De Platte Aarde theorie, hoe zit dat dan?

Ik had eigenlijk een tijd geleden al besloten om niet meer over de platte Aarde theorie te schrijven. Mijn standpunt moge inmiddels duidelijk zijn, zo dacht ik. Toch krijg ik nog bijna dagelijks mailtjes en/of reacties via deze site van mensen die zichzelf ‘platlanders’ noemen en die dus geloven in de platte Aarde theorie. Ze willen dan met mij de discussie aan en mij overtuigen dat de Aarde toch echt plat is. Wat mij opvalt bij deze platlander predikanten is dat ze daarbij eigenlijk niet heel veel munitie hebben om mee te schieten, ze blijven constant dezelfde flauwekul herhalen, en daar moet ik dan antwoord op gaan geven. Ik zal dat vandaag voor de verandering eens doen. En daarna wil ik de boel omdraaien, ik heb namelijk ook een heleboel vragen over de platte Aarde theorie waar ik nu eindelijk ook wel eens antwoorden op wil hebben, in plaats dat ik (en met mij waarschijnlijk vele anderen) constant antwoorden moet gaan geven op de vragen van de platlanders.

De platlanders hebben feitelijk geen enkel bewijs voor een platte Aarde. Hun ultieme bewijs is een wiskundige berekening die ze gemaakt hebben aan de hand van door NASA en andere wetenschappelijke organisaties gegeven cijfers over de omtrek van de Aarde. Inderdaad die berekeningen over de omtrek van de Aarde komen van diezelfde organisaties die de platlanders verder totaal niet serieus nemen. In het geval van de omtrek van de Aarde vertrouwen deze platlanders echter blind op de NASA en andere wetenschappelijke organisaties. Geen enkele platlander lijkt de mogelijkheid open te houden dat ook deze cijfers en zogenaamde metingen van de omtrek van de Aarde misschien wel eens niet kunnen kloppen. Als de Aarde bijvoorbeeld 1,5 zo groot is als ‘men’ ons wil doen laten geloven, of zelfs 1 procent groter is dan ‘men’ ons wil doen laten geloven, dan valt meteen dat ‘ultieme’ bewijs dat de Aarde plat zou zijn weg voor deze platlanders. Platte Aarde fetisjisten zijn namelijk meesters in het analyseren met hun linker hersenhelft, ze doen niets liever dan berekeningen maken en dan beweren dat schepen of gebouwen in de verte eigenlijk niet te zien zouden mogen zijn als de Aarde rond zou zijn. Dat beweren ze dan aan de hand van de door NASA verstrekte gegevens over de omtrek van de Aarde. Voor mij is het heel simpel. Als ik naar Zandvoort ga en ik kijk naar de Zonsondergang, dan zakt de Zon nog steeds weg in de zee. Punt.

Dat andere ‘ultieme’ bewijs voor een platte Aarde is dus de NASA. Alle afbeeldingen van de Aarde die de NASA en andere ruimte organisaties gepubliceerd hebben zouden nep zijn. Dat klopt. Al die afbeeldingen van de Aarde zijn inderdaad zo nep als het maar kan zijn. Is dat dan het ultieme bewijs dat de Aarde plat is, omdat NASA geen echte foto’s van de Aarde publiceert? Natuurlijk niet. De reden waarom de NASA en anderen photoshoppen en/of neppe afbeeldingen van de Aarde publiceren komt omdat de Aarde omsingeld is door tienduizenden satellieten, ruimtestations, ruimtepuin en andere objecten waar wij het bestaan niet van mogen weten. Als de NASA een foto zou maken van de Aarde en het niet zou bewerken of vervalsen dan zou het er ongeveer uit zien zoals het plaatje wat je hiernaast ziet. Buitenaardsen die eventueel op ontdekkingsreis zijn door de kosmos en die per ongeluk onze planeet zouden tegenkomen zouden zich gok ik kapot schrikken als ze onze planeet zien met al die ruimtevervuiling. Zoiets moet haast uniek zijn in dit Universum.. Dus zijn de leugens van NASA bewijs voor een platte Aarde? Natuurlijk niet, het bewijst alleen dat wij mensen niet mogen weten wat er allemaal rond onze planeet zweeft en vliegt.

Het derde ding waar platlanders mee pronken is Antarctica. Antarctica omringt in de platte Aarde theorie de gehele platte Aarde. Mensen zouden volgens de platte Aarde theorie niet op Antarctica mogen komen, ondanks dat reizen veel elites de laatste tijd richting Antarctica en filmen documentairemakers ook nog steeds pinguïns op Antarctica. Maar toch mogen wij normale stervelingen dus niet op Antarctica komen aldus de platlanders. Want anders zouden we van de platte Aarde kunnen afvallen? Is dat de reden? Of botsen we dan op een gegeven moment tegen de rand van die dome op die over de platte Aarde gemonteerd is? Dit zijn in feite al mijn eerste paar vraagjes aan de platlanders onder ons. Waarom mogen we ook al weer niet op Antarctica komen? En hoe werkt dat in de praktijk? Hebben ze onderzeeërs en/of marine fregatten overal langs de rand (Antarctica) van de platte Aarde liggen om eventuele indringers te verjagen, of hoe zit dat eigenlijk? Als je op het kaartje van de platte Aarde kijkt dan zie je dat die rand, Antarctica dus, immens lang moet zijn, hoe bewaken ze die rand dan om er voor te zorgen dat nieuwsgierige mensen met, ik noem maar wat… ehhh schepen daarheen kunnen varen? Ik weet wel waarom ‘men’ niet wil dat mensen massaal Antarctica gaan bezoeken. Dat vinden de Nazi’s die daar nog steeds een basis (New Berlin) hebben namelijk niet zo leuk zoals je bijvoorbeeld in dit interview kan horen. Daarnaast zijn er nog tig geheime al dan niet ondergrondse basissen op Antarctica. Dat is de reden waarom men niet wil dat mensen op ontdekkingsreis gaan op Antarctica als je het mij vraagt.

Bij deze heb ik dus alle vragen die platlanders aan mij stellen beantwoord. Nu is het mijn beurt. Zijn er de laatste tijd nog mensen van de platte Aarde afgevallen? Die is flauw, maar ik meen die vraag wel. Ik weet dat mensen zogenaamd niet op Antarctica kunnen of mogen komen of zo, maar stel dat er eentje door het net glipt en toch op Antarctica terecht komt. Kunnen ze dan op een gegeven moment van de platte Aarde afvallen? Of zit er een glazen of plastic wand of zo aan die rand van de platte Aarde? Geloven jullie nog steeds in die dome constructie eigenlijk? Die zou verklaren dat er geen mensen van de platte Aarde kunnen afvallen. En kan je door die dome/wand heen kijken als ik vragen mag? Kan je dus als je toch de rand van de platte Aarde weet te bereiken op de een of andere manier dan veilig naar beneden kijken, of moet je dan alsnog uitkijken dat je niet over de rand heen dondert en de ruimte invalt?

Geloven jullie platlanders eigenlijk wel in de ruimte? Ik hoor vaak verhalen dat jullie daar niet in geloven, dat alle sterren, satellieten, kometen, meteorieten en planeten die we aan de nachthemel kunnen zien, in feite een soort van projecties of zo zijn? Jullie geloven toch ook dat de Zon en de Maan even groot zijn, en dat beiden projecties zijn, of hoe zit dat eigenlijk? En wie gaat er over die projecties? Is dat God? Of is dat een AI? Is het menselijk werk, zit er iemand ergens in een controleruimte aan de knoppen te draaien? Ketsen er wel eens stukken meteoriet af op die dome die over de platte Aarde gespannen staat? Hoe zit het eigenlijk met die dome, geloven jullie daar nu nog steeds in of is er al weer een andere variant op die dome? Waar blijven de door mij gevraagde bewijzen eigenlijk van die dome? Waar zijn de foto’s en/of video’s die ongetwijfeld zullen bestaan van die dome? Er zullen toch wel eens mensen in vliegtuigen en/of helikopters tegen die dome aangevlogen zijn, of in ieder geval die dome hebben gezien? En als we dan toch bezig zijn met het bewijzen van dingen, waar zijn de door mij gevraagde foto’s en/of video’s van de rand van de platte Aarde, ik wil foto’s en video’s zien van wat er onder de platte Aarde zit. Ligt die platte Aarde pannenkoek op een kosmische tafel, of zweeft deze platte Aarde pannenkoek ergens in de ruimte?

Een draaiende bol of bal blijft in de lucht, dat noemen we zwaartekracht. Volgens platlanders kan de Aarde niet zo snel om zijn as draaien omdat wij dan van de Aarde af zouden vallen. Ik draai de vraag graag om, als de Aarde niet draait en dus stil hangt in het luchtledige als een pannenkoek, wat zorgt er dan voor dat de platte Aarde niet naar beneden valt, wat houdt de platte Aarde op z’n plek als ik vragen mag? Heeft God of Allah de touwtjes stevig in handen, of hangt de platte Aarde ergens anders aan vast, of ligt de platte Aarde ergens op zodat het niet kan vallen? En kunnen jullie mij dat dan eventjes bewijzen a.u.b.?

Hoe zit het trouwens met het klimaat? Als ik het weerbericht zie dan zie ik allerlei hoge en lage druk gebieden die lak lijken te hebben aan de eventuele randen van de platte Aarde, ze bewegen brutaal over die randen heen, net als dat de wind bijvoorbeeld doet. Kan die wind door die dome of wand heen blazen, of kaatst die wind dan terug via die dome of wand? Zouden ze in het zuidelijk halfrond dat dan niet moeten merken? Ik bedoel dan heb je in die omgeving dus wind die zuidelijk is en die tegelijk noordelijk van richting is, aangezien de wind terugkaatst tegen die dome of wand aan? Dezelfde vraag heb ik met stromend water. Water staat volgens mij niet stil in de oceanen. Het beweegt met golfstromen en dergelijke. Hoe ik het geleerd heb stroomt dat water om Antarctica heen, maar dat gaat niet in de platte Aarde theorie, dan moet het dus ook weer op de een of andere manier terugkaatsen of terugstromen naar waar het vandaan kwam? En hoe verklaren jullie de verschillende jaargetijden eigenlijk? Ik heb altijd gedacht dat die veroorzaakt werden door het rondjes draaien van de Aarde om de Zon heen. Maar jullie geloven niet in de Zon en al helemaal niet in het rondjes draaien om de Zon heen, dus dan zou de Zon als projectie in onze zomer dichterbij komen en in de winter verder weg geraken, net als in het geval van een ronde Aarde, maar in jullie model heeft de ene (Noordelijke) Kreeftskeerkring dus een veel kortere omloop  dan de andere (Zuidelijke) Kreeftskeerkring, hoe regelen jullie dat dan? Gaat de projectie van de Zon in onze winter sneller draaien zodat deze er niet een eeuwigheid over doet om zijn rondje over de zuidelijke Kreeftskeerkring te draaien?

En hoe verklaren jullie de verschillende standen en fases van de Maan? Dat gebeurd zeker ook kunstmatig of zo, net als dat sterrenbeelden van plaats veranderen in de sterrenhemel? Zo ja, wie zit er dan achter de knoppen, wie is er verantwoordelijk voor dat intelligente ontwerp, en wie zorgt ervoor dat dat intelligente ontwerp ook up to date blijft en dat sterren en planeten van plaats veranderen zodat het lijkt alsof de Aarde rond is en rondjes draait om de Zon en tegelijkertijd ook met het Zonnestelsel weer door de ruimte reist? Ik gok dat platlanders dus in een virtuele realiteit of simulatie of zo geloven? Hebben jullie daar dan bewijzen voor? Kennen jullie de programmeurs of is het natte vinger werk om dat zo te geloven? Als dit een computer simulatie en/of virtuele realiteit zou zijn, dan moet er toch iets of iemand achter de schermen dat zo geprogrammeerd hebben? Wie of wat is dat dan, en hoe doet diegene of datgene dat dan als ik vragen mag? En hoe dik is die platte Aarde pannenkoek eigenlijk? Hoe verklaren jullie magma en vulkaanuitbarstingen, want als de Aarde niet rond is maar plat dan heeft de Aarde dus ook geen kern van magma maar ligt het magma ergens opgeslagen in die pannenkoek? Over elkaar heen bewegende en tegen elkaar op botsende tektonische platen zorgden er in miljarden jaren tijd voor dat er bergen en dat soort zaken ontstonden. Ze schuiven niet echt snel die tektonische platen, maar ze schuiven wel, als zo’n tektonische plaat bij de rand van de platte Aarde aankomt en lekker door wil schuiven, steekt zo’n tektonische plaat dan als een flap uit die platte Aarde pannenkoek, of botsen die tektonische platen ook tegen de dome/wand aan en kunnen ze dan niet verder schuiven? En hoe werkt GPS (Global Positioning System) eigenlijk zonder satellieten die in een baan rond de Aarde zweven? In sommige wijken in grotere steden zie je veel flats met schotelantennes. Die zijn gericht naar boven omdat ze hun tv signalen van satellieten doorgestuurd krijgen. Hoe werkt dat eigenlijk zonder satellieten die in een baan rond de Aarde zweven?

Hoe zit het met al die tienduizenden piloten die dagelijks de bolling van de Aarde zien vanuit hun cockpit? En al die miljoenen passagiers, er zou er toch wel eens eentje uit het raampje kijken en opmerken dat de Aarde niet rond maar plat is? Waar zijn die verhalen dan?En wat te denken van de rechtstreekse vluchten van Peru naar Australië? Die vinden elke dag plaats, maar als je de platte Aarde kaart erbij pakt dan ligt Australië opeens aan de andere kant van de kaart, dus dan is een rechtstreekse vlucht schier onmogelijk, en toch vliegen die vliegtuigen elke dag van Peru naar Australië?

Zouden de platlanders, waarvan ik weet dat velen deze site bezoeken omdat deze hoog in de Google zoekresultaten staat als het gaat om trefwoorden als de platte Aarde, al de vragen die ik stel in dit artikel voor mij willen beantwoorden? Alvast bedankt daarvoor, en niet blijven hameren op die lariekoek dat de omtrek van de Aarde toch echt een bewezen cijfer is en daar al je conclusies aan opknopen, ik weet dat jullie slimmer zijn dan dat. Ik wil lezers van deze site die net als mij ook nijpende vragen hebben over de platte Aarde oproepen om deze vragen naar mij toe te sturen en/of in een reactie hieronder te verwerken. Alle goede vragen waarop de platlanders tot nu toe geen antwoord hebben zal ik als update in het artikel erbij plaatsen. Zodoende geven we de platlanders weer even wat uitzoek en nadenkwerk, dat houdt ze van de straat, en daardoor creëren we met z’n allen een veiligere planeet/pannenkoek voor ons allemaal, alvast bedankt!

Micky van Leeuwen

30-12-2016

241 Responses to De Platte Aarde theorie, hoe zit dat dan?

 1. ikke schreef:

  ALGEMEEN:

  Ok, plat, rond, ovaal, tree of life,tak of een kopie van onze originele aarde, wat het ook is, we moeten er maar mee dealen. Maar stel dat de aarde plat is, zou kunnen betekenen dat WIJ in een constructie leven. En dat wij enigszins toch belangrijk zouden moeten zijn.
  Hiermee te zeggen als die rond is WIJ tussen al die miljarden andere planeten niet zo veel zouden voorstellen als wezen. Dan zijn wij gewoon buren van elkaar.
  Even voor de duidelijkheid, ik ben geen ervaringsdeskundige maar ben wel open minded.

  Verder lees ik graag jouw artikelen Micky en resoneer hier ook mee.

  Warme groet…!!

 2. Budhymann schreef:

  Stel de Aarde is rond en bol en zij zweeft door de ruimte als een dolle knol, waarom staat dan de noordpoolster, Orion en de grote beer op dezelfde plek keer op keer?
  Of is de ruimte toch een hologram op de bolle dome en is de Gaiaanse ruimtereis een illusoire droom ?

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Niet alles geloven wat platlanders op YouTube beweren, want dat is onzin, dat had je zelf kunnen na checken als je een keer ’s nachts naar de sterren gaat kijken met tools als een Google Sky.. Maar goed ik heb voor jou en al die anderen die beweren dat de sterren altijd op eenzelfde plek staan maar even Willen Wever geraadpleegt ( http://willemwever.kro-ncrv.nl/vraag_antwoord/de-aarde/zien-wij-de-sterren-altijd-op-dezelfde-plek) check hieronder een stukje uit die tekst, misschien dat je het dan begrijpt 🙂

   “De aarde draait om zijn as en tegelijkertijd ook om de zon. Omdat de aarde in 24 uur om zijn as draait en dus iedere avond langs dezelfde plek komt, zien we elke nacht hetzelfde stukje ruimte. Maar omdat de aarde in 365 dagen ook om de zon heen draait, schuift dat stukje ruimte eigenlijk steeds een beetje op. Dus staan de sterren niet elke avond op hetzelfde tijdstip op dezelfde plaats. Als je een uur of langer naar de sterren hebt gekeken, zul je merken dat de hele hemel langzaam boven je hoofd lijkt rond te draaien. Net als de zon komen de sterren in het oosten op en gaan ze in het westen weer onder. Dit komt door het draaien van de aarde.
   Een ster doet er iets meer over dan 23 uur en 56 minuten om in dezelfde positie terug te keren. De zon heeft daar 24 uur voor nodig, want tegelijkertijd draait de aarde ook rond de zon. De sterren komen daarom elke nacht vier minuten eerder op, en dat zorgt ervoor dat we elke nacht op hetzelfde tijdstip de sterren anders zien. ’s Zomers zie je de ‘grote beer’ dus op een andere plek dan in de winter!”

   En gaan we nu dit opgehelderd is dan nu antwoord geven op mijn vragen die ik stel in bovenstaand artikel?

   • Yoep schreef:

    He dat is gek dat doet de platte aarde ook. Het maffe is dat god een eigen kalender gekreéérd heeft waar al een extra dag gereserveerd word wat niet gedaan word met de gregoriaanse kalender. Heb ik je nog niet over gehoort. Maar over alle zonne, maan, sterre standen verwijs ik je naar het boek van enoch. Staat heel veel overbeschreven.

    Maar lees dat je erg wijs bent en graag misbruik maakt van iemands kunnen. Als je beseft dan de de aarde volgens jouw theorie, zich met een snelheid van 109.000 km/u verplaatst, of elke seconde 30 kilometer. Maar jij kan niet staan op een draaimolentje die 5km p/uur rond draait. Of wel?

    Volgend stukje,
    we nemen een kanon, schieten naar alle 4 de windrichtingen welke kanten zijn korter of langer waar de kogel aan komt. Geen van alle. aarde beweegd niet. alle afstanden zijn even lang. toch of wou je wat toevoegen?

    Goed laaste stukje (dit is overgenomen)
    indien de aarde met 1600 km/u roteert zoals gezegd wordt en een vliegtuig met slechts 800 km/u in dezelfde richting vliegt, dan is het evident dat zijn plaats van bestemming zich met elke verstreken minuut verder weg zal bevinden. En omgekeerd, indien er in tegengestelde richting van de rotatie wordt gevlogen, zou na ’n uur, een afstand van 2400 km. afgelegd zijn in plaats van 800, aangezien de rotatiesnelheid bij de snelheid van het vliegtuig moet worden opgeteld. Ook kan erop gewezen worden dat een dergelijke vliegsnelheid van 1600 kilometer per uur, die de veronderstelde snelheid van de rotatie van de aarde is, recentelijk behaald werd, dus dat een vliegtuig die met deze snelheid in de richting van de rotatie vliegt in het geheel geen afstand kan afleggen. Het zou in de lucht blijven hangen boven de plek waar het opsteeg aangezien de snelheden gelijk zijn. Bovendien zou er geen noodzaak zijn om op dezelfde breedtegraad van de ene naar de andere bestemming te vliegen. Het vliegtuig zou slechts hoeven opstijgen, vervolgens wachten tot het gewenste land arriveert en dan landen.” -Gabrielle Henriet

    Met andere woorden jouw aarde bestaat niet kan niet bestaan en zal ook nooit bestaan. Omdat je dood simpel weg er vanaf geblazen word door de aantrekkings krachten van andere planeten.

    Net zoals jouw 12 multidimensionale wezens. Waar heb ik dat ook alweer gelezen … Ojá 6 delig boek van RA.
    Gratis vrije uitgaven van de metselaars club.

    Fijne dag …

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Leuk voor je.

     Leg dan nu maar eens uit hoe het kan dat er rechtstreekse vluchten zijn van zowel Zuid als ook Noord-Amerika naar Australië. Hoe leg je dat uit met die platte waanzin kaart van je?

    • Sebas36 schreef:

     Als je in een vliegtuig een tennisbal opgooit gaat hij ook niet met 900km door de cabine. Hetzelfde principe werkt ook op de planeet.

     Gregoriaanse kalender book of enoch, (boeken van Jules Verne bevatten nog meer waarheid dan zulke sprookjesboeken.)
     Een kalender is maar een kalender, er zijn er zoveel. de ene precieser dan de ander. Gebaseerd op berekeningen hoe ons ministelseltje draait. Het zegt helemaal niks over plat of rond. Het mooie van wiskunde is dat je dingen van 3d naar 2d kan berekenen en zo het leesbaar kan maken of b.v. een disc of papier.
     Dat wil niet zeggen dat de aarde dan ook maar plat is…
     Je haalt er van alles bij zonder enige onderbouwing, maar dat is wat platlanders doen…

    • Tamara schreef:

     De tijd gaat boven langzamer dan hier op aarde.. en een vliegtuig kan niet blijven “hangen” zonder beweging..

   • Koen schreef:

    Inderdaad. Je kan zelf heel makkelijk een test doen en zien dat de sterren bewegen. Zoek 1 ster uit en markeer deze ster doormiddel van een vizier na te maken. Pak 2 punten en kijk over deze punten naar de ster zodat deze punten precies naar die ene ster gericht staan. Je zal zien dat als je na een tijdje weer over deze punten kijkt dat de ster is verschoven. Deze methode word ook aangeleerd in een militaire opleiding om het noorden te bepalen. Dit moet genoeg bewijs zijn dat de aarde beweegt lijkt me.

 3. Aladin schreef:

  Micky, mijn complimenten, stoer dat je het wilt bespreken. Het is eigenlijk zo eenvoudig. De aarde waar wij op wonen is vlak en draait niet. Waarom? Mijn zintuigen vertellen mij dat. Omdat ik het niet voel en omdat ik ik geen kromming zie, hoe hoog ik ook ga. De horizon is altijd vlak en op ooghoogte. Water is overigens ook altijd vlak, het stroomt naar het laagste punt. In een glaasje drinken, een zwembad, een rivier of een oceaan. En de aarde is voor 70% bedekt met water. De sterrenhemel en zon en maan draaien aan de hemel rond. Sterrenbeelden staan al eeuwen op dezelfde plek…Niemand kan aantonen dat de aarde een bol is in de ruimte, daar is simpelweg geen bewijs voor te vinden. Kun je er af vallen? Ik weet niet. Een van de weinigen die er geweest is, aan het randje, admiraal Byrd, zegt dat er nog veel meer land is dus ..misschien gaat het platte vlak wel veel verder dan Antarctica.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Op welke berg of in welk vliegtuig heb jij gestaan of gezeten dat je met zekerheid kan zeggen dat er geen bolling is?

   En we moeten dus afgaan op ene admiraal byrd die daar ooit een keer gezegd geweest te zijn aan die rand? Waar zijn de foto’s? Waar zijn de video’s? En waar zijn de antwoorden op al mijn andere vragen die ik in bovenstaand artikel stel? Ik krijg nu weer aan antwoord gebaseerd op iemands persoonlijke gevoel, zonder enig bewijs. Hoe kan de Zon (optisch) in de zee zakken elke avond? Geld ide projectie niet voor de VS en andere delen van de Wereld waar de Zon later aan de hemel staat, of heeft de VS een andere Zon die de Zon die hier in de zee verdwijnt (optisch vanwege de bolling van de Aarde) vervangt of zo, of hoe zit dat?

   Ik ken andere verhalen over admiraal byrd. Die is inderdaad in de buurt van Antarctica geweest met een immense marine en legermacht om de nazi’s te bevechten. De nazi’s wonnen zonder veel moeite, vanwege de (buitenaardse) technologie. Die hele vloot werd weggevaagd en Byrd ging met de staart tussen de benen terug. Hij is dus helemaal niet op Antarctica geweest toen, maar heeft waarschijnlijk een lulverhaal verzonnen. En dat moeten wij dan als ultiem bewijs zien voor het feit dat de Aarde een pannenkoek zou zijn?

   Geef nu eens antwoorden op al die vragen die geen enkele platlander kan beantwoorden die ik in dit artikel stel in plaats van te beweren dat je op allerlei plekken bent geweest waar er geen bolling te zien is, in Nederland hebben we geen bergen die zo hoog zijn… 😉

   • Aladin schreef:

    De werking van perspectief. Wij kunnen nu eenmaal niet oneindig ver zien, dit zorgt er voor dat wij dingen in de verte zien ‘verdwijnen over de horizon’, zo ook de zon. Deze staat niet 150.000.000 km ver weg maar slechts een slordige 5000 a 6000 km. Kun je berekenen aan de hand van de hoek die de straling geeft als ze door de wolken schijnt. De mensen die geloven op een draaiende bol te leven hebben daar absoluut geen bewijs voor (feit) behalve wat cgi, fantasie plaatjes van NASA. En die heeft over alles gelogen, behalve over de ware vorm van de aarde? Is de aarde werkelijk een bol die draait met meer dan snelheid van het geluid door een oneindig vacuum van space? Nee, u bent allemaal Flat Earthers of u het nu wilt of niet! Het is ook geen theorie of psy ops, dat was de bal! “Er is echt geen bal aan”. 😉

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Weer geen antwoorden op mijn vragen in het artikel dus, maar weer een puur vanuit de linker hersenhelft geanalyseerd en berekend iets, wat in feite nergens op slaat. Geef ook eens antwoord op Sebas zijn reactie hieronder als je wilt? Zitten al die piloten ook in het complot?

     Ik respecteer je mening, maar je doet nu precies wat ik in het artikel zeg wat platlanders standaard doen, je komt met berekeningen die ook van NASA afkomen volgens mij (diameter van de Aarde en dat soort zaken), je gaat niet op eigen ervaring af maar op verhalen van anderen want volgens mij hebben we in NL geen Alpenreuzen of een Mount Everest) en je blijft hangen bij het NASA verhaal. Nee die vertrouw ik ook niet. Maar maakt het satellieten, ruimtestations, ruimtepuin verhaaltje/plaatje geen sense? Ja NASA zit in meerdere complotten, en vandaar dat ze de Aarde niet kunnen laten zien zoals die is met al dat ruimtepuin en andere geheime zaken erom heen, maar ja we hebben nu eenmaal op dit moment te maken met NASA, ESA en anderen die ook in meerdere complotten zitten en/of agenda’s dienen, dat betekend toch niet dat de Aarde dan meteen plat is? Dan kan de Aarde volgens diezelfde redenering ook vierkant zijn, of ovaal, stervormig of whatever…. maar daar gaat het nu niet om, kan je de vragen in dit artikel allemaal beantwoorden, daar gaat het mij bij dit artikel om namelijk.

  • Jan Koert Lange schreef:

   Ieder persoon die de hogere zeevaartschool heeft gedaan kan je vertellen dat je bij goed zicht maximaal 14 kilometer links en rechts is, OMDAT DE AARDE BOL IS. Je ziet bij een schip dus ook eerst de mast, schoorsteen etc. en dan pas de rest.

 4. maup schreef:

  Wat je zelf kan doen om te controleren dat de aarde een bol is

  Maak een tijd opname van de Poolster dan zie je alle sterren in streepjes
  er om heen draaien doe het zelfde op het zuidelijk halfrond in de richting
  van het Zuiderkruis dan zie je het zelfde

  http://www.nandoonline.com/artikelen/sterrensporen-fotograferen-deel-1/

  Voor mij is de discussie gesloten de aarde is een bol

 5. jhon schreef:

  Zeil eens naar Australië via Nieuw-Zeeland!
  er(varing)s- deskundige.

 6. sebas0570 schreef:

  Ik wacht nog steeds op een goed verweer van de platlanders op Micky’s vragen.

  Ik heb een half jaar gewerkt als fotobewerker in de luchtfotografie, ik ben afgestudeerd als Graficus allround specialisatie scanoperator/fotobewerker en nu ben ik trucker (verdient meer) 😉 mijn taak op station 1 was lensflares verwijderen grondschaduw van het vliegtuig wegpoetsen in de foto’s en de aardebolling uit de foto halen.
  Dat moest omdat de jongens na mij station’s 2 en 3 er hele grote foto’s/landkaarten van moesten maken o.a. voor het leger Rijkswaterstaat en natuurmonumenten van 10 to 8000 foto’s aan elkaar geplakt 1 mega grote foto van een gebied te maken (om het even simpel uit te leggen) Anders pasten de foto’s niet aan elkaar.
  Een vraagje aan de platlanders, hoe ging deze hoax dan in zijn werk? Werd de SCSI stiekum verwisseld nadat de piloot was geland? Aangezien ik werkte OP het vliegveld en de Cesna 500mtr van me burostoel geparkeerd stond zie ik weinig kans om de scsi drive te vervangen met ‘kromme’ foto’s.
  Ik vraag me af hoe platlanders dit willen verklaren, zijn 6 Desktop Publisher’s en een piloot constant gedrogeerd?? Of Misschien zit de piloot wel vuistdiep in de platte aarde theorie?
  Anyone?

  • Aladin schreef:

   We zijn allemaal geindoctrineerd (geweest) vanaf onze jongste schoolherinnering met de globe. Tot een klein aantal mensen geconfronteerd werd met de vele logische vragen betreft aarde. Iedereen die het onderwerp aan een eigen, eerlijk, oprecht en grondig onderzoek onderwerpt, want iedereen is aanvankelijk sceptisch, komt tot de slotsom: de aarde is vlak en draait niet. Het is gewoon de waarheid. Truth is self evident. De duivelse ‘baal earth’ is busted!

   • Micky van Leeuwen schreef:

    Dus al die piloten zitten ook in het complot beweer jij bij deze?

    En ik heb mij verdiept in de platte Aarde theorie. Ik bleef met een hele boel onbeantwoorde vragen zitten. Die vragen heb ik nog eens op een rijtje gezet in bovenstaand artikel, zou je voor mij al die vragen nu dan willen beantwoorden om mij alsnog te overtuigen?

   • maup schreef:

    Beste Aladin,buiten de hint die ik al gegeven had(zie boven)

    zijn er nog een aantal andere,vloeistof in gewichtsloosheid
    vormt een bol,je kan satellieten zien overkomen,meteorieten
    hoe kan dat als we onder een doom leven,waar komen die vandaan,
    als je op het zuidelijk halfrond staat zie je de maan andersom,
    en je ziet andere sterrenbeelden op het zuidelijk halfrond.
    En ja dat op school een aantal sprookjes verteld worden
    was ons al bekend.

    groet
    maup

    • Aladin schreef:

     @maup, sorry dat ik je vraag niet gezien heb…

     Polaris, de poolster. Dat is een van de bewijzen dat de aarde niet draait want die staat onveranderd op dezelfde positie aan de hemel en alles draait daar aan het firmament omheen. Dat is onmogelijk als wij op een bal zouden leven die met miljoenen kilometers per uur door het heelal suist. Volg een lezing van Santos Bonacci, die legt eea heel duidelijk uit. Sterrenkaarten zijn al sinds mensheugenis het zelfde. Iedere astroloog of astronoom kan de constellaties zo aanwijzen. Een mechanisch planetarium bouwen zou nutteloos zijn als de positie van de aarde van dag tot dag van jaar tot jaar zou verschuiven.

     Volgens Vincent Icke, die heb ik hiernaar gevraagd, komt het omdat sterren heeeel ver weg staan. Dat antwoord vond ik weinig bevredigend. Op mijn tweede serieuze en oprechte vraag kreeg ik geen antwoord meer. 🙁 Jouw andere vragen betreft het zicht op de maan is heel eenvoudig…maar naar dat antwoord mag je zelf even googlen of kijken op YT. Het is echt wee klikken van je verwijderd. 🙂

     • maup schreef:

      Dat de sterren op de zelfde plaats blijven
      staan komt omdat ze allemaal ook met de zon mee draaien in de spiraal van de melkweg.

      De Poolster staat in het verlengde van de aardas op
      het noordelijk halfrond en Sigma Octantis op de zuid
      kant van de aardas.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Celestial_pole

      dat je in Australië, zuid Afrika en zuid Amerika naar het zuiden kijkend het zelfde ziet,met
      tijd fotografie de sterren gaan streepjes vormen om Sigma Octantis kan de aarde niet plat zijn onmogelijk!!

      Dat Santos Bonacci een platlander geworden is is
      me zwaar van hem tegengevallen

      In Kaapstad staat de maan echt andersom heb er
      10 jaar gewoond en het zelf gezien daar hoef
      ik niets voor te googelen!!

      Dus de Aarde is echt een bol hoor

      • Yoep schreef:

       Lees het werk van god, staat het echt allemaal in! en dan lees je ook dat de aarde plat is.
       En het boek en andere stukken is ook geverifeerd met de doode zeerollen.

       • Micky van Leeuwen schreef:

        Dat verklaard een hoop. Het verklaard voor mij dat jij dus een gelovige bent, je weet het niet, je gelooft het. Duidelijk. En dan nu uitleggen hoe het kan dat we rechtstreeks kunnen vliegen van zowel Zuid als ook Noord-Amerika naar Australie en vise versa.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Dat is een goed verhaal, die piloten inderdaad die zullen dan ongetwijfeld ook allemaal in het complot zitten… die zien dagelijks de ronding van de Aarde… 🙂

   Ben benieuwd wat de platlander kerk daar voor antwoord op verzonnen heeft…

 7. Aladin schreef:

  Het aantal docu’s die dit onderwerp behandelen op YouTube groeit met de dag. Dit was een van de eerste en beste die ik heb gezien. https://www.youtube.com/watch?v=DmFTgeK7U6U&list=PL1XuDSF9rixxhNBOXrXbEGYTXo3tBs7zL

 8. sebas0570 schreef:

  @Aladin, dat is geen antwoord op mijn vraag.

 9. Aladin schreef:

  Alle antwoorden die ik kan geven zullen jullie niet gaan overtuigen… zolang de indoctrinatie of de globe-hypnose zijn werking heeft!
  Het komt aan op zelf onderzoek doen en ontdekken.

  Ik ben slechts een ‘wekker’. Irritant als je niet wakker wilt worden maar eenmaal wakker gaat er een nieuwe wereld open. 🙂

 10. Aladin schreef:

  Ik kan je een aantal vragen beantwoorden maar zoals ik al zei zal je dat niet gaan overtuigen …een aantal vragen kan ik ook niet beantwoorden want dat weet simpelweg niemand. Ik weet niet of er een dome is, ik weet niet of de platte aarde in de ruimte zweef maar dat lijkt mij niet. Het enige dat ik en ieder ander kan vertrouwen zijn onze zintuigen. Piloten weten meestal niets over de aarde vorm omdat…ze daar ook nooit bij stil hebben gestaan. Eenmaal geattendeerd geven een aantal mensen uit de luchtvaart interessante verklaringen zoals deze: https://www.youtube.com/watch?v=VaUBrui9L1I&t=3s

  • Johan schreef:

   @Aladin: Weetje ik heb zelf onderzoek gedaan naar mezelf wie ik bent in essentie.
   Kwam erachter dat alles in dit universum levend is een ziel heeft en multi-dimensionaal van nature is zowel ik als de aarde, zon, maan, ster, galaxy, universum die fysiek aanwezig zijn 3D en niet 2D Remember.

   Stel we zouden in 2D leven dan zouden we de wereld en elkaar inderdaad oppervlakkig, vierkantig, blokkerig zien het spel minecraft is hier een perfect voorbeeld voor en dat is niet het geval gellukig niet zeg.

   Ik zie duidelijk meer perspectiefen in onze wereld(en) realiteit(en) en lichaam(en) van elkaar meerdere dimenies dus allemaal met elkaar verweven en verbonden. Onthoud wel dat we nu op dit moment op aarde vertoeven en dus 3D ervaren.

 11. Aladin schreef:

  Wie zelf onderzoek heeft gedaan naar de flat earth weet natuurlijk van wetenschapper prof. Auguste Piccard, de eerste mens die met een zelfgebouwde ballon de ‘ruimte’ in ging in de jaren 30…en wat hij zag toen hij uit het raampje keek.
  https://www.youtube.com/watch?v=cGHH6_K57zA

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Inderdaad, zelf onderzoek doen is belangrijk.

   Hoe verklaar jij dat er rechtstreekse vliegtuig vluchten zijn van bijvoorbeeld Peru naar Australie? Die doen er 12 uur over, maar als je de platte Aarde kaart erbij pakt dan is dat dus onmogelijk omdat de platte Aarde kaart Australie aan de andere kant van de kaart plaatst ten opzichte van Zuid-Amerika?

 12. sebas0570 schreef:

  Gast die foto’s hebben gewoon een kromming hoe komt dat dan?
  De piloot pakt de harddrive met de foto’s loopt 500m geeft ze aan mij ram dat ding aan mijn Macintosch (zo heette Apple pc toen der tijd)
  Vervolgens zit ik de hele dag schaduwen te verwijderen en foto’s recht te maken. Wie maakt de foto’s krom dan??

  Hoeveel bolling per kilometer?
  Om te achterhalen hoeveel bolling er per kilometer sprake is, moet de x worden achterhaald. In dit geval is de x niet de ooghoogte, maar wordt het gelijkgesteld aan de daling vanaf waar wij staan. Oftewel dan geldt het volgende:
  b^2+R^2 = (R+x)^2;
  R+x = √(b^2+R^2);
  x = √(b^2+R^2) – R;
  x = √(1000^2+6371000^2)–6371000 = 0,0785 m = 7,85 cm.

  Iedere kilometer is er sprake van een daling van 7,85 cm. Er is eveneens een hoekverdraaiing van toepassing, waardoor de opgetelde waarde van de daling toeneemt. In de volgende tabel is duidelijk zichtbaar dat naarmate de afstand groter wordt, de bolling of de mate van daling ook groter wordt. Dit heeft te maken met de hoekverdraaiing en is in de formule vertaald in de kwadratische verhouding.

  1km 2km 3km 4km 5km 10km 20km 50km 100km 200km
  7,85cm 0,31m 0,70m 1,25m 1,96m 7,85m 31,39m 196,19m 784,75m 3,14km

  Nou, dit is mijn bewijs voor de bolling vd aarde. Ik kan het zelfs berekenen. Je hoeft me niet te overtuigen door filmpjes. Sluitend bewijs in de vorm van wiskunde of een foto van jou met je roeibooitje aan de rand van de platte aarde ofzo.
  Of is wiskunde ook een hoax?

 13. sebas0570 schreef:

  Ohh kleine toevoeging, dit rekenvoorbeeld had ik nodig samen met de vlieghoogte op dat moment de foto weer terug te warpen. Op het oog kan dat niet want dan zit je 30 foto’s later met een verschil en dan past niks meer….

 14. Aladin schreef:

  @Sebas0570, klopt, 8 inch per mijl/kwadraad. Dat bewijs alleen maar, samen met allerlei laserproeven en observaties over grote afstanden bv over Lake Michican dat er geen bolling is……
  Foto’s kunnen een vervorming hebben, bol en hol, als ze gemaakt zijn met een GoPro of fish eye lens.

  • sebas0570 schreef:

   Juist wel! als je doorrekend kom je weer op een rondje uit.
   een camera van 30.000 euro uit de zijdeur van een cesna, denk je dat ik of de piloot er een ronde lens op gaat zetten. Een volleerd Graficus weet ook alles van fotografie lenzen sluitertijden belichten ontwikkelen.
   Nu zeg je dus dat ik mijn apparatuur niet ken waarmee we werkten of met verrotte apparatuur werkten?

   Dit is een proef die je zelf op de grond kan doen die ook de ronde theorie bevestigd. Wat en hoe geeft jou proef dan dat het er niet is? je proef is onvolledig.
   Nou nog een bewijsbaar argument/proefje

   Stel een laser (waterpas) bijvoorbeeld op een hoogte van 60 cm boven waterniveau af. Neem een groot stuk karton en streep de hoogte van de laser af. Dit is het herkenningspunt om aan te tonen dat de laser bij een toenemende afstand hoger op het karton verschijnt. Vaar vervolgens van de laser af, om te zien dat het laserpunt qua hoogte toeneemt. (Wat dus de bolling aangeeft):P
   Gast doe de mensheid en samenleving een plezier en ga ASJEBLIEFT terug naar school!

   omg.

 15. Aladin schreef:

  Terug naar school? Voor meer indoctrinatie?
  Nee, dank je. 🙂

  Ben je bekend met dit experiment?
  https://www.youtube.com/watch?v=XUjMytEgLyw

  of deze met de P900?
  https://www.youtube.com/watch?v=ql_TTguKxnE

 16. sebas0570 schreef:

  Ehh, zo kan ik ook rekenen iedere mijl als een apart blok. Je moet de directe lijn van zicht in zijn geheel berekenen. Volgens die berekening zal de aarde een omtrek hebben van zo’n 370km dus bij Friesland zo’n beetje donder je dan van de aarde af. lol..
  De curve uit het filmpje,is ongeveer 6 ft per 3 mijl met je ogen 6 meter boven de grond. over ongeveer 30 mijl betekend dat er maar 60ft van de berg afvalt en geen 200ft zoals word beweerd in het filmpje en dat verschil kan een mens niet zien op zo’n afstand.

  Nogmaals loop je nog steeds anderen na te kwaken, maar nog steeds geen steekhoudend argument die je zelf ook kan uitleggen.

  Een argument is een aangevoerd feit dat wordt gebruikt om een stelling te bewijzen of te ontkrachten. Een argument is een bewijsmiddel en geeft ook vaak de reden aan om iets te doen. Argumenten moeten kunnen aantonen waarom een ingenomen standpunt van iemand solide is. Een standpunt steunt op gegeven argumenten.

 17. Aladin schreef:

  Ik heb al een aantal zelf te controleren argumenten gegeven.

  1.Water is altijd vlak, level, horizontaal, waterpas. (natuurkunde)
  2.Geen kromming zichtbaar/meetbaar.
  3.Geen beweging waarneembaar/te voelen

  Slechts deze 3 waren voor mij genoeg om niet meer in een bol met zwaartekracht te kunnen ‘geloven’. Want dat is noodzakelijk met het concept: bol.
  Gebleken is dat daar 0,0 wetenschappelijk hard bewijs voor is! En geloof mij, iedere zogenaamde flat earther is ooit een sceptische onderzoeker geweest.

 18. sebas0570 schreef:

  1.Water is altijd vlak, level, horizontaal, waterpas. (natuurkunde)
  2.Geen kromming zichtbaar/meetbaar.
  3.Geen beweging waarneembaar/te voelen

  1.Water is niet vlak, dat leer je al op jaar 1 natuurkunde vmbo lol
  Dit hangt van de situatie af.
  Nog nooit van vloeistofspiegel gehoord?
  Als alleen zwaartekracht zou spelen ontstaat er een perfect vlakke, perfect horizontale grenslaag omdat de moleculaire vorm van water altijd de weg zoekt van het minste oppervlakte. dus in zee bijvoorbeeld.
  2. Ik toon het je net rekenkundig/meetbaar aan 😀
  3. Zwaartekracht, mooie uitvinding niet?

  Mijn buurman en een buurman tegenover zijn HAM radio Amateurs, als ze gaan DXen moeten ze inloggen op een repeater om op grote afstanden te werken anders kaatst het signaal terug. Zitten dan ook alle zendamateurs zitten in het complot?

 19. Aladin schreef:

  De reflectie van de zon of maan op het water bewijst dat het wel degelijk vlak is, de reflectie komt naar je toe in een lange smalle baan. Onmogelijk op een bol, dat zou een ronde reflectie geven.
  Globe busted! En zo zijn er nog wel 180 bewijzen die ik niet stuk voor stuk zal voorkauwen.
  Wat betreft Satellieten in de ruimte, die bestaan niet! Is een uitvinding van SF schrijver. GPS is ‘ground based’ werd militair al gebruikt in WO2. Overal GSM masten en glasvezelkabels, weet je wel…

  • sebas0570 schreef:

   Wat zeg ik nou net over de reactie van water? waar enkel de zwaartekracht aanwezig is zal de oppervlakte zal altijd de kortste weg zoeken door de eigen moleculaire eigenschappen/oppervlaktespanning. Dus plat zijn.
   De ondergrond staat daar los van.
   Dat is echt basisnatuurkunde hoor…
   Isaac Newton zou moordneigingen krijgen als die jou reactie leest 😛

   • Aladin schreef:

    Zwaartekracht bestaat ook niet, bro.
    Zwaartekracht = Dichtheid. Luister naar prof. Erik Verlinde….

    En Newton was een Free Maison net als Copernicus en onze vrinden van Nasa, “pushing the agenda”. 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=D_j_SUAwafU

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Zwaartekracht bestaat niet…. Vandaar dat als een appel van de boom valt dat deze appel blijft zweven?

     • Aladin schreef:

      Nee Micky, dat zeg ik; dichtheid. De appel heeft een grotere dichtheid dan de omringende lucht dus daarom valt hij…naar beneden. Net als al die raketten en space shuttles die Nasa afschiet, ook die landen in de oceaan zonder ooit in space te zijn geweest! We have been fooled, big time!

      • Micky van Leeuwen schreef:

       Wie zegt dat die raketten allemaal niet in space geweest zijn? Oh nee, laat maar zitten, dat zeggen vast en zeker platlander Youptubers….. net als dat ze verkeerde berekeningen gebruiken, 1 ‘piloot’ hebben kunnen vinden die meelult met de platlander theorie (maar in werkelijkheid was het stiekem toch geen piloot als je de comments onder de video leest), en ze hebben een wazig verhaal van een ballonvaarder uit 1920 die zogenaamd een platte Aarde heeft gezien, goh wat een ‘overvloed’ van ‘bewijzen’…. Al die andere tienduizenden piloten die dagelijks de bolling van de Aarde zien hebben ze niet kunnen interviewen? En een Youptuber zegt dat NASA niet de ruimte in is geweest, goh dat geloof ik meteen joh, dat is wederom het ‘ultieme’ bewijs natuurlijk voor een platte Aarde…?

       Ik zit nog steeds te wachten op antwoorden van platlanders op al mijn vragen die ik stel in bovenstaand artikel, daarnaast hebben Sebas en Maup en enkele anderen ook sterke vragen en bewijzen waar je niet op in gaat. Ik hoef je niet te overtuigen, want dat lukt mij toch niet, maar ik wil je wel vragen om de tijd te nemen om al die nijpende vragen te beantwoorden uit het artikel. NASA kan niets bewijzen, dat klopt. Maar platlanders kunnen al helemaal niets bewijzen van wat ze geloven. Waar zijn de bewijzen van de dome en de rand van de platte Aarde? Waait de wind door de wand van de dome heen? Wie zit er achter de knoppen, wie bestuurd de platte Aarde? En zo had ik nog een 20-tal vragen waar ik nog steeds geen antwoord op heb gekregen.

       Geloven in een platte Aarde voelt voor mij hetzelfde als geloven in Sinterklaas.

       • Aladin schreef:

        Kom op Micky, Nasa belazerd de boel net als al die andere militaire ruimtevaart organisaties, Rusland incluis. ISS en ruimtewandelingen, hilarisch, in een zwembad met green screen opgenomen. Ga de filmpjes maar bekijken! En ze hebben er budget voor he, daar maak je mooie SF films van. Begonnen met die fake maanlandingen.

        Oke vragen.
        ‘Platlanders’ geloven niets. Ze hebben de bewijzen onderzocht en herkent en erkent als waarheid. Geloven is altijd slechts het resultaat van indoctrinatie. Of je gelooft in Sinterklaas of aliens of een geheim ruimtevaart programma…mijn hemel, daar zijn toch totaal geen bewijzen van behalve hoog bejaarde ‘ex cia, nasa, free maison klokkenluiders’ die mooie praatjes ophangen voor goedgelovigen?
        Wie zit er achter de knoppen? Zeg jij het maar. Wie bestuurd jouw ronde dolende aarde die miljoenen kilometers p/u door het heelal suist?

        Je komt inderdaad uiteindelijk tot de grote filosofische vragen als: is er een schepper? Of, zijn wij een ongelukje, een foutje, een mutatie in de evolutie na een Big Bang, die ontstond uit…niks dat ontplofte in alles??? Een enige slimme aap die wel door is geëvolueerd? Denk daar eens over na als je met desnoods een zak paprikachips kijkt naar National Geographic of de Mythbusters, de perceptie managers. 🙂

        • Micky van Leeuwen schreef:

         Zolang jij vol vanuit je mind blijft zoeken naar bewijzen zul je de echte bewijzen die je via je hartconnectie kan vinden nooit vinden. Als je maar een beetje naar je hart zou luisteren dan zou je weten dat je innig verbonden bent met je moederplaneet de Aarde. Dan zou je nooit meer twijfelen aan haar bestaan. Ik ga niet lopen oordelen over je gebrek aan respect en dankbaarheid aan je moederplaneet, je bent de connectie die je met haar hebt namelijk vergeten doordat je puur vanuit je linkerhersenhelft de boel zit te analyseren. Voor mij is het onbegrijplijk dat je in die hersenkronkels blijft hangen, maar ik begrijp het mechanisme wat er achter zit. Ooit van de pijnappelklier gehoord? Die is verantwoordelijk voor hetgeen je nu waarneemt als jouw realiteit. Lees nog maar eens na: http://www.indigorevolution.nl/jouw-eigen-realiteit-op-bestelling-op-maat-gemaakt-en-gratis-bij-je-thuis-bezorgt-html/
         Doordat je volop van je mind zit te leven heb je niet door dat je mind/de pijnappelklier bestuurd je mind op dit moment, je in de maling neemt.

         Dat je praat over de evolutie als feit zegt mij ook voldoende. Wij mensen zijn geen geevolueerde apen, wij zijn de meest krachtige zielen van dit Universum die nu een incarnatie als mens hebben. http://www.indigorevolution.nl/wie-zijn-we-en-waar-komen-we-vandaan-html/
         En het menselijk lichaam is een letterlijke stargate. Elke cel van ons lichaam is een galaxy, elk atoom in zo’n cel is een ster of sterrenstelsel in die galaxy. Dat is Universele waarheid, die waarheid weet jij ook van binnen, dat zit in je innerlijk weten, niet in je linkerhersenhelft….

         Zolang jij vanuit je mind blijft leven en redeneren zul je de waarheid voorlopig nog niet zien. Maar we spreken elkaar vast en zeker nog wel, en dan hoef ik mijn gelijk niet te hebben, maar dan ben ik vooral blij voor jou dat je jezelf verlost hebt van deze benauwende realiteit die via je pijnappelklier geprojecteerd wordt, en dat maakt mij dan al voldoende blij als er weer iemand terug op Aarde gekomen is en uit die waan realiteit gestapt is. Ik hoef geen gelijk, want weten is iets anders dan geloven

       • Yoep schreef:

        Al zou space wel bestaan bij vlakke of bolle aarde, raketten werken niet in space! Geen lucht geen weerstand.
        Op welke manier werkt een propeller? door lucht, hoe dikker de lucht hoe sneller de propeller vooruit kan komen. Hoe dunner de lucht, dan kan de propeller niet meer vooruit komen. Toch?
        Zelfde geld voor raketten. Als een raket bij het uitblazen van de brandstof weerstand heeft dan komt de raket voor uit. lucht is in dit geval wde weerstand. Als dit niet het geval is dan komt de raket niet vooruit. Testje heel simpel Auto, ballon, rietje en stofzuiger.
        plaats rietje in ballon opening en knoop dit dicht. Plak ballon op auto. blaas ballon op laat auto los, auto rijd naar voren. nu proberen met stofzuiger achter rietje.
        have fun.

        Aangezien jij nog steeds met vragen zit. lees het boek van enoch. staat beschreven hoe de aarde werkt.

        Een leugen die gekreerd is is simpeler vol te houden dan het ongedaan te maken.

        Mijn vrouw wil er ook niets van weten omdat ze ook met vragen zit. Met andere woorden jullie kunnen dat knuffelbeertje niet los laten. Het is je vertelt met redenen die je geen eens kan bevatten. doen hun ook niet als je bedenkt in wat voor snelheid (er verzonnen is!) je door het universum heen raast.
        Zwaartekracht, er is niemand en echt niemand die je kan vertellen wat dat is! echt niemand. Overal heeft de mens wel een meter voor behalve voor zwaartekracht.

        • Micky van Leeuwen schreef:

         Rot op met die Enoch van je, dat vind ik een kneus.

         Legt Enoch uit hoe het kan op een platte aarde, waar volgens de gelovigen Australie en Amerika aan de andere kant van elkaar liggen, en waar dus volgens die kaart geen rechtstreekse vluchten tussen kunnen plaatsvinden zonder tussenstops, dan toch rechtstreekse vluchten te boeken zijn tussen deze werelddelen?

         Ga nou eens antwoord geven op de vragen die je niet kan beantwoorden vriend. Je draait om de hete soep heen, je verschuilt je achter een sprookjesboek dude…..

      • sebas0570 schreef:

       Heh?? Dat is Erik z’n theorie niet. Hij zegt dat de basis van zwaartekracht een iets andere origine heeft. Dat kan want zwaartekracht is nog steeds de minst begrepen kracht.

       Kort door de bocht in mensen taal. We hebben allemaal moleculen en daarop atomen zijn ook magnetisch door gravitonen van aard alles tot op Quantum niveau. Ook in/onder onze voeten of het nou plat of bol is. Dus de aardemassa onder ons maakt zijn eigen zwaartekracht door massa.
       Hij kan best gelijk hebben. Deze theorie is niet verworpen maar moeilijk te testen en daar zijn ze bij o.a. Cern mee bezig.
       Dit zou enkel verklaren dat zwaartekracht uit het Quantum niveau komt en niet vanuit de oerknal of een een spinning object. Hij weerlegt enkel de oorsprong van zwaartekracht niet zwaartekracht itself.
       Sterker nog:
       Je hebt een ronde aarde nodig om deze theorie te ondersteunen, anders heb je niet genoeg massa om de aantrekkingskracht te ondersteunen volgens de theorie van Erik. lolz
       Dus hiermee haal je je eigen theorie onderuit….

       • Aladin schreef:

        Prof. Dr. Ir. Coen Vermeeren van TU Delft over het geocentrische model.

        Kijk eens vanaf 36.00 min.

        https://www.youtube.com/watch?v=1X0udrLBJuU

        Het schoolvoorbeeld van Cognitieve dissonantie.

        • Pien schreef:

         De ideeen van Vermeeren zijn binnen de wetenschappelijke wereld omstreden. En hij is wel dr.ir., maar geen prof. overigens. Dat maakt nogal uit in wetenschapsland.

         Mijn punt: waar haal je je informatie vandaan? Voer je betrouwbare bronnen aan, of ga je op je gevoel af? Mensen die Youtube filmpjes aanvoeren als bewijs, daar word ik verdrietig van.

         • Aladin schreef:

          @Pien bedankt voor je reactie.
          Oke, Coen Vermeeren is idd geen prof.

          Om tot een groter inzicht te komen moet je idd alles combineren en op zijn merites beoordelen. informatie op internet zoeken, docu’s kijken, berekeningen maken, eigen zintuigen gebruiken, testen doen etc. Maar ook je gevoel en overtuigingen aan een kritisch toets onderwerpen. Dit heb ik vele maanden gedaan voordat ik ‘uit de kast’ durfde te komen als bal aarde scepticus. De indoctrinatie is enorm groot net als de maatschappelijke druk…en ontwaken gaat in kleine stapjes. Mensen die met deze boodschap komen zijn geen goedgelovige idioten maar komen vaak zeer beslagen ten ijs!

          Het onderwerp omvat zoveel aspecten dat het ondoenlijk is om alle vragenstellers adequaat van antwoorden te voorzien. Een YouTube link geven waar de antwoorden uitgebreid in besproken worden is dan een handig maar wellicht niet zo betrouwbaar overkomende oplossing. Wie onderzocht heeft en hoe het zit kan alleen de weg wijzen; het onderzoeken en je overtuigen kunnen mensen alleen zelf. Zoekt en gij zult vinden, de waarheid zal je bevrijden. 🙂

     • Amilius schreef:

      Zwaartekracht is een ander word of benoeming voor aantrekkingskracht.
      Hoe aantrekkelijker Hoe meer aantrekkelijk, en dat maakt het een zwaartekracht. Zwaar om er niet aan toe te geven.
      Iets van de aarde is gebonden aan haar aan trekkendede kracht en iets van buiten de aarde wil er juist van af.
      De aarde is plat met rondingen en dieptes …dat is haar aantreķkingskracht. Probeer daar maar eens de zwaarte in te vinden.

 20. Aladin schreef:

  Nou vooruit, ik ben de beroerdste niet. 😉

  https://www.youtube.com/watch?v=-Ax_YpQsy88

  • sebas0570 schreef:

   Da’s 2 uur!!! En ja, jou hele filmpje ‘kan’ ik alles Debunken als het moet.
   Nogmaals, je praat nog steeds anderen na je komt niet met ‘eigen’ onderbouwde argumenten.
   Maar met filmpjes smijten kan ik ook.
   Flat Earth Conspiracy 100% Debunked (Without Citing NASA) – CASE CLOSED
   https://youtu.be/BmGRRxOf6dU

   Proving the Earth is not Flat – Part 1 – The Horizon
   https://youtu.be/W9ksbh88OJs

   In verhouding zijn wij als een bacterie op een sinaasappel. De curve ga jij niet met je blote oog zien vanaf de horizon.

   Moet jij een kijken wat voor een curve ze gebruiken in jou filmpje, dan past Nederland amper op de planeet.

   Ik geloof dat het bij deze wel aangetoond is.
   Case closed….

  • maup schreef:

   hahaha Aladin,je bent aan het argumenten hoppen,dat zie ik bij meer mensen
   die niet goed willen kijken naar feiten!!en dan andere argumenten noemen
   maar niet ingaan op de details die besproken worden.

   Ga nou eens in op 1 argument van alle, die een aantal mensen hier
   geven dat de aarde echt een bol is.

 21. Aladin schreef:

  @maup, argument hoppen? Niet goed willen kijken naar feiten, welke feiten?
  Ik heb gezocht naar feiten voor de globe, geloof mij maar.
  Ik was zeer sceptisch toen ik die ‘onzin over een platte aarde’ voor het eerst hoorde. Ik zou het wel even 1, 2, 3 debunken. Nou, dat is inmiddels meer dan 10 maanden geleden en het is mij niet gelukt. Jou wel?

  Kun jij weerspreken dat water altijd vlak is en stroomt over vele kilometers naar het laagste punt? Bv de Missisippi of de Nijl.

  Dat is namelijk het bewijs dat de aarde vlak is, 100%! 🙂

 22. Kees schreef:

  Eb en vloed. Ook niet echt zeker.

 23. pietje schreef:

  We geloofden tot weet ik niet meer 1700 dat de aarde plat was en toen opeens was hij rond ! Dat vraag ik me steeds of in 1700 hadden we geen ruimte vaartuigen (of misschien wel ) maar toch waarom die De wereld is vol bedrog !!!

 24. sebas0570 schreef:

  Feiten? Nou de hele waslijst die ik vanmiddag heb gepost 😛
  Lesje Vloeistofmechanica (hoe ben jij door school heen gekomen?)
  Ook handig als graficus, omdat je de viscosieteit moet van je inkt moet weten.

  de wet van Pascal: de druk is in elk punt gelijk in alle richtingen;
  alle vloeistofdruk staat op elk oppervlak loodrecht, er zijn dus geen schuifspanningen. Een gevolg hiervan is dat de viscositeit van de vloeistof geen rol speelt, er treden namelijk geen schuifspanningen op. (Dus de oppervlakte blijft horizontaal.)

  De wet van hydrostatica: de versnelling die de vloeistof ondergaat. In het meest voorkomende geval dat enkel de zwaartekracht aangrijpt,

  Ik zou bij Cern gaan solliciteren, als je basisnatuurwetten zoals de wet van Pascal kan ondermijnen. NOBELPRIJS jongu!!!

  • Aladin schreef:

   Toevallig heb ik het grafisch lyceum ook met een diploma afgerond. lol

   “Dus de oppervlak blijft horizontaal”

   Precies, ongeacht de afstanden of grootte en/of hoeveelheid! Wateroppervlak kan niet krommen behalve op de maat van een enkele druppel.

   Ingewikkeld proberen te praten bewijst niets hoor. 😀

   • sebas0570 schreef:

    Heb je een betonplaat voor je kop?
    Water kromt niet door de moleculaire eigenschappen.
    Heeft geen reet met zwaartekracht of ronding vd aarde te maken.

  • Yoep schreef:

   Waarom zou ik als graficus de viscociteit van inkt moeten weten. Geloof dta daar ooit wel eens wat les overgeven is. maar ik praktijk werkt het niet zo. Gewoon je vinger in de pot met inkt duwen en uitdippen maar merk je vanzelf de plak weerstand.

 25. Ikke schreef:

  Plat of rond:
  Mijn zoektocht naar herinneringen wie, wat en waar wij vandaan komen vind ik zoals Micky beschrijft veel belangrijker.
  Maar hieronder toch een link van opnames vanuit een ruimtestation. Het gaat mij vooral om de eerste paar minuten van de opnames.
  https://youtu.be/3W38PnkPX7I

  Volgende link laat beelden zien ook vanuit een ruimtestation, ok is van NASA de LIE COMPANY maar toch interessant om tot de conclusie te komen dat op beide filmpjes geen sterren te zien. Iemand???

  http://worldunity.me/mind-bending-video-laat-zien-hoe-de-aarde-er-echt-uit-ziet-vanuit-de-ruimte/

  • Aladin schreef:

   @Ikke, heb je de film ‘Gravity’ gezien? Zo goed kan Hollywood space faken, het ziet er beter uit dan de Nasa films. Je zou bijna denken dat George Clooney en Sandra Bullock echt in de ruimte zijn geweest. 😉

   • Ikke schreef:

    Dank voor je reactie.
    Waar het mij om ging is dat in het 1e filmpje de horizon ” vlak” lijkt te zijn (flat earth believers). In het 2e filmpje van NASA ( Never A Strait Awnser) is die bol. Wel beide zonder sterren. Hiermee te zeggen dat de meest zuivere waarheid in je diepere zelf zit verborgen. Daar moeten wij naar opzoek en niet focussen naar buiten gericht. Daar vindt je alleen verwarring wat hun agenda is.

 26. Aladin schreef:

  @sebas, en hoe werkt dat dan volgens jou, water dat aan een enorm hard draaiende bal blijft plakken? Gaat dat niet tegen alle logica in? (gevoeld met mijn rechter hersenhelft) Zullen we het eens aan de beroemde Amerikaanse wetensch…eh, acteur Neil Degrasse Tyson vragen?

  https://www.youtube.com/watch?v=zuBVCmC0ACM

  • rob schreef:

   Aladin, damned! Dat hele platte aarde gedoe houdt me nu ook bezig.Je hebt me aangestoken!Waarom is land rond de evenaar?, dat zou water moeten zijn als de aarde als een bal spint. Test dat maar met een natte tennisbal. https://youtu.be/-RIBO7VB0VE. Of een wetenschapper Augustus Piccard is ook wel waard te googelen.Heb nog pdf van een boek van worlds beyond the poles van F.amadeo Giannini, ga ik nog doorlezen.
   Deze hele shit past wel in de deception waar we in leven.

 27. sebas0570 schreef:

  Dat wil ik je best uitleggen, een tol als je die draait blijft hij rechtop staan. Doordat hij draait creert het een heel licht magentisch veld. Dit veld zorgt ervoor dat de tol in evenwicht blijft hangend op het magetisch veld om ons heen.
  Een draaiend object/magneet afhankelijk vd massa creerd een meetbaar zwaartekrachtveld of magnetisch veld.

  Pak een jeu de boel bal en hou er een stuk metaal naast en het is niet magnetisch (magetisme en zwaartekracht = hetzelfde)
  zet die bal op een stokje en jue de boel bal is ineens magentisch.
  Ej verrek dat is de basis van een electromotor. Een paar koperdraden eromheem en je hebt EEN TELSA!
  NEXT!

  Nogmaals de theorie van Erik ondersteund dit, dit dmv massa die zwaartekracht op Quantum niveau

  • rob schreef:

   Dag Sebas. Bedankt. Zal dit eens gaan testen als ik de gelegenheid krijg. Ik zie ook zo veel tegenbewijzen. Nu zegt Sjaak heel terecht dat dit niet je leven moet gaan bepalen. Ik geef toe dat ik nu veel dingen wil onderzoeken, maar ik wil het gehele plaatje begrijpen. De grote vraag die ik heb is of we in een grote leugen leven of niet. En helaas kom ik steeds meer tot de conclusie dat dit wel het geval is. Deze site gaat veel over mindcontrol,dus ik wil dan uitzoeken hoe dit werkt. Edward L.bernard heeft in de vorige eeuw een boek geschreven:propaganda. Deze man heeft veel invloed gehad, heeft bijvoorbeeld de vrouwen aan het roken gekregen en nog veel meer dingen gerealiseerd. Dit heeft te maken dat we allemaal worden beinvloed in het onderbewustzijn, onze hele maatschappij is er op gebaseerd. Daarom is de macht in een kleine groep mensen in deze wereld. Maar het goede nieuws is dat als we ons realiseren wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan, en dat we ons realiseren dat we onsterfelijke wezens zijn, kunnen we de macht weer terugkrijgen als we dat willen. Maar eerst moet ik me realiseren dat ik me laat bedonderen. Daarna kan ik pas actie ondernemen. Ik moet dan niet boos worden op het systeem, maar me realiseren dat ik het systeem helemaal niet nodig heb. Als we ons gezamenlijk realiseren dat we het systeem niet meer nodig hebben, dan zal het systeem obsoleet worden. Het systeem geeft niet gemakkelijk op en zal ons blijven tegenwerken. Ik heb 6 kinderen, en ik realiseer me dat de scholen steeds meer testen op jonge leeftijd geven. Op school moet je niet leren maar ontdekken! Net zoals wij volwassenen moeten ontdekken. Ik heb vele studies moeten doen, ben arts, tandarts, 1 jaar kaakchirurgie, orthododontie en logopedie en diverse andere studies. Ik realiseer me nu pas dat ik een hoop bullcrap heb moeten leren, puur door het ontdekken in de echte praktijk. En dat ik een vrije denker was op de universiteit werd me niet in dank afgenomen op de universiteiten, dat kan ik uit eigen ervaring vertellen. Je moest immers in het systeem passen. Daarom zijn er in de geneeskunde zo weinig echte revolutionaire ontdekkingen gedaan de laatste eeuw. Jullie op de website zijn allemaal vrije denkers, jullie zijn echt allemaal goed bezig!!

 28. Sjaaktrekhaak schreef:

  In mijn omgeving ken ik 2 platte aarde aanhangers. Zelf zit het me eerlijk gezegd wel gescheten of we op een schijf of bolle aarde leven. Laatste vind ik zelf stuk aannemelijker. Enige wat mij wel opvalt is dat bij beide heren het hun hele leven en denken bepaalt. Ze uren allerlei ‘feiten’ opzoeken en filmpjes bekijken. Je amper nog een gewoon gesprek kan hebben en iedereen welke niet met hun theorie mee gaat als onwetend wordt bestempeld. Vind ze inmiddels eng worden met hun fundamentalistische gedrag en hun eigen gezin én familie gaat naar de knoppen. Althans de banden. Van 1 weet ik zodra z’n twee kinderen de deur uit zijn zijn vrouw heel hard gaat weghollen. En terecht. Al jaren onhoudbaar. Iedere dag uren achter scherm op zoek naar waarheden…… Wat je ook gelooft of aanhangt of mee bezig wilt zijn: zorg voor een gezonde balans ipv jezelf in een isolement te werken. Pas even gezonde zelfreflectie toe en leef in het hier en nu. Vraag of je partner nog van je houd en aan je kinderen of ze je een goede pappa vinden. Dat is wat telt dat is echt. Namaste.

 29. G-Man schreef:

  Verdorrie Mick! Je weet het wel uit te kiezen met je onderwerpen, dit explodeerd gewoon.
  De flat earth disinfo programma werkt goed zeg, ons plan is geslaagd.

 30. Aladin schreef:

  @Sjaaktrekhaak, ik vind het niet zo raar als mensen ontdaan zijn door de ontdekking dat er door ‘gewichtige mensen en organisaties’ tegen hen is gelogen. Een heel leven lang! En het is natuurlijk heel erg als dat vriendschappen en zelfs relaties kost. Het is daarom van groot belang om zorgvuldig om te gaan met de kennis en de realisaties.

  Voor veel mensen is het al een vloek om te zeggen dat 9-11 een inside job was, en dat er valse vlag aanvallen georganiseerd worden om ons angst aan te jagen, en dat tv en film hoofdzakelijk dient om ons te programmeren, te hersenspoelen en te manipuleren. Dat wij niets meer zijn dan een slaaf in een duivels machtssysteem.

  In 2016 is het grootste complot, de globe aarde, onder onze aandacht gebracht, voor ieder te zien die zijn zintuigen en zijn gezonde verstand gebruikt. Het eind van de globe is ook het eind van de NWO! En er is goed nieuws, het duivelse, leugenachtige systeem stort langzaam maar zeker in, kijk maar naar dit filmpje.

  https://www.youtube.com/watch?v=Oh_etoJDUUo

  Blijf kalm en geloof in jezelf en in je zintuigen en sta met liefde en kracht achter Waarheid. Namasté

 31. Jos schreef:

  OMG dat er serieus mensen zijn die met deze hersenloze platlanders in discussie gaan. Werkelijk niet te geloven.

 32. Mark schreef:

  Is de aarde plat of rond? Wat mij betreft hoef je hier niet over te discussiëren, voor mij is het een weten en een vaststaand feit dat de aarde rond is. Een ieder die beweerd dat de aarde plat is.. Tsja, ik kan niet anders concluderen dan dat je het contact met de realiteit en moeder aarde gewoon compleet verloren bent. Dat je je laat manipuleren door de matrix of buitenaardsen, dat snap ik. Ik heb daar zelf ook last van. Maar dat je gelooft dat de aarde plat is, ik vind het echt te belachelijk voor woorden. Dan vraag ik me oprecht af wat je dan in hemelsnaam doet op deze verdomd mooie (ronde) planeet!?

  • Yoep schreef:

   Never argue with stupid
   people, they will drag you
   down to their level and then
   beat you with experience.
   ) Mark twaine

 33. Aladin schreef:

  @Mark, zolang je niet onderzocht hebt kun je niet weten…dan geloof je!

  Het is voor iedereen in eerste instantie “te belachelijk voor woorden”

  Laat je niet weerhouden zelf te zoeken naar de waarheid.

 34. maup schreef:

  Aladin je hebt nog geen antwoord gegeven op mijn
  argumenten

 35. ron schreef:

  @ aladin en alle andere aanhangers van de platte aarde theorie , kijk naar de platte aarde plattegrond, Australië en zuid Amerika liggen dan heel ver uit elkaar/ tegenover elkaar op de planeet . Toch zijn er passagiers vluchten tussen Sydney Australië en Santiago chili in 12u20min. Kijk maar op Expedia. Theorie kan naar de prullenbak.

 36. Aladin schreef:

  @ron
  Ik heb de route zelf niet gevlogen maar als je zo’n vlucht in Australie probeert te boeken blijkt dat in de praktijk niet te kunnen. Ook daar is uitgebreid onderzoek naar gedaan, uiteraard.

  De vluchten die sneller zouden kunnen op de globe, bv door rechtstreeks over de oceaan te vliegen, blijken op de platte aarde wel de kortste route te zijn. Ik ga geen linkjes mee plaatsen, zoek het zelf maar na. Alle passagiers vluchten gaan voornamelijk over het zogenaamde ‘Noordelijk halfrond’. Het waarom geef ik net aan.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Zo’n vlucht boeken vanuit Australie naar Zuid-Amerika of van Zuid-Amerika naar Australie blijkt in de praktijk WEL te kunnen. Zelfs ik met mijn 5 procent zicht heb het vanmiddag kunnen opzoeken dat dat gewoon mogelijk is, kost je tussen de 3000 en 4000 USD, maar dan heb je wel voor eens en voor altijd bewijs dat de platte Aarde theorie bullcrap is.

   Zoek het zelfs eens op, er zijn meerdere sites waar je je vlucht kan boeken. Ga eens serieus in op dit soort meer dan overtuigende bewijzen dat de platte Aarde theorie gebaseerd is op nonsens. Je praat nog steeds andermans YouTube filmpjes na, er zijn RECHTSTREEKSE vluchten vanuit Australie naar Zuid-Amerika, als je die online kan boeken dan kan je dat ook als je in Australie zelf zit, wat is dat voor non-argument dat dat niet zou kunnen als je in Australie bent?

  • Micky van Leeuwen schreef:

   En de meeste vluchten gaan inderdaad over het Noordelijk halfrond. Weet je hoe dat komt? Niet door de platte Aarde, maar doordat de dichtbevolkste rijkere gebieden zo’n beetje allemaal op het Noordelijk halfrond liggen…. De VS, Canada, Europa, Rusland, het Midden-Oosten, China, Japan, Korea, India, het ligt allemaal op het Noordelijk halfrond… Zou het wellicht daarmo zijn dat de meeste vluchten op het noordelijk halfrond plaatsvinden? 🙂

   • Aladin schreef:

    Lijkt mij niet de meest logische verklaring, Micky. Maar goed, ieder is vrij om te geloven wat hij of zij wil. Ik houd mij liever bij mijn eigen verifieerbare dingen die ik met eigen zintuigen kan waarnemen.

    Ik zie geen bolling, voel geen beweging en de belangrijkste; water is nog steeds vlak, flat all the way! 🙂

    Dat is voor mij de meest duidelijke bewijs, uit eigen ervaring, om niet meer in de draaiende bol te kunnen geloven.

    Doe er mee wat je wilt met al deze informatie, schuif het ajb terzijde als je het onzin vindt of ga het verder onderzoeken.

    Ik heb hier vrijwillig de ondankbare taak van ‘omgekeerde Rasta Rostelli’ op mij genomen om te trachten mensen uit de bol hypnose te halen of in ieder geval een andere geluid te laten horen. Er zijn heel veel FB groepen over dit onderwerp en het aantal leden groeit explosief. Ben je nieuwsgierig en wil je weten hoe het zit, ga zelf op onderzoek uit. Ik wens ieder veel inzicht, licht en liefde en wees een beetje aardig voor de anders denkende medemens.
    groet, Aladin

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Ik vind in ieder geval dat je de eerste aanhanger van de platte Aarde theorie bent die normaal kan discussieren en niet (zoals gebruikelijk bij aanhangers van de platte Aarde theorie) vervalt in schelden en ‘rounders’ domme kneuzen te noemen. Dat siert je, en dat je de moeite neemt siert je ook, alleen ben je op deze website en bij mij duidelijk aan het verkeerde adres om mensen hier te bekeren gok ik. 😉

     • Aladin schreef:

      @Micky, het enge dat je kan doen is ‘zaadjes’ van waarheid planten. Water geven en laten groeien is aan ieder zelf. 🙂

      @Budh
      Bedankt voor de link, da’s een goeie, ik heb hem even gepikt. 🙂

  • ron schreef:

   Lima Peru Sydney, Brisbane Santiago ook. Je kan honderden vluchten boeken tussen de twee continenten.
   Groetjes

  • Yoep schreef:

   ???
   hier is je vlucht met een tussenstop. De afstand is te ver op de vlakke aarde!

   SYD Sydney
   SCL Santiago

   LATAM · 1 tussenstop · 16 u € 1.328
   Qantas · 1 tussenstop · 16 u € 1.385
   Qantas · 1 tussenstop · 18 u € 1.331

 37. Jos schreef:

  De 180 graden indoctrines doen het hier ook niet slecht trouwens, alles is andersom, met als doel mensen compleet gek te maken, hetgeen volgens mij aardig lukt.
  Valt me wel op dat Aladin weinig fans heeft hier.
  Maar dat ligt natuurlijk dan weer aan de rest.
  Maar effe straight, maakt het wat uit of de Aarde plat of rond is?
  Als hij draait zou het water er af gezwierd worden, en als deze plat is zou het er dan van af lopen?
  Al met al is dat helemaal niet van belang voor een mensenleven.
  Wat ik wel van belang acht is wat die mens met dat leven doet.
  Verzuipen in onnozelheid of er iets zinnigers mee doen?
  Ja, de keuze heb je, de rekening volgt vanzelf….

  Jos.

  • rob schreef:

   Dag Jos, ik Ben wel wat dingen van Aladin aan het checken, bv de stories van admiraal bird, verder is er een vrouw die in de vorige eeuw die onderzoek heeft gedaan op antartica en een paar serieuze wetenschappers die iets zinnigs te zeggen hebben. De bijbel in genesis zegt er ook iets over, so below so above, een van de pricipes van Hermetis intrigeert me erg. Enz, best interessant allemaal. Deze hele discussie gaat er over om zelf onderzoek te doen, iets wat ons op school niet geleerd wordt. Zelf creatief denken, en dan komen er mooie dingen tot stand. het liefst zou ik de Tv bij ons het huis uit trappen, maar dan krijg ik ruzie met mijn vrouw , hahahaha.

 38. Lucy schreef:

  And they keep on comin’…
  Denk dat er ondertussen ‘platlanders trollen’ zijn…
  Sorry hoor maar voor mij is het gwn innerlijke logica dat de aarde rond is! Ronddraaiende bollen, zwaartekracht en al @ Mickey, Sebas enz bespaar jullie de moeite om daarop te reageren, het is te absurd gwn ?

  • Jos schreef:

   Dat vind ik dus ook Lucy, van de pot gerukt te menen te denken dat de aarde plat is.
   Maar ergens snap ik het idee dan ook wel weer dat men denkt dat hetgeen men ziet realiteit is.
   Feit is dan ook weer dat er meerdere realiteiten zijn.
   Zaak is de weg van het midden te bewandelen.
   En ondertussen worden we allemaal beneveld met een berg onzin.
   Bewandel de weg van het hart, want mocht de aarde rond zijn, hoe zit het dan met de zon, mars, venus etcetera, allemaal plat?
   De bewoners van het oude America, Turtle Island wisten al dat alles vanuit de cirkel ontstond, alles uit de Moeder Natuur, behalve de moeder zelf?
   Behalve dan de opinie van de Westerse mens.
   De blockheads, die alles vanuit vierkanten en rechthoeken beziet.
   Square minds.
   Tsja.

   Jos.

  • sebas0570 schreef:

   @Lucy “Denk dat er ondertussen ‘platlanders trollen’ zijn…”
   Voor mezelf althans was dit een finale proef op de som om dit eens en voor altijd voor mezelf en anderen aan te tonen dat platlanders enkel bestaan uit trollen en hele domme mensen zonder 1 argument wat stand houd en geen enkele ronde theorie kunnen weerleggen met solide berekeningen en bewijzen. De basis van de berekeningen die de platlanders geven klopt geen reet van, ik geloof wel dat een een aantal zijn dit dit ECHT geloven, maar deze mensen snappen niet eens wat ze word verteld en geloven in de filmpjes.

   Het platlanderfenomeen kom je op alternatieve sites de laatste tijd heel veel tegen. Persoonlijk vermoed ik dat er maar 1 persoon of een heel klein groepje ‘trollen’ achter zit. Ik hoop voor Aladin (met alle respect)niet welkom is met dit soort parasitaire uitspraken. Trollen die bij ieder bericht waar mogelijk weer over die ‘pannekoek’ beginnen te lullen. Ook op andere websites merk dat de beste reactie is gewoon negeren.
   Uiteraard ben ik en een paar anderen er op gedoken, maar daar was dit nieuwsartikel ook wel een beetje voor bedoeld 😉
   g. Sebas

   • Yoep schreef:

    Never argue with stupid
    people, they will drag you
    down to their level and then
    beat you with experience.

    • Sebas36 schreef:

     Hou is op met trollen, als je met een wetenschappelijke onderbouwing komt is het wat anders. Weer iemand die anderen napraat en zlef nog geen simpel natuurkundig proefje kan doen om iets te bewijzen of weerleggen… Hou op joh!

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Hoi Lucy, wat Sebas ook al zegt geldt ook voor deze website. Ik werd er een beetje heel erg moe van van al dat platte Aarde gejammer en gehuil, platlanders mailen mij regelmatig en platlanders gebruiken inderdaad elk onderwerp zo’n beetje om hun hersenkronkels op te botvieren. Dus heb ik besloten om een platte Aarde topic te schrijven, om daarin vragen te stellen aan de platlanders waar ze geen antwoord op hebben, en andere vragen waar ze ook geen antwoord op hebben verzamel ik en heb ik onder het artikel geplaatst. Dit topic daar sta ik toe dat platlanders hun ‘visie’ komen toelichten als ze dat willen. Vanaf nu haal ik alle platlander rotzooi/opmerkingen/hersenkronkels die ze onder andere artikelen zetten weg, daarvoor heb ik dus dit topic mede geopend, hier mogen ze hun debiele nageprate youtube ‘wijsheden’ plaatsen, onder andere artikelen en topics sta ik dat niet meer toe. Ik wou ze niet verbannen, en daarom mogen ze onder dit artikel en onder mijn eerdere 2 platte Aarde artikelen reageren.

   Ik maak mij er verder niet druk om, iedereen mag van mij geloven wat hij of zij wil, ik vind het persoonlijk ronduit imbeciel om te geloven dat de Aarde plat is, maar ja ieder zijn of haar ding he haha.

 39. annemarie schreef:

  Ik ga me er in mengen: Schelden/namecalling etc etc vind ik wat kinderachtig, please spaar mij en elkaar ;).

  Ik weet niet of de aarde rond, plat, hol of wat dan ook is, ik zei gister nog tegen mijn partner: Als ik nooit scholing had gehad was ik er waarschijnlijk vanuit gegaan dat de aarde plat is. En stel dat het echt zo is: Wat een scam van wereld formaat 🙂

  Helaas snap ik niks van wiskunde, natuurkunde etc, of het heeft me nooit geïnteresseerd, dus ik zal het waarschijnlijk nooit zelf kunnen onderzoeken, maar petje af voor de mensen die niet (meer) blindelings geloven wat hen voorgeschoteld wordt en zelf op onderzoek gaan naar hun waarheid!

  Verder lijkt het me verstandig dat ook mensen die de platte aarde -theorie onzin vinden respect hebben voor hen die hierin geloven, volgens mij roepen hier sommige mensen ook maar wat zonder ooit zelf iets onderzocht te hebben of ook maar enig verstand van wiskunde/natuurkunde te hebben.

  Thruth be told: zolang niemand ooit met eigen ogen de aarde heeft gezien van een afstand kan niemand het 100% zeker weten. Laten we samen zoeken naar de waarheid, of ons richten op belangrijker zaken, want rond, hol en/of plat: Laat het ons niet verdelen, discussie is prima, maar wij zijn volgens mij beiden een groep die niet verdeeld moeten raken, maar samen opstaan voor dezelfde visie, of die dan op een platte of ronde aarde mag zijn!

  Of zoiets :S

  • Aladin schreef:

   @Annemarie, chapeau en dank je wel! Je houd een open mind en dat is precies wat nodig is om welke uitdaging dan ook maar zeker deze aan te gaan. Inderdaad, niemand heeft ooit de hele aarde gezien of er een foto van gemaakt omdat dat niet mogelijk is. Wat je ziet op 15 kilometer hoogte is nog steeds de horizon op ooghoogte die zich uitstrekt van links naar rechts zover je kan kijken.

   Ik behandel iedereen met respect, want ik weet en snap uit eigen ervaring hoe het ego het stuur over wil nemen als het zich bedreigt voelt. Het gaat er mij net als Micky om dat wij als mensheid wakker en wijzer mogen worden om als 1 man een vuist kunnen maken tegen alle list en bedrog van de satanische machthebbers op deze plane(t). Daar kunnen we het allemaal over eens zijn nietwaar? Het doorzien van de bol leugen is een mega stap in de bewustwording van de hele mensheid!

  • Dore schreef:

   ”Verder lijkt het me verstandig dat ook mensen die de platte aarde -theorie onzin vinden respect hebben voor hen die hierin geloven, volgens mij roepen hier sommige mensen ook maar wat zonder ooit zelf iets onderzocht te hebben of ook maar enig verstand van wiskunde/natuurkunde te hebben. ”

   wat je hier vergeet is dat het nogal respectloos is naar moeder Aarde zelf om haar plat te noemen en een hele discussie te voeren zonder het haar te vragen. ik heb geen natuurkunde en wiskunde nodig om 100% zeker te weten dat ze rond is. ik ken haar.

   • annemarie schreef:

    @Dore : Maar wat dan voor de mensen die het moeilijker vinden om intuïtief te weten dat ze rond is? Moeten zij dan zomaar geloven wat de een of de ander zegt? Gewoon omdat ze anders imbeciel of gek of gestoord zijn? Of ze moeten gewoon een formule geloven waar ze eigenlijk niks van snappen? Het is in deze tijd van bedrog en deceptie natuurlijk niet raar dat mensen argwanend worden naar alles wat ze niet met eigen ogen gezien hebben. Dat dat respectloos zou zijn naar moeder aarde, ach, ik denk niet dat moeder aarde zo in elkaar steekt, als je mij klein en dik zou noemen omdat je mij nog nooit gezien hebt maar dat is wat je denkt aan de hand van bepaald onderzoek zou ik dat echt niet respectloos vinden, maar gewoon afwachten tot je ogen openen. De aarde plat noemen is niet bewust om de aarde kwaad te doen denk ik dan en zal vanuit dat oogpunt ook geen kwaad doen..

    • Mirjam schreef:

     @Annemarie.. je zegt: Het is in deze tijd van bedrog en deceptie natuurlijk niet raar dat mensen argwanend worden naar alles wat ze niet met eigen ogen gezien hebben. Dat dat respectloos zou zijn naar moeder aarde, ach, ik denk niet dat moeder aarde zo in elkaar steekt, als je mij klein en dik zou noemen omdat je mij nog nooit gezien hebt maar dat is wat je denkt aan de hand van bepaald onderzoek zou ik dat echt niet respectloos vinden, maar gewoon afwachten tot je ogen openen. De aarde plat noemen is niet bewust om de aarde kwaad te doen denk ik dan en zal vanuit dat oogpunt ook geen kwaad doen..

     Het is wel degelijk respectloos! Niet alleen naar Moeder Aarde toe, maar naar de goddelijke vrouwelijke energie. Deze wordt weggedrukt. Plat gedrukt kun je eigenlijk zeggen. Het vrouwelijke vind je terug in bolvormige en spiraal vorm en de krachten van beperking willen niet dat men in bolvormige vormen denken, maar in platte lineaire vorm, wat staat voor de mannelijke energie. Zo proberen ze o.a. de mensheid te scheiden van hun moederplaneet.

    • Dore schreef:

     Annemarie, ik kan je jouw gebrek aan inlevingsvermogen niet kwalijk nemen al heb ik de neiging om dat wel te doen. dat komt puur en alleen doordat ik zelf momenteel in het stuk zit van de onderdrukking van de vrouwelijke energie en vanuit dat stuk ook een diep stuk slachtofferrol ervaar. ik was zelfs van plan om helemaal niet meer te reageren, maar iets in mij wil er blijkbaar toch uit.
     de entiteit die achter het programma van de platte aarde zit heeft de meest evil intenties die gericht zijn op moeder aarde. als je ooit ingetuned hebt op de onderdrukking van de Aarde (thanks Mirjam doet me goed om te lezen dat je dit noemt) dan breek je in ontelbaar veel stukjes. geloof me het enige wat je dan nog kan voelen is een ondraaglijke verbrijzeldheid die ik onmogelijk onder woorden kan brengen. we hebben allemaal geleden en we zijn allemaal onderdrukt voor bepaalde periodes, maar de aarde heeft zicht cyclus na cyclus na cyclus compleet laten onderdrukken om ons deze ervaring te geven. dat betekent dat ze gemarteld is en helemaal kapot gemaakt is en een onmenselijk lange onafgebroken periode in ondraaglijke pijnen heeft geleefd en dit alles heeft toegelaten en de zon (mannelijke energie = beschermende kracht) dit ook heeft toegestaan. het programma van de platte aarde is er met dit doel en is niet vergelijkbaar met iemand die jou dik en klein noemt omdat hij jou nog nooit heeft gezien. het staat letterlijk symbool voor haar kinderen die nog verder van haar worden afgesneden en haar bespugen en bespotten in plaats van haar de credits te geven en op zijn minst te proberen in te leven en waar zij doorheen is gegaan en wie zij werkelijk is. ik weet niet of je zelf kinderen hebt maar ik denk dat je je op zijn minst kan voorstellen hoe pijnlijk het is voor een moeder dat haar eigen kinderen haar bestaan niet eens erkennen laat staan willen weten wie zij werkelijk is (lees alle reacties waarin mensen zeggen; achh wat boeit het of op een platte of een ronde aarde leven. totaal laconiek en onverschillig). de entiteit die het platte aarde programma in leven heeft geroepen bespeeld mensen letterlijk om zo moeder Aarde nog meer te martelen en nog meer kapot te maken en de band tussen haar en haar kinderen nog meer te verstoren (vergelijk het maar met een sektelid of loverboy die jouw kinderen manipuleert en tegen je opzet en van je afneemt). terwijl zij er nu echt klaar mee is! ze heeft zo veel geïncasseerd voor ons. echt dat kan je nog niets eens beseffen, dat gaat gewoon zo diep dat het me frustreert dat ik deze pijn niet onder woorden kan brengen. wij zij de enige die hier een einde aan kunnen maken. en natuurlijk heeft moeder Aarde een ziel en is ze multidimensionaal en heeft ze dus een groot deel waarin ze iedereen onvoorwaardelijk lief heeft, ook de mensen die voor het programma van de platte aarde vallen en mensen die haar vervuilen en heeft ze respect voor een ieder zijn/haar pad. maar wat mensen soms lijken te vergeten is dat moeder Aarde ook een ego persoonlijkheid heeft. eentje die in een enorm ondraaglijk gevecht zit om dit lijden achter haar te laten en haar ruimte in te gaan nemen. wat het zwaarste gevecht is wat je je maar voor kan stellen omdat ze zo ontzettend veel tijd zichzelf alleen maar heeft laten onderdrukken en alles over zich heen heeft laten komen en zich alleen maar klein heeft gehouden en heeft gedragen en gedragen en gedragen en nog eens gedragen. zoveel gedragen dat je niet eens kan geloven dat iemand zoveel kan dragen. dat je niet kan voorstellen waar ze doorheen werkt om dit om te gooien en waar ze doorheen moet werken en zich doorheen moet worstelen (ondraaglijke pijnen) om haar ruimte weer in te kunnen nemen en tevoorschijn te kunnen komen om een einde te maken aan deze onderdrukking. Ze is als het ware Geïnstitutionaliseerd. Opgesloten in haar eigen pijnen. Onkundig en niet meer wetend hoe een einde te maken aan deze hel. (nogmaals nu ben ik ingetuned op haar ego persoonlijkheid. Op zielsniveau weet ze het heel goed, kan ze het beter dan wie dan ook en is ze hier keihard doorheen aan het breken, maar zoals je snapt zijn er meerdere lagen)
     Bij dit proces van haar ruimte weer innemen en een einde maken aan de onderdrukking hoort ook dat ze zulke aanvallen van entiteiten die zulke programma’s loslaten op haar en haar kinderen en daarmee letterlijk (vanuit 3d perspectief i know) haar kinderen van haar afnemen niet meer kan toleren en zeker niet kan zien als ”ach zo erg is het allemaal niet”. het spijt me dat ik het niet beter onder woorden kan brengen en ik zeg zeker niet dan mensen zulke dingen zomaar moeten aannemen (geen idee waar je dat op baseert) het enige wat ik zeg is dat ik verdrietig wordt van al die nonchalante reacties van mensen omdat ik sta ingetuned op haar diepste kernpijnen en ik me nu verantwoordelijk voel om haar stem te laten horen. Vandaar mijn reactie waarin ik je wees op een stukje wat je vergat in je hele verhaal. Degene waar deze hele discussie over gaat namelijk. Als je je hier verder niet in kan vinden ook prima. Maar nogmaals; ik voelde me verantwoordelijk om haar stem te laten horen. Dus dat heb ik bij deze gedaan.
     @ chazer. Ik hoop dat ik hiermee ook jou vraag heb beantwoord. De tranen sprongen in mijn ogen toen ik las dat je me vroeg of contact leggen met je moeder planeet new age Mumbo Jumbo is zoveel pijn deed me dat.
     Mijn nieuwe site ben ik hard mee bezig. Ik verwacht dat hij sowieso dit jaar ergens online gaat komen. Maar ik durf niets meer te beloven qua tijd omdat dat hetgene is wat toch nog vaak anders loopt dan ik verwacht en ik kan geen kind krijgen voordat deze is ingedaald… 😉

     • annemarie schreef:

      Oei Dore, ik geloof dat je het een en ander of niet goed interpreteert of misschien zeg ik het niet goed. Ik ben het namelijk echt wel met je eens en ik vind het goed dat je het voor haar opneemt, hoewel ik echt geloof dat ze sterk genoeg is:)

      Ik heb met mijn familie een biologisch/dynamisch landbouw bedrijf, dus ik besef me ten eerste heel goed dat moeder aarde leeft en we zijn dan ook dagelijks bezig met het zorgen voor en communiceren met haar. Ten tweede heb ik ook kinderen ja, en die mogen mij zien hoe ik ben en laat ik me niet kwetsen mochten zij me anders zien dan ik daadwerkelijk ben. Ik snap daarbij wel jouw punt, maar ik heb juist geleerd dat er maar een iemand is die jou kan kwetsen en dat ben je zelf, dus dat houd ik vol 😉

      Mijn punt is eigenlijk dat we best wat empathie mogen hebben voor diegenen die anders denken/zien en niet alleen maar scheldwoorden en verwijten in het rond moeten gooien, daar heeft niemand wat aan.

      Ik geloof in liefde en als je iets uit liefde doet kan dit nooit slecht zijn. Ik zit regelmatig tot mijn ellebogen in de klei, ik kijk om me heen en vraag mezelf af: Zou dat kunnen? Plat? Ik weet het nog steeds niet, dus ik laat het in het midden. Als ik kijk naar alle planeten, de maan, de zon, lijkt het me raar als de aarde uiteindelijk toch plat blijkt te zijn, maar ik heb tot op heden nog geen zekerheid.

      Als er mensen zijn die echt iets slechts willen met het verspreiden van de platte aarde theorie (of de ronde aarde!), dan kan ik hen enkel liefde geven en vraag ik dit anderen ook te doen, want ik geloof dat hen aanvallen nog vele malen slechter is.

      Laat iedereen in zijn waarde, respecteer en sta open voor ieders mening en visie, zelfs als die compleet anders is dan die van jou. Dat is een beetje hoe ik denk en dat kan volgens mij ook in de vorm van een discussie, alleen vergt het iets meer moeite:)

      • Dore schreef:

       Bedankt voor je reactie, ik begrijp wat je zegt en ben het vanuit één kant bekeken – de lichte kant – met je eens. ik mis alleen de andere kant van dezelfde medaille in je verhaal…..

     • Mirjam schreef:

      @Dore, jij bedankt voor je reactie en hoe je het proces van moeder Aarde beschrijft. Het is hoe ik het ook voel. Het is als ik voor mezelf spreek soms een hel om door mijn proces te gaan, laat staan hoe het voor haar moet voelen. Je kunt het heel mooi overbrengen, dank je wel daarvoor. Ik begrijp heel goed dat de mind programma’s mensen zo ver van haar af verwijderen en ze vrijwel alleen maar bezig zijn (in hun mind) met hun gelijk te halen. In feite zijn zij dus ook verwijdert van hun ware zelf. Het doet me dus goed om te lezen van iemand zoals jij waarvan ik weet dat je heel diep gaat (en voelt) en je weet waar je over schrijf en deze connectie met moeder Aarde voelt en overbrengt. Liefs, Mirjam (Suc6 alvast met je nieuwe site).

     • Chazer schreef:

      Hoi Dore, bedankt voor je reactie. Het was niet mijn bedoeling om te je kwetsen, maar voor mij klinkt het zweverig als om een levende godin (aarde) waarmee je telepathie kan uitvoeren en een relatie kan hebben. Je bent misschien bekend met het gnostieke mythe van sophia, een aeon die een cosmische botsing had gehad en waaruit synthetische archons vrijkwamen, waaronder de leider Jaldabaoth (de god van abraham). Sophia werdt de fysieke aarde, en de valse god/schepper Jaldabaoth toen het de universum voor zich zag beweerde dat het zijn schepping was. Er zijn ieder geval variaties in de scheppings mythes van de gnostieken. In ieder geval was de slang in het hof van eden een manifestatie van sophia om de eerste mensen verlichting te brengen.
      Zoek maar op in de Nag-Hammadi geschriften en de Pistis Sophia als je interesse heb in gnostieke mythologie/mystiek.

      • Dore schreef:

       Hoi Chazer, bedankt voor je reactie maar zoals ik in mijn verhaal al indirect aangaf leer ik iemand liever kennen door daar contact mee te maken, in plaats van dat ik er verhalen over ga lezen die door iemand anders geschreven zijn.

       Is Aarden niet juist het tegenovergestelde van zweverig zijn?

       Ik leg overigens geen telepatisch contact, maar ik doe dat via mijn ziel (telepatisch gaat via de mind). en er is een verschil tussen contact leggen met vals licht goden en entiteiten (waar jij de vergelijking mee trekt) en de ziel op wiens LICHAAM JIJ WOONT! Degene die jouw leven faciliteert. Stel je voor dat je jouw moeder die geboorte heeft gegeven aan jou niet eens kent terwijl je haar elke dag ziet, dat je niet eens weet wie ze is, dat je met haar in één huis woont maar nooit tegen haar spreekt, haar niet aanvoelt, geen idee heeft hoe ze zich voelt, waar ze doorheen gaat, wie ze is of zelfs dat ze er is. klinkt dat niet een beetje krankzinnig in je oren? totaal uit balans om er een andere benaming aan te geven?

       ik snap dat het ver van je bed show voelt om contact te maken met ander leven dan een mens als je dat niet gewend bent. je weet dan natuurlijk helemaal niet hoe en dat begrijp ik. maar het is heel erg simpel om eerlijk te zijn en als je de intentie zet (het echt wil) en het gewoon eens probeert kan je op basis van je eigen ervaring een mening vormen, in plaats van op basis van gnostice teksten. het enige wat je hoeft te doen is gaan zitten, je kan even bewust contact maken met je voeten op de Aarde, volg de energie van je voeten de Aarde in en maak vanuit je hart (stel je dit gewoon voor; imagination is the key) contact met haar kern/hart en zeg haar dat je graag het contact wil herstellen, dat je wil weten hoe zich voelt, wie ze is.. of wat je ook maar wil vragen.. en doe het vanuit de stem uit je hart en niet die uit je mind en je zal merken dat er IETS gebeurd. of je nou meteen een duidelijk antwoord krijgt, of iets voelt of misschien wel iets ziet in een beeld maakt niet uit. Hoe vaker je dit doet hoe dieper ze bij je binnen zal komen en hoe beter je haar zal leren kennen..

       ..je kan het niet vergelijken met vals licht goden. die hebben de intentie om jou afhankelijk te maken en de band tussen jou en je moeder planeet te verstoren. Met haar heb je een symbiotische band. je kan alleen groeien als zij groeit en zij kan alleen groeien als wij groeien. en alleen door elkaar te leren kennen kunnen we dit proces versnellen en versterken. Het is een hele nieuwe manier van contact maken, ook dezelfde manier waarop je contact maakt met je eigen ziel. En jij kan dat! We kunnen dat allemaal! We zijn alleen vergeten hoe.. en daar wordt gretig op ingespeelt. Maar onderschat nooit maar dan nooit waar jij toe in staat bent!!!!!

       Groetjes Dore

  • Yoep schreef:

   Sorry Annemarie. Dat gaat nooit gebeuren. Mensen zijn gewoon zo. Wat ze leeren zo zal ook zo hun leven zijn. Ik zie het zelf aan mijn vrouw. Ik kan haar duizend voorbeelden geven maar wat ze geleerd heeft is de waarheid. niet open minded. En dat heeft alleen maar te maken met die teddybeer die ze vast houden en niet los kunnen laten. belachelijke theorien bedenken, maar zelf de theorieen die ze aangeschoteld krijgen weg stompen. Hier,
   “Vanaf nu haal ik alle platlander rotzooi/opmerkingen/hersenkronkels die ze onder andere artikelen zetten weg”
   We kunnen het niet aan dus halen het maar weg.

   Is het zelfde als de evolutie theorie. We zij ontstaan uit aapmensen.
   nog zo iets vaags. Als je in de Anakki gelooft dan zou je deze theorie wel kunnne zoals de metselaarij je wil doen geloven.

   De waarheid hoeft niet in de ruimte gezocht te worden, om het te leren kennen. Niemand kan ook maar iets vertellen wat zwaartekracht is. Echt niemand. Er zijn leuke theorieen maar daar blijft het bij.
   En zo zijn er zoveel andere bewaarheids theorien bijgekomen die dus allemaal kunnen en allemaal werken en waar geen naald tussen gestoken kan worden. Maar dat knuffelbeertje is zo zacht geeft me zoveel vertrouwen. Ik hou hem maar stevig vast en ik ram alle andere weg. Aarde is rond! hahahhaha

   • Sebas36 schreef:

    Nee, ik ben Alienbloed AB-Negatief, sommige zijn onstaan uit de evolutietheorie met postief bloed. Mensen op deze planeet hebben veschillende afkomsten. De veschillende DNA eigenschappen maken verschillende rassen ook compleet verschillend.

    Ik kan het wel aan hoor Yoep. Enkel heb ik de kans gekgregen om buiten deze tijlijn/universum te kijken en ik snap de werkelijke werking.

    Jij daarintegen lijkt meet op een mier die in een glazen cultuur opgesloten zit en niet buiten het glas kan kijken…

 40. mark schreef:

  hoe verklaar je dit filmpje dan ? https://www.youtube.com/watch?v=xMp49IYBhO4 toont aan dat er iets is waartegen de gopro fast aan knalt .. of dit filmpje is compleet vals

 41. Chazer schreef:

  Wat boeit het in godsnaam of de aarde rond of plat is, het verandert verder de wereld niet, de problemen zullen blijven bestaan. @ Aladin: geloof niet elke jewtuber met zijn bullshit,experimenteer nou eens zelf met de benodigde natuurkunde en wiskunde. @ Dore: wanneer wordt jouw site ‘bewust verbinden’ weer gebruikt/geupdate? En nog een vraag tussendoor, hoe weet je dat de aarde een levend wezen waarmee je kunt communiceren? Is dat niet New Age Mumbo Jumbo?

  • Micky van Leeuwen schreef:

   “hoe weet je dat de aarde een levend wezen waarmee je kunt communiceren?”

   Ehhhhh…… vraag dat nu eens aan haar (moeder Aarde), is dat een optie?

   • Chazer schreef:

    Dan is het net alsof ik communiceer met krishna, allah of jezus. Volgens mij doet het hetzelfde met je hersenen, soort van bidden en schizofrenische stemmtjes horen ?

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Dan ben je niet helemaal goed in je hoofd als je die vergelijking maakt. Wie heeft het hier over bidden of schizofrenie? Jij. Dat zegt alles over jouw mindset. Communiceren is totaal wat anders dat aanbidding of wat dan ook. Jij hebt het over je hersenen, ik heb het op deze website over communiceren met je hart connectie niet met je hersenen. Weten dat moeder Aarde al het leven hier op Aarde, inclusief die van jou, faciliteert heeft alles te maken met bewustwording. Je hebt net als iedereen een diepe connectie met je moederplaneet, probeer het eens dat communiceren zou ik zo zeggen…. in plaats van vooroordelen te hebben en je moederplaneet te vergelijken met vals licht ‘goden’…

 42. Aladin schreef:

  @Chazer, Heb je al mijn reacties wel gelezen?

  Ik geloof niets en probeer zover mogelijk, alles zelf uit! Gisteren nog een test gedaan met een magneet. Wist jij dat een magneet zijn magnetische eigenschap verliest als hij verhit wordt?

  En wist jij dat de aantrekkingskracht van de globe aarde zou worden veroorzaakt doordat ze een ijzeren kern heeft? Dat kan dus niet als die ijzeren kern heet of zelfs gesmolten is!

  Nee, de mooie moeder aarde waar wij op leven is vlak en uitgestrekt. Wist je dat deze wereld voor meer dan 70% bedekt is met water, en dat alle oude volkeren wisten dat de aarde vlak is? En waarom gebruiken alle officiële instanties zoals UN in hun logo de kaart van het Geocentrische model? Natuurlijk weet Obama en Nasa en al die andere psychopaten hoe de aarde er uit werkelijk uitziet.

  They are mocking us…in our face!

  https://nl.pinterest.com/pin/555913147737700506/

  • Chazer schreef:

   Veel vragen wist je niet te kunnnen beantwoorden van zowel Micky, Sebas en anderen. De ISS live feed laat duidelijk zien dat de aarde een bol is. Dat de maanlandingen een hoax zijn is allang ontkracht en zo bewijst het dan dat de aarde rond is, net zoals de zon, maan en planeten. Hieronder een paar links.

   http://homepages.wmich.edu/~korista/moonhoax2.html

   http://rationalwiki.org/wiki/Moon_landing_hoax

  • Cecilia schreef:

   @ Aladin Er waren echt wel oude culturen die tot het inzicht kwamen dat de aarde een bol is.

   De Sumeriërs wisten onder andere dat de aarde en de andere planeten in een vlakke elliptische baan om de zon draaien. Zij konden nauwkeurig het tijdstip van de dagelijkse zons- opgang en ondergang voorspellen, maansverduisteringen en de jaarlijkse equinoxen en solstitia.

   Een tweede volk waren de Indiërs. De Indiase astronoom Aryabhata (476-550 na Chr.)suggereerde dat de aarde een bol was met een omtrek van 24.855 mijl, die dagelijks om zijn as draait. Tevens dat maanlicht gereflecteerd zonlicht is.

   Dan is er nog de mysterieuze Piri Reis landkaart uit 1513, die is getekend met de wetenschap dat de aarde rond is, en niet plat, zoals in die tijd normaal was.

   De verwijzingen naar de Sumeriërs en Indiërs zag ik in een boek uit 1971 van Jochim Pahl. Verder heb ik google gebruikt.

   Misschien nuttig om uit te zoeken of er hedendaagse astronomen zijn die overtuigd of te overtuigen zijn van een platte aarde…..

   • Aladin schreef:

    @Cecilia, Er zijn veel kaarten uit de oudheid die er uit zien als ‘platte aarde kaarten’ uit alle culturen…
    http://www.flat-earther.co.uk/flat-earth-maps/

    Er zijn inderdaad ‘wetenschappers’ geweest die gespeeld hebben met het idee van een globe aarde maar dat is altijd theorie gebleven. Er is nooit wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Toen Copernicus in de 15e eeuw kwam met zijn theorie van een Heliocentrische model werd dit door de machthebbers opgepakt en gepropageerd als nieuw ontdekt wetenschappelijk feit, want het diende uitstekend voor hun agenda…

    In dit filmpje zie je een 1000 jaar oude ‘platte aarde kaart’ waar nog veel meer continenten op staan…
    https://www.youtube.com/watch?v=OxumjAIgLiM

    Of er hedendaagse astronomen zijn die meer weten en willen vertellen…daar hoef je niet op te rekenen want dan zijn ze hun baan kwijt. Ik vind het al dapper van Coen Vermeeren dat hij zegt: “…ik het gekeken naar de argumenten voor FE en ik kon ze niet zo van tafel vegen…” Zie mijn eerder geplaatste link met het studenteninterview.

 43. Aladin schreef:

  @Chazer, ik behandel tot nu toe iedere vraag die ik kan beantwoorden.
  Dat bewijst of ontkracht verder niets.

  De maanlandingen waren niet echt, en dat weet de schrijver van deze site ook…
  De ISS is echt maar vliegt niet door de ruimte maar zit in een groot waterbassin!
  Bekijk de films en let op de anomalies zoals luchtbellen, wiebelende voorwerpen of haar dat recht op staat. Behoorlijk komisch hoor als je het weet.

  Het viel mij ook zwaar om te zien en mij te realiseren…dat onze ‘astroNOTs’ stuk voor stuk militairen, vrijmetselaars (met een gezworen eed op geheimhouding) en beroepsleugenaars zijn.
  Maar de leugen is onthuld en steeds meer mensen zien het. Nasa goochelaars ontmaskerd. 🙂
  De waarheid is als licht..het verdrijft het donker, altijd en moeiteloos.

  • mark schreef:

   ik heb nooit filmpjes gezien met luchtbellen als ze in de ruimte zitten. hoe verklaar je dat water niet naar beneden valt? ik denk eerder juist wel het verhaal dat ze op de maan zijn geweest en daar inderdaad iets hebben gezien. hele reptilian verhaal ben ik ook sceptisch over. Queen elisabeth en consorten dat vindt ik pas te ver gaan. wat denken jullie dat er gebeurt als dadelijk de queen dood gaat of als je haar open snijdt? verhalen dat ze 100DE jaren oud is .. men ziet toch ook dat ze net als elk ander mens gewoon ouder wordt. dat er daar binnenshuis gekke dingen gebeuren is weer een ander verhaal. over de platte aarde kijk gewoon naar de maan en andere planeten die zijn ook rond. verhaal van byrd die zegt in dat beroemde interview ook niet dat de aarde plat is.

   • Aladin schreef:

    @Mark, Nasa geeft het nu zelfs toe dat ze niet hoger kunnen dan High Earth Orbit, laat staan de veronderstelde afstand van 400.000 km naar de maan in een ‘sardineblikje’.
    Als je fake spacewalks doet, met green screen in een zwembad, ja dan zie je soms per ongeluk een luchtbelletje..dat rechtstreeks naar de oppervlak gaat. Ga de films maar bekijken.

    Byrd heeft gezegd dat er op of achter Antarctica nog een land is zo groot als US dat rijk is aan grondstoffen. Bekijk eens een globe, dat kan dus niet, als wij op deze veronderstelde bol leven.

    @Dore, Ik adviseer je oprecht een bezoek aan een goede psycholoog. Je heb volgens mij een misplaatste slachtoffer rol op je genomen voor moeder (aarde). Wees gerust, zij heeft totaal geen probleem met deze soms vernielzuchtige mensheid, ze snapt dat ze onderdeel is van het plan… De aarde Plane is een unieke en beschermde leefomgeving met een rond firmament. Speciaal door G*D of de schepper of de scheppende macht (waar je ook in geloofd) gecreëerd als experiment en leerschool voor de mens.. Een prachtig mooie plek die ooit, als wij bewuste wezens worden die elkaar en onze leefomgeving geen schade meer doen, weer het aardse paradijs kan worden… Ben niet religieus of bijbelvast maar daar staat het ook zo in beschreven.

    Onderzoek Flat Earth en je zult leren dat de meeste FE aanhangers respectvol zijn en eerlijk over wat zij hebben ontdekt en daar goede redenen voor hebben.. om dit in liefde te willen delen met alle medemensen. We are all one!
    Hartelijke groet, Aladin

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Ga je nu nog een keer antwoord geven op al mijn vragen in het artikel John, (of moet ik je Aladin blijven noemen?) Of blijf je jezelf onsterfelijk belachelijk maken door keer op keer met dezelfde non-argumenten aan te komen zetten?

     Ik vraag me af wat een goede psycholoog met jouw waanideeën zou doen… dat jij niet moe van jezelf wordt joh… gekkenhuis..

     • Jos schreef:

      Eh, zijn er goede psychologen dan?
      Behalve dan je eigen psyche te onderzoeken.
      Want tot dusverre heeft nog geen 1 psycholoog die ik heb ontmoet in dit leven daar enige blijk van gegeven.
      Immers, al;s je je eigen psycholoog kunt zijn, heb je dan het verhaal van een ander nog nodig ?

      Ja, aan moeder Aarde en dat al haar kinderen haar ook zo mogen behandelen.
      Bijvoorbeeld door het eten wat ze ons geeft, wie van de lezers maakt daar jaarlijks gebruik van door je eigen eten te verbouwen, door wilde plantenkennis op te doen en zo in staat zijn overal op de planeet je eigen kostje bij elkaar te scharrelen?
      Of liever in de rij bij de super, vrijwillig te betalen aan je eigen vergiftiging van body & mind?
      En dan maakt het geen ene moer uit of de Aarde plat is of niet, het gaat er namelijk niet om wat je doet, maar hoe je het doet in dit leven.
      Vergeet niet dat al dat geïndustrialiseerde voer niet alleen vergif is voor je lichaam, maar ook voor ziel en geest.
      De enige manier om te bewijzen dat de aarde plat is, is dan volgens mij door naar het einde te lopen, zoals naar Finistère, ( einde van de Aarde, vert.) in Bretagne of Galicie, die keuze heb je dan nog.
      En wat tref je daar aan?
      Tis te zot voor woorden dus tot laters dan maar.
      Stay Human.
      Jos.

     • Aladin schreef:

      Op welke prangende vraag (die niet wordt uitgelegd in een van de linkjes die ik gaf) zou je graag een antwoord willen, Micky?

      Ik wil het je graag van dienst zijn maar ik heb het idee dat ik aan het ‘zaaien ben op woestijngrond’. Ik probeer een debat te voeren en vind het niet zo netjes dat jij en anderen het bij gebrek aan zinvolle argumenten of het vermogen om simpele bewijzen te snappen maar op de man gaan spelen. Erg jammer hoor.
      De indoctrinatie zit dus nog veel dieper dan ik dacht.

      • Micky van Leeuwen schreef:

       Wat dacht je van al die vragen die in het artikel verzameld staan? En als je dacht een debat met mij te kunnen gaan voeren over die hersenkronkels van je dan heb je het goed mis. Never nooit niet ga ik dat debat voeren, ik weet wie ik ben, waar ik vandaan kom en wat ik hier op deze prachtige ronde multidimensionele planeet doe, dus waarom zou ik dan nog een debat voeren over hersenkronkels van mensen die niets anders meer kunnen en willen zien dan hun eigen hersenkronkels?

     • Aladin schreef:

      @Micky, John?? ik denk dat je mij verward met een van de ‘platlanders’ die jou dagelijks mailtjes stuurt.

    • Dore schreef:

     Bedankt john voor de hartverwarmende reactie en gouden tip. ik wist nog niet dat ik geidentificeerd was met de kernpijn van moeder Aarde en ik wist ook nog niet dat ik daar doorheen moet werken en ik was al helemaal nog niet op het idee gekomen om daarvoor een psycholoog in de hand te nemen. bedankt voor deze wijze woorden. dankje dankje dankje. ik voel me een ander mens nu. ?

    • Aladin schreef:

     Correctie: ‘High Earth Orbit’ .. moet natuurlijk zijn Low Earth Orbit

    • Yoep schreef:

     Mmm denk niet dat de eerste Era een expiriment was. Dat ie zelf niet echt blij was dat er bevuild bloed over de aarde liep. Vandaar dat ie ze matje geklopt heeft. Nu heden zoals er ook staat geschreven in het boek van henoch. in de toekomst zal ik nogmaals moeten ingrijpen over 70 generaties. Dan kom je uit in onze tijd. Dus het matje word nogmaals geklopt wat ook tevens de laaste keer zal worden. En ik denk dat deze era god niet op ze troon gezeten hebt. Hij heeft zich niet zoals in de vorige era onder de mens begeven. Zoals ik vaak vermeld her en der, De duivel regeerd. Het leven onder god is simpel. De engelen moeten de mensen helpen. Het leven van de duivel is wat je ziet als je om je heen kijkt.
     Alle technieken zijn duivelse uitvinding om je materialistich te maken en voor de donkere kant te kiezen.

     • Sebas36 schreef:

      Donder op, als je boek van enoch GOED leest dan weet je dat god zelf miljoenen heeft vermoord. God en satan zijn 1 dezelfde enkel een andere keerzijde van dezelfde munt.

      De engel Lucifer heeft Adam en Eva nog van de gewisse dood gered van JAWEH. Je haalt er passages uit maar je hebt nooit het hele boek gelezen da’s wel duidelijk

      • Yoep schreef:

       Jij hebt echt geen idee wat GOD is!
       Dit, waar jij nu in staat is zijn wereld.
       Lucifer heeft niets te zoeken in zijn wereld!

       In deze passage heeft GOD een stap opzij gedaan, de troon staat leeg, GOD is niet onder zijn mensen. En wacht tot de duivel plaats gaat nemen op zijn troon.

       En als je Enoch leest, dan zijn al die mensen gedood na dat Noach 150 jaar door de wereld getrokken is het evangelie verkondigd heeft maar niemand totaal niemand wou dat aannemen. Zodoende heeft GOD ze kleedje uitgeklopt! 🙂 En nieuwtje voor je, het gaat weer beginnen.
       En weer willen mensen het niet aannemen. De georgia stenen geven het weer, dat
       > 500.001 mensen gaan over naar de nieuwe wereld. 144.000 zijn al bekend.
       en het kleedje word weer uitgeklopt. En ieder die de evangelie van god wil herkennen en wie geen 666 op zijn voorhoofd heeft of op ze rechterpols zal beschermd worden. Maar daar zou jij niet tussen zitten. Jij hebt lucifer al erkend. Je hebt 666 al op je voorhoofd of op je rechter pols staan.

       denk daar is goed over na!

       • Danny schreef:

        Verwijten maken, wijzen naar anderen. Een echte evangelist.

        Als iets te lezen is, betekent het niet dat het waar is. Het betekent alleen dat het opgeschreven is.

        Geschiedenis = het verleden en dat wordt in het heden geïnterpreteerd naar believen.
        Ik leef nu en er is niets “boven” mij. Ik ben mijn eigen GOD.

       • Seth-3 schreef:

        Authoriteit slaafje.

        Je bent op de verkeerde website met god en over de platte aarde.

        Voor hetzelfde geld, geloofde je in Marduk of zijn nichtje Ishtar. Alleen niemand aanbidden die goden. Hopelijk zal jouw religie ook dood gaan netzoals al die andere mythes wat als historie en feiten worden beschouwd.

        Wie wilt er nou een god volgen die opzettelijk mensen laat dwalen zodat het zn toorn kan overgieten? Wie gelooft er nou in een god die mensen laat folteren omdat ze niet in het hebben geloofd? Of genocide waarononder kinderen. Rot maar op jou bijbel of koran. Semitische zooi wat er niet meer toe doet in deze tijd.

 44. Vandaarver schreef:

  Hier een linkje naar red bull stratos. Mooi beeldmateriaal van iemand die vanaf een aardige hoogte na beneden springt. Ik weet niet of het enigzins wat bewijst voor een van de beide partijen maar het is de moeite waard om te bekijken.

  https://youtu.be/wPQpdYcZ23k

 45. Aladin schreef:

  @Vandaarver, voor hij uit de cabine stapt zie je de horizon via de onboard camera.. vlak en horizon op ooghoogte!

  De rest is gefilmd met GoPro, fish eye lens!
  Ik hoop niet dat je dacht dat dit de realistische weergave is van- en bewijs voor een globe aarde… 😀

 46. Vandaarver schreef:

  Uit mijn reactie viel wel op te halen dat ik onpartijdig ben dacht ik.

 47. Heleen schreef:

  Daarom baren vrouwen van die fijne wezentjes Dore, dan voelen we de moeder aarde. Dussssssssssss. Dikke kus lieverd

 48. Aladin schreef:

  Linkje voor de mensen die wel oprechte interesse hebben en iets willen leren.

  http://www.deaardsewaarheid.com/

 49. Aladin schreef:

  @Micky, Ja lachen hoor, de ‘dwaas’ die per ongeluk de waarheid spreekt. 😀

  Hieronder een stukje door jou mooi verwoord hoe het werkt.

  “Ik snap nu ook waarom het vaak lastig communiceren is met heel veel mensen die nog gelovige zijn van welke kerk dan ook, inclusief de new age kerk en de wetenschapskerk. Er zit een soort van bijna niet te doordringen membraan tussen hen en de realiteit waarin ik leef. Ik zie geen aura’s, lichtlichamen of ander spiritueel geneuzel om hen heen zitten. Het lijkt meer op een soort van Hubba Bubba kauwgom wat als een ondoordringbare bubbel om hen heen zit geplakt. Deze mensen beleven hun eigen realiteit binnen deze bubbel. Als ze andere mensen ontmoeten die in eenzelfde bubbel leven, dan smelt de laag kauwgom samen en wordt de bubbel een meerpersoons bubbel. Als ik tegen deze mensen in die parallelle universum bubbels praat dan lijkt hetgeen ik vertel vaak niet binnen die bubbel door te dringen. De muur van kauwgom is simpelweg te dik. Het is dus zaak om doelgericht te werk te gaan. Sommige mensen willen niets anders en niets liever dan in die bubbel blijven leven, het maakt het leven angstig maar het leven is vaak ook stukken simpeler binnen zo’n bubbel. Ik weet echter dat velen die nu nog in op het oog ondoordringbare vestigingen van bubbels leven, diep van binnen wel degelijk uit die bubbel bevrijdt willen worden. Het leven binnen zo’n parallelle universum bubbel is namelijk zeer claustrofobisch en het werkt zeer beperkend. Dat iemand nu nog in een andere realiteit dan de mijne leeft wil niet zeggen dat dat voor altijd zo moet blijven. Ik was maar al te blij toen ik een aantal jaren terug mijzelf uit mijn bubbel kon bevrijden doordat iemand met wat kennis en informatie mijn bubbel ernstige schade toegebracht had. Nu, inmiddels 12 jaar later, wil ik nooit meer terug naar de realiteit waarin ik toentertijd leefde en probeer ik zelf zoveel mogelijk anderen ook uit die benauwde parallelle universums te bevrijden.”

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Aha, je erkent en quote nu ook mijn wijsheid, kom uit die Hubba Bubba John, reality is calling you! 😉

   • sebas0570 schreef:

    Micky, Ken jij niet iemand viavia die bekend is op de Universiteit van Wageningen met en professor Natuurkunde ofzo?
    Een uitdaging, een seminar van een middag of ochtend. De platte kerk en de ronde kerk zet de voor en tegens op papier en een professor gaat uitleg geven. Ook doormiddel van proefjes (in lokaal) kan je dit soort dingen aantonen bewijzen en/of ontkrachten. Ik kwam vroeger nog wel eens bij de uni. voor filters en boormateriaal voor bodemonderzoek. Dus er moeten wel wat natuurkundigen rondlopen.
    Heeft professor Dijkgraaf geen gaatje over 😛
    Camera d’r bij en je hebt een Youtube hit 🙂

    @Dore, ik kan je de links wel geven naar de berekeningen als je dat wil . 1- hou even in mind dat het 1998 was dat ik hier examen in moest doen (en 2dgn. na examen ben je het al weer vrgeten) en dat ik enkel in Photoshop (nu Indesing) met een extensie de hoogte in hoefde te geven en photoshop de pc deed de rest.

    Ik geloof in de theorieën en met name bewijzen. van bv. Dr. Greer, D. Wilcock, N. Degrasse G. Hancock, D. Icky enz.
    Daar past de platte aarde gewoon niet tussen, ook niet op Indigo revolution Want het schop bijna alle artikelen onderuit die op deze site staan c.q. die Micky in de afgelopen jaren heeft geschreven.
    Met dit in mijn achterhoofd vraag ik me ook af waarom platkoppen hier aandacht komen vragen en met name Micky over de mail. De reden waarom hij dit artikel is gestart.

    Wij zijn niet wakker of leven in een bubbel, je beschuldig anderen hier waaraan jezelf aan lijdt. Waarom zou mijn hogere ik/onze gezamenlijke hogere ik die in staat zijn EEN COMPLEET (MATRIX) UNIVERSUM TE SCHEPPEN een aarde plat maken?
    Daar heb ik niet al die moeite voor gedaan.
    😛

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Haha, nou ik ken een ICT man bij de Monsanto University of Life Sciences hier in Wageningen, maar meer mensen ken ik niet. Ik heb ook niets met die Monsanto hoge school, ze zijn all-in met men-made climate change en gemodificeerde gewassen. Verder ben ik ook klaar met die platlander hersenkronkels, als zij die religie willen aanhangen dan moeten ze dat zelf maar weten, hoe imbeciel en bekrompen ik het ook vind 😉

     • sebas0570 schreef:

      ‘Monsanto University’
      Jezus daar noem je me ook wat op, Roundup GMO’s, overgenomen door IG Farber BAYER. Check de history.(WWII) vergiftiger’s vd. wereld zowel van het menselijk lichaam en natuur. Laat die maar thuis 😛

    • Dore schreef:

     Geen idee hoe je erbij komt dat ik geinteresseerd zou zijn in die berekeningen, maar wel erg attent van je dat je het aanbiedt. ik heb met bewondering en respect een aantal van jouw reacties gelezen, maar om eerlijk te zijn ga ik eerder scheel kijken van die formules van jou dan dat ik er ook maar iets van snap. Je hebt overduidelijk een overschot op een vlak waar ik te kort kom. Ben benieuwd hoe je dat talent van jou ooit in gaat zetten.. in welke vorm je het gaat gieten om de mensheid te helpen… misschien is die youtube hit wel iets voor jou for a start 😉

     • Aladin schreef:

      @Dore, dank je, graag gedaan! Die berekeningen zijn speciaal voor de ‘beta’s’. 🙂
      Ik heb het gevoel nog maar net de basics te snappen als ik luister een man als Frans Heslinga. Hij gaf gisteren een korte lezing in A’dam. Werkelijk een revolutie in bewustzijn. Een schrijver van Nieuw Revu was erbij en gaat er een artikel over schrijven dat volgende week moet verschijnen.
      Mensheid helpen, ja, maar ik verlang niets, zeker geen YT hit. 😉

      Het enige dat ik zielsgraag wil is dat de Waarheid op aarde in 2017 gaat zegevieren, op ieder gebied! Leren wie en wat wij zijn en waar wij op leven!

    • Monoganie schreef:

     Hoi sebas0570 jij geeft aan deze heren wel te geloven Dr. Greer, D. Wilcock, N. Degrasse G. Hancock, D. Icky maar alle vier zijn het gecontroleerde oppositie….. allemaal vermengen ze waarheid met leugens en verdraaiingen….. icke vertelt de meeste waarheid en n.degrasse is een de grootste sprookjes verteller ooit…

 50. Aladin schreef:

  Ik ben uit de Hubba Bubba Micky, nu jullie nog! lol

  https://www.youtube.com/watch?v=mReBkttqDyo

  • Danny schreef:

   @Aladin…Pak Google maps eens erbij en zoom eens uit boven Nederland. Vind je het dan nog gek dat je geen bolling zou zien als je vanuit het noorden van Nederland naar het zuiden zou kijken?
   De bol is veel te groot om bolling te zien.

 51. Aladin schreef:

  @Sabas, ook Richard Branson komt uiteraard niet hoger dan Low Earth Orbit.

  @Danny, “De bol is veel te groot om bolling te zien”

  De maat van de zg bol zoals algemeen is gegeven en erkend heeft een straal van 3959 mijl of 6371 km.

  Dit geeft bij een afstand van 14 km (hoever je op de zeevaartschool leert bij helder weer te kunnen zien tot de ‘horizon’) een ‘drop’ of verval 800 inch oftewel ruim 16 meter!

  Een skyline, een eiland of een boot lager dan 16 meter zou compleet achter de horizon weg moeten vallen en onzichtbaar worden zelfs met een kijker. Reken het maar na. Meten is weten!

  http://www.calculatorsoup.com/calculators/geometry-solids/sphere.php

  Ik noem dit voorbeeld nog maar eens omdat ik het zelf getest heb. Als je bij Den Oever aan het begin van de afsluitdijk over het IJsselmeer kijkt kun je de kust van Friesland bijna helemaal rondom zien met het blote oog…en dat is ruim 25 km op het smalste punt. Kijk maar op Google maps.

  • Danny schreef:

   #Aladin…Berekening aub van die 16 m verval…

  • Danny schreef:

   Verder wil ik nog zeggen dat je volgens mij niet moet uitgaan van 25 km vooruit kijken. Het is logisch dat dat geen probleem is, want vóór jou is er geen punt wat hoger ligt dan jij. Jij staat altijd op het hoogste punt van de bol en de Aarde vóór jou gaat alleen maar omlaag. Dus logisch dat je naar voren toe ver kunt kijken.

   Om bolling te kunnen zien zou je dus in de breedte moeten kijken, maar dan bedriegt de schijn. Want als je overal van links naar rechts even ver kunt kijken, ligt het verste punt overal even diep/laag t.o.v. van waar je staat en dus lijkt het gewoon recht.

   Dus laat die berekening maar…

   • Aladin schreef:

    Danny, nog eentje, dat de aarde geen bol is.

    Zie je gebouwen op de skyline uiterst links en rechts overhellen richting het ‘centrum van de bol’ of staan ze allemaal perfect verticaal?

    Zie je bij een hete luchtballon, met zo’n mandje met mensen erin, als hij over komt dat hij op een gegeven moment dwars gaat, als hij ‘rond’ de bol gaat? Of blijft hij gewoon verticaal tot hij als klein puntje aan de horizon verdwijnt?

    Wat het beste overtuigt is het zelf ervaren, het zelf zien…

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Wat een debiel gelul joh, gaat jouw auto ook hellen als de weg met de bolling mee gaat?

     Je zet jezelf steeds meer voor paal kneus, ga een andere hobby zoeken zou ik zeggen

    • Danny schreef:

     @Aladin…Blijkbaar heb je echt geen idee hoe groot de Aarde is en hoe klein wij zijn…

     Ga nou eens naar Google Earth. Naar je huis. Zoom dan langzaam uit en blijf erover nadenken hoe groot je zelf nog bent bij het uitzoomen. Zoom helemaal uit tot je de Aarde in zijn geheel ziet. Bedenk je dan eens over wat voor een afstand je zou moeten kijken om ook maar iets van richtingsverandering in gebouwen te zien.

     Nogmaals: wij hebben niet het vermogen om met het blote oog enige bolling te zien. Daar is ze veel te groot voor. En dat is ook logisch, omdat je, zoals ik al eerder aangaf, zelf op het voor jou hoogste punt staat. Welke kant je ook op kijkt, alles gaat eigenlijk ‘naar beneden’.

     De enige manier om bolling waar te nemen is als je zelf niet op de Aarde staat.
     En dat komt omdat ze zo groot is én omdat alles om je heen heel geleidelijk ‘afloopt’.

    • Monoganie schreef:

     je zit op de goede weg Aladin, en ook al zit je soms verkeerd, dat geeft niets blijven onderzoeken, ook al is het nog een theorie, die bal daar klopt geen bal van, en weet er zitten veel misleiders bij die over de platte aarde praten..

 52. Aladin schreef:

  Op deze figuur is het allemaal voorgerekend.. door ingenieur Brian Mullin gevalideerd.

  https://nl.pinterest.com/pin/468022586253857459/

  https://www.youtube.com/watch?v=DGE2-USFbwo

 53. Aladin schreef:

  Videobewijs van de platte aarde waar de horizon altijd op ooghoogte is. Als de aarde een bal was zou de camera immers steeds meer naar beneden moeten buigen hoe hoger hij komt…

  https://www.youtube.com/watch?v=XaOwl8d_Pn4

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Grappig, als NASA of een andere organisatie, luchtvaartmaatschappij, of wie dan ook een bolling filmt dan is het allemaal nep volgens de platkopjes. Als NASA of een andere instelling geen bolling filmt dan zijn diezelfde organisaties opeens wel te vertrouwen en worden ze als het ‘ultieme’ bewijs gezien door de platkopjes….

   Get a life….. heb je niets beters te doen of zo?

  • Danny schreef:

   @Aladin…als de Aarde plat was, zou je veel verder moeten kunnen kijken. Of beweer je, dat we daar al naar de rand van de platte Aarde kijken?

 54. G-Man schreef:

  @ Aladin; Volgens kan je beter kappen met deze discussies. Jij wint er geen ziel mee, en jouw tegenstanders weten 100% zeker deze wereld niet plat is. Die shitzooi is allemaal opgestart door een zekere Eric Dubay die non-stop propaganda en pseudo-wetenschap aankomt preppen. Ik snap niet waarom je hiermee bezig bent, ben je gewoon een internet trol of een betaalde disinfo agent? Je lijkt net een religieus persoon die zijn/haar gelijk wilt krijgen.

  https://m.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs

  https://m.youtube.com/watch?v=NKiI5k-_iaU

  Hier een paar links omdat jij ook ermee komt.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Amen G-Man!

   En ehhhh ja deze Aladin figuur is zwaar religieus, zelfs Jehovah’s getuigen zouden de deur van deze website op een gegeven moment overslaan omdat ze inzien dat het een kansloze missie is. Maar meneer Aladin heeft verder geen leven dan 24/7 zijn eigen waanideeën te voedden met YouTube filmpjes die zijn religie voeden. Ik vergelijk hem met een refo. Die moeten ook elke zondag minstens 2x naar de kerk toe om hun religie te voeden, en die leven ook geheel volgens een waanidee (de bijbel). Meneer Aladin Erkelens heeft de bijbel ingeruild voor platlander YoupTubers. Ik zie geen verschil tussen refo’s en meneertje Aladin 🙂

 55. Aladin schreef:

  Kom op Micky, schelden en ‘name calling’ is een zwaktebod, daar ga je je gelijk niet mee halen.
  Het was toch je vraag aan jouw lezers: “De platte aarde, hoe zit dat dan”?

  Het antwoord is nu eenmaal niet in twee zinnen samen te vatten. En dan moet het ook nog begrepen worden…
  Mijn motivatie om de Waarheid te willen delen heb ik volgens mij duidelijk uiteengezet. (De echte vorm van de aarde is overigens maar een klein stukje van de puzzel.)
  Ideeen mag, moet je aanpassen bij voortschrijdend inzicht, of niet?

  Maar goed, dit was mijn laatste reactie, ik ga weer iets voor mijzelf doen. 🙂
  Veel geluk op je zoektocht!

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Als jij kneus al schelden vind dan ben je duidelijk niets gewend kneus 🙂

   Goed dat je nog eens naar het artikel verwijst waar jouw monoloog mee startte. Lees dat artikel nog eens zou ik zo zeggen. Je haalt nu alleen de titel aan, het gaat om die tientallen vragen in het artikel waar jij tot op de dag van vandaag nog geen antwoord op heb kunnen geven. Dat noem ik pas een zwaktebod voor iemand die heilig overtuigt is van een pannenkoek als planeet. Daarnaast heeft een tiental lezers ook nog vragen aan je gesteld die je ook niet kan beantwoorden. Het enige wat je kan is andermans YoupTube gewauwel napraten of linken.

   Het ging mij bij dit artikel niet om gelijk halen. Ik hoef geen gelijk te halen. Ik weet de waarheid, want ik ken mijn moeder planeet. Het ging mij erom als ik eerlijk ben, dat ik voor eens en voor altijd een artikel/topic heb waarnaar ik al die andere platlander kneuzen kan doorsturen als ze mij weer lopen te spammen in mijn mailbox of hun hersenkronkels onder andere artikelen plaatsen. Het ging mij erom dat geen enkele platlander de vragen kan beantwoorden die in het artikel staan. Daarin heb ik gelijk gekregen. Jullie platlanders zijn dus een stelletje religieuze kneusjes die in iets geloven. Sorry voor het ‘gescheld’ vriend, als je niet tegen ‘schelden’ kan dan mag je ook de woorden kneus, kneuzen en kneusjes in deze reactie voor jezelf veranderen in troetelbeertjes oke? 😉

 56. Danny schreef:

  Het mooie hieraan is voor mij dat ik al voelde dat onze Moeder rond is, maar door Aladin ben ik erover gaan nadenken en nu is mijn mind ook overtuigd… 😀

 57. Cecilia schreef:

  Hierbij post ik een hier nog niet genoemde aanwijzing dat de aarde een aardbol is. Die kwam ik tegen omdat ik de dekking van het 4G netwerk wilde weten (ja, ik heb een smartphone, maar gebruik tot nu toe het 3G netwerk). Op de startpagina> computers en internet> hardware staan twee reacties op een vraag:

  “Radiogolven kunnen inderdaad niet goed om een hoekje gaan. Dus rechtuit kun je ze ver ontvangen (maar wel met een sterk afgenomen signaalsterkte), maar door het gebogen aardoppervlak wordt het bereik in de praktijk beperkt. Radiogolven komen iets verder dan de echte zichtbare horizon, en men noemt dat wel de radiohorizon.”

  “Elke mast zendt oneindig ver. Maar hoe verder van de mast af, hoe zwakker het signaal. En of het signaal sterk genoeg is om er nog iets mee te doen, hangt onder andere van je mobieltje af.
  En het is niet alleen belangrijk hoe ver het signaal komt, maar ook wáár het signaal komt. Door de kromming van de aarde kan een mobieltje ook buiten bereik van een zender zijn. Hoe sterk die ook uitzendt.”

  Er is een heel kennisgebied over radiogolven. Lange radiogolven gedragen zich anders dan de korte. De lange golven volgen het gekromde aardoppervlak, de korte niet. De wetenschappers op dit gebied werken sinds de jaren 50 van de vorige eeuw om onderzoeksredenen soms zowel met modellen van een platte aarde als van een bolle aarde. Maar het onderzoek en de toepassing van radiogolven heeft niet geleid tot de conclusie dat de aarde toch plat moet zijn.

 58. MichellevL schreef:

  http://stuffin.space realtime 3d map van objecten in de baan de aarde voor wie het leuk vind om te bekijken..

 59. rob schreef:

  Ben ook weer eens wat onderzoek aan het doen. Wil het nog zeker niet hebben of de aarde rond of plat is. In ieder geval heb ik op school geleerd dat de aarde rond is. Ik denk dat als je in de ruimte zit dat je van ver af kunt zien of de aarde rond of plat is. Dan moet je eerst weten of we dat wel kunnen? Zijn we op de maan geweest?
  Elon Musk is ook al bezig, ik zag deze link en moest toen wel lachen.https://youtu.be/86MDCXysj_4. Ik heb nog vele andere links gevonden, die komen nog, maar enjoy eerst deze eens,hahahaha

 60. Monoganie schreef:

  ik ben een platte aarde theorist, of anders gezegd ik denk dat de aarde level is, met diepe zeeën en hoge Bergen natuurlijk.. en dat de aarde niet beweegt en dus vast staat, de zon en maan draaien over de aarde heen, de zon en maan draaien naar binnen en weer naar buiten toe, over een ronde aarde, we hebben dus 3 ringen , 1 is de tropic van Cancer/Kreeft keerkring dat is de binnen ring, 2 is dan de evenaar dat is de middelste ring, en 3 de tropic/keerkring van Capricorn/Steenbok dat is de buitenste ring, daar doen ze 1 jaar over, dat zorgt voor de seizoenen, de zon is volgens de theorie +- 3000 miles of 4800km in de lucht, en de maan ook… de platte aarde is met een ijsrand aan de buitenkant, dat is Antarctica helemaal rond de aarde heen…. en er is een soort van kristal-achtige firmament of koepel over de aarde heen……… nu gaat het erom dat je begrijpt wat de snelheden zijn van de bal/sphere aarde om te kunnen begrijpen dat dat onmogelijk is… en jullie moeten ook begrijpen dat NASA juist alle informatie de wereld instuurt, 90 % wat je op school hebt geleerd komt van NASA vandaan, NASA komt van het Grieks en betekend , “to deceive = om te misleiden” , oke denk hier maar eens over na, de Ball aarde draait om zijn as met 1670km per uur op de evenaar/het midden van de bal (hoger of lager neemt de snelheid af, met een tilt van 23,4 graden, dat betekend dat de as schuin staat, ” \ <<– zo dus ", dan draait de aarde tegelijkertijd ook om de zon met 106.700 km per uur, en we volgen de zon, die om de galactische center draait, met 720.000 km per uur, en dan de hele galactische center met alles erop en eraan, zon maan aarde planeten sterren ect, gaat met 2.200.000km per uur door de vacuüm / het niets heen, we leggen dus 3.028.370km per uur af, meer dan 3 miljoen km per uur, en daar voelen we zogenaamd niets van door gravity/de aantrekkingskracht en doordat de aarde continu de zelfde snelheden draait……… klinkt dat logisch?, voor diegene die denkt ja klinkt logisch, die raad ik aan eens op een draaimolen te gaan staan met 5km per uur, en dan er af lopen, graag wel beschermers aan en helm op ;- ))

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Ja we kennen onderhand dat bullcrap verhaal/theorietje van de platte Aarde wel, dat hoef je hier niet meer te komen uitleggen. Het gaat in dit artikel en in de reacties daaronder om de vragen die in het artikel gesteld worden, kan je die vragen even allemaal voor ons hier beantwoorden? Dat NASA liegt en bedriegt is algemeen bekend trouwens, daar hoef je hier ook niemand van te overtuigen. Rest dus al die vragen die tot op heden door elke platlander genegeerd worden of niet beantwoordt kunnen worden. Durf jij het aan deze vragen te beantwoorden?

 61. Monoganie schreef:

  in principe stel je geen echte vragen, maar je praat eigenlijk tegen jezelf, en geeft gelijk antwoord erop vol met aannames, en dat geeft niets, je denkt tenminste zelf na, dat is prima, en de lava/vulkaan is mij ook nog niet duidelijk ,het diepste wat geboord is 12 km volgens info door de russen, dit is bv een misleidende aanname, deze bv De reden waarom de NASA en anderen photoshoppen en/of neppe afbeeldingen van de Aarde publiceren komt omdat de Aarde omsingeld is door tienduizenden satellieten, ruimtestations, ruimtepuin en andere objecten waar wij het bestaan niet van mogen weten……………..
  die kunnen wij dan toch voorlangs de maan zien roteren met dezer daags camera’s en telescopen ???…… geeft niets maar je maakt aannames die je niet kunt bewijzen, dat zelfde vind jij van platlanders, niemand weet precies hoe het echt! zit, tis nog altijd een theorie, er zitten veel misleiders bij de flatlanders dat maakt het een beetje moeilijk…….. dus iedereen moet maar zelf denken/vinden/geloven of ie plat is of een bal….

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Oke, duidelijk, ook jij hebt geen antwoorden op de duidelijk geformuleerde vragen in het artikel. Ik wacht af of er ooit een platlander ze wel kan beantwoorden. Bedankt voor het niet drammerig doorzeuren en het in de waarde laten van mensen, dat kom ik niet vaak tegen bij mensen die bezig zijn met de platte aarde theorie.

 62. Monoganie schreef:

  Kijk Mickey ik kan vele soort van vragen beantwoorden voor je maar dat is mijn aanname, als je echt antwoorden wilt raad ik rob skiba aan op you tube, en je vecht niet tegen de platte aarde theoristen, maar tegen jezelf.. en je hebt gelijk het gaat er hard aan toe vaak, maar jij bent mijn vijand niet en ik jouwe niet omdat ik denk de aarde plat is….. jij rijd voor mijn neus je auto (of scooter) tegen een paal , je auto vliegt in de fik, ga ik je toch niet laten liggen en zeggen nee das een bal aarde gelover, we zijn allemaal mensen, je geloof interesseert me niet, geloven is niet zeker weten namelijk, ik denk of ik weet het zeker, maar zeker is niets dus blijft denken over.. graag gedaan ;- )

 63. brig schreef:

  monogamie

  spring ik dan vanaf de kern of vanaf de buiten kant van de draaimolen?
  ( geintje )

  ik ben nieuw hier , dus ik vind al jullie meningen interessant om te lezen .
  ik dacht zelf altijd , dat de vorm die je denkt / dacht te zien , te maken heeft/had met het level waar je zelf in zit.
  hoe hoger je eigen level , hoe minder de vorm er toe doet.

  @dore
  wij moesten vroeger 1x in de zoveel tijd goed stampen met onze blote voeten op het gras , dan sliepen we beter . nu snap ik dat dat we moesten aarden .

 64. karel schreef:

  Mickey gelooft NASA..

  Ronde bol is echter NOOIT bewezen! Kan ook niet.
  Slechts aannames die van jongs af aan worden ingeprent oa door zg. onderwijs.
  Platte aarde is overigens wel te bewijzen, vergt alleen beetje lef. Je staat meestal alleen en wordt door omgeving voor gek verklaard.

  Heldere site mbt FE is imo aplanetruth dot info

  “Once you go flat it stays like that”. 😉

  grtz – karel

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Pffffff….. worden jullie platlanders nooit moe van jezelf?

   Geef nu eens antwoord op alle vragen die ik stel in mijn artikel, in plaats van aan te komen met het ook in het artikel al voorspelde non-argument over NASA… iedereen weet dat NASA liegt, dat is geen argument voor een pannenkoek model. Beantwoord die vragen of stay flat… (als in geen enkele hersengolf)

   • Danny schreef:

    Ik ben anders wel benieuwd naar welke bewijzen Karel dan wel heeft voor een platte Aarde… 😉

    • Micky van Leeuwen schreef:

     Die 2 zogenaamde bewijzen kan ik je wel geven, die geven ze allemaal, meer hebben ze namelijk niet.

     A) NASA liegt
     B) Ze zien schepen of gebouwen aan de horizon

     Verder drammen ze eeuwig door dat ongelovigen van de pannenkoek heel veel youtube filmpjes moeten kijken waarin punt A en B eindeloos worden herhaald.

 65. Koos Ongelofeloos schreef:

  Gemiddelde bewijsvoering van de flatearthers:

  A. Want nasa zijn leugenaars

  B. Kijk maar naar dit youtube filmpje…..

  OMFG *facepalm*

 66. yoep schreef:

  Het meest simple manier om te ontdekken is de afstand, elke 1km is 0,35cm bolling van de aarde. Pak een goede verrekijker wacht op een wind stille dag en ga naar een groot water oppervlakte. Ijselmeer, markermeer etc. Kijk met behulp van je telefoon nara google maps en doe een schatting kwa afstand en kijk met je verrekijker. Een boot op 10km mag geen opspattend water meer hebben aan de boeg. land aan de overkant, kijk als je de dijk kan zien etc… zoveel manieren om alles na te kijken.

  In alle heilige boeken word overgepraat dat de aarde plat is. En niet een maal maar meeeerdere keren. In de koran staat zelfs dat de aarde op gerold werd. Dat kan niet met een bol. En in de bijbel werd de aarde op ze zij gehouden.

  Er zijn 4 steunpilaren vanaf de bodem tot het hemelgewelf. Vraag niet waar maar ze zitten er. Zelfde geld zijn dit 4 piramides die een frequentie uitzenden Misschien moeten we een lichtwerker aanschieten. zelfde als een hoeksteen, deze schijn ook ergens te zitten. Zonder de hoeksteen was het bouwwerk ingestort. Vraag het een vrijmetselaar deze hebben kennis van 5000 jaar terug.

  Ik heb altijd gezegd dat mensheid nooit weg kan van deze wereld, nu blijkt waarom. De mensheid kan niet omhoog! 🙂

  btw
  hier is een aardige site waarom de aarde een pancake is,
  http://itshisstory.com/globe

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Dus jij gelooft nog steeds dat de Aarde plat is? Je geloof dan neem ik aan ook in de kaart van de platte Aarde? Waar aan de ene kant Australie ligt, en aan de andere kant Amerika?

   Je zou dan dus zeggen dat het onmogelijk zou zijn op de platte Aarde om een rechtstreekse vlucht te boeken van Los Angeles naar Melbourne? Dat kan volgens de platte Aarde gelovigen niet. Hoe leg je dan uit dat dit toch kan? Check https://www.google.nl/flights/?gl=nl/ Er zijn elke dag meerdere rechtstreekse vluchten van Amerika naar Australië. Vul anders zelf even Los Angeles naar bijvoorbeeld Melbourne in in de link die ik je net gaf..

   Stort nu je platte Aarde ‘droom’ uit elkaar? Welkom op de echte organische ronde Aarde Yoep, want dit krijg je niet gedebunked. Net als alle vragen die in het artikel gesteld worden aan je.

   • Gerben schreef:

    Goed geprogameerd de platlanders
    Komen allemaal met de zelfde argumenten
    Heb zo’n buurman waar ik leuk mee omging
    Maar zo vermoeiend
    Gaan dan een oldekamie doen met de meest belachelijke teorieen
    Formules en berekeningen
    Zou pi er ook bij halen yoep

 67. yoep schreef:

  O btw heeft iemand ooit wel eens als ie naar de maan keek een satelliet voor gezien? Ik nog nooit, iemand anders wel?!

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Superman misschien. Anderen, meer mensachtigen, niet gok ik. Ik weet niet hoe het met jouw ogen gesteld is, maar om dat te kunnen zien met het blote oog moet je minstens bionische ogen hebben a la X-Men…..

   Een non-argument dus

   • Gerben schreef:

    🤣🤣🤣🤣

   • Sebas36 schreef:

    Satellieten zijn te klein om te kunnen reflecteren, en de zwarte satelliet reflecteert niet omdat ie zwart is. Ding schijnt wel HUGE te zijn.
    Wel is IS te zien op goede dagen met het blote oog, 45mc met richtantenne en een flinke versterker en helder weer kan je zelfs met ze praten met je bakkie thuis of in de truck. 🙂

    En de volgende 7 klassieke “planeten” zijn met het blote oog zijn: Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, en Saturnus.

    Voor de platlanders, een gevalletje Calimero complex?
    http://www.indigorevolution.nl/stap-uit-de-slachtofferrol-en-herontdek-je-eigen-innerlijke-kracht-html/

    • G-Man schreef:

     Ik weet zeker dat de aarde niet plat is door middel van de zon, maan, sterren en planeten. Maar de ISS is wel een hoax, genoeg materiaal daarvoor. Het is veel goedkoper om het te faken dan om echt zo’n station ongedeerd om de aarde te laten draaien. Wat je zegt dat je dat ding kunt zien, laat staan er ontvangst van krijgen is kolder. (Lol, ja IS zijn goed te zien op goede dagen in syrië en irak).

     • Amilius schreef:

      Als ik van mijn eigen observaties af ga…
      Dus mijn mijn kijkers…ogen…Zonder fratsen…Dan is hetgeen waar ik op leef plat…rond,recht,schuin,bol,hol(land)hoog en laag.
      Het mannetje achter het groene scherm (media)maak hier flink gebruik van naar mijn mening.
      Voor ieder wat wils, hier op deze aardkloot! Yeah!

     • Micky van Leeuwen schreef:

      En toch kan je de ISS zien. Ik nu niet meer, maar voordat ik gehandicapt werd kon je de ISS op een heldere nacht duidelijk zien langsdraaien.

      Geloof niet te veel van wat die debunk trollen op het internet posten. Waarom zou het makkelijker zijn om te faken? Daar ga ik niet in mee wetende dat er naast het ISS nog tientallen ruimtestations zijn in een baan om de Aarde, maar dan van het geheime ruimteprogramma.

      Ik ben ook nog nooit in het ISS geweest, dus 100 procent zeker is niets wat ik beweer, maar beweren dat het een hoax is gaat mij veel en veelste ver, dat neigt naar wat platlanders beweren en wat internet trollen beweren die in alles een hoax zien.

      • G-Man schreef:

       Ik snap je best hoor Mick, het heeft denk ik te maken met jouw geloof in het SSP, UFO’s en Aliens. Maar bv de maanmissies en de marsrover geloof je dan weer niet dat die echt zijn.
       Geeft niks het is maar mijn
       opinie, maar dat zegt niks allemaal over die flat earth bullshit. Dat is nou de hele valstrik ervan, o het is fake dus plat, god bestaat, bijbel is waar.. grootste afleiding van de afgelopen jaren.

       • Rob schreef:

        G-Man, dus je denkt dat de bijbel fake is om ons te misleiden? Dus dat dit geen vorm van geschiedschrijving is? Wat heeft het eigenlijk voor zin om iemand te laten geloven dat de aarde plat is? Wat is de deal ervan? Waarom doen die internettrollen ons dit willen laten geloven? Kan iemand me dit uitleggen?

        Waarom is dan er niet een groepje mensen, met geld voor een expeditie, en dan gewoon daar gaan kijken? Gezellig een weekje uit en dan de kop stoten tegen de dome? (grapje)

        • Micky van Leeuwen schreef:

         Meen je dit nou? Wat zou de reden zijn om mensen in een platte Aarde te laten geloven? Zou dat iets met het feit te maken hebben dat ‘men’ niet wil dat wij weten wie onze moederplaneet is en wie wij zelf zijn? Daarnaast is het mooi meegenomen dat de platte Aarde nonsens de alternatieve media tegen elkaar uitgespeeld heeft en de aandacht van dingen die er daadwerkelijk toe dan afleidt naar ‘discussies’ over een wel of niet platte Aarde. Niveautje 0 is dat. Verder is het handig dat mensen geloven dat je niet op Antarctica kan komen vanwege die dome. Eigenlijk is het zonde van mijn tijd en energie om onder dit topic te reageren… wat een onzin die platlander bullcrap. Ze zijn nog te dom om te schijten die platlanders. Laat ze lekker geloven in een platte Aarde, vroeg of later komen ze vanzelf achter de organische waarheid.

         • Rob schreef:

          Dag Micky, mag ik nog een laatste vraagje stellen? De moederplaneet is dus heel belangrijk .Dus die platte aarde onzin moeten we niet meer over hebben.Wat bedoel je met een artikel dat de ET’s ons gadeslaan? Wat zijn we aan het doen wat nog nooit eerder gebeurd is? Heeft dat met een aard schift te maken en een bewustzijnsverandering van ons mensen? In deze link staat bijvoorbeeld iets over de schumannfrequentie en de relatie met ons bewustzijn: Glob Adv Health Med. 2012 Mar; 1(1): 64–77. In 9-11-2001 was er bv een hoge piek waargenomen. Zijn wij mensen de aarde aan het transformeren? Of transformeert de aarde ons? Ik merk dat de wijze indianen hier ook iets langzaam over loslaten. Ze zijn zich langzaam aan het herpakken nadat hun zelfvertrouwen en vaardigheden aangetast waren door toedoen van anderen

       • Micky van Leeuwen schreef:

        Heeft niets met geloven te maken. Heb je een smartphone? Download dan Google Sky of een andere app en je kan gewoon het ISS volgen.

        Heeft niets met geloof te maken, jammer dat je zo over mij denkt. Snap ook niet wat je op deze site doet als je alles afdoet als hoax of als geloof. Maar dat mag je uiteraard helemaal zelf weten. Ik blijf in ieder geval reageren op onzinnige beweringen. Ik beweer trouwens niet dat de maanmissie en ook de marsmissies niet echt zijn. Het gebeurd alleen niet met hetgeen NASA ons laat zien/vertelt. Ik hou er niet zo van als je dingen voor mij gaat zitten invullen, hoe ik zou denken of hoe ik zou geloven. Hou het lekker bij jezelf joh.

        • G-Man schreef:

         Het was niet om in te vullen, maar ik dacht dat via de sites te weten dat de maanmissie was gefaked en dat de marsrover in arizona rondrijdt. Ik zei met name ik denk; niet het is zo. Want als al die ruimteshizzle echt zou zijn, zou het misschien in strijd zijn wat jij weet over het geheime ruimteprogramma, aliens enz. Je heb misschien gelijk Mick, waarom kom ik op deze site als mijn innerlijk weten niet overeenkomt met jouw artikelen? Mijn excuses hiervoor Micky, ik wil wel graag NNL luisteren omdat ik het goede infotaiment vindt en ik steun het af en toe niet voor niets natuurlijk. Het beste man met jouw artikelen oo Indigo 👍🏻

         • Micky van Leeuwen schreef:

          No hard feelings G-Man, ik vind je een fijne NNL luisteraar. Ik kan alleen niet goed tegen sommige van je reacties, sommige zeg ik met klem, want het meeste heb ik geen enkel probleem mee, laat je ook niet afschrikken (doe je vast niet, maar spreekwoordelijk bedoeld) door mijn gebitch.

          En je hebt gelijk over de marskarretje, die rijdt inderdaad ergens op Aarde in de woestijn rond, waarschijnlijk New-Mexico of Arizona. Daarom vindt ie af en toe ook munten en zo haha. Maar dat neemt niet weg dat er daadwerkelijk dingen op Mars zich afspelen, heel erg veel dingen zelfs. Dat karretje van NASA leidt de boel af. Maar er zijn genoeg menselijke basissen en ook ET (ik hou persoonlijk niet van de term alien) basissen. Net zoals die Maan verhalen. Ze zijn daar daadwerkelijk een keer geweest met de Apollo, met behulp van de Orion Nordics, Clarke McClelland is een ex-NASA medewerker die daar onder andere over vertelt. De maanlanding film en alle opnames van de Maan vanaf halverwege de jaren 60 zijn zo nep als maar zijn kan. Het hele verhaal is erg complex.

          Ik kan begrijpen als je daar niets mee hebt, maar doe mij en jezelf een lol en hou die mening dan voor je, scheelt een hoop irritaties 🙂
          Want ik vind je een goede gast, maar op het gebied van ‘die aliens’ of ‘die ufo’s’ en het ssp zijn we het niet eens, maar voor mij en dus deze website zijn die zaken wel kernpunten. Dus als ik je mag adviseren, doe er mee wat je wilt uiteraard, zou ik reacties op dat soort onderwerpen achterwege laten en vervolgens je energie besparen voor reacties (die ik wel waardeer) op andere onderwerpen!

          En ik meen het serieus als ik zeg download een keer de app google sky of een andere app die hetzelfde doet (voor als je google niet vertrouwt). Ga op een heldere nacht in de tuin of op het balkon zitten en dan kan je het ISS over zien vliegen. Als een vliegende ster in de lucht en via de de telefoon met die app daarnaar toe richten zie je dan dat die vliegende ‘ster’ (of lichtbol/lichtpunt) het ISS is.

         • Sebas36 schreef:

          Een paar publieke zijn gefaked niet allemaal zeker de eerste niet..
          Die zijn enkel digitaal bewerkt om ‘dingen’ te verbergen.
          http://www.abovetopsecret.com/forum/thread447131/pg1
          Apollo 11 Armrstrong “These babies were huge, sir!”
          Nooit hiervan gehoord?
          https://www.reddit.com/r/space/comments/28sbme/the_moon_rang_like_a_bell_for_nearly_an_hour/

          There’s more than meets the eye. 😉

          • Sebas36 schreef:

           N.b. dit zijn ff snelle links, als je hier op doorgoogled kan je zelf de officiele Ham radio recording vinden.

        • rob schreef:

         Dag Micky. Bedankt voor de reactie. Ik heb de links weer gelezen. Het verhaal over de compressie begrijp ik wel in grote delen denk ik.Ook dat we universele scheppers van licht worden.Wat ik nog niet terug kon vinden is hoe uiteindelijk dat laatste gedeelte wat ons te wachten staat dan praktisch gezien in werking treed. Wat gebeurd er na die volledige compressie? Ik zie wel beelden voor me, een soort implosie van de aarde waar alles fysieke weggevaagd wordt, dus ook onze lichamen, maar dat de overgebleven zielen, die echt met de aarde mee willen, overblijven , zich samenvoegen om samen weer een soort nieuwe schepper te worden. Maar dat zijn maar beelden…

         • Danny schreef:

          Awel Rob, als Micky alles vertelt is er niks meer aan 😉

          Ik denk dat er niet veel zijn die dát precies weten en als ik het me goed herinner, weet Micky dat ook niet precies en dat lijkt me ook logisch, want Micky schrijft/vertelt vanuit een gevoel. Hij is nog net geen waarzegger…

          (en excuses als ik het verkeerd invul…)

          • Micky van Leeuwen schreef:

           Haha ja fingerspitzengefühl Danny, daar leef ik op 😉

           Dat, en hetgeen mijn innerlijke weten, diepere zelf en wie dan ook mij laat herinneren. Voor de rest is er inderdaad niemand, ook al denken velen van wel, die weet wat er gaat gebeuren. We laten ons maar verrassen, en kunnen in de tussentijd nog wel door speculeren, maar meer dan speculeren en onze gevoelens uitspreken kunnen we inderdaad niet. Eigenlijk kan ik het wel, maar dat trucje met mijn glazen bol bewaar ik voor de spirituele beurzen waar ik optreed voor veel geld als waarzegger 😉

         • Micky van Leeuwen schreef:

          Geen idee Rob, ik ben (gelukkig) niet alwetend. Wat er in de toekomst gaat gebeuren is altijd speculatie. Ik zie het net als bij een goede film, als we het einde van die film al kennen/weten dan is die film geen ruk meer waard. Er komen een groot aantal uitdagingen ons pad op, dat weet ik, maar wat…? Nee dat kunnen en mogen we nog niet weten, dat dienen we te gaan ervaren.

          • Danny schreef:

           Dat van die waarzegger had ik voor me gehouden. Kan je donoren kosten… 😉

          • Rob schreef:

           Ha Micky, nu maak je me wel erg nieuwsgierig, met dat trucje met de glazen bol. Haha.

 68. rotcivbor schreef:

  Platte aarde/bolvormige aarde aanhangers beide hebben gelijk. De aarde is een bolvormig mits je de doom erbij rekent. Dus bij de bolvorming aarde is op de helft/evenaar afgevlakt, het onderste deel vertegenwoordigd aarde en vuur, terwijl het bovenste deel water en lucht vertegenwoordigd. Het beroemd Yin/Yang vergelijking van zwart/wit. (zwart van de aarde en het wit van de lucht.) De zogenaamde platte aarde draait één keer rond om de 25920 jaar. Volgens occultist Edgar Cayce zijn de piramides in Egypte 12.960 jaar terug gebouwd, wat toen een kopie van het heelal zou zijn, maar nu staat het op zijn kop. Dus draait de aarde 1 graad per 72 jaar. Deze verdraaiing is niet voelbaar voor de mens. We zijn volgens de geschiedenis net voorbij de 5e cylus (wij zijn nu van Vissen tijdperk in het Waterman tijdperk beland)en elke cyclus duurt 10584 jaar. Aan de hand van deze cyclus hebben wij het pentagram vandaan. Over de hele wereld komen wij het pentagram met de punt omhoog tegen, deze vertegenwoordigd het onderste deel van de Aarde. De bovenste punt vertegenwoordigd het vuur. Dat vernietigt alles, bij elke overgang van de cyclus gaat gepaard met oorlogen, want de oude machthebbers verliezen dan alles. Dit zien we nu ook terug in de dagelijkse wereld, dat er krampachtig wordt vast gehouden wordt aan de oude structuur van de macht. Er wordt geprobeerd om deze macht met grof geweld en inperkingen van vrijheden van de burgers te kunnen behouden. Alles wordt op alles gezet, alles is geoorloofd het doel heiligt alle middelen. De omgekeerde pentagram vertegenwoordigd alles op de Aarde en er boven. Daar zijn wij nu aan begonnen aan een nieuwe cyclus van daar dat vele mensen zich steeds meer bewuster worden van de waarde van moeder Aarde. De drie piramides op het Giza plateau vertegenwoordigen de Zon, Maan en de Aarde. Chefren is de Aarde, Mykerino is de Maan en Cheops is de Zon. Zo wel de Aarde, als de Maan en de Zon zijn alle half rond met een doom erop. De Zon en de Maan stralen licht uit richting de Aarde. De Maan kan niet door de Zon verlicht worden, zoals het ons via de regulieren media en de scholen verteld wordt. Want dat zou betekenen dat we elke keer dat we de Maan niet kunnen waarnemen een zonsverduistering moet plaats vinden op de Aarde. Want dan zou de Maan tussen de Zon en Aarde staan. Zo ook bij volle Maan zou de Maan niet zichtbaar kunnen zijn, omdat de Maan dan achter de Aarde zou staan en de Aarde zou groter dan de Maan zijn, dus kan de Maan niet eens door de Zon belicht worden. Als de Maan schuin achter de Aarde zou staan bij volle Maan, zouden wij nooit een Volle Maan kunnen waarnemen, omdat je alleen een volle Maan kan waarnemen als deze lood recht op de Aarde staat. Is de Maan het zelfde opgebouwd als het platte Aarde model, dan komen alle fases wel overeen met wat wij waarnemen op de Aarde. De platte Aarde theorie waar geen platonische platen in voor komen, maar wel bergen. Deze bergen kunnen door twee oorzaken ontstaan zijn, ten eerste door vulkanische uitbarstingen en ten tweede door het oude oerbos. Dit oude oerbos met bomen van soms wel een kilometer in doorsnede en hoogtes van enkele kilometers zijn door een kernoorlog van ongeveer 6000 jaar terug versteend. Bomen die toen al omgezaagd waren, zijn nu bergen met een vlakke top. De gehele wereld is hierdoor in een ijstijd gekomen. Bomen zijn koolwaterstoffen en als je deze bloot stelt aan een krachtige gammastraling verstenen deze, het waterstof verdampt en de koolstof versteend of kristalliseert, zo zijn ook bijna alle edelstenen ontstaan. (dat is ook de oorzaak dat edelstenen een bepaalde frequentie hebben) Daar bomen nooit zuiver en alleen koolwaterstoffen bevatten, maar ook andere samenstellingen omdat de grond waar ze staan andere ingrediënten bevatten, zijn niet alle versteende bomen de zelfde kleur. Om terug te gaan naar de piramides, alle drie hadden 6 treden om bij de ingang te komen. Deze drie zessen komen we nu in de religies terug als zogenaamd het getal van het beest. Want als je recht naar beneden zou lopen, dan kom je in onderste kamer. Dat heeft een symbolische waarde van aarde en vuur, wat vrij vertaald kan worden naar de ‘hel” of satan/lucifer. De koninginnen kamer kan vrij vertaald worden naar moeder Aarde en de koningskamer kan vrij vertaald worden naar de hemel. Eigenlijk zijn alle religies afkomstig van de kennis van de piramides, maar door de jaren heen is er veel kennis verloren gegaan en er is veel bij verzonnen en zo ook vele afsplitsingen van het verhaal, tenslotte verteld iedereen zijn eigen verhaal door aan de volgende generatie. Zo zijn de verschillende religies ontstaan. Door deze alle te ontleden en te vergelijken komen de puzzelstukjes van de waarheden en kennis boven water.

 69. Derk Dammers schreef:

  Bij het bouwen van het scheepsbouwkundig proefstation in Wageningen zo’s 80 jaar geleden heeft men de ronding van de aarde nauwkeurig gemeten om zeker te zijn dat de weerstandsmetingen van de modellen in de tank correct zijn. De rails waarop de meetwagen loopt zijn niet recht maar enigszins gebogen om het wateroppervlkak nauwkeurig te kunnen blijven volgen.Dit is allemaal wetenschappelijk vastgelegd!

 70. Stefan schreef:

  Mensen echt serieus. Koop een weerballon hang er een camera aan en Gps tracker en vul hem met helium en laat hem maar los. Kost bijna niks en zo kan je zelf erachter komen of hij plat af rond is.succes mensen ik zie de filmpjes wel verschijnen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *