Stemwijzer Tweede Kamer verkiezingen 2017

Abonneer
Abonneren op
58 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Gerben
4 jaren geleden

Je kan ook lijst 22 stemmen als je echt wilt stemmen
Nietstemmers.nl
Die beloven niet in de kamer te gaan zitten
Maarrr beloven en doen is iets anders
Dus blijf ik 15 maart ook thuis
Of in ieder geval ver weg van het stemlokaal

Gerben
4 jaren geleden
Reply to  Gerben

O ja en bewaar je stem uitnodiging kun je aantonen dat je niet gestemd hebt
Mocht het nodig zijn

4 jaren geleden
Reply to  Gerben

Hier gaat ie meteen de haard in

Erik
4 jaren geleden
Reply to  Gerben

Die gaat altijd meteen door de shredder

Joost
4 jaren geleden

Partij voor de dieren, Go Lassie?

rob
4 jaren geleden

Lijst 22 is briljant! Wist niet dat deze bestond. Ik snap hem. Hoop dat meerdere mensen dit snappen, want dit kan grote en krachtige gevolgen hebben. Precies wat we nodig hebben.

Janneke
4 jaren geleden
Reply to  rob

+

Erik
4 jaren geleden
Reply to  rob

Nee want dan nog steeds stem je en geef je toe dat het systeem bestaansrecht heeft.

Jos
4 jaren geleden
Reply to  rob

Beste Rob, Het enige wat men nodig heeft is zichZelf. Eenieder die op welke manier dan ook meedoet aan een dergelijk systeem, voedt dat systeem. Alles wat je niet voedt, sterft vanzelf. Wat wij nu meemaken is de transitie van een collectieve wereld naar een wereld waar alles bij onze Zelven begint, de inc=dividuele wereld. Het is nu aan ons zelf, en geen ander meer is nog langer verantwoordelijk voor een ander. Dus, heel de politiek is niets meer dan het stuiptrekkende karkas van een wereld die aan het verdwijnen is. Vandaar dat er geen bal meer klopt van alles… Lees verder »

Johan Bosman (werktuigkundige)
4 jaren geleden

Stemmen is nog erger dan niets doen.

rob
4 jaren geleden

Ik denk dat als je niet stemt je de macht uit handen geeft. Want de stem die je niet afgeeft wordt verdeeld over de partijen. Geef je uit onvrede geen stem, bijvoorbeeld omdat je je ergert over het amateurisme van de politici, maar stem je op lijst 22, dan krijgen ze nooit een stem en kunnen ze tegengewerkt worden. Je bent dan actief bezig. Dat is wat Mickey altijd zegt, als je passief bent en je eigen macht uit handen geeft, kun je nooit iets veranderen en ben je maar een speelbal. En dat laatste willen we toch niet zijn.… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  rob

Nee, Rob. Juist als je wel stemt, geef je je macht uit handen…
Door te stemmen geef je legitimiteit aan een systeem wat je niet wilt.
Jouw ene stem op miljoenen maakt totaal geen verschil. Dus een beter (stil) protest dan niet gaan stemmen is er op dit moment niet.

Gerben
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Bij stemplicht zou ik op nietstemmers.nl stemmen
Maar we hebben recht
(Het recht je stem weg gegeven )
Ik houd mijn stem-kaart
Dan hou ik mijn stem

rob
4 jaren geleden

Ander check eens de gedachte van de bedenker na, de advocaat Peter Plasman. Er is een interview die hij geeft bij Jeroen pauw. De andere mensen, politici lachen hem daar vierkant uit, maar hij is bloed serieus. Die Peter Plasman is niet eens met hoe de politiek bedreven wordt, net zoals jullie allemaal hier. Stel dat hij 20 zetels zou halen, doordat veel van de bevolking niet eens is met hoe alles loopt nu. Dan bezit men letterlijk 20 zetels die niet gaan stemmen tegen elke maatregel dan ook. Je hebt dan grip op het systeem, je gaat als het… Lees verder »

Elles
4 jaren geleden

Zo dacht ik ook, maar zat me niet helemaal lekker gevoelsmatig, ik stem Partij vd Dieren

rob
4 jaren geleden

Ik snap hem. Vechten is dan een verkeerde woordkeuze want dat impliceert dualisme. Want als je vecht tegen het systeem dan voedt je juist het systeem. Dan bedoel ik een nieuw systeem creëren, scheppen. En dat scheppen begint altijd eerst bij je zelf. Als je wordt tegengewerkt is dat juist goed omdat je dan ervaring op doet. Als het te gemakkelijk gaat is er niks meer aan. In mijn microkosmos probeer ik ook dingen te veranderen omdat er dingen beter kunnen. In de geneeskunde zijn er een hoop dingen mis maar ook organisatorisch. Ik heb vanmorgen de video Truth About… Lees verder »

Gerben
4 jaren geleden

Dat is eigenlijk schandalig of minstens bizar dat jij het van mij moest horen/lezen Begrijp me niet verkeerd reken het je totaal niet aan hoor Micky Maar zo gaat het elke keer Forum v/d democratie kent iedereen Ja dat snap ik die willen alles doen via referenda Mooi voor het cda en vvd de partijen waar geld huist Kunnen hun leden oproepen om OOK lid van deze partij te worden en zo hun meerderheid In een stemmingsronde te krijgen Ook al zijn cda en vvd deeltjes van de mono partij VVD66PvdACDASGPCUGL Noem expres pvv denk enzo niet dat is ook… Lees verder »

Gerben
4 jaren geleden

Jezusred ken je niet hilarisch dat is de Martina van de politiek
Sorry maar het opzoeken waard
Ik heb meestal N8-dienst met een hoog vervelingsgehalte
Zodoende beter op de hoogte dan gewenst
Hier even een filmpje van de belangrijkste man v/d partij
Hoever zijn we gezonken

https://m.youtube.com/watch?v=PnRxoo6llRE

Gerben
4 jaren geleden
Reply to  Gerben

Is trouwens Jezus leeft sorry
Zeg sorry tegen de partij trouwens

Gerben
4 jaren geleden

Ga weer aan het werk voor de baas
Arbeit macht frei

rob
4 jaren geleden

Heb een mail gestuurd naar de advocaat. Als er een reactie komt dan laat ik het je weten. groeten Rob

Gerben
4 jaren geleden

Hier onder trouwens (denk ik) het fragment waar Rob het over had
Plasman bij pauw bedankt Rob had het nog niet gezien

http://www.npo.nl/pauw/18-11-2016/VARA_101380215/POMS_VARA_6065761

Jos
4 jaren geleden

Als stemmen zin had, was het al lang geleden afgeschaft…
Jouw stem heb je nodig om je zelf te uiten.
Als je deze weggeeft heb je niets meer te zeggen, net zoals in de huidige demoncratie.
Je hebt niets te zeggen…kop houwe en doen wat er jou gezegd wordt.

Sebas0570
4 jaren geleden

Ik vind als niet niet gebruik maakt van je stemrecht, heb je ook je mond te houden over politieke kwesties komende 4 jaar. (ieder zijn mening toch?) Het word waarschijnlijk de Piratenpartij. Je kan ook altijd nog blanco stemmen, het komt dan wel terug in de opkomstcijfers maar je stem gaat niet naar een partij ofzo. Als je dan een signaal af wil geven dat je het niet met het huidige systeem dan is dat het wel. Wat voor een trip zit die van Jezus leeft in dan?? 😆 Lubach had ook wel weer een leuke vorige week over de… Lees verder »

4 jaren geleden
Reply to  Sebas0570

Moet spontaan denken aan wat iemand naar me toe gooide om me de mond te snoeren. “Als je niet mee doet aan het spel, kun je er ook niet over meepraten”.
Vond wat hij zei echt waanzin en dat vind ik nog steeds. Het voelde energetisch ook niet bepaald lekker toen hij dat zei.

Sebas0570
4 jaren geleden
Reply to  MichellevL

Kijk, dat bedoel ik dus. Ik doe nu precies wat jullie of bv Rutte/Wilders politiek ook doen. Bij voorbaat uitsluiten. Ik doe niet mee aan die laag blablabla.. Je hebt op hoger niveau gekozen voor de 3D ervaring en je wist wat je te wachten stond. Deal with it in plaats enkel de dingen te ervaren die je leuk vind. Maar neem dan ook je volledige verantwoordelijkheid in de werkelijkheid 3D waarvoor JIJ hebt gekozen op hoger niveau. De beste scheidsrechters staan altijd buiten het veld. Ken je die uitdrukking? Wil je verandering dan moet je bereid zijn je vijand… Lees verder »

Sebas0570
4 jaren geleden

De pot die de ketel verwijt dat ie zwart ziet…
Tjeezz.

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Sebas0570

Je hebt nog veel te lezen op de site, Sebas, want je hebt er nog niet veel van begrepen…

“Wil je verandering dan moet je bereid zijn je vijand op eigen grondgebied te bevechten.”

Denk je dat te bereiken door te gaan stemmen? Hebben alle voorgaande keren je dan niets geleerd? Pick your battles. This ain’t no battle. Door te gaan stemmen ga je voor schijnverandering. Maakt niet uit wat je stemt.
Ben je ergens tegen, zoals tegen het systeem, dan kun je het het beste de rug toekeren. Terugvechten is meedoen met hun spel.

Janneke
4 jaren geleden

Als je niet meer meespeelt met het spelletje is het eerder over met het spelletje. Vechten geeft alleen maar meer strijd.

4 jaren geleden
Reply to  Sebas0570

“Enkel de dingen te ervaren die je leuk vind”
Seriously?

Jij meent mij te kennen of wat?

Heb geen vijanden, alleen eigen gebakken obstakels.

Sebas0570
4 jaren geleden

De uitslag wordt uiteindelijk bepaald door het aantal wel-uitgebrachte stemmen. De niet-uitgebrachte stemmen worden daarmee (automatisch) versleuteld naar rato van het aantal wel uitgebrachte stemmen.

Als je niet stemt, stem je eigenijk dus wel! Je kan nog beter op een nietzeggende partij stemmen die toch niets word. dan weet je ook dat je “niet” stem (naar ratio) naar 1 vd grootste partijen gaat.

Sebas0570
4 jaren geleden

Hoe wil jij dan de macht terugnemen? Dit soort ‘systemen’ kan je enkel bevechten/traineren met hun eigen middelen totdat ze zichzelf op de duur in de voet schieten. Voor andere vormen is het systeem totaal ongevoelig, Maar dat is mijn mening.

Sebas0570
4 jaren geleden

Ik snap je filosofische benadering wel en misschien is gezien ‘jouw’ situatie is het in de praktijk makkelijker te ontrekken uit het systeem. Ik daarintegen zit ik onvrijwillig vast aan het systeem, dus ik moet meespelen anders naait het systeem mij. Ik moet ergens wonen om dat te betalen moet ik werken omdat de samenleving dat van me eist omdat ik jong en gezond genoeg ben. Een kameraad van me heeft Wajong for life, een verkapt basisinkomen en alle financiële zaken en huisvesting worden voor hem geregeld (ook voorrang op gemeentelijke sociale huur woningen) Hij leeft ook basicly buiten ‘het… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  Sebas0570

Except if you do NOT want to win them, nor to join them.
Win yourself !
Join yourself !
Or stay sad…..

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Sebas0570

Ik zit ook in het systeem, maar dan wel op de voor mij zo prettig mogelijke manier. Maar ik ga niet stemmen. Heb gewoon werk en eigen woning en voor de rest houd ik mijn contact met de overheid zo beperkt mogelijk. Alle rekeningen gaan automatisch en ik heb niets van toeslagen of iets dergelijks. Lekker op de achtergrond leven. Dat past mij het beste. Op dit moment… Maar ik ga niet stemmen. Heb je jezelf al eens afgevraagd of je ooit het gevoel hebt gehad dat JOUW stem het verschil heeft gemaakt? Dat de partij waar jij op gestemd… Lees verder »

Sebas0570
4 jaren geleden

Ik vind het benijdenswaardig dat je zo kan denken in deze tijd. Bedankt voor het uitleggen.
Ik zit nog ‘denk’ ik te ver met me kop in de reet genaamd 3D om mijn hogere zelf te laten orkestreren of te “weten” wat gaat gebeuren…

Miranda
4 jaren geleden

Kort lullen,
Lang lullen…
Wat moet gebeuren, gebeurt toch wel.
OOK als mijn stem naar de “grootste”partij gaat..

Daarom zeg ik: nutteloze discussie. Let’s dance 🙂

Ine
4 jaren geleden

De engste mannetjes vind ik toch wel Jesse Klaver van Groen Links en Alexander Pechtold van D666. En dan die Pia Dijkstra van D666 ook al zo’n naar, betweterig mens met haar gedram over het automatisch donorschap!
En het klopt dat de VDD de pedopartij bij uitstek is!

https://www.youtube.com/watch?v=Ods-4Sr30Rc
https://www.youtube.com/watch?v=4UN6_aAM8sA

Janneke
4 jaren geleden
Reply to  Ine

Die Pia was geloof ik ook van het anti-huismoederen. Carrière maken, dat is belangrijk, die kinderen opvoeden doe je maar tussendoor of niet.

Jos
4 jaren geleden
rob
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Dag Jos. Bedankt voor de tip. Ik heb de website nietstemmers.nl. Trouwens ik heb inderdaad een persoonlijke reactie gehad van die advocaat, Peter Plasman. Ik heb Micky daarvan een kopie gestuurd, dat had ik hem beloofd. Ik vindt het een goede beweging en ontwikkeling die op gang komt. Het zal wel te maken hebben met het langzaam wakker worden van mensen. Het is geen beweging die alleen maar schreeuwt en klaagt, ook kan het een zekere controle krijgen op het systeem waarvan we weten dat het niet juist is. Best interessant.

Jos
4 jaren geleden
Reply to  rob

Dag Rob, Ik denk dat het van belang is dat mensen onderhand gaan inzien dat ze constant besodemieterd worden, en hoe dat dat plaatsvindt. Want de enige revolutie die werkt is een revolutie in het bewustzijn. het heeft totaal geen zin de gevestigde orde aan te vallen. Wat wel zin heeft en absoluut zijn weerga niet gaat jkenne is, dat als wij die gevestigde orde overbodig gaan maken daar er een parallel wereld naast te creëren en die begint bij eenieder van ons zelf. In elke strijd zijn er slechts verliezers. Vrijheid begint en zit in ons zelf. Want eenieder… Lees verder »

rob
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Dag Jos, ik kan niets anders dan dat ik je helemaal gelijk geef met alles wat je zegt. De gevestigde orde overbodig maken, dat is mooi gezegd, en dat kan alleen als het bewustzijn van de mensen op de juiste manier veranderd. Het monster te stoppen met voeren. Het is me wel opgevallen dat het monster, zoals je dat zo mooi noemt, altijd onze toestemming vraagt, zodat we onze macht vrijwillig weggeven.( of na de nodige misleidingen natuurlijk). Wat die Plasman vertelde was, als( hypothetisch) meer als de helft nee stemt, je inderdaad schijnbare poppetjes hebt in het parlement, die… Lees verder »

Jos
4 jaren geleden
Reply to  rob

Beste Rob, als je je afvraagt hoeveel mensen daar toe bereid zijn, leg je het weer buiten jezelf. ( No offense) Wat ik bedoel te zeggen is dar=t het bij ons zelf begint. Immers, een goed voorbeeld doet goed volgen. Het is juist onze eigen verantwoordelijkheid vrijheid te creëren, niet bij de ander, niet bij andere mensen, niet bij zoiets stompzinnigs als een ‘overheid’. Ben je eigen overheid. ”2 Parliaments Parliaments are the backbone of that conventional democracy prevailing in the world today. Parliament is a misrepresentation of the people, and parliamentary systems are a false solution to the problem… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Krijgen we misschien toch nog een aanslagje… 🙂

rob
4 jaren geleden
Reply to  Jos

Beste Jos. Dat snap ik. Vrijheid begint bij je zelf en je kunt je eigen realiteit creeren. En als je een goed voorbeeld geeft zullen mensen volgen. Ik ben me er ook bewust dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Dus negativiteit van buitenaf zal ook invloed op jezelf hebben, waar je je weer met tegen wapenen, denk maar bv aan milieu vervuiling.