Wat is en hoe werkt ons innerlijk weten?

Abonneer
Abonneren op
16 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Seth-3
4 jaren geleden

En wat nou als mijn innerlijk weten botst dat met mijn maat die weet dat Jezus God is?
Mijn innerlijk weten verteld mij juist dat deze wereld (universum) die wij kunnen ervaren het enige wat er is.

Snap je? Dus de één zn ‘innerlijk weten’ is niet de ander. En dan krijg je ego’s die tegen elkaar opgaan, ‘want ik ken de waarheid en jij bent misleid.’ Ik weet dat wat we kunnen waarnemen het enige wat er is. En iemand anders zegt; er is geen absolute waarheid, alleen maar valsheden.

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Seth-3

Het verschil tussen ‘innerlijk weten’ en ‘denken te weten’…
Moeilijk om onderscheid te maken als je al erover gaat nadenken…
Zit ik nu wél of níet in mijn mind…?

Probeer anderen niet te veel te overtuigen van jouw ‘innerlijk weten’.
Dan wordt het al gauw negatief.
En dat is nooit goed…

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Dat was als antwoord op Seth-3, niet Micky…

Seth-3
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Ja idd, waar ligt het verschil? Ik ga zowizo niet mijn beeld of ‘weten’ in dit geval aan anderen mensen porren. Zoals religieuze en academische lui. Maar als iemand iets weet wat waar is of alles zo ‘logisch’ maakt terwijl de feiten dat niet ondersteuenen dan zeg ik erwel wat van.

Marianne
4 jaren geleden

Pfffff! Opluchting! Dat ik niks meer uit mijn hoofd hoef te leren! En onderstrepen en aantekeningen maken bij ‘alles’ wat ik lees! Nu nog het vertrouwen krijgen dat ik steeds meer innerlijk te weten kom, hoewel ik al een tijdje merk tot mijn eigen verbazing goed uit mijn woorden te kunnen komen in spontane gedachtewisselingen hierover met mensen met wie ik nog nooit over deze materie heb gesproken ?

Lux
4 jaren geleden

Zelf ervaar ik heel vaak dat het gene wat iemand anders zegt, dat ik voordat zij daar over praten al over nagedacht heb. Of ik wil iemand bellen en pak mn telefoon en ik word door die persoon gebeld. Met strategie games dat ik al weet welke zet de tegenstander gaat doen. en ga zo maar door. Ik zelf ben ook al een poosje bezig in het wakker worden proces, en ik moet zeggen dat het redelijk zn gangetje gaat. ondanks ik geregeld toch weer tegenslagen krijg sta ik iedere keer weer op!

3 jaren geleden

Nu vertelde je in: er-zijn-meer-demonen-dan-mensen-op-aarde dat je onder invloed hebt gestaan.
Zijn artikelen die je toen hebt geschreven 100% zuiver?
Dus toen je nog onder die invloed stond, of heb je alles geschreven nadat je bent gezuiverd?

3 jaren geleden

O jee, nu spam ik je website vol vragen 🙂 Een aantal dagen geleden had ik (na ongeveer 30 minuten) een super ervaring na het beluisteren van deze muziek: https://www.youtube.com/watch?v=vdl8mpoeG2Y Het leek wel als of ik in een stroomversnelling kwam en een heroine shot kreeg. (Alhoewel ik niet weet hoe dat voelt :)) Mijn hoofd barste zowat uit elkaar, alsof er 1000 fijne stofjes vrij kwamen en dat gaf een heel aangenaam gevoel. Hoe weet ik nu dat ik niet voor de gek ben gehouden? Luister naar je innerlijk gevoel ga je nu schrijven, maar in dat proces zit ik… Lees verder »

3 jaren geleden

Duidelijk.
Bedankt!

Elles
1 jaar geleden

Ik luisterde vroeger regelmatig naar dergelijke muziek in de hoop daar een gelukzalig gevoel van te krijgen, alleen ik kreeg dat nooit, ook mediteren was voor mij stilzitten op een stoel en meer niet. Waarom krijgt de een wel zo’n ervaring en de ander niet.

nicole
1 jaar geleden
Reply to  Elles

Herken wat je schrijft Elles, het is een enorme strijd met mijn lover. Lover zeurt maar over dat ik me in kundalini moet verdiepen en chakra’s maar ik ben altijd erg eigenwijs geweest en mij irriteerde die dingen. Toch vind ik mijn lover heel waardevol. Hoewel hij alles buiten zichzelf legt, op elk niveau, heeft hij een innerlijk eigen weten. Als hij niet onder invloed is dan zitten we bijna volmaakt op één lijn maar onder invloed gaat hij ‘wauwelen’ zeg ik altijd tegen hem en moet ik nederig zijn, en hoogmoed komt voor de val of ik ben te… Lees verder »

Elles
1 jaar geleden
Reply to  nicole

Hoi Nicole, bedankt voor je hartelijke reactie. Voel me vereerd dat je met mij resoneer. Kan me ook vinden in jouw reacties, je lijkt mij een nuchter persoon. Nee, mijn man gelooft nog in de matrix, ook al begint dat barsten te vertonen. Vind hier ook wel grotendeels mijn stekkie. Leer ook van Micky’s directheid, heb zelf soms moeite om voor mezelf op te komen al begin ik het steeds beter te leren. Mijn man en ik hebben het goed samen al vind ik het soms wel jammer dat ik niet over spirituele zaken met hem kan praten.

Elles
1 jaar geleden

Er voert een kinderlijk
eenvoudige weg
naar de hoogste wijsheid.
De wereld kent die niet.
Zoek de wijsheid niet
in verre plaatsen,
zij staat voor de deur
van uw ziel en klopt.

Jacob Boehme