De omgekeerde wereld, studenten journalistiek factchecken de verkeerde website

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
G-Man
4 jaren geleden

Spot on!

charles
4 jaren geleden

Klopt volkomen Mickey. De huidige studenten vergaren hun “feiten” via internet. Op zich niks mis mee maar ga daar kritisch mee om zowel de reguliere als ook de alternatieve media. Zelfstandig denken en kritisch zijn is al jaren niet meer de gewoonte en wordt ook niet meer door de docenten gewaardeerd. Neem als voorbeeld Trouw, vroeger en streng christelijk blad, waarvan je toch mag aannemen dat christenen de waarheid liefhebben. Tot mijn stomme verbazing een hele pagina gewijd aan Rusland met als titel “de leugen regeert in Rusland” als of hier in het zalige Westen niets maar dan ook niets… Lees verder »

Gina
4 jaren geleden

MICKY, je hebt het wederom weergaloos verwoord. Chapeau!!!!
Ik gun Maria en Johannes van harte dat ze door hun gekrenkte ego’s heen kunnen kijken en jouw website echt gaan lezen.
Ze zouden dan ècht iets leren.
Overigens geldt hetzelfde voor hun (hoog-)leraren. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren.

tom
4 jaren geleden

Goed dat de studenten bezig zijn met het factchecken. Daar is niks mis mee. Zou iedereen moeten doen ipv zichzelf te laten hersenspoelen door de mainstreammedia. Nu maar hopen dat de studenten niet bij een grote mainstreammedia bedrijf komen te werken, want ja, je moet toch ergens je geld binnen harken na je studie, toch? De vaste lasten moeten toch betaald worden. Bij de mainstreammedia wordt wel van je verwacht dat je als journalist aan het script houdt. Je kan dan factchecken tot je een ons weegt, maar de baas bepaalt wat er wel of niet gepluciceerd wordt en hoe… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden

Ik weet niet of Johannes en Maria nog bezig zijn met hun werkstuk ‘fektsjekken’, maar bij deze nog een mogelijke aanvulling voor hun projekt.

http://delangemars.nl/2017/01/12/nl-media-beheerst-door-8-voornamelijk-buitenlandse-eigenaren/

Succes ermee.

Dr Iglo
4 jaren geleden

Een opleiding tot journalist is net zoiets als een universiteit, er wordt gecheckt of je wel gewetenloos genoeg ben voor de corporations. Dus 97+% is dat ook.

Die studentjes, als het studentjes waren, tja .. vader van een kameraad runde de universiteit waar ik op zat, die geloofde al niet wat ik hem in privésfeer vertelde over zijn organisatie. Dus of de studentjes wel in goede handen zijn … je kunt het je afvragen met de hand die de corporations hebben, dus je kunt eigenlijk alleen maar medelijden met deze studentjes hebben.

Elles
4 jaren geleden

Prima stuk, feiten blijken in deze tijd niet zo hard te zijn als men doet voorkomen, de ene deskundige is de ander niet, dan kom je weer bij je eigen gevoel en mening uit wat moet je anders.