Laat jij jezelf verdelen?

‘Divide et Impera’ noemden de Romeinen het al, ‘verdeel en heers’ noemen wij het vandaag de dag. Toen ik vanmiddag zat te filosoferen over dit thema kwam ik tot een conclusie die ik in dit artikel zal proberen te schetsen. Op allerlei niveaus, in allerlei lagen, zowel intern als extern, hebben wij ons als mensheid laten verdelen. De gemiddelde mens is vooral druk met het zichzelf druk maken over anderen. Missie geslaagd, als je het bekijkt vanuit het perspectief van hetgeen ons wil verdelen en ons uitspeelt tegen onszelf en tegen elkaar.

Het onszelf laten verdelen en uitspelen vindt op allerlei lagen en niveaus plaats. De meesten van ons hebben gok ik inmiddels wel door hoe dat op het allerlaagste niveau gebeurt in de wereld om ons heen. Ik heb het dan inderdaad over links/rechts, Nederlander/buitenlander, moslim/geen moslim, jouw voetbalclub is beter en daarom sla ik jou op je gezicht/nee mijn voetbalclub is beter en daarom breek ik jouw stad af, dat soort werk. Dat dat op dat niveau gebeurt hebben de meesten mensen die zichzelf als wakker labelen wel door. Iedereen kent wel familie, vrienden of collega’s die steevast lopen te klagen over ‘die’ Marokkanen, Polen, Bulgaren, Turken, Roemenen, of ‘buitenlanders’ in het algemeen. Maar ook het eeuwige gebitch tussen links en rechts op de politieke schaal van nonsens en flauwekul valt onder dat niveau. Alle politieke smaakjes maken deel uit van het verdeel en heers spelletje op een wat lager niveau. Het zijn de eerste levels van de mind-Matrix manipulatie. Een redelijk nieuw fenomeen binnen deze verdeel en heers strategieën zijn de zichzelf als ‘intellectueel’ labelende mensen die als volleerde jehovah’s getuigen de leer van de mainstream media en de wetenschap prediken. Daarbij worden ze gehersenspoeld om diegenen die vragen durven te stellen bij hetgeen als ‘waarheid’ wordt geloofd op een nare mind-ego manier aan te vallen. Deze mainstream media kerkgangers die all-in zijn met alles wat de wetenschap ze voorliegt beginnen zich ook steeds meer als een dolle elkaar nablatende kudde te gedragen. Daarbij kijken ze niet zoals ik wel doe naar de boodschap en de inhoud, maar richten ze zich voornamelijk op het onderuit halen van de boodschapper, de inhoud interesseert ze niet eens, ze zijn al te veel verdeeld door de jarenlange hersenspoeling die ze ondergaan hebben door gulzig ‘intellectuele’ kranten en media tot zich te nemen. Ik krijg regelmatig reacties van dit soort ‘intellectuele’ ego’s op mijn artikelen, meestal negeer ik ze en gooi ik ze half gelezen in de prullenbak, soms laat ik er eentje toe om de lezers van deze site ook een lolletje te gunnen. Ik ben nog radicaler dan ISIS door te schrijven en te spreken over false flags is dan meestal de rode draad, gevolgd door een semi-intellectuele preek over mijn spelling en grammatica fouten.

Ja ik ben nu eenmaal een radicaal mannetje. Een extremist ook. Zelf geradicaliseerd ook nog eens. Als mensen in jezelf graven naar je ware essentie en de echte innerlijke waarheid radicalisme of een vorm van extremisme noemen dan mogen ze dat van mij. Het stoort mij verder niet wat anderen van mij denken te moeten vinden. Dat is vroeger wel anders geweest hoor. Maar door die zelf radicalisering heb ik heel wat zaken in mijzelf opgelost en geheeld, een van de resultaten van die zelf radicalisering is dat ik niet bezig ben met wat anderen van mij vinden. Ik doe en ik laat waar ik mijzelf goed bij voel. Ik investeer mijn tijd liever in het mijzelf verbeteren dan dat ik mijn tijd verdoe aan het mijzelf druk maken over anderen. Dit laatste is echter wel iets waar anderen die zichzelf identificeren met het label ‘alternatieve media’ zich voornamelijk mee bezig lijken te houden. Dit soort mensen hebben zich laten verdelen. Ze voeren een oneindige strijd tegen hun zelfbenoemde vijand de mainstream media. Een strijd bovendien voor hun eigen mind-ego. Hoeveel websites of bronnen binnen die zogenoemde alternatieve media helpen je daadwerkelijk verder? Net zo veel als binnen de mainstream media is mijn antwoord. Beide smaakjes doen feitelijk exact hetzelfde. Ze voeren hetzes tegen boogeymannen bijvoorbeeld. De MSM heeft het dan over ‘moslim terroristen’, ‘jihadisten’ of ‘zelf geradicaliseerde lone wolfs’ die het kwaad zijn. De alternatieve media heeft het over ‘de illuminati’, ‘de elite’, ‘zionisten’ of ‘satanisten’ die het kwaad zijn. Beide smaakjes roepen eigenlijk meestal maar wat. Ze hebben altijd een vijand nodig om van alles en nog wat op te projecteren en de schuld van te geven. Ik zie geen verschil. De MSM roddelt over anderen, dat soort programma’s en ‘nieuws’ scoren het best. Patricia Paay weet er inmiddels alles van. De MSM bedient het publiek en schotelt ze allerlei meuk voor waarin lachen om andermans leed centraal staat en waarin zo veel mogelijk mensen zwart gemaakt moeten worden. De alternatieve media bedient het publiek ook en schotelt datzelfde voor als de zogenaamde vijand de MSM ook doet: anderen moeten zwart gemaakt worden en het eigen ego moet gevoed worden. Ik kan geen andere conclusie trekken dan dat beide kanten eenzelfde medaille bedienen en tegenover gestelden van elkaar zijn die feitelijk hetzelfde mechanisme hanteren. Uitzonderingen (in beide kampen) daargelaten. Beide kampen spelen mensen tegen elkaar en in zichzelf uit. Mede daarom noem ik mijzelf liever geen alternatieve media. Ik ben liever mijn eigen media.

Ik heb het tot nu toe alleen nog maar gehad over verdeel en heers tactieken van niet al te hoge niveaus, ik weet haast zeker dat de meesten mensen die wel eens op deze website lezen hetzelfde gevoel over beide ‘media smaakjes’ hebben als ik heb. De meesten bezoekers van deze website weten dat er veel meer is dan de uiterlijke externe wereld, en dat er ook een innerlijke wereld/arena is waar de echte antwoorden, wijsheden en krachten van de mensheid liggen. Met andere woorden je hart volgen in plaats van je mind. De mensheid wordt al duizenden jaren gehersenspoeld en geïndoctrineerd om vooral te denken dat men de mind is. Een gebalanceerd persoon volgt echter zijn hart en gebruikt zijn mind als gereedschap. Dat simpele gegeven zien we steeds minder vaak terug in deze wereld. Er zijn heel veel mensen die zichzelf als ‘wakker’ gelabeld hebben die andere mensen die zichzelf nog niet als ‘wakker’ gelabeld hebben als dombo’s ziet. Die slapen dan zogenaamd nog en de mensen die zichzelf als wakker gelabeld hebben schreeuwen vaak van de daken dat zij alles al snappen en doorhebben. Alles, behalve zichzelf… Hoeveel van deze ‘wakkere’ mensen zijn inmiddels al gevallen voor de platte Aarde waanzin? Of voor het ‘de Aarde is een holografische simulatie’ gezever? Pure mind control programma’s die ze bij zichzelf geladen hebben of bij zichzelf hebben laten laden. Vernuftige programma’s dat zijn het zeker. Want er is vaak als het enkel en alleen met je mind analyseert geen speld tussen te krijgen. Enkel en alleen door je innerlijke instrumenten volledig aan de kant te zetten en volledig in je mind te gaan zitten kunnen zulke theorieën kloppend gemaakt worden voor jou. Blijf je vervolgens hangen in dit soort theorieën dan bewijst dat dat je innerlijk verdeelt bent en uitgespeeld wordt in jezelf. De mind heeft dan alle touwtjes in handen genomen en je hebt jezelf laten afsnijden van die innerlijke instrumenten zoals intuïtie, innerlijk weten en je hart als kompas gebruiken. Er zijn nog een aantal van dit soort programma’s, een flink aantal zelfs, want de programma’s hebben bewezen prima te werken bij al die mensen die zich nog niet bewust zijn van het grotere (innerlijke) plaatje. Mensen die zichzelf feitelijk negeren en niet aan innerlijk werk doen zijn nu eenmaal een eenvoudig slachtoffer van allerlei manipulaties omdat ze altijd iets of iemand anders buiten zichzelf de schuld,de eer, de kracht of wat dan ook geven die zij eigenlijk in zichzelf hadden moeten zoeken en vinden. Als je niet verder kan of wilt kijken dan het fysieke plaatje dan ben je eigenlijk al verloren, want alles waar je geen weet van hebt heeft vrij spel om jou te manipuleren. Zo werkt het nu eenmaal. Dat heeft iedereen die nu nog meeleest al een paar keer in zijn of haar leven meegemaakt als het goed is. Je was je niet bewust dat het systeem waar je in leefde ronduit vampiristisch en crimineel was, totdat je jezelf er bewust van werd. Je wist niet dat de media, scholen, wetenschap, kerken, enzovoorts je voorlogen en je niet de waarheid of de gehele waarheid vertelden, totdat je jezelf daad bewust van werd. Toen veranderde je leven. Dat van mij wel. Datzelfde gold voor mij ook voor alles wat we niet fysiek waarnemen maar wat er wel degelijk is. Ik liet mij hersenspoelen door de Matrix. Totdat ik mijzelf bewust werd van de Matrix en het feit dat via deze Matrix je mind gemanipuleerd wordt, zoals gedachten die niet van jou zijn bijvoorbeeld. Toen ik mijzelf daar bewust van werd kon ik aan mijzelf gaan werken om van die externe manipulatie af te geraken. Demonische entiteiten precies hetzelfde verhaal. Er zijn meer demonen dan mensen op Aarde, en al die demonische entiteiten zijn bezig met energie slurpen van mensen, mensen manipuleren, mensen controleren, mensen tegen elkaar uitspelen, en alles wat je verder kan bedenken. Als je jezelf daar niet bewust van bent dan hebben dit soort entiteiten vrij spel. Getraumatiseerde aspecten van onszelf in onszelf herenigen, ook zoiets waar velen zichzelf nog niet bewust van zijn of nog niets van willen weten. Dat soort aspecten van onszelf spelen zo’n beetje iedereen hier op Aarde parten. Het verdeelt jezelf in jezelf. Maar als je jezelf er niet van bewust bent dat zulke dingen gebeuren dan is het ook logisch dat je innerlijk verscheurt raakt en blijft.

Voor mij is het plaatje best wel helder als ik de wereld en de mensheid in die wereld eens goed analyseer. Ik wil zeker niet als een betweter overkomen of als een kapotte grammofoonplaat klinken, maar doordat ik zelf al door een flink aantal innerlijke ‘battles’ en herenigingen heen ben gegaan zie ik duidelijk de mechanismes bij anderen. Ik ken persoonlijk niemand waarvan ik denk dat hij of zij niet last heeft van getraumatiseerde aspecten die steeds maar weer door middel van triggers gehoord en/of gezien willen worden, getraumatiseerde aspecten die steeds vaker letterlijk om aandacht schreeuwen. Ook in mijzelf trouwens. Want we hebben echt werkelijk waar vaak flauw benul van dit soort aspecten die gehoord en/of gezien willen worden om daarna geheeld te worden. Enkele weken terug werd ik persoonlijk enorm getriggerd door een voorvalletje waarin ik mij weer eens enorm oneerlijk behandeld voelde. Dat was ook zo, want hetgeen waar ik van beschuldigt werd was in de verste verten niet hetgeen zoals ik de situatie ervoer, bedoeld en beleefd had, maar het was wel een ongezonde woede die daarna al snel overging in een aantal uren van intens verdriet. Ik wist nadat ik (in tegenstelling tot wat  ik geleerd heb en gewend was) al die emoties de vrije loop liet dat ik intern nog steeds verdeeld was en te maken had met een of meerdere getraumatiseerde aspecten. ‘Toevallig’ had ik voor de week erna een ayahuasca sessie geboekt, iets waar mijn mind geen enkele zin in had na mijn avonturen bij de ayahuasca misbruikende Santo Daime sekte. Maar het was wel iets waarvan ik van binnen voelde dat ik het moest doen, of in ieder geval een kans moest geven. Die ayahuasca ceremonie van twee weken terug was een hel. Maar was daarnaast enorm helend en bevrijdend. Dat is het mooie van innerlijk werk, ayahuasca kan je daarbij helpen, je beleeft het soms als een hel, maar tegelijkertijd is het het meest vruchtbare wat je maar kan doen. Ayahuasca geeft je wat je op dat moment in je innerlijke proces nodig hebt, als je het op een organische wijze gebruikt in plaats van dat synthetische new age gezwam. Een van de dingen die ik herleefde was van toen ik twee jaar oud was. Ik was weer twee jaar oud en ik was weer in die situatie. En ik wist waar die heftige emoties vandaan kwamen als ik mijzelf weer eens extreem oneerlijk behandeld voelde. Ik voel mij na die ceremonie en de nasleep ervan voor de zoveelste keer in de afgelopen jaren als herboren. Elke verdeeldheid die ik in mijzelf oploste zorgde ervoor dat ik mijzelf weer als herboren voelde. Na het zuur komt het zoets, zoiets… In dit geval hielp ayahuasca mij nadat ik zelf al de intentie had gezet om erachter te komen waar die bepaalde emoties vandaan kwamen. In andere gevallen had ik geen externe hulpmiddelen nodig overigens. Wij weten zelf allemaal wat het beste voor ons is, luister vooral naar het subtiele innerlijke, niet naar die schreeuwlelijk in je mind.

Het werkt allemaal door, doordat ik geen last meer heb van het mijzelf constant maar oneerlijk behandeld voelen hoef ik ook niet meer mijzelf te verdedigen tegenover anderen, ik hoef de strijd niet meer extern te winnen, ik overwin namelijk van binnen. Weer minder verdeeldheid in mijzelf dus. En dat werkt automatisch door naar je uiterlijke wereld/projectie van je innerlijke wereld. Als we alle 8 miljard op deze planeet zo te werk zouden gaan dan zouden we binnen een paar jaar geen behoefte meer hebben aan oorlog, armoede, hongersnoden, terrorisme, aan elkaar zwart maken en kapot maken, aan verdeeldheid met andere woorden. Laten we ons bewust worden van alles wat die beroemde ‘ze’ in het werk stellen om ons af te leiden van het weer herinneren wie we in werkelijkheid zijn. Laat jij jezelf verdelen en uitspelen? Weet je echt honderd procent zeker dat al die gedachten van je en al die analyses en redeneringen die in je mind plaats vinden echt allemaal van jou afkomstig zijn? Of wordt je stiekem toch gemanipuleerd in je doen, laten en denken? Denk je echt dat je jezelf en anderen bewust maakt door bijna al je tijd te verdoen aan wat anderen doen, laten, beweren of zeggen? Besteed je net zoveel tijd aan en in jezelf als aan je telefoon bijvoorbeeld?

Laat ik afsluiten door te zeggen dat ik hoop dat er een tijd komt dat wij als mensheid ons niet meer laten verdelen en als resultaat daarvan als mensheid weer gaan heersen. United we stand divided we fall!

Micky van Leeuwen

28-8-2017

11 Responses to Laat jij jezelf verdelen?

 1. Freeflip schreef:

  Goeie filosofie Micky. Hierbij nog wat wijze woorden van oom Max https://youtu.be/0F717hJ-m28

 2. Annelinde schreef:

  Volg je al heel lang Micky en vind je zeer sympathiek. Niet dat ik het in alles met je eens ben. Je doet altijd verslag van je persoonlijke ervaringen en ik vind ze altijd weer geweldig om te lezen. Je haalt de matrix aan in kader verdeel en heers, maar mijn opinie is dat dát in de mens zelf zit. Over duizenden jaren is er wat dat betreft niets veranderd. Wat mij betreft zit het ten allen tijde in de programmeringen die vanaf conceptie ondergaan worden. En dat zijn dan ervaringen van afgescheidenheid. Innerlijk werk, maar ook ayahuasca ervaringen brengen je daarmee weer in contact. Wat ik een interessante vraag vind of de mensheid uberhaupt in staat is door toenemend inzicht op een veel grotere schaal de problemen te overstijgen of dat we altijd weer dezelfde fases moeten doorlopen.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Bedankt voor je reactie Annelinde.

   Ik denk dat we hetzelfde bedoelen met de Matrix. Ik heb het niet over de film versie van de Matrix, maar over de mind-matrix, die infrastructuur ‘ligt’ er al meer dan tienduizend jaar en kan en wordt ook al duizenden jaren gebruikt om de mensheid te manipuleren. Maar het is veel meer dan dat natuurlijk. Ook ‘goden’ hadden en hebben veel invloed op ‘onze’ leiders. Het ziet niet in de mens zelf, het is aangeleerd gedrag, wat ook nog eens op duizenden jaren van trauma based mind control is gebaseerd hier op Aarde. Want het is hier eigenlijk al duizenden jaren een soort van helhol waar alles en iedereen elkaar afmaakt. Dat trauma van al die vorige levens dragen velen van ons ook nog steeds mee. In deze incarnatie hebben we de mogelijkheid om al onze aspecten, incarnaties, trauma’s, you name it, te verenigen in ons. Daarom is deze tijd zo bijzonder. Het is met geen enkele andere periode of tijdperk te vergelijken, niet op Aarde en ook niet in de kosmos, het is uniek en wij zijn de eersten die het doormaken nu, vandaar ook de extreme vormen van manipulatie, afsnijding van onszelf en afleiding.

   • ikke schreef:

    Heb dit eerder ergens gelezen (niet de grote alternatieve media’s) dat er hier op Aarde iets groots staat te gebeuren.
    Eerlijkheidshalve kan ik mij hier niets bij voorstellen hoe dat plaatje er uit gaat zien.
    Wellicht kun jij een tipje van de sluier oplichten, ik heb namelijk geen idee.
    Ik ben dan ook benieuwd of het in dit huidige leven/tijd van ons gaat gebeuren.
    Betekend dat bv. geliefde van ons die al heen zijn gegaan dit event niet meer maken of moet je dit anders zien.

    Verder vermoedt ik dat dat hele NWO geleuter al eeuwen aan de gang is, het is er altijd al ‘grotendeels’ geweest. Alleen nu door de alternatieve media en internet is het bereik groter dan in vroegere tijden. Velen worden bang gemaakt dat die NWO gaat komen
    Het is gewoon de massa bespelen en bezighouden zodat deze lekker kunnen schoppen tegen de schenen van de elite e/o regeringen ect. beetje zoals een Alex Jones vangnet.
    Althans zo denk ik er over.

 3. Annelinde schreef:

  Jij ook bedankt voor je reactie Mickey.

  Alles zit in de mens zelf, van die opinie help je mij niet even af want heb er een levenslange studie ook opzitten 😉 Goden en leiders zit wat mij betreft ook in ons allemaal; alleen in tijden is dit denken voorbehouden geweest aan mensen met macht ontleend aan manipulatie van zijn/haar medemens middels geld/goud. De rente kwam er later pas in, toen ging het helemaal mis. Aangeleerd gedrag betekent voor mij dát het juist in de mens zelf zit anders zouden ze dit gedrag niet accepteren. De trauma’s worden denk ik inderdaad vele levens doorgegeven, of reincarnatie nu wel of niet bestaat. Ik mag hopen dat het een bijzondere tijd is; deels is dat ook wel mijn overtuiging maar behoudt mijn sceptisme; want ik heb in mijn leven lang nog nooit zoveel verdeeldheid gezien als nu. Maar misschien is dat een goed teken, hoop ik dan maar…

  • Ank schreef:

   Levenslange studies kunnen je aardig in de weg gaan zitten Annelinde. Het zijn allemaal meningen van andere mensen die het ook weer van andere mensen hebben gehoord. En niemand van deze mensen is de Matrix ontstegen. Conclusie: indoctrinatie.

 4. Debbie schreef:

  Hey Micky,
  Ik loop nu al zo’n twee jaar zelf op het pad van Ayahuasca. Ja dat is een intense reis! De ene keer in volledige ontspanning en andere keren kruip ik letterlijk tot mijn neus door de bagger. Die laatste soort reizen brengen mij het meeste. Antwoorden en inzichten op wie ik ben, wat ik hier kom doen. Ayahuasca geeft je niet alleen wat je op dat moment nodig hebt, maar ook zal Zij niet meer geven dan je op dat moment kunt dragen.
  Toen ik er twee jaar gelden mee begon was ik al ruim een jaar heel actief in het organiseren van demonstraties en ludieke acties. Het was een enorm leerzame tijd die mijn ogen steeds verder opende. Vanuit een persoonlijke frustratie m.b.t. de participatiewet op de barricades geklomen, met roeptoeter en al, kreeg ik steeds meer inzage in de vele andere misstanden die de mensheid gevangen probeert te houden.
  Een leerzame tijd, ja. Vooral geleerd dat actie voeren (je verzetten tegen) me heel veel energie kostte. Zoveel dat ik een bijna 2e en 3e burn out opliep. Ayahuasca heeft me doen inzien dat hoe begrijpelijk en menselijk mijn reactie ook was, het ten koste ging van mijn welzijn.
  Vorig jaar heb uiteindelijk de roeptoeter aan de wilgen gehangen en heb ik me los gemaakt van het actie voeren. Geen gemakkelijke keuze maar wel de enige juiste die ik voor mezelf kon maken. Betekent niet dat ik mezelf niet meer informeer, maar veel van wat ik voorbij zie komen op o.a. FB scroll ik rustig voorbij.
  Nu ben ik weer een werkende alleenstaande moeder die ervoor heeft gekozen om de dingen aan te pakken waar ik wel invloed op heb. Zoals mijn dochter overplaatsen naar een sociocratische school, geef ik inmiddels zelf sessies aan mensen die geroepen worden door Ayahuasca.
  warme groet

 5. Freeflip schreef:

  Ook passend artikel hierbij, zinsnede “Such people are so removed from their true Self, that they can’t even see their own ego” 😉
  http://humansarefree.com/2015/07/to-know-truth-first-you-must-know-lie.html?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork

 6. Sebas36 schreef:

  Ayahuasca heb ik wel wat over gelezen maar het klinkt mij niet bepaald gezond voor je lichaam in de oren met al dat gekots enzo.
  Eens in de zoveel tijd doe ik truffels of eigenlijk de sporen van paddo’s, hetzelfde effect en eigenlijk product. Er zijn vele varianten , ik gebruik hiervoor High Hawaiians of Mexicana ‘flesh of the gods’ (de hoog psychedelische varianten)
  Of de chocoladereep met Mexicana een een eigen product van de smartshop. die is echt goed komt heel langzaam en zacht maar gaat maar door en door de chocolade word het effect ook versterkt en kan wel tot 12 uur duren…

  Het is natuurlijk niet gebruiken en zien wat er gebeurd maar je pad/ervaring voorbereiden. wat je met die trip wilt doen..
  Als je klaar bent de volgende dag voelt het bij mij alsof ik een kilo hersen-diaree heb geloost en het blikveld is weer vrij.

  • Micky van Leeuwen schreef:

   Ayahuasca is totaal niet te vergelijken met paddo en/of truffels. Heb het allemaal gedaan en ervaren. De spirit van ayahuasca is die van moeder Aarde. En dat kotsen en/of schijten is juist goed voor je lichaam, gifstoffen eruit en gaan met die banaan 🙂

  • Monique schreef:

   Hmm wat mij eerder ongezond in de oren klinkt zijn die ayahuascakerktoestanden die je er volgens mij een soort van gratis bij krijgt.
   De ex van een vriendin van mij zit nu bij zo’n santo daime kerkgroep. Ik krijg daar wel een beetje de kriebels van eerlijk gezegd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *