Nondualiteit: De waarheid of toch weer een hersenkronkel?

Abonneer
Abonneren op
14 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Raphaël
5 jaren geleden

Voor mij is dualiteit het geven van woorden aan de wereld en daardoor wordt de wereld ‘verwijderd’ van de mens. Met een woord wordt een ding ‘verbonden’ (gekend door) met de geest. Voorbeeld. Wanneer een kind het woord ‘stoel’ verbindt met het ding met 4 poten, dan vindt er een soort opdeling plaats (dualiteit). De stoel is iets in het hoofd geworden. De eerst ongedeelde realiteit wordt nu opgesplitst. Dat is op zich niet erg, als je er maar niet al te veel waarde aan hecht, zoals bijvoorbeeld als het ego dat het erg belangrijk vindt wat er over ‘hem’… Lees verder »

Bob
4 jaren geleden
Reply to  Raphaël

Hier gaat het meestal over projecties die je maakt vanuit het verleden in het nu de toekomst in . Of over conditionering en energieverlies tussen wat is en wat zou moeten zijn . Ken uzelf toch en op die manier is er wel veel werk op de plank oa.

Koning Florian
3 jaren geleden
Reply to  Raphaël

goede poging tot samenvatting, voor zover ik weet is het je bewustzijn losmaken van je geest die zich af en toe laat vastlopen in haar eigen spinnewebben. het is meditatie.

maar sommige mensen slaan erin door, en daar vindt ik micky gelijk in hebben, die leggen dan hun self-perceived neutraliteit aan anderen op op een passive aggressive manier.

loslaten is niet het enige antwoord op alles, het kan slechts een goede tool zijn om een bredere blik te krijgen en een positief gevoel.

Henri Pepels
4 jaren geleden

Het nonduale perspectief staat in het hart van alle grote (esoterische) tradities, het verzamelt in zich duizenden jaren wijsheid. Je verhaal is een verslag van één dag video´s bekijken, en dus een verslag van volslagen onbegrip. Stilte speelt een belangrijke rol; dat kleed had je beter gestaan.

Tenslotte: de kwaliteit van je Nederlands niet veel verder dan het niveau van een kleuterklas: maar dat maakt niet uit, dat mag.

Koning Florian
3 jaren geleden

awesome micky

Niels
4 jaren geleden

Ten eerste ik heb niet je hele artiekel gelezen maar ik denk echt dat je het verkeerd ziet. In mijn beleving is het ding dat we denken te zijn nep dit bestaat niet en is er niemand die het leven ervaart. Het is een zelf gecreerd iets. Wat ik wel denk dat we zijn is biljoenen neuronen die allemaal hun ding tegelijk doen en dit alles tegelijk creert bewustzijn. En een ding dat zich bewust is van zichzelf durf ik wel een god te noemen Dus is er alleen de ervaring van alles. Het is er gewoon geen verdere betekenis… Lees verder »

Hans Van Zetten
3 jaren geleden

We hebben geen idee wat bewustzijn is, of waar het vandaan komt.
Behalve Micky dan.

Dharmapelgrim
3 jaren geleden

Lees ik het nu goed? Zegt Micky dat bekend is wat bewustzijn is en waar het vandaan komt. Dat is Nobelprijs waardig. Wie is of wie zijn de gelukkigen? Ze moeten tenminste genomineerd worden . Zorg jij daarvoor Micky?

3 jaren geleden

Bedankt voor je artikel over non-dualiteit. Ik kan er ook geen vrede mee hebben dat we evengoed alles maar passief kunnen ondergaan. Misschien-, of zelfs waarschijnlijk komt alles voort uit energie. Uit God. Waar non-dualisten geen rekening mee houden, is de mogelijkheid, dat er zoiets bestaat als de individuele ziel. De verschillende standpunten kan ik wel illustreren. Non-dualisme is als de oceaan waar de druppels in terug vallen. De individuele ziel is als een stukje afgebroken kristal, dat alle eigenschappen van het grote kristal nog in zich heeft, behalve de omvang. Een oud boek is de Bhagavat-Gita. Geschat op 5000… Lees verder »

Mart Wijn
1 jaar geleden

Nondualiteit heeft niets met de mind te maken. Door nondualiteit kun je je brein omzeilen om bij je bron van waarheid te komen. Dit is mijn persoonlijke ervaring. Door nondualiteit “omzeil” ik als het ware mijn brein en komt de informatie elders in mijn lichaam binnen. Ik noem dit zelf mijn intuitieve brein. Dit brein accepteerd alleen oorspronkelijke boodschappen, gebeurtenissen en heeft direct in de gaten of iets waarheid is of niet. Is het geen waarheid, dan doet dit brein er niets mee, anders reageert dit brein, verwerkt en laat los! Het zuivere antwoord komt dan wel terug in het… Lees verder »