Hoeveel geld wat ingezameld is voor een goed doel gaat daadwerkelijk naar dat goede doel?

( 14 )
 • math

  De postcode-loterij heeft als goed doel de verkiezingscampagne van H. Clinton met 25 miljoen euro gedoneerd.

  Beantwoorden
 • Mirjam Reparon

  Ik kreeg vorige week ook een collectante van KWF aan de deur en was sneller klaar dan jij 😉 de collectante vroeg of ik iets over had voor het KWF en ik antwoordde “Nou, eigenlijk niet.”. Ze wenste mij een fijne avond en liep weg zonder boos te zijn of te vragen waarom ik niks wilde geven. Ik gaf voorheen wel altijd, maar toen ik erachter kwam een tijd terug van die schandalig hoge salarissen van een hoop directeuren van die goede doelen ben ik gestopt met geven. Voor mij is er qua KWF nog een andere reden en dat is dat ik mij afvraag waarom er geen alternatieve geneeswijzen zijn inmiddels ipv het nog steeds toedienen van meestal vernietigende chemo therapieën. Je zou toch denken dat ze na het ophalen van zoveel geld en jaren lang collecteren nu toch wel andere en gezondere/effectievere behandel methodes moeten hebben.. Maar blijkbaar niet. Er is zelfs aangetoond dat kinderen die chemo hebben gehad op latere leeftijd kampen met allerlei orgaan aandoeningen/beschadigingen. Daar kwam KiKa zelf mee aan mijn deur een tijd geleden en nu hadden ze weer geld nodig voor onderzoek om die chemo niet meer te hoeven geven als behandeling, maar een beter alternatief te vinden. Ik zei toen tegen die vrouw die voor KiKa aan de deur stond of ze wel eens van wiet olie had gehoord en daar al een hoop positieve resultaten mee geboekt zijn.. Maar ja, daar verdien je niet veel aan. Aan chemo wel. Het is pure handel, alles draait om geld en niet om de persoon die ziek is en deze beter te willen maken. Daar verdien je niet veel aan, aan gezonde mensen.

  Hier een interessant artikel met kort filmpje waarin een dokter uitlegd dat chemo in 97 procent vd gevallen NIET werkt en hoeveel geld er wordt verdiend aan chemo.
  http://www.enlightened-consciousness.com/berkeley-doctor-claims-people-die-from-chemotherapy-not-cancer-video/

  Beantwoorden
 • Piet de Vries

  Tja, even schrikken natuurlijk dat een directeur van een goed doel meer dan een ton verdient… Maar hoe zou je het dan willen zien? Dat iemand 40 uur per week gratis daar de boel bestuurt? Dat een clubje dat in het weekend de voetbalclub doet door de week de miljoenen van de goede doelen beheert?
  Zodra je mensen met enige kennis van zaken (financiën, politiek, aansturen) voor je wagentje wil spannen, zul je de knip moeten trekken. Mensen die per jaar een ton verdienen zijn niet exorbitant rijk: het bedrijfsleven zit er vol mee. Het is dus een keuze: of ik betaal min of meer markt conform, of ik trek wat pensionada’s aan en hoop dat ‘t goed komt…

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Zo lul je alles recht wat krom is. Marktconform… laat me niet lachen! Je moet als directeur van zo’n ‘goed’ doel een beetje handig zijn met geld verdelen onder andere elitaire ‘goede’ doelen en een beetje een rat kunnen zijn zonder geweten en zonder empathie. 4000 bruto per maand is meer dan voldoende voor zo’n iemand, vind ik al aan de hoge kant, want wat doet zo’n directeur de hele dag als ik jou vragen mag? Dat geld zou beter naar die goede doelen kunnen gaan dan naar omhooggevallen bobo’s in veel te dure maatpakken die nog nooit armoede hebben gekend of hulp nodig hebben gehad.

   Beantwoorden
   • Klaas de Vries

    Dus iemand die een beetje handig om kan gaan met geld en een rat is zonder geweten en empathie, zo iemand kiest er vrijwillig voor om voor een fooi op een pot geld van 500 miljoen te gaan zitten? En jij staat dan niet gek te kijken als die pot ineens leeg is?

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Noem anderhalve ton per jaar maar een fooi ja, voor jou is dat misschien een fooi, ik gok dat het voor 99 procent van de Nederlanders geen fooi is…

     Beantwoorden
  • Hans

   eindelijk eens een verstandige opmerking die hier of op wat voor internetsite tegenkomt. Meestal een hoop wind en de rest ach laat ze, ze weten niet beter denken dat ze alles op het net kunnen zeggen zonder ook maar 1 seconde na te denken.

   Beantwoorden
   • ik ben god!

    Piet de Vries en Hans zijn waarschijnlijk ook uit uw donaties naar goede doelen betaald. Een beetje discussies links of rechtsom draaien in de gewenste richting. Dat beroep bestaat echt, reputation management noemen ze dat. goeie business, wordt duur betaald door bedrijven die een flater hebben geslagen.

    Toen ik werkloos was heb ik een tijd mensen op moeten bellen voor the fundraising company, of ze geld wilden storten voor de goede doelen die ons een contract hadden gegeven. werd er als een slaaf behandeld evenals mijn medewerkers, en zeer laag betaald. daar krijg je geen gelukkig leven van. Als je geld naar een goed doel overmaakt sponsor je dus het moderne equivalent van slavenarbeid.

    ga er dus van uit dat er uiteindelijk zo’n 90% van het geld in heel andere handen terecht komt, en bovendien zijn het vaak de arme mensen zelf die ze benaderen. die worden als gullible gezien. vieze gladde rakkers zijn het

    Beantwoorden
 • Ine

  Ik geef niks, nada aan al die goede doelen. Ik ga toch niet mee betalen aan al die abominabele salarissen van al die directeuren en managers! Pak nou eens het kankerfonds. Ze doen al meer dan 50 jaar onderzoek. Maar wat is er nu grofweg uitgekomen?
  Eigenlijk niks. Het enige dat de medici tot nu toe grofweg gezegd kunnen is snijden, bestralen en je vol duwen met giftige chemicaliën. O.a derivaten van mosterdgas (ja datzelfde mosterdgas waarbij ze in Irak massamoord hebben gepleegd) En er is er zelfs eentje die dezelfde werking ongeveer heeft als verfontstopper! Er hadden allang adequate medicijnen moeten zijn tegen kanker. Die zijn er ook maar de farmaceutische industrie wil niet dat we dat weten anders verdienen ze minder. Het draait dus (zoals altijd) weer om geld! Ik heb maar één goed doel en dat is mijn gezin en mijn familie.

  Beantwoorden
 • Danny

  Ik geef ook niks, omdat op de belangrijkste plekken, zoals o.a. de farmaceutische industrie, de intentie er helemaal niet is om bijvoorbeeld kanker te genezen.
  We praten hier over een miljardenindustrie met tienduizenden arbeidsplaatsen, die verloren zouden gaan op het moment dat kanker te genezen is.
  En aangezien winst maken en groei de belangrijkste zaken zijn in de huidige economie, gaan ze zulke problemen echt niet oplossen.

  Beantwoorden
 • rob

  Ik ben eens thuis geweest bij coen van Veenendaal, de bedenker en oprichter van alp dhu zes. De organisatie had vele miljoenen voor het kankerfonds verzameld. Hij kwam in opspraak omdat hij zich een geldbedrag zich had toegeëigend. Dat had hij niet handig gedaan, maar hij moest wel.Zijn idee was een uit de hand gelopen hobby geworden en het was een zeer groot succes. Het was een fulltime job geworden en moest zijn eigen bedrijf, baan opgeven, dus uiteindelijk kwam hij door zijn eigen geweldig idee in geldnood. Toen hij uiteindelijk geld pakte van alp dhu zes en de media er achter kwam werd hij helemaal afgemaakt. Zelfs het kankerfonds, dat door zijn idee vele en vele miljoenen casseerde liet hem helemaal vallen. Wat een rotzakken, om deze reden doneer ik ook niets aan dit fonds. Coen heeft gelukig het hart op de goede plaats zitten.Hij vertelde me ook hoe al deze onderzoekscentra slecht met elkaar communiceerden. Eerst moest er een publicatie geddaan worden om geld te incasseren, dat kon jaren duren. Een ander ondezoekscentra zou een er moord over hebben om die data te kunnen verkrijgen, zodat ze een grote sprong vooruit konden doen met hun onderzoek om de puzzelstukken tegen kanker te kunnen op te lossen. Hij vertelde dat hij bezig was met een organisatie om al die knappen koppen in de onderzoekcentra met elkaar te laten communiceren zodat de een weet wat de andere doet .Er schijnt ook al slimme software aanwezig te zijn waarhij al de resultaten van de onderzoeken gebundeld worden zodat alle kennis op een steeds hoger plan getild kan worden. Dit met doel uiteindelijk een remedie tegen kanker te hebben.

  Beantwoorden
  • Ine

   Hij moest wel? Nee, dat is echt dikke onzin! Hij jatte maar liefst 160.000 euro. En dat hij zijn baan, eigen bedrijf moest opgeven dat vind ik ook zo’n lulverhaal. Hij had toch ook taken kunnen delegeren naar andere vrijwilligers? 160.000 euro is ontzettend veel geld! Ik noem het gewoon oplichterij en profiteren van andermans ellende!

   Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>