Wat is en hoe werkt de Matrix?

( 41 )
 • Jos

  Right.

  Beantwoorden
 • Lucy

  Bedankt Micky. Ga die oefening zeker proberen!

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Succes! Ben wel benieuwd naar het resultaat, als in heb je wat gedachten langs zien komen die niet van jou afkomstig waren?

   Beantwoorden
 • Seth-3

  Wat had je gesmoked Mick ?

  Beantwoorden
 • Alex

  De meeste mensen gaan liever een stapel stenen verplaatsen dan dat ze met hun innerlijke aan de slag gaan.
  Reden?
  Na het verplaatsen van de stenen is het werk klaar. Met innerlijk werk blijf je herhalen, laag na laag; dieper en dieper van binnen uit.

  Bedankt Micky voor deze sterke artikel,
  maar het is best wel moeilijk om overal doorheen te prikken….

  Beantwoorden
  • rob

   Wat een mooi artikel Micky. Het zoeken naar de waarheid of verlichting enz wordt je alleen maar moe van. Al die gedachten loops die door het hoofd gaan en wat bij nader inzien weinig op de kous hebben. Al die wetenschappers die weer een antwoord vinden op een moeilijke vraag, waarbij elk antwoord weer een nieuwe vraag oplevert. Of de leerling die bij de goeroe verlichting zoekt en steeds maar weer nieuwe belachelijke opdrachten of oefeningen krijgt totdat hij opgeeft en uiteindelijk tot de conclusie komt dat het geen zin meer heeft vragen te stellen. Wat een rust moet dat geven, geen vragen meer te hoeven stellen! Het mysterie van het leven is niet een probleem dat opgelost dient te worden, maar een realiteit dat ervaren moet worden. Zonder ervaring is er geen leven.

   Beantwoorden
 • Sebas

  Top! Een beetje een samenvatting van meerdere oudere artikelen.
  De lage (maan) Matrix staat te wankelen, er worden te veel mensen wakker denk ik.
  Dit al meekregen?
  https://www.rt.com/news/367922-eu-resolution-russian-media/
  EU Parliament approves resolution to counter Russian media ‘propaganda’
  Je reinste censuur, hoelang duurt het dan voordat Indigo Revolution of andere altenatieve mediasite’s o.a. op b.v. hoezithetnuecht.nl door een toetsingscommissie ofzo moeten?

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Hmmm… ja dat bericht heb ik meegekregen, we hebben het er gisteren in NNL nog over gehad, maar dat wist je al 🙂

   Ik zie Russische (RT) propaganda voor wat het is, nieuws met een Russisch anti-Westen sausje, propaganda dus. Maar ik zie de NOS propaganda ook voor wat het is, nieuws in een Westers anti-Rusland sausje, propaganda dus, ik zie geen verschil tussen het NOS en andere Westerse outlets en RT en andere Russische outlets. Allemaal kanten vandezelfde propaganda medaille.

   Ik ben van mening, maar dat liet ik ook al in het artikel een beetje tevoorschijn komen dat er juist steeds minder mensen echt wakker worden. Ik zie veel te veel mensen, ook binnen de ‘wakkere’ wereld, vallen in het dualistische spel wat er gespeeld wordt. Teveel alternatieve media lopen mijns inziens blind achter alles wat Poetin, Trump, Assange en Snowden zeggen aan. En dat is allemaal gecontroleerde oppositie voeren, en dat is niet echt wakker worden in mijn vocabulaire 🙂

   Beantwoorden
 • Johan

  Heerlijk de artikelen van jouw micky, Ik lees ze altijd met plezier.

  Er zweven inderdaad gedachtes die niet van mij zijn.
  Een van de zovele ervaringen, ik heb een kat ik heb met hem persoonlijk een super relatie wij hebben elkaar nooit pijn gedaan we zijn super lief voor elkaar.
  Gisteravond lag hij op mijn schoot te slapen terwijl ik achter de laptop zit op tafel te YouTuben en ineens komt de gedachten dat ik mijn kat instant plat druk tegen de tafel met mijn schoot waar die op lag te slapen.
  Een heel agressief beeld was het en heb gezegd in mind datgene op moest zouten uit mij en zo geschiede het.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Bedankt voor je reactie Johan, ook dat herken ik, zo te lezen ben je ook een beelddenker, dat ben ik ook, je wil niet weten wat voor ranzige en agressieve beelden ik ook heb zien langskomen.. herkenbaar dus, en ook herkenbaar dat als je dit door hebt en de bron van die gedachten confronteert dat het dan beetje bij beetje afneemt. Bewust bezig zijn met dit soort zaken is wat mij betreft echt essentieel in deze tijd!

   Beantwoorden
   • Elfie

    Getver, heb ik ook constant! Die rotzakken! Zal ik effe visualiseren hoe ik hun biocomputer daar op de maan in elkaar ram dan :-). Ook over dat gestook, herken ik. Bedankt voor de info, denk dat mij dat veel herrie gaat besparen!

    Beantwoorden
 • Mark

  Hoi Micky,

  Herkenbaar stuk, met name over die gedachtes is iets waar ik de afgelopen maanden enorm mee bezig ben geweest. Heb momenten gehad waarin ik me soms rot schrok van bepaalde gedachtes en even later dacht ik haha, er loopt weer iemand met me te fucken. Bijvoorbeeld over iemands uiterlijk. Was laatst bij een jongen die voor mij in de bus zat dat er een gedachte in mij zat: ‘wat een vieze lelijke dikkerd zit er voor me’. Kwam er even later achter dat dit niet mijn gedachte was.

  Bij mij ben ik er nu van bewust dat er op wordt ingespeeld om me passief te maken. Ik kom dan in een negatieve spiraal en raak gedemotiveerd.Ik ben er achter gekomen dat er een gedachtepatroon achter zit waarin ik te hoge eisen aan mezelf stel en hoe ik me ten opzichte van andere dien te gedragen. Nu doorbreek ik dit steeds meer omdat ik me meer bewust ben van m’n eigen gedachten en van de gedachten die in me worden gestopt, besef ook wel dat ik het nog vaak zat niet helemaal door heb.

  Ik ervaar dit wel als een enorme opluchting moet ik zeggen. Voel me meer mezelf en ervaar meer rust en ruimte in mijn hoofd, voel me eigenlijk meer vrij nu. Dat ze inspelen op onze zwakke plekken zal ons uiteindelijk alleen maar sterker gaan maken denk ik.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ook dat herken ik wat je daar vertelt over passief maken en die neerwaartse spiraal waar je in terecht komt. En inderdaad, “what doesn’t kill you, makes you stronger”..! Het inspelen op en het uitspelen van onze zwakke plekken, opgelopen trauma’s, mind-ego programma’s et cetera, maakt ons alleen maar sterker. En wat je zegt ervaar ik ook steeds meer en meer, hoe meer ik aan mijzelf werk des te vrijer voel ik mij.

   Bedankt voor je reactie, mooi om te lezen!

   Beantwoorden
  • Sebas

   Ik herken ook wel wat je bedoeld, mijn truukje ervoor is om constant in het achterhoofd te houden is “Wat je geeft krijg je ook weer terug”

   Met andere woorden, behandel en denk over mensen zoals jij ook wil dat je behandeld en over je gedacht word.
   Een goede filter voor mij althans om de *niet* eigen gedachten buiten de deur te houden…

   Beantwoorden
 • ex-it

  Wat zijn nou toch die sterren die zoveel kleuren flikkeren. Het zijn geen spacestations, satellieten of vliegtuigen, want ze draaiend me de sterren mee, maar ze zijn heel fel en verspringen van kleur, als een discolamp. Dat is toch niet wat een ster doet? Wat zijn dit nou voor discosterren, weet iemand dat?

  Beantwoorden
  • Tom

   Hoi ex-it,

   ik ben ook maar iemand die op youtube het een en ander oppikt, maar misschien kan dit je een beetje de goede richting op helpen: https://www.youtube.com/watch?v=AJJ_z6pwUrE

   Je kan even zoeken op water en geluidsfrequenties. Helaas weet ik er niet veel van af.

   Beantwoorden
   • Sebas

    FF google skymaps installeren op je telefoon. Er zijn 7 zichtbare planeten uit ons zonnestelsel (zon, maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, en Saturnus.) en hun eigen manen. Onder bepaalde omstandigheden kunnen daar rare effecten vanaf komen

    Als het flikkert is het over het algemeen een satelliet, lichtdeeltjes/straling van de zon botst met het aard magnetisme en kan daardoor voor rare effecten zorgen op bv. zonnepanelen en behuizing van satellieten….
    http://www.techna.nl/Techniek/Internet/satellietrommel.jpg
    Aardig zooitje daarboven, en dit zijn alleen satellieten en nog geneens ruimtepuin..

    Beantwoorden
 • Drente

  ik zie ze ook hier in drente soms meerdere tegelijk

  verbaasd me niet dat ik hier iemand zie die ze ook ziet….

  wil ok graag weten wat het is
  Grt Drente

  Beantwoorden
 • Tom

  Hoe vaak ben je er al geweest dat je zoveel over de maan weet, Micky?

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ben de tel krijt, maar zeker tientallen keren

   Beantwoorden
   • Sebas

    Ik wacht nog even tot na het vakantie’s in December.
    Is goedkoper.

    Beantwoorden
   • Bart

    Beste Micky,

    Bedoel je dat je in Drenthe bent geweest en wat ”ufo’s” hebt gezien?

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Niet bepaald. Ben wel eens in Drenthe geweest, maar heb daar geen UFOs gezien die ene keer.

     Beantwoorden
 • Ayurna

  Hey Micky,

  Erg interessant! Als je het hebt over de Kosmische matrix, dan hoort daar de “New Age” religie ook bij, toch. Je chakra- systeem, kundalini, derde oog zijn dus tools om je in deze matrix te houden? Wat denk je dan van yoga, meditatie en edelstenen? George Kavassilas heeft het ook over een artificial reality en een organic reality. In dit artikel staat ook dat onze realiteit besmet is met een virus: http://www.ellaster.nl/2016/05/05/tanaath-fractaal-virus-grote-gevolgen-leven-op-aarde/

  Btw…. hoe kan het dat er dan toch mensen ontwaken, als AI alles kan inzetten om ons te manipuleren?

  Groeten

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Klopt de chakra’s, de kundalini, het derde oog, maar ook de mind zijn tools om je op te vangen/gevangen te houden in de kosmische Matrix.

   Zoals bij zo’n beetje alles in deze wereld zijn er organische versies en synthetische versies, zo zie ik dat ook met yoga en mediteren. Je hebt gewoon yoga waar je oefeningen doet die goed voor je lichaam zijn, en je hebt yoga waar met kosmische Matrix instrumenten gewerkt wordt. Ik heb nog nooit yoga gedaan, niets voor mij, ik ben niet zo beweeglijk 😉
   Meditatie heb ik zelf ook niets mee, voor mij is goede muziek de beste meditatie. Voor anderen is mediteren wel iets wat positief kan bijdragen. Ook daar verschillende versies. Veel van die meditaties halen extern ‘licht’ naar binnen of werken met een externe krachtbron. Andere meditaties houden het bij en in jezelf. Edelstenen, bedoel je daar kristallen mee? Ik gebruik af en toe ook kristallen, voor in het water, niets mis mee, maar ook bij kristallen is er (net zoals bij alles) duister en licht. Je hebt laat maar zeggen hufterige nare kristallen, en je hebt ze die samen willen werken met de mens.

   Beantwoorden
   • Ayurna

    Bedankt voor je reactie! (Dacht dat ik een mailtje zou ontvangen als iemand zou reageren ?)
    Wat informatie betreft vind ik het steeds lastiger worden, welke artikelen zijn nog zuiver? Misschien meer bij mezelf blijven…… Daarom neem ik vaak dingen ook met een (flinke) korrel zout. Wel interessant om verschillende visies te zien, en uiteindelijk blijft datgene overeind wat resoneert met jou.
    En inderdaad, er zijn niet veel mensen wakker, echt wakker. Ben ik dan wel “echt” wakker? Tja, ik sta er in ieder geval voor open. Een ander artikel over je kosmische ego, wauw, dit is zo duidelijk in de “new age, love& light” groep aanwezig. Niet dat ik er vrij van ben….. pfff….
    We raken nooit uitgeleerd.

    ?

    Beantwoorden
   • ikke

    Ik heb ooit jaren geleden de transcendente meditatie (TM) cursus gevolgd ´grondlegger was langbaard Maharishi Mahesh Yogi´ wist ik veel 😉
    Als ik er nu op terugkijk moet ik nog steeds lachen wat betreft de initiatie die mijn TM mentor toepaste. Hij was aan t prevelen, en ik verstond er geen hol van, toen al schoten mij de tranen in de broek. Maar ja wie A zegt moet ook B zeggen.
    Maar ze maken het spannend, wat een ieder krijgt zijn eigen persoonlijke mantra en die mantra is de sleutel om in een bepaalde staat te komen, de ene meditatie ging beter dan de ander maar ok het werkte.
    Maar Micky, jij mediteert niet en yogaat niet, maar in wat voor soort staat breng jij je jezelf dan om te herinneren dit via je hartconnectie om zo antwoorden te krijgen zij het in gedachtes, plaatjes, impulsen or whatever. Thanks….

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     “Maar Micky, jij mediteert niet en yogaat niet, maar in wat voor soort staat breng jij je jezelf dan om te herinneren dit via je hartconnectie om zo antwoorden te krijgen zij het in gedachtes, plaatjes, impulsen or whatever. Thanks….”
     Mijn eigen staat. Gewoon mijzelf zijn en weten dat ik een hartconnectie heb met mijn moederplaneet, de Zon, de Melkweg, het Universum en allerlei diepere aspecten van mijzelf. Tegleijkertijd zijn we ook verbonden of kunnen we ons verbinden via ons innerlijke licht met alles en iedereen die we maar willen. Het is een kwestie van gewoon doen en op en dus in jezelf vertrouwen, aldoende leren we. Het is wel zaak om geen last van gedachten te hebben als je met wat dan ook via je innerlijke licht contact wil maken. Meer is het niet. Zelfde met beelden krijgen of zien van dingen. Het herinneren gaat ook gewoon in actieve staat, diepe meditatie heb ik niet mee, dat brengt je in een staat die niet natuurlijk is. Ik ben altijd actief bezig met gedachten die niet van mij zijn of ingestraald worden bij mij, daardoor heb ik steeds minder last van gedachtes die mij dwarszitten, en zodoende wordt het ook steeds makkelijker om contact te maken met wat dan ook. Erkennen dat een plant leeft, en vanuit je innerlijk me een plant praten bijvoorbeeld doet al wonderen. Je zal zien dat alles leeft en alles een mening heeft haha. Dat bereik je niet door stilletjes ergens te gaan mediteren, dat bereik je door actief contact te maken met een plant. Even als voorbeeld, je kan zo’n beetje alles proberen 🙂

     Beantwoorden
 • Heleen

  Dankjewel Mickey! Ik leer steeds meer van je artikelen. Soms een stap veruit, dan weer twee stappen terug. Lees ook andere sites, maar degenen die ik in het begin van dit proces las, al niet meer. Soms ben ik traag in het leren. Had een healing geboekt voor mijn zoontje vanwege zijn angst voor een aantal dingen. Het voelt niet goed, ga de afspraak annuleren. Wil niet dat hij nog meer slechte energieën binnenkrijgt via zijn chakra’s in de kosmische matrix. Maar hoe help ik hem verder? En hoe zit het met het verwijderen van de chakras waar George Kavassilas het over heeft? Hoe denk jij daarover?

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Het verwijderen van de chakra’s, daar denk ik ongeveer hetzelfde over als George met de ringbaard. Daar moet je pas mee beginnen als je daar helemaal klaar voor bent en de tijd daar rijp voor is. Veel mensen laten chakra’s verwijderen uit angst, zonder dat ze er klaar voor zijn, zonder dat ze het innerlijke harde werk hebben gedaan, dan werkt het niet, dan kunnen ze je wel vertellen dat die chakra’s weg zijn maar in de praktijk is dat niet zo.

   Leven uit angst heeft geen nut, dat werkt averechts, ik ben meer een voorstander van het stap voor stap aan en dus in onszelf werken, en dan komt vanzelf wel het moment (of niet) dat we die chakra’s bij onszelf verwijderen. Aan die chakra’s kleven allerlei kosmische contracten met allerlei wezens en energieen. Dat kan niet zomaar eenzijdig verbroken worden.

   Niet alle healings zijn slecht, maar als jij voelt dat die healing voor je zoontje slecht is dan moet je het uiteraard niet doen. Niet elke healing werkt met chakra’s en andere new age troep. Heb je jezelf al eens verdiept in holographic kinetics? Dat heb ik zelf ook een keer gedaan, er zijn in NL een aantal HK beoefenaars die officieel daartoe opgeleidt zijn.

   Beantwoorden
   • Heleen

    Dankjewel voor je uitleg! Chakra’s verwijderen is dus duidelijk nog meerdere bruggen te ver voor mij. Ik ben holographic kinetics eerder op jouw site tegen gekomen. Heb toen ook gezocht naar beoefenaars in Nederland maar kon ze niet vinden. Nu ook weer even gezocht, nog niet gelukt om wat te vinden op dat gebied.

    Beantwoorden
 • Elles

  Goed artikel. Heb me nooit zo bezig gehouden met de werking van de matrix en moet de maan- en kosmische matrix nog even laten indalen, maar wat je vertelt over die stroom gedachten dat resoneert direct, die molen van gekwetstheid en verontwaardiging over lang vervlogen zaken. Wat mij altijd verbaasde is als je daar tegen in ging verdwenen die gedachten als sneeuwvoor de zon.

  Beantwoorden
 • Elles

  @Mickey, Wat ik mij afvraag is, waar bevind je je tijdens je dromen? Volgens de Maori trad je even uit je lichaam, als ik het nog goed voor me heb.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>