Een artikel over veganisme

Abonneer
Abonneren op
41 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Gina
4 jaren geleden

Dat heb je weer eens perfect verwoord Micky!

Jos
4 jaren geleden
Gerben
4 jaren geleden

Ken mensen die veganist zijn die denken dat als een ieder dat zou doen de koeitjes kippetjes arkens etc vrolijk in de wei huppelen
Zelf eet ik ongeveer 2 á 3 X per week vlees
Doe ik omdat ik van dieren hou,
Geeft leuke discussie s met veganisten

Rob
4 jaren geleden

Ik denk dat voeding wel degelijk belangrijk is. Een arts onderzoeker in de jaren 30 vorige eeuw heeft een relatie gezien tussen voeding en de ontwikkeling van het aangezicht,Weston Price. Hij zou best wel eens gelijk hebben. Ik ben al ruim 20 jaar met dit vak bezig en ik zie dat de kaken en gebitten van de kinderen steeds slechter worden. Waarschijnlijk heeft het toch te maken met bewerkt voedsel. Ik hou me aan 3 principes( dat is maar mijn eigen mening en bevinding):1: eet je te veel, dan kom je aan ( goed als je bodybuilding gaat doen), eet… Lees verder »

paulien
1 jaar geleden
Reply to  Rob

Weston Price moet verplicht worden op alle scholen . Mits je natuurlijk een andere agenda erop na houd . vooral ook voer voor alle vega mensen .lees je wijs! prachtig mooi boek encyclopedie

rob
1 jaar geleden
Reply to  paulien

Je hebt gelijk Paulien. Ik ga nog een stap verder, elke arts en tandarts zou dit boek moeten hebben. ( ben het allebei). Een mooie zin in het boek van Weston Price: ten volle leven is luisteren naar moeder natuur. En we doen alles behalve dat, daarom gaat niet goed met de fysieke en mentale gezondheid van vele mensen. Kinderen zouden eigenlijk standaard borstvoeding moeten krijgen en wel op de juiste manier, en leren door de neus te ademen. Dit simpel gegeven geeft een goede ontwikkeling van het gezicht en luchtwegen, waar je de rest van het leven profijt van… Lees verder »

Sebas
4 jaren geleden

Ik ben zelf niet zo gek op varkensvlees, maarja verder vreet ik alles wel wat er heeft geleefd. Ik ben ook een zoon van een slager dus een goed stuk vlees kan wel wel waarderen. Ik eet niet iedere dag vlees, 4a5xpw. De vleesindustrie is in Nederland aardig duurzaam, de dieren krijgen een ‘redelijk’ goed leven zeker in vergelijking met andere landen. Een NL boer houdt echt van z’n dieren ik kom regelmatig bij boeren, de meeste worden met liefde behandeld. En ja dat pinkjes daarna op mijn bord belanden, that’s life. Die incarneerd wel weer 😛 Vegetariërs vind ik… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden

De enige manier om 100% zeker te zijn voor wat voor vlees je eet, is je eigen dieren houden, die zelf doden en opeten.
Iets wat de meesten niet zien te zitten.
En dat vind ik pas hypocriet, een ander het ‘vuile’ werk laten doen en je ‘schuld’ afkopen.
Wel eens een schaap wat je zelf hebt groot gebracht geslacht?
Eigen verantwoordelijkheid nemen is de enige poort naar vrijheid, en dan vooral wat je eigen voeding betreft.

Jos

Joost
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Ik haal mijn vlees meestal bij de keurslager. Daar is het lekker, en flink mals.
Ik denk dat je zo’n rund, varken of kip geen groter plezier kan doen dan hen in elk geval zo lekker mogelijk te bereiden ende nuttigen.
Op die manier is t allemaal uiteindelijk niet voor niets geweest.

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Joost

Mals vlees komt van jonge dieren…

Joost
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Klopt, kalfsvlees.. mmmmmmmm heerlijk. T water loopt me al in de mond.

Johan
4 jaren geleden

Exactly, its all about balancing yourself remember. En niet alleen dat, maar wat vele ook vergeten zoals micky al zei alles in dit universum is levend. Moeder aarde is het sterkst levende wezen die ik ken in dit universum. Wie als wezen ken je namelijk die onvoorwaardelijk over zijn lichaam laat lopen ongeacht wat er gebeurt op je lichaam zoals moeder aarde? Ze is vrouwelijk en is diegene die ons voed, aankleed, onderdak, bescherming geeft en niet te vergeten ze geeft vooral liefde ongeacht wie je als persoon (wezen) bent een echte ware moeder is ze voor ons onbetaalbaar wat… Lees verder »

dirk
4 jaren geleden

wij mogen geen dieren doden om te eten maar vergeten dat we wel toestemming geven om een ander mens te doden. het enige verschil is we eten ze niet op we doden ze voor plezier en het geld wat het in totaliteit op levert.
hier in staat de dieren wereld boven ons als mensen, ze nemen alleen als ze honger hebben en niet om de drang om te doden voor iets wat niet nodig is.

Sebas
4 jaren geleden
Reply to  dirk

Oh ja, dieren doden niet voor plezier? Ga eens een serie van Jane Goodall kijken. Jonge chimps (pubers) gaan op pad om andere mannetjes buiten hun groep te zoeken om te vermoorden. Niet voor woman chimp butt ofzo, gewoon voor de lol om te rellen net zoals hooligans of rivaliteit. Ik kan zo nog wel 9 dieren noemen. Orka’s bijvoorbeeld, leeuwen stokstaartjes enz.. In India bijvoorbeeld waag het niet om een koe lastig te vallen ze gaan met hooivorken achter je aan. Maar het is wel het meest gegeten vlees daar. Kijk eens hoe American Indians dieren respecteren, ze worden… Lees verder »

Sebas
4 jaren geleden

Dat gelul over vlees doet me er aan denken dat ik mijn verse lende Rollade (biefstuk) voor de kerst moet bestellen bij de echte slager. Het water loopt me nou al in de bek hmmmmmmmmm….

Ank
4 jaren geleden
Reply to  Sebas

Het soms grove taalgebruik van Mickey is funktioneel want hij is een cabaretier en die doen dat om hun boodschap goed over te laten komen. Ben jij ook een cabaretier?
Over mind-ego gesproken. Dit is dus mijn mind-ego die dit schrijft, duidelijk zat. En weet je hoe ik weet dat het mijn mind-ego is? Dan gaat mijn hart nl. sneller kloppen om mij te waarschuwen.

Jos
4 jaren geleden

Het gaat er niet zo eer om wat je doet, maar hoe je het doet….
Walk in balance.

4 jaren geleden

anderen vertellen wat ze wel en niet moeten doen. word er ondertussen zo schijtziek van. as if de wereld er beter van word als we met het vingertje wijzen….. doet me aan een bepaalde entiteit denken!!!!! Gij zult niet wijzen! haha amen en ehh smakelijk! (never mind me, zal wel een of andere demoon zijn die even de overhand heeft ;-)) o en btw, ook ik heb me er regelmatig schuldig aan gemaakt om met het vingertje te wijzen (and counting…). gezien ik dat zelf niet meer wil word ik me er steeds meer van bewust en laat ik die… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden

Als men met 1 vinger naar de ander wijst, wijst men met 3 vingers naar zichzelf…
Alles, maar dan ook alles begint bij onze Zelven.

Dus, inderdaad Michelle, doe lekker je ding, je hebt gelijk.

Herma
4 jaren geleden

Nou nou ik vind dit hele verhaal en de reacties nog al ondoordacht. Kort door de bocht. Ben het ook met Jos eens. Ik ben een geboren niet vleeseter. Kreeg het er als kind niet door. Gelukkig mocht het, geen vlees, toen ik ouder werd. Je wordt er niet doodziek van, zoals ze vroeger beweerden. Maar ik vind wel dat het een beetje minder kan. De Hype van superfoods evenzo. Het gooien met al die ariër benamingen is lachwekkend. Ben wel een bio eter. Uit eigen tuin zoveel mogelijk. Je proeft en ziet het verschil met de supermarkt. Dat wij… Lees verder »

Jouke
4 jaren geleden
Reply to  Herma

Helemaal met je eens Herma 😉

Kim Verhoef
4 jaren geleden

Hm… ik kwam op deze site terecht door een artikel over Ronald Bernard. Verder lezend hier krijg ik steeds meer een naar gevoel… klimaatopwarming-ontkenners, PvdD haters, vleeseters, dus bijdragers aan de grote misdadige bio-industrie waar dag in dag uit een holocoast plaats vindt door de slachting van miljoenen onschuldige dieren die zichzelf niet kunnen verdedigen…
Ik ben weg hier.

Joost
4 jaren geleden
Reply to  Kim Verhoef

Dag Kimmie?
We gaan er voor het gemak maar van uit dat we geen rekening met je hoeven houden bij de “Grote NNL Kiloknaller Barbecue” he?

A
2 jaren geleden

Wat een akelig stuk… om deze harde woorden te lezen. .Toch met vooroordelen over veganisten of wat voor vorm van bedachtzaamheid dan ook. Ieder zijn recht op mening natuurlijk, maar dit is best pijnlijk.
Micky, een beetje compassie kan toch geen kwaad
U lijkt wel voorstander te zijn .

Michelle S.
2 jaren geleden

Oh, jeetje toch.! What a slap in my face. Na het lezen van dit artikel, was ik zo boos op mezelf. Dat ik zo spirtueel arrogant deed. Ik was ook nog eens verdrietig, omdat ik niet boos wou zijn op mezelf. Maar dat heeft uiteindelijk niet zo lang geduurd. Maanden (jaren?) later is er nog steeds acceptatie en dankbaarheid. Acceptatie dat als ik niet oplet, ik wel eens voor doet alsof ik het beter weet. Dankbaar dat ik de waarheid weet: veganisme is een programma. Na heel lang twijfelen (en na jaren je website te bezoeken), heb ik eens besloten,… Lees verder »

Michelle S.
3 maanden geleden
Reply to  Michelle S.

We zijn ondertss 2021 en mensen raken meer en meer BEZETEN door Veganisme. Dus kom ik terug op dit artikel zodat er een paar veganisten dit kunnen lezen. Heb je een Guild Complex? Als je dit niet door hebt, dan is kijken naar vermoorde dieren heel moeilijk. En hoe meer je naar zo’n soort fimpjes kijkt, hoe groter je Guild Complex word. Zodra je aan je Guilt Complex werkt, raken zulke video’s je niet meer! Heb je last van Hero Complex? Dan begrijp ik maar al te goed waarom veganisme perfect voor jou is. Je kan namelijk je helden kostuum… Lees verder »

Dirk
2 jaren geleden

Hey Micky, Wat goed dat er nu ook zo wat oudere artikelen random verschijnen op je site. Dit artikel had ik nog nooit gelezen, maar ik heb er duimen en vingers van afgelikt. Ik hou van eten, ik eet graag en goed en heb er zelfs mn beroep van gemaakt. Sinds 2016 toen je dit artikel schreef is er nog niks veranderd, integendeel. Mensen worden er enkel radicaler. Ook in de voeding heerst het extremisme In de vorm van vegetarische/vegatrieste geloof. Mijn filosofie is: wees dankbaar voor wat er op je bord komt en neem wat je nodig hebt en… Lees verder »

Dirk
2 jaren geleden

Een McDo’tje als de avond ervoor een beetje pittig qua alcohol was kan behoorlijk smaken. Uiteraard met spijt nadien.

Kwam gisteren op Joetjoep toevallig een filmpje tegen waarin George Kav. verweten werd geen veganist te zijn…. Mag je als ‘wakkere’ mens dan ècht enkel rode bietensap drinkend met een jogamatje rondlopen?

rob
2 jaren geleden

Dag Micky,
zijn ergste bedreigingen en scheldpartijen die je helaas ontvangt juist van die “vredelievende”veganisten? Trouwens Adolf Hitler, Himmler en de Nazi’s in het algemeen hadden iets met dit veganisme, ze voelen zich zuiver en superieur daardoor. Nationalistisch veganisme is ook weer zo’n actuele beweging, geeft dus aan hoe zot ze in hun kunnen zijn, mogelijk door gebrek aan vitaminen en de noodzakelijke vetten die ons lichaam nu eenmaal nodig heeft.

Elles
2 jaren geleden

Als kind lustte ik geen herkenbaar stukje vlees. Volgens mijn ouders wilde ik geen vlees omdat zij verteld hadden dat het van een dood dier kwam. Ben er daarom misschien ook niet zo gek op, al eten we wel kippenworstjes en vis. Heb altijd moeite gehad met wereldverbeteraars die zich zelf o zo geweldig vinden als veganist. Wat mij wel opvalt is dat sommige veganisten last krijgen van dwangneuroses, omdat je alle dierlijke producten dus ook kaas, eieren enz moet laten staan, dat lijdt tot stress, doe ik het wel goed, Oh wat heb ik trek in …… maar ik… Lees verder »

Elles
2 jaren geleden

@Micky, Ben gelijk mijn planten boven maar water gaan geven, kleine moeite groot plezier, de stakkertjes heb ik soms wel te kort gedaan.

paulien
1 jaar geleden

Groente kavels waar men bio op teelt ,word vele malen meer besproeit en een groot product z.g in de biologische gewas beschermingsmiddelen is , nicotine .Daarnaast staan er ook GEEN bio kavels , dus word daar. gewoon ook de boel vergiftigt Vertel dit uit ervaring. Ook zo met vlees die je via de grootgrutters koopt .

Dennis
3 maanden geleden

“Ik hoop dat de brief van de week schrijfster en de rest van de veganisten die mij regelmatig lastig vallen met hun geloofsovertuigingen nu eindelijk gelukkig zijn dat ik dan eindelijk een artikel heb geschreven over hoe fantastisch goed veganisten zijn.” LMFAO 🙂

Nicole
2 maanden geleden

Fijn artikel omdat ik hier – in mezelf – over worstelde. Heb dus alle reacties gelezen en ik hoop het goede te behouden. Vooral dat ik meer bewust ben van mijn voedingkeuze, dat was ik al door mijn zus die al heel jong een stoma kreeg, en alle ellende die daar bij komt kijken. Bewust en dankbaar zijn vind ik een goede optie. Verder ben ik geen echte vleeseter. Ik krijg het niet goed weggeslikt maar eigen gemaakte kippensoep 😊 😋 dus nogmaals een fijn artikel dat ik meeneem in mijn innerlijk proces. 🌹

Last edited 2 maanden geleden by Nicole