Substratum: Decentrale internet revolutie via blockchain technologie

( 18 )
 • Sebas36

  Ook Substratum kan verdwijnen in de toekomst maar blockchain blijft. Dat word de nieuwe motor achter internet om gesloten en open netwerken te verbinden.
  Minstens een even grote omslag in de IT als 25jr. Geleden met open-source en10jr. Geleden met Linux en aplicatiebeheer.

  Yep Internet gaat veranderen. En straks iedereen IPv6….

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Eens, behalve met Linux, dat is al meer dan 20 jaar oud namelijk 😉

   Beantwoorden
   • sebas36

    ja ok, de penguin is wel dood ja. Zijn nakomelingen dan he 😉
    Die lopen nog steeds zeer goed mee….
    Gaat meer om de vergelijking…

    Beantwoorden
 • New World Disorder

  Dit ziet er veelbelovend uit. Enig idee of het mogelijk is om Subcoins te kopen zonder het gebruik van crypto currency exchangers? Al dat gedoe met ID verificaties valt tegen

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Er zijn een hele boel decentrale blockchain projecten die aan decentrale exchanges werken, etherdelta werkt al zo, dus de toekomst wordt anders dan nu het geval is, nu zitten we vaak nog vast aan centrale exchanges helaas. Substratum is op verschillende exchanges verkrijgbaar, bij een aantal hoef je niets met ID te doen, bij anderen wel. Ik heb nog nooit ergens mijn ID hoeven te uploaden, meestal is e-mail en/of SMS verificatie voldoende.

   Beantwoorden
 • Micky van Leeuwen

  Ik heb een aantal reacties/’discussies’ verwijderd onder dit artikel. Reden is wat ik een half jaar terug in deze column beschreef https://www.indigorevolution.nl/azijnpissers-column/

  Ik ben gewoon klaar met energie stoppen in reacties van mensen die niets met een onderwerp waar ik over schrijf hebben en het nodig vinden om zure reacties te plaatsen onder een onderwerp waar ze niets mee hebben. Vanaf nu blijven reacties welkom waar informatie gedeeld wordt, waar normale discussies gevoerd kunnen worden over een onderwerp zonder anderen aan te vallen of onderuit te halen. Heb je niets met een onderwerp? Helemaal goed wat mij betreft, maar bespaar je dan de moeite om toch te willen reageren onder zo’n onderwerp waar je niets mee hebt, het is namelijk geen verplichting om constant te melden dat je ergens niets mee hebt.

  Sommigen zullen die vast wel weer censuur noemen, I don’t care. Het was een grote irritatie van mij de afgelopen dagen, hetgeen ik ‘zure reacties’ noem. Ik zat er over te denken om de reactie mogelijkheden af te sluiten voor deze website maar dat voelt totaal niet goed, want ik waardeer juist reacties en op en of aanmerkingen die informatief, humoristisch of weet ik veel wat zijn en bijdragen aan een informatieve website. Ik ben alleen klaar met het negatieve zure gezanik van mensen die niets met een bepaald onderwerp, zoals in dit geval blockchain technologie, hebben. Heb je er niets mee, dan is dat prima, maar val mij en anderen daar verder niet mee lastig, daar heb ik namelijk totaal geen zin meer in om daar energie in te steken.

  Verder hou ik van jullie allemaal ondanks dat ik nu ook een zure zeikerd ben 🙂

  Beantwoorden
 • mark

  ken je shift (coin) deze is al veel verder dan substratum en beoogt hetzelfde? was nieuwsgierig of j die ook al kende en waarom je bv voor substratum kiest

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Nee kende ik nog niet Shift. Even rondgekeken op de website daarnet. Ziet er veelbelovend uit, ik draag dit soort initiatieven een warm hart toe.

   Maar het komt niet in de buurt van wat Substratum al aan het testen is op dit moment. Decentralised hosting, wat Shift gaat doen, is slecht een onderdeel van de totale package waar Substratum aan werkt. Daarom voel ik meer voor het Substratum project op dit moment als ik de twee vergelijk, maar neemt niet weg dat ik Shift zeker zal gaan volgen met wat ze voor elkaar gaan boksen, leve het decentrale internet laten we maar zeggen!

   Beantwoorden
 • sebas36

  HOW IOT AND BLOCKCHAIN ARE GOING TO DRIVE IPV6 DEPLOYMENT
  January 22, 2018
  by Silvia Hagen
  https://www.flowdays.net/en/blog-en/2018/1/22/how-iot-and-blockchain-are-going-to-drive-ipv6-deployment

  Een interessant artikel over blockchain en IPv6 en de toekomst (Sorry Micky geen filmpje) wel in de projecten trouwens..
  Waarom blockchain en IPv6 de toekomst kan zijn is mede omdat ieder apparaat ter wereld een eigen nummer kan hebben terwijl je met de prehistorische draak genaamd IPv4 en netwerken moet stacken en door NAT en dergelijke heen moet wat de echtheid van de pakketten die op je netwerk/pc binnenkomen niet meer gegarandeerd zijn. Vandaar heb je een al die ID verificaties op op b.v. crypto en blockchain. Met IPv6 is dat niet geen issue meer omdat alles een eigen adres heeft en je ID makkelijker geverifieerd kan worden. Tevens word het makkelijker om sterkere beveiligingen toe te passen omdat je niet meer al die netwerk lagen hebt.
  Een paar mooie projecten, ook in het artikel staan links.

  https://sia.tech
  Cloud storage is about to change. Are you ready?
  Sia is the first decentralized storage platform secured by blockchain technology. The Sia Storage Platform leverages underutilized hard drive capacity around the world to create a data storage marketplace that is more reliable and lower cost than traditional cloud storage providers.

  https://ipfs.io
  IPFS is the Distributed Web
  A peer-to-peer hypermedia protocol
  to make the web faster, safer, and more open.

  Beantwoorden
 • Anoniet Anonine

  Haha, toch fijn dat ik jou nooit heb beloofd opgerot te blijven dan..

  In ieder geval, goeie beslissing dat deleten van die zuren,
  voor je het weet krijg je onwenselijke redoxreacties..

  Logische basis.. ach, zeepje erbij? Of had je al gewassen?

  Hoe dan ook:

  Bedankt!

  Bedankt!

  Bedankt!

  En:

  Bedankt!

  Zo! Dat zijn vijf momenten in het afgelopen halve jaar waar mijn ogen werden opengetrapt door jou! Vergeet dus ook vooral de mensen niet die er wel nut uit halen (, dit in tegenstelling tot al dat positiviteitsgebral. Nut; dat heeft pas zin!) Maar dat je niet nageven met een reactie.. ik kan me zo voorstellen dat ik niet de enige ben.. die nut haalt uit je schrijven maar dat niet expliciet erkent..

  Dus, nogmaals, bedankt!
  Want dit is die vijfde wel..

  Dan rot ik nu maar weer op??

  Nou, fooral zo dorgaon!
  Lekker base-g blijven jij!!
  Neutraliseren die zuren!
  De loog liegt er niet om!

  Subs!Subs!Subs!
  (Als alternatief voor kudo’s en props! 😉

  Yoooooooo!

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Die props steek ik ergens in waar het daglicht niet al te vaak bij komt, voelt in ieder geval 100x beter dan al die toxic zure gal die hoef ik niet meer. 😉

   Dus ik bedankt je meteen 5x terug 🙂

   Beantwoorden
   • Anoniet Anonine

    Haha, mijn fout..

    Euhm, dit is toch helemaal jouw site?

    Misschien slechts een domme opmerking van een digileek, maar, je kan het toch ook zo maken dat je slechts goedgekeurde reaguurders kan laten reageren?

    En over de zure smaak van mijn vorige reactie, dat proefde ik met nalezen ook wel, wat niet de bedoeling was, vandaar de kleine aanvulling,..

    Nuja, ik wenste me slechts ondersteunend uit te drukken! Ik hoop dat dat nu niet verloren is gegaan!

    Zeker weghalen!

    Dat gebral van die Anoniem, t-t-t

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Ik heb die vorige reacties weggehaald omdat we duidelijk langs elkaar heen ‘grapjes’ maakten en het toch weer op zurigheid uitdraaide, ondanks dat dat niet je bedoeling was met je eerste reactie waarop ik je 5x bedankte 🙂

     Iedereen die voor het eerst reageerd moet ik goedkeuring geven, eenmaal een mailadres of ip-adres goedkeuring gegeven dan mag diegene vrij reageren. De echte mind-ego scheldkanonnades en andere jankerds hou ik zodoende buiten de deur. Blijven ze het proberen (trollen noem ik dat) dan belanden ze op een lijst in WordPress waardoor ik nooit meer iets ontvang om goed te keuren van dat soort trollen. Die lijst is inmiddels redelijk lang haha. Maar het zure reageren komt meestal van mensen die al goedgekeurd waren. Het werkt meestal zo in mind-ego land: als ik onderwerpen schrijf waar mind-egos mee resoneren dan doe ik het goed. Als ik vervolgens een artikel of soms zelfs enkel een alinea of zelfs een enkel woord of term beschrijf waar het mind-ego wel ernstige problemen mee heeft (het raakt dan een mind-ego programmering) dan komt de zurigheid. Er zijn zelfs vaste reageerders geweest die om een enkel artikel of een enkel iemand waarvan ik iets plaatste het nodig vonden om mij vanachter hun computerscherm af te maken met woorden, nou ja ze proberden dat het raakt mij verder niet echt behalve dat het energie kost. Dat soort mind-ego’s vertrekken dan omdat ze het niet aan kunnen dat ik iets schrijf waar ze het niet me eens zijn.
     Dus veel zurighed komt ook uit dat soort hoeken, eerst zijn ze gezellig of informatief omdat ze het eens zijn, maar dan zijn ze het ergens niet mee eens en voelen dat toch de behoefte om te gaan reageren omdat ze het niet eens zijn met iets. Ik heb zelf die behoefte nog nooit gehad trouwens om als ik het ergens niet mee eens was om dan ergens op een website of social media te gaan reageren dat ik het ergens niet mee eens ben of er niets mee heb. Anderen hebben die drang blijkbaar wel. En dat noem ik zurigheid, en daar was ik klaar mee vorige week, en nu nog steeds haha. Dus daar treed ik voortaan tegen op.

     Ik waardeer je steunende reactie, dat is zeker nog niet verloren gegaan! 🙂

     Beantwoorden
 • Ikke

  Voor geïnteresseerde is er op 13 maart bij RTL Z de grote cryptoshow omtrent blockchain.

  https://www.onlineseminar.nl/rtlz/webinar/21483/de-grote-cryptoshow—inside-blockchain/

  Beantwoorden
 • RGMv

  En dan te bedenken dat ik al een tijd lang (gratis) een BTCNode en een LTCNode draai.
  Oke, dat gaan we nu dus veranderen als Sub mij als node wil hebben.
  En dan doe ik blijkbaar nog iets goeds in het grote geheel 🙂

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Het mooie is dat iedereen Substratum node kan worden, en binnen niet al te lange tijd ook nog eens! Nieuws vanuit Substratum over de aankomende public release en waarom Substratum het internet gaat veranderen in de laatste update van gisteren https://www.youtube.com/watch?v=OVDJ8hvJYe4

   Beantwoorden
 • New World Disorder

  De early open beta is er!

  https://substratum.net/open-beta/

  Beantwoorden
 • Micky van Leeuwen

  Hierbij een belangrijke update op bovenstaand artikel over Substratum. Inmiddels is men zo ver met beta testen dat Substratum node dusdanig werkt dat men in China, Rusland, Iran en andere landen waar het internet gecensureerd wordt met Substratum node alle content ongecensureerd kan bekijken. Dit is een hele grote stap richting een vrij, open en eerlijk decentraal internet! Hieronder de video’s waarin men bovenstaande laat zien.

  China: https://www.youtube.com/watch?v=S_-a85G0zjs
  Rusland: https://www.youtube.com/watch?v=Ph7yXwdNHYc
  Iran: https://www.youtube.com/watch?v=Oj_hWrfepEQ

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>