Wie is hier nou de echte klimaatontkenner? (column)

Abonneer
Abonneren op
56 Reacties
oudste
nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Danny
4 jaren geleden

Alweer kan ik niet anders dan het met je eens zijn. Mensen beseffen totaal niet hoe groot onze Aarde en onze atmosfeer zijn. Het is zo simpel of je het nou over het klimaat hebt, de armoede, terrorisme…Als de regeringen, de machtshebbers, de rijken écht iets zouden willen doen aan al deze problemen, dan zóuden ze dat wel doen. Maar het is gewoon een spel en de meesten hebben dat niet door. Het is allemaal afleiding… Waarom moet ik dan, als gewone man, wél overal voor bloeden? Ik doe wat ik kan in míjn omgeving om een mooie wereld te… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Zoveel gedachten hierover en dit is er uiteindelijk uitgekomen…Ik had hier nog wel een column kunnen neerschrijven en nu gaan alle gedachten door elkaar en krijg ik niks meer getypt…Mijn hoofd zit vol…Ff afschakelen…

Maria
4 jaren geleden

Met verbazing zie ik dat overal wel een verdienmodel qua geld op te bedenken is! Het contrast is dat de natuur niet met verdienmodellen bezig is, de mens die zover van de natuur afgekomen is, helaas wel.

Maria
4 jaren geleden

Ik geloof ook niet dat het gezond is onder een dak te leven waar zonnecellen op gemonteerd zijn, er wordt een enorme hoeveelheid energie gegenereerd in cellen die gemaakt zijn van chemische materialen. Datzelfde geldt voor windmolens, ook deze genereren verandering van energetische velden, boven en onder. Intussen is al gebleken dat mensen die in de buurt wonen van windmolens, lichamelijke klachten krijgen, naast de onrust die veroorzaakt wordt door geluid en verandering van licht. Dit alles is niet wetenschappelijk bewezen en ik heb dit dan ook niet wetenschappelijk kunnen onderzoeken, echter het is wel wat mijn gevoel mij ingeeft.… Lees verder »

Dr Iglo
4 jaren geleden
Reply to  Maria

Gelukkig ben ik niet bang voor zonnepanelen. Alleen voor m’n beurs, die de overheid en de bedrijven willen lichten. Ik wil geen zonnepanelen, omdat ik dan een slimme meter zou moeten nemen. Uit onderzoek van Radar bleek dat die 500% kunnen afwijken als je veel LED lampen hebt. De fossiele brandstoffen, olie voorop, zou je niet in moeten zetten in de energiewinning, omdat met name olie zeer nuttig is om andere dingen mee te maken, zoals allerlei gebruiksvoorwerpen, kleding en electronica. Die CO2 hoax slaat de plank toch zo volledig mis, dat ik haast met de gelovigen heb te doen.… Lees verder »

Gandalf
4 jaren geleden

Man man man, hoe kun je nu een ontkenner van klimaatontkenning zijn. Het hele probleem is dat de rijke 1% van de wereld geen reet geeft om het klimaat en alleen voor eigen gewin. Bovendien is het een manier om door het kapot maken van het milieu ook vele mensenlevens te laten kosten en onrust en oorlog te veroorzaken. Klimaatontkenning is dus voor de gewone mens wel degelijk een bedreiging, het is een geheime campagne van de illuminati en aanverwante families om ons te raken. Wat denk je dat er nu in amerika gebeurd met het terug draaien van het… Lees verder »

Dude
4 jaren geleden

Eens met Gandalf, wie pakt die rijke ‘elite’ aan zonder de mensheid te doen laten geloven dat er meer aan de hand is? Utopie mijn insziens…. Angst hoeft nooit te regeren maar bewustzijn over ontkenning van klimaatontkenners is op zijn plaats!!

Fox Mulder
4 jaren geleden

hai mickey ik ben nieuw op deze site. via facebook zag ik dat beyonce illoeminati is na wat googelen kwam ik op deze site. aangezien ik vroeger ook vaak xfiles keek kon ik me al niet voorstellen dat je dat allemaal kan bedenken dus het borreld al langer. dit is de laatste artikel van jouw dus heb ik deze eerst gelezen. ik snap niet helemaal waar het over gaat en sommigen woorden ken ik ook niet. wat is een goed artikel om te starten zodat ik de rest beter snap?

Elles
4 jaren geleden

In Natonaal Park Winterswijk wil men ook ectra grote windturbines neerzetten, die draaien meer op subsidie dan op wind. Deze subsidie wordt verrekend via de energiebelasting.

Dr Iglo
4 jaren geleden
Reply to  Elles

Ik betaal me scheel aan belastingen op energie, en dan komt er ook nog eens BTW (Belastingen op Toegevoegde Waarde) overheen, als ik het wel heb. Wat is de toegevoegde waarde van al die belastingen? Als ik het wel heb gaat er ook opslagbelasting geheven worden (waarover natuurlijk weer BTW) waarmee de corporations grote accus kunnen kopen. Dat wil ik helemaal niet, ik wil gewoon energie uit de meest efficiënte kolencentrale. Maar dan wel met fatsoenlijke afgasreiniging en deugdelijke kolen, aangezien de liefst ingezette kolen natuurlijk de kolen met veel verontreiniging zijn, want die zijn het goedkoopste. Bovendien is een… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Dr Iglo

Wat is de toegevoegde waarde van al die belastingen? Geld natuurlijk.

Dr Iglo
4 jaren geleden

Menselijkehandinklimaatontkenning is het, maar dat bekt niet lekker. Even simpel bij de feiten blijven. Metingen worden gedaan met thermometers, vroeger een bal met kwik of alcohol, tegenwoordig een stroompje door een stukje metaal. Aangezien meer meetstations in stedelijke gebieden staan, vallen de metingen hoger uit. Zie dit plaatje van Parijs ter illustratie: http://images.spaceref.com/news/2011/ooPARIS_H.jpg De temperatuur in de binnenstad is 5ºC hoger gemeten dan op het platteland, waar de woelmuisjes nog ongestoord hun gang kunnen gaan. De temperatuur valt dus meetbaar hoger uit, en het komt rechtstreeks door menselijk handelen. Maar niet door de CO2. Een chemicus rekende dit laatst uit:… Lees verder »

Bart
4 jaren geleden
Reply to  Dr Iglo

Wat is volgens jou dan wel de reden dat de temperaturen in de stad hoger uitvallen, zoals 5 graden verschil in Parijs als voorbeeld?

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Bart

Ik zou zeggen door zaken als industrie, gemotoriseerd verkeer, verlichting, apparatuur, machines, grote dichtheid van mensen. Dat soort zaken.

Dr Iglo
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Die factoren tellen ook mee aan het stedelijke effect, maar de voornaamste bron van warmte is onze zon. Die genereert heel wat Watt per vierkante meter, en over het totale oppervlak van de aarde opgeteld is dat vele malen meer dan de mens aan warmte genereert.

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Bart

en niet te vergeten verwarmingen.

Dr Iglo
4 jaren geleden
Reply to  Bart

Heel simpel Bart: een zwart dak of een stuk asfalt absorbeert veel meer zonlicht dan een grasveldje of heide. Zodoende kan het asfalt veel meer warmte uit het zonlicht afgeven aan de omgeving middels convectie en straling dan het grasveldje.

Als de zon onder gaat blijft de stad dus warmer, maar dit gebeurt natuurlijk ook terwijl de zon schijnt. Houd je hand maar eens boven het asfalt in de zomer, en vervolgens op het groenstrookje er langs. Of probeer het eens op blote voeten voor extra effect.

G-Man
4 jaren geleden
Reply to  Dr Iglo
G-Man
4 jaren geleden
Jacques
4 jaren geleden

Stel je Nederland voor op een schaal van 1 op 800. Nederland is dan 400 meter lang en ongeveer 180 meter breed. De atmosfeer is 15 meter hoog; een mens 2mm een auto 6mm en een vliegtuig vliegt op zo’n 13 meter hoog. In Nederland wordt ongeveer 30 miljoen liter brandstof voor vervoer per dag verbruikt. Dat zijn op volle schaal van 1 op 1 dus 30 kubussen van 10 meter. Op de schaal van 1 op 800 worden dat ongeveer 15 dobbelstenen. Ja wel… 15 dobbelstenen aan brandstof gaan er per dag door in laten we zeggen alle hallen… Lees verder »

Dr Iglo
4 jaren geleden
Reply to  Jacques

Precies Jacques, je moet alles in verhouding zien. Bij uitlaatgassen beter zorgen maken over de schadelijke stoffen die vrijkomen, dus niet te dicht op een snelweg gaan wonen, of in een binnenstad. Dat wonderbaarlijke broeikaseffect wordt niet veroorzaakt door CO2. Dankzij de broeikasgassen is de aarde 32ºC warmer dan deze anders zou zijn, zonder broeikasgassen. Het leeuwendeel van het broeikaseffect wordt veroorzaakt door WATERDAMP. Afhankelijk van de hoeveelheid waterdamp in de atmosfeer (tot 80% dus niet 400 ppm zoals CO2) is het effect meer of minder sterk. Dus in een woestijn is het ‘s nachts koud. Maar niemand wil betalen… Lees verder »

ron
4 jaren geleden

Het massaal kappen van regenwoud vind ik een grotere zorg dan co2 verhaal

G-Man
4 jaren geleden
Reply to  ron

Mee eens Ron!!

Koning Florian
4 jaren geleden

Ik denk ook dat de klimaat-problematiek vooral wordt gehyped door de klimaat-industrie, en dat het weer een nieuwe manier is om het volk krom te laten liggen van de belastingen ten bate van de industrie, met ouderen in poepluiers die niet verschoond worden, en huizen die bijna niet in één leven af te betalen zijn. Maar wat ik wel raar vind is dat je wel geloofd in de schadelijkheid van wifi straling, en niet in de schadelijkheid van andere technologieen van voor de natuur. De industrie heeft scheit aan alles, niet alleen menselijke gezondheid maar ook de natuur. Dus ook… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Koning Florian

https://youtu.be/wuFWddUh_xU

Eerst was roken gezond.
Eerst was autorijden goed.
Eerst was de dokter je redder.
Eerst was de regering voor ons.
Eerst was moraal het hoogste.
Eerst……

Of het antwoord 4 of 5 is heeft niets meer met waarheid te maken. Alleen maar met het moment.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Beschrijving van waar we in zitten is het ding geworden.
Waar we naartoe gaan…tja..

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Als deze levende aarde zich niet goed meer voelt door hetgeen wat er op leeft. Wekt het een koorts op en brand zichzelf weer schoon. Dit weten we en is een collectieve onder- bewuste wetenschap. Het is ons al vaker overkomen. Sommige voelen dit als een diep trauma en doen alles om het te voorkomen. Sommige zien het als een leerschool en willen niet herhalen. Sommige ervaren (opnieuw?), leren ervan, en laten het los. Uit de verkramping Verbinding met de aarde is dan hun eigen huismerk. Laat los en pak het op..? Natuur…iets na turen kost weinig moeite en geeft… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Noem een menselijk werelds probleem en ik zeg Cannabis.

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

https://youtu.be/iluOA-KG9zo

Zelfs de reclame wereld gaat het inzien

Rob
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Amilius, best mooie reclamefilmpje! Wij gaan dit jaar ook naar Oostenrijk. Ik hoop dat mijn vrouw haar mobieltje vergeet mee te nemen,haha.

Amilius
4 jaren geleden

Als je de voordelen van het leven met mobieltje, en de voordelen zonder mobieltje voorlegt is er iedergeval een gezonde keuze aanwezig.

Af en toe je schoenen uit is ook een gezonde keuze.
Deze docu

https://youtu.be/cRW0XO2xWn4

heeft mij van aardig wat kwalen gered iedergeval.

Deze Oostenrijkse reclame is trouwens de enigste reclame die me sinds tijden aanspreekt, dus misschien komen we elkaar nog tegen.
Ff met mn pootjes in zo’n beekje ? lijkt me niet verkeerd. Veel plezier daar iedergeval Rob!

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

https://youtu.be/1qSAZXjOo9g Een iets korter filmpje voor de gehaaste mensen Dus…schoentjes uit mensen en ervaar het verschil tussen bloed zo dik als ketchup of bloed dat stromen kan. Elke pauze gaan ze bij mij uit en het liefst (zeker nu) doe ik mn voeten in de vijver. Das wel pech voor de kikkers en vissen, maar ik heb geen pijnlijke vermoeide rug en benen meer. Ik heb ook liever geen rubber aan mn pootjes meer. Als ik dat wel aan doe zijn mn benen kapot aan het eind van de dag. Echt de moeite waard vind ik…het kost geen moeite eigenlijk… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Mijn ervaring: als je in je gevoel zit, is er bijna niets prettiger dan op je blote voeten lopen.

Rob
4 jaren geleden

Hartelijk bedankt, ga ik zeker doen! Hebben vorige weekeinde met de kinderen in België het blote voeten pad gedaan van 3 km. Harstikke leuk!

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Rob

Yeah!!!!?

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Beetje opletten wel beste Rob
Als je wat ouder ben net als ik moet je niet te veel in het begin.
Het bloed is vaak dik en moet rustig aan verdunt worden. Dit is de reden dat veel een hart aanval krijgen in Spanje bijvoorbeeld. Ze gaan gelijk de hele dag met de blote voeten op het strand zitten en het dikke en dunne bloed mengen te snel. Het hart raak dan letterlijk van slag. 2 geplette aspirines onder de tong kan iemand redden trouwens ??

rob
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Oke, dus rudtig opbouwen dus.Bedankt voor de tip.

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Rob

We hebben er hier één dichtbij in Brunssum (Z-Limb).
Heerlijke wandeling, prachtig gebied en onderweg leuke feitjes en spelletjes en hindernissen, die je kunt nemen. Hoeft niet. Een verademing voor je voeten en je gehele welzijn. Zeker als je niet vaak op blote voeten loopt.

Toch heel vreemd dat heel veel mensen een blotevoetenpad als een eyeopener ervaren, maar zo gauw ze de poort uitlopen, zijn ze het ook zo weer vergeten. Mindcontrol werkt dan weer. Terug in het kleurkorps!

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Danny

Als er mind control bestaat,
Doe het dan zelf!!

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Mind
Mint
Wit
Een wit doek…
En jij vult het in
The mind

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Haha moet ineens ergens aan denken

En een kloddertje roze hier!…
Hey!!! Tilletje! !!
Heands hup!!
?

Trijntje
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

mind control. Het is al bijna een halve eeuw geleden dat ik van school naar huis gestuurd werd…. om mijn schoenen te halen. Ik loop graag op blote voeten, maar dacht er eens over na en kwam tot de ontdekking dat ik eigenlijk alleen maar over steen loop. Ondertussen ben ik bezig een klein blotevoetenpad in de tuin te maken. Gelukkig komt de gemeente ook de tweede keer dit jaar (in het kader van de vergroening van de stad), mijn tuintegels gratis ophalen. Ik heb nu boomschors, zand, aarde, grind, nog wat stoeptegels en borderrollen als paadjes. Dus het begint… Lees verder »

Amilius
4 jaren geleden
Reply to  Trijntje

Graag gedaan Trijntje. Het “stemmetje in mn hoofd” zegt ; niet meer typen, het is goed zo. Maar ja…? School rijmt op mind control. Het leuke van school? Het naar huis mogen gaan. School…verplicht je schoenen aan, stil zitten en de stof die een ongeïnteresseerde leerkracht je voorschotelen wil, opnemen en weer zo goed mogelijk uitkotsen. Zelfs de creatieve uurtjes werden gevuld met opdrachten. Zomaar iets tekenen mocht niet meer, dat was voor kleuters. Wegrennen was een veel genomen optie voor mij. Maar telkens was ik weer daar. Om gek van te worden. Mijn drang tot overleven zorgde dat ik… Lees verder »

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Mooi verwoordt!

In grote lijnen denk ik dat dit voor velen van ons hier op IR wel geldt.

Danny
4 jaren geleden
Reply to  Danny

zonder t…

4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Waarschijnlijk ben ik ergens jaloers dat je gewoon lekker plaatst wat je wilt Amilius.
Laat je door mij vooral niet weerhouden om dit te blijven doen.
Sowieso ben ik niet de beheerder van deze site?
Mooi stukje over school, doet me denken aan een vaam voorkomende droom vroeger.
Dat ik in de klas zat zonder schoenen aan, wat schaamde ik mij pff….

Trijntje
4 jaren geleden
Reply to  Amilius

Wat zijn autoriteiten? De enige autoriteit die ik erken ben ik zelf. Het heeft wel wat moeite gekost maar dat was het waard.

lekker muziekje.

Amilius de flamboyante spammer ?
4 jaren geleden
Reply to  Trijntje

De eerste 6 min van dit filmpje zegt genoeg, de rest was bla bla voor mij.
Voor de kinderen van nu is het wel een paar stappen erger dan het voor mij was. Als jong ventje doorzag ik dit systeem al en wist dat ik geen kind van mij dit aan wilde doen.
Voor zover ik weet heb ik die ook niet en kan men ze zowiezo niet hebben.
Ze zijn van zichzelf toch?
Ik vind het wel jammer, want kinderen zijn het leven.

Amilius de flamboyante spammer ?
4 jaren geleden
Amilius
4 jaren geleden

Ik weet niet wie deze knakker posten op deze site, maar ik mag hem wel. https://youtu.be/B8w5sOs8NWg
Dus bedankt!

Dr Iglo
4 jaren geleden

Ik vond dit wel een mooi voorbeeld van data manipulatie

http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2016-04-27/997841/weerstation-vlissingen-wordt-mogelijk-verplaatst

In de zomer is de oceaan te koud, door het station te verplaatsen maak je die mooi een stuk hoger.

De vliegvelden in NL waar de gemiddelde reeksen uit gehaald worden waren zestig jaar geleden grasveldjes met stalen platen, en een gebouwtje. Die zijn nu helemaal volgebouwd met afdoende asfalt, terminals, opslag en overslag, kartbanen etc etc ook zo’n mooi voorbeeld van data manipulatie.