De wereld is een gekkenhuis

( 74 )
 • Danny

  Ik denk dat we op dat gebied met velen al ons best doen, maar het is wel vaak frustrerend en tijdrovend om mensen wakker te krijgen. Ieder mens vereist een andere aanpak en daarin de weg vinden is lastig.

  Dus het gaat met ups en downs. Maar als je ergens in een gesprek verzeild raakt over een onderwerp, haak je toch altijd weer in en afhankelijk van de mens(en) die je tegenover je hebt krijg je er energie van of je wordt leeggezogen…

  Maar we blijven doorgaan…

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Vooral doorgaan inderdaad, voor diegenen onder ons die net als ik zo oud zijn dat we de mini playbackshow met Henny Huisman gezien hebben die weten dat uiteraard al van jurylid Barry Stevens die hoe slecht je ook playbackte je altijd vertelde “vooral doorgaan!” 😉

   Beantwoorden
 • Benhur

  Het is inderdaad een gekkenhuis van krankzinnige rijke mafketels die de media in hun zak schijnen te hebben. De tijd voor revolutie komt er aan.
  Want het is beter vrij te sterven als leven zonder vrijheid. Een vrolijke slaaf moet nog geboren worden. Misschien in de toekomst als ze de gen, eigen wil kunnen isoleren.

  Beantwoorden
 • Benhur

  Het enigste wat je kunt doen om anderen wakker te maken is voorzichtig een zaadje te planten over wat er werkelijk in de wereld gebeurd. Vooral niet teveel ineens. Want mensen die niet over de werkelijke wereld na willen denken veroordelen snel, omdat het makkelijker is om met de grote jongens mee te lopen al is dat de weg van de leugen. Een eigen mening vormen moet geleerd worden, en ook dat die mening kan verschillen van de MSM nepnieuws of elitaire en politieke blaaskaken en de vervoeilijke BN ers die zich voor geld en zelfverheerlijking verkopen om de grootste leugens te verkondigen.

  Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Eens. Zaadjes planten is ook hetgeen ik doe, de complete waarheid vertellen heb ik in het verleden ook wel eens geprobeerd, dat werkt duidelijk niet weet ik uit ervaring. Zaadjes planten wel. En dan rustig wachten tot een van die zaadjes uitgroeit tot een mooi plantje wat een bepaalde mainstream media leugen om zeep helpt in de mind van diegene. En als er 1 schaap over de dam is dan volgen er meer, dat wil zeggen als er 1 plantje uitgekomen is dan volgen er meer, en steeds sneller ook, want eenmaal 1 grote leugen ontmaskerd dan volgen er automatisch meer, dat eerste bastion doorbreken is het lastigst, maar daarna wordt het makkelijker, want als de media over 1 onderwerp liegt dan is het niet vreemd als ze over meer onderwerpen liegen. Ik denk dat velen van ons dat zelf ook hebben meegemaakt toen we met dit proces van het wakker worden begonnen.

   Beantwoorden
   • sebas0570

    Af en toe een beetje extra bewateren en een beetje pokon, niet teveel want dat werkt niet. Daarna zie je ze vaak hun eigen weg zoeken.

    Als zaken zoals Facebook verdwijnen, zou dit wakker worden proces veel sneller verlopen. Een half jaar geleden heb ik FB eruit gegooit. Wat een haatzaaierij Racisme komt daar voorbij. Regelmatig heb ik en anderen toen d’r tijd meldingen van gemaakt met pvv berichten met haatzaaijerij en racisme en vol feitelijke onwaarheden. Er werd niets mee gedaan door Facebook. Kom ik in een ietwat verhitte discussie in een let op besloten! groep op FB en klap er even wat ECHTE waarheden met achtergrond links over Wilders. Staat de wijkagent de volgende dag voor de deur of ik mijn bericht wil aanpassen c.q. verwijderen omdat het “opruiend” zou zijn. WAAATT!!!
    Facebook Instagram enz. zijn enkel tools om mensen nog dichter op de huid te zitten met mindcontrolling nepnieuws. Oh wee als je het echte nieuws plaatst want dan komt bromsnor wel even langs.
    Deze wereld is echt f*ck*d up….

    Maar je mist nog een grote groep denk ik en dat zijn de half wakkeren die weer terug in hun cocon gedoken zijn omdat al helemaal niet beviel wat er aan de andere kant van de coulissen gebeurde en leven liever in ontwetendheid om dat ze het mentaal niet aan kunnen door het toch al zo drukke leven en vinden het wel prima zo…

    Beantwoorden
    • Jos

     In 1 van de boeken van Carlos Castaneda vertelt Don Juan aan Carlos dat hij er op een dag gewaar van zou worden dat hij mensen ziet die er zijn en mensen gaat zien die er niet zijn.
     Naarmate ik ouder word meen ik dat ook waar te nemen….
     Maar hoe het dan precies zit weet ik nog steeds niet.

     Beantwoorden
     • rob

      Dat verhaal heb ik ook gehad. Heeft met dat gekke mandela effect te maken. Ook ik dacht vroeger te menen horen dat de song van Queen :We are the champions eindigd met…of the world, haha.

      Beantwoorden
    • Ank

     De half wakkeren zijn nooit wakker geweest en daarom kunnen ze terug. Als je echt wakker geworden bent kun je niet terug.

     Beantwoorden
     • rob

      Heb je een tip voor mij Ank? Als je dood gaat, moet je wel of niet naar het licht toe gaan?

      Beantwoorden
      • Ank

       Ik moet lachen Danny. Ben tot nu toe alleen maar bezig geweest met wakker zijn. Ik had zo gedacht dat we niet meer aan gewoon dood gaan toekomen met die ‘op handen zijnde Transformatie van moeder aarde’ , alhoewel ik geen idee heb wat ik me daar bij voor moet stellen. Ik zie het wel. En mocht ik toch dood gaan voor die tijd, dan zal ik dat via mijn hartconnectie met diepere ZELF in alle vertrouwen doen.

       Beantwoorden
     • Danny

      @Ank…er is dan inderdaad geen weg terug…

      Beantwoorden
    • rob

     Jeetje, kwam er echt een agent op de proppen? Oja, we leven in een controle maatschappij, was dit even vergeten

     Beantwoorden
   • rob

    Ja, een procent van een groep kan de andere 99% beinvloeden. Deze een wakkere persoon kan met een sterke focus heel veel teweegbrengen.

    Beantwoorden
 • Monique

  Ik gebruik FB vooral om mensen wakker te krijgen maar het frustreert me enorm. Ik krijg of te horen dat ik een aluhoedje ben of ik hoor gewoon helemaal niets (mensen lezen het niet) of er reageren alleen mensen die ook al wakker zijn. Ik vind het vooral frustrerend omdat alles, wat ik op FB voorbij zie komen in iedere geval, erop lijkt dat mensen hun hoofd alleen maar nog verder in hun (pardon my french) reet duwen. Soms heb ik echt het gevoel dat het geen zin heeft. Mijn broer doet het anders. Die begint (heel dapper) tijdens een kerstdiner b.v gelijk over buitenaardsen met natuurlijk een enorm familieconflict als gevolg. Niet iedereen lukt het om het gedoseerd te brengen. Mensen kunnen deze info gewoon helemaal niet handelen. Wakker worden gaat in fases. Ik dacht 10 jaar geleden ook dat ik wakker was maar helaas, dat was ik niet. En nu waarschijnlijk nog steeds niet 100% Misschien is het makkelijker voor mij, ik weet het niet. Ik schop al mijn hele leven tegen dingen aan. Ben altijd al tegendraads geweest, op mijn 43 in een kraakpand gaan wonen enz. Nu ik kinderen heb vind ik het wel lastiger. Ik maak me meer zorgen om hun toekomst. Wil ook graag weg uit bekrompen Nederland.
  Maar inderdaad, het is verbazingwekkend om te zien hoeveel mensen nog gevangen zitten in de poppenkast. Toch heb ik nog steeds goede hoop voor de mensheid en zal zaadjes blijven planten tot ik erbij neerval!

  Beantwoorden
  • Seth-3

   Gelukkig heb ik geen fb, wat een afleidingsmedium. Valt niet mee om mensen te overtuigen van de ‘waarheid’, ik ken het van een vriend vanuit zijn christelijke perspectief (zijn ‘waarheid’) die ook berichten op fb plaatst om mensen te bereiken. Maar blijkbaar zijn er veel die in een neppe (authoritaire) wereld leven, ieder zijn/haar eigen weg. Ook appart dat er een conflict ontstond met jou broer over aliens, lijkt mij niet conflictgevoelig tenzij er een bepaald geloof of feit in twijfel wordt gebracht. Ik gaat het niet eens proberen om mensen te overtuigen, omdat ik de ‘waarheid’ niet ken. Ik dacht het te kennen, maar ook dat was niet wat het is. Over aliens, ja ikzelf heb niets gemerkt in mijn eigen leven over het bestaan ervan. En zogenoemde klokkenluiders kunnen ook maar wat lullen om hun boek(en) te verkopen. Iedereen kan maar wat vinden of praten over wat hun waarheid is. Of dat nou vanuit wetenschappelijke scepticisme is, of uit de verschillende versies van conspiracy bunk het mag zijn. Grote claims hebben grote bewijzen nodig.

   Beantwoorden
  • Danny

   Fb heb ik een paar jaar geleden een paar maanden geprobeerd, maar ik werd helemaal gek van alle aandachtszoekers. Ik voelde de energie uit me gezogen worden. Dus weg ermee. Niks voor mij.

   Vaak voel ik me eenzaam in deze wereld en het geeft me echt het gevoel dat we in verschillende realiteiten leven. En dan niet op een negatieve manier eenzaam, maar er zijn maar zo weinig anderen om goed mee te kunnen praten.
   Ik heb geen zin om over onbenullige zaken te praten als over de pulp op tv.

   Eigenlijk ben ik tot de (voorlopige?) conclusie gekomen, dat niet iedereen “gered” hoeft te worden. Hoe slecht dat misschien ook klinkt, maar zo is het niet eens bedoeld.

   Monique, voor mij voelt het ook zo. Velen kunnen deze info niet handelen. En misschien hoeft dat dus ook niet…

   Beantwoorden
   • Jos

    Zolang het onder-wijs er niet in voorziet leerlingen zelfstandig te leren denken, duidelijk te communiceren, compassie te tonen en mededogen aandacht te geven, zal er, naar ik ‘vrees’ weinig veranderen.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Dat vind ik persoonlijk onzin. Dan blijven we dus iets buiten onszelf (schoolsysteem) de schuld geven. Dat is mijns inziens passief zijn, we kunnen ook actief mensen bewust proberen te maken, en niet denken van “ach die scholen zijn de schuld die indoctrineren”. Ja scholen indoctrineren, hebben ze bij mij en bij jou en bij alle andere bezoekers van deze site ook geprobeerd en gedaan, en toch zijn we soort van genezen van die indoctrinatie. Waarom zou dat niet kunnen met mensen die nu op school zitten?

     Beantwoorden
     • Jos

      Hoi Micky, Ik zag de beschreven vakken eerder als toevoeging aan de leerstof.
      Ik wil niemand enige schuld toebedelen, alles is zoals het is.
      Ja, hoe komt het dat de een zichzelf vrij kan maken van indoctrinatie en de ander er maar niet van afkomt?
      Iets wat ik mezelf al een lange tijd afvraag.
      En natuurlijk kan dat net zo goed met mensen die op school zitten.
      Zou dat met de ervaringen opgedaan in vorige levens te maken kunnen hebben?

      Beantwoorden
      • Micky van Leeuwen

       Hoi Jos, er zullen ongetwijfeld meerdere oorzaken zijn waarom wij eerder wakker zijn en waardoor mind control en indoctrinatie veel minder grip op ons hebben. Wat je daar zegt over vorige levens daar resoneer ik wel mee, had ik nog niet in de som meegenomen, maar dat snijdt hout voel ik. Als je het allemaal al eens of meerdere malen meegemaakt hebt in vorige levens dan herken je waarschijnlijk eerder dat er mind control en/of indoctrinatie plaats vind. Wat ook een grote rol speelt is, is dat er nu eenmaal een aantal mensen voorop moeten lopen. Ik bedoel als je met een grote massa in het bos loopt, dan lopen er altijd mensen vooraan, in het midden en achteraan. Wij lopen vooraan op dit bewustwordingspad. Daar hebben we (gezien vanuit 5D en hoger) zelf voor gekozen ook nog eens. En daar komt als je het mij vraagt een hoop verantwoordelijkheid bij kijken, ten opzichte van de rest van de kudde/groep/massa.

       Sommigen kiezen er ook voor om niet wakker te willen worden, dat doen ze ook vanuit die diepere aspecten van ze, ze hebben nog meer ervaringen nodig binnen de Matrix geloofssystemen. Omdat we allemaal uniek zijn is er eigenlijk geen pijl op te trekken, we zijn allemaal een combinatie van vorige levens, ervaringen die we nodig hebben, cultuurvorming, maar ook scholing komt er bij kijken. Iemand die universitair opgeleid is zal moeilijker de Matrix geloofssystemen los kunnen laten, simpelweg omdat de indoctrinatie en hersenspoeling bij die mensen het grootst en het langst is, ze noemen zichzelf intellectueel, maar daar koop je weinig tot niets voor als het aankomt om bewustwording. Ik gok dat iemand die LTS gedaan heeft of zoals in mijn geval alleen HAVO en verder niets, sneller wakker kan worden omdat er stukken minder en langer roofbouw is gepleegd op de mind laat maar zeggen… Maar ook dat is allemaal niet zo zwart-wit natuurlijk, het is lastig om echt conclusies te trekken, het is een optelsom voel ik waardoor de een minder vatbaar is voor die mind control dan de ander.

       Beantwoorden
       • Jos

        Hoi Micky,

        bedankt voor de uitgebreide reactie.
        Ik heb van kinds af aan al een aangeboren allergie tegen alles en iedereen die macht over mij denken uit te kunnen oefenen.
        Met als gevolg natuurlijk dat ik een moeilijk kind was.
        Iets waar ik zelf geen last van had, doch degenen die dachten mij met dergelijke aantijgingen lastig te moeten vallen blijkbaar wel.
        Tegendraads, eigen-wijs, altijd het laatste woord willen, teveel vragen stellen en de mooiste van allemaal, ik denk/dacht te veel.
        ”Niet zo moeilijk doen joh, jij zoekt overal iets achter etc.”
        je kent het wel.
        Maar, hoe kun je er anders achter komen wat waar is en wat niet?
        Door in een hoekje te gaan zitten jammeren?
        Door op onderzoek uit te gaan, je gevoelssprieten wijd uitzetten en beseffen dat alles wat niet goed voelt dat meestal dan ook niet is.
        Intuïtie, de dames zijn er mee geboren.
        Iets wat de mannekes van hen kunnen leren, maar meestal niet doen.

        Inderdaad, hoogopgeleiden zitten meestal meer in de kop dan de straatjochies die net zoals ik, hun LTS niet eens hebben afgemaakt.
        Vroeg thuis de deur uit, op pad met de duim omhoog langs de snelweg richting betere oorden, wijs worden door schade en schande, vallen en weer opstaan.
        Nee, niets is zwart/wit, er zit voor een mens nog een hoop nuance tussen die twee.
        Gelukkig maar.

        Beantwoorden
   • sebas0570

    Ik voelde de energie uit me gezogen worden.
    conclusie gekomen, dat niet iedereen “gered” hoeft te worden.
    @Danny Exact!
    Misschien egoïstisch maar ik geef mijn energie liever uit aan nuttige mensen/dingen.
    Ben Don quichot niet…

    Beantwoorden
  • Micky van Leeuwen

   Klopt, facebook is een grote bubbel, waarin iedereen zijn of haar eigen bubbel/realiteit ervaart. Bewustwording via facebook werkt mijns inziens niet. Zaadjes planten werkt wel, al moet er veel water gegeven worden, real-life bewustwording werkt mijns inziens beter, niet als je broer deed, al heb ik daar diep respect voor eerlijk gezegd haha. Maar via facebook klikken mensen toch alleen maar datgene aan wat in hun bubbel past, daar is facebook voor gemaakt. Aan het kerstdiner of tijdens een verjaardag of op de markt of waar dan ook, kan je in een gesprek over een onderwerp zaadjes planten en doelgerichter te werk gaan, een artikel linken op facebook is anders want dan mist men de context en als het al aan geklikt wordt wordt het weer snel weggeklikt, omdat men het dan waarschijnlijk niet snapt.

   Beantwoorden
  • Ank

   Heb ervaring met alles waar je over schrijft.
   Als je schrijft dat je weg wilt uit het bekrompen Nederland, dan zul je alleen maar de ene bekrompen maatschappij verruilen voor de andere bekrompen maatschappij, alleen zul je je daar in het begin niet zo bewust van zijn omdat je dan zelf nog buiten die maatschappij staat.
   Wat betreft het al dan niet 100% wakker zijn.
   Je kunt alleen 100% wakker zijn als je in je hart voelt dat jij het krachtigste wezen in dit universum bent en dat je van buiten dit universum hier gekomen bent en dat je dus je eigen universum hebt. Als je dit nog niet nog niet voelt, dan ben je nog niet wakker. Het is net als met zwanger zijn, je kunt niet een beetje zwanger zijn.

   Beantwoorden
   • Ank

    Mijn vorige reactie was een antwoord op het stukje wat Monique schreef maar het is daar niet terecht gekomen daarom lijkt het nergens op te slaan.

    Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    “Je kunt alleen 100% wakker zijn als je in je hart voelt dat jij het krachtigste wezen in dit universum bent en dat je van buiten dit universum hier gekomen bent en dat je dus je eigen universum hebt. Als je dit nog niet nog niet voelt, dan ben je nog niet wakker”

    Daar ben ik het 100 procent mee eens Ank, mooi verwoord!

    Beantwoorden
 • Ikke

  Als de wekker eenmaal is afgegaan komt men erachter dat er heel wat mis is zowel op t aardse vlak als buiten onze perceptie. Althans dat lees ik, ben zelf bezig met mijn eigen bewustzijnswording om zo de hoogst zuivere waarheid in mijzelf te zoeken.
  Ik vind het ook verdraaid lastig om met (niet wakkere mensen) een bepaald onderwerp aan te snijden.
  Maar ik heb een stukje tekst van internet geknipt en geplakt. Hij is niet van mijzelf, het is een manier van een warme aanpak. Wellicht heeft hier iemand wat aan.

  Warme groet….

  Ik weet een Oud-Chinese verhaal die ik graag zou willen vertellen: Als de docenten de leerlingen iets nieuws wilden laten leren, vertelden ze eerst dat ”als iemand dorstig is, je hem of haar een halve beker water moet geven. En als hij of zij nog steeds dorstig is, moet je een tweede beker geven.” Dit betekent dat als iemand informatie wilt over een bepaald onderwerp, hij of zij eerst ”dorstig” moet zijn. Dit doe je nadat diegene zelf naar jou komt om water/informatie te vragen. Als je een liter water komt aanbrengen zal dit hen alleen maar afstoten. Als je ze slechts een halve beker water geeft, en ze een tweede beker willen, kan je dit doen. Willen ze dat niet? Dan is dit niet jouw verantwoordelijkheid. Vroeg of laat zullen ze alsnog een tweede beker willen hebben.
  De beste manier om ideeën te verwisselen is om hen de kans geven om zelf informatie te zoeken, i.p.v. dat anderen alles uitleggen. Als je iemand liefhebt en deze informatie met hem of haar wilt delen moet je heel veel geduld hebben en het op een slimme manier aanpakken. Stel vragen in plaats van antwoord geven. Bijvoorbeeld: als jouw vriend(in) tijdens het bekijken van het journaal op tv een vraag stelt over het onderwerp, kan jij een vraag terug stellen zoals ”waarom denk jij dat dit het geval is” of ”waarom denk je dat de media continu nieuws publiceert over dit onderwerp?”

  Beantwoorden
 • Jos

  Dag Ikke,

  Tsja, als er geen vraag is, dan toch een antwoord geven?
  Het is al eens eerder in een andere discussie naar voren gekomen.
  Socrates stelde alleen maar vragen aan zijn leerlingen, om hen aan te zetten tot denken en zo het antwoord zelf te vinden.
  Als je je eigen antwoorden kunt vinden, zit je meteen op het pad van je eigen waarheid.
  Ik denk dat dit een onderwerp is waar we in discussie jaren mee vooruit kunnen.

  Beantwoorden
  • Ikke

   Hallo Jos,

   Het artikel wat ik onder mijn tekst heb geplakt vindt ik persoonlijk niet zo opdringerig. In sommige situaties gebruik ik deze vorm. Ik wil namelijk geen discussies aangaan, probeer wel mensen te prikkelen om iets te onderzoeken om zo een dialoog aan te gaan. Maar zoals je al aangeeft als je in je diepere zelf kunt komen zit je op het pad van je eigen waarheid om te herinneren en weten.

   Beantwoorden
 • Monique

  Ik snap dat FB geen goed medium is. Daar ben ik het ook helemaal mee eens. Ik vind het lastig om FB los te laten omdat ik bijna 2 jaar geleden verhuist ben van Zeeland naar Amsterdam. Alle mensen die ik ken zitten nog in Zeeland en door FB heb ik nog een beetje het gevoel van contact zeg maar. Mijn wereld is al kleiner geworden door het moederschap en als ik FB zou opgeven voel ik me helemaal eenzaam denk ik. Oh ik weet hoe dit klinkt en het is een slecht excuus hahaha, maar wel de waarheid.
  @Seth-3/Mickey, de ruzie ging niet zozeer over aliens maar meer over het feit dat mijn broer volgens zijn vrouw en haar familie teveel bezig is met tsja, dit soort dingen. Hem wordt verweten dat hij meer daar mee bezig is dan zijn gezin. Hij verliest zichzelf hierin. Wat ik ergens wel herken ook. Ik bedoel, eenmaal in de rabbithole… Maar er is dus een verschil tussen info geven en info opdringen aan mensen. En niet meer bezig kunnen zijn met dingen die ook belangrijk zijn zoals je gezin. Maar ook ik heb zeker respect voor zijn manier, het werkt alleen helaas vaak averechts..
  @Danny, het voelt inderdaad heel eenzaam soms. Ook ik ken maar weinig mensen die gelijkgestemd zijn, heb gelukkig wel een partner die wakker is ;-)En inderdaad, niet iedereen hoeft gered te worden. Er is ook nog zoiets als zelfverantwoordelijkheid.

  Beantwoorden
  • Danny

   Monique, je hoeft je niet te verantwoorden waarom jij wel FB gebruikt. Dat hoef je alleen naar jezelf. Niet naar ons.
   En als jij tevreden bent over de mate van gebruik en het je niet te veel energie kost, hoef je het ook niet los te laten.

   Lekker doen wat voor jou goed voelt. Je berokkent niemand schade 🙂

   Beantwoorden
 • Monique

  @Ank, ik voel niet elke dag dat ik het krachtigste wezen ben in dit universum. Sorry maar als ik ongesteld ben ofzo dan voel ik me het tegenovergestelde. Dat is namelijk ook wie ik ben. En dat heeft niets te maken met het feit of ik dan nog niet helemaal wakker ben. Het is goed dat jij het zo voelt maar voor mij werkt het anders. Ik leer elke dag nog wel iets bij en elke dag word ik een beetje meer wakker. Hopelijk kan ik me ooit het krachtigste wezen in het universum voelen maar vooralsnog…kan ik het helaas alleen nog maar een soort van innerlijk weten.

  Beantwoorden
 • Monique

  En weg willen uit Nederland heeft ook te maken met het feit dat ik mijn kinderen een beter leven wil geven. Een betere toekomst met minder consumptiedrang en meer kwaliteit van leven. Meer 1 zijn met de aarde en de natuur. Naar mijn idee ga ik dat in Nederland niet verwezelijken. Ik wil hier ook niet oud worden. Maar dit is heel persoonlijk. En natuurlijk neem je jezelf overal mee naartoe maar dat betekent niet dat het een verloren zaak is om je dromen te volgen..

  Beantwoorden
  • rob

   Dag Monique, dan moet je ergens naar de blue zones gaan. De mensen worden daar gezond oud. Goed gezond onbewerkt eten en geen stress.

   Beantwoorden
 • Monique

  @Rob Ik moest even googlen. Ik kende het niet, the blue zones 🙂 We gaan over iets meer dan een week 3 maanden naar Nieuw Zeeland. Dit is voor mij behalve iets waar ik al heel lang heel graag naartoe wil, vooral een oriëntatie. Hij heeft daar al eerder gewoond. Dus wie weet. Alles ligt open en alles is mogelijk 🙂

  Beantwoorden
  • Jos

   Een vriend van mij is daar 4maamden geleden naar toe verhuisd, had een startkapitaal bij elkaar verdiend met een jaar ploegendiensten te draaien.
   Als je niet kunt aantonen dat je voor je eigen centen hebt gezorgd, kom je er niet, clear.
   Ik heb sinds 4 maanden weinig meer van hem vernomen, dus het zal allemaal wel OK zijn.
   Hij werkt hier en daar om de knip vol te houden en heeft er de tijd van zijn leven.
   Ik woon zelf in het Franse land, in een klein gehucht.
   bevalt me hier prima, we hebben ruimte genoeg om ons heen en een fraai bos van duizenden hectaren voor de deur.
   We zijn voor het grootste gedeelte zelfvoorzienend, hebben geen schulden etc.
   Maar ook in La France begint de roverheid de touwtjes steeds strakker te trekken ook al hebben wij er weinig last van.
   Dezelfde mind f*ck als in Vernederland die losgelaten wordt op de mensen.
   We zitten er ook vaak over te praten alles te verkopen en te verkassen.
   Maar waar naar toe?
   Ik zou het voor mezelf eerlijk gezegd op dit moment niet weten.

   Beantwoorden
   • rob

    Jos, ook dat klinkt heel goed. Bijna zelfvoorzienend, veel natuur om je heen, geen schulden. Wat een luxe! Ik ben dit jaar een nieuwe orthodontiepraktijk begonnen. Veel schulden door investeringen en keihard werken om hoofd boven water te houden. Banken en belasting die in je nek hijgen, maar dat hoort bij het spel want ik heb een missie. Even meedoen met de waanzin van deze wereld, maar toch proberen om zo veel mogelijk mensen te helpen voor een goede gezondheid. Maar als ik 65 ben dan vertrek ik ook naar een afgelegen dorpje of natuur in the middle of nowhere met een zelfvoorzienend hutje of zo, hahaha.

    Beantwoorden
    • Monique

     Ja het is toch krankzinnig dat je je eerst half dood moet werken voor je uberhaupt zoiets kan gaan doen? Slavernij noem ik dat, niets meer niets minder. Tegen de tijd dat je dan eindelijk echt kan gaan leven ben je bijna oud en versleten. Ik vind dat zo ziek en niet kloppen. Je noemt het een spel, misschien is het dat ook wel hoor. Maar toch klote dat je daar in zit.. Maar je klinkt positief en mensen helpen is ook wel een heel fijn gevoel.

     Beantwoorden
     • Jos

      Ik ben uit Vernederland vertrokken toen ik 35 was Monique.
      Ik had een toffe baas, jofele baan en een goed salaris, maar ik was het beu om zo nog 30 (dertig!) jaar door te moeten buffelen, vooral als ik telkens aan het eind van de maand op mijn loonstrook las wat ik Niet kreeg, wat de maffia al had geroofd, zonder mijn toestemming daarvoor te vragen.
      En toen waren er ook al slapers die tegen mij zeiden dat ik niets te klagen had.
      Eh, je wordt maandelijks beroofd en je mag niet klagen want we hebben het toch zo goed?
      Is dat het goed hebben?
      Beroofd worden.
      Sorry, maar dat ging erbij niet in.

      Dus; ‘plan de campagne’ hoe kom je daar onderuit zonder je vrijheid op het spel te zetten?
      Oude boerderij gekocht die van boven tot onder aangepakt moest worden want anno 1800 ofzo.
      Geen douche, toilet, keuken, warm water.
      Geeft nie, kun je allemaal maken.
      Maar voor 19K met 3ha had ik weinig te klagen.
      Zorgen dat je met weinig tevreden kunt zijn, want dan ben je pas echt rijk.
      Het zijn de maandelijks terugkerende rekeningen die ons vaak de nek omdraaien als het financieel effe tegenzit, dus daar moet je vanaf zien te komen.
      Het is zelfs zo dat als je kunt aantonen van weinig geld te kunnen leven, je niets hoeft af te dragen.
      Grens voor alleenstaanden is ca12.000, voor een stel ca. 17.000.
      Als je daar met een uitkering van kunt leven (NO Freedom), moet dat met een zelf bij elkaar gebracht bedrag ook kunnen.
      Mooi, dan dien je verder wel straight te zijn, jij draagt niets af, maar dan wil je ook niets meer van de staat.
      Immers, wie betaald, wie bepaald, en dat willen we niet meer.
      De ganse boerderij wordt verwarmd op een zelf aangelegd cv systeem op een houtfornuis, warm water komt daar (binnenkort)ook van af.
      Hout is overal te vinden, de radiatoren kwamen uit een slooppand,en het fornuis 2e hands voor 500e.
      Leuke van internet is dat wat je niet weet, kun je opzoeken.
      Ik wist niets van een cv installatie, nu wel, het huis is lekker warm en dat kost me 600e/jaar aan stookhout.
      Ik verwarm er de werkplaats mee, 5 kamers een loei van een keuken en het bureau.
      Want, fijn om wakker te worden en te blijven, maar wat doen we ermee?
      Blijven reageren op sites of gaan we de opgedane kennis ook in de praktijk zetten?
      Want het wordt tijd dat de gekken uitbreken en de directie van de openbare inrichting op gaat sluiten..
      Tis een kwestie van de spelregels te veranderen, wij voeden namelijk zelf het monster wat ons opvreet.
      Jos.

      Beantwoorden
      • Monique

       @Jos, ik ben het helemaal met je eens. Iedereen loopt te klagen maar niemand doet er iets aan en in je eentje mja, begin je ook niet zo heel veel. Behalve dan misschien inderdaad mensen proberen bewust te maken en een leven proberen op te bouwen zoals jij dat wilt en daarmee een middelvinger opstekend naar de overheid/belastingdienst of whatever.
       Ook wij hebben nu een leven die niet voor iedereen gangbaar is. We wonen in een half zelfgemaakt houten huis (door mijn vriend gebouwd) Het staat op een kraakterrein wat al tig jaren geleden gekraakt is. We stoken ook op hout. We zijn verder niet zelfvoorzienend, wat ik wel jammer vind. Daar is hier helaas geen ruimte voor. En ja ik krijg en betaal ook nog gewoon belastinggeld dus zou hypocriet van me zijn om te zeggen dat ik buiten de maatschappij sta. Maar liever zou ik dat ook niet meer doen. Het is inderdaad wat Mickey zegt, wakker worden brengt een verantwoordelijkheid met zich mee maar hoe en wat en welke vorm? Ik ben daar ook nog niet uit. Leuk om op deze manier meer te lezen over de mensen Indigo Revolution volgen 🙂

       Beantwoorden
       • Jos

        Ik steek geen middelvinger op naar roverheden en trawanten, beter is ze buiten spel te zetten door niet langer naar hun pijpen te dansen en door je eigen weg te gaan.
        De weg naar vrijheid ontstaat door je eigen verantwoordelijkheid te nemen op alle niveau’s.
        Dus financieel, emotioneel, je eigen eten te verbouwen, je eigen centen te verdienen etc.
        Maar dan wel zoals dat voor jou goed voelt.
        Bv, niemand die ik ken wilt oorlog, wel?
        Toch betalen de meesten er aan mee, via pensioenfondsen die heftig investeren in de wapenhandel, door mee te betalen aan defensie, vandaag de dag beter offensie genoemd etc.
        Natuurlijk helpt het juist wel als je daar zelf tracht zo weinig mogelijk aan mee te doen, want je maakt dan vanuit jouw vrije keuze het verschil.
        En een goed voorbeeld doet goed volgen nie?
        Wellicht klinkt het eenvoudig voor wat ik in mijn laatste reacties schreef, wel, dat is het pertinent niet.
        Maar niet voor je eigen vrijheid kiezen vind ik nog veel zwaarder en onverteerbaarder.
        Ik zie steeds meer mensen deze kant opkomen om het gekkenhuis te ontvluchten, de meesten met het plan zich hier te vestigen.
        Enne, samen staan we sterk, niet?
        Ik vind niet dat we buiten de maatschappij dienen te gaan staan, buiten de samenleving.
        Onze kracht is juist een rechtvaardige samenleving te creëren vooer al wat leeft.
        Als dat eenmaal in het collectieve bewustzijn komt, gaat het roer om.
        een revolutie in het bewuste zijn.
        Zo is het altijd gegaan.
        En dat begint bij ons zelf.
        Fijn dus dat ene Micky daar zijn nek voor uitsteekt d.m.v. Indigo Revolutie..
        Much appreciated !
        Stay Human,
        Jos.

        Beantwoorden
      • sebas0570

       Ik ben hard aan het sparen, ik heb al een aantal zelfgemaakte 3D desing’s voor een tinyhouse gebaseert op 20 en 40 voet afzetcontainers.
       http://tinyurl.com/h4a4nyc
       Met zaken zoals een pelletkachel/allesbrander en zonneboiler zit je met zo’n woning al gauw op 90% co2 neutraal.
       Ik woon nu ik een duur koophuis, wel een balzaal zo groot voor 139.000. Een Tinyhouse bouw je met alle faciliteiten voor ongeveer 35.000. Minder als je zelf ook handig bent en kan klussen.
       Ik praat hier niet over een containerwoning ofzo
       http://tinyurl.com/h8hmcgb
       En als het niet bevalt waar je woont, Truck combi 2x20voet of een dieplader en verhuizen die hap 🙂

       Beantwoorden
       • Jos

        Hoi Sebas,

        Goede plannen ! Ik kende de site van Tinyhouse al, staan leuke intiatieven op.
        Ik ga zelf tiny houses maken op caravan onderstellen.
        Het stikt van de caravans waar mensen vanaf willen, er zit genoeg spul in wat je kunt gebruiken in een tiny zoals de koelkast, aanrechtje etc.
        Scheelt weer in de kosten.
        En als je dezelfde afmetingen aanhoudt trek je je huisje met een wegenbelastingvrije diesel overal naar toe, heb je geen loaders nodig want wederom ben je dan afhankelijk, en transport met een dieplader kost je 2 armen en 2 benen.
        Voor het frame gebruik ik aluminium om gewicht te besparen.
        Pelletkachels zijn NIET duurzaam.
        Voor de kachel heb je immer stroom nodig, voor de ventilator en de computer.
        Gaat die laatste stuk, dan zit je in de kou.
        Het hele productieproces kost klauwen met energie en je blijft wederom afhankelijk van de leverancier van de pellets.
        Thans worden er wereldwijd ganse bossen plat gelegd om aan de vraag te voldoen.
        De meeste pellets komen uit Amerika, jaarlijks miljoenen tonnen hout worden daarvoor aangewend.
        Het hele Co2 verhaal is bullshit.
        Leerden wij op school niet dat bomen en planten van Co2 zuurstof maken?
        In het Westland wordt Co2 toegevoegd in de kassen om de planten beter te laten groeien.
        Do I have to say more?
        Lijkt off-topic, maar is het niet.
        Zie het als aansluiting op wat we kunnen gaan doen met onze kennis.
        Hoe weg te blijven uit het gekkenhuis en een nieuw gekkenhuis te creëren waar gerechtigheid en overvloed voor alle ‘gekken’ aanwezig is, zodat wij met reden en rede kunnen lachen.

        Jos.

        Beantwoorden
  • rob

   Dag Monique. Ben Jaloers. Een assistente van mij is net terug van vakantie uit nieuw Zeeland, een trip van 5 weken. Ze is er ook al vaker naar toe geweest. Veel natuur en echte rust voor de menselijke geest. Ze kwam totaal ontspannen terug. Hopend voor haar dat ze even in die ( normale) flow blijft, en niet direct onze stess en waanzin cultuur oppakt. Heel veel succes gewenst!

   Beantwoorden
   • Monique

    Thanx Rob :-)Ik hoop ook dat het een ontspannen reis wordt maar ik heb het vermoeden dat die 2 draken van ons wel voor de nodige wallen gaan zorgen hahaha.

    Beantwoorden
   • Jos

    Jaloers zijn voegt niets toe, compassie echter wel….

    Groet,
    Jos.

    Beantwoorden
 • Monique

  Hoi Jos,

  NZ werkt met een puntensysteem. Opleiding, ervaringsjaren, leeftijd, het wordt allemaal meegenomen. En inderdaad, als je een flink startkapitaal bij elkaar hebt dan word je met open armen ontvangen. Tof dat je vriend het naar zijn zin heeft daar 🙂
  Ik heb niet de illusie dat, als ik ergens naartoe emigreer, ik daar ineens zielsgelukkig zal zijn en alles ineens op rolletje zal lopen. Overal loop je tegen uitdagingen aan, that’s life.
  Maar ik heb ook mijn voorkeur, weinig mensen en veel natuur inderdaad. Een plek waar nog niet zo moeilijk gedaan wordt door de overheid. Waar dingen nog mogelijk zijn. Als het niet lukt, dan lukt het niet maar het is het proberen meer dan waard.

  Beantwoorden
  • Jos

   M’n Opoe zei altijd, ”jongen, waar een wil is, is een weg”
   Nooit vergeten.
   Ik woon hier al lang en kan doen en laten waar ik zin in heb.
   Het is een kleine gemeenschap, waar er de nodige afstand bewaard wordt tussen elkander maar elkaar wel weet te vinden als er hulp nodig is.
   Laatst samen appelsap en cider gemaakt, het hooingedaan en daarna gezellig samen bunkeren en ‘wat’ drinken.
   Zowat alles van eigen land, prima, zoals het hoort.
   Dingen ruilen met elkaar, Mathieu maakt mijn auto, en is dan tevreden met een lamsbout, etc.
   Het is allemaal mogelijk, oma had gelijk.

   Jos.

   Beantwoorden
   • Monique

    Klinkt voor mij echt heerlijk. Wil ik ook 🙂

    Beantwoorden
 • Wesley Brisco

  Goedenavond iedereen.

  Ik wilde even iets kwijt. Moeder aarde is namelijk al iets aan het doen. Houden jullie ook ander nieuws in de gaten. Zoals zonnevlammen ed. De sneeuw in Kreta, sneeuwstormen heeft namelijk te maken dat de aarde bezig is om alle zooi eraf te mieteren wat ons niet langer dient. Net was er weer een zonnevlam gemeten van bijna een M-klasse. De realiteit gaat veranderen.

  Groetjes Wesley

  Beantwoorden
  • sebas0570

   Dit is niet Micky z’n ding, wel mijn hobby….
   Huh?
   Het solar weer is het rustigste sinds jaren.
   Een Zonnevlam van bijna M-klasse is helemaal niets, sterker nog de zon is steeds rustiger aan het worden. We hebben al bijna 2 jaar geen stevige X-klasses meer gehad.
   De zon heeft qua activiteit een cyclus van zo’n 11 jaar en had in 2012 zo’n piek.
   https://www.poollicht.be/nl/zonneactiviteit/top-50-zonnevlammen/jaar/2017
   https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_cycle
   Het Magentisch veld van de aarde is ook aardig stabiel, dus perfect in staat om de electromagnetische straling (EMP) van een eventuele zonnevlam af te weren.
   De realiteit gaat wel veranderen maar dat heeft weinig met zonnevlammen te maken.lol Eerder met globalisten verkiezingen ed.

   Wel een paar leuke weetjes zijn is dat dit jaar een paar inmens grote meteorieten en kometen vlak langs de aarde scheuren. Laten we maar hopen dat die hun zooi bij zich houden. 1tje zelfs op bijna dezelfde afstand als de maan van on afstaat. Ooit van Tunguska gehoord?
   Persoonlijk zou ik me meer druk maken over vulkanen ed.Etna Stromboli en die hele grote die naast Vesuvuis ligt Flegrei ofzo tonen steeds meer activiteit…
   Als je het over een planet cleanup wil voorspellen dan gooi ik mijn kansen op zoiets.

   Beantwoorden
   • Micky van Leeuwen

    Het is inderdaad niet mijn ding om een beetje sneeuwval toe te schrijven aan de transformatie van onze moederplaneet…

    Maar het is wel mijn ding om de Zon en Zonnevlammen in de gaten te houden, kijk regelmatig op spaceweather.com. En Sebas heeft een punt de Zon is stukken rustiger dan een aantal jaren terug qua zonnevlammen.

    Beantwoorden
   • Jos

    The cleansing of the mother Earth.

    De oudere volkeren van Turtle Island, America, spreken er al lange tijd over.
    Want wij, de kinderen, zorgen niet goed voor haar.
    En ze begint er een beetje genoeg van te krijgen denk ik zo.
    De Aarde kan zonder ons, de mensen, maar kunnen de mensen zonder de Aarde?

    Walk in balance,

    Jos.

    Beantwoorden
    • Micky van Leeuwen

     Heb je die ‘wijsheid’ van moeder Aarde haarzelf, of is het jouw mind die zo redeneert?

     Ik gok het laatste. Moeder Aarde heeft geen genoeg van haar kinderen. Zij heeft namelijk onvoorwaardelijk lief.

     Beantwoorden
     • Jos

      Nee, Micky, ze heeft inderdaad geen genoeg van haar kinderen, maar wellicht wel van de manier waarop ze met haar omgaan.

      Groet.

      Beantwoorden
      • Micky van Leeuwen

       Dan is het nog steeds aan aanname van jouw kant. Onvoorwaardelijk lief hebben betekend niet dat je je kinderen zat bent.

       Beantwoorden
 • Joost

  Tóch kan je iets onvoorwaardelijk lief hebben, doch tijdelijk even zat zijn. Mijn moeder hield onvoorwaardelijk van me, toch maakte ik het er als opstandige puber bij tijd en wijle naar dat ze me af en toe spuugzat was ?

  Beantwoorden
 • sebas0570

  Misschien heeft ze wel genoeg van ons maar de mensheid heeft niet perse de hulp van Gaia nodig om zichzelf te vernietigen. Realistisch gezien is de mensheid heel capabel in om zichzelf van de aardbodem/kaart te vegen. Een duwtje in de rug kan Gaia altijd geven natuurlijk. 😉

  Beantwoorden
  • MichellevL

   Misschien is ze haar grenzen aan het ontdekken en die aan het bewaken zoals een liefdevolle moeder betaamd. Just a thought….

   Beantwoorden
 • Jos

  Natuurlijk heeft de heersende klasse methoden ontwikkeld om hun positie te behouden. Een van de belangrijkste methoden is inderdaad onderwijs. Onderwijs dat de bedoeling heeft om mensen onwaarheden te laten geloven, in de eerste plaats over wat ze zelf zijn. Zonder dat collectieve geloof in eigen inferioriteit, is het onmogelijk om over dat collectief te heersen. En zonder methoden zoals onderwijs (en politiek, media etc.) is het onmogelijk om mensen massaal onwaarheden te laten geloven.

  Het is dus allemaal gebaseerd op geloof. Op gedachten. De enige manier om die gedachten te corrigeren, is mensen er bewust van maken dat ze onware dingen geloven. In deze tijd beseffen steeds meer mensen dat hetgeen ze altijd geloofd hebben, onwaar is. Dat wordt ook wel “wakker worden” genoemd.

  Sommige mensen beleven dat als bevrijding, anderen als teleurstelling of boosheid. Maar veruit de meeste mensen die deze transformatie doormaken, zijn gedreven om ook anderen wakker te schudden. Om ook anderen te laten zien dat ze onwaarheden geloven, en wat dat voor consequenties heeft voor die mensen. Dat is bijvoorbeeld wat we hier op deze site doen.

  Maar verandering (vooral verandering van gedachten) stuit per definitie op weerstand. Iedere verandering gaat door 3 fases:

  1- De nieuwe gedachte wordt geridiculiseerd
  2- De nieuwe gedachte wordt fel bestreden
  3- De nieuwe gedachte wordt omarmd en als vanzelfsprekend beschouwd

  Uiteindelijk zal de verandering niet te stoppen zijn. Maar vanzelf gaat het niet. Er moeten mensen zijn die het “aandrijven”. En dat kan alleen maar door andere mensen nieuwe mogelijkheden te laten zien (inspireren). Daarmee zullen we het dus moeten doen.

  Soms lijkt dat frustrerend omdat het niet lijkt op te schieten, maar naarmate meer mensen meedoen, zal het steeds sneller gaan. Dat geduld moeten we opbrengen, anders wordt de verandering een opgelegde ideologie, en dan zijn we weer waar we begonnen zijn.

  Bron: Peter Stuurman op Achter de Samenleving.(2014)

  Beantwoorden
 • Zwaardstrijder

  Remember,

  United we stand, divided we fall!

  Liefs.

  Beantwoorden
 • BOOGSCHUTTER

  Hey gasten, ik voel mij aangesproken als 1 van de wakkere en dan weer niet, het is zo moeilijk om r uit te komen want voor je t weet zit je weer in een ego-mind zuiging. Lastig hoor! Maar hoe weet je nou de link te leggen met moeder aarde en hoe gaat dat dan via t hart, is t een soort van signalen die je tegenkomt in je dagelijks bezigheden vanuit je omgeving? En heeft iedere planeet ook zo zijn eigen moeder aarde? Ach jongens ik heb zoveel vragen, ik lees zoveel de laatste tijd, hoe haal ik dat in, zo veel info ? …ik graaf zo diep dat soms niet eens meer weet waarvoor ik die weg in ben geslagen…heavy sh*t.

  Beantwoorden
  • sebas0570

   @boogschutter Ik kan enkel voor mezelf spreken maar dit is een methode die veel mensen gebruiken op vanuit je hart te leven ipv je mind.
   Zorg dat je relaxed/ontspannen bent, meditatie of iets dergelijks of in bad verzin maar wat. In iedergeval iets waarbij jij helemaal ontspannen bent.

   Probeer je levensenergie die op dat moment in je mind zit te vormen en te visualiseren. Probeer de energie naar je borstkas/ je hartchacra te verplaatsten en van daaruit te denken en te leven…
   Ga de natuur in met de hond ofzo, laat dat lulijzer thuis. En naar verloop van tijd voel je moedertje natuur/Gaia. Neem de tijd, luister naar je innerlijke stem en alles komt vanzelf. De infomatie ligt er en die loopt niet weg….

   gr. sebas

   Beantwoorden
  • Koning Florian

   Te veel bezig zijn met wikken en wegen: soms is het handig om even alles op een rijtje te zetten, maar als je er in vast blijft zitten is het niet goed. Soms moet je gewoon even alles vergeten waar je over zit te denken, en gaan doen. alles laten varen en het simpel houden. lichamelijk bezig zijn. focussen op het hier en nu. het klinkt gek, maar voor mij help het om te denken aan situaties waarin mensen gewoon over mij heen gelopen hebben. hoe ze mij in mijn persoon gekwetst hebben, en dan voel ik dat ik sterker ben dan dat. hier had ik actie bij moeten ondernemen en zoiets laat ik me niet nog een keer doen. daar krijg ik energie van want dan besef ik me wat ik waard ben. wie ik eigenlijk wel niet ben. dan voel je dat je energie meer in je romp zit dan in je hoofd. dan sta je weer met beide benen op de grond, ben je weer in de speeltuin die de aarde voor ons allemaal is.

   zo doe ik het, misschien heb je er wat aan.

   Beantwoorden
 • obsidiaan

  10.000 euro per Wat?

  per dag
  per week
  per maand
  per jaar
  per totaal verblijf hier

  ik heb werkelijkwaar geen idee.
  Maar dat is logisch, ben nog niet wakker.
  jullie ?

  Beantwoorden
 • wouter

  WE LEVEN MET 7 MILJARD MENSEN op deze aarde waarvan een deel door genetische aanleg of niet aan geboren aandoeningen vatbaarder is voor geestelijk en lichamelijk kwalen in deze drukke en hectiese maatschappij waar geen plaats meer is voor zwakkere , ziekke en je dus meer verwarde personen ziet helaas .

  Beantwoorden
 • briet

  Divide et impera

  Beantwoorden

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>