Ik was maar een clown

( 25 )
 • Lucy

  Hmmm verontrustend ? Ik genoot juist altijd van je droge sarcastische humor en je nuchtere kijk op de dingen! Vind jouw artikelen in vergelijking met andere alternatieve media sites juist het minst oordelend.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Dankjewel voor je hartverwarmende en liefdevolle reactie. De positiviteit die uit je reactie straalt liet de laatste restjes aan negatieve smurrie in mijn aura smelten als sneeuw voor de zon. Stiekem was ik bang dat mijn overstap naar het licht niet goed ontvangen zou worden, maar wat voor negatieve eventuele reacties er ook komen van anderen, ik veroordeel ze in ieder geval niet. 🙂

   Beantwoorden
   • Lux

    Beste Micky, je bent de “Duisteren Trein” uitgestapt, om over te stappen op de “Licht Trein”. Blijf door reiden tot je op een nieuwe trein kunt stappen. deze trein zal een mix zijn van Licht en Duisternis. Je zal je dan weer helemaal top voelen! Het kost nu eenmaal tijd om jezelf te leren begrijpen. Je bent namelijk niet de enige ;). Ik heb zelf ook last gehad van de Duisteren kant. toen ben ik ook overgestapt. echter heb ik daar ook weer van geleerd, aangezien de lichte kant ook niet alles is (Echter heb ik van deze treinen heel veel geleerd!). Daarom de trein met de beide kanten. Liefde, Ego, Respect, en acceptatie. jezelf accepteren en houden van jezelf, maar ook naar anderen. Misschien wist je dit allemaal al? Maar ik help je graag een steentje bijdragen. Aangezien jij dit ook bij ons allen doet ;).

    Je bent nooit alleen!
    Onthoud dat goed 🙂

    Liefde voor iedereen! 😀

    Beantwoorden
 • dorit Jongsma

  Mickey niet doen dit,is dit niet het duister.
  Alles wat je schreef resoneerde met mijn gevoel en denk met zovelen die jou site lezen.Ga door met waar je mee bezig was.

  Lieve groet,
  Do.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Komt goed Do, bedankt voor je reactie!

   Beantwoorden
 • dirk

  wit / zwart er tussen is alles wat er maar is. een iedere keer zoeken naar het balans in jou eigen ik, het ik in jou zelf. ook jij Micky bent alles en niets, ofwel je bent alles. heel veel dingen heb jij al geschreven, dingen die mij raakte, maar ook dingen waar ik niets mee kon. maar dat is mij en mijn gedachte.
  die is voor een ieder anders, want een ieder is uniek. Micky als je de dingen terug lees van het geen jij geschreven hebt en ga het eens vanuit een ander oog punt bekijken. was het naar mijn beeld niet slecht, want jij wilde de mensen wakker schudden. van waarom begrijpen jullie dit nauw niet of zien jullie dit nauw niet. het toch zo eenvoudig om verder te kijken dan je neus lang is.
  liefde is vaak ook hart zijn voor je eigen maar ook voor die ander, als je dit doet uit liefde voor elkaar, om die ander ook haar of zijn ogen te openen.
  met als doel verder komen in het proces van echt leven. hoe dit is weten we nog niet, maar als we niet wakker geschud worden zullen we het ook niet weten.
  het enige dat ik weet dat er geen goed of slecht is, dat is het geen wat wij er van hebben gemaakt en door andere van hebben laten maken.

  Micky, je bent alles en niets, dat is.

  wij groeten U

  Beantwoorden
 • Harthoofd

  Hoi Micky,

  Ik lees al een tijdje de artikelen op jouw website, en ik heb de afgelopen 40 radioprogramma’s ofzo ook geluisterd. Wat mij opviel is dat je in sommige artikelen kan spreken over hoe wij als mens ons los moeten maken van alle programmering en ons zelf moeten worden. Toen ik naar je show luisterde heb ik me de eerste paar afleveringen afgevraagd of jij dat wel echt was. Toen hoorde ik je wat aan Dore vragen en wist ik het zeker. Ik schrok hiervan, iemand die zulke prachtige artikelen schreef en dan voor mijn gevoel een totaal ander persoon was die over kut spleetogen sprak en zoals je het zelf al zei vaak negatief was. Ik vind je niet zo zeer een clown, maar als je dat al was heb je vooral jezelf voor de gek gehouden.

  Prachtige inzichten Micky, wat fijn om te lezen dat je zo’n omkeer heb kunnen maken. Weet wel dat als je je nu vol in de New age licht en liefde stort je ook niet je echte zelf bent. Laat me je nog 1 vraag stellen. Wie ben jij als al het andere wegvalt?

  Als je het tot hier heb gehaald, dankjewel dat je de tijd nam om mijn reactie te lezen. Ik kijk met veel plezier uit naar nieuwe artikelen van jou.

  Veel liefde,

  Harthoofd
  11/11/16

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Bedankt voor je hartverwarmende reactie. Ook al zit Dore niet in onze studio, en kan ik haar dus tijdens de uitzending ook niets vragen, toch geloof ik je. Ik wist niet dat ik zulke uitspraken gedaan heb, die arme spleetoogjes…. heb ik echt zulke nare dingen over die spleetoogjes gezegd? Wat een schoft was ik toch ook… maar nu stuur ik al mijn licht en al mijn liefde naar dat gele continent van ze, mijn respect verdienen ze, het zal vast niet makkelijk zijn om op de wereld te moeten lopen terwijl je maar 1/3 kan zien door die spleetoogjes. Dus als ik lullig tegen ze gedaan heb dan spijt mij dat, ook spleetoogjes zijn namelijk zeer liefdevolle wezens!

   Beantwoorden
 • Seth-3

  Heftig Micky, ik herken wel een aantal zaken waarmee jij tegenaan liep (waar ik nog steeds last van heb). Ik hoop dat je nieuwe weg je veel goeds zal doen, dat anderen zullen merken van wat jouw hart te bieden heeft.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Dankjewel voor je liefdevolle reactie. Ik wist tot voor kort niet eens dat ik een hart had, en nu voel ik de warmte gloeien rondom mijn hart. Nu weet ik pas echt wat hartverwarmend qua term inhoudt!

   Beantwoorden
 • marian

  Hoi Micky,
  Ooit heb je mij geblokkeerd in het mailverkeer.
  Fijn om te lezen dat jij je kwetsbaar op kunt stellen.
  Het zal je geen windeieren leggen.
  Ik blijf je volgen.
  Heel veel succes met alles wat je in de toekomst zult gaan doen.
  Dikke knuffel van Marian

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Gek, ik heb volgens mij geen optie in mijn mailprogramma dat ik mensen kan blokkeren. Misschien was het die demonische entiteit/energie die om mij heen hing die jouw goedbedoelde mailtjes van mij weg heeft gehouden. Het zal vast vol hebben gestaan met uiterst nuttige en bruikbare informatie, daar ben ik van overtuigt na het lezen van je hartverwarmende reactie!

   Beantwoorden
 • Adriaan de Rijk

  Ik denk niet dat het aan het licht brengen van wantoestanden verkeerd is. Het moet echter met respect gebeuren en zonder te vervallen in algemeenheden Daarnaast moet je ook beseffen dat als je een probleem aan de kaak wil stellen je ook met een oplossing moet komen. Problem – Reaction – Solution zoals dat wordt genoemd maar dan in de positieve zin. Je veroorzaakt reacties bij mensen en dan doe je daar niets mee. Dit is, naar mijn mening de grootste fout die door goedwillende mensen wordt gemaakt. De kwaadwillende mensen doen dat veel beter. Ze creëren problemen om een reactie uit te lokken zodat ze oplossingen kunnen aanreiken die vooral in hun voordeel zijn zonder dat de goedwillende het door hebben. Waarom komt niemand in de alternatieve media op het idee om ditzelfde principe tegen de kwaadwillige te gebruiken. Wil je een goed voorbeeld van iemand die dit wel door heeft google dan eens Ubuntu Contributionism van Micheal Tellingen. Die snapt dit wel en die komt met interessante oplossingen. Dit kan jij ook Micky. Het is misschien iets om over na te denken en zou je site enorm kunnen opwaarderen. Verwacht er maar geen wonderen van. Problemen zijn nogal verslavend. Oplossingen vergen moed en doorzettingsvermogen. Het gros van de mensheid is nog altijd verslaafd aan problemen en wil van oplossingen niet weten. Maar hier komt langzaam maar zeker verandering in. Ik heb ditzelfde voorstel gedaan aan Martin Vrijland met zijn website Beyond the Matrix. Hij ging er over nadenken. Maar dat is ook al weer een paar maanden geleden. Ik hoop dat jij hier iets mee zou willen doen. Je zou de eerste zijn.

  Beantwoorden
  • Danny

   Zoals je eigenlijk zelf ook al aangeeft, is het daar in mijn ogen nog te vroeg voor.

   Beantwoorden
 • Nelleke

  Hoi Mickey, ik ben heel nieuwsgierig naar waar het idee vandaan kwam om engelenkaartjes te gaan trekken.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ik was ten einde raad en had genoeg van al die rollen die ik speelde. Ik had gehoord van anderen dat zij heel veel steun hadden aan de engelen en de engelenkaarten. Gelukkig vond ik ook de steun van deze engelenkaarten. Nooit verwacht, toch gekomen!

   Beantwoorden
   • Nelleke

    Dank je wel voor je antwoord, Mickey! Ik ben blij dat je niet tegen met zegt: “Dit had je kunnen lezen.” Ik heb vanavond ook een nieuw inzicht in mezelf mogen ontdekken aan de hand hiervan. Als je namelijk wel tegen me had gezegd dat ik dit had kunnen lezen, zou ik mezelf weer dom hebben gevonden en hier weer mee gaan rondlopen. Wat dan weer een rot gevoel bij mij op zou leveren. Nu dacht ik ineens bij mezelf: Ik hoef me niets aan te trekken van wat anderen van mij vinden. Ik mag met respect behandeld worden. Dit gegeven voelt goed. Er ontstaat ruimte. Mickey, voor jou alle goeds toegewenst.

    Beantwoorden
 • Sebas

  Ten eerste, respect dat je jezelf zo ‘bloot’durft te geven aan anderen.
  Schroom je niet, veel mensen hebben er last van incl. ikzelf. Soms moet ik mezelf echt weer ff wakker schoppen en met de voetjes op aarde komen. Kopje thee van de smartshop beetje zelf meditatie/nadenken en ik kom weer tot mezelf/hogere ik.

  https://www.youtube.com/channel/UCjt7bEwtlk6A6f_CiY2ZOlQ
  Infinite Waters (Diving Deep) al was je daar minder over te spreken.
  Die link heb ik je in het verleden wel eens gegeven, nou moet je niet alles voor zoete koek nemen wat hij zegt, ik ben ook geen veganist maar wees bewust met alles wat je doet is zo’n beetje zijn boodschap. In ben niet gelovig niet super spiritueel maar die gast heeft echt een paar huzarenstukjes van filmpjes waar bij mij het spreekwoordelijke kwartje viel en soms was het ook een dreun in het gezicht (spreekwoordelijk) 1x per week jas ik z’n nieuwe filmpjes ff door. Hij leert je naar jezelf kijken en je eigen ik te herontdekken en terug naar je ‘bron’ ik te gaan…
  Mijn eigen lering eruit is: Neem de dingen zoals ze zijn zonder een oordeel te vellen.

  Heatcliff van lionsground(dot)com heeft het ook wel begrepen en veranderd zijn idee/concept ook mee. (iemand die ik ook volg)
  Hij verteld gewoon het news en vraagt ook dmv van een poll “And what do you think?” informeer, (evt van meerdere hoeken) maar laat de keuze bij de luisteraar/lezer.

  Je komt er wel 😉
  Veel succes met de show en de site, ga zo door!

  Namasté

  Beantwoorden
 • Monique

  Hoi Mickey, nou leuk om de ” lichte” kant van je te ontmoeten. Aangenaam! 😉

  Beantwoorden
 • Danny

  Ik heb de column nogmaals gelezen en ik vraag me echt af wat hier aan de hand is.
  Natuurlijk, je bent veranderd, zoals je zelf claimt. Maar hoe kun je jarenlang zo overtuigd zijn van de kracht in jezelf en jezelf afzetten tegen de stromingen binnen de New Age-kerk om dan abrupt de andere kant op te gaan? Want zo voelt het na deze columns voor mij. Opgenomen worden door de lichtwerkers op facebook…Engelenkaarten trekken…

  Dan de opmerkingen omtrent jezelf:
  Deed jij altijd alsof het altijd goed met je ging? Dacht het niet.
  Wilde jij mensen entertainen en een lach op de gezichten toveren? Zo heb ik je artikelen niet gelezen.

  Ik vond je niet negatief. Ik vond je realistisch.

  En nu lijk je in mijn ogen overpositief in een wereld, die daar nog niet klaar voor is…

  Beantwoorden
 • Herma

  Hoi Micky, dat is wel een ommezwaai. Je komt nu net zo fanatisch over maar dan de andere kant op. Je houdt jezelf wel een beetje voor de gek. Zo ervaar ik het. Je maakt je weer afhankelijk….blijf zoeken…maar wel naar jezelf. En verzand niet in al die programma’s. Er is een middenweg maar blijf wel vanuit liefde leven. Liefde voor alles! Kijk naar de dingen dichtbij je. Observeer. En oordeel niet. Heel moeilijk dat oordelen los laten. Dat doe je niet zo maar even. Ik zoek al 60 jaar en alles blijft veranderen. Ook de kijk op het leven. Kijk, ervaar en verwonder je.
  Lieve groet, Herma

  Beantwoorden
  • Joost

   Wat een gelul, waarom zou je niet mogen oordelen?
   Juist dat maakt ons als mens uniek.
   Pleur op dat Sekte-geouwehoer dat je niet zou mogen oordelen.

   Beantwoorden
   • Herma

    Over Sekte geouwehoer gesproken , ik was maar een clown ,
    En over (ver)oordelen kun je nog wel een boom over opzetten.
    En waarom moet ik meteen oppleuren als je het niet met me eens bent..

    Beantwoorden
    • Joost

     Dat is mijn oordeel Herma.
     Ik word eng van al die volgende schapen die “Niet Oordelen” preken.

     Beantwoorden
 • Jouke

  Micky, waarschijnlijk is een homeopatische dosis al genoeg 😉
  https://www.youtube.com/watch?v=0Co32aQS1BU

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>