Wie zijn we, en waar komen we vandaan?

Abonneer
Abonneren op
30 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Lux
4 jaren geleden

Beste Micky,

Ik zat zelf eens lekker te filosoferen. Mijn gedachte stuitte op het geen wat je hier zegt over de dimensie niveaus. en dan specifiek het 2e en 3e dimensie niveau. zou het niet kunnen dat het 3e dimensie niveau De mannelijke kan is van het dualiteit, en het 2e dimensie niveau het vrouwelijke is van dualiteit? dit voelde voor mij heel logisch aan. Ik ben nu echter benieuwd hoe jij hier over denkt.

Mvg Luc

Dore
4 jaren geleden
Reply to  Lux

klopt wat je zegt mick, in elke dimensie en elke werkelijkheid zijn beide energieën aanwezig. er zijn eindeloos veel werkelijkheden in elke dimensie en die werkelijkheden verschillen allemaal. sommige zullen misschien 99% mannelijk zijn en 1% vrouwelijk en andersom en alles ertussen in. het is dus totaal niet zwart wit. Maar het is dus wel zo dat in sommige dimensies/werkelijkheden de vrouwelijke of mannelijke energie (net iets) meer overheerst. de 4de dimensie is namelijk in mijn ervaring meer mannelijke georiënteerd. mijn spirit (4d aspecten) die is erg naar buiten gericht, erg gericht op actie en manifesteren en dus regie (allemaal… Lees verder »

Seth-3
4 jaren geleden

Het is voor mij hetzelfde dat ik niet achter wetenschap en religie staat. Ik resoneer niet meer hetgene wat hier staat geschreven, ik kan er helaas niks mee. Ik ben bang dat ik het nooit zal weten hoe het in elkaar zit.

Seth-3
4 jaren geleden

??

Michele Brlek
4 jaren geleden

Moeder aarde heeft toch ook lagen waar mannelijke en vrouwelijke energie al samengesmolten zijn. extaselaag noem ik het maar. Over de dimensies .Het organisch universum heeft er 12 , het synthetisch universum dan 13 ? Dertiende dimensie zie ik wel eens voorbij komen op internet. Als ik het plaatje bekijk zie ik er wel een geheel in.

Michele Brlek
4 jaren geleden

Dus ook in de 1ste 3. Ik heb me iets teveel op de 4de gefocesd. Raar als ik het nu zo zie, want ik had er eigenlijk een soort afkeer tegen terwijl het gewoon onderdeel is van de groeiweg. Ik merk dat ik er nog wat weerstand naar heb in de vorm van een klomp in mijn hoofd.4d matrix(het is dus groter,1tm 4). Sinds een paar dagen laat ik het gewoon gaan ,wat er ook in mij omgaat, dat leeft een stuk acceptabeler en vrijer.

Petra
4 jaren geleden

Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik en iedereen hier op aarde een heel klein deeltje zijn of ons in een heel klein deeltje bevinden van een veel groter ‘geheel’. Voor mezelf stel ik het me voor als een atoom van een molecuul wat samen door samen met vele andere moleculen te resoneren, zich manifesteert als bijvoorbeeld een tafelpoot, als deel van een groter geheel (de tafel), een groter geheel waar nog veel meer is dan ‘de tafel’, zoals het ‘huis’ waar die ‘tafel’ in staat, ‘de straat’ waar dat ‘huis’ in staat, ‘de plaats’ en ‘land’ en… Lees verder »

Ikke
4 jaren geleden
Reply to  Petra

Het is niet toevallig dat je op deze site bent terecht gekomen, dat gold ook voor mij.Ik zit ook in het proces van ontwaking en ja het is hard werken aan jezelf ook vanuit je hart kern/essentie. Maar gewoon op jezelf vertrouwen heeft mij al veel gebracht. En dan moet het aller mooiste nog komen….succes

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Petra

@Petra…Het is niet gek dat het je nog aan een volledig vertrouwen op jezelf ontbreekt. Als je al precies wist waarom je hier bent en alles wat daarvóór heeft plaatsgevonden, zou je dit tijdperk heel anders beleven en dus ook die lessen niet meer nodig hebben om nog verder te groeien. Volgens mij is je beeldspraak als klein deeltje van het hele grote geheel juist. Alleen is het nu tijd voor ons om te beseffen dat dat kleine deeltje net zo belangrijk is als alle andere kleine deeltjes. Ook als die van het ‘huis’, de ‘plaats’, etc. Zij zijn niet… Lees verder »

Petra
4 jaren geleden

@Ikke: dat het geen toeval is dat ik op deze site terecht ben gekomen, kan ik alleen maar beamen. Toeval bestaat niet, daar ben ik al langere tijd van overtuigd.’Iets’ in mij zorgt dat ik blijf zoeken naar een soort van bevestiging waarom ik mijzelf anders voel en zie (dit omdat ik soms echt denkbeeldig van buitenaf-buis naar mezelf kijk), dan de meeste mensen om mij heen. Dit gevoel van anders zijn, dat het anders in elkaar steekt dan het ons wordt voorgehouden, werd ook zeker bevestigd, toen mijn jongste zoon (nu 14) op kleuterleeftijd tegen mij vertelde hoe hij… Lees verder »

ikke
4 jaren geleden
Reply to  Petra

Ik ben ook nog zoekende maar de puzzelstukjes vallen langzamerhand op zijn plek, hij is voor mij nog niet compleet. Maar ja ook dit heeft zijn tijd nodig,zolang er maar beweging in blijft. Als ik ergens in blijf hangen wat in de eerste instantie resoneert met mij kan het zo zijn dat het toch niet goed voelt. Dan weet ik van mezelf daar moet ik niks meer mee doen. Zonde van de tijd? Tja, zo werkt het pad van de waarheid nu eenmaal. Wel een mooie ervaring met jouw zoon en dat je mooie gesprekken kunt voeren. Welkom bij de… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  ikke

Hoi ikke….Zonde van de tijd is het nooit, want door ervaringen met zaken waar je uiteindelijk níet mee resoneert, versmalt het pad naar jóuw waarheid steeds verder, waardoor je je op dat pad steeds prettiger gaat voelen. Tenminste zo ervaar ik het nu vaker.

Vaak kijk ik met trots terug op wat ik bij mezelf zonder veel hulp van buitenaf al bereikt heb. Maar er is nog veel werk te verzetten…

Ikke
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Heey Danny; Zonde van de tijd? Nee zeker niet vandaar het vraagteken. Het werkt zoals je aangeeft als een trechter.
Het heeft mij ook al veel gebracht…..

Marianne
4 jaren geleden

Wat fijn, al deze reacties te lezen! Ook ik ben pas ‘bij toeval’ op deze site terecht gekomen en het voelt als een beetje ‘thuis komen’….veel van wat ik tot nu toe heb gelezen (dus nog niet veel, ben onderaan begonnen), past in het plaatje dat ik de afgelopen 5 jaar bij elkaar heb gepuzzeld…. Ik neem aan dat jullie ook weleens van Martijn van Staveren hebben gehoord? Heel veel overeenkomsten! Jammer alleen dat ieder zijn eigen terminologie gebruikt, zodat het weleens gissen is wat er nou uiteindelijk wordt bedoeld…maar dat zal wel wennen! ?

aswien
4 jaren geleden

Wat ik even niet helemaal begrijp is het volgende:
Je geeft aan dat we dus dalen in dimensies! Gaan we hierna ook nog naar dat duistere 1/2D dan?

Zo ja, wat zou daarna moeten komen dan?

Siemen
4 jaren geleden
Reply to  aswien

goeie vraag!

Amilius
4 jaren geleden

https://youtu.be/dQMpEAsNHmY

Het hart is de 7e demensie. En lijkt in geometrie op een vlieger
Alleen via het hart kom je hoger op. Deze demensie wast je schoon van alle egocentrische gebondenheid.

Geef frank chester een kansje en hoor Hoe hij de geometrische vorm van het hart gevonden heeft.
Geen wollige sience maar hard core feiten gevonden door ervaren.
Respect voor deze man (wat mij betreft)

Amilius
4 jaren geleden

Dat van de 7e demensie heb ik erbij gepuzzeld, Ik denk dat je het filmpje niet gezien hebt. Frank laat zien dat hij de exacte geometrische vorm van het hart in handen heeft. Hij laat hier mee zien dat het hart geen pomp is maar een aanzuiging maakt. De zuigende werking zorgt voor een ventrikel (draaikolk). Zover ik weet word er in een draaikolk iets gedaan waardoor er weer structuur en energie word toegevoegd of word hersteld?. Frank heeft niets met demensie zoals wij/jij bedoeld. Ik betrek het er bij. We zijn onderweg naar waarheid, niemand heeft hem tot op… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden

Trouwens :))
Dat het Internet vol met verkeerde conclusies staat laat je idd zien bij deze

Koning Florian
4 jaren geleden

goed artikel. we zijn als termieten die het leven op aarde proberen te begrijpen, een lachwekkend streven. het eerste wat we moeten doen is wetenschap van de tafel schuiven en focussen op ons bewustzijn. religie heeft wel aanrakingspunten maar dan moet je het idee van een god totaal los laten. we are the world!

Rob
4 jaren geleden

Ik vind de wetenschappers die geïnteresseerd zijn in de kwantummechanica toch wel interessante dingen doen. Wetenschap is wel goed, alleen de manier waarop die bedreven wordt mag volgens mij veranderd worden. Echte wetenschap is voor mij gewoon observeren, kijken wat er gebeurd en dit proberen te begrijpen, zonder vooraf een bepaalde mening te hebben. De huidige wetenschap heeft eerst een hypothese die onderzocht moet worden, en dan aanvaard of verworpen kan of moet worden. Daar zit de fout in. Dan ben ik het daar met Koning Florian mee eens, dat soort wetenschap mag voor mij ook verdwijnen, is obsoleet. Je… Lees verder »

Sylvie
1 jaar geleden

top, dank je wel

Sylvie

Thor
1 jaar geleden

Zoooo dit is mind blowing stuff haha Lastig te begrijpen voor mij. Ik heb een aantal(misschien wel domme) vragen. Ik bouw hier dus relaties op met mensen en dieren, als ik dood ga het idee van hun nooit meer zien maakt mij best wel verdrietig, boos etc. Hoe zit dat dan? Kan ik hun nog zien, spreken als we allemaal “dood” zijn, kan ik mijn opa en oma ooit nog terug zien. Dat idee van hemel gaf daarin wel comfort ook all geloofde ik daar nooit echt in. Er bestaat dus wel goed en kwaad? Dit vraag ik omdat ik… Lees verder »