Stemwijzer Tweede Kamer verkiezingen 2017

58
Reageer op dit artikel

13 Comment threads
45 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste
Abonneren op
Gerben

Je kan ook lijst 22 stemmen als je echt wilt stemmen
Nietstemmers.nl
Die beloven niet in de kamer te gaan zitten
Maarrr beloven en doen is iets anders
Dus blijf ik 15 maart ook thuis
Of in ieder geval ver weg van het stemlokaal

Gerben

O ja en bewaar je stem uitnodiging kun je aantonen dat je niet gestemd hebt
Mocht het nodig zijn

Hier gaat ie meteen de haard in

Erik

Die gaat altijd meteen door de shredder

Joost

Partij voor de dieren, Go Lassie?

rob

Lijst 22 is briljant! Wist niet dat deze bestond. Ik snap hem. Hoop dat meerdere mensen dit snappen, want dit kan grote en krachtige gevolgen hebben. Precies wat we nodig hebben.

Janneke

+

Erik

Nee want dan nog steeds stem je en geef je toe dat het systeem bestaansrecht heeft.

Jos

Beste Rob, Het enige wat men nodig heeft is zichZelf. Eenieder die op welke manier dan ook meedoet aan een dergelijk systeem, voedt dat systeem. Alles wat je niet voedt, sterft vanzelf. Wat wij nu meemaken is de transitie van een collectieve wereld naar een wereld waar alles bij onze Zelven begint, de inc=dividuele wereld. Het is nu aan ons zelf, en geen ander meer is nog langer verantwoordelijk voor een ander. Dus, heel de politiek is niets meer dan het stuiptrekkende karkas van een wereld die aan het verdwijnen is. Vandaar dat er geen bal meer klopt van alles… Lees verder »

Johan Bosman (werktuigkundige)

Stemmen is nog erger dan niets doen.

rob

Ik denk dat als je niet stemt je de macht uit handen geeft. Want de stem die je niet afgeeft wordt verdeeld over de partijen. Geef je uit onvrede geen stem, bijvoorbeeld omdat je je ergert over het amateurisme van de politici, maar stem je op lijst 22, dan krijgen ze nooit een stem en kunnen ze tegengewerkt worden. Je bent dan actief bezig. Dat is wat Mickey altijd zegt, als je passief bent en je eigen macht uit handen geeft, kun je nooit iets veranderen en ben je maar een speelbal. En dat laatste willen we toch niet zijn.… Lees verder »

Danny

Nee, Rob. Juist als je wel stemt, geef je je macht uit handen…
Door te stemmen geef je legitimiteit aan een systeem wat je niet wilt.
Jouw ene stem op miljoenen maakt totaal geen verschil. Dus een beter (stil) protest dan niet gaan stemmen is er op dit moment niet.

Gerben

Bij stemplicht zou ik op nietstemmers.nl stemmen
Maar we hebben recht
(Het recht je stem weg gegeven )
Ik houd mijn stem-kaart
Dan hou ik mijn stem

rob

Ik snap hem. Vechten is dan een verkeerde woordkeuze want dat impliceert dualisme. Want als je vecht tegen het systeem dan voedt je juist het systeem. Dan bedoel ik een nieuw systeem creëren, scheppen. En dat scheppen begint altijd eerst bij je zelf. Als je wordt tegengewerkt is dat juist goed omdat je dan ervaring op doet. Als het te gemakkelijk gaat is er niks meer aan. In mijn microkosmos probeer ik ook dingen te veranderen omdat er dingen beter kunnen. In de geneeskunde zijn er een hoop dingen mis maar ook organisatorisch. Ik heb vanmorgen de video Truth About… Lees verder »

rob

Heb een mail gestuurd naar de advocaat. Als er een reactie komt dan laat ik het je weten. groeten Rob

Gerben

Hier onder trouwens (denk ik) het fragment waar Rob het over had
Plasman bij pauw bedankt Rob had het nog niet gezien

http://www.npo.nl/pauw/18-11-2016/VARA_101380215/POMS_VARA_6065761

Jos

Als stemmen zin had, was het al lang geleden afgeschaft…
Jouw stem heb je nodig om je zelf te uiten.
Als je deze weggeeft heb je niets meer te zeggen, net zoals in de huidige demoncratie.
Je hebt niets te zeggen…kop houwe en doen wat er jou gezegd wordt.

Sebas0570

Ik vind als niet niet gebruik maakt van je stemrecht, heb je ook je mond te houden over politieke kwesties komende 4 jaar. (ieder zijn mening toch?)
Het word waarschijnlijk de Piratenpartij.
Je kan ook altijd nog blanco stemmen, het komt dan wel terug in de opkomstcijfers maar je stem gaat niet naar een partij ofzo. Als je dan een signaal af wil geven dat je het niet met het huidige systeem dan is dat het wel.

Wat voor een trip zit die van Jezus leeft in dan?? 😆
Lubach had ook wel weer een leuke vorige week over de partijen.
https://youtu.be/MZRYppz48Js

Moet spontaan denken aan wat iemand naar me toe gooide om me de mond te snoeren. “Als je niet mee doet aan het spel, kun je er ook niet over meepraten”.
Vond wat hij zei echt waanzin en dat vind ik nog steeds. Het voelde energetisch ook niet bepaald lekker toen hij dat zei.

Sebas0570

Kijk, dat bedoel ik dus. Ik doe nu precies wat jullie of bv Rutte/Wilders politiek ook doen. Bij voorbaat uitsluiten. Ik doe niet mee aan die laag blablabla.. Je hebt op hoger niveau gekozen voor de 3D ervaring en je wist wat je te wachten stond. Deal with it in plaats enkel de dingen te ervaren die je leuk vind. Maar neem dan ook je volledige verantwoordelijkheid in de werkelijkheid 3D waarvoor JIJ hebt gekozen op hoger niveau. De beste scheidsrechters staan altijd buiten het veld. Ken je die uitdrukking? Wil je verandering dan moet je bereid zijn je vijand… Lees verder »

“Enkel de dingen te ervaren die je leuk vind”
Seriously?

Jij meent mij te kennen of wat?

Heb geen vijanden, alleen eigen gebakken obstakels.

Sebas0570

De uitslag wordt uiteindelijk bepaald door het aantal wel-uitgebrachte stemmen. De niet-uitgebrachte stemmen worden daarmee (automatisch) versleuteld naar rato van het aantal wel uitgebrachte stemmen.

Als je niet stemt, stem je eigenijk dus wel! Je kan nog beter op een nietzeggende partij stemmen die toch niets word. dan weet je ook dat je “niet” stem (naar ratio) naar 1 vd grootste partijen gaat.

Miranda

Kort lullen,
Lang lullen…
Wat moet gebeuren, gebeurt toch wel.
OOK als mijn stem naar de “grootste”partij gaat..

Daarom zeg ik: nutteloze discussie. Let’s dance 🙂

Ine

De engste mannetjes vind ik toch wel Jesse Klaver van Groen Links en Alexander Pechtold van D666. En dan die Pia Dijkstra van D666 ook al zo’n naar, betweterig mens met haar gedram over het automatisch donorschap!
En het klopt dat de VDD de pedopartij bij uitstek is!

https://www.youtube.com/watch?v=Ods-4Sr30Rc
https://www.youtube.com/watch?v=4UN6_aAM8sA

Janneke

Die Pia was geloof ik ook van het anti-huismoederen. Carrière maken, dat is belangrijk, die kinderen opvoeden doe je maar tussendoor of niet.

Jos
rob

Dag Jos. Bedankt voor de tip. Ik heb de website nietstemmers.nl. Trouwens ik heb inderdaad een persoonlijke reactie gehad van die advocaat, Peter Plasman. Ik heb Micky daarvan een kopie gestuurd, dat had ik hem beloofd. Ik vindt het een goede beweging en ontwikkeling die op gang komt. Het zal wel te maken hebben met het langzaam wakker worden van mensen. Het is geen beweging die alleen maar schreeuwt en klaagt, ook kan het een zekere controle krijgen op het systeem waarvan we weten dat het niet juist is. Best interessant.

Jos

Dag Rob, Ik denk dat het van belang is dat mensen onderhand gaan inzien dat ze constant besodemieterd worden, en hoe dat dat plaatsvindt. Want de enige revolutie die werkt is een revolutie in het bewustzijn. het heeft totaal geen zin de gevestigde orde aan te vallen. Wat wel zin heeft en absoluut zijn weerga niet gaat jkenne is, dat als wij die gevestigde orde overbodig gaan maken daar er een parallel wereld naast te creëren en die begint bij eenieder van ons zelf. In elke strijd zijn er slechts verliezers. Vrijheid begint en zit in ons zelf. Want eenieder… Lees verder »

rob

Dag Jos, ik kan niets anders dan dat ik je helemaal gelijk geef met alles wat je zegt. De gevestigde orde overbodig maken, dat is mooi gezegd, en dat kan alleen als het bewustzijn van de mensen op de juiste manier veranderd. Het monster te stoppen met voeren. Het is me wel opgevallen dat het monster, zoals je dat zo mooi noemt, altijd onze toestemming vraagt, zodat we onze macht vrijwillig weggeven.( of na de nodige misleidingen natuurlijk). Wat die Plasman vertelde was, als( hypothetisch) meer als de helft nee stemt, je inderdaad schijnbare poppetjes hebt in het parlement, die… Lees verder »

Jos

Beste Rob, als je je afvraagt hoeveel mensen daar toe bereid zijn, leg je het weer buiten jezelf. ( No offense) Wat ik bedoel te zeggen is dar=t het bij ons zelf begint. Immers, een goed voorbeeld doet goed volgen. Het is juist onze eigen verantwoordelijkheid vrijheid te creëren, niet bij de ander, niet bij andere mensen, niet bij zoiets stompzinnigs als een ‘overheid’. Ben je eigen overheid. ”2 Parliaments Parliaments are the backbone of that conventional democracy prevailing in the world today. Parliament is a misrepresentation of the people, and parliamentary systems are a false solution to the problem… Lees verder »

Danny

Krijgen we misschien toch nog een aanslagje… 🙂

rob

Beste Jos. Dat snap ik. Vrijheid begint bij je zelf en je kunt je eigen realiteit creeren. En als je een goed voorbeeld geeft zullen mensen volgen. Ik ben me er ook bewust dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Dus negativiteit van buitenaf zal ook invloed op jezelf hebben, waar je je weer met tegen wapenen, denk maar bv aan milieu vervuiling.