Wie zijn we, en waar komen we vandaan?

( 27 )
 • Lux

  Beste Micky,

  Ik zat zelf eens lekker te filosoferen. Mijn gedachte stuitte op het geen wat je hier zegt over de dimensie niveaus. en dan specifiek het 2e en 3e dimensie niveau. zou het niet kunnen dat het 3e dimensie niveau De mannelijke kan is van het dualiteit, en het 2e dimensie niveau het vrouwelijke is van dualiteit? dit voelde voor mij heel logisch aan. Ik ben nu echter benieuwd hoe jij hier over denkt.

  Mvg Luc

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Voor mij voelt dat niet goed. Dualiteit is namelijk een van de kenmerken van dit Universum. In elke dimensie geldt dualiteit, al is het binnen 4D t/m 1D het heftigst die dualiteit. Binnen elke dimensie heb je dus ook mannelijk en vrouwelijke energie, daar begon die dualiteit in dit Universum namelijk mee. In ons Zonnestelsel zien we dat mooit terug met de Zon die de mannelijke energie vertegenwoordigt en de Aarde die de vrouwelijke energie vertegenwoordigt. Dat is dus ook binnen 3D. Een stapje hoger is als sterrenstelsel (binnen de Melkweg) Orion de mannelijke energie en Sirius de vrouwelijke energie. Qua galaxy is de Melkweg de vrouwelijke Universele energie en Andromeda de mannelijke Universele energie. Deze galaxies omvatten allebei op hun beurt dimensies 1D t/m 4D, en binnen elke dimensie heb je weer ontelbaar veel extra sub-dimensies of realiteiten.

   Beantwoorden
  • Dore

   klopt wat je zegt mick, in elke dimensie en elke werkelijkheid zijn beide energieën aanwezig. er zijn eindeloos veel werkelijkheden in elke dimensie en die werkelijkheden verschillen allemaal. sommige zullen misschien 99% mannelijk zijn en 1% vrouwelijk en andersom en alles ertussen in. het is dus totaal niet zwart wit.
   Maar het is dus wel zo dat in sommige dimensies/werkelijkheden de vrouwelijke of mannelijke energie (net iets) meer overheerst. de 4de dimensie is namelijk in mijn ervaring meer mannelijke georiënteerd. mijn spirit (4d aspecten) die is erg naar buiten gericht, erg gericht op actie en manifesteren en dus regie (allemaal eigenschappen van de mannelijke energie). mijn spirit kan het bijvoorbeeld ook niet uitstaan dat alles op dit fysieke niveau zo verschrikkelijke langzaam gaat en maar niet doorstroomt naar buiten toe en dat ik in deze werkelijkheid eerst naar binnen moet (vrouwelijke energie) om ellenlang door alle ellende heen te spitten (vrouwelijke energie) voordat er ein-de-lijk iets veranderd.
   hiermee bedoel ik dus te zeggen dat het – niet perse in de derde dimensie want dat weet ik niet – maar wel in de derde dimensie van deze werkelijkheid UITEINDELIJK meer neigt naar de vrouwelijke kant (ze zeggen ook wel eens dat er op deze planeet 51% vrouwen leven en 49% mannen – of dat waar is weet ik niet maar zou wel logisch zijn). het is ook een vrouwelijke energie moeder Aarde waar we op leven. alleen via de vrouwelijke energie (door naar binnen te gaan) komen we hieruit en overstijgen we deze mate van extreme dualiteit en densiteit. daarom kan het heus wel zo zijn dat een bepaalde dimensie (op de laag waar jij dan op in voelt) meer neigt naar de vrouwelijke en/of mannelijke energie. daarom ben ik wel heel benieuwd hoe je dat precies bedoelt Lux,dat de 2de dimensie meer vrouwelijk voelt en de derde dimensie meer mannelijk? kan je dat misschien proberen onder woorden te brengen dat gevoel waar je op intuned?

   Beantwoorden
 • Seth-3

  Het is voor mij hetzelfde dat ik niet achter wetenschap en religie staat. Ik resoneer niet meer hetgene wat hier staat geschreven, ik kan er helaas niks mee. Ik ben bang dat ik het nooit zal weten hoe het in elkaar zit.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Het begint allemaal bij zelfvertrouwen. Natuurlijk weet je hoe het in elkaar steekt,vertrouw op jezelf, en dan doel ik niet op je mind maar op je ware zelf. Vertrouw erop dat je hier op Aarde met een reden bent, en dat alleen jij voor jou zelf die reden weet. Vertrouw in jezelf, en dan komt de rest vanzelf!

   Beantwoorden
 • Michele Brlek

  Moeder aarde heeft toch ook lagen waar mannelijke en vrouwelijke energie al samengesmolten zijn. extaselaag noem ik het maar. Over de dimensies .Het organisch universum heeft er 12 , het synthetisch universum dan 13 ? Dertiende dimensie zie ik wel eens voorbij komen op internet. Als ik het plaatje bekijk zie ik er wel een geheel in.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Het synthetische universum zit in zijn geheel in de 1e t/m 4e dimensie, zoals in het plaatje te zien is. En binnen dat synthetische universum (wat in werkelijkheid dus niet hoger dan 4d gaat) heb je ontelbaar veel dimensies en realiteiten. Geen idee hoeveel, waarschijnlijk komt ontelbaar redelijk dicht in de buurt..

   Beantwoorden
 • Michele Brlek

  Dus ook in de 1ste 3. Ik heb me iets teveel op de 4de gefocesd. Raar als ik het nu zo zie, want ik had er eigenlijk een soort afkeer tegen terwijl het gewoon onderdeel is van de groeiweg. Ik merk dat ik er nog wat weerstand naar heb in de vorm van een klomp in mijn hoofd.4d matrix(het is dus groter,1tm 4). Sinds een paar dagen laat ik het gewoon gaan ,wat er ook in mij omgaat, dat leeft een stuk acceptabeler en vrijer.

  Beantwoorden
 • Petra

  Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik en iedereen hier op aarde een heel klein deeltje zijn of ons in een heel klein deeltje bevinden van een veel groter ‘geheel’. Voor mezelf stel ik het me voor als een atoom van een molecuul wat samen door samen met vele andere moleculen te resoneren, zich manifesteert als bijvoorbeeld een tafelpoot, als deel van een groter geheel (de tafel), een groter geheel waar nog veel meer is dan ‘de tafel’, zoals het ‘huis’ waar die ‘tafel’ in staat, ‘de straat’ waar dat ‘huis’ in staat, ‘de plaats’ en ‘land’ en ‘planeet’ waarop dat ‘huis’ zich met die ‘tafel’, met die ‘tafelpoot’ waarin de aarde als zijnde een atoom van een molecuul, zich bevindt. En zo voorts, en zo voorts Maar hoe we hier terecht zijn gekomen kan ik me niet herinneren, alsof ik aan geheugenverlies lijd… Ik wil het me wel herinneren, maar het deurtje daar naar toe blijft vooralsnog gesloten. Het ontbreekt me nog aan een volledig vertrouwen op mezelf om de reden te weten waarom ik hier op aarde ben.

  Beantwoorden
  • Ikke

   Het is niet toevallig dat je op deze site bent terecht gekomen, dat gold ook voor mij.Ik zit ook in het proces van ontwaking en ja het is hard werken aan jezelf ook vanuit je hart kern/essentie. Maar gewoon op jezelf vertrouwen heeft mij al veel gebracht. En dan moet het aller mooiste nog komen….succes

   Beantwoorden
  • Danny

   @Petra…Het is niet gek dat het je nog aan een volledig vertrouwen op jezelf ontbreekt.
   Als je al precies wist waarom je hier bent en alles wat daarvóór heeft plaatsgevonden, zou je dit tijdperk heel anders beleven en dus ook die lessen niet meer nodig hebben om nog verder te groeien.

   Volgens mij is je beeldspraak als klein deeltje van het hele grote geheel juist. Alleen is het nu tijd voor ons om te beseffen dat dat kleine deeltje net zo belangrijk is als alle andere kleine deeltjes. Ook als die van het ‘huis’, de ‘plaats’, etc. Zij zijn niet groot en IK is niet klein…

   Ben trots op de stappen die je al gezet hebt. Waarschijnlijk zul je, als je terugkijkt, jezelf al een stuk wijzer vinden dan een aantal jaren geleden. En het gaat maar door. Als je naar het gros van de mensen kijkt, lijken ze nog helemaal niet na te denken over waar jij over nadenkt.

   Er is op deze site in ieder geval genoeg te vinden om je te helpen bij je reis. Voor mij persoonlijk is dit al jaren mijn favo site, maar mij interesseert ook weer niet alles. Dus let op je gevoel bij artikelen en geniet van het goede…
   Succes en veel plezier.

   Beantwoorden
 • Petra

  @Ikke: dat het geen toeval is dat ik op deze site terecht ben gekomen, kan ik alleen maar beamen. Toeval bestaat niet, daar ben ik al langere tijd van overtuigd.’Iets’ in mij zorgt dat ik blijf zoeken naar een soort van bevestiging waarom ik mijzelf anders voel en zie (dit omdat ik soms echt denkbeeldig van buitenaf-buis naar mezelf kijk), dan de meeste mensen om mij heen.
  Dit gevoel van anders zijn, dat het anders in elkaar steekt dan het ons wordt voorgehouden, werd ook zeker bevestigd, toen mijn jongste zoon (nu 14) op kleuterleeftijd tegen mij vertelde hoe hij mij had uitgekozen, terwijl hij rondzweefde in het universum, als de moeder bij wie hij geboren wilde worden (en dat is echt niet omdat ik de meest perfecte moeder ben die je jezelf maar voor kan stellen). Dus wij voeren samen wel eens gesprekken die over heel andere zaken gaan dan welke topprestaties hij moet laten zien om in deze maatschappij met de meute mee te kunnen lopen. Wij laten ons niet gek maken. Al valt dat niet altijd mee. Het is hard werken aan jezelf, dat zeker!

  @Danny: dank voor je bemoedigende reactie. Op deze site vind ik zeker heel veel aan informatie die verhelderend en vaak ook o zo herkenbaar is, dus ik zal regelmatig een bezoek brengen om de artikelen te lezen die me aanspreken. Ik ben blij dat deze site bestaat, dus veel dank, Mickey van Leeuwen!

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Geen dank Petra, leuk iets van je te horen/lezen, en pak inderdaad mee wat met je resoneert!

   Beantwoorden
  • ikke

   Ik ben ook nog zoekende maar de puzzelstukjes vallen langzamerhand op zijn plek, hij is voor mij nog niet compleet. Maar ja ook dit heeft zijn tijd nodig,zolang er maar beweging in blijft. Als ik ergens in blijf hangen wat in de eerste instantie resoneert met mij kan het zo zijn dat het toch niet goed voelt. Dan weet ik van mezelf daar moet ik niks meer mee doen. Zonde van de tijd? Tja, zo werkt het pad van de waarheid nu eenmaal. Wel een mooie ervaring met jouw zoon en dat je mooie gesprekken kunt voeren. Welkom bij de club van de ware bewustwording, you can do it!!!

   Beantwoorden
   • Danny

    Hoi ikke….Zonde van de tijd is het nooit, want door ervaringen met zaken waar je uiteindelijk níet mee resoneert, versmalt het pad naar jóuw waarheid steeds verder, waardoor je je op dat pad steeds prettiger gaat voelen. Tenminste zo ervaar ik het nu vaker.

    Vaak kijk ik met trots terug op wat ik bij mezelf zonder veel hulp van buitenaf al bereikt heb. Maar er is nog veel werk te verzetten…

    Beantwoorden
    • Ikke

     Heey Danny; Zonde van de tijd? Nee zeker niet vandaar het vraagteken. Het werkt zoals je aangeeft als een trechter.
     Het heeft mij ook al veel gebracht…..

     Beantwoorden
 • Marianne

  Wat fijn, al deze reacties te lezen! Ook ik ben pas ‘bij toeval’ op deze site terecht gekomen en het voelt als een beetje ‘thuis komen’….veel van wat ik tot nu toe heb gelezen (dus nog niet veel, ben onderaan begonnen), past in het plaatje dat ik de afgelopen 5 jaar bij elkaar heb gepuzzeld…. Ik neem aan dat jullie ook weleens van Martijn van Staveren hebben gehoord? Heel veel overeenkomsten! Jammer alleen dat ieder zijn eigen terminologie gebruikt, zodat het weleens gissen is wat er nou uiteindelijk wordt bedoeld…maar dat zal wel wennen! ?

  Beantwoorden
 • aswien

  Wat ik even niet helemaal begrijp is het volgende:
  Je geeft aan dat we dus dalen in dimensies! Gaan we hierna ook nog naar dat duistere 1/2D dan?

  Zo ja, wat zou daarna moeten komen dan?

  Beantwoorden
  • Siemen

   goeie vraag!

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Dit is één artikel uit een reeks artikelen. Het antwoord op je vraagt staat er ongetwijfeld tussen. En anders kan je het altijd aan jezelf vragen 😉

    Maar ik zal als uitzondering een antwoord geven. En daarbij kan ik enkel van mijzelf uitgaan, want ik ga niet over andermans pad/universele reis. Voor mij is dit leven/deze levens hier op Aarde het slotstuk van mijn Universele reis. Ik schrijf dan vanuit dit aspect wat dit alles hier beleeft. Dit aspect is een fractal van mijn diepere zelf en ziel (binnen dit Universum). Ik heb ook nog tig andere aspecten in dit Universum. Dit zijn geen fractals, maar aspecten van mijn multidimensionale zelf. Als ik schrijf dat ik alles wat dit Universum te bieden heeft ervaren heb of zo goed als ervaren heb, dan spreek ik multidimensionaal en over al mijn aspecten. Deze Micky heeft een hoop ervaren in dit Universum, maar niet alles in mijn uppie, daar hebben we allemaal meerdere aspecten voor dit ook van alles ervaren. Het Universum is veel en veel en veel te groot om alles in je uppie te ervaren. Het wordt dus nog een stukkie schizofrener. We zijn met talloze in dit Universum. Alleen zijn wij hier op Aarde het middelpunt, omdat wij een fractal/samengeperste vorm zijn van ons diepere/hogere zelf en ziel. Wij brengen hier op Aarde in dit Aardse lichaam al die aspecten bij elkaar, integreren de boel als het ware. Daar hoef je niet bewust mee bezig te gaan hoor haha, anders zou het compleet onoverzichtelijk worden.
    Aspecten van ons zijn ook in 1D, 2D, en in alle soorten realiteiten en dimensies die dit Universum te bieden heeft. Ook in het plantenrijk, mineralenrijk en dierenrijk. Letterlijk overal. Dus ook in de meest dichte realiteiten zoals 1D en 2D zijn aspecten van ons aanwezig. Zo werkt het Universele multidimensionaal zijn.

    Hopelijk verheldert dit ietwat?

    Beantwoorden
    • Amilius

     https://youtu.be/dQMpEAsNHmY

     Het hart is de 7e demensie. En lijkt in geometrie op een vlieger
     Alleen via het hart kom je hoger op. Deze demensie wast je schoon van alle egocentrische gebondenheid.

     Geef frank chester een kansje en hoor Hoe hij de geometrische vorm van het hart gevonden heeft.
     Geen wollige sience maar hard core feiten gevonden door ervaren.
     Respect voor deze man (wat mij betreft)

     Beantwoorden
     • Micky van Leeuwen

      Ik wilde je reactie weghalen omdat geometrie niets met de 7e dimensie te maken heeft, als je het model van het organische universum in dit artikel erbij pakt. De man praat in dit filmpje over sub-dimensies binnen de (waarschijnlijk) 4e dimensie, maar kan ook 3e dimensie zijn. Het heeft in ieder geval niets met de 7e dimensie te maken. Ik laat het filmpje plus reactie staan om mensen te laten zien hoe het internet vol staat met verkeerde conclusies en dat men feitelijk altijd praat over de (hooguit) 4e dimensie.

      Beantwoorden
      • Amilius

       Dat van de 7e demensie heb ik erbij gepuzzeld,
       Ik denk dat je het filmpje niet gezien hebt.
       Frank laat zien dat hij de exacte geometrische vorm van het hart in handen heeft. Hij laat hier mee zien dat het hart geen pomp is maar een aanzuiging maakt.
       De zuigende werking zorgt voor een ventrikel (draaikolk).

       Zover ik weet word er in een draaikolk iets gedaan waardoor er weer structuur en energie word toegevoegd of word hersteld?.

       Frank heeft niets met demensie zoals wij/jij bedoeld.
       Ik betrek het er bij. We zijn onderweg naar waarheid, niemand heeft hem tot op heden.
       (Behalve frank boeien, maar niemand verstaat hem)
       Daarom vind ik meningen minder interessant dan dat wat men echt weet.
       Maar goed het is aan de mens.

       Ik zal wat duidelijker zijn volgende keer over wat ik zelf ondervonden en hoe het Tot stand is gekomen.
       Ik ben niet zo’n beste typer als jij en zwaar dislectisch of hoe je het ook schrijven mag, dus ik probeer soms met (te)weinig worden er van af te komen.
       Dus….
       Dat van die 7e demensie en het hart is alleen maar mijn mening want bewijs heb ik nog niet, en misschien hoeft dat niet eens.

       Wel weet ik dat meneer chester niet uit zijn … ….
       En het zeer de moeite waard is om zijn bevindingen waar te nemen.
       Dit moest even van het hart…
       Kan het draaikolkje weer open.

       Wat waar is???
       Waar wat is??
       Is wat waar??
       Waar is wat???
       Meningen en discussies

       Het is goed zo
       Ik ga het bos weer in en kom niet opruimen vannacht en denk
       Dat ik er maar voor goed blijf.
       Plantjes en paddestoelen passen mij beter.
       Fijne avond lieve mensen
       Succes Mick en joost

       Beantwoorden
      • Amilius

       Trouwens :))
       Dat het Internet vol met verkeerde conclusies staat laat je idd zien bij deze

       Beantwoorden
 • Koning Florian

  goed artikel. we zijn als termieten die het leven op aarde proberen te begrijpen, een lachwekkend streven. het eerste wat we moeten doen is wetenschap van de tafel schuiven en focussen op ons bewustzijn. religie heeft wel aanrakingspunten maar dan moet je het idee van een god totaal los laten. we are the world!

  Beantwoorden
 • Rob

  Ik vind de wetenschappers die geïnteresseerd zijn in de kwantummechanica toch wel interessante dingen doen. Wetenschap is wel goed, alleen de manier waarop die bedreven wordt mag volgens mij veranderd worden. Echte wetenschap is voor mij gewoon observeren, kijken wat er gebeurd en dit proberen te begrijpen, zonder vooraf een bepaalde mening te hebben. De huidige wetenschap heeft eerst een hypothese die onderzocht moet worden, en dan aanvaard of verworpen kan of moet worden. Daar zit de fout in. Dan ben ik het daar met Koning Florian mee eens, dat soort wetenschap mag voor mij ook verdwijnen, is obsoleet. Je ziet dat er toch steeds meer wetenschappers anders gaan denken, mindvalley is er een voorbeeld van.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>