De wereld is een gekkenhuis

Abonneer
Abonneren op
74 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Danny
4 jaren geleden

Ik denk dat we op dat gebied met velen al ons best doen, maar het is wel vaak frustrerend en tijdrovend om mensen wakker te krijgen. Ieder mens vereist een andere aanpak en daarin de weg vinden is lastig.

Dus het gaat met ups en downs. Maar als je ergens in een gesprek verzeild raakt over een onderwerp, haak je toch altijd weer in en afhankelijk van de mens(en) die je tegenover je hebt krijg je er energie van of je wordt leeggezogen…

Maar we blijven doorgaan…

Benhur
4 jaren geleden

Het is inderdaad een gekkenhuis van krankzinnige rijke mafketels die de media in hun zak schijnen te hebben. De tijd voor revolutie komt er aan.
Want het is beter vrij te sterven als leven zonder vrijheid. Een vrolijke slaaf moet nog geboren worden. Misschien in de toekomst als ze de gen, eigen wil kunnen isoleren.

Benhur
4 jaren geleden

Het enigste wat je kunt doen om anderen wakker te maken is voorzichtig een zaadje te planten over wat er werkelijk in de wereld gebeurd. Vooral niet teveel ineens. Want mensen die niet over de werkelijke wereld na willen denken veroordelen snel, omdat het makkelijker is om met de grote jongens mee te lopen al is dat de weg van de leugen. Een eigen mening vormen moet geleerd worden, en ook dat die mening kan verschillen van de MSM nepnieuws of elitaire en politieke blaaskaken en de vervoeilijke BN ers die zich voor geld en zelfverheerlijking verkopen om de grootste… Lees verder »

sebas0570
4 jaren geleden

Af en toe een beetje extra bewateren en een beetje pokon, niet teveel want dat werkt niet. Daarna zie je ze vaak hun eigen weg zoeken. Als zaken zoals Facebook verdwijnen, zou dit wakker worden proces veel sneller verlopen. Een half jaar geleden heb ik FB eruit gegooit. Wat een haatzaaierij Racisme komt daar voorbij. Regelmatig heb ik en anderen toen d’r tijd meldingen van gemaakt met pvv berichten met haatzaaijerij en racisme en vol feitelijke onwaarheden. Er werd niets mee gedaan door Facebook. Kom ik in een ietwat verhitte discussie in een let op besloten! groep op FB en… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  sebas0570

In 1 van de boeken van Carlos Castaneda vertelt Don Juan aan Carlos dat hij er op een dag gewaar van zou worden dat hij mensen ziet die er zijn en mensen gaat zien die er niet zijn.
Naarmate ik ouder word meen ik dat ook waar te nemen….
Maar hoe het dan precies zit weet ik nog steeds niet.

rob
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Dat verhaal heb ik ook gehad. Heeft met dat gekke mandela effect te maken. Ook ik dacht vroeger te menen horen dat de song van Queen :We are the champions eindigd met…of the world, haha.

Ank
4 jaren geleden
Reply to  sebas0570

De half wakkeren zijn nooit wakker geweest en daarom kunnen ze terug. Als je echt wakker geworden bent kun je niet terug.

rob
4 jaren geleden
Reply to  Ank

Heb je een tip voor mij Ank? Als je dood gaat, moet je wel of niet naar het licht toe gaan?

Ank
4 jaren geleden
Reply to  rob

Ik moet lachen Danny. Ben tot nu toe alleen maar bezig geweest met wakker zijn. Ik had zo gedacht dat we niet meer aan gewoon dood gaan toekomen met die ‘op handen zijnde Transformatie van moeder aarde’ , alhoewel ik geen idee heb wat ik me daar bij voor moet stellen. Ik zie het wel. En mocht ik toch dood gaan voor die tijd, dan zal ik dat via mijn hartconnectie met diepere ZELF in alle vertrouwen doen.

Ank
4 jaren geleden
Reply to  Ank

Soory, ik bedoel Rob

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Ank

@Ank…er is dan inderdaad geen weg terug…

rob
4 jaren geleden
Reply to  sebas0570

Jeetje, kwam er echt een agent op de proppen? Oja, we leven in een controle maatschappij, was dit even vergeten

sebas0570
4 jaren geleden
Reply to  rob

Bizar, ofniet?

rob
4 jaren geleden

Ja, een procent van een groep kan de andere 99% beinvloeden. Deze een wakkere persoon kan met een sterke focus heel veel teweegbrengen.

Monique
4 jaren geleden

Ik gebruik FB vooral om mensen wakker te krijgen maar het frustreert me enorm. Ik krijg of te horen dat ik een aluhoedje ben of ik hoor gewoon helemaal niets (mensen lezen het niet) of er reageren alleen mensen die ook al wakker zijn. Ik vind het vooral frustrerend omdat alles, wat ik op FB voorbij zie komen in iedere geval, erop lijkt dat mensen hun hoofd alleen maar nog verder in hun (pardon my french) reet duwen. Soms heb ik echt het gevoel dat het geen zin heeft. Mijn broer doet het anders. Die begint (heel dapper) tijdens een… Lees verder »

Seth-3
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Gelukkig heb ik geen fb, wat een afleidingsmedium. Valt niet mee om mensen te overtuigen van de ‘waarheid’, ik ken het van een vriend vanuit zijn christelijke perspectief (zijn ‘waarheid’) die ook berichten op fb plaatst om mensen te bereiken. Maar blijkbaar zijn er veel die in een neppe (authoritaire) wereld leven, ieder zijn/haar eigen weg. Ook appart dat er een conflict ontstond met jou broer over aliens, lijkt mij niet conflictgevoelig tenzij er een bepaald geloof of feit in twijfel wordt gebracht. Ik gaat het niet eens proberen om mensen te overtuigen, omdat ik de ‘waarheid’ niet ken. Ik… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Fb heb ik een paar jaar geleden een paar maanden geprobeerd, maar ik werd helemaal gek van alle aandachtszoekers. Ik voelde de energie uit me gezogen worden. Dus weg ermee. Niks voor mij. Vaak voel ik me eenzaam in deze wereld en het geeft me echt het gevoel dat we in verschillende realiteiten leven. En dan niet op een negatieve manier eenzaam, maar er zijn maar zo weinig anderen om goed mee te kunnen praten. Ik heb geen zin om over onbenullige zaken te praten als over de pulp op tv. Eigenlijk ben ik tot de (voorlopige?) conclusie gekomen, dat… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Zolang het onder-wijs er niet in voorziet leerlingen zelfstandig te leren denken, duidelijk te communiceren, compassie te tonen en mededogen aandacht te geven, zal er, naar ik ‘vrees’ weinig veranderen.

Jos
4 jaren geleden

Hoi Micky, Ik zag de beschreven vakken eerder als toevoeging aan de leerstof.
Ik wil niemand enige schuld toebedelen, alles is zoals het is.
Ja, hoe komt het dat de een zichzelf vrij kan maken van indoctrinatie en de ander er maar niet van afkomt?
Iets wat ik mezelf al een lange tijd afvraag.
En natuurlijk kan dat net zo goed met mensen die op school zitten.
Zou dat met de ervaringen opgedaan in vorige levens te maken kunnen hebben?

Jos
4 jaren geleden

Hoi Micky, bedankt voor de uitgebreide reactie. Ik heb van kinds af aan al een aangeboren allergie tegen alles en iedereen die macht over mij denken uit te kunnen oefenen. Met als gevolg natuurlijk dat ik een moeilijk kind was. Iets waar ik zelf geen last van had, doch degenen die dachten mij met dergelijke aantijgingen lastig te moeten vallen blijkbaar wel. Tegendraads, eigen-wijs, altijd het laatste woord willen, teveel vragen stellen en de mooiste van allemaal, ik denk/dacht te veel. ”Niet zo moeilijk doen joh, jij zoekt overal iets achter etc.” je kent het wel. Maar, hoe kun je… Lees verder »

sebas0570
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Ik voelde de energie uit me gezogen worden.
conclusie gekomen, dat niet iedereen “gered” hoeft te worden.
@Danny Exact!
Misschien egoïstisch maar ik geef mijn energie liever uit aan nuttige mensen/dingen.
Ben Don quichot niet…

Ank
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Heb ervaring met alles waar je over schrijft. Als je schrijft dat je weg wilt uit het bekrompen Nederland, dan zul je alleen maar de ene bekrompen maatschappij verruilen voor de andere bekrompen maatschappij, alleen zul je je daar in het begin niet zo bewust van zijn omdat je dan zelf nog buiten die maatschappij staat. Wat betreft het al dan niet 100% wakker zijn. Je kunt alleen 100% wakker zijn als je in je hart voelt dat jij het krachtigste wezen in dit universum bent en dat je van buiten dit universum hier gekomen bent en dat je dus… Lees verder »

Ank
4 jaren geleden
Reply to  Ank

Mijn vorige reactie was een antwoord op het stukje wat Monique schreef maar het is daar niet terecht gekomen daarom lijkt het nergens op te slaan.

Ikke
4 jaren geleden

Als de wekker eenmaal is afgegaan komt men erachter dat er heel wat mis is zowel op t aardse vlak als buiten onze perceptie. Althans dat lees ik, ben zelf bezig met mijn eigen bewustzijnswording om zo de hoogst zuivere waarheid in mijzelf te zoeken. Ik vind het ook verdraaid lastig om met (niet wakkere mensen) een bepaald onderwerp aan te snijden. Maar ik heb een stukje tekst van internet geknipt en geplakt. Hij is niet van mijzelf, het is een manier van een warme aanpak. Wellicht heeft hier iemand wat aan. Warme groet…. Ik weet een Oud-Chinese verhaal die… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden

Dag Ikke,

Tsja, als er geen vraag is, dan toch een antwoord geven?
Het is al eens eerder in een andere discussie naar voren gekomen.
Socrates stelde alleen maar vragen aan zijn leerlingen, om hen aan te zetten tot denken en zo het antwoord zelf te vinden.
Als je je eigen antwoorden kunt vinden, zit je meteen op het pad van je eigen waarheid.
Ik denk dat dit een onderwerp is waar we in discussie jaren mee vooruit kunnen.

Ikke
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Hallo Jos,

Het artikel wat ik onder mijn tekst heb geplakt vindt ik persoonlijk niet zo opdringerig. In sommige situaties gebruik ik deze vorm. Ik wil namelijk geen discussies aangaan, probeer wel mensen te prikkelen om iets te onderzoeken om zo een dialoog aan te gaan. Maar zoals je al aangeeft als je in je diepere zelf kunt komen zit je op het pad van je eigen waarheid om te herinneren en weten.

Monique
4 jaren geleden

Ik snap dat FB geen goed medium is. Daar ben ik het ook helemaal mee eens. Ik vind het lastig om FB los te laten omdat ik bijna 2 jaar geleden verhuist ben van Zeeland naar Amsterdam. Alle mensen die ik ken zitten nog in Zeeland en door FB heb ik nog een beetje het gevoel van contact zeg maar. Mijn wereld is al kleiner geworden door het moederschap en als ik FB zou opgeven voel ik me helemaal eenzaam denk ik. Oh ik weet hoe dit klinkt en het is een slecht excuus hahaha, maar wel de waarheid. @Seth-3/Mickey,… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Monique, je hoeft je niet te verantwoorden waarom jij wel FB gebruikt. Dat hoef je alleen naar jezelf. Niet naar ons.
En als jij tevreden bent over de mate van gebruik en het je niet te veel energie kost, hoef je het ook niet los te laten.

Lekker doen wat voor jou goed voelt. Je berokkent niemand schade 🙂

Monique
4 jaren geleden
Reply to  Danny

🙂

Monique
4 jaren geleden

@Ank, ik voel niet elke dag dat ik het krachtigste wezen ben in dit universum. Sorry maar als ik ongesteld ben ofzo dan voel ik me het tegenovergestelde. Dat is namelijk ook wie ik ben. En dat heeft niets te maken met het feit of ik dan nog niet helemaal wakker ben. Het is goed dat jij het zo voelt maar voor mij werkt het anders. Ik leer elke dag nog wel iets bij en elke dag word ik een beetje meer wakker. Hopelijk kan ik me ooit het krachtigste wezen in het universum voelen maar vooralsnog…kan ik het helaas… Lees verder »

Monique
4 jaren geleden

En weg willen uit Nederland heeft ook te maken met het feit dat ik mijn kinderen een beter leven wil geven. Een betere toekomst met minder consumptiedrang en meer kwaliteit van leven. Meer 1 zijn met de aarde en de natuur. Naar mijn idee ga ik dat in Nederland niet verwezelijken. Ik wil hier ook niet oud worden. Maar dit is heel persoonlijk. En natuurlijk neem je jezelf overal mee naartoe maar dat betekent niet dat het een verloren zaak is om je dromen te volgen..

rob
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Dag Monique, dan moet je ergens naar de blue zones gaan. De mensen worden daar gezond oud. Goed gezond onbewerkt eten en geen stress.

Monique
4 jaren geleden

@Rob Ik moest even googlen. Ik kende het niet, the blue zones 🙂 We gaan over iets meer dan een week 3 maanden naar Nieuw Zeeland. Dit is voor mij behalve iets waar ik al heel lang heel graag naartoe wil, vooral een oriëntatie. Hij heeft daar al eerder gewoond. Dus wie weet. Alles ligt open en alles is mogelijk 🙂

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Een vriend van mij is daar 4maamden geleden naar toe verhuisd, had een startkapitaal bij elkaar verdiend met een jaar ploegendiensten te draaien. Als je niet kunt aantonen dat je voor je eigen centen hebt gezorgd, kom je er niet, clear. Ik heb sinds 4 maanden weinig meer van hem vernomen, dus het zal allemaal wel OK zijn. Hij werkt hier en daar om de knip vol te houden en heeft er de tijd van zijn leven. Ik woon zelf in het Franse land, in een klein gehucht. bevalt me hier prima, we hebben ruimte genoeg om ons heen en… Lees verder »

rob
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Jos, ook dat klinkt heel goed. Bijna zelfvoorzienend, veel natuur om je heen, geen schulden. Wat een luxe! Ik ben dit jaar een nieuwe orthodontiepraktijk begonnen. Veel schulden door investeringen en keihard werken om hoofd boven water te houden. Banken en belasting die in je nek hijgen, maar dat hoort bij het spel want ik heb een missie. Even meedoen met de waanzin van deze wereld, maar toch proberen om zo veel mogelijk mensen te helpen voor een goede gezondheid. Maar als ik 65 ben dan vertrek ik ook naar een afgelegen dorpje of natuur in the middle of nowhere… Lees verder »

Monique
4 jaren geleden
Reply to  rob

Ja het is toch krankzinnig dat je je eerst half dood moet werken voor je uberhaupt zoiets kan gaan doen? Slavernij noem ik dat, niets meer niets minder. Tegen de tijd dat je dan eindelijk echt kan gaan leven ben je bijna oud en versleten. Ik vind dat zo ziek en niet kloppen. Je noemt het een spel, misschien is het dat ook wel hoor. Maar toch klote dat je daar in zit.. Maar je klinkt positief en mensen helpen is ook wel een heel fijn gevoel.

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Ik ben uit Vernederland vertrokken toen ik 35 was Monique. Ik had een toffe baas, jofele baan en een goed salaris, maar ik was het beu om zo nog 30 (dertig!) jaar door te moeten buffelen, vooral als ik telkens aan het eind van de maand op mijn loonstrook las wat ik Niet kreeg, wat de maffia al had geroofd, zonder mijn toestemming daarvoor te vragen. En toen waren er ook al slapers die tegen mij zeiden dat ik niets te klagen had. Eh, je wordt maandelijks beroofd en je mag niet klagen want we hebben het toch zo goed?… Lees verder »

Monique
4 jaren geleden
Reply to  Jos

@Jos, ik ben het helemaal met je eens. Iedereen loopt te klagen maar niemand doet er iets aan en in je eentje mja, begin je ook niet zo heel veel. Behalve dan misschien inderdaad mensen proberen bewust te maken en een leven proberen op te bouwen zoals jij dat wilt en daarmee een middelvinger opstekend naar de overheid/belastingdienst of whatever. Ook wij hebben nu een leven die niet voor iedereen gangbaar is. We wonen in een half zelfgemaakt houten huis (door mijn vriend gebouwd) Het staat op een kraakterrein wat al tig jaren geleden gekraakt is. We stoken ook op… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Ik steek geen middelvinger op naar roverheden en trawanten, beter is ze buiten spel te zetten door niet langer naar hun pijpen te dansen en door je eigen weg te gaan. De weg naar vrijheid ontstaat door je eigen verantwoordelijkheid te nemen op alle niveau’s. Dus financieel, emotioneel, je eigen eten te verbouwen, je eigen centen te verdienen etc. Maar dan wel zoals dat voor jou goed voelt. Bv, niemand die ik ken wilt oorlog, wel? Toch betalen de meesten er aan mee, via pensioenfondsen die heftig investeren in de wapenhandel, door mee te betalen aan defensie, vandaag de dag… Lees verder »

sebas0570
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Ik ben hard aan het sparen, ik heb al een aantal zelfgemaakte 3D desing’s voor een tinyhouse gebaseert op 20 en 40 voet afzetcontainers. http://tinyurl.com/h4a4nyc Met zaken zoals een pelletkachel/allesbrander en zonneboiler zit je met zo’n woning al gauw op 90% co2 neutraal. Ik woon nu ik een duur koophuis, wel een balzaal zo groot voor 139.000. Een Tinyhouse bouw je met alle faciliteiten voor ongeveer 35.000. Minder als je zelf ook handig bent en kan klussen. Ik praat hier niet over een containerwoning ofzo http://tinyurl.com/h8hmcgb En als het niet bevalt waar je woont, Truck combi 2x20voet of een dieplader… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  sebas0570

Hoi Sebas, Goede plannen ! Ik kende de site van Tinyhouse al, staan leuke intiatieven op. Ik ga zelf tiny houses maken op caravan onderstellen. Het stikt van de caravans waar mensen vanaf willen, er zit genoeg spul in wat je kunt gebruiken in een tiny zoals de koelkast, aanrechtje etc. Scheelt weer in de kosten. En als je dezelfde afmetingen aanhoudt trek je je huisje met een wegenbelastingvrije diesel overal naar toe, heb je geen loaders nodig want wederom ben je dan afhankelijk, en transport met een dieplader kost je 2 armen en 2 benen. Voor het frame gebruik… Lees verder »

rob
4 jaren geleden
Reply to  Monique

Dag Monique. Ben Jaloers. Een assistente van mij is net terug van vakantie uit nieuw Zeeland, een trip van 5 weken. Ze is er ook al vaker naar toe geweest. Veel natuur en echte rust voor de menselijke geest. Ze kwam totaal ontspannen terug. Hopend voor haar dat ze even in die ( normale) flow blijft, en niet direct onze stess en waanzin cultuur oppakt. Heel veel succes gewenst!

Monique
4 jaren geleden
Reply to  rob

Thanx Rob :-)Ik hoop ook dat het een ontspannen reis wordt maar ik heb het vermoeden dat die 2 draken van ons wel voor de nodige wallen gaan zorgen hahaha.

Jos
4 jaren geleden
Reply to  rob

Jaloers zijn voegt niets toe, compassie echter wel….

Groet,
Jos.

Monique
4 jaren geleden

Hoi Jos, NZ werkt met een puntensysteem. Opleiding, ervaringsjaren, leeftijd, het wordt allemaal meegenomen. En inderdaad, als je een flink startkapitaal bij elkaar hebt dan word je met open armen ontvangen. Tof dat je vriend het naar zijn zin heeft daar 🙂 Ik heb niet de illusie dat, als ik ergens naartoe emigreer, ik daar ineens zielsgelukkig zal zijn en alles ineens op rolletje zal lopen. Overal loop je tegen uitdagingen aan, that’s life. Maar ik heb ook mijn voorkeur, weinig mensen en veel natuur inderdaad. Een plek waar nog niet zo moeilijk gedaan wordt door de overheid. Waar dingen… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Monique

M’n Opoe zei altijd, ”jongen, waar een wil is, is een weg” Nooit vergeten. Ik woon hier al lang en kan doen en laten waar ik zin in heb. Het is een kleine gemeenschap, waar er de nodige afstand bewaard wordt tussen elkander maar elkaar wel weet te vinden als er hulp nodig is. Laatst samen appelsap en cider gemaakt, het hooingedaan en daarna gezellig samen bunkeren en ‘wat’ drinken. Zowat alles van eigen land, prima, zoals het hoort. Dingen ruilen met elkaar, Mathieu maakt mijn auto, en is dan tevreden met een lamsbout, etc. Het is allemaal mogelijk, oma… Lees verder »

Monique
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Klinkt voor mij echt heerlijk. Wil ik ook 🙂

Wesley Brisco
4 jaren geleden

Goedenavond iedereen.

Ik wilde even iets kwijt. Moeder aarde is namelijk al iets aan het doen. Houden jullie ook ander nieuws in de gaten. Zoals zonnevlammen ed. De sneeuw in Kreta, sneeuwstormen heeft namelijk te maken dat de aarde bezig is om alle zooi eraf te mieteren wat ons niet langer dient. Net was er weer een zonnevlam gemeten van bijna een M-klasse. De realiteit gaat veranderen.

Groetjes Wesley

sebas0570
4 jaren geleden
Reply to  Wesley Brisco

Dit is niet Micky z’n ding, wel mijn hobby…. Huh? Het solar weer is het rustigste sinds jaren. Een Zonnevlam van bijna M-klasse is helemaal niets, sterker nog de zon is steeds rustiger aan het worden. We hebben al bijna 2 jaar geen stevige X-klasses meer gehad. De zon heeft qua activiteit een cyclus van zo’n 11 jaar en had in 2012 zo’n piek. https://www.poollicht.be/nl/zonneactiviteit/top-50-zonnevlammen/jaar/2017 https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_cycle Het Magentisch veld van de aarde is ook aardig stabiel, dus perfect in staat om de electromagnetische straling (EMP) van een eventuele zonnevlam af te weren. De realiteit gaat wel veranderen maar dat heeft… Lees verder »

sebas0570
4 jaren geleden

My bad, sry..

Jos
4 jaren geleden
Reply to  sebas0570

The cleansing of the mother Earth.

De oudere volkeren van Turtle Island, America, spreken er al lange tijd over.
Want wij, de kinderen, zorgen niet goed voor haar.
En ze begint er een beetje genoeg van te krijgen denk ik zo.
De Aarde kan zonder ons, de mensen, maar kunnen de mensen zonder de Aarde?

Walk in balance,

Jos.

Jos
4 jaren geleden

Nee, Micky, ze heeft inderdaad geen genoeg van haar kinderen, maar wellicht wel van de manier waarop ze met haar omgaan.

Groet.

Jos
4 jaren geleden

Klopt.
Thnx.

Jos.

Joost
4 jaren geleden

Tóch kan je iets onvoorwaardelijk lief hebben, doch tijdelijk even zat zijn. Mijn moeder hield onvoorwaardelijk van me, toch maakte ik het er als opstandige puber bij tijd en wijle naar dat ze me af en toe spuugzat was ?

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Joost

Maar nooit voor altijd, wel?

sebas0570
4 jaren geleden

Misschien heeft ze wel genoeg van ons maar de mensheid heeft niet perse de hulp van Gaia nodig om zichzelf te vernietigen. Realistisch gezien is de mensheid heel capabel in om zichzelf van de aardbodem/kaart te vegen. Een duwtje in de rug kan Gaia altijd geven natuurlijk. 😉

4 jaren geleden
Reply to  sebas0570

Misschien is ze haar grenzen aan het ontdekken en die aan het bewaken zoals een liefdevolle moeder betaamd. Just a thought….

Jos
4 jaren geleden

Natuurlijk heeft de heersende klasse methoden ontwikkeld om hun positie te behouden. Een van de belangrijkste methoden is inderdaad onderwijs. Onderwijs dat de bedoeling heeft om mensen onwaarheden te laten geloven, in de eerste plaats over wat ze zelf zijn. Zonder dat collectieve geloof in eigen inferioriteit, is het onmogelijk om over dat collectief te heersen. En zonder methoden zoals onderwijs (en politiek, media etc.) is het onmogelijk om mensen massaal onwaarheden te laten geloven. Het is dus allemaal gebaseerd op geloof. Op gedachten. De enige manier om die gedachten te corrigeren, is mensen er bewust van maken dat ze… Lees verder »

Zwaardstrijder
4 jaren geleden

Remember,

United we stand, divided we fall!

Liefs.

BOOGSCHUTTER
4 jaren geleden

Hey gasten, ik voel mij aangesproken als 1 van de wakkere en dan weer niet, het is zo moeilijk om r uit te komen want voor je t weet zit je weer in een ego-mind zuiging. Lastig hoor! Maar hoe weet je nou de link te leggen met moeder aarde en hoe gaat dat dan via t hart, is t een soort van signalen die je tegenkomt in je dagelijks bezigheden vanuit je omgeving? En heeft iedere planeet ook zo zijn eigen moeder aarde? Ach jongens ik heb zoveel vragen, ik lees zoveel de laatste tijd, hoe haal ik dat… Lees verder »

sebas0570
4 jaren geleden
Reply to  BOOGSCHUTTER

@boogschutter Ik kan enkel voor mezelf spreken maar dit is een methode die veel mensen gebruiken op vanuit je hart te leven ipv je mind. Zorg dat je relaxed/ontspannen bent, meditatie of iets dergelijks of in bad verzin maar wat. In iedergeval iets waarbij jij helemaal ontspannen bent. Probeer je levensenergie die op dat moment in je mind zit te vormen en te visualiseren. Probeer de energie naar je borstkas/ je hartchacra te verplaatsten en van daaruit te denken en te leven… Ga de natuur in met de hond ofzo, laat dat lulijzer thuis. En naar verloop van tijd voel… Lees verder »

Koning Florian
4 jaren geleden
Reply to  BOOGSCHUTTER

Te veel bezig zijn met wikken en wegen: soms is het handig om even alles op een rijtje te zetten, maar als je er in vast blijft zitten is het niet goed. Soms moet je gewoon even alles vergeten waar je over zit te denken, en gaan doen. alles laten varen en het simpel houden. lichamelijk bezig zijn. focussen op het hier en nu. het klinkt gek, maar voor mij help het om te denken aan situaties waarin mensen gewoon over mij heen gelopen hebben. hoe ze mij in mijn persoon gekwetst hebben, en dan voel ik dat ik sterker… Lees verder »

obsidiaan
4 jaren geleden

10.000 euro per Wat?

per dag
per week
per maand
per jaar
per totaal verblijf hier

ik heb werkelijkwaar geen idee.
Maar dat is logisch, ben nog niet wakker.
jullie ?

4 jaren geleden

WE LEVEN MET 7 MILJARD MENSEN op deze aarde waarvan een deel door genetische aanleg of niet aan geboren aandoeningen vatbaarder is voor geestelijk en lichamelijk kwalen in deze drukke en hectiese maatschappij waar geen plaats meer is voor zwakkere , ziekke en je dus meer verwarde personen ziet helaas .

briet
4 jaren geleden

Divide et impera