Mijn religie/mind-ego programma is beter dan jouw religie/mind-ego programma

( 22 )
 • Harthoofd

  Hey Mickey,

  Zat toevallig gister wat van Ryan cropper te kijken over belief systems, en je lijkt er met dit artikel op aan te sluiten wat ik weer bijzonder toevallig vind 🙂

  Wat betreft biologisch eten begrijp ik helemaal waar jij vandaan komt, maar denk ik dat veel mensen een verdraaid beeld hebben van wat dat inhoud. Ik volg sinds een aantal maanden een biologisch dynamische opleiding en ik wil graag delen dat de kwaliteit van ons eten wel degelijk invloed heeft. Wat we aan mind control kunnen doen weet ik niet precies ( volgens max spiers volgens mij granen schrappen ofzo?). Anyways je hoeft natuurlijk geen boerderij te hebben maar met liefde en aandacht eten telen of bereiden komt op hetzelfde neer. In mijn ervaring brengt het mensen meer samen en krijgen we een diepere band met moeder natuur. Voor mij is dit een ontzettend gave opleiding om het 3d te kunnen ervaren. Ik ben wel benieuwd waardoor jij aan het idee komt dat biologisch onzin is. Ik weet wel dat veel mensen denken dat het afzetterij is maar zonder aannames te doen ben ik benieuwd wat mensen op deze blog hierover denken

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Bedankt voor je reactie. Ik zeg in het artikel trouwens niet dat biologisch onzin is, er zitten vast en zeker voordelen aan je eigen voedsel telen. Ik doel meer op mensen die van dat biologische eten hun alles maken en er dan een religieus programma/religie van maken, en het dan bij elk mogelijk onderwerp prediken als oplossing voor alle problemen die je maar kan bedenken. Dat mensen hun eigen groentes telen is alleen maar goed, maar ik doel meer op de extremisten die er hun religie en dus hun alles van gemaakt hebben en het bij elke gelegenheid aan anderen willen opdringen en/of vinden dat ze hun programma moeten verdedigen.

   Beantwoorden
   • Harthoofd

    Oja zeker, dat heb ik ook gemerkt. Mensen die zich ontzettend identificeren met een bepaalde opvatting en ontzettend vervelend worden.
    Wanneer iedereen werkt aan zichzelf kunnen we misschien ook een ander in z’n waarde laten…

    Ik geloof persoonlijk dat we als mens zodanig moeten groeien tot dat we alle bestaande structuren zoals de overheid en het school systeem niet meer nodig hebben of het ons kan dienen ipv andersom. Als we onze eigen voedselproductie in de hand nemen en monsters als monsanto ontgroeien we een stuk rustiger en gelukkiger kunnen worden als samen leving 🙂

    Beantwoorden
    • Danny

     @Harthoofd…Was het maar zo simpel. Je noemt twee heel kleine onderdelen van een groot geheel wat zou moeten veranderen.
     Het gaat inderdaad om het opdringen. Men moet beseffen, dat hetgeen voor jou goed is, niet automatisch ook voor een ander goed is. Ieder heeft zijn eigen weg en dat geldt op alle vlakken.

     Ik denk niet dat we de groei, zoals jij die omschrijft, bewust gaan meemaken zoals we nu als mens zijn. Hoe het wel gaat, weet ik ook niet. Het is zo wazig allemaal. Daarom voelt het voor mij goed om Micky en Dore te volgen. Zij omschrijven wat ik gedeeltelijk voel en helpen mij ontzettend verder. Daar dank ik ze voor.

     Beantwoorden
 • Ank

  Micky, schudt de boel maar eens flink door elkaar. Af en toe hebben we echt wel een schop onder de kont nodig.
  Je zegt zelf: vaak zijn we ons er niet van bewust dat we in een mind-ego programma zitten als we Onze Waarheid met hand en tand verdedigen.
  Dus als je denkt wakker geworden te zijn ( laten we de Jehova’s getuigen maar even overslaan ), ws. ergens in de vierde dimensie, dan ga je dat uitdragen. En we hebben er geen idee van hoe erg we gemanipuleerd worden, want zoals je ook vastgesteld hebt: in elk programma wat we voorgeschoteld krijgen moet zoveel waarheid zitten dat het een bepaalde groep aanspreekt. Voor elk wat wils.
  Komt nog bij dat de mind control zo uitgebreid is, en nog steeds uitgebreid wordt ivm de transhumanist agenda, dus ook via de smartdust van de aerosol sprayings, dat het bijna een wonder is als het nog iemand lukt om echt wakker te worden.

  Beantwoorden
 • Thomas

  Waar het verhaal op neer komt is dat vele ‘wakkere’ en niet ‘wakkere mensen niet op een constructieve manier communiceren. Alleen zichzelf willen horen praten terwijl anderen moeten luisteren.
  Denk dat echt wakker worden in je zelf staan is. Dat je alleen iets doet voor je zelf en niet om een ander.
  Als ieder mens totaal onafhankelijk zou worden en niks meer moet of hoeft van een ander dan zal het een stuk beter gaan.
  De mindcontrol probeert dat op alle mogelijke manieren tegen te gaan.
  Alles wat ons bezig houd of wat we willen uitzoeken wordt gepolariseerd.
  Daarom is bv.new age als soort van religie opgezet.
  Zie overigens religie los van het aannemen van bovennatuurlijke zaken.
  Religie is voor mij info die zowel leugens als waarheden kan bevatten die door priesters/ guru’s en volgers gebruikt wordt om te vertellen wat je moet geloven en hoe te leven.

  Beantwoorden
  • Jos

   Yep Thomas, de valkuil van al die moderne communicatiemiddelen en gadgets is dat de mensen niet langer meer met elkander communiceren, laat staan nog met zichzelf.
   Zitten de godganse dag tegen een elektronisch schermpje te bazelen, soort van bidden.
   Thans worden er in Duitsland de verkeerslichten in het trottoir gebouwd i.v.m. de schrikbarende stijging van het aantal verkeersslachtoffers die oversteken zonder eerst om zich heen te kijken.
   Men kijkt elkander niet meer aan maar beweegt zich met neergeslagen ogen door de wereld.
   Het enige echte biologische eten groeit naar mijn idee in de wilde natuur.
   De mensheid is er eeuwen door in leven gebleven, door 1 te zijn met de natuur om zich heen, in overgave en dankbaarheid, zonder angst.
   Het ging mis toen wij dachten de planten en dierenwereld naar onze hand te kunnen zetten, die planten en dieren uit hun oorspronkelijke wereld te halen en zodanig te misvormen dat we er uiteindelijk zelf doodziek van worden en daarmee het hele grote plan overhoop hebben gehaald.
   Maar men is blind, doof en achterlijk geworden, devolutie heeft haar intrede gedaan.
   Maar net als in onze eigen levens zullen al die dwalingen wel ergens een nut hebben, niet?
   Niets kan bestaan zonder niets, waarmee zelfs niets iets is.
   De grootste nieuwe religie is internet, volgens mij de religie met het grootste aantal aanhangers, en daar doen wij via deze site net zo hard aan mee….

   Stay Human,

   Jos.

   Beantwoorden
   • Danny

    Tja Jos…Het is toch belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er zich allemaal afspeelt in de wereld.
    Hoeveel mensen claimen nu wakker te zijn? Verandert het iets aan het grote spel? Nee. De weg er naartoe staat al vast en we gaan het sowieso meemaken. Je kunt je er dus wel tegen verzetten, maar het gaat toch zoals het gaat. Dus voor eenieder geldt…zoals je al zei… Stay Human…and stay close to yourSelf…

    Beantwoorden
    • Jos

     Wa’s da Danny? Wakker zijn?
     Ik bedoel dan, waar ligt de grens?
     Is de een wakkerder dan een ander?
     Wat of wie bepaald dat?
     Ik denk een hoop te weten, maar tref mensen die veel meer weten, ben ik dan niet wakker?
     Zo tref ik ook mensen die, in mijn optiek, weinig weten, maar zijn die voor hun gevoel van waarheid dan niet wakker?
     Wij zijn allemaal onderweg, allemaal in proces en door te stellen dat de een wakker is en de ander niet, scheid, verdeeld.
     Ieder leeft naar zijn waar-de, waar-heid, toch?

     Belangrijk op de hoogte te blijven voor wat er in de wereld speelt.
     De buitenwereld of de binnen wereld?
     Want mijn besefsvermogen is te klein om te weten wat er allemaal in de grote buitenwereld gebeurt, ik kan, en wil, dat gewoon niet allemaal bij hoeven te houden.
     Ik heb mijn handen en kop al vol genoeg aan hetgeen ik in mijn eigen be-leving om mij heen ervaar.
     En zie tevens dat ik daar zaadjes kan planten en die plantjes kan laten groeien.
     We leven allen in een tijd van transitie, het collectieve leven brokkelt af, alles begint thans bij onszelf.
     Wellicht vandaar dat sommigen niet ‘wakker’ lijken te zijn, maar alles heeft zijn moment toch?
     Bon, zomaar wat gedachtes die opkomen na het lezen van jouw reactie.
     Want een ding weet ik zeker, en dat is dat ik eigenlijk maar heel weinig weet.
     Toch meen ik behoorlijk wakker te zijn…

     Groet,
     Jos.

     Beantwoorden
     • Danny

      Jos, die vragen heb ik ook…

      Van mijn binnenwereld blijf ik op de hoogte. Of dat probeer ik althans en daar werk ik aan…
      Bij de buitenwereld heb ik het gevoel dat ik deels op de hoogte moet blijven, omdat de buitenwereld van invloed zou kunnen zijn op mijn binnenwereld.
      Mijn bevattingsvermogen is ook te klein om alles te bevatten. Daarom probeer ik op gevoel artikelen, video’s etc uit te zoeken om op de hoogte te blijven.

      In mijn eigen wereldje ben ik ook geregeld bezig met zaaien, maar dan niet op een opdringerige manier. Want als ik de laatste jaren ergens achter ben gekomen, is dat mijn waarheid niet die van een ander hoeft te zijn.

      Ik probeer te leven op gevoel, vanuit mijn hart of intuïtie of hoe je het ook noemen wilt en probeer dat ook op anderen over te brengen. Daarbij wel heel kritisch naar mezelf kijkend, want net als jij meen ik behoorlijk wakker te zijn, maar besef ik dat ik nog heel weinig weet en dat ook ik zeker niet vrij ben van mijn mind-ego.

      Wat is wakker? Voor mij persoonlijk geldt, dat ik al heel blij ben als ik mensen ontmoet die vragen stellen bij de dagelijkse gang van zaken.
      Of dat nou over de buitenwereld gaat zoals politiek, gezondheidszorg, economie etc of over hun binnenwereld zoals “waarom ben ik hier op deze Aarde”. Dan is het zaadje geplant en zijn mensen in ieder geval aan het nadenken.

      Maar hoeveel mensen hebben daar de tijd niet eens voor? Die zijn dag in dag uit de hele dag met hun gezinsleven bezig en aan het einde van de dag zijn ze kapot. Dat is nog steeds het gros en bij die mensen is het moeilijk om een zaadje te planten.
      Ze zitten zo vast in de Matrix dat ze geen ruimte hebben om “wakker” te worden…
      Ook die mensen hebben hun eigen weg en misschien wel een andere. Of een langere.
      Wie het weet, …

      Wat ik wel weet is dat ik MIJN weg heb en dat ik op de goede weg heb. Dat voel ik. Ongeacht hoe die afloopt. Dit is MIJN weg.

      Beantwoorden
 • sebas0570

  Bij het lezen van het artikel kwam spontaan de tekst van Human rag ‘N bone man.
  (Ik heb wt met mziek en teksten)
  Maybe I’m foolish
  Maybe I’m blind
  Thinking I can see through this
  And see what’s behind
  Got no way to prove it
  So maybe I’m blind
  But I’m only human after all
  I’m only human after all
  Don’t put your blame on me

  Niemand is op deze aardkloot is vrij van mind ego, inherent aan het verblijf in deze Matrix. Wie zegt dat wij de waarheid in pacht hebben?

  Im only human afterall!

  Beantwoorden
  • Danny

   Niemand is daar vrij van inderdaad.
   Ik heb MIJN waarheid in pacht. Alleen die van mij. En jij de Jouwe. Alleen die van jou…

   Beantwoorden
 • ikke

  Heey Micky,

  Liever wil ik jou of anderen niet vermoeien met allerlei YT filmpjes.
  Van kijk eens, ik heb een andere religie ontdekt dit moet je echt zien! Waar het mij omgaat is, ik heb een filmpje bekeken (zie onder link) en ik vroeg mij af of dit weer een nieuw programmaatje zou kunnen zijn zoals de platte aarde.

  https://www.youtube.com/watch?v=ObJL6aA2czo

  Warme groet…!!

  Beantwoorden
  • Thomas

   Filmpje laat mooi zien hoe door psychologische trucjes zelf de grootste onzin geloofwaardig lijkt. Gebruikmakend van waarheden, halve waarheden en leugens maar nergens echt bewijs. Dit valt inderdaad onder de platte aarde valkuil.

   Beantwoorden
 • Adje

  Leuk artikel, maar niet echt helemaal fantastisch.
  Anders hang ik straks de Indigo religie aan.

  Beantwoorden
 • Ine

  Een heel goed artikel! Mensen willen vaak hun standpunt,”waarheid”, gelijk, mening kortom geeft het beestje een naam aan anderen opdringen. Soms hebben ze het zelf niet in de gaten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me er ook wel eens schuldig aan heb gemaakt. De wereld is keihard en heden ten dage is iedereen zo ontiegelijk op zichzelf gefocust. En als mensen al een “goede daad” verrichten of meewerken aan een goed doel willen ze dat ook weten ook en kloppen zichzelf op de borst zo van: “kijk eens hoe goed ik ben!”. Het is meestal niet echt belangeloos. Wij hebben een beetje geluk gehad dat we een volkstuin hebben waar we groenten en kruiden in verbouwen. Maar ik ga dan niet zeggen dat andere mensen dat ook perse moeten hebben. Veel mensen hebben dat geluk of de mogelijkheid niet. Het belangrijkste is dat we er ontzettend veel plezier in hebben. Ik zou wel willen dat er meer liefde en naastenliefde in de wereld was. Dan zou de wereld er een stuk beter uitzien maar dat is helaas een utopie! Dus proberen we er zelf maar het beste van te maken met de mogelijkheden en onmogelijkheden die we hebben.

  Beantwoorden
 • britt

  Hahaha je hebt gelijk ja! Ik herken het bij andere en tevens maak ik mij hier ook schuldig aan…

  Ben benieuwd naar het gezicht van jou fantastische artikelen.

  Beantwoorden
 • Amilius

  Goed stuk micky.
  Ken jij de werken van Jung?
  Vast wel. Kunnen we daar wat mee? Of is het verloren tijd?

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Ik zou niet weten wie Jung is, laat staan dan ik weet wat hij of zij voor werk doet.. Als het om boeken gaat dan is de kans sowieso klein dat ik het ken, ik lees geen boeken, heel soms een audioboek

   Beantwoorden
   • Sebas36

    Dat is de basis, hoe leg ik het simpel uit? eehh ff denken, kijk naar het symbool. goed is slecht maar slecht is ook goed, mannelijk of vrouwlijk. het heeft mekaars balans nodig op kosmisch niveau. Daar is de punt voor die zorgt voor de balans.
    Dus slecht hoeft niet per definitie slecht te zijn en goed andersom ook niet. Maar het is wel 100% afhankelijk van elkaar. Goeie Marrokanen/ slechte Marokkanen. Bad greys/good greys en ga maar door..

    Beantwoorden
 • Amilius

  Terug is niet altijd achteruit
  In-vinden om het echte uitvinden.
  Is epigenetica een oplossing?
  https://youtu.be/Udlz7CMLuLQ
  Of ook een valluik?

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>