel volledig openbaar voor overheden om je te beoordelen op waar je je geld aan uitgeeft. Het enige voordeel dat een onvrije digitale currency zoals dat nu bestaat, heeft voor normale mensen is een klein beetje kostenbesparing op transacties en andere banking services, maar daar… Lees verder »

Koning Florian
3 jaren geleden

als je bitcoin koopt op een exchange moet je je gegevens afstaan, waaronder paspoort of ID kaart. Vroeger was dat niet zo, nu wel. Behalve als jij een exchange weet waar dat niet hoeft?

Koning Florian
3 jaren geleden

Ik gebruikte bitstamp vroeger, toen ik later eens wou bijkopen vroegen ze me om paspoort. Binance, is het unieke daarvan niet dat je er geen crypto’s kan verhandelen tegen dollars of euro’s maar alleen tegen andere crypto’s? Maar graag zou ik van je een goede exchange tip krijgen, zo prive mogelijk. Alleen jammer dat zelfs als je je paspoort niet hebt hoeven afstaan, dan moet je alsnog registreren met een email adres. het blijft toch gevaarlijk. Maar goed, als ik je op deze manier echt niet van de evilness van blockchain kan overtuigen (grapje) dan moet deze link je toch… Lees verder »

Koning Florian
3 jaren geleden

Volgens mij heeft het te maken met de data waar een hash van gemaakt wordt: ze nemen gewoon random stukjes van het internet en dan zit daar ook echt werkelijk van alles tussen. een heel mooi principe, zoals mensen der universe in their eyes hebben zit in een bitcoin the internet

Koning Florian
3 jaren geleden

Net even gecheckt op Etherdelta moet je je e-mail opgeven en je bankaccount moet geverifieerd worden als je hoger dan €15 wil uitgeven.

ikke
3 jaren geleden
Reply to  Koning Florian

Hoi Koning Florian, ik zit sinds pas in de crypto wereld ik moet je zeggen ik heb nog nooit mijn paspoort gegevens hoeven in te voeren.
Op zo’n hoogst een e-mailadres voor een bevestiging en ja soms een mob nr. maar er zijn meer wegen die naar Rome lijden zodat je helemaal geen gegevens hoeft achter te laten.
Dus ik denk dat je iets verder moet kijken voordat je in deze wereld stapt (mocht je dat willen). En nee je hebt niet per definitie een mobiel nodig kan ook gewoon op je pc.

Koning Florian
3 jaren geleden

ja zat al een beetje te lezen over Monero. Ben wel enthousiast, maar hij is moeilijk scalable.

Complothenk
3 jaren geleden

Grappig om alle complotten te lezen, als er hier mensen zijn die serieus geld willen maken kunnen net als ik https://coinstart.nl/beginnen-met-cryptocurrency/