Hoeveel geld wat ingezameld is voor een goed doel gaat daadwerkelijk naar dat goede doel?

Abonneer
Abonneren op
20 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
5 jaren geleden

De postcode-loterij heeft als goed doel de verkiezingscampagne van H. Clinton met 25 miljoen euro gedoneerd.

5 jaren geleden

Ik heb nog even verder gezocht en kwam eerst dit tegen op de site van de postcode loterij http://www.postcodeloterij.nl/goede-doelen/alle-goede-doelen/clinton-foundation-2.htm

Dan staat er openlijk op de site van de Clinton Foundation wie er wat bijdraagt.. https://www.clintonfoundation.org/contributors?category=Greater+than+%2425%2C000%2C000 en https://www.clintonfoundation.org/contributors?category=%245%2C000%2C001+to+%2410%2C000%2C000

Ze gooien dit dan onder de noemer dat ze een goed doel steunen, maar het goede doel zou in dit geval Hillary zijn..

Maikel
10 maanden geleden
Reply to  math

Het is gewoon niet normaal wat hun verdienen aan een goed doel. De directeuren dan moeten ze in de reclame ook zetten je steun het doel maar je steun mij nog beter bedankt. En bedankt voor de mooie huis en auto’s en vakanties en geef mij volgend jaar maar nog meer want ik heb ook crisis gehad door corona. Maar proost want ik maak nog een fles champagne open bedankt daarvoor. Oplichters zijn het allemaal want ze horen net zoveel als ons te verdienen dan ben je een goed doel. Hun kan je een goed doel beginnen en zeggen de… Lees verder »

5 jaren geleden

Ik kreeg vorige week ook een collectante van KWF aan de deur en was sneller klaar dan jij 😉 de collectante vroeg of ik iets over had voor het KWF en ik antwoordde “Nou, eigenlijk niet.”. Ze wenste mij een fijne avond en liep weg zonder boos te zijn of te vragen waarom ik niks wilde geven. Ik gaf voorheen wel altijd, maar toen ik erachter kwam een tijd terug van die schandalig hoge salarissen van een hoop directeuren van die goede doelen ben ik gestopt met geven. Voor mij is er qua KWF nog een andere reden en dat… Lees verder »

Piet de Vries
5 jaren geleden

Tja, even schrikken natuurlijk dat een directeur van een goed doel meer dan een ton verdient… Maar hoe zou je het dan willen zien? Dat iemand 40 uur per week gratis daar de boel bestuurt? Dat een clubje dat in het weekend de voetbalclub doet door de week de miljoenen van de goede doelen beheert? Zodra je mensen met enige kennis van zaken (financiën, politiek, aansturen) voor je wagentje wil spannen, zul je de knip moeten trekken. Mensen die per jaar een ton verdienen zijn niet exorbitant rijk: het bedrijfsleven zit er vol mee. Het is dus een keuze: of… Lees verder »

Klaas de Vries
5 jaren geleden

Dus iemand die een beetje handig om kan gaan met geld en een rat is zonder geweten en empathie, zo iemand kiest er vrijwillig voor om voor een fooi op een pot geld van 500 miljoen te gaan zitten? En jij staat dan niet gek te kijken als die pot ineens leeg is?

Hans
5 jaren geleden
Reply to  Piet de Vries

eindelijk eens een verstandige opmerking die hier of op wat voor internetsite tegenkomt. Meestal een hoop wind en de rest ach laat ze, ze weten niet beter denken dat ze alles op het net kunnen zeggen zonder ook maar 1 seconde na te denken.

ik ben god!
5 jaren geleden
Reply to  Hans

Piet de Vries en Hans zijn waarschijnlijk ook uit uw donaties naar goede doelen betaald. Een beetje discussies links of rechtsom draaien in de gewenste richting. Dat beroep bestaat echt, reputation management noemen ze dat. goeie business, wordt duur betaald door bedrijven die een flater hebben geslagen. Toen ik werkloos was heb ik een tijd mensen op moeten bellen voor the fundraising company, of ze geld wilden storten voor de goede doelen die ons een contract hadden gegeven. werd er als een slaaf behandeld evenals mijn medewerkers, en zeer laag betaald. daar krijg je geen gelukkig leven van. Als je… Lees verder »

Ine
5 jaren geleden

Ik geef niks, nada aan al die goede doelen. Ik ga toch niet mee betalen aan al die abominabele salarissen van al die directeuren en managers! Pak nou eens het kankerfonds. Ze doen al meer dan 50 jaar onderzoek. Maar wat is er nu grofweg uitgekomen? Eigenlijk niks. Het enige dat de medici tot nu toe grofweg gezegd kunnen is snijden, bestralen en je vol duwen met giftige chemicaliën. O.a derivaten van mosterdgas (ja datzelfde mosterdgas waarbij ze in Irak massamoord hebben gepleegd) En er is er zelfs eentje die dezelfde werking ongeveer heeft als verfontstopper! Er hadden allang adequate… Lees verder »

Danny
5 jaren geleden

Ik geef ook niks, omdat op de belangrijkste plekken, zoals o.a. de farmaceutische industrie, de intentie er helemaal niet is om bijvoorbeeld kanker te genezen.
We praten hier over een miljardenindustrie met tienduizenden arbeidsplaatsen, die verloren zouden gaan op het moment dat kanker te genezen is.
En aangezien winst maken en groei de belangrijkste zaken zijn in de huidige economie, gaan ze zulke problemen echt niet oplossen.

rob
5 jaren geleden

Ik ben eens thuis geweest bij coen van Veenendaal, de bedenker en oprichter van alp dhu zes. De organisatie had vele miljoenen voor het kankerfonds verzameld. Hij kwam in opspraak omdat hij zich een geldbedrag zich had toegeëigend. Dat had hij niet handig gedaan, maar hij moest wel.Zijn idee was een uit de hand gelopen hobby geworden en het was een zeer groot succes. Het was een fulltime job geworden en moest zijn eigen bedrijf, baan opgeven, dus uiteindelijk kwam hij door zijn eigen geweldig idee in geldnood. Toen hij uiteindelijk geld pakte van alp dhu zes en de media… Lees verder »

Ine
5 jaren geleden
Reply to  rob

Hij moest wel? Nee, dat is echt dikke onzin! Hij jatte maar liefst 160.000 euro. En dat hij zijn baan, eigen bedrijf moest opgeven dat vind ik ook zo’n lulverhaal. Hij had toch ook taken kunnen delegeren naar andere vrijwilligers? 160.000 euro is ontzettend veel geld! Ik noem het gewoon oplichterij en profiteren van andermans ellende!

Jack
1 jaar geleden

IK reageer wat laat. Maar als ik zie hoeveel geld er van goede doelen wegegooid wordt. De grote zijn naar mijn mening allemaal zo georganiseerd dat het geld geld dat binnenkomt op een dusdanige manier worden weggesluisd dat het allemaal nèt nog legaal is. Ze hebben genoegb geld om mensen voor zich te laten werken en prachtige reclamefilmpjes te maken die weer iedereen aanspreken. Zelf verzorg ik met een kleine stichting Wheels4Africa goede en geschikte ambulances voor klinieken in Gambia en Senegal. Alles gebeurt gratis!! Ik koop alleen een goede 4wd. Toyota Land Cruiser die het werk aan kan!! en… Lees verder »

roen
1 jaar geleden

zou u het woord “negertjes er uit willen halen het is erg disrespectvol

Maikel
10 maanden geleden

En wat win je bij de postcodeloterij een koekje smakelijk