Een artikel over veganisme

( 33 )
 • Gina

  Dat heb je weer eens perfect verwoord Micky!

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Dat is een ding wat zeker is!

   Beantwoorden
 • Gerben

  Ken mensen die veganist zijn die denken dat als een ieder dat zou doen de koeitjes kippetjes arkens etc vrolijk in de wei huppelen
  Zelf eet ik ongeveer 2 á 3 X per week vlees
  Doe ik omdat ik van dieren hou,
  Geeft leuke discussie s met veganisten

  Beantwoorden
 • Rob

  Ik denk dat voeding wel degelijk belangrijk is. Een arts onderzoeker in de jaren 30 vorige eeuw heeft een relatie gezien tussen voeding en de ontwikkeling van het aangezicht,Weston Price. Hij zou best wel eens gelijk hebben. Ik ben al ruim 20 jaar met dit vak bezig en ik zie dat de kaken en gebitten van de kinderen steeds slechter worden. Waarschijnlijk heeft het toch te maken met bewerkt voedsel. Ik hou me aan 3 principes( dat is maar mijn eigen mening en bevinding):1: eet je te veel, dan kom je aan ( goed als je bodybuilding gaat doen), eet je te weinig dan val je af:2: eet gevarieerd ( vlees is niets mis mee)3:eet onbewerkt.Dat laatste is erg moeilijk. Je bent wat je eet. Stel dat dit meer geld gaat kosten, je zult het later terug verdienen aan betere gezondheid denk ik en je lichaam is toch je belangrijkste tool in deze realiteit. Micky heeft wel gelijk, als te veel gaat focussen op een ding en je gaat het overdrijven of geforceerd doen kan dit weer tot een soort religie of denkbeeld vormen. Vooral als je anderen tot je gelijk probeert te overtuigen is dat best wel arrogant.

  Beantwoorden
 • Sebas

  Ik ben zelf niet zo gek op varkensvlees, maarja verder vreet ik alles wel wat er heeft geleefd. Ik ben ook een zoon van een slager dus een goed stuk vlees kan wel wel waarderen. Ik eet niet iedere dag vlees, 4a5xpw.
  De vleesindustrie is in Nederland aardig duurzaam, de dieren krijgen een ‘redelijk’ goed leven zeker in vergelijking met andere landen. Een NL boer houdt echt van z’n dieren ik kom regelmatig bij boeren, de meeste worden met liefde behandeld.
  En ja dat pinkjes daarna op mijn bord belanden, that’s life. Die incarneerd wel weer 😛 Vegetariërs vind ik hypocriet, de complete dieren wereld vreet mekaar ook op!

  Vlees met weinig hormonen, de dieren hebben een gevarieerd dieet en een goed leven hebben gehad smaakt het vlees ook gewoon beter…
  AH bijv. haalt vlees uit Afrika van een specifieke ‘goedkope’ koe wat in de diepvries hoogbouw na lange tijd niet verkleurd. En na 6mnd gaan deze vanuit een diepvries hoogbouw deze kant op met 1 of andere Poolse trucker.

  Koop vlees bij een echte slager in de winkel op de markt of een super met een slager die z’n eigen inkoop doet buiten de DC’s om. Duurzaam en veel lekkerder…
  Eieren bv haal ik bij de scharrelboer die een soort van Febo automaat buiten heeft waar je 24/7 eieren kan trekken. Je proeft echt het verschil met uit de supermarkt. Als iemand veganist wil zijn best joh! Maar dring het anderen niet op, en dat doet die groep wel vaak. Net Jehova’s….

  Beantwoorden
 • Jos

  De enige manier om 100% zeker te zijn voor wat voor vlees je eet, is je eigen dieren houden, die zelf doden en opeten.
  Iets wat de meesten niet zien te zitten.
  En dat vind ik pas hypocriet, een ander het ‘vuile’ werk laten doen en je ‘schuld’ afkopen.
  Wel eens een schaap wat je zelf hebt groot gebracht geslacht?
  Eigen verantwoordelijkheid nemen is de enige poort naar vrijheid, en dan vooral wat je eigen voeding betreft.

  Jos

  Beantwoorden
  • Joost

   Ik haal mijn vlees meestal bij de keurslager. Daar is het lekker, en flink mals.
   Ik denk dat je zo’n rund, varken of kip geen groter plezier kan doen dan hen in elk geval zo lekker mogelijk te bereiden ende nuttigen.
   Op die manier is t allemaal uiteindelijk niet voor niets geweest.

   Beantwoorden
   • Jos

    Mals vlees komt van jonge dieren…

    Beantwoorden
    • Joost

     Klopt, kalfsvlees.. mmmmmmmm heerlijk. T water loopt me al in de mond.

     Beantwoorden
 • Johan

  Exactly, its all about balancing yourself remember.

  En niet alleen dat, maar wat vele ook vergeten zoals micky al zei alles in dit universum is levend.

  Moeder aarde is het sterkst levende wezen die ik ken in dit universum.
  Wie als wezen ken je namelijk die onvoorwaardelijk over zijn lichaam laat lopen ongeacht wat er gebeurt op je lichaam zoals moeder aarde?

  Ze is vrouwelijk en is diegene die ons voed, aankleed, onderdak, bescherming geeft en niet te vergeten ze geeft vooral liefde ongeacht wie je als persoon (wezen) bent een echte ware moeder is ze voor ons onbetaalbaar wat een schat is zij.

  En dat mogen we best vaker gaan waarderen en dankbaar voor zijn dat zij best vrij alles aan ons onvoorwaardelijk ook nog eens voor onze spirituele arrogante mind egos.

  Bedank haar in alles wat je van haar krijgt. Waardeer, respecteer haar hoe ze is.
  En zo doe ik dat ook voor Vader zon die mij warmte en licht geeft en het Universum mijn eigen hogere levende unieke bron. Balanceren…..

  Beantwoorden
 • dirk

  wij mogen geen dieren doden om te eten maar vergeten dat we wel toestemming geven om een ander mens te doden. het enige verschil is we eten ze niet op we doden ze voor plezier en het geld wat het in totaliteit op levert.
  hier in staat de dieren wereld boven ons als mensen, ze nemen alleen als ze honger hebben en niet om de drang om te doden voor iets wat niet nodig is.

  Beantwoorden
  • Sebas

   Oh ja, dieren doden niet voor plezier? Ga eens een serie van Jane Goodall kijken.
   Jonge chimps (pubers) gaan op pad om andere mannetjes buiten hun groep te zoeken om te vermoorden. Niet voor woman chimp butt ofzo, gewoon voor de lol om te rellen net zoals hooligans of rivaliteit. Ik kan zo nog wel 9 dieren noemen. Orka’s bijvoorbeeld, leeuwen stokstaartjes enz..
   In India bijvoorbeeld waag het niet om een koe lastig te vallen ze gaan met hooivorken achter je aan. Maar het is wel het meest gegeten vlees daar. Kijk eens hoe American Indians dieren respecteren, ze worden geëerd en gegeten. Enkel nemen wat je nodig hebt. Dat is respect met en voor de natuur…

   Beantwoorden
 • Sebas

  Dat gelul over vlees doet me er aan denken dat ik mijn verse lende Rollade (biefstuk) voor de kerst moet bestellen bij de echte slager. Het water loopt me nou al in de bek hmmmmmmmmm….

  Beantwoorden
  • Ank

   Het soms grove taalgebruik van Mickey is funktioneel want hij is een cabaretier en die doen dat om hun boodschap goed over te laten komen. Ben jij ook een cabaretier?
   Over mind-ego gesproken. Dit is dus mijn mind-ego die dit schrijft, duidelijk zat. En weet je hoe ik weet dat het mijn mind-ego is? Dan gaat mijn hart nl. sneller kloppen om mij te waarschuwen.

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Dankjewel Ank, eindelijk erkenning als cabaretier! 🙂

    Alleen doelde Sebas in zijn reactie volgens mij niet op mij of mijn taalgebruik, maar heeft hij gewoon zin in lendebiefstukrollade, ik neem tenminste aan dat hij als vrachtwagenchauffeur wel tegen een bepaald soort taalgebruik kan 🙂

    Beantwoorden
 • Jos

  Het gaat er niet zo eer om wat je doet, maar hoe je het doet….
  Walk in balance.

  Beantwoorden
 • MichellevL

  anderen vertellen wat ze wel en niet moeten doen. word er ondertussen zo schijtziek van.
  as if de wereld er beter van word als we met het vingertje wijzen…..
  doet me aan een bepaalde entiteit denken!!!!! Gij zult niet wijzen! haha
  amen en ehh smakelijk!

  (never mind me, zal wel een of andere demoon zijn die even de overhand heeft ;-))
  o en btw, ook ik heb me er regelmatig schuldig aan gemaakt om met het vingertje te wijzen (and counting…). gezien ik dat zelf niet meer wil word ik me er steeds meer van bewust en laat ik die nare trek los.

  dus, doe lekker je ding

  Beantwoorden
 • Jos

  Als men met 1 vinger naar de ander wijst, wijst men met 3 vingers naar zichzelf…
  Alles, maar dan ook alles begint bij onze Zelven.

  Dus, inderdaad Michelle, doe lekker je ding, je hebt gelijk.

  Beantwoorden
 • Herma

  Nou nou ik vind dit hele verhaal en de reacties nog al ondoordacht. Kort door de bocht. Ben het ook met Jos eens. Ik ben een geboren niet vleeseter. Kreeg het er als kind niet door. Gelukkig mocht het, geen vlees, toen ik ouder werd. Je wordt er niet doodziek van, zoals ze vroeger beweerden.
  Maar ik vind wel dat het een beetje minder kan. De Hype van superfoods evenzo. Het gooien met al die ariër benamingen is lachwekkend. Ben wel een bio eter. Uit eigen tuin zoveel mogelijk. Je proeft en ziet het verschil met de supermarkt. Dat wij zoveel mogelijk dieren fokken is walgelijk. Omdat het niet nodig is. De voedingsindustrie bepaald wat wij eten. Daar moeten we eens over nadenken. 80% van wat er in de super te koop is heb je niet nodig. Net zo als de farmaceutische industrie. Maar goed dit zullen wel geen items zijn die jullie interressant vinden 🙂 gr.Herma

  Beantwoorden
 • Kim Verhoef

  Hm… ik kwam op deze site terecht door een artikel over Ronald Bernard. Verder lezend hier krijg ik steeds meer een naar gevoel… klimaatopwarming-ontkenners, PvdD haters, vleeseters, dus bijdragers aan de grote misdadige bio-industrie waar dag in dag uit een holocoast plaats vindt door de slachting van miljoenen onschuldige dieren die zichzelf niet kunnen verdedigen…
  Ik ben weg hier.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Mind control werkt

   Beantwoorden
  • Joost

   Dag Kimmie?
   We gaan er voor het gemak maar van uit dat we geen rekening met je hoeven houden bij de “Grote NNL Kiloknaller Barbecue” he?

   Beantwoorden
 • A

  Wat een akelig stuk… om deze harde woorden te lezen. .Toch met vooroordelen over veganisten of wat voor vorm van bedachtzaamheid dan ook. Ieder zijn recht op mening natuurlijk, maar dit is best pijnlijk.
  Micky, een beetje compassie kan toch geen kwaad
  U lijkt wel voorstander te zijn .

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Geconfronteerd worden met je mind-ego programmeringen is inderdaad pijnlijk. Harde woorden zijn soms nodig om je wakker te schudden. Geen dank daarvoor, ik doe dat namelijk graag vanuit compassie! 🙂

   Als jij getriggerd wordt door wat iemand schrijft, dan zegt dat namelijk iets over jou, niet over de boodschapper. Er is dus werk aan de interne winkel voor je, tenminste… zo pak ik dat al jaren aan, als iets wat iemand zegt of schrijft mij triggert dan ga ik in mijzelf ten rade, in plaats van dat ik dat getriggerd zijn projecteer op een ander.

   Zo zou je het ook kunnen benaderen, hoeft niet, maar zal je uiteindelijk wel verder helpen in het bewustwording proces.
   Succes!!

   Beantwoorden
 • Michelle S.

  Oh, jeetje toch.! What a slap in my face. Na het lezen van dit artikel, was ik zo boos op mezelf. Dat ik zo spirtueel arrogant deed. Ik was ook nog eens verdrietig, omdat ik niet boos wou zijn op mezelf. Maar dat heeft uiteindelijk niet zo lang geduurd. Maanden (jaren?) later is er nog steeds acceptatie en dankbaarheid. Acceptatie dat als ik niet oplet, ik wel eens voor doet alsof ik het beter weet. Dankbaar dat ik de waarheid weet: veganisme is een programma. Na heel lang twijfelen (en na jaren je website te bezoeken), heb ik eens besloten, een commentaar te zetten. Dus dank je, Micky!

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Bedankt voor je reactie en je openhartigheid en het eerlijk naar jezelf kijken Michelle, daar herken je de ware innerlijke strijdster aan, respect!

   Beantwoorden
 • Dirk

  Hey Micky,

  Wat goed dat er nu ook zo wat oudere artikelen random verschijnen op je site.

  Dit artikel had ik nog nooit gelezen, maar ik heb er duimen en vingers van afgelikt.

  Ik hou van eten, ik eet graag en goed en heb er zelfs mn beroep van gemaakt.

  Sinds 2016 toen je dit artikel schreef is er nog niks veranderd, integendeel. Mensen worden er enkel radicaler. Ook in de voeding heerst het extremisme In de vorm van vegetarische/vegatrieste geloof.

  Mijn filosofie is: wees dankbaar voor wat er op je bord komt en neem wat je nodig hebt en geniet er liefst dan ook nog van. Ik ga zelfs zo ver dat ik wat een klant in z’n bord laat liggen netjes inpak en ongevraagd meegeef. De verbaasde blikken die je dan krijgt… ook van vegetariërs. Veganisten gooi ik buiten

  Kunnen we verder de gigantische oppervlakten oerwoud die gekapt worden voor sojaplantages ook nog ontkennen? Tofu, sojamelk, etc vragen gigantisch veel bewerkingen vooraleer ze voor consumptie geschikt zijn. Daarom beoordeel ik wat op mijn bord komt op basis van het aantal stappen dat het heeft ondergaan als het er ligt. Less is absoluut more.

  En wat met de ecologische voetafdruk van de productie van voedingssupplementen die veganisten nodig hebben om gewoon enkel al overeind te blijven staan?

  Zoals Jos ooit hierboven zei: walk in balance

  Amen

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Werk jij bij de McDonalds Dirk? Geef je de koude paratjes en afgekloven Big Mac’s mee in een zakje aan de klanten? Just kidding… 😉

   Ben het uiteraard geheel met je eens, ik bedank het voedsel wat ik nuttig zoveel bewust mogelijk. Niet altijd, ik doe ook nog vaak dingen onbewust, maar wel steeds vaker naarmate ik meer bewust wordt van het leven en het rollenspel wat wij en ook de dieren, planten en alles wat leeft met elkaar spelen hier op Aarde.

   Beantwoorden
   • Dirk

    Een McDo’tje als de avond ervoor een beetje pittig qua alcohol was kan behoorlijk smaken. Uiteraard met spijt nadien.

    Kwam gisteren op Joetjoep toevallig een filmpje tegen waarin George Kav. verweten werd geen veganist te zijn…. Mag je als ‘wakkere’ mens dan ècht enkel rode bietensap drinkend met een jogamatje rondlopen?

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Het is een zwaar spiritueel/kosmisch mind-ego programma dat veganisme. Naar aanleiding van dit artikel heb ik de meeste bedreigingen en andere scheldpartijen van zogenaamd wakkere mensen in mijn mailbox gehad. En dat vind ik grappig. Want dat zijn allemaal zogenaamd positieve licht en liefde ridders die niet meer meedoen (volgens eigen zeggen) aan mijn negatieve gewauwel over hun mind-ego programma’s 🙂
     Inderdaad, wortelsapjes, yogamatjes, met z’n allen mediteren voor wereldvrede, en vooral neerkijken op alles en iedereen die niet zo gek in de kop is als zij… en ondertussen wel biefstuk en gehaktballen eten van sojabonen, omdat ze geen afstand kunnen doen van biefstuk, schnitzels en gehaktballen. Wat goed uitkomt, want door dat overmatig sojagebruik en een ernstig gebrek aan allerlei vitamines sterven ze namelijk vrij snel uit 😉

     Beantwoorden
 • rob

  Dag Micky,
  zijn ergste bedreigingen en scheldpartijen die je helaas ontvangt juist van die “vredelievende”veganisten? Trouwens Adolf Hitler, Himmler en de Nazi’s in het algemeen hadden iets met dit veganisme, ze voelen zich zuiver en superieur daardoor. Nationalistisch veganisme is ook weer zo’n actuele beweging, geeft dus aan hoe zot ze in hun kunnen zijn, mogelijk door gebrek aan vitaminen en de noodzakelijke vetten die ons lichaam nu eenmaal nodig heeft.

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>