De Krachten van Beperking & De Kosmische Deceptie

( 11 )
 • Braam

  Heel interessant om te lezen allemaal. Bedankt voor alle tijd die je in het delen van jouw kennis steekt! Ik kwam op je site via je artikelen over Santo Daime. Ik heb zelf enkele positieve ayahuasca ervaringen gehad (niet bij SD!). Met welke energie maak je in jouw ogen dan verbinding? Is dit de energie van de aarde of het multidimensionale zelf?

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Kan je je vraag iets specificeren Braam? Op welke manier bedoel je dat contact maken?

   Beantwoorden
   • Braam

    Tijdens een Ayahuasca reis lijkt het soms of ‘iets’ met jou communiceert, ofwel dingen laat zien en dingen laat voelen. Na het lezen van jouw artikelen vraag ik mij af of dit niet met iets is dat zich binnen de 1D-5D realiteit bevindt. Dat zou dan betekenen dat het ons misleidt. Het is ook enorm in opkomst binnen de New Age beweging en het lijkt voor velen één en al licht en liefde. Ayahuasca zelf wordt bijna aanbeden als een god. Ik heb jouw artikelen pas gelezen na mijn Ayahuasca ervaringen en besef mij dat ik de laatste keer ook echt ‘zat te wachten’ op een verbinding met ‘Moeder Ayahuasca’ i.p.v. mijzelf volledig naar binnen te keren. De ervaring was één grote worsteling met ik weet niet wat 🙂 Verder er wel goed uitgekomen en geen negatieve gevolgen zover ik weet. Ik ben erna wel helemaal gefascineerd geraakt door de levensvragen, die jij hier op je blog o.a. beschrijft. Hoop zo e.e.a. verduidelijkt te hebben!

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Het is denk ik per geval en per ervaring anders, het valt niet te generaliseren en/of in een hokje te plaatsen ayahuasca gebruik en ayahuasca ervaringen als je het mij vraagt. Ik heb na de Santo Daime afgelopen zomer ook een goede ayahuasca ervaring gehad, geen licht en liefde of zo hoor, niets van dat alles, gewoon een aantal zaken die moeder Ayahuasca in samenwerking met mijn diepere aspecten mij voorschotelde.

     Het draait ook om de intentie en de focus. Mijn focus lag intern en ik liet moeder Ayahuasca toe om mij innerlijke dingen te laten beleven zodat ik er ‘closure’ mee kon krijgen.

     Als stepping stone of als hulpmiddel raad ik een ieder een keertje ayahuasca gebruiken aan, wel op de juiste manier bij de juiste mensen die de juiste intenties hebben. Santo Daime en andere kerkgezelschappen leggen de focus op externe energieen, het zou iets puurs en dus iets innerlijks dienen te zijn, iets wat je op weg kan helpen of je kan helpen met dingen waar je jezelf onbewust van bent in jezelf.
     Velen zien het echter als inderdaad de zoveelste externe ‘godin’ die de ultieme oplossing voor alles is. Dat is het niet. Het is inderdaad beperkt en kan zeker vol valkuilen en dus externe manipulatie en/of grip zitten als mensen zich daar niet bewust van zijn dat dat kan gebeuren. Helaas zijn veel mensen zichzelf onbewust van de gevaren van DMT. Dat geschreven te hebben raad ik nog steeds iedereen aan om een keertje ayahuasca te doen, puur voor die innerlijke reis, niet voor de licht en liefde kant die gemarket wordt en die zoals gezegd vol gevaren zit.

     Beantwoorden
 • Braam

  Heel erg bedankt voor je reactie!

  Beantwoorden
 • rob

  Dag Mickey,

  Is het verstandig wanneer je Ayahuasca gebruikt dit onder begeleiding te doen? Als dat zo is, ken je dan betrouwbare mensen/ begeleiders, die dit op de juiste manier kunnen doen? Dan heb ik zoals je beschrijft, niet het aanspreken van externe krachten, maar puur voor de diepere innerlijke aspecten? Zoals je weet heb ik zelf een spontane DMT-ervaring gehad, zonder hulpmiddelen erbij, maar ik ben weer toe naar de volgende level, en wel het ontdekken van de dark site en het ervaren van compleet eenzaam zijn. Dat laatste heb ik een keer zeer kort in een ervaring gehad, dat is gruwelijk. Heel bizar eigenlijk, en waarom? . Het is niet voor niets dat geen enkel mens het langer dan 3 kwartier uithoudt in de stilste plek op aarde,de zogeheten ‘dode kamer’ van de universiteit van Minnesota. De achtergrondgeluiden zijn teruggebracht tot min 9,4 decibel. Of zou dit een ultieme stepping stone kamer kunnen zijn, dit in combinatie met een boost ayahuasca? Dan moet je echt ballen hebben!

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Hey Rob, zelf ben ik bij https://www.om-mij.nl/ geweest in Doetinchem. Dat was een half jaar geleden. Ik kan enkel positief zijn over deze groep mensen, erg professioneel en ze drinken ook zelf niet mee zoals bij velen anderen instanties en kerken wel gebeurd. Ik ben een lastig mannetje, helemaal met ayahuasca op, maar ik ben perfect begeleid daar en ook de nazorg is perfect geregeld. Als ik een cijfer zou moeten geven dan geef ik ze een dikke 9.

   Beantwoorden
 • rob

  Bedankt voor de tip Mickey.

  Beantwoorden
  • Amilius

   Beste Rob,
   Volgens mij had jij de naam Jordan Peterson laten vallen.
   Ik heb nu een paar interviews gezien en moet zeggen dat hij geen onzin praat. Best een aanrader vind ik.
   https://youtu.be/hjE8mmdMuyM
   Was jij ook niet die het over Dieter broeders had?
   Jammer dat ik weinig Duits kan verstaan want ze hebben wel interessante materie te weerleggen.
   https://youtu.be/QMGU7n9KPoM
   Is er een manier om dit te vertalen? Of kan ik beter een Duitse/Nederlands persoon vinden in de buurt ?

   Beantwoorden
 • Amilius

  Mick,
  Wel goed om nog eens te lezen voor mij.
  Ik ga je (het) steeds meer begrijpen. Het is ook best veel om op te nemen, maar met de tijd zinkt het steeds meer in.
  P.s er wordt veel gesproken over de chakra’s en pijnappelklier in de New age religie. Maar net als de old age religie is er weer iets wat weggemoffeld wordt.
  De Amygdala (Ook wel het reptielen brein)speelt wat mij betreft ook een grote hoofdrol
  en is het onderzoek zeker waard.
  Ik denk b.v dat in de matrix
  Dat trinety de amygdala is en
  Neo de neocortex is.
  Morphius b.v de hypothalemus.

  Beantwoorden
 • Elles

  Waarom wil zo’n ‘god’ dat wij knielen en al onze macht en energie uit handen geven aan deze ‘god’? Antwoord: Omdat deze ‘god’ het grootste mind-ego van de kosmische arena bezit, want wat anders dan een mind-ego vraagt zulke dingen aan zijn schepsels?

  Tja dat heeft mij ook altijd tegen de borst gestuit en waarom mogen zij misdaden plegen, die het begrip te boven gaan. Het Oude Testament staat er vol mee. Toch als je de bijbel leest met deze info in je achterhoofd, haal je daar ook uit dat de “goden” kosmonauten waren, die lang niet altijd het beste met de mensen voor hadden en hun lievelingetjes beschermde.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>